Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 14:30   #631
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

lady,bartesa wielkie gratulacje,szybkiej regeneracji zycze i duzo zdrowka dla was i chlopakow
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:34   #632
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziękuje Dziewczyny
Nie obrażam się bo to pachnie gówniarzerią.
Ale też nie mam o czym pisać. Bo u mnie nie ma ani szopa ani nawet choćby jego ogonka. Nic. A czytanie, że jestem dopiero 2 dni po terminie to nic strasznego wcale nie poprawia mojego nastroju, wręcz odwrotnie.

Bartessa
gratuluję dużego synka
Ufff Zmalowana dobrze że wróciłaś Wierzę że jest ci ciężko, a brak jakichkolwiek objawów szybkiego porodu działa dołująco, ale może w twoim przypadku będzie tak, że od razu wszystko pójdzie i ani się obejrzysz, a Filip będzie leżał obok Tego życzę ci z całego serducha

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wieści od LadyInBlack:
o 5 rano urodził się Tymonek.
Rodziła SN-CC bo poród ciężki,w ogólnym znieczuleniu.
Jeszcze Go nie widziała,nie wie ile wazy i dochodzi do siebie.

Gratulacje Kochana i prędko wracaj do sił!!!!!!!!!!!!!!!!
Lady ty nasza bombo!!! klask i: Wybuchłaś rzeczywiście tek cichaczem MOJE GRATULACJE!!! TYMON WITAJ!!! A Mamusi życzę szybciutkiego dojścia do siebie i wzięcia synka w ramiona
Stary 2011-07-06, 14:40   #633
Stapelka
Rozeznanie

Lady i Bartessa - GRATULACJE!!!!

my po wczorajszej wizycie i ktg. Zuzka ok, jakieś tam pojedyncze skurcze są, szyjka długa zamknięta choć lekko miękka, ale panna wysoko jeszcze.
Miała śmieszną czkawkę na ktg - niezłe odgłosy odchodziły

Niby jeszcze w przyszłym tygodniu widzimy się na wizycie, ale 100% pewności brak.

poinformowałam położną i też mówiła że spokojnie czekamy - no to czekamy choć zaczęły mi się włączać mini lęki przed wywoływaniem porodu. No ale trochę czasu jeszcze jest.

ważyła się przy mnie jakaś dziewczyna i położna się krzywiła strasznie, ze przytyła 6 kg w miesiąc. Ta zdziwiona, ze ona same owoce - arbuzy i truskawki. I położna mówiła, że to najgorsza rzecz, bo ma duużo cukru i pięknie się na tym tyje.
to dla arbuzomaniaczek do których sama należę
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:41   #634
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
sms od Bartessa:
Karol urodził się o 10:50 wazy 4200 i mierzy 60
Hurrrra!!!
Cytat:
Wieści od LadyInBlack:
Brawwwwooo

Ale się dzieje

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
uważaj na te twardnięcia i ciągnięcia brzucha bo one mogą - ale nie muszą - świadczyć o skracającej się szyjce, kiedy twardnieje to bierz no-spę i leż żeby brzuszek jak najrzadziej się napinał.
Beatko, coś wczoraj nie dokłądnie czytałaś Właśnie wczoraj bowiem gin mi oświadczył, że mam bardzo krótką szyjkę i kazał brać 3 no-spy dziennie i do tego luteinę jeszcze. I postraszył wcześniejszym porodem.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku a czy te twardnienia nie mijają po no spie i magnezie?
Na razie nie...

Przyszły mi allegro podkłady podpaski poporodowe (Hartmana), takie podkłady na łóżko (też Hartman), majtki z siateczki (też Hartmann ), i gaziki jałowe. Cieszę się jak głupia, mimo że co jedna z tych rzeczy to brzydsza i śmieszniejsza
Stary 2011-07-06, 14:45   #635
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Bartessa, LadyInBlack wielkie gratulacje. Dochodzcie do siebie i czekamy na Was
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:45   #636
Stapelka
Rozeznanie

a i jeszcze muszę poskarżyć na mojego psa)
cała ciążę kupowałam używane rzeczy (allegro, lumpki itp.) no i jak wam pisałam kupiłam sobie do karmienia triumpha mamabel.
i co? i franca zeżarła wczoraj plastikowe sprzączki normalnie wlazła na stół, wzięła sobie leżący tam stanik, zabrała na swoje legowisko i pożarła plastiki....
: pala:
Stary 2011-07-06, 14:46   #637
madziaranew
Rozeznanie

Gratulacje dziewczyny, az Milo sie na searcu zrobilo, witamy dzieciaczki po drugiej stronie brzuszka.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:50   #638
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
cała ciążę kupowałam używane rzeczy (allegro, lumpki itp.) no i jak wam pisałam kupiłam sobie do karmienia triumpha mamabel.
i co? i franca zeżarła wczoraj plastikowe sprzączki normalnie wlazła na stół, wzięła sobie leżący tam stanik, zabrała na swoje legowisko i pożarła plastiki....
Oj to ma przerąbane A swoją drogą ciekawe zjawisko - tylko sprzączki Mój kochany psiak, którego już nie ma niestety pamiętam że wziął moje nowiuteńkie oficery i wyżarł dziurę tak, że ani się nie dało zrobić niższych kozaków ani botków - może jakieś niskie półbuty by z tego wyszły

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-07-06 o 14:51
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:58   #639
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
ważyła się przy mnie jakaś dziewczyna i położna się krzywiła strasznie, ze przytyła 6 kg w miesiąc. Ta zdziwiona, ze ona same owoce - arbuzy i truskawki. I położna mówiła, że to najgorsza rzecz, bo ma duużo cukru i pięknie się na tym tyje.
to dla arbuzomaniaczek do których sama należę
Ty mi tu o kaloryczności arbuza a ja właśnie siedze w łóżku z lapkiem i talerzem arbuza...
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Beatko, coś wczoraj nie dokłądnie czytałaś Właśnie wczoraj bowiem gin mi oświadczył, że mam bardzo krótką szyjkę i kazał brać 3 no-spy dziennie i do tego luteinę jeszcze. I postraszył wcześniejszym porodem.
No przyznaję że pobieżnie czytałam posty z wczoraj, biorę się za nadrabianie
w takim razie dbaj o siebie i wypoczywaj - masz wolne czy nadal pracujesz?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:58   #640
meszsares
Zadomowienie

WOW RODZIMY!!!
BARTESSA - GRATULACJE! uhhh ale Synus dorodny!!!
LADY - WIELKIE GRATKI!! Witamy Maluszka, a Ty odpoczywaj Bidulko

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
2 pytania na dzisiaj:

1. jak rozponac czy dziecko ma kolkę czy ból brzucha z powodu zatwardzenia. jak kolka to wiem, że dawac kropelki, a jak zatwardzenie to masowac tak????

2. jak się wyspac przy małym dziecku?????
na pyt. 1 juz dziewczyny odpowiedzialy
pyt 2. - chodzic jak najwczesniej spac WIECZOREM! Nasz organizm najlepiej odpoczywa w nocy jak wiadomo, dzienne drzemki go tak nie zregeneruja jak nocne spanie. My z mezem przestawilismy swoj tryb zycia i chodzilismy spac juz o 20-21szej (fakt, byla zima to latwiej) i w ogole nie bylismy niewyspani jak trzeba bylo dwa razy w nocy wstawac.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ooo proszę to tak dobrze moje rejony znasz? W takim razie jak tylko Hania podrośnie to spodziewam się Was w Krynicy w drodze na Jaworzyne hehe tez bym sobie już połaziła po górach i lasach ale z wózkiem to jedynie na Górę Parkową - dobre i co
Ja tez, ja tez znam te rejony moj maz jest z Nowego S. i jestesmy tam regularnie co kilka tygodni, w Krynicy bylismy niedawno na spacerku. Teraz zrobimy dluzsza przerwe i chyba dopiero na Swieta sie tam pojawimy

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Moja koleżanka na szkole rodzenia trafiła na położną,która opisywała im wszystkie niebezpieczeństwa porodu - na każdym etapie- typu pękajaca macica. Nie wiem po kiego grzyba, ale dziewczyna zakończyła "szkolenie" przerażona
jak to nie domyslasz sie po co? moja przyjaciolka polozna rozjasnila mi nieco sytuacje tlumaczac po co w ogole sa przyszpitalne SR - mianowicie po to glownie, zeby sobie przyszla rodzaca "ustawic"na swoja modle. Czyli odwrotnie niz my myslimy - nie, zeby nam ulatwic porod i pobyt w szpitalu tylko zeby to ulatwic personelowi - bo lepsza taka "przeszkolona" niz kobite "z ulicy" do tego jeszcze niektore polozne sa dosc okrutne, bo specjalnie, niby mimochodem opowiadaja np o peknieciach do odbytu, zeby potem w trakcie parcia jak nam powiedza "czy moge naciac, bo istnieje niebezpieczenstwo pekniecia" od razu sie zgodzic. No coz - taka mala manipulacja, ale przyszlym mamuskom wychodzi tez na dobre, bo jednak chodzenie na SR ma wiele plusow
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:59   #641
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mnie wszyscy nastawiają że szybciej urodzę i będę zawiedziona jak tak się nie stanie
w piątek jadę na spotkanie z położnymi bo sezon urlopowy i będę mieć 2 w rezerwie.Przy okazji zwiedzę ponownie porodówki i będę znać odp na nurtujące pytania.
W pon idę do gina kazał przynieść wydruk z usg połówkowego i 3d bo chce spr termin porodu.Ja na każdym wydruku mam inny termin od 24.07-06.08. a według @ 09.08

powiem Wam że u mnie 1 ciąża przebiegła super ale może też dlatego bo nie miałam w domu 2 latka który na miejscu nie usiądzie nawet na 3 min.Wstyd się przyznać mnie wykańcza psychicznie

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-07-06 o 15:02
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:00   #642
Stapelka
Rozeznanie

no rozważaliśmy wsadzenie jej do piekarnika, przywiązanie do samochodu i wyjazd na spacer i inne takie

no ale jak się długo gniewać na śmietnikową sierotę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3533małe.jpg (31,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-07-06, 15:03   #643
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Scio dziękuję Sama jesteś w domu i opiekujesz się Agatką a tz pracuje czy masz kogoś ( mamusia, teściówka..) do pomocy?

Narobiłyście mi smaka na kalafiorową. Nawet mam kalafior w lodówce. Jutro zrobię.
Dziękuje Ci za tego posta Bo ostatnio czuje się niewidzialna. Niby wiem, ze jestem na troche innym etapie, ale smutno mi, ze moje posty przechodzą bez echa, a chciałam się wyżalić.
Jeżeli chodzi o opieke nad Agatką to ewentualnie tylko mąż. Obiady gotuje nam teściowa to chociaż tyle mam oddechu.

Cytat:
sms od Bartessa:
Karol urodził się o 10:50 wazy 4200 i mierzy 60.

Jest przy mnie ale nie mogę go wziąć jeszcze. Tak sobie słodko skomli. Znieczulenie powoli puszcza i już brzuch boli, ale przez 12 godzin nie mogę do niego wstać Ale na szczęście wszystko poszło dobrze. Przez 2 godziny to tak mnie rzucało, że nawet ciśnienia nie mogli mi zmierzyć. Taka reakcja na znieczulenie. Teraz są jeszcze praktykantki to się opiekują nim.
GRATULACJE

Cytat:
Wieści od LadyInBlack:

GRATULACJE

Cytat:
Ja wczoraj znalazłam wieczorem dwa pogryzione smoczki od butelek moj okropny kot je zeżarł.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Aniu a propo jedzenia karmiąc mi położna w szpitalu mówiła, zeby przez pierwszy miesiąc ostrożnie i raczej unikać owoców sezonowych, cytrusów itd.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:07   #644
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj idę odebrać wyniki z paciora

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no ale my tu o pierdołach gadamy to szczera prawda. wszystkie tematy sa poruszane: od arbuza za 99 gr po skutery naszych męzczyzn (moj ciagle kupuje sprzet komputerowy wiec łacze sie w bolu ale pozwalam - na tym mi sie nei zabije i wiem gdzie przebywa - w domu przed kompem ), spuchniete rece, rolujace sie gacie, kremy na blizny, skracajace sie szyjki i nieskracajace sie szyjki... przy tych duperelach siedzenie 85 dni w szpitalu to jak zeslanie na Sybir! ja bym chyba dla takich długoterminowych pobytow z klucza dawala wizyte u psychologa (bez urazy Ela, ale ja bym ✂✂✂✂✂✂✂ca jednak dostała...) - nie wiem czemu nfz na to nie wpadł, bo siedzenie w szpitalu to dla mnie lekka forma paranoi... jak mowi moj maz - jak kobieta nie ma problemu to sobie go znajdzie. dla nas problemem moga byc np. złamane paznokcie (zlamalam uderzajc w okno bo wlasnie umyłam...) dla innych siedzenie w szpitalu. to i to problem ale skala inna... to tak jakby porównywac narzekania Paris Hilton na brak pieniędzy z naszymi problemami finansowymi...
Zgadzam się z Tobą.

Cytat:
Dziewczynki kochane... wszystko jesteśmy na końcówce - jedne bliższej, drugie dalszej..... każda na swój sposób jest już zmęczona tym "pieknym stanem" jakim jest ciąża... hormony szaleją, każda jest rozdrażniona swoją nieporadnością i chce juz wrócić do normalnego stanu..... ale było by szkoda gdyby nasza grupka posypała się przy końcówce
Właśnie!, za długo się ,,znamy", by się rozsypywać ! (oczywiście nie chodzi mi o porody, mamy rodzić, aż miło!)

Cytat:
A tak w ogóle o co chodzi z tym łożyskiem I grupy???? Jak jest I to oznacza, że poród jeszcze daleko???? A jak II, III to tuż tuz???? Takie debilne pytanie zadaję, bo mi się nasunęło[COLOR="Silver"]
Ja jak pojechałam ze skurczami do szpitala na ,,rodzenie" to łożysko miało grupę III.
A jeszcze kilka dni temu II.

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Tak jest dziewczyny, ja nawet tylko Was czytając dzięki Wam przetrwałam ostatnie miesiące rozsypki, kiedy wszystko oprócz samej ciąży szło źle. Właśnie takie skupianie się na "pierdołach" cudzych, debatowanie nad zakupami, pozwalało zrelaksować mózg mielący dużo mniej wesołe tematy.

Tworzycie niesamowitą grupę, będę płakać jak się popsuje
Jak miło
No i trzymam za dentystę.
No i powiedz, jak Ty przechodzisz ciąże? Jak się czujesz?

Jennnny miałam tyle postów zaznaczonych, już od rana zbierałam, a tu doopa zeżarło!!!

Z tego co zapamiętałam -

Beatko! Nie martw się wagą Juleczki, tak jak dziewczyny pisały USG zawsze jest na plus/minus. A i tak dobije 3 kg, możesz być pewna! Może będzie po prostu tak jak gin powiedział drobniejsza. Ale nie bój nic, mój Igor będzie ją chronił(w końcu mają być parą, nie?)
A torbiel...No coż, już była, a po porodzie zrobisz z nią porządek raz na zawsze!
A jeśli chodzi o cc, to nie bój!
Może nie będziesz musiała go mieć. Ale cc nie jest złe, nie wiem czemu jest aż taka nagonka na cesarki ( lekarze, położne) zresztą, tak samo jak z karmieniem MM...

No i nie pamiętam więcej...

A mały mój płacze, ale niech małż się pomęczy trochę, bo wcześniej wrócił z roboty. Ale widzę, że już patrzy na mnie błagalnym wzrokiem, bym go wzięła...A nie, nie wezmę! Ha!

A wiecie, wieczorem myślałam, że padnę ze zmęczenia po wczoraj i z pomocą przyszła mama. Wzięła małego na całą noc, a ja ( i mąż co za tym idzie) mogłam się wyspać...Ale i tak jestem dziś strasznie senna...

OMG BARTESSA URODZIŁA!!!!!!!!!
KOCHANA TRZYMAJ SIĘ CIEPLUTKO< BO Z TEGO CO WIDZĘ BYŁO CIĘŻKO!!!
GRATULUJĘ!!!!

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-07-06 o 15:08
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:07   #645
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

a ja tż-ta do pracy wyprawiłam bo poszedł na drugą zmianę - miał niby mieć pierwszą - tzn. w pon poszedł na pierwszą od wtorku ma druga bo go przesunęli i teraz siedze sama w domku - rodzice pewnie koło 16,30 z pracy wrócą. Tak mi się nic nie chce - ale kusza mnie gofry... ale bym zjadła..

Stary 2011-07-06, 15:07   #646
zanka205
Zakorzenienie

Bartessa i LadyInBlack gratulacje dziewczyny!!!

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:11   #647
CrazyMachine
Zadomowienie

Serdeczne gratulacje dla Lady i Bartessy oraz ich dzieciaczków.
Zmalowana, fajnie że dajesz znać że żyjesz.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:12   #648
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Ja tez, ja tez znam te rejony moj maz jest z Nowego S. i jestesmy tam regularnie co kilka tygodni, w Krynicy bylismy niedawno na spacerku. Teraz zrobimy dluzsza przerwe i chyba dopiero na Swieta sie tam pojawimy
Kurczę, nie wiedziałam że mieszkam w tak dobrze znanych przez Was rejonach Bo gdzie leżą wielkie miasta to każdy wie... A Krynica to taka trochę większa wieś
Cytat:
no rozważaliśmy wsadzenie jej do piekarnika, przywiązanie do samochodu i wyjazd na spacer i inne takie

no ale jak się długo gniewać na śmietnikową sierotę
Też to mam jak moja coś zrobi, krzykniemy na nią, to aż się serce kraje.... zrobi te swoje maslane oczka i co zrobić....
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja wczoraj znalazłam wieczorem dwa pogryzione smoczki od butelek moj okropny kot je zeżarł.

-
Kot pochłaniacz wszystkiego
Scio a Wy macie tylko kota/koty czy psiaki też?
Sama mam psiaka w domu i zastanawiam się jak to będzie z dzieckiem.... jest strasznie rozpieszczona i kochana...tylko przeraźliwie piskliwie szczeka i boję się jak to będzie jak będzie maluszek w domu

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:12   #649
editka2022
Rozeznanie

cos wam powiem .wyzale sie .noc mnie przeraza,najgorsza czesc doby,spac niemoge,wszsytko boli,swedzi,zgaga jest straszna (przez nia wymiotuje)co sie rusze to zaraz do lazienki na siku goni ,przekrecam sie na bok wszystko az trzeszczy tzn spojenie strzyka tak jak czasem w kolanch(wiecie o co chodzi )do tego boli okrutnie,wstaje jak stara babka zgarbiona,do tego jeszcze dzis w nocy brzuch mnie ciagnal niemoglam sie wogole ulozyc, a jak juz zasnelam to budzik zadzwonil .wstalam zrobilam mezowi kanpaki i spowrotem sie polozylam,ale to nie koniec wszsyskie koszule mial wyprasowane oprocz jednej jedynej i akurat uparl sie ja zalozyc noi musialm znow wstac i ja uprasowac,mialam ochote go udusic,ale glupia uprasowalam,no to narazie tyle chce zeby moja ciaza byla juz donoszona i zebym mogla spokojnie urodzic,marze o tym
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:14   #650
agulaaabar
Zakorzenienie

Marina rozmawiałaś z mężęm na temat tego wypadu na wesele? bom ciekawa

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:15   #651
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
To samo miałam rano - moczo i krwiopijców. Ale ja lubię oddawać krew. Bardzo! Takie zboczenie nieszkodliwe
ale ja tez bardzo lubie i bardzo sie ciesze ze teraz tak czesto moge sie kontrolowac
dzisiaj byl ze mna tz - namowilam go bo od roku sie nie kontrolowal, tak jak ja oddal krew i mocz
i wcale dlugo go nie namawialam
Stary 2011-07-06, 15:15   #652
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
DOMMEEEKKK

Nadrabiam po spotkaniu z koleżanką Wiecie co, chyba i od Was trzeba czasami odpocząć
Po porannych żalach, które na nikim nie zrobiły wrażenia, oczyściłam w sobie atmosferę i humorek wrócił Chyba czasami w próżnie można coś napisać/powiedziec i od razu człowiekowi lepiej

Ciekawa jestem co z Bartessą.... Zmalowaną....
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:19   #653
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mnie wszyscy nastawiają że szybciej urodzę i będę zawiedziona jak tak się nie stanie

powiem Wam że u mnie 1 ciąża przebiegła super ale może też dlatego bo nie miałam w domu 2 latka który na miejscu nie usiądzie nawet na 3 min.Wstyd się przyznać mnie wykańcza psychicznie
o właśnie - może Ty mi doradzisz co można kupić 2 letniemu chłopczykowi na urodziny? bo wybieramy się do kuzyna tz-ta na urodziny małego i mam za zadanie dziś obmyślić prezent jaki kupimy i kompletnie nie wiem co by tu wymyśleć
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Beatko! Nie martw się wagą Juleczki, tak jak dziewczyny pisały USG zawsze jest na plus/minus. A i tak dobije 3 kg, możesz być pewna! Może będzie po prostu tak jak gin powiedział drobniejsza. Ale nie bój nic, mój Igor będzie ją chronił(w końcu mają być parą, nie?)
A torbiel...No coż, już była, a po porodzie zrobisz z nią porządek raz na zawsze!
A jeśli chodzi o cc, to nie bój!
Może nie będziesz musiała go mieć. Ale cc nie jest złe, nie wiem czemu jest aż taka nagonka na cesarki ( lekarze, położne) zresztą, tak samo jak z karmieniem MM...
A mały mój płacze, ale niech małż się pomęczy trochę, bo wcześniej wrócił z roboty. Ale widzę, że już patrzy na mnie błagalnym wzrokiem, bym go wzięła...A nie, nie wezmę! Ha!

A wiecie, wieczorem myślałam, że padnę ze zmęczenia po wczoraj i z pomocą przyszła mama. Wzięła małego na całą noc, a ja ( i mąż co za tym idzie) mogłam się wyspać...Ale i tak jestem dziś strasznie senna...
Fajnie że mama Ci pomaga w opiece nad Igorkiem - przynajmniej mogłaś odetchnąć troszeczke - a co do naszego spotkanka to może na razie odłożymy - bo pogoda podła i mnie osobiście nawet się ruszać nie chce z łóżka - może w przyszłym tygodniu wpadłabym do Ciebie na chwilę - miejmy nadzieję że Igorek będzie grzeczny - i pogoda się poprawi to wtedy moze jakiś mały spacerek z wozeczkiem? ale żeby ładnie się zrobiło.. tż będzie mieć 1-szą zmianę to akurat

no chyba że się rozpakuje wczesniej

wagą już się nie przejmuje bo może faktycznie błąd z usg jest trochę a po drugie będzie łatwiej urodzić
a co do cesarki to po prostu się jej boje dlatego że to operacja - a ja na samą myśł o jakimkolwiek krojeniu - to brrrr....

Stary 2011-07-06, 15:20   #654
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
sms od Bartessa:
Karol urodził się o 10:50 wazy 4200 i mierzy 60.

Jest przy mnie ale nie mogę go wziąć jeszcze. Tak sobie słodko skomli. Znieczulenie powoli puszcza i już brzuch boli, ale przez 12 godzin nie mogę do niego wstać Ale na szczęście wszystko poszło dobrze. Przez 2 godziny to tak mnie rzucało, że nawet ciśnienia nie mogli mi zmierzyć. Taka reakcja na znieczulenie. Teraz są jeszcze praktykantki to się opiekują nim.
klask i: dla Karolka i dzielnej mamy! Chłopak duży! Czekam na zdjęcia i opis cc kiedys tam
Stary 2011-07-06, 15:21   #655
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
cos wam powiem .wyzale sie .noc mnie przeraza,najgorsza czesc doby,spac niemoge,wszsytko boli,swedzi,zgaga jest straszna (przez nia wymiotuje)
Z całej listy to jedynie z zgagę mogę Ci coś poradzić. Kup sobie gaviscon, to co z resztą dziewczyny tu na forum polecają. Jest rewelacyjny i bezpieczny dla kobiet w ciąży. Ulga natychmiastowa i dość długa.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:23   #656
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Wieści od LadyInBlack:

Ale wysyp!!!! Super Lady! Gratuluje Tymona na świecie!!!! Mam nadzieję, że szybko do siebie dojdziesz!

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziękuje Dziewczyny
Nie obrażam się bo to pachnie gówniarzerią.
Ale też nie mam o czym pisać. Bo u mnie nie ma ani szopa ani nawet choćby jego ogonka. Nic. A czytanie, że jestem dopiero 2 dni po terminie to nic strasznego wcale nie poprawia mojego nastroju, wręcz odwrotnie. :
Nie wiem jak Cię pocieszyć...

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-07-06 o 15:24
Stary 2011-07-06, 15:25   #657
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
..

wstalam zrobilam mezowi kanpaki i spowrotem sie polozylam,ale to nie koniec wszsyskie koszule mial wyprasowane oprocz jednej jedynej i akurat uparl sie ja zalozyc noi musialm znow wstac i ja uprasowac,mialam ochote go udusic,ale glupia uprasowalam,no to narazie tyle chce zeby moja ciaza byla juz donoszona i zebym mogla spokojnie urodzic,marze o tym
takiego to tylko ja bym nie uprasowała jakby miał wszystkie inne do wyboru - no i mój sobie sam śniadania robi - całe szczęście bo ja nie wyobrażam sobie żebym musiała wstawać razem z nim i go do pracy rano wyprawiać ze śniadaniem - zresztą mój tż lepsze śniadania ode mnie robi - ale za to obiadki to moja działka

Cytat:
Marina rozmawiałaś z mężęm na temat tego wypadu na wesele? bom ciekawa
no właśnie właśnie co z tym weselem Marinko?
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem co z Bartessą.... Zmalowaną....
Bartessa urodziła dziś

Stary 2011-07-06, 15:29   #658
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Przyszły mi allegro podkłady podpaski poporodowe (Hartmana), takie podkłady na łóżko (też Hartman), majtki z siateczki (też Hartmann ), i gaziki jałowe. Cieszę się jak głupia, mimo że co jedna z tych rzeczy to brzydsza i śmieszniejsza
Ja jak te majtaski zobaczyłam, to myślałam, że padnę... Trochę mnie obrzydziły...

Cytat:
On chyba lubuje się w firmowych plastikach Ale słodka mina!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-07-06 o 15:30
Stary 2011-07-06, 15:29   #659
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Nadrabiam po spotkaniu z koleżanką Wiecie co, chyba i od Was trzeba czasami odpocząć
Po porannych żalach, które na nikim nie zrobiły wrażenia, oczyściłam w sobie atmosferę i humorek wrócił Chyba czasami w próżnie można coś napisać/powiedziec i od razu człowiekowi lepiej
editka2022 to jak u mnie, chyba nie ma dla nas rady, musimy to jakos przetrwac
zalilam sie juz rano i podobnie jak wodaqua w proznie
wylaczylam komputer, przespalam sie, kurier przyniosl kolejna paczuszke dla maluszka, pozachwycalam, poukladalam jakies drobiazgi, chcialam wyprac, ale sie rozmyslilam bo bedzie slabo schnac.. ciagle pada i pada
zjadlam spaghetti a na wieczor robie cannelloni ze szpinakiem
Stary 2011-07-06, 15:32   #660
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
No przyznaję że pobieżnie czytałam posty z wczoraj, biorę się za nadrabianie
w takim razie dbaj o siebie i wypoczywaj - masz wolne czy nadal pracujesz?
Nie, nadal pracuję. Nie chcę iść na zwolnienie A lekarz mówił, że nie ma takiej potrzeby. Mam się oszczędzać, ale to nie znaczy nie pracować.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ale ja tez bardzo lubie i bardzo sie ciesze ze teraz tak czesto moge sie kontrolowac
dzisiaj byl ze mna tz - namowilam go bo od roku sie nie kontrolowal, tak jak ja oddal krew i mocz
i wcale dlugo go nie namawialam
Moj nie znosi A ja od 18 roku życia oddawałam krew co 4 miesiące. Tak honorowo No, miałam trzyletnią przerwę, bo ciężko chorowałam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości