Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 12:27   #1501
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez toothyy Pokaż wiadomość
dziewczyny a ile u was sie placi za slub koscielny? U mnie 1200, troche duzo co? ;P
To zalezy co w tej cenie sie miesci....
U nas placi sie 'co laska' , najczesciej ok 300-500zl (mozna oczywiscie dac wiecej). Nie mamy organisty, ani koscielnego, strojenie kosciola we wlasnym zakresie - wiec to dodatkowe koszty. Koniec koncow, wyjdzie podobnie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
byłam dziś na II próbnej fryzurze ale u innej fryzjerki i w końcu jestem zadowolona
Super, ze jestes zadowolona.

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
udalo sie dołaczyć zdjecia.

wiec na zdjeciach moja probna (mi sie nie podoba ale coz chyba musze przy takiej zostac), podwiazka, obrączka i buty. suknie mam PRONOVIAS FIONA. twarz zamazana bo nie chce zeby kazdy ogladal a do klubu niestety nie dodano mnie jeszcze moze kiedys zasluze
A co Ci sie nie podoba we fryzurce? Zawsze mozesz jakies szczegoly dopracowac przy slubnej-powiedz fryzjerce co chcialabys zmienic.
Moim zdaniem, bardzo ladna Prosta i elegancka, a przede wszystkim pasuje do Twojej sukni.
Sliczne buciki

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zleciał ten czas baaardzo szybko! A i tak ja chcę już!
Zlecial, zlecial. Ja mam ostatnio napady paniki

Powiedzcie jak Wasi Tz beda ubrani????
Poswiecmy im troche czasu
Stary 2011-07-06, 13:07   #1502
anetka111
Raczkowanie

nie wiem co mi sie w niej nie podoba jakos nie jestem przekonana. Dzieki butky byly na specjalne zamowienie pod kolor sukni i nie byly takie drogie bo tylko 120 zl (uważam ze na slubne to nie jest drogo)

Moj TZ bedzie mial czatny garnitur, smietankowa koszulę (ktora musimy kupic bo ta co ma to jednak mu sie nie podoba) Ach Ci faceci!!! i krawat dobrany do koszuli, niby juz kupil krawat ale dobrany do tamtej koszuli a niewiadomo jak bedzie z ta nowa. chcialam zeby mial muche ale powiedzial ze niechce jak kelner wygladac, nie wiem czemu takie porownanie ale moze dlatego ze kiedys dorabial jako kelner i dobrze tego nie wspomina. ja swojego TZ nie widzialam w garniturze bo mi niechce pokazac

wczoraj dostalam zaproszenie na wesele ktore bedzie we wrzesniu czyli miesiac po naszym i napisali juz ze zapraszaja SZ.P Aneta i TZ XXXX
jak fajnie wyglada moje imie z innymi nazwiskiem
anetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:11   #1503
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Tobie też szybko zleci, zobaczysz

A u nas dzisiaj miesiąc do ślubu, dokładnie 31 dni
To już lada chwila

Cytat:

wiec na zdjeciach moja probna (mi sie nie podoba ale coz chyba musze przy takiej zostac), podwiazka, obrączka i buty. suknie mam PRONOVIAS FIONA. twarz zamazana bo nie chce zeby kazdy ogladal a do klubu niestety nie dodano mnie jeszcze moze kiedys zasluze
Mi się bardzo podoba fryzurka, taka z klasą Obrączki mamy prawie identyczne.

Cytat:
Zleciał ten czas baaardzo szybko! A i tak ja chcę już!
Ja tak samo, im mniej czasu tym bardziej się niecierpliwię. Mogłabym iśc do ołtarza nawet jutro.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Mój będzie miał ciemny, prawie czarny garnitur, koszulę oraz krawat w kolorze stalowym. I to wszystko.

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:12
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:14   #1504
jusztyska
Zadomowienie

mój TŻ wystąpi w czarnym garniturze, koszuli ecru, kamizelce i w muszniku w kolorze kremowym no i w czarnych butach
mój strojniś wyubierał się w ten garnitur w domu zaraz jak go kupiliśmy i wyglądał cudnie pokazał się też mojej babci, która się w nim zakochała

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

kurcze, mam ochotę na coś słodkiego, chyba upiekę zaraz jakieś ciasteczka
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:25   #1505
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem co mi sie w niej nie podoba jakos nie jestem przekonana. Dzieki butky byly na specjalne zamowienie pod kolor sukni i nie byly takie drogie bo tylko 120 zl (uważam ze na slubne to nie jest drogo)

Moj TZ bedzie mial czatny garnitur, smietankowa koszulę (ktora musimy kupic bo ta co ma to jednak mu sie nie podoba) Ach Ci faceci!!! i krawat dobrany do koszuli, niby juz kupil krawat ale dobrany do tamtej koszuli a niewiadomo jak bedzie z ta nowa. chcialam zeby mial muche ale powiedzial ze niechce jak kelner wygladac, nie wiem czemu takie porownanie ale moze dlatego ze kiedys dorabial jako kelner i dobrze tego nie wspomina. ja swojego TZ nie widzialam w garniturze bo mi niechce pokazac

wczoraj dostalam zaproszenie na wesele ktore bedzie we wrzesniu czyli miesiac po naszym i napisali juz ze zapraszaja SZ.P Aneta i TZ XXXX
Co do fryzury, to mysle, ze w dzien slubu jak dojdzie jeszcze makijaz, welon i cala oprawa - to napewno Ci sie spodoba

To ciekawe, ze Tz nie chce Ci sie pokazac w garniturze...zachowuje sie zupelnie jak Panna Mloda hehe.

Moj TZ ma dwa garnitury i w obu wyglada super. Tylko do ciemno-brazowego nie moglismy dobrac butow, wiec raczej zalozy czarny. Mamy i muszke, i slubna kamizelke z musznikiem, ale raczej wystapi w tym drugim zestawie.

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:27
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:45   #1506
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój będzie miał ciemny, stalowy garnitur do tego biała koszula i biały krawat w srebrne wzory buty ciemno-szare nawet mam gdzieś zdjęcie krawata i koszuli, więc może później wrzucę w klubie ( jak będę przy swoim komputerze)

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja tak samo, im mniej czasu tym bardziej się niecierpliwię. Mogłabym iśc do ołtarza nawet jutro.
To tak jak ja
Stary 2011-07-06, 14:24   #1507
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
ja też a nawet zazdroszcze PMkom z 6 sierpnia:P
A ja jestem z 5tego
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:18   #1508
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
A ja jestem z 5tego
Tobie to zazdroszczę najbardziej
Stary 2011-07-06, 16:30   #1509
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo mi się podoba
Cytat:

czarny garniak taliowany, biała koszula, kamizelka i krawat jasne, do tego butonierka, ale słyszałam, że albo kwiatek albo butonierka, więc zostanie w domu, bo planuję kwiatek i czarne buty

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:40   #1510
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma grafitowo-czarny garnitur (siakiś taki nieokreślony kolor) - jak znajdę zdjęcie to wrzucę później, do tego kupiliśmy taką stalowoczarną kamizelkę z fioletowymi esamifloresami (dawno jej nie widziałam, więc już trochę nie pamiętam), krawatem i muchą. Jeszcze nie zdecydowane co wybierze. Do tego klasyczna biała koszula z rozpędu kupiona w Sunset Suits razem z garniturem (zobaczymy czy się będzie dobrze nosić) i spinki, które aktualnie wybieramy.
Na poprawiny natomiast planujemy czarne spodnie garniturowe i czarną lnianą koszulę z podwiniętymi rękawami (tak trochę luźniej a jednak ciągle elegancko). Tylko nie wiem, czy nie za "czarno" tak... Tym bardziej, że ja będę cała brzoskwiniowa

Cytat:
Ja już sobie założyłam konto mailowe na nowe nazwisko (żeby mi ktoś przypadkiem nie podebrał)

Cytat:
kurcze, mam ochotę na coś słodkiego, chyba upiekę zaraz jakieś ciasteczka
To możesz mi parę podrzucić, bo też mam ochotę a oprócz tego lenia kosmicznego

ps. też zazdroszczę tym, którym jeszcze tylko miesiąc!
Ja się dziś obudziłam i doszłam do wniosku, że jeszcze niedawno było tyyyyyle czasu i mówiłam "obronię się, pojadę na wieś i będę sobie dziergać zawieszki, opalać się, oglądać filmy" a tu kurde zanim się obronię to prawie sierpień się zrobi!
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:51   #1511
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
i zaczyna się gorący okres

Cytat:

Fajna ta fryzurka, mi się podoba!

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
ale super to już tak blisko
Cytat:
Kinga - za dni do ślubu!
Cytat:
My też Miesiąc, hehe

Cytat:
A ja do końca nie widziałam garnituru TŻ, wiem, że ma jakoś fajnie zawiązany krawat, on też chce żebym miała niespodziewankę, hehe. Jak go kupował to pan w sklepie kazał mu wypytać o kolor mojej sukni, czy ma dużo błyskotek i w jakim stylu jest, nie wiem po co im to było, ale pewnie coś tam już wymyślili

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
To już lada chwila

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:18   #1512
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
bardzo mi się podoba
czarny garniak taliowany, biała koszula, kamizelka i krawat jasne, do tego butonierka, ale słyszałam, że albo kwiatek albo butonierka, więc zostanie w domu, bo planuję kwiatek i czarne buty
O to nie wiedzialam, ze jak kwiatek to butonierka juz nie....
My tez wezmiemy kwiatek

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Mój ma grafitowo-czarny garnitur (siakiś taki nieokreślony kolor) - jak znajdę zdjęcie to wrzucę później, do tego kupiliśmy taką stalowoczarną kamizelkę z fioletowymi esamifloresami (dawno jej nie widziałam, więc już trochę nie pamiętam), krawatem i muchą. Jeszcze nie zdecydowane co wybierze. Do tego klasyczna biała koszula z rozpędu kupiona w Sunset Suits razem z garniturem (zobaczymy czy się będzie dobrze nosić) i spinki, które aktualnie wybieramy.
Na poprawiny natomiast planujemy czarne spodnie garniturowe i czarną lnianą koszulę z podwiniętymi rękawami (tak trochę luźniej a jednak ciągle elegancko). Tylko nie wiem, czy nie za "czarno" tak... Tym bardziej, że ja będę cała brzoskwiniowa
Ja na poprawinach tez bede brzoskwiniowa
A TZ nie ma jeszcze stroju Napewno zalozy eleganckie spodnie i do tego jakas koszule.
A u was napewno nie 'za czarno' - mi sie podoba jak mezczyzna caly na czarno jest ubrany

Cytat:
A ja do końca nie widziałam garnituru TŻ, wiem, że ma jakoś fajnie zawiązany krawat, on też chce żebym miała niespodziewankę, hehe. Jak go kupował to pan w sklepie kazał mu wypytać o kolor mojej sukni, czy ma dużo błyskotek i w jakim stylu jest, nie wiem po co im to było, ale pewnie coś tam już wymyślili
Oj ja nie lubie takich niespodzianek Musze sama sie upewnic, czy napewno TZ bedzie dobrze wygladal. W koncu musi mi sie podobac jego stroj Zreszta on by beze mnie nic nie kupil
Stary 2011-07-06, 17:29   #1513
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja nie lubie takich niespodzianek Musze sama sie upewnic, czy napewno TZ bedzie dobrze wygladal. W koncu musi mi sie podobac jego stroj Zreszta on by beze mnie nic nie kupil
U nas jest odwrotnie, to ja bez niego praktycznie nic nie kupię, zawsze musi ze mną być na zakupach, bo ma świetne wyczucie stylu i potrafi mi nieźle doradzić. A na garniturach i eleganckich rzeczach dla facetów zna się dużo lepiej niż ja Zobaczymy co to wykombinował, ale zapewne i tak będzie wyglądał wyczadziście

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2011-07-06, 17:30   #1514
anetka111
Raczkowanie

ja tez bym chciala zobaczyc jak TZ wyglada ale on swoje ze nie ma czasu itp, trudno musze ten miesiac wytrzymac.

paula54- to moze i ja sobie maila zaloze bo pozniej bedzie problem

a ja mam na poprawiny biala sukienke i jestem zla bo chcialam sobie kupic jakas zebym mogla pozniej na to wesele wrzesniowe zalozyc a mama mnie namowila zebym ta kupila i jak zwykle sie posluchalam a teraz zla jestem.
oczywiscie mama uzywa argumentow ze jako mezatka powinnam sobie kupic nowa i takie tam ale mi szkoda wydawac na nowa sukienke chya pozycze od mojej swiadkowej jakos ona ma duzo
anetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:30   #1515
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
ja się tam nie przejmuję, będzie kwiatek i chusteczka , bo po ślubie i tak przepnę TŻ kwiatka na prawą stronę, to chusteczka po lewej może zostać

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Ja już sobie założyłam konto mailowe na nowe nazwisko (żeby mi ktoś przypadkiem nie podebrał)

To możesz mi parę podrzucić, bo też mam ochotę a oprócz tego lenia kosmicznego

ps. też zazdroszczę tym, którym jeszcze tylko miesiąc!
Ja się dziś obudziłam i doszłam do wniosku, że jeszcze niedawno było tyyyyyle czasu i mówiłam "obronię się, pojadę na wieś i będę sobie dziergać zawieszki, opalać się, oglądać filmy" a tu kurde zanim się obronię to prawie sierpień się zrobi!
wiesz, że dziś też myślałam o tym żeby takiego maila z nowym nazwiskiem założyć

jakbyś nie była w krakowie to byśmy się mogły w połowie drogi, gdzieś w Miejscu Piastowym spotkać na ciastkową wyżerką
a niezłe powiem Ci:P wg przepisu Nigelli :P
Stary 2011-07-06, 17:34   #1516
jagoda221
Raczkowanie

A my byliśmy dziś odebrać zapwiedzi i okazało się, że dalej musimy czekać bo dopiero dziś je wywiesili i znów 2 tygodnie w d...
Strasznie się zirytowałam bo już 3 tygodnie temu im zanosiliśmy.
W dodatku mamy ciąg dalszy poszukiwań księdza bo wszyscy w pariafi mają urlop i już żaden ze znanych nam nie będzie, tylko któryś z nowych a przyjdą do parafi dopiero 15 lipca!!

A mój TŻ będzie miał standardowo czarny garnitur. Do tego kamizelka ze wstawkami bordowymi i musznikiem.

Jenny jaką będziesz miała butonierkę dla swojego, bo ja też mam goździki i teraz mam kłopot.

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:38   #1517
blueberry88
Zakorzenienie

Justyszka, ja chcę ciasteczka

My zamówiliśmy kwiatek do butonierki, ale jak się okaże, że będzie źle wyglądać na jasnym garniaku, to będzie poszetka - w tym muszę zdać się na teściową i Przyszłego...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:46   #1518
blueberry88
Zakorzenienie

Hehe, co za autka...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 861-wedding-cars.jpg (71,6 KB, 31 załadowań)
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:51   #1519
jusztyska
Zadomowienie

Bluberry - autka przezabawne!! mogę zapodać Ci przepis na ciacha, bardzo proste
Stary 2011-07-06, 17:53   #1520
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ja się tam nie przejmuję, będzie kwiatek i chusteczka , bo po ślubie i tak przepnę TŻ kwiatka na prawą stronę, to chusteczka po lewej może zostać
ja też

Cytat:
Hehe, co za autka...
widziałam taką dekorację na allegro, ale 500 zł kosztowała
Stary 2011-07-06, 18:57   #1521
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
A my byliśmy dziś odebrać zapwiedzi i okazało się, że dalej musimy czekać bo dopiero dziś je wywiesili i znów 2 tygodnie w d...
Strasznie się zirytowałam bo już 3 tygodnie temu im zanosiliśmy.
W dodatku mamy ciąg dalszy poszukiwań księdza bo wszyscy w pariafi mają urlop i już żaden ze znanych nam nie będzie, tylko któryś z nowych a przyjdą do parafi dopiero 15 lipca!!
Może pytanie głupie, ale po co się odbiera te zapowiedzi, nam nic ksiądz nie mówił? Czy to tylko w przypadku kiedy ślub się bierze w innej parafii? Bo my oboje jesteśmy z jednej i w tej bierzemy

Cytat:
Hehe, co za autka...
Boskie

Stary 2011-07-06, 19:08   #1522
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Może pytanie głupie, ale po co się odbiera te zapowiedzi, nam nic ksiądz nie mówił? Czy to tylko w przypadku kiedy ślub się bierze w innej parafii? Bo my oboje jesteśmy z jednej i w tej bierzemy

Boskie
Odbiera się karteczke od zapowiedzi z adnotacją, że zostały wywieszone itd. Jak jesteście z tej samej parafii to was to nie dotyczy
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:09   #1523
Kinga_20
Zakorzenienie

Dzięki już się przestraszyłam

Stary 2011-07-06, 19:50   #1524
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Jenny jaką będziesz miała butonierkę dla swojego, bo ja też mam goździki i teraz mam kłopot.
wstępnie mam zamówiony bukiet z białego goździka i fioletowej eustomy i taka miała być butonierka, ale teraz chcę zmienić na bukiet z samych goździków biało-fioletowy lub jeśli będzie odcień to sam fioletowy i takie też będą butonierki dla Młodego i dla świadka

a Ty czemu masz kłopot ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:00   #1525
jusztyska
Zadomowienie

joj, ja to jednak jestem niezdecydowana, tak się napatrzyłam na goździkowe bukiety, które niektóre dziewczyny zamieściły w klubie i zaczęłam oglądać więcej na necie i zaczynam się wahać... może zamienić moje różyczki na goździki... muszę w końcu pojechać do mojej pani od bukietu coby z nią podyskutować na ten temat...
Stary 2011-07-06, 20:53   #1526
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest odwrotnie, to ja bez niego praktycznie nic nie kupię, zawsze musi ze mną być na zakupach, bo ma świetne wyczucie stylu i potrafi mi nieźle doradzić. A na garniturach i eleganckich rzeczach dla facetów zna się dużo lepiej niż ja Zobaczymy co to wykombinował, ale zapewne i tak będzie wyglądał wyczadziście
I widział Cię w sukni?

To mój kupił garnitur w Vistuli pod bacznym okiem naszych Rodziców i oczywiście mnie. Potem goniłam strasznie,żeby znaleźć śmietankową koszulę z krytymi guzikami. Ale w końcu udało się i ma dwie (jedna do przebrania wystarczy?).
Będzie miał czarny garnitur, lekko przedłużony i zapinany na jeden guzik. Do tego śmietankowa koszula (znalazłam świetną z bawełny egipskiej,wygląda jak jedwab!) i czarną,satynową muchę. W poniedziałek przyszedł do mnie przymierzyć wszystko ze sobą i myślałam,że go zjem.
Ma też poszetkę,ale będzie miał kwiatka
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:54   #1527
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
joj, ja to jednak jestem niezdecydowana, tak się napatrzyłam na goździkowe bukiety, które niektóre dziewczyny zamieściły w klubie i zaczęłam oglądać więcej na necie i zaczynam się wahać... może zamienić moje różyczki na goździki... muszę w końcu pojechać do mojej pani od bukietu coby z nią podyskutować na ten temat...
zmień na goździki

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:56   #1528
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
Tobie to zazdroszczę najbardziej
Ale ja juz bede miala ten wielki dzien za soba a wiekszosc jeszcze przed!

Cytat:

wiesz, że dziś też myślałam o tym żeby takiego maila z nowym nazwiskiem założyć

jakbyś nie była w krakowie to byśmy się mogły w połowie drogi, gdzieś w Miejscu Piastowym spotkać na ciastkową wyżerką
a niezłe powiem Ci:P wg przepisu Nigelli :P
Ciasto czekoladowe z malinami Nigelli jest przepyszne.
Jak raz zrobilam to TZ tak sie przejadl ze niestety musial isc
ale powiedzial ze w druga strone tez dobrze smakowalo
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:59   #1529
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Bluberry - autka przezabawne!! mogę zapodać Ci przepis na ciacha, bardzo proste
jak mowa o pysznych ciasteczkach, to i ja poproszę Mama zawsze się dziwi, że chce mi się dziubać przy jakichś maleństwach i zawijać coś jak jej się nie chce dużej blachy upiec Ale jak będę miała jej lata, to pewnie będę miała to samo
Stary 2011-07-06, 21:24   #1530
jusztyska
Zadomowienie

to dla chętnych przepis na cisteczka czekoladowe Nigelli
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,...,70812968.html
może wyglądem nie zachwycają, za to w smaku, pysznie czekoladowe!

i taka moja rada, przy pieczeniu kolejnych blaszek, kiedy piekarnik już jest mocno rozgrzany, ten czas 10 min przy 150 stopniach, dobrze jest zmniejszyć do ok 7 min no chyba że ktoś lubi dodatkową warstwę "czekoladki" w postaci delikatnego zwęglenia

w ogole jak jesteśmy w temacie ciastkowym uwielbiam ciastka to jak któraś z Was nie zna jeszcze, to polecam bloga Dorotus http://mojewypieki.blox.pl/html palce lizać

Michalina - a masz gdzieś pod ręką przepis na to ciasto? u mnie malinki pod domem powoli dojrzewają, mogłabym upiec

Jenny - no kusi mnie to, kusi....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości