|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
ponawiam dziewczyny czy którejś z Was sie sączyły wody? Mam ciągle wilgotną wkładkę i nie wiem co to jest. Na pewno nic nie chlusło tylko mam delikatnie wilgotne, cholera już panikuję i nie wiem co robić. Jak się sączą wody to trzeba jechać do szpitala czy można czekać? Podpowiedzcie proszę
|
|
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby Zmalowana, oby...bede trzymac kciuki!
|
|
|
|
#693 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marina, super że idziecie na to weselicho! Igorek, jak zwykle - przystojniacha Żanetka, duży, ale czy opada? Nie wiem... Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#694 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam permanentnie mokrą wkładkę, ale jakoś nie sądzę żeby to były wody. W ciąży jest nadprodukcja śluzu różnego sortu
![]() Morka chciała popełnić samobójstwo ![]() ![]() ![]() Ploter nigdy w życiu nic nie zniszczył, a tej to wolę nawet nie podsumowywać
|
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip sio z brzucha! Mama czeka! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#698 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dlaczego okropna?!? Prawdę mówisz
![]() Cytat:
, żeby plamienia szybko przeszłyCytat:
Duży chłopaczynaCytat:
k laski:![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczne ślepka maCytat:
Nie smutaj Scio jest nas dużo, dużo też piszemy, dlatego sporo z Nas pewnie i po łebkach nadrabia później (mi też się czasami to zdarza ) i sporo postów po prostu omija. Ja też nie raz się żaliłam, a żadna nawet tego nie zauważyła, mimo, że pocieszała inną z tego samego powodu i też się czułam troszkę odrzucona, ale wiem, że nikt tu specjalnie tego nie robiCytat:
A ja się wku...m na maksa . Dziś znajoma przywiozła nam wózek który zamówiliśmy w Olsztynie, bo akurat była przelotem w Warszawie. I co się okazało??? Centralnie na środku rączki, która jest obszyta taką a la skórą jest przecięcie tak na ok. 1 cm. Rodzice niby wózek oglądali w sklepie, nic nie zauważyli takiego i teraz nie wiem, czy w transporcie się to stało, czy jednak taki egzemplarz nam wcisnęli najgorsze jest to, że pewnie nie ma sensu nawet tego reklamować, bo powiedzą, że to uszkodzenie mechaniczne wiem, że to tylko wózek, ale tak długo na niego czekaliśmy i się cieszyłam, że już jest na miejscu a teraz patrze na niego i ta szrama gryzie mnie po prostu w oczy!!!!!!!!!![]() Wyżaliłam się, nawet jeśli nikt nie zauważy - jest mi juz trochę lepiej. Ale nadal nie wiem co z tym fantem wózkowym zrobić :noniewie m:
|
|||||||||
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla ciebie zawsze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#700 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie zamiast pomóc to zamieszałam
|
||||
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba pożyczę sobie dojarkę od cioci, która mieszka na wsi. Moje piersi niedługo wybuchną Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-06 o 17:11 |
|
|
|
|
#702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
doskonale rozumiem co czujesz, bo miałam bardzo podobną sytuację. Dla Mai kupiliśmy wózek Graco, który szedł a właściwie płynął ze Stanów i jak w końcu do nas dotarł to się okazało, że ma dziurę w materiale, niby z tyłu ale też się wtedy nieźle wku... bo odesłać nie bardzo było jak, bo już do porodu było blisko, koleś z allegro nie poczuwał się do winy i w ogóle miałam taki niesmak. Zamiast się cieszyć wyczekiwanym zakupem, mogłam myśleć tylko o tej strasznej dziurze. Na szczęście potem mi przeszło.
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim dziewczynom które dzis urodziły
Ja miałąm tą przyjemnośc 4 lata temu w najgorsze upały
|
|
#705 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie nic takiego się nie dzieje, tzn. wyciek jest ale to przez luteinę ale myślę, że możesz pojechać na IP, najwyżej powiedzą, że panikara jesteś, najważniejsze, że Ty będziesz spokojnaCytat:
Brzusio śliczny, ale wydaje mi się, że nie opada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może coś się w końcu ruszy...Cytat:
poszperam na all. Bo tak czy inaczej muszę coś z tym zrobić, żeby ten materiał nie zaczął się rozjeżdżać![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
- przejdzie mi
|
|||||||
|
|
|
#706 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A brzuszek nie opadł ![]() Marina to pierwsze zdjęcie jest najlepsze Dobrze, że udało Ci się męża namówić na wesele! Przynajmniej się rozerwiesz troszkę ![]() Scio ten Twój kot jest niemożliwy Właśnie! Pokaż nam Agatkę ![]() Cytat:
![]() Kmat ja nie pomogę, ale są takie paski w aptece do kupinia, które pokazują czy to wody czy nie. Napewno warto to sprawdzić... Cytat:
![]() A mleka to Ci może niejedna pozazdrościć ![]() Cytat:
!!A ja po wizycie u dermatologa. Pani powiedziała, że na końcówce ciąży (głównie jeśli chodzi o chłopczyka) organizm wytwarza jakieś hormony, które własnie moga powodować taki wysyp... Pocieszyła, że po porodzie może być jeszcze gorzej Przepisała jakiś żel z antybiotykiem, coś do przemywania twarzy i jakiś krem, zobaczymy czy pomoże. Ja nigdy w życiu nie miałam takich problemów z cerą a tu takie coś... Kazała unikać kwaśnych rzeczy. Rozmawiałam z tą koleżanką, która dzisiaj urodziła. Podobno wczoraj napiła się lampki wina i o 1 w nocy przyszły już skurcze ![]() Jutro jadę ją odwiedzić ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Karoline a próbowałaś dzownić do sklepu, może akurat? |
||||||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinee obawiam się że mogło zostać uszkodzone podczas przelotu
|
|
|
|
#708 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Pomoc mamy też nieoceniona, super, że na wesele pójdziesz się odbić. nie znam się, ale chyba niet Cytat:
![]() Cytat:
Scio dobrze, że masz z głowy obiady i gotowanie, a to kilkadziesiąt bezcennych minut które możesz przeznaczyć na odpoczynek. Stapelka Twoja psinka ![]() ![]() Aaa truskawki to jedne najmniej kaloryczne z owoców, jak już to te 6 kg od arbuza, bo cukru dużo. Najwazniejsze: GRATULACJE DLA BARTESSY I LADY Nie było mnie kilka godzinek i takie wieści, nie spodziewałam się że u Lady coś ruszy. Na kiedy miała termin? 7.07? Taka ze mnie gospodyni, że przypaliłam garnek z gotującymi się kluskami. Nie mogę go doszorować. Talent ze mnie. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-06 o 17:28 |
|||||
|
|
|
#709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga mamy jeszcze psiaka, ale to taka stara psina, ma 13 lat i w sumie oprócz leżenia i jedzenia to nie wiele mu się już chce. ![]() Karolinko wiem wiem "Zmalowana ![]() Kmat ja miałam wiecznie mokrą wkłądkę, ale to nie było owdy, może się przejedź na IP tam chyba takim papierkiem sprawdzają. Agatkę zaraz pokaze
|
|
|
|
|
#711 | |||||
|
Rozeznanie
|
szok.ciezko Was nadrobic
![]() mnie na szczescie brzuch przestal bolec i nie latam tak do wc..chociaz wcz juz powoli sie nastawialam ze to 'juz' ![]() bylismy dzis z tz na zakupach,i ciesze sie ze zakupy dla Maluszka robilismy wczesniej bo teraz jakos tak srednio mi sie chce chodzic i ogladac a dzis bylismy AZ od 9 do ok 15 na zakupach (spozywka, ciuchy dla tz i prezenty,prezenty...) Carmela wspaniale ze w koncu w domku!!! ![]() Cytat:
za wizyte!Cytat:
ale moze Majeczka szykuje mamie niespodzianke i jednak zdecyduje sie wczesniej wyjsc![]() badanie na paciorka wazne chyba 4 tyg (ehh,moje juz dawno nie wazne...) Bartessa, LadyInBlack GRATULACJE!!!!!! Cytat:
ajj,jak Ci zazdroszcze ze masz juz Malego przy sobie ![]() i bardzo dobrze ze jednak idziecie! slicznego masz synka! a to pierwsze zdjecie... ![]() chyba ![]() Cytat:
:kciu ki:Cytat:
a nie mozesz chociaz sprobowac zareklamowac? |
|||||
|
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc powstrzymuję, a tu nic - nadal leci. Już się wystraszyłam, że to wody, a ja po prostu miałam takie parcie na pęcherz, że dopiero po chwili mięśnie zareagowały A co do zwierzaków, to mnie dzisiaj kot szwagierki chciał z łóżka zepchnąć Ja wiem że ta małpa mnie nie lubi i schodzimy sobie z drogi, ale dzisiaj coś jej się nagle odmieniło i przyszła do nas do pokoju. Po inspekcji robotniczo-chłopskiej wskoczyła na tapczan na którym leżałam. Odsunęłam jej się żeby miała z tyłu miejsce. Zaczęła się mościć a po chwili łapami i pyskiem zaczęła pchać mi plecy żebym jej zeszła. Usiadłam i zrobiłam jej miejsce, to wstała i poszła do szafy spać na kocu
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku jak mi ten brzuch twardnieje... normalnie się spina... okropne uczucie chyba koniec prac na dziś
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
![]() Przelotu nie , ale przewozu już tak i szczerze mówiąc to wydaje mi się, że jak rodzice pakowali go do bagażnika to to się właśnie stało wtedy swoja drogą - jaki to musi być delikutaśny materiał skoro już się rozszedł przy jakimś tam niewielkim uderzeniu (najprawdopodobniej) - wielki minus dla tako
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może klocki megabloks mój je b.lubi, albo jakiś rowerek, czy jakieś duże auta mój b.lubi auta, lubi też wszelkie gadżety z Tomkiem tą ciuchcią z bajki,albo matę wodą do rysowania, albo jakiś zestaw do majsterkowania żeby jakieś młotki, śrubokręty były, gadające wiertarkę, tablice do rysowania
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy tako nie mam tego uchwytu z pianki tylko niby z jakiejś skóry choć szczerze mówiąc nie daje ręki ściąć że tak jest |
|
|
|
|
#718 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wasz syneczek śliczny superCytat:
więc sobie sam robi taką jak lubi i wszyscy są zadowoleni. I często mnie robił kanapki na drugie śniadania jak jeździłam rano na uczelnię bo nigdy się wyrobić nie mogę i twierdził że gdyby on mi nie zrobił to bym nic nie wzięła do jedzenia i na szczęście po jego robieniu śniadania nie mam sprzątania na pół dnia - bo umie ładnie pouprzątać po sobie wszystko ach, skarb po prostu! ale w kwestii obiadków to ja rządzę Cytat:
super że się wyrwiecie na wesele - udanej zabawy Ci zyczę - A w kwestiii argumentów to przeważnie ten właśnie który na twojego podziałał jest najbardziej przekonujący dla facetów ![]() Fajnie że mama Ci pomoże - masz małego brata w sumie więc mama jeszcze nie zdążyła zapomnieć jeszcze insrtukcji obsługi maleństw Cytat:
![]() fajne imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za KTG - żeby coś ruszyło
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-06 o 18:14 |
|||||||
|
|
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoń i spróbuj Cytat:
Jak urodzisz ![]() A a propos Twojej koleżanki, to myślałam, że napiszesz, że od dzisiejszego wieczora pijesz wino ![]() Cytat:
![]() A może już nie wrócisz? Tzn. wrócisz, ale za 3 dni i z małym przy sobie a nie w sobie
|
|
#720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Zakończone: 2

, żeby plamienia szybko przeszły
Duży chłopaczyna
k laski:
i też się czułam troszkę odrzucona, ale wiem, że nikt tu specjalnie tego nie robi
. Dziś znajoma przywiozła nam wózek który zamówiliśmy w Olsztynie, bo akurat była przelotem w Warszawie. I co się okazało??? Centralnie na środku rączki, która jest obszyta taką a la skórą jest przecięcie tak na ok. 1 cm. Rodzice niby wózek oglądali w sklepie, nic nie zauważyli takiego i teraz nie wiem, czy w transporcie się to stało, czy jednak taki egzemplarz nam wcisnęli
:noniewie m:

doskonale rozumiem co czujesz, bo miałam bardzo podobną sytuację. Dla Mai kupiliśmy wózek Graco, który szedł a właściwie płynął ze Stanów i jak w końcu do nas dotarł to się okazało, że ma dziurę w materiale, niby z tyłu ale też się wtedy nieźle wku... bo odesłać nie bardzo było jak, bo już do porodu było blisko, koleś z allegro nie poczuwał się do winy i w ogóle miałam taki niesmak. Zamiast się cieszyć wyczekiwanym zakupem, mogłam myśleć tylko o tej strasznej dziurze. Na szczęście potem mi przeszło.
poszperam na all. Bo tak czy inaczej muszę coś z tym zrobić, żeby ten materiał nie zaczął się rozjeżdżać