Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 09:27   #2761
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

fajny smak ma ustronianka z jodem =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:28   #2762
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Madzialena ja mam na pupie, bo nie smarowana. Biust i brzuch cały, ale od ok. 4 miesiąca smaruję się 2x dziennie mustelą. Teraz smaruję też pupę, ale rozstępy nie znikają. Boję się użyć czegoś silniejszego.

Małgosia ja mam w spadku tylko jakieś ciuszki, a cały asortyment musimy sami kupić. Moim rodzicom to ja jeszcze pomagam, więc wiadomo, a od teściów dostaniemy na pół wózka, ale i tak planujemy to odłożyć. Tzn. plan jest taki, że finansowe prezenty, bonusy, jakieś becikowe itd będziemy odkładać na jakąś nieokreśloną przyszłość dla Frania.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:28   #2763
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
MalgosiaM8 myślę, że facetom jest potrzebny czasem taki zimny prysznic. Nie przejmuj się kochana, mój też ma takie napady i trzeba takiemu uzmysłowić, że to 8 miesiąc ciąży! Mają gorsze dni jak my .
Dzisiaj pierwszy dzień zajęć w szkole?
tak pierwszy , idę z koleżanką która też w ciąży
No on czasem nie widzi że coś musze robić na kolanach, bo inaczej sie nieda. Szkoda mi słów. Jestem rozgoryczona, że nawet teraz nie ma zagrosz współczucia. Pozostawiałm dziś tak jak zawsze kubki, puszki po browarze... dobra koniec , może dziś/kiedyś się opamięta.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:29   #2764
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
kaileight Ja też tak mam że momentami Mnie mega swędzie skóra i mam wrażenie że za chwilę popęka (a jest nawilżona)
Ja wtedy idę smarować
Stary 2011-07-06, 09:31   #2765
anciaahk
kosmitka

Pestka nie znam tego sprzedawcy, to nie pomogę. Ja wklejałam fajne pościelki od użytkownika chyba mamotoja czy jakoś tak, mogę poszukać.

Czy kupujecie sobie jakieś książki nt dzieci - nie tylko pielęgnacji, ale wychowania itp? Ja zakupiłam o rodzicielstwie bliskości, jestem ciekawa kiedy przyjdą.

Stary 2011-07-06, 09:32   #2766
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia ja mam w spadku tylko jakieś ciuszki, a cały asortyment musimy sami kupić. Moim rodzicom to ja jeszcze pomagam, więc wiadomo, a od teściów dostaniemy na pół wózka, ale i tak planujemy to odłożyć. Tzn. plan jest taki, że finansowe prezenty, bonusy, jakieś becikowe itd będziemy odkładać na jakąś nieokreśloną przyszłość dla Frania.
ale z drugiej strony może to lepiej, wybierzemy to co nam sie podoba ?
Łóżeczko które mam dostać, to takie jakie chciałam więc już jestem zadowolona.
Ide dziś na dzieciowe zakupy, wczoraj juz mi tak łezki puściły, że rozbeczałam się na widok malutkich body to już tak nie długoo...

25.08.2011

Stary 2011-07-06, 09:32   #2767
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
No on czasem nie widzi że coś musze robić na kolanach, bo inaczej sie nieda. Szkoda mi słów. Jestem rozgoryczona, że nawet teraz nie ma zagrosz współczucia. Pozostawiałm dziś tak jak zawsze kubki, puszki po browarze... dobra koniec , może dziś/kiedyś się opamięta.
To masz fajnie, ja zaraz spróbuję się do naszego lokalnego szpitala dodzwonić i zorientować czy nie jest za późno.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja wtedy idę smarować
Mnie od smarowania czasem gorzej swędzi, a w nocy to już całe ciało swędzi na maksa, aż ciężko zasnąć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 09:34   #2768
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Pestka nie znam tego sprzedawcy, to nie pomogę. Ja wklejałam fajne pościelki od użytkownika chyba mamotoja czy jakoś tak, mogę poszukać.

Czy kupujecie sobie jakieś książki nt dzieci - nie tylko pielęgnacji, ale wychowania itp? Ja zakupiłam o rodzicielstwie bliskości, jestem ciekawa kiedy przyjdą.
Wiem ze niektóre Dziewczyny tez chciały Zyrafffke to moze one orientuja sie bardziej w cenach

Wklej proszę jeszcze raz te poscielki....
I oswieccie mnie prosze....co do wózka i co do łózeczka skoro termin porodu np koniec wrzesnia....

Lulla gdzie Ty? Wiesz, ostatnio zauwazyłam ze moze bedziemy rodziły w ten sam dzień
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:34   #2769
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Ja wtedy idę smarować
Ja mam lenia, więc nie chce Mi się wtedy smarować =) muszę zacząć się smarować przynajmiej raz na dwa dni

Cytat:
Ja miałam zamiar kupić książkę "mato, tato, to Ja" (chyba tak się nazywa), ale finanse nie pozwalają na to

Stary 2011-07-06, 09:35   #2770
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Facet to inna forma życia...pamiętaj o tym i niestety wychowuj!!!!!!
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:36   #2771
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
fajny smak ma ustronianka z jodem =)
A ja czytam i myslę..jakim jadem :brzyd al:

Cytat:
Ja cos kupię. Chcę jeszcze przed porodem bo potem to już ciężko z czasem może być na czytanie Literatury jest mnóstwo...Ciezko dokonać wyboru,... a może też coś wypożyczę z biblioteki na temat wychowania...Bo o pielęgnacji i radzeniu sobie w nagłych przypadkach to wolę mieć pod ręką
Stary 2011-07-06, 09:37   #2772
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ale z drugiej strony może to lepiej, wybierzemy to co nam sie podoba ?
Łóżeczko które mam dostać, to takie jakie chciałam więc już jestem zadowolona.
Ide dziś na dzieciowe zakupy, wczoraj juz mi tak łezki puściły, że rozbeczałam się na widok malutkich body to już tak nie długoo...
Małgosiu ja też mykam dokupić kilka rzeczy. Tylko pogoda na zakupy u nas beznadziejna, ale co tam.

Stary 2011-07-06, 09:38   #2773
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam lenia, więc nie chce Mi się wtedy smarować =) muszę zacząć się smarować przynajmiej raz na dwa dni

Ja miałam zamiar kupić książkę "mato, tato, to Ja" (chyba tak się nazywa), ale finanse nie pozwalają na to
Mi się też nie chcę, ale czasami cholernie swędzi, a jak nawet delikatnie drapie przez koszulkę to mam takie czerwonę pręgi że szok...

A ile ta książka kosztuje??
Stary 2011-07-06, 09:40   #2774
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
=)))

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

http://allegro.pl/mamo-tato-co-ty-na...680847690.html

to ta książka. Druga część jest już o dzieciach starszych z tego co kojarzę. Moja znajoma miała i chwaliła Ją

Stary 2011-07-06, 09:43   #2775
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Wklej proszę jeszcze raz te poscielki....
Proszę bardzo - tutaj
Cytat:
Zawitkowskiego z TVN? też chcę kupić, ale u nas nie ma, muszę jechać do empiku.
Cytat:
Ja cos kupię. Chcę jeszcze przed porodem bo potem to już ciężko z czasem może być na czytanie Literatury jest mnóstwo...Ciezko dokonać wyboru,... a może też coś wypożyczę z biblioteki na temat wychowania...Bo o pielęgnacji i radzeniu sobie w nagłych przypadkach to wolę mieć pod ręką
Zakupiłam, jak dostanę to ewentualnie Wam polecę, czy warto. Za 3 książki zapłaciłam z przesyłką 65 zł czy jakoś tak, więc chyba nie jest mocno drogo.

Stary 2011-07-06, 09:43   #2776
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Popłakałam się ze śmiechu
a jak przeczytałam mojemu mężowi to się spytał "no i?". W ogóle nie zaczaił co w tym śmiesznego...
...
A dzisiaj wzięliśmy się wieczorkiem z mężem za kilka pudeł które nam zostały po przeprowadzce nieruszone i... TADAM! Na samym dnie pudła, nie wiem kto tam to włożył Aż podskoczyłam z radości
No nie mogę z tych naszych facetów
Gratuluję odnalezienia dokumentow- my tez od tyg. szukalismy opinii kominiarskiej- wczo. się odnalazła
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
melduję się w bardzo złym humorze , jestem na granicy czarnej rozpaczy
Kochana - szkoda sobie psuć krew takimi mrozpieszczonymi góffniarami
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja tez sie kłóce i jestem strasznei pamietliwa itd
Też tak mam
W rodzinie małża to się mnie wręcz boją nie wiem czemu- przecież takie słodkie maleństwo ze mnie
Cytat:
Madzialena to chyba zależy od regionu, bo u nas ile nasłuchałam się komentarzy nt tego imienia, to długo by opowiadać. Każdy krytykuje, pyta skąd ja to wytrzasnęłam. W rodzinie też niezbyt się podoba, ale już przywykłam. Zawzięłam się na to imię, mąż też i mamy w nosie cudze komentarze.
Wam ma się podobać
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

a to znalazlam na moim starym watku jak bylam w 28 tyg. ciazy z Alanem
(sama jeszcze tego dobrze nie poczytalam... n )

Jestem w ciąży
Bankowanie komórek macierzystych

Poród
Pierwszy krzyk
SIDS - śmierć łóżeczkowa

Dziecko
ZUS
http://1.1.1.5/bmi/www.czarodziej.pl...g_dol _lewa.gifhttp://1.1.1.2/bmi/www.czarodziej.pl..._dol_ prawa.gifhttp://1.1.1.1/bmi/www.czarodziej.pl..._cien _lewa.gifhttp://1.1.1.1/bmi/www.czarodziej.pl..._cien _gora.gifhttp://1.1.1.5/bmi/www.czarodziej.pl..._gora _lewa.gifhttp://1.1.1.2/bmi/www.czarodziej.pl...rawa_ prawa.gifhttp://1.1.1.3/bmi/www.czarodziej.pl...srode k_tlo.gif Bezpieczeństwo dzieci

• bezpieczeństwo w samochodzie
• co to jest norma ECE44
• podział fotelików na grupy
• ISOFIX
• związki toksyczne w wózkach

http://1.1.1.5/bmi/www.czarodziej.pl...g_dol _lewa.gifhttp://1.1.1.2/bmi/www.czarodziej.pl..._dol_ prawa.gif
Co należy wziąć do szpitala

Jest już siódmy miesiąc ciąży trzeba pomyśleć o spakowaniu torby do szpitala. Warto przygotować się do tego na spokojnie. Później będzie nam łatwiej kiedy nadejdzie czas porodu. Poniżej przedstawiamy listę najpotrzebniejszych rzeczy.

Dokumenty
  • dowód osobisty,
  • grupa krwi (oryginał!!!),
  • badania dodatkowe i podstawowe,
  • akt zawarcia związku małżeńskiego, lub zmiany nazwiska,
  • kartę ciąży,
  • aktualna książeczka ubezpieczeniowa,
  • skierowanie do szpitala (nie jest wymagane ale warto mieć),
Dla mamy
  • ubranie najlepiej dwie krótkie koszule do porodu i dwie rozpinane do karmienia, szlafrok, ciepłe skarpetki, pantofle, klapki (pod prysznic), bielizna),
  • ręcznik mały i duży,
  • osobiste przybory do higieny, mydło,
  • jednorazowe chusteczki,
  • jednorazowe majtki (siatkowe),
  • jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek,
  • jednorazowa lewatywa (nie każdy szpital wymaga),
  • jednorazowa maszynka do golenia,
  • ręczniki papierowe,
  • wkładki laktacyjne,
  • szczotka lub grzebień do włosów, opaska, gumki, spinki,
  • odtwarzacz cd lub walkman z ulubioną muzyką relaksującą,
  • coś do jedzenia i picia (po porodzie), landrynki, guma do żucia,
  • jednorazowe kubeczki,
  • telefon komórkowy, żetony lub karta do telefonu,
  • książkę,
Dla taty
  • wygodne ubranie (czasem wymagany jest zestaw jednorazowy: fartuch, ochraniacze na buty) kapcie,
  • coś do jedzenia,
  • telefon komórkowy abyś mógł ogłosić całemu światu, że urodziło Ci się dziecko,
  • dla zwolenników: aparat fotograficzny lub kamerę,
  • pieniądze, zawsze się okazuje że coś trzeba dokupić,
Dla dziecka

Szpital powinien zapewnić wszystko dla maluszka, ale jeżeli masz ochotę weź:
  • domowe ubranko (3 x kaftanik, 3 x pajacyki najlepiej z rękawkami i nogawkami - najwygodniejsze są rozpinane w kroku, 3 x koszulki bawełniane, 3x śpioszki, skarpetki, rękawiczki - często dzieci lubią się drapać swoimi pazurkami), PAMIĘTAJ WCZEŚNIEJ WSZYSTKO WYPIERZ W PROSZKU DLA DZIECI!
  • pampersy jednorazowe najmniejsze albo pieluszki tetrowe 15-20 sztuk.
  • nie perfumowane mydelko dla niemowląt,
  • ręcznik kompielowy z kapturkiem,
  • oliwka dla niemowląt,
  • zasypka,
  • wata,
  • krem ochronny,
  • szczoteczka do włosów,
  • kocyk, becik lub rożek,
  • odpowiednie do pogody ubranko na wyjście ze szpitala)
  • fotelik samochodowy
ooooooooo
super!!!!!!!!!!
Cytat:
Niestety nie, lekarz odstawił mi magnez na początku 4 czy 5 miesiąca i póki co nie pozwala włączać ponownie, już zapomniałam z jakiego powodu. A pytam o to na każdej wizycie.
a może mogłabyś pić wodę wysokozmineralizowaną??
Mi bardzo na skurcze pomaga- a ost.miałam bazę na soki i dziś w nocy już lekko mnie chwycił!
Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
doczekalismy się fasolki po dwóch latach staranek na szczescie udało się bez żadnych zabiegów, mimo że tż juz był skory iść na badanka bo nic nie robił, a tu niespodzianka.

jesli chodzi o wyprawkę to nie mamy jeszzce nic, rozgladamy się za wózkiem, trochę ubranek i łózeczko dostaniemy w "dzierżawę" od znajomych. Obecnie zgłebiam temat pieluch wielorazowych.
To tym bardziej gratulacje owocnych nocy

Ja też jeszcze nic nie mam z wyprawki-poza paroma obietnicami koleżanek
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Najpierw miałam muchy w nosie, a wczoraj byłam u endokrynologa
Muchy wyleciały?
Jak wizyta?
Cytat:
Wczoraj hm dobrze się czułam... aż do wieczora, trochę się ściełam z TŻ i przebeczałam pól wieczoru.
Jak zwykle poszło o pierdułu, ale mógł sobie odpuścić a nie mieć do mnie pretensje... a dokładnie sprzątanie całekgo mieszkania jest na mojej głowie, on nawet po sobie kubka nie sprzątnie.
Szukał wczoraj cytryny w lodówce no i przy okazji znalazł jabłko z przed tygodnia, gdzieś w kącie, no i jabłuszko się zepsuło, oczywiście awantura że nie sprzątam, no litości, wydarłam się że on nawet palcem nie ruszy w domu a robi hece z czegoś takiego.... oczywiście on swoje, ja swoje... no i już się nie odezwałam do niego.. kurde, sorry, jego chyba nie obchodzi to że mogę trafić do szpitala... ma zawsze posprzątane, ugotowane, a jak go teraz proszę żeby śmieci wyniósł czy wniósł zakupy które ja zrobie, to chyba się nie przemęcza ? Widzę za bardzo mu nadskakiwałam, wale teraz wszsytko, nie odzywam się, niech się patrzy na brudne okna, była akcja że sobie mieśnie naciągnełam i nie mam zamiaru z powrotem tego robić.
Dalej jestem rozczarowana, bo jak zwykle on jest Panem i władcą. Idę na szokłe rodzenia z koleżanką dziś, nawet nie powiem gdzie idę, zostawie syf, niech widzi co robię po nim. Koniec żali.
No tak to z nimi już jest jak mają za dobr kobity
A w ogóle jakie zakupy???????
Ty masz odpoczywać!!!!!!!!!!

Jescze godzina mi została do następnego pobrania krwi- jestem głodna i trochę mnie muli
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:44   #2777
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
=)))

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

http://allegro.pl/mamo-tato-co-ty-na...680847690.html

to ta książka. Druga część jest już o dzieciach starszych z tego co kojarzę. Moja znajoma miała i chwaliła Ją
Dużo, a szukalaś używanej? Może anykwariat?
Stary 2011-07-06, 09:45   #2778
kapka
Zadomowienie

Witam z rana, pogoda prześliczna nie tylko leje, jest zimno to na dodatek wieje mi po górkach wymarzona pogoda na początek lipca!!
Już 4 dzień nie wyciągam nosa z domu, pomału obrastam w kure domową, nastawienie do ludzi i świata nie lepsze od dzisiejszej pogody

Brzuchatki, ja też troszke mam staroświeckie podejście do imion:Franiu, Stefek,Stasiu,Leon też mi sie podobają.. tylko większość z nich od razu mój TŻ wyeliminował z listy. Staneło na moim faworycie:Marcelku i.. Lenie(tak w razie W gdyby się coś odmieniło)

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że jeszcze coś fajnego się zdarzyło Mąż mi kupił i-de-al-ną, wy-ma-rzo-ną szafeczkę na moje perfumy Muszę wyrzucić z sypialni moją "toaletkę" (własnej roboty, przerobioną z biureczka) i nie miałabym gdzie podziać mojej "kolekcji"
dla TŻ za miły prezent

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
strasznie duża ta działka...

A Wy dopiero będziecie załatwiać papiery, czy też jesteście w trakcie?

fajny, ale drogi. Ja zdecyduję się na TEGO
Fajny ten termometr. Ja jeszcze nie kupiłam dopiero się rozglądam i czytam opinie.

Cotka-Fajnie że wypad do szkoły rodzenia był udany

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Witam! Czy mogę niesmiało i troszeczkę późno do Was dołączyc? szukałam wątku mam pazdziernikowych i jakos nie mogłam znalezc, nie wiem jak szukałam aż tu dzisiaj na ten trafiłam.
witam nowa mamusie na wątku

BordAna- nie przejmuj sie rodzinką, ja też jestem kłótliwa, ciężarnie rozdrażniona i pamiętliwa i wiem,ze to mi nie ułatwia życia, ale inni też powinni być troszke bardziej wyrozumiali dla ciężarnej.Szwagierką staraj się nie przejmować
Super że dzidziuś już taki duży, że wizyta była udana

Dziewczyny śliczne te Wasze ciuszki, może ja się kiedyś pochwale, jak nie teraz to na Marcelku

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ahoj

właśnie obciążam się glukoza 75

3majcie kciuki
trzymam

kellyss- fajnie linki i na pewno przydatne

kaileight- super że imieninki udane, prezenciki super, tym bardziej,że dostałaś to co chciałaś .
Ja też jeszcze raz dziękuje za życzenia

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:46   #2779
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Dużo, a szukalaś używanej? Może anykwariat?
nie mogłam znaleźć. Moja znajoma też szukała rok temu i nie znalazła, w końcu dostała w prezencie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 09:52   #2780
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mogłam znaleźć. Moja znajoma też szukała rok temu i nie znalazła, w końcu dostała w prezencie
To może poproś tą znajomą żeby Ci pożyczyła... na ten początkowy czas przynajmniej do poczytania
Stary 2011-07-06, 09:54   #2781
kapka
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam nadzieje,że kiedyś i mój sie opamięta ostatnio w kościele nie mogłam wstać po kleczeniu i mu mówie,żeby mi pomógł się podnieć, a on do mnie:"nie dasz rady??( z takim WIEELKIM zdziwieniem w głosie)", a ja na to: "że w 4 miesiącu ciąży mógłby się zdziwić że nie daje rady, ale w 8???"
.. a obowiązki domowe to szkoda słów

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:55   #2782
DzastaW
Zadomowienie

Już niestety sprzedała, akurat pare dni przed tym zanim Ją poinformowałam o tym że jestem w ciąży =/

Stary 2011-07-06, 09:55   #2783
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Brrry dzień

Cytat:
ahoj

3majcie kciuki
nie wiem czemu ale powaliło mnie to ogólnie jakoś ostatnio rechotka się zrobiłam, wczoraj mała szalała co chwila coś wystawało przez brzuszek, mój mąż chciał zobaczyć a ja się rechotałam jak głupia i totalnie nie mogłam tego powstrzymać

Cytat:
Mi się już zupełnie nie chce smarować więc zatrudniłam do tego męża co wieczór podtykam mu tubkę z kremem pod nos i mówię żeby się też dzieckiem zajął

Dołączyłam do grona nieśpiących niestety. Normalnie leże w łóżku i nic potem mój okruszek zaczyna fikołki więc tymbardziej nici ze spania za to nad ranem jak zasnę to choć do 9 śpię bo potem znów mała mnie na śniadanie budzi

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 10:01   #2784
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

4 kciuki - Stefek też trzyma
Ale mnie tym rozczuliłaś
od razu mi lepiej z tym zamuleniem
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
ja też mam nadzieje,że kiedyś i mój sie opamięta ostatnio w kościele nie mogłam wstać po kleczeniu i mu mówie,żeby mi pomógł się podnieć, a on do mnie:"nie dasz rady??( z takim WIEELKIM zdziwieniem w głosie)", a ja na to: "że w 4 miesiącu ciąży mógłby się zdziwić że nie daje rady, ale w 8???"
no oni serio są z marsa

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Brrry dzień

nie wiem czemu ale powaliło mnie to ogólnie jakoś ostatnio rechotka się zrobiłam, wczoraj mała szalała co chwila coś wystawało przez brzuszek, mój mąż chciał zobaczyć a ja się rechotałam jak głupia i totalnie nie mogłam tego powstrzymać
hihi
lepiej mieć rechotliwe dni niż te z burzą naszych hormonów
Stary 2011-07-06, 10:01   #2785
kaileight
Zadomowienie

DzastaW

Mam ta książkę, pierwszą częśc, i ogólnie polecam, duzo fajnych informacji, może dokupię też drugą, ale cena to katastrofa A raczej używanej się nie kupi, chociaż może jakby popróbować na allegro?

Cytat:
Ja mam jeszcze " Język niemowląt" i "Język dwulatka". Obie zachwalane w szkole rodzenia. Czy słusznie to dopiero ocenięZaraz biorę się za czytanie tej pierwszej

anciaahk

No może faktycznie w większych miastach bardziej popularne są te stare imiona. Jak patrzyłam na listę imiopn dzieciaków z naszego przedszkola, to w każdej grupie był i Franek i Antoś i Józek

Cytat:
Mi się też nie chcę, ale czasami cholernie swędzi, a jak nawet delikatnie drapie przez koszulkę to mam takie czerwonę pręgi że szok...
Cytat:
Ja wtedy idę smarować
Cytat:
kaileight Ja też tak mam że momentami Mnie mega swędzie skóra i mam wrażenie że za chwilę popęka (a jest nawilżona)

No ja właśnie zwiększyłam częstotliwość smarowania. Nawet z 4 razy dziennie, obowiązkowo rano i wieczorem a w ciągu dnia zależy czy czuje czy mnie swędzi. mam nadzieje, że się paskudy nie zrobią
Stary 2011-07-06, 10:04   #2786
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ahoj

3majcie kciuki

Cytat:
Wczoraj hm dobrze się czułam... aż do wieczora, trochę się ściełam z TŻ i przebeczałam pól wieczoru.
Jak zwykle poszło o pierdułu, ale mógł sobie odpuścić a nie mieć do mnie pretensje... a dokładnie sprzątanie całekgo mieszkania jest na mojej głowie, on nawet po sobie kubka nie sprzątnie.
Szukał wczoraj cytryny w lodówce no i przy okazji znalazł jabłko z przed tygodnia, gdzieś w kącie, no i jabłuszko się zepsuło, oczywiście awantura że nie sprzątam, no litości, wydarłam się że on nawet palcem nie ruszy w domu a robi hece z czegoś takiego.... oczywiście on swoje, ja swoje... no i już się nie odezwałam do niego.. kurde, sorry, jego chyba nie obchodzi to że mogę trafić do szpitala... ma zawsze posprzątane, ugotowane, a jak go teraz proszę żeby śmieci wyniósł czy wniósł zakupy które ja zrobie, to chyba się nie przemęcza ? Widzę za bardzo mu nadskakiwałam, wale teraz wszsytko, nie odzywam się, niech się patrzy na brudne okna, była akcja że sobie mieśnie naciągnełam i nie mam zamiaru z powrotem tego robić.
Dalej jestem rozczarowana, bo jak zwykle on jest Panem i władcą. Idę na szokłe rodzenia z koleżanką dziś, nawet nie powiem gdzie idę, zostawie syf, niech widzi co robię po nim. Koniec żali.

.
Małgoś, nie daj się. Ja też właśnie staram się tż trochę poustawiać bo on też jakiś taki wygodniczek. Przywiózł jakieś okropne swoje ubrania do których ma sentyment i leżą na jego wielkim zajmującym pół pokoju fotelu na kółkach i siedzi na moim krześle- mimo, że mniej wygodne bo nie chce mu się sprzątnąć albo liczy że ja to zrobię Niedoczekanie
Ja już cale swoje życie spędziłam z takim Panem domu, który dopiero pół roku temu zaczął po sobie zmywać- i chyba jest to jedyna rzecz którą" robi dla domu" , więc nie mogę sobie pozwolić na to aby kolejne 20 spędzić z innym

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:04   #2787
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
DzastaW

Mam ta książkę, pierwszą częśc, i ogólnie polecam, duzo fajnych informacji, może dokupię też drugą, ale cena to katastrofa A raczej używanej się nie kupi, chociaż może jakby popróbować na allegro?

Ja mam jeszcze " Język niemowląt" i "Język dwulatka". Obie zachwalane w szkole rodzenia. Czy słusznie to dopiero ocenięZaraz biorę się za czytanie tej pierwszej
poproszę chyba rodzinkę o prezent w postaci książek =) daj później znać czy fajna jest ta "język niemowląt" =)

Stary 2011-07-06, 10:06   #2788
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
No tak to z nimi już jest jak mają za dobr kobity
A w ogóle jakie zakupy???????
Ty masz odpoczywać!!!!!!!!!!
Na dzieciowe tylko, no i jakąś mini spożywkę bo ja męża wyśle to będę jadła hamburgery z foli...
Mama mi pomoże, dźwigać nie zamierzam, i tak z pół godzinki, chyba chyba chce się nacieszyć wolnością, boję się jutra... niby bóle ustały, ale nie wiadomo czy ta szyjka sie nie skraca :/ a ja z tych co w miejsu nie usiedzą minuty, bo odrazu wiercenie.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
O kurcze to pojechał

lece bo nic nie zrobie dziś, muszę jakoś humor sobie poprawić...

25.08.2011

Stary 2011-07-06, 10:07   #2789
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Brrry dzień
Mi się już zupełnie nie chce smarować więc zatrudniłam do tego męża co wieczór podtykam mu tubkę z kremem pod nos i mówię żeby się też dzieckiem zajął
Fantastyczny pomysł Niech się przyzwyczaja do obowiązków

A co do książek to ja mam cz.1 Zawitkowskiego a poza tym re-we-la-cyj-ną "Język niemowląt". Czyta się ją jak jakąś powieść, poza tym słyszałam od paru koleżanek że rady tam zawarte są baaaardzo skuteczne. Naprawdę polecam!
Mam jeszcze zamiar kupić Super Nianię - chciałam zestaw :I ty możesz mieć superdziecko + I ty możesz być supertatą! (to w ramach prezentu dla męża ) ale tej drugiej nigdzie nie ma chyba nakład się skończył
Stary 2011-07-06, 10:07   #2790
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Małgoś, nie daj się. Ja też właśnie staram się tż trochę poustawiać bo on też jakiś taki wygodniczek. Przywiózł jakieś okropne swoje ubrania do których ma sentyment i leżą na jego wielkim zajmującym pół pokoju fotelu na kółkach i siedzi na moim krześle- mimo, że mniej wygodne bo nie chce mu się sprzątnąć albo liczy że ja to zrobię Niedoczekanie
Ja już cale swoje życie spędziłam z takim Panem domu, który dopiero pół roku temu zaczął po sobie zmywać- i chyba jest to jedyna rzecz którą" robi dla domu" , więc nie mogę sobie pozwolić na to aby kolejne 20 spędzić z innym
dobrze gadasz!!!!!!
wó.. hmm wody jej dać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości