|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
lady,bartesa wielkie gratulacje,szybkiej regeneracji zycze i duzo zdrowka dla was i chlopakow
|
|
|
|
#632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego życzę ci z całego serducha ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: Wybuchłaś rzeczywiście tek cichaczem MOJE GRATULACJE!!! TYMON WITAJ!!! A Mamusi życzę szybciutkiego dojścia do siebie i wzięcia synka w ramiona
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Lady i Bartessa - GRATULACJE!!!!
my po wczorajszej wizycie i ktg. Zuzka ok, jakieś tam pojedyncze skurcze są, szyjka długa zamknięta choć lekko miękka, ale panna wysoko jeszcze. Miała śmieszną czkawkę na ktg - niezłe odgłosy odchodziły ![]() Niby jeszcze w przyszłym tygodniu widzimy się na wizycie, ale 100% pewności brak. poinformowałam położną i też mówiła że spokojnie czekamy - no to czekamy choć zaczęły mi się włączać mini lęki przed wywoływaniem porodu. No ale trochę czasu jeszcze jest. ważyła się przy mnie jakaś dziewczyna i położna się krzywiła strasznie, ze przytyła 6 kg w miesiąc. Ta zdziwiona, ze ona same owoce - arbuzy i truskawki. I położna mówiła, że to najgorsza rzecz, bo ma duużo cukru i pięknie się na tym tyje. to dla arbuzomaniaczek do których sama należę
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Hurrrra!!!
Brawwwwooo ![]() Ale się dzieje ![]() Cytat:
Właśnie wczoraj bowiem gin mi oświadczył, że mam bardzo krótką szyjkę i kazał brać 3 no-spy dziennie i do tego luteinę jeszcze. I postraszył wcześniejszym porodem.Na razie nie... Przyszły mi allegro podkłady podpaski poporodowe (Hartmana), takie podkłady na łóżko (też Hartman), majtki z siateczki (też Hartmann ), i gaziki jałowe. Cieszę się jak głupia, mimo że co jedna z tych rzeczy to brzydsza i śmieszniejsza
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Bartessa, LadyInBlack wielkie gratulacje. Dochodzcie do siebie i czekamy na Was
|
|
|
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
a i jeszcze muszę poskarżyć na mojego psa
) cała ciążę kupowałam używane rzeczy (allegro, lumpki itp.) no i jak wam pisałam kupiłam sobie do karmienia triumpha mamabel. i co? i franca zeżarła wczoraj plastikowe sprzączki ![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]()
|
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dziewczyny, az Milo sie na searcu zrobilo, witamy dzieciaczki po drugiej stronie brzuszka.
|
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą ciekawe zjawisko - tylko sprzączki Mój kochany psiak, którego już nie ma niestety pamiętam że wziął moje nowiuteńkie oficery i wyżarł dziurę tak, że ani się nie dało zrobić niższych kozaków ani botków - może jakieś niskie półbuty by z tego wyszły
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-06 o 14:51 |
|
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w takim razie dbaj o siebie i wypoczywaj - masz wolne czy nadal pracujesz?
|
|
|
#640 | |||
|
Zadomowienie
|
WOW RODZIMY!!!
BARTESSA - GRATULACJE! uhhh ale Synus dorodny!!! LADY - WIELKIE GRATKI!! Witamy Maluszka, a Ty odpoczywaj Bidulko Cytat:
pyt 2. - chodzic jak najwczesniej spac WIECZOREM! Cytat:
![]() Cytat:
moja przyjaciolka polozna rozjasnila mi nieco sytuacje tlumaczac po co w ogole sa przyszpitalne SR - mianowicie po to glownie, zeby sobie przyszla rodzaca "ustawic"na swoja modle. Czyli odwrotnie niz my myslimy - nie, zeby nam ulatwic porod i pobyt w szpitalu tylko zeby to ulatwic personelowi - bo lepsza taka "przeszkolona" niz kobite "z ulicy" do tego jeszcze niektore polozne sa dosc okrutne, bo specjalnie, niby mimochodem opowiadaja np o peknieciach do odbytu, zeby potem w trakcie parcia jak nam powiedza "czy moge naciac, bo istnieje niebezpieczenstwo pekniecia" od razu sie zgodzic. No coz - taka mala manipulacja, ale przyszlym mamuskom wychodzi tez na dobre, bo jednak chodzenie na SR ma wiele plusow
|
|||
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
mnie wszyscy nastawiają że szybciej urodzę i będę zawiedziona jak tak się nie stanie
![]() ![]() w piątek jadę na spotkanie z położnymi bo sezon urlopowy i będę mieć 2 w rezerwie.Przy okazji zwiedzę ponownie porodówki i będę znać odp na nurtujące pytania. W pon idę do gina kazał przynieść wydruk z usg połówkowego i 3d bo chce spr termin porodu .Ja na każdym wydruku mam inny termin od 24.07-06.08. a według @ 09.08![]() powiem Wam że u mnie 1 ciąża przebiegła super ale może też dlatego bo nie miałam w domu 2 latka który na miejscu nie usiądzie nawet na 3 min.Wstyd się przyznać mnie wykańcza psychicznie
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-06 o 15:02 |
|
|
|
#642 |
|
Rozeznanie
|
no rozważaliśmy wsadzenie jej do piekarnika, przywiązanie do samochodu i wyjazd na spacer i inne takie
![]() no ale jak się długo gniewać na śmietnikową sierotę |
|
|
|
#643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o opieke nad Agatką to ewentualnie tylko mąż. Obiady gotuje nam teściowa to chociaż tyle mam oddechu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Aniu a propo jedzenia karmiąc mi położna w szpitalu mówiła, zeby przez pierwszy miesiąc ostrożnie i raczej unikać owoców sezonowych, cytrusów itd. |
||||
|
|
|
#644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
(oczywiście nie chodzi mi o porody, mamy rodzić, aż miło! )Cytat:
A jeszcze kilka dni temu II. Cytat:
No i trzymam za dentystę. No i powiedz, jak Ty przechodzisz ciąże? Jak się czujesz? Jennnny miałam tyle postów zaznaczonych, już od rana zbierałam, a tu doopa zeżarło!!! Z tego co zapamiętałam - Beatko! Nie martw się wagą Juleczki, tak jak dziewczyny pisały USG zawsze jest na plus/minus. A i tak dobije 3 kg, możesz być pewna! Może będzie po prostu tak jak gin powiedział drobniejsza. Ale nie bój nic, mój Igor będzie ją chronił(w końcu mają być parą, nie? A torbiel...No coż, już była, a po porodzie zrobisz z nią porządek raz na zawsze! A jeśli chodzi o cc, to nie bój! Może nie będziesz musiała go mieć. Ale cc nie jest złe, nie wiem czemu jest aż taka nagonka na cesarki ( lekarze, położne) zresztą, tak samo jak z karmieniem MM... No i nie pamiętam więcej... ![]() A mały mój płacze, ale niech małż się pomęczy trochę, bo wcześniej wrócił z roboty. Ale widzę, że już patrzy na mnie błagalnym wzrokiem, bym go wzięła...A nie, nie wezmę! Ha! A wiecie, wieczorem myślałam, że padnę ze zmęczenia po wczoraj i z pomocą przyszła mama. Wzięła małego na całą noc, a ja ( i mąż co za tym idzie) mogłam się wyspać...Ale i tak jestem dziś strasznie senna... OMG BARTESSA URODZIŁA!!!!!!!!! KOCHANA TRZYMAJ SIĘ CIEPLUTKO< BO Z TEGO CO WIDZĘ BYŁO CIĘŻKO!!! GRATULUJĘ!!!! Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-06 o 15:08 |
||||
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tż-ta do pracy wyprawiłam bo poszedł na drugą zmianę - miał niby mieć pierwszą - tzn. w pon poszedł na pierwszą od wtorku ma druga bo go przesunęli i teraz siedze sama w domku - rodzice pewnie koło 16,30 z pracy wrócą. Tak mi się nic nie chce - ale kusza mnie gofry... ale bym zjadła..
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa i LadyInBlack gratulacje dziewczyny!!!
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Serdeczne gratulacje dla Lady i Bartessy oraz ich dzieciaczków.
Zmalowana, fajnie że dajesz znać że żyjesz. |
|
|
|
#648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo gdzie leżą wielkie miasta to każdy wie... A Krynica to taka trochę większa wieś ![]() Cytat:
jak moja coś zrobi, krzykniemy na nią, to aż się serce kraje.... zrobi te swoje maslane oczka i co zrobić....![]() Cytat:
Scio a Wy macie tylko kota/koty czy psiaki też? Sama mam psiaka w domu i zastanawiam się jak to będzie z dzieckiem.... jest strasznie rozpieszczona i kochana...tylko przeraźliwie piskliwie szczeka i boję się jak to będzie jak będzie maluszek w domu ![]()
|
|||
|
|
|
#649 |
|
Rozeznanie
|
cos wam powiem .wyzale sie .noc mnie przeraza,najgorsza czesc doby,spac niemoge,wszsytko boli,swedzi,zgaga jest straszna (przez nia wymiotuje)co sie rusze to zaraz do lazienki na siku goni ,przekrecam sie na bok wszystko az trzeszczy tzn spojenie strzyka tak jak czasem w kolanch(wiecie o co chodzi )do tego boli okrutnie,wstaje jak stara babka zgarbiona,do tego jeszcze dzis w nocy brzuch mnie ciagnal niemoglam sie wogole ulozyc, a jak juz zasnelam to budzik zadzwonil .wstalam zrobilam mezowi kanpaki i spowrotem sie polozylam,ale to nie koniec wszsyskie koszule mial wyprasowane oprocz jednej jedynej i akurat uparl sie ja zalozyc noi musialm znow wstac i ja uprasowac,mialam ochote go udusic,ale glupia uprasowalam,no to narazie tyle chce zeby moja ciaza byla juz donoszona i zebym mogla spokojnie urodzic,marze o tym
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Marina rozmawiałaś z mężęm na temat tego wypadu na wesele?
bom ciekawa
|
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bardzo sie ciesze ze teraz tak czesto moge sie kontrolowac dzisiaj byl ze mna tz - namowilam go bo od roku sie nie kontrolowal, tak jak ja oddal krew i mocz ![]() i wcale dlugo go nie namawialam
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
![]() Nadrabiam po spotkaniu z koleżanką Wiecie co, chyba i od Was trzeba czasami odpocząć ![]() Po porannych żalach, które na nikim nie zrobiły wrażenia, oczyściłam w sobie atmosferę i humorek wrócił Chyba czasami w próżnie można coś napisać/powiedziec i od razu człowiekowi lepiej![]() Ciekawa jestem co z Bartessą.... Zmalowaną.... |
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co można kupić 2 letniemu chłopczykowi na urodziny? bo wybieramy się do kuzyna tz-ta na urodziny małego i mam za zadanie dziś obmyślić prezent jaki kupimy i kompletnie nie wiem co by tu wymyśleć Cytat:
ale żeby ładnie się zrobiło.. tż będzie mieć 1-szą zmianę to akurat ![]() no chyba że się rozpakuje wczesniej wagą już się nie przejmuje bo może faktycznie błąd z usg jest trochę a po drugie będzie łatwiej urodzić a co do cesarki to po prostu się jej boje dlatego że to operacja - a ja na samą myśł o jakimkolwiek krojeniu - to brrrr....
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Karolka i dzielnej mamy! Chłopak duży! Czekam na zdjęcia i opis cc kiedys tam
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Z całej listy to jedynie z zgagę mogę Ci coś poradzić. Kup sobie gaviscon, to co z resztą dziewczyny tu na forum polecają. Jest rewelacyjny i bezpieczny dla kobiet w ciąży. Ulga natychmiastowa i dość długa.
|
|
|
|
#656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko do siebie dojdziesz!---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-07-06 o 15:24 |
||
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nie uprasowała jakby miał wszystkie inne do wyboru - no i mój sobie sam śniadania robi - całe szczęście bo ja nie wyobrażam sobie żebym musiała wstawać razem z nim i go do pracy rano wyprawiać ze śniadaniem - zresztą mój tż lepsze śniadania ode mnie robi - ale za to obiadki to moja działka ![]() Cytat:
Bartessa urodziła dziś
|
|
|
#658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale słodka mina!
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-07-06 o 15:30 |
||
|
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zalilam sie juz rano i podobnie jak wodaqua w prozniewylaczylam komputer, przespalam sie, kurier przyniosl kolejna paczuszke dla maluszka, pozachwycalam, poukladalam jakies drobiazgi, chcialam wyprac, ale sie rozmyslilam bo bedzie slabo schnac.. ciagle pada i pada zjadlam spaghetti a na wieczor robie cannelloni ze szpinakiem
|
|
#660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lekarz mówił, że nie ma takiej potrzeby. Mam się oszczędzać, ale to nie znaczy nie pracować.Cytat:
A ja od 18 roku życia oddawałam krew co 4 miesiące. Tak honorowo No, miałam trzyletnią przerwę, bo ciężko chorowałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Tego życzę ci z całego serducha 
klask i: Wybuchłaś rzeczywiście tek cichaczem
MOJE GRATULACJE!!! TYMON WITAJ!!! A Mamusi życzę szybciutkiego dojścia do siebie i wzięcia synka w ramiona
Właśnie wczoraj bowiem gin mi oświadczył, że mam bardzo krótką szyjkę i kazał brać 3 no-spy dziennie i do tego luteinę jeszcze. I postraszył wcześniejszym porodem.

ale z wózkiem to jedynie na Górę Parkową - dobre i co

Zakończone: 2
ale żeby ładnie się zrobiło.. tż będzie mieć 1-szą zmianę to akurat