|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
|
|
#37472 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Ale pytanie - po myciu, czyli codziennie? Córka Chucka Norrisa A jak efekty po nim? Cytat:
Cytat:
Może tak być, jak piszesz. U siebie obserwuję dokładnie to samo zjawisko. Choć "nawilżenie" to dość szerokie pojęcie, można celować, że za mało emolientów - one m.in. odpowiadają za wygładzenie łuski.
|
|
#37473 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.Hmmm, właśnie się podrapałam po głowie no i nie mam takiego łupieżu jak miałam jeszcze wczoraj. Coś tam jeszcze jest ale dużo mniej.Wczorajsza pielęgnacja: 1. mycie czarną rzepą z sls z evy natury 2. odżywianie garnier awkodao + isana z jedwabiem 3. zabezpieczanie joanna naturia z lnem 4. stylizacja czarna isana 5. dyfuzor Cytat:
)Cytat:
Tłusty łupież jest nieprzyjemny, sama taki miewam właśnie po niektórych kosmetykach. |
|||
|
|
|
#37474 | ||||||||
|
|
Cytat:
myślałam o tym błocie, bo fajne, ale amodimethicone z moich włosów zrobi placek ![]() Za to Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Dziś wypadło nieco mniej włosów. Sama nie wiem... może odstawię Alterrę Perfumfrei, bo rzeczywiście plącze włosy niemiłosiernie Żal mi jej, choć i skalp zaczyna się buntować. Ajrisz, chyba dołączę do Twojego klubu antyalkoholowców (naskalpowych ofkors Cytat:
![]() Rozwaliłam się na pierwszym murze Był inny priorytet Może dziś? ![]() Cytat:
To się nada ![]() Cytat:
Cytat:
Lecę, no lecę za Wami . Nie lubię, jak mi coś tutaj umyka
|
|
#37475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy więc wstępnie kolejnego Cheruba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To drugie jest brązujące - nie przeszkadza Ci to? Poza tym jak Agison napisała - fajny. |
||||
|
|
|
#37476 | ||||
|
|
Fajny dodatek z kategoryzacją skrętów na BC. Nie wiem, kiedy się pojawiło, ale w tamtym tygodniu raczej jeszcze nie widziałam.
Cytat:
Tu wiele zależy nie tylko od psikadeł i filtrów UV, ale tez od zabezpieczania przed ucieczką wody. Zwykle, gdy ucieka woda, ucieka też kolor. Dlatego warto między myciami dodatkowo zabezpieczać włosy odżywką b/s albo olejami czy silikonami. Sprawdzi się też w roli filtra UV (naturalnego) masło shea. Spośród produktów, które wymieniałaś, warto dołożyć w ciągu suchego i słonecznego dnia czy między myciami Niveę FC, Isanę z babasu, olej kokosowy. Cytat:
A masz może swoje zdjęcia w krótszych włosach? Może tu o to idzie? Dobrze by było jeszcze - zgodnie z kategoryzacjami na BC sprawdzić, w jaki sposób włosy się zachowują. Czy mają tendencje do puszenia, jakie są zimą itp. Benku znowu jestem facetem Ten kolor, ten skręt Cieniowanie Fajnie by było, byś podpinała sobie włosy w sposób asymetryczny, robiła warkocz po jednej stronie. To ożywi wizerunek, bo teraz jesteś bardzo poważna. Wystarczą spinki tukany albo wsuwki, by zrobić takie upięcia. Cytat:
Cytat:
|
|
#37477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle czasu Ci służyła że mały odwyk może pomóc
|
|
|
|
|
#37478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy coś godnego uwagi na BU jest? Głównie do zrobienia psikadeł? Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2011-07-06 o 12:19 |
|
|
|
|
#37479 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Co się będę zamartwiać, cg mi odpowiada Dziś chciałam zapisać się do fryzjera (denerwują mnie krzywo podcięte końce) i na szczęście nie było terminu " na już". Z końcami przeżyję, a włosy bardzo fajnie się ułożyły więc jest ok. To znak ![]() Chciałam zrobić zdjęcie, ale mam nowy telefon, który jest bardzo czuły na dotyk i ciągle źle robię zdjęcia (widać ścianę, obrazek, kota ale mnie nie ).Widziałam wczoraj zdjęcia z imprezy (jeszcze ich niestety nie mam). Z przykrością muszę zauważyć, że wyglądałam za dobrze jak na kiczowatą imprezę , ale i tak Wam pokażę. Za to moje koleżanki cudnie. Gdyby to były lata 80-te zakochałabym się w dwóch, a gdybym była facetem byłabym wierną klientką innej .
|
|
|
|
|
#37480 | ||||||||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bez takich, proszę Cytat:
A silikony i inne polimery? Jak działały?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcia z imprezy
|
|
#37481 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
I całkiem mi to odpowiada
Cytat:
. Zdjęcia mam a albumie. Niedługo dorzucę nowe.Obiecuję, że kot będzie. mam go zresztą w avatarku. Cytat:
pamiętam, że miałam dorzucić zdjęcie małej Basi, ale ciągle nie mam zainstalowanego skanera. A tak wyglądała moja kicia 2 lata temu
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-06 o 12:44 |
||
|
|
|
#37482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli bym to kupiła to stosować jako zamiennik odżywki b/s? Czy tylko tak dodatkowo, po stylizatorze, albo dopiero na następny dzień?Najlepiej jakby odświeżało skręt, para wodna (w którymś z wątków było, że poranna kąpiel jest dobra, bo para wodna je odświeży) napusza mi włosy u nasady, a z reszta włosów bywa różnie. |
|
|
|
|
#37483 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Lorraine Massey np. DevaCurl? ![]() chodzi mi o te do nawilżania lokow ![]() ps.w sumie nie wiem czy to jej kosmetyki ale zawsze koło niej się kręcą ;-)
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-07-06 o 13:09 |
|
|
|
#37484 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio ugniatałam włosy przy pomocy żelu aloesowego Cien. Mnóstwo mi ich wypadło, co obrałam bluze to wypadały nowe włosy. Obejrzalam dokładnie kilka sztuk i na żadnym nie było cebulki więc tak jakby były złamane... Zdarzało Wam się to po tym żelu?
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- zakochałam się !
|
#37485 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
. Teraz jest duża i mniej szara, ale dalej cudna.
|
||
|
|
|
#37486 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdarzyło, a nawet w skalp wcieram i to regularnie...
|
|
|
|
#37487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37488 | |||
|
|
Basiu urocza ta Twoja kicia
Najbardziej, gdy wchodzi po monitor przez klawiaturę Cytat:
Na pewno nada się na plażę, wtedy można smarować wtedy dowolną ilość, bo i tak myje się później włosy. Cytat:
Możesz też kombinować psikadła na podstawie już istniejących kosmetycznych albo, np. zaparzyć pokrzywę i skrzyp, do tego dokapać kilka kropli oleju (jojoba, lnianego, oliwy z oliwek), troszeczkę miodu. Przed każdym użyciem dokładnie wstrząsnąć. Cytat:
We wcześniejszych częściach znajdziesz więcej o tych kosmetykach, bo kilka dziewczyn próbowało. Sama używałam tej analizowanej odżywki (była dość lekka, ale zadowalająca) i żelu An-Gel (bosko pachniał, fajnie działał, ale był bardzo niewydajny). Była jeszcze zielona maź stylizacyjna (rewelacja na zabezpieczenie) oraz psikadło Set It Free (fajna sprawa na odświeżenie). Za udostępnienie cudeniek dziękuję Rybiorce A masz coś konkretnego na myśli? Może link? Problem z tymi kosmetykami jest taki, że nie wszystkie są zgodne z cg ![]() Benku ciesze się, że Ci służą ![]() Ja mam w ogóle nieco dziwnie (co nie oznacza, ze niefajnie) - ze stylizatorów najlepiej działają te bez polimerów
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-06 o 13:44 |
|||
|
|
|
#37489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety wszędzie widzę tylko otwarte, pewnie inny mogłabym dostac na ebay, ale niestety nie mam teraz możliwości zapłacic W takim razie wezmę ten który, z braku lepszego słowa, polecasz ![]() Robię dzisiaj zamówienie na ZSK, wezmę chyba tak: - keratynę - masło shea, bo akurat jest promocja na mega pojemnośc, a u mnie schodzi hurtowo, moja skóra je uwielbia ![]() - masło kakaowe, do wypróbowania - mocznik, na stopy - olej babassu, też do wypróbowania ![]() - olej jojoba, bo się kończy Ciekawe czy moje włosy się polubią z którymś z tych tłustych specyfików, kupuję do ciała, ale może akurat ![]() Basiu, jaka słodziuchna kicia z różowym pyszczkiem Benku, twoje włosy wpędzają mnie w depresję... ![]() Jeju, chcę już tę keratynę, przypuszczam że moje włosiska mogłyby ją wypic niemalże na raz, a tu nic bardzo proteinowego w domu... Może jakoś dotrwają.
|
|
#37490 |
|
Zakorzenienie
|
Sens dziękuję za komplement
, jednak nic w tym artystycznego, ot mazianie ![]() Eloe oczar nie robi nic spektakularnego, odświeża, trochę ściąga pory, skóra jest bardziej miękka, lubię sobie zrobić okłady ze schłodzonego-nawilżone płatki na oczy-zmniejsza opuchliznę, łagodzi podrażnienia...ale tak naprawdę kupuję go dla zapachu Basia kicia
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-06 o 14:15 |
|
|
|
#37491 | ||
|
|
Cytat:
Pozostałe mnie się nie podobają, bo 1 ma otwory dookoła i to może dodatkowo rozwiewać włosy efekt- półlew), 2 ma kolce tylko w jednym miejscu i liczne otwory, 3 nie widać dokładnie. Cytat:
|
|
#37492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej, niepotrzebnie... Pamiętaj że ja kilka lat walczyłam o takie włosy. jak gdzieś znajdę jakąś starą fotkę mojej ówczesnej masakry na głowie to Wam wkleję dla porównania...
|
|
#37493 | ||
|
|
Cytat:
Dziękuję Tamtego roku zachwycałam się Artiste i Delią, obecnie widzę, że włosom średnio podchodzą. Artiste owszem, ale na Delię się obraziły. Za to żel lniany, KCCC, żel aloesowy tylko z carbomerem robią cuda. Jeśli to wszystko ma się zmieniać co roku, to wciąż będę eksplorerką własnowłosową Cytat:
|
|
#37494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, coś nie mogę tego zdjęcia znaleźć...
|
|
#37495 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Gdyby moja siostra jej nie przyniosła, już by nie żyła. Jej rodzeństwa już nie ma. A i tak miałam z nią sporo problemów, długo chorowała. Niedawno rodzice robili remont (przez miesiąc mieszkała u rodziców), odsunęli szafę, a tam.... mnóstwo zaschniętych kocich biegunek ![]() Cytat:
A co do tego, że nie służą Ci polimery, to jeszcze lepiej. Możesz rzadziej używać sls .Zauważyłam, że po sls nic szczególnie złego nie dzieje się moim włosom. Ostatnio częściej myję nim włosy. Pędzę robić obiad, bo TŻ niedługo wróci z pracy (ja mam teoretycznie chwilowo wakacje). Zapomniałam ![]() zamówiłam na dozie epiderm (Benek , ale za to widziałam różnicę .Miałam dawno temu maseczkę Bielendy, chciałam zamówić, ale albo jej nie ma albo jestem ślepa
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-06 o 14:33 |
||
|
|
|
#37496 |
|
Zakorzenienie
|
Mika wielkanocna
jak mi się nie chce głowy iść myć...nic mi się nie chce...co to za pogoda ![]() błotko jest tutaj: http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p9074-Biel..._wlosow_200_ml aha, wycięło mi linka... wpisz bielenda błoto i znajdzie
|
|
#37497 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jakies stare zdjęcie... Masakra
|
#37498 | |
|
|
To na pewno
Cytat:
Co do kici - ważne, ze teraz nie choruje. U rodziców pewnie przezywała straszny stres Boska Idę szukać szczeki na przyziemie, bo mi zginęła.
|
|
#37499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałam lanoliny cyckowej BD ale się ścięło z powrotem, potem podgrzałam i w to olej słonecznikowy. Wygląda że to już się nie chce ścinać i będzie płynne - i będę mogła dokapywać do mieszanek ![]() kopara WOW |
|
|
|
|
#37500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajny był filmik z takim chłopem/fryzjerem, okręcał loka wokół palca i ścinał, ale na wilgotnych to robił, już wiem ze wypróbuje na sobie ale trochę później, bo ostatnio podciełam a miałam hodować aaa, i jeszcze sobie coś przypomniałam, byłam u fryzjera na czesaniu bo miałam weselicho, miałam na wałki kręcone i te nowe włosy nie dawały sie nakręcić stały dęba i krótkie do tego, powiedziałam fryzjerce że to są nowe włosy bo tyle mi wylazło, ale nie uwierzyła bo wciąż mi klepała nad uchem że to takie połamane, tak i wszystkie równe;-) , juz nie dyskutowałam,i pytam czy uwaza ze mam suche to powiedziała "że pewnie tak bo jak tak się łamią to suche" czyli ze sama nie potrafiła okreslić w jakim stanie one są. Jednoczesnie mówła że długo schna, czy suche długo schna?
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-07-06 o 15:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Ale pytanie - po myciu, czyli codziennie? 
)

myślałam o tym błocie, bo fajne, ale amodimethicone z moich włosów zrobi placek 
Żal mi jej, choć i skalp zaczyna się buntować. Ajrisz, chyba dołączę do Twojego klubu antyalkoholowców (naskalpowych ofkors
Był inny priorytet 
. Nie lubię, jak mi coś tutaj umyka
Ten kolor, ten skręt

bez takich, proszę

, jednak nic w tym artystycznego, ot mazianie