Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 08:27   #2731
yolanda9
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20

Dzień dobry!
Ponieważ już od jakiegoś czasu podczytuję wątek, więc uznałam, że skoro troszkę już Was poznałam to czas się ujawnić (a nie tak z partyzanta tylko czytać) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie

Na dukanie jestem drugi raz, zaczęłam od 23.06 i jak na razie jest na minusie 2,7 kg.... Zaczynałam z wagą 84,3 kg (wzrost 168 cm), wiec trochę mam do zrzucenia....no chyba więcej trochę niż trochę Pierwsze podejście zakończyłam z wagą minus 4 kg, a to dlatego, że zaszłam w ciążę Teraz synek ma już ponad rok i postanowiłam znów o siebie zadbać. Zmotywowały mnie dwa wesela, na które zostałam zaproszona (odbędą się we wrześniu). Do tej pory wciąż odkładałam "na później" tę moją walkę, ale teraz się zawzięłam i chociaż w planach zaraz mam urlop (i wiem, że będzie mega ciężko), to mam nadzieję, że dam radę
Wciąż się uczę co można a czego nie na dukanie i myślę, że z czasem coraz smaczniejsze posiłki będę robiła Jak na razie zrobiłam na P+W placuszki ala ziemniaczane tylko z kalafiora i pieczarek...i wyszły niezbyt..za mało przypraw chyba A dzisiaj mam piersi z fasolka szparagową...na razie pachnie pięknie, a jak będzie smakować to się dowiem popołudniu Idę systemem 2/2 i może mi podpowiecie co zrobić, bo mam mały problemik (a na razie nie widzę rozwiązania a nie wszystkie potrawy można robić na kilka dni i mrozić). Chodzi o to, że ja zawsze dzień wcześniej robie obiadki dla siebie. Kiedy mam tylko proteinkowy dzień, a następny jest z warzywkami to jak mam robić danie:tzn. próbowac czy nie Czy ja jednak przesadzam i jak zjem jedną łyżeczkę (posmakuję dania, które robię na drugi dzień) to nic się nie stanie, czy jednak być restrykcyjnym w tym względzie
Pozdrawiam!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:04   #2732
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Bry Proteinki wesole!

Wszystkim spadkom dzis gratuluje, a za zastoje trzymam kciuczeta, zeby sobie poszly daleko!!

Wczoraj poszlam na wielkie zakupy, nakupilam ryb, kurczakow, slodziki, serki jogurty...twarozki Chyba mam zapas do konca miesiaca. Moja mama sie smiala, ze teraz w lodowce nic oprocz protein nie ma

Nie dostalam jednak Maizeny..
Gdzie Wy já kupujecie?

P.S Pierwsza osoba, ktora tak naprawde bez mojego wiecznego gadania o diecie i proteinach zauwazyla jakas zmiane byla...uwaga ..moja dentystka wczoraj Nasluchalam sie komplementow, ze hoo hoo

Dobrego dnia, Proteinki!

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:11   #2733
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Bry Proteinki wesole!

Wszystkim spadkom dzis gratuluje, a za zastoje trzymam kciuczeta, zeby sobie poszly daleko!!

Wczoraj poszlam na wielkie zakupy, nakupilam ryb, kurczakow, slodziki, serki jogurty...twarozki Chyba mam zapas do konca miesiaca. Moja mama sie smiala, ze teraz w lodowce nic oprocz protein nie ma

Gdzie Wy já kupujecie?

P.S Pierwsza osoba, ktora tak naprawde bez mojego wiecznego gadania o diecie i proteinach zauwazyla jakas zmiane byla...uwaga ..moja dentystka wczoraj Nasluchalam sie komplementow, ze hoo hoo

Dobrego dnia, Proteinki!
Kupiłam mazeine w sklepie ze zdrową żywnością.

Witam wszystkie forumowiczki.
Idzie mi fatalnie (choć bez grzechów), ale jestem za bardzo zaspana , żeby więcej pisać.
Stary 2011-07-06, 09:16   #2734
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
Kupiłam mazeine w sklepie ze zdrową żywnością.
Ja również

Stary 2011-07-06, 09:22   #2735
Agucha 79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
pokochałam ta diete i nie mogę sie rozstać

Mnie też ta miłość chyba nie ominie )

Cytat:
Bry Proteinki wesole!

Gdzie Wy já kupujecie?

Dobrego dnia, Proteinki!
w sklepie ze zdrową zywnością ale tam jest droga, a taniusieńko kupiłam w sklepie z odżywkami dla sportowców, 2200g. za 14,50

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6
Bez papieroska już 3 lata

Agucha 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:23   #2736
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

o dziekuje za info!

Stary 2011-07-06, 09:27   #2737
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agucha 79 Pokaż wiadomość
w sklepie ze zdrową zywnością ale tam jest droga, a taniusieńko kupiłam w sklepie z odżywkami dla sportowców, 2200g. za 14,50
to faktycznie tanio! Ja kupiłam 400 g za 4,80 zł

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 10:00   #2738
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Fenris powodzonka ja Ci od poczatku kibicuje jak wszystkim zreszta
Dzięki

No to się pochwalę, że w końcu będę chodzić na fitness (przez to, że dostam kartę Multisport ). Będę chodziła w pon i pt. W środy albo na fitness albo będę jeździła na swoim orbitreku. Raczej to drugie.
Aha - odkąd wróciłam do diety (kilka dni temu) boli mnie brzuch i mam problemy żołądkowe Kicha.

roux - ale wiesz, że mazeina to skrobia no nie?
iloa -
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:08   #2739
Agucha 79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
to faktycznie tanio! Ja kupiłam 400 g za 4,80 zł

no ja swoją pierwszą kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością 350g. za 6,50 i wtedy sobie pomyślałam oto smutny początek końca przygody ze skrobią, ale na szczęście udało się kupić taniej

ta akurat jest w poznaniu ale ja odbierałam we wrocławiu
http://allegro.onet.pl/skrobia-kukur...688312275.html

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6

Edytowane przez Agucha 79
Czas edycji: 2011-07-06 o 10:10
Stary 2011-07-06, 10:25   #2740
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

wiem wiem...ale mnie tylko 1,5 lyzki trzeba do serniczka...tak on za mna lazi...

P.S a myslicie ze moglabym te Maizene ( do przepisu na sernik Mrs Dukanowej, ten prosty) zastapic 1,5 lyzki budyniu???

Stary 2011-07-06, 10:25   #2741
katkasiek
Rozeznanie

GG do katkasiek

Dzień dobry

A ja ze skrobią się rozstałam.
Tzn na początku diety kupiłam przez koleżankę, 5zł za 250gr, kupiłam w sumie 4 paczki. Ale teraz jakoś nie używam. Od czasu do czasu. Może 1 łyżka na miesiąc
Jakoś mi nie podeszła nie wiem czemu.

The Hidden Wiki
katkasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 10:39   #2742
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
P.S a myslicie ze moglabym te Maizene ( do przepisu na sernik Mrs Dukanowej, ten prosty) zastapic 1,5 lyzki budyniu???
ja do sernikow zawsze daje budynie zamiast maizeny, kupuje w lidlu albo w aldiku bo sa bez cukru i na skrobi kukurydzianej
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:44   #2743
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki

No to się pochwalę, że w końcu będę chodzić na fitness (przez to, że dostam kartę Multisport ). Będę chodziła w pon i pt. W środy albo na fitness albo będę jeździła na swoim orbitreku. Raczej to drugie.
Aha - odkąd wróciłam do diety (kilka dni temu) boli mnie brzuch i mam problemy żołądkowe Kicha.

iloa -

Powodzenia w ćwiczeniach.
Mnie też ostatnio boli żołądek. A i tak katuje go papierosami.

NIe mogę przy tej pogodzie. Jestem senna niemiłosiernie. I mózg nie chce mi sie włączyć od rana. Czuję sie jak kukiełka.
Stary 2011-07-06, 10:54   #2744
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katkasiek Pokaż wiadomość
Tzn na początku diety kupiłam przez koleżankę, 5zł za 250gr, kupiłam w sumie 4 paczki. Ale teraz jakoś nie używam. Od czasu do czasu. Może 1 łyżka na miesiąc
Ja też od razu cztery paki wzięłam i jak widzę ile jej można stosować, to starczy mi pewnie do końca dietki Jak na razie daodawałam ją do naleśników, które swoja drogą wyszły przepyszne i juz dni proteinowe mi nie straszne
Cytat:
NIe mogę przy tej pogodzie. Jestem senna niemiłosiernie. I mózg nie chce mi sie włączyć od rana. Czuję sie jak kukiełka.
U mnie tez pogoda tylko do spania.... a tu trzeba w robocie siedzieć...a co najgorsze to pracować jeszcze No ale dzisiaj na pocieszenie idę paznokcie sobie zrobić do kosmetyczki

Stary 2011-07-06, 11:58   #2745
Agucha 79
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Mnie do naleśników pasuje , a bez nich bym nie dała rady i jeszcze do placków cukiniowych, ale do sosu już nie, bo się prawie krochmal robi. Teraz na szczęście juz III więc do sosów można mąkę gryczaną, choć jeszcze tak owej nie spotkałam

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6

Stary 2011-07-06, 12:48   #2746
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez dobija ta aura bo chociaz uwielbiam deszcz i ninawidze upałów to teraz chce mi sie spac 24h na dobe a wcale śpiochem nie jestem..

Cytat:
Mnie do naleśników pasuje , a bez nich bym nie dała rady i jeszcze do placków cukiniowych, ale do sosu już nie, bo się prawie krochmal robi. Teraz na szczęście juz III więc do sosów można mąkę gryczaną, choć jeszcze tak owej nie spotkałam
maka gryczana jest pyszna do kupienia w sklepach ze zdrowa zywnoscią lub na
allegro, przed dieta robilam z niej naleśniki z nadzieniem porowym
Stary 2011-07-06, 13:04   #2747
Indios
Raczkowanie

złamałam się
powiedzcie mi, dlaczego, gdy zaczełam dietę pierwszy raz to wytrzymałam parę miesięcy i się nie przełamywałam? A teraz po tygodniu od startu poddaje się tak łatwo? Tak jest za każdym razem, gdy próbuje wrócić... Ja tego nie pojmuję....
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Indios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:08   #2748
Agucha 79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

maka gryczana jest pyszna do kupienia w sklepach ze zdrowa zywnoscią lub na
allegro, przed dieta robilam z niej naleśniki z nadzieniem porowym

Wszystko fajnie, tyle, ze pomimo mojej wielkiej sympatii do sklepów ze zdrową zywnością, ceny w niej panujące przyćmiewają sprzedawane produkty, dlatego chodzę tak tylko kiedy nie mam juz wyjścia

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6

Stary 2011-07-06, 13:24   #2749
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko fajnie, tyle, ze pomimo mojej wielkiej sympatii do sklepów ze zdrową zywnością, ceny w niej panujące przyćmiewają sprzedawane produkty, dlatego chodzę tak tylko kiedy nie mam juz wyjścia
wiele produktów w tych sklepach rzeczywiscie ma bardzo wysokie ceny ale trzeba pamietac, że to nie jest produkt masowy i to wpływa na cene niestety za jakość i za produkt mało popularny trzeba zapłacic wiecej...
a mąka razowa kosztuje ok. 6-8zł za 500g ale tez nie uzywa jej sie kilogramamiu mnie bywa tez w zwykłych sklepach a smaku tych nalesnikow sie nie zapomina
Stary 2011-07-06, 14:41   #2750
Aneya
Raczkowanie

Cześć Laseczki,
nareszcie doczytałam do końca. Rany jak byłam na 88 stronie, widzę o już prawie koniec, i przy przechodzeniu na 89 patrze a tu się 92 pojawiła
Jak się nie zagląda z pół tygodnia to trudno nadgonić.

Gratuluje spadków, podziwiam te wytrwałe co przetrwały zastoje i waga ruszyła w dół . Do grzeszących tylko pokiwam paluszkiem
Gratuluje zdanych matur, egzaminów - te co jeszcze mają coś przed sobą to trzymam kciuki.
No dziewczyny mamy wakacje! korzystajmy z nich, o cholera tylko gdzie pogoda

U mnie mały wzrost 0,3kg, ale dziś przyszła @, no i poza tym jestem jeszcze do jutra na PW. W weekend było u mnie tiramisu - hm... muszę wypróbować inny ser, bo wyszło za bardzo serowe. Niepotrzebnie dałam aromat rumowy i jechało sztucznością Biszkopt rewelacja
Ale mąż nawet nie wzgardził

W ogóle zazdroszczę Legionistka23 że z mężem dzielisz trudy odchudzania, w parze łatwiej. U mnie mój mąż jest chudzinka - on może tonę zjeść i gdzieś to mu po kościach się rozchodzi

Joooanna uszy do góry, z tym forum dasz radę, wiem jak to jest tak się upodlić na maksa - wiedzieć że idziesz drogą donikąd, a jednak brniesz, właśnie dla tego złudnego 5 minutowego zamroczenia umysłu, jaki jest po cukierku/ciastku/batoniku. Otrząśnij się dziewczyno i spróbuj dukać dalej.

Agucha 79 zmieniłaś zdjęcie ? Albo cię z kimś mylę, ale wydawało mi się że było czarnobiałe i w dodatku brunetka tam była ?

Nie udało mi się zobaczyć roux666 ale na pewno wyglądasz teraz pięknie - takie spodnie w rozmiarze większym to dobra motywacja
Ja niestety niektóre rzeczy zbyt pochopnie powywalałam - a teraz mam faze na przeszywanie na maszynie, zwężanie, przerabianie - tylko materiałów brak

Fenris jak tam twój Filemon? Widzę że masz ambitny plan z fitnessem - trzymam kciucki Ja to zawsze mam słomiany zapał z takimi rzeczami. A teraz to ze sto wymówek ...

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Dzięki za cennego linka
nie ma sprawy

Wystartowałam
07.06.2011 - 103,0 kg
02.07.2011 - 95,9 kg
-----------------------------
minus 7,1 kg
najbliższy cel - 95

cel wg Dukana - 76,5
ostateczny cel - 70
Aneya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:45   #2751
Agucha 79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
wiele produktów w tych sklepach rzeczywiscie ma bardzo wysokie ceny ale trzeba pamietac, że to nie jest produkt masowy i to wpływa na cene niestety za jakość i za produkt mało popularny trzeba zapłacic wiecej...
a mąka razowa kosztuje ok. 6-8zł za 500g ale tez nie uzywa jej sie kilogramamiu mnie bywa tez w zwykłych sklepach a smaku tych nalesnikow sie nie zapomina
wiem, wiem, ale udało się skrobię taniej przemycić, więc mam nadzieję, że tą mąkę razową też gdzieś dopadnę, chyba szybciej niż myślałam bo tak zachwalasz te naleśniki ... ja chcę zredukować do minimum białą mąkę więc czy droga czy tania to i tak mnie to nie ominie. Wczoraj kupiłam super makaron pełnoziarnisty z 5 zbóż. 4,50 za 400 g.
Trzeba myslenie się przestawiło więc portfel t
eż musi to jakoś znieść

Cytat:
Napisane przez Aneya Pokaż wiadomość

No dziewczyny mamy wakacje! korzystajmy z nich, o cholera tylko gdzie pogoda

Agucha 79 zmieniłaś zdjęcie ? Albo cię z kimś mylę, ale wydawało mi się że było czarnobiałe i w dodatku brunetka tam była ?
Jak miło, że mnie kojarzysz, tamto zdjęcie było bardzo, bardzo stare, to co wkleiłam teraz jest bardzo, bardzo aktualne, robione w tym tygodniu )

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6

Stary 2011-07-06, 14:53   #2752
Aneya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
:
Jeszcze dokładnie nie wiem, ale aktualnie to finanse i rachunkowość na UE w Katowicach (chyba że się jakimś cudem do Krk dostanę. Myślę jeszcze ewentualnie o logistyce czy czymś takim i zarządzaniu.
Magda_lena fajne kierunki, bliskie mi sercem (kończyłam handel zagraniczny i zarządzanie) - jeny kiedy to było jak ja maturę pisałam nie wyznaję się w tych nowych zasadach, ja starą maturę pisałam a potem normalnie egzaminy na studia.

Nie wiem jak funkcjonuje ta nowa matura, na pewno ma wiele wad - ale ja jestem za takim ujednoliceniem egzaminów i na tej podstawie składasz papiery i zawsze się gdzieś dostaniesz, za moich czasów bywało różnie.

Pewnie niejedna jeszcze czeka nas reforma edukacyjna
Ja na razie przeżywam, że moje dziecko za rok będzie musiało wcześniej iść do szkoły jako pierwszy rocznik obowiązkowy. No chyba że te protesty coś dadzą i rodzice będą mieli wybór. Szkoda że nasze szkoły nie są przygotowane na przyjęcie 6-latków

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Jak miło, że mnie kojarzysz, tamto zdjęcie było bardzo, bardzo stare, to co wkleiłam teraz jest bardzo, bardzo aktualne, robione w tym tygodniu )
ja wzrokowiec jestem
patrze i kurka jakaś nastolatka na zdjęciu - i zaczęłam głowę łamać, że coś mi nie pasuje
bardzo sympatyczna zmiana na 12 w skali 10 stopniowej

Wystartowałam
07.06.2011 - 103,0 kg
02.07.2011 - 95,9 kg
minus 7,1 kg
najbliższy cel - 95

cel wg Dukana - 76,5
ostateczny cel - 70
Aneya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:10   #2753
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Pokaż wiadomość
złamałam się
powiedzcie mi, dlaczego, gdy zaczełam dietę pierwszy raz to wytrzymałam parę miesięcy i się nie przełamywałam? A teraz po tygodniu od startu poddaje się tak łatwo? Tak jest za każdym razem, gdy próbuje wrócić... Ja tego nie pojmuję....
To bardzo prosty mechanizm jest - ponieważ przeszłyśmy ją już <byłam na diecie dukana od sierpnia zeszłego roku> to nie jest dla nas nowość, znamy tricki, wiemy jak działa, i wiemy jak czasami bywa monotonna kiedy nie ma się siły na zrobienie czegoś z przepisów ale wiemy też że jest skuteczna - zatem do dzieła.
ps: Witam wszystkie dziewczyny, co prawda nie udzielam się na forum, ale podczytuje wątki od samego początku, przetrwałam tutaj pierwszą gwardię i potem kociołą z natłokiem chudnących i uciekających... widzę, że forum nieźle się trzyma Tylko pogratulować
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:27   #2754
Agucha 79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneya Pokaż wiadomość

ja wzrokowiec jestem
patrze i kurka jakaś nastolatka na zdjęciu - i zaczęłam głowę łamać, że coś mi nie pasuje
bardzo sympatyczna zmiana na 12 w skali 10 stopniowej

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6

Stary 2011-07-06, 15:28   #2755
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Cytat:

Po avatarku bylam zdezorientowana, bo nie wiedzialam kto to Zupelnie inaczej wygladasz niz na tamtym zdjeciu
Dunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:34   #2756
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joooanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie mój ..esej ale po prostu musze to z siebie wyrzucić. Czuje się po prostu okrooooopnie , beznadziejnie i w ogóle już nie wiem co ze sobą zrobić 
tak bardzo wkońcu chciałabym zmienić swoje życie ... przestać czuć sie i wyglądać jak je... wieloryb ehhhhhh
Może dietetyk/psycholog? Musisz zaakceptować siebie,inaczej nigdy nie będziesz szczęśliwa

Cytat:
Co do wspierania przez znajomych.... ehh... znam to. Tylko kilka osób mówi mi, że widzą, że schudłam.
Znajoma, która od zawsze twierdzi, że jest za gruba, a która nic z tym nie robi powoli zauważa, że kupuję spodnie w jej rozmiarze. Różni nas już tylko brzuch, bo mój spada jakoś opornie, ale tyłek to mam już taki jak ona!
I ona po prostu udaje, że nie widzi ile schudłam.
Przestałam się przejmować.
Robię zdjęcia co kilka kilogramów. I widzę różnicę. I po ciuchach. I to jest najważniejsze.
Myślałam że tylko moi znajomi " nie widzą" różnicy

Cytat:

U mnie było tak, że słyszałam komentarze, że schudłam, ale mimo to popłynęłam jak Joooanna. Rzuciłam się na słodycze i pizzę jak jakiś wygłodniały potwór. Ale już jestem na dobrej drodze i motywacja wróciła i wszystko i będzie dobrze, będą spadki Zakupy zrobione, wszystko jest. Jak dam radę schudnąć znowu do 60kg to będę się cieszyła, bo nie wyglądałam już źle przy tej wadze i opona znikała. Później to już pójdzie łatwiej, mam nadzieję.

Cytat:
Napisane przez kasicam24 Pokaż wiadomość
Witam witam witam

Ja sama dziś sobie dam bo wczoraj na wypadzie do Galerii Victoria zjadlam Mega Pocket (taka tortill) i trochę frytek w KFC. Waga stoi i pewnie jeszcze trochę stać będzie. Wyrzut sumienia straszny - dlatego lepiej kurde unikać takich wypadów. Na kolejny zrobię sobie placuszki. jedyny plus z wczoraj to zakup chudego trarogu)
: atyaty: kochana to droga do nikąd

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
ja dzisiaj odnotowalam spadek -0.3 do I celu brakuje mi 1.4kg

Cytat:
Gdzie Wy já kupujecie?
Ja na allegro

Cytat:
Napisane przez Indios Pokaż wiadomość
złamałam się
Nie tędy droga Tyle się mówi o szkodliwości diety Dukana, a mnie się wydaje że szkodzą sobie właśnie takie osoby jak ty-bez przerwy przerywające dietę i zaczynające ją od początku, robiące tzw. "extra dni proto" czasem nie mogę już tego czytać bo głowa mała zacznij sie ruszać, zmień nawyki żywieniowe, może dieta Mż? I nie mówię tego złośliwie,tylko dla twojego własnego dobra

Cytat:
Agucha, nie ta dziewczyna radosna i młodsza o kilka lat

No to teraz o sobie.. U mnie kilkudniowy mini zastój, a nawet wzrost o 0,3kg W dodatku na dniach PP. Chyba zmienię tryb na 2/5 od przyszłego tygodnia, bo na warzywkach coś szybciej leci

Edytowane przez sreberko4
Czas edycji: 2011-07-06 o 15:36
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:46   #2757
ania230
Zakorzenienie

Witam Kochane
Ja dziś miałam kolejny dzień ciężkiej pracy w pracy .. więc dopiero teraz się odzywam
W pracy znów rano robiłam ciasteczko czekoladowe z jogurcikiem na śniadanko

dzisiaj mam w planach pieczenie chlebka ziołowego więc zaraz się muszę za to zabrać.... bo nie zrobię...

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość

Pochwalę się, że ja również zdałam maturę I złożyłam już podanie na studnia Zobaczymy co z tego wyjdzie bo nie poszedł mi ten egzamin za dobrze
Pozdrawiam z nad kawki i mikrofalowej bułeczki z satino
gratuluje zdanej matury ... kiedy to ja zdawałam to jeszcze byłą stara matura ...

znalazłam dzisiaj Satino i kupiłam czekoladowe razy 2 sztuki i jedno zjadłam a drugie będzie na jutro

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez el_muerte Pokaż wiadomość

Ptasie mleczko:
1 litr mleka,
żelatyna spożywcza (lepiej dać trochę więcej niż polecają na litr),
słodzik (wg uznania)
można dodać kakao (wtedy będzie trzeba porcję podzielić na 2-3 dni), cynamon, ulubiony aromat do ciasta.
Wychodzi bardzo dobre, a można sobie wcinać bezkarnie (bez kakao).
gratuluję spadków i luźniejszych spodni
jak nie zabraknie mi czasu to jeszcze dzisiaj zrobię ptasie mleczko

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Dobranoc ale szkoda bo jesteś jedną z nielicznych,które są tutaj do późna
Dziękuje hehe zrobiło mi się miło ....
jestem bo i tak późno chodzę spać a zawsze przed spaniem zaglądam do
Was ....

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kasicam24 Pokaż wiadomość
Witam witam witam

Ja sama dziś sobie dam bo wczoraj na wypadzie do Galerii Victoria zjadlam Mega Pocket (taka tortill) i trochę frytek w KFC. Waga stoi i pewnie jeszcze trochę stać będzie. Wyrzut sumienia straszny - dlatego lepiej kurde unikać takich wypadów. Na kolejny zrobię sobie placuszki. jedyny plus z wczoraj to zakup chudego trarogu)
nie ma wybacz KARA MUSI BYĆ SUROWA

i to jeszcze mało...

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:

ja dzisiaj odnotowalam spadek -0.3 do I celu brakuje mi 1.4kg
gratulacje .... super szybciutko zleci

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

ja cały czas stoję w niedziele ważenie może coś waga dobrego pokaże...
dzisiaj mam P więc zaraz coś na obiadek muszę zrobić... dawno jajek nie jadłam .... hmmm może omleta :P

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a wiadomo coś co u Emilki na wakacjach słychać ??

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:00   #2758
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej Dukan przegral proces. http://www.newsweek.pl/kobieta/artyk...proces,79128,1

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:10   #2759
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ponieważ już od jakiegoś czasu podczytuję wątek, więc uznałam, że skoro troszkę już Was poznałam to czas się ujawnić (a nie tak z partyzanta tylko czytać) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
witamy witamy

Cytat:
Dzięki

iloa -
biedactwo... super ze bedizesz chodzila na fitnes ja od poniedzialku ide na body speace kupilam karnet na 10 wejsc zobaczymy czy przyniesie efekty...

Cytat:

no nie!!! ale laska z Ciebie!! pięknie wygladasz nie ta dziewczyna

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Witam Kochane

znalazłam dzisiaj Satino i kupiłam czekoladowe razy 2 sztuki i jedno zjadłam a drugie będzie na jutro

gratulacje .... super szybciutko zleci

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

ja cały czas stoję w niedziele ważenie może coś waga dobrego pokaże...
dzisiaj mam P więc zaraz coś na obiadek muszę zrobić... dawno jajek nie jadłam .... hmmm może omleta :P

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a wiadomo coś co u Emilki na wakacjach słychać ??
Ania anpewno zastoj sobie pojdzie i bedzie spadeczek wiem cos o tym bo ja mam ciagle zastoje pozniej spadek i tak w kólko...
czyli mozna jesc to satino 0% ??
własnie co tam u Emilki? ciekawe jaka maja pogode nad morzem

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:54   #2760
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania anpewno zastoj sobie pojdzie i bedzie spadeczek wiem cos o tym bo ja mam ciagle zastoje pozniej spadek i tak w kólko...
czyli mozna jesc to satino 0% ??
własnie co tam u Emilki? ciekawe jaka maja pogode nad morzem
Dunka wspominała że można ..., więc ja dziś spróbowałam ...czekoladowego i DOBRY
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5900197016264.jpg (13,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5900197016271.jpg (13,7 KB, 2 załadowań)

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości