Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 18:00   #1591
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Montii uda Ci sie wkleic fotke w chuście?
niestety kochana dzisiaj sie zabiegałam i nie ma ;( jutro zrobię na 100%, wybaczysz?

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dziewczyny Nadii znowu pojawiają się pęcherzyki, na razie są tylko na trzech paluszkach ale ja się chyba przez to nerwowo wykończę

biedna... niech to znika!!!
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Matulu, nadrobię później
Byłam u lekarza, po kapuście wysięku w kolanie jest mniej, ale i tak dostałam skierowanie na rehabilitację na laser i krioterapię :/
współczuję ale pewnie będzie poprawa bo meczysz sie strasznie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
o jaaaaa wspolczuje
Dziwczyny marsiupianki,od kiedy mozna zakladac te zakladke do marsupi zeby zmniejszyc rozstaw nozek???

wanilko o jeju biedna malutka nacierpi sie a i ty nerwow sie najesz
moj ma caly czas

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
kasiunia-moja to zawodzi jak płaczka pogrzebowa takie aaa, auuuuaaa

prunelle-ty to się masz z tymi babami
ale dobrze jej powiedziałaś
super, ze spadła bilirubina

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły, bo Nadia ma już zdrowe bioderka
Doktor te prawe bioderko sprawdzał i sprawdzał, szczególnie, ze młoda się wierzgała i stwierdził, ze już jest w normie dla wieku.
Sprawdził tez, jak ja nosze w marsupi i pochwalił, kazał oczywiście nosić dalej, a następna wizyta dopiero, gdy mała zacznie chodzić

ah jak się ciesze, normalnie taka hepi jestem
brawo brawo brawo !!!!

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Kochane ja tylko na moment, bo przygotowuję się do obrony, która jest jutro Dlatego proszę Was o trzymanie kciuków i pozytywne fluidy Od jutra będę nadrabiać trzydniowe zaległości

A chciałam Ci tylko napisać wanilko, że wierzę, że te pęcherzyki u Nadusi to nic poważnego i bardzo mocno trzymam kciuk żeby zniknęły
3mam kciuki !!!!

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
dziewczyny które mają Marsupi oceńce czy ta żaba jest za duża? bo ja jestem bez tego paska troche słabo widac bo jesteśmy dzisiaj z Wiktorem pod kolor
wydaje mi się,że trochu duża ta żaba ale ale juteo zaloże swoje marsupi i zerkne jak ma w nogach, chociaz ciagle nosimy nakladke a ma 4 msc

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:04   #1592
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
prunelle-ty to się masz z tymi babami
ale dobrze jej powiedziałaś
super, ze spadła bilirubina

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły, bo Nadia ma już zdrowe bioderka
Doktor te prawe bioderko sprawdzał i sprawdzał, szczególnie, ze młoda się wierzgała i stwierdził, ze już jest w normie dla wieku.
Sprawdził tez, jak ja nosze w marsupi i pochwalił, kazał oczywiście nosić dalej, a następna wizyta dopiero, gdy mała zacznie chodzić

ale super!!!
myślę że marsupi swoje zrobiło też

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

moja tez wlaczala a spanie w tej samej pozycji srednio jej wychodzi

a to jak dzis rano ja znalezlismy(dalej reczniki zeby sie nnie przemieszczala)

za niedlugo zacznie raczkowac hehe
o matko, nieźle się przemieszcza dziewczynkajeszc ze trochę i przez pręty przelezie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Kochane ja tylko na moment, bo przygotowuję się do obrony, która jest jutro Dlatego proszę Was o trzymanie kciuków i pozytywne fluidy Od jutra będę nadrabiać trzydniowe zaległości

A chciałam Ci tylko napisać wanilko, że wierzę, że te pęcherzyki u Nadusi to nic poważnego i bardzo mocno trzymam kciuk żeby zniknęły

po-wo-dze-nia!

Cytat:
zazwyczaj jak sie obudzi to kombinuje kobinuje i pozniej dopiero mnie obudzi;p czy to o 2 czy o 7;p zawsze w ijnnym miejscu(zawsze usypia na pleckach;p) boje sie co bedzie za miesiac;p a co dopiero za rok czy dwa;p

zaczyna podnosic lepek do siadania jak lezy....cos mi sie wydaje ze gora 2 iesiace i bedzie siedziec z lezacego;p

zrobila kupsko i wylecialo na cala klatke piersiowa szybka kapiel i juz nie bedzie wieczornej
ofuuuu

a co do siadania córeczka mojej koleżanki właśnie w 5 miesiącu zaczęła siadać z leżenia, ja nie wiem, czy to w tym wieku normalne czy wyjątkowo wcześnie, no ale zaczęła

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Dziękujemy za komplementy i oddane głosy A w ogóle z tym głosowaniem to cos nie gra,bo mnóstwo osób mi daje znać,że nie da się zagłosować.Jak wchodza na tą strone i chcą oddac głos to piszę,że dziękujemy i zapraszamy jutro,a nawet nie zagłosowali
mnie się to też zdarzało na tej stronie, może do organizatorów konkursu napisać?

Cytat:
Kurcze nie wierze ze 2 dni i wyprowadzka...
no faktycznie, to już zaraz!
zazdroszczę po cichu ciekawe, jak Wam tam będzie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Do tej pory w ogóle nie przepajałam go. Czy któraś z Was też nie przepaja dziecka będącego na cycu?

Tak wogóle to od września wracam do pracy i chyba powoli trzeba będzie zacząć wprowadzać MM...
Polecicie jakiś podgrzewacz? Czy raczej to zbędny gadżet?

Na dodatek dziś otrzymałam wyniki z innego lab odnośnie moich bakterii w pochwie i owszem są bakterie, ale jest notka, że stanowią one naturalną florę i nie ma podstaw do wykonania antybiogramu. Czyli przez te 3 mce na darmo brałam antybiotyki i inne globułki wrrrrrrrrrr.
ja nie przepajam
a jak podawaliśmy parę razy mój pokarm z butelki to podgrzewacz się przydał bardzo, mamy z canpola i jest ok

ale bez sensu, przez 3 miesiące brać leki po nic...ale dobrze, że jednak nic Ci nie jest poważnego!

Cytat:
ale mam doła potężnego nie dośćże znowu te pęcherzyki to odparzenie nam się powiększyło (smaruje wietrze i często zmieniam pieluchy i dupa nic nie pomaga) do tego jakieś uczulenie na brzuszku wyskoczyło, nic tylko sobie palnąć w łeb, siedzę ryczę i nie wiem co mam ze sobą zrobić

iza teraz muszę wyhodować tak pęcherzyka żeby wodę z niego wycisnąć na specjalny patyczek i zanieść to potem do laboratorium tylko że ja nawet nie wiem kiedy jej powstały bo wczoraj nie miała nic a dziś już trzy paluszki ze skórką zdartą

znalazłam jakieś forum na którym ludzie (dorośli i dzieci) mają identyczne pęcherzyki i wszyscy wydali kupę kasy na leczenie i nic nie pomaga, najczęściej pojawia się latem i potem samo znika, nikt nie wie co to jest i nikomu nic nie pomaga

gosik skończyliśmy smarowanie w niedziele i do dziś nic nie było, na kontrole pójdę dopiero jak mi się uda zbadać ten płyn z ranki,
wysmarowałam jej maścią znowu no i zobaczę jutro czy coś nowego się pojawi

dzięki
dziewczyny za pocieszenie ale jakoś nie mam siły wierzyć że to jej zniknie bosze dawno takiego doła nie załapałam, za jakie grzechy akurat ona
wanilko, trzymaj się kochana! mam nadzieję, że wreszcie dojdą lekarze do tego, co to jest... to jakaś alergia może, która się tak objawia? teraz tyle tego, że nic dziwnego, że lekarze czasem pojęcia nie mają co robić...
z odparzeniem się nie martw, zejdzie
a uczulenie na brzuszku może kontaktowe, jakiś inny materiał ubranka, inny proszek?? Krzyś miał tak na linii brzuszka od pieluchy, ale jeśli używacie wciąż tych samych to może nie to...

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
dziewczyny które mają Marsupi oceńce czy ta żaba jest za duża? bo ja jestem bez tego paska troche słabo widac bo jesteśmy dzisiaj z Wiktorem pod kolor
hm, wydaje mi się, że za szeroko ma nóżki rozstawione jeszcze, a gdzie kupowałaś? nie ma ta dziewczyna tego paska?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:18   #1593
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

wydaje mi się,że trochu duża ta żaba ale ale juteo zaloże swoje marsupi i zerkne jak ma w nogach, chociaz ciagle nosimy nakladke a ma 4 msc
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

hm, wydaje mi się, że za szeroko ma nóżki rozstawione jeszcze, a gdzie kupowałaś? nie ma ta dziewczyna tego paska?

dzieki dziewczyny za opinie. kupowałam od dziewczyny z Chustoforum, własnie do niej napisałam czy ma ten pasek i czekam..a mozna zwęzić jakos to siedzisko "domowymi" sposobami? bo nie ukrywam chciałabym pouzywać troche skoro juz kupiłam i zanim mi dziecko wyrosnie.
macie moze jakies zdjęcia jak ten pasek wygląda w ogóle zeby go czymś zastąpić?
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:19   #1594
ego_ego
Wtajemniczenie

no i oczywiście połowę z mojego cytowania ucięło
aja współczuję ale może po zabiegach będzie lepiej

trzyrazyi ładna sukienunia

prunelle dobrze, że lepiej z bilirubiną, a tej babie nieźle powiedzialaś, niby warszafka a takie zacofanie,
Olek chyba dlatego tak dlugo spal, bo często jadl przed kąpielą, ok 19 zjadł 90ml mm potem o 20:30 zjadł cyca i o 21:30 160ml mm

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ale odkrylam, przeciez mam na wozek folie od deszczu zamontowalam , w sklepie bylam i nie bede glodowac
ale obiad skaplikowany robie
i co w końcu ugotowałaś?

Tymo superancko wygląda podczas jedzenia

Cytat:

no to super

tajka niezłą masz akrobatkę w domu

patrycja oczywiście, że będziemy trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

ego_ego, coralady ja też każdego dnia głosuję

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Dziękujemy za komplementy i oddane głosy A w ogóle z tym głosowaniem to cos nie gra,bo mnóstwo osób mi daje znać,że nie da się zagłosować.Jak wchodza na tą strone i chcą oddac głos to piszę,że dziękujemy i zapraszamy jutro,a nawet nie zagłosowali
u mnie też czasami się tak dzieje a myslalam, że to dlatego, że mam dwa kompy podłączone pod jeden internet i u mojej mamy w pracy chciały klikać z różnych kompów i też nie można

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a moja dzisiaj wycisnela sama kupe!
co prawda szalu nie bylo, ale wazne, ze pracuje sama!
no i pospala sobie, 2xpo godzinie
jak to sama? a do tej pory jak robiła kupę, bo moj to zawsze sam robi

Eirene no to kiepską mialaś nockę, ale Oli w końcu zaczął robic postępy bardzo ladnie

wanilko nie smuć się napewno jest na to jakaś rada, skoro tamta maść pomogła, tzn że można znaleźć przyczynę tych pęcherzyków

ja musialam mojego uśpić, bo bardzo malo dziś spał i był u koleżanki Gabrysi, ale nie mieli za bardzo ochoty na przytulanki

jutro już chyba będę miała nosidło, tylko kurczę jadę z dzieciaczkami do kina i boję się, że mnie kurier nie zastanie

Edytowane przez ego_ego
Czas edycji: 2011-07-06 o 18:22
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:31   #1595
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dotarła dziś chusta i nie podoba mi się, jakieś inne kolory miała na tym zdjęciu w necie . Będę ją zaraz prać i jutro dalej ćwiczyć, bo dzisiaj próbowałam tę kieszonkę wiązać i kurcze jakoś nie mogę jej dociągnąć jak należy. Małego 2 razy po pare minut potrzymałam, ale nie był szczególnie zachwycony. Chciałabym w sobotę wyjść z chustą, więc muszę jutro ćwiczyć Dziewczyny a co robicie z tym zwisającym z tyłu ogonem?? Bo mi tego naprawdę dużo zostaje i majta się między nogami.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-07-06 o 18:32
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:32   #1596
trzyrazyi
Zadomowienie

monti a ten paseczek zakladasz tam gdzie dzieciek siedzi tak posrodku????
kurde moglabys dodac fotke marsupi bez fabianka plissssssssssssss
Stary 2011-07-06, 18:42   #1597
traicionera
Zakorzenienie

tajka-mamo, to jak ona te kupę zrobiła?

kasiunia, tajka, wanilka, agus 87, eirene, Montii, Prunelle, ego-
Marsupi bardzo pomogło, od pierwszej wizyty starałam się codziennie choc kilkanaście minut nosić Nadie i sam ortopeda stwierdził, ze to dalo rezultaty.
Teraz zostaje sprawa podnoszenia główki no i serduszko
szkoda, ze an serduszko nie am takiego marsupi...

ahtaga- slabo z tymi antybiotykami
ja mam podgrzewacz i sobie chwale, używam tylko w nocy i rano

wanilka, bądź silna, nie am co się nastawiać negatywnie
Nadusie to mocne babki są

Eirene dla Oliego za podnoszenie główki

Cytat:
dzieki dziewczyny za opinie. kupowałam od dziewczyny z Chustoforum, własnie do niej napisałam czy ma ten pasek i czekam..a mozna zwęzić jakos to siedzisko "domowymi" sposobami? bo nie ukrywam chciałabym pouzywać troche skoro juz kupiłam i zanim mi dziecko wyrosnie.
spokojnie możesz zszyć jakąś tasiemkę czy inny podłużny pasek materiału o długości 45 cm
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 19:00   #1598
marsylia
Wtajemniczenie

u nas na pewno jest skok padam na twarz - dzis zaliczylam nawet 3 histerie w samochodzie - co nigdy sie nie zdarza.

Nadrabiam i nadrabiam a jak mam pisac jest polnoc i ide spac.

Ego EGo możesz mi na legalu wpisać 26 lat na pierwszej stronie.

W ogóle jakoś mi tak dziwnie. TŻ oczywiście obył się bez prezentu. A 2 dni wcześniej miał imieniny - byliśmy w sklepie i kupilam mu fajne okulary przeciwsloneczne bo zalezalo mu na porządnych i jeszcze 2 pary skarpetek lepszejszych. A on mi nic kurde dziwne to uczucie... nawet bylismy dzis na chwile w Galerii bo chcial kupic kurtke a ja zobaczyc w hm rzeczy dla maluchow i stalam przed swatchami i nawet sie nie zainteresowal czy bym nie chciala (swoj ukochany zegarek sprzedalam ponad rok temu bo dostalam go przy zareczynach z eks i i tak nie nosiłam od kiedy poznalam meza).

Co do marsupi - u nas opinie są różne - dziś kobieta powiedziała - Boże jakie małe to dziecko na Franka ważącego na pewno ponad 5 kilo Ale zdarza się że ludzie mówią, że tak nie można że niszczę kręgosłup, (jemu) albo czemu go męczę zamiast włożyć do wózka (głównie żona szefa) ogólnie mam to gdzieś.

Ogólnie mam taki problem, że w nocy mam dużo mleka... często za dużo w dzień ok, a wieczorem kicha. I czasem daję butlę jak widzę że Franek się nie najad - w sumie nie częściej niż z5 razy na miesiąc zdarza się taka sytuacja. Ale dziś z cycem słabo - potem Frankowi się mega ulało, ale butli nie tknie a normalnie z niej jadł zawsze. No i płacz i krzyk

Mam do Was pytanie co robicie jak mm wystygnie? Dziecko nie zje od razu np. po 30 minutach a ono jest już w temp pokojowej czyli zimne?

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:01   #1599
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
kasiunia, tajka, wanilka, agus 87, eirene, Montii, Prunelle, ego-
Marsupi bardzo pomogło, od pierwszej wizyty starałam się codziennie choc kilkanaście minut nosić Nadie i sam ortopeda stwierdził, ze to dalo rezultaty.
Teraz zostaje sprawa podnoszenia główki no i serduszko
szkoda, ze an serduszko nie am takiego marsupi...

spokojnie możesz zszyć jakąś tasiemkę czy inny podłużny pasek materiału o długości 45 cm

zaraz bede kombinowac czym by to zastąpić bo nie wiem czy mi ta dziewczyna dośle czy nie.

traici a nie bede wscibska jak sie zapytam z czym Nadia miała problem,?- chodzi o ortopede

ja kupiłam Marsupi tez ze względu na to, ze WIktorek ma prawe biodro wiotkie no i musimy szeroko pieluchować i dzieki Wam wiem teraz o nasadce zwężającej, której nie mam
Stary 2011-07-06, 19:11   #1600
prunelle
Wtajemniczenie

wrzucam zdjęcie w chuście, co prawda nie moje, ale mojego męża

kasiuni_a, mały się musi przyzwyczaić, mój na początku też zachwycony nie był, zdarzało się że płakał i protestował, ale potem usypiał i nigdy tak długo jak w chuście w ciągu dnia nie spał, a teraz na jego marudzenie często nic innego nie pomaga tylko chusta - natychmiast się uspokaja!

końcówki tego ogona możesz sobie założyć za boki kieszonki, jeśli wiesz, o czym piszę, te ramiona na których się kieszonka opiera - ja tak czasem robię

marsylia, wszystkiego najlepszego!!!
co za teksty ma ta żona szefa taaa, w marsupi to męczarnie nie z tej ziemi, przecież my dziecku dajemy najpierw leki ogłupiające, żeby z nami w nosidle wytrzymały

o zdjęciu zapomniałam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chusta2.jpg (75,4 KB, 40 załadowań)

Stary 2011-07-06, 19:12   #1601
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
u nas na pewno jest skok padam na twarz - dzis zaliczylam nawet 3 histerie w samochodzie - co nigdy sie nie zdarza.

Nadrabiam i nadrabiam a jak mam pisac jest polnoc i ide spac.

W ogóle jakoś mi tak dziwnie. TŻ oczywiście obył się bez prezentu. A 2 dni wcześniej miał imieniny - byliśmy w sklepie i kupilam mu fajne okulary przeciwsloneczne bo zalezalo mu na porządnych i jeszcze 2 pary skarpetek lepszejszych. A on mi nic kurde dziwne to uczucie... nawet bylismy dzis na chwile w Galerii bo chcial kupic kurtke a ja zobaczyc w hm rzeczy dla maluchow i stalam przed swatchami i nawet sie nie zainteresowal czy bym nie chciala (swoj ukochany zegarek sprzedalam ponad rok temu bo dostalam go przy zareczynach z eks i i tak nie nosiłam od kiedy poznalam meza).

Co do marsupi - u nas opinie są różne - dziś kobieta powiedziała - Boże jakie małe to dziecko na Franka ważącego na pewno ponad 5 kilo Ale zdarza się że ludzie mówią, że tak nie można że niszczę kręgosłup, (jemu) albo czemu go męczę zamiast włożyć do wózka (głównie żona szefa) ogólnie mam to gdzieś.

Ogólnie mam taki problem, że w nocy mam dużo mleka... często za dużo w dzień ok, a wieczorem kicha. I czasem daję butlę jak widzę że Franek się nie najad - w sumie nie częściej niż z5 razy na miesiąc zdarza się taka sytuacja. Ale dziś z cycem słabo - potem Frankowi się mega ulało, ale butli nie tknie a normalnie z niej jadł zawsze. No i płacz i krzyk

Mam do Was pytanie co robicie jak mm wystygnie? Dziecko nie zje od razu np. po 30 minutach a ono jest już w temp pokojowej czyli zimne?
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
co do mm, to mojej Nadii w sumie wsio rawno, jakiej temperatury jest mleko

Cytat:
zaraz bede kombinowac czym by to zastąpić bo nie wiem czy mi ta dziewczyna dośle czy nie.

traici a nie bede wscibska jak sie zapytam z czym Nadia miała problem,?- chodzi o ortopede

ja kupiłam Marsupi tez ze względu na to, ze WIktorek ma prawe biodro wiotkie no i musimy szeroko pieluchować i dzieki Wam wiem teraz o nasadce zwężającej, której nie mam
miała prawe bioderko niedojrzałe IIa
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 19:15   #1602
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

nie ma problemu, juz zmieniam
Wszystkiego najlepszego

to sie malzonek nie popisał

ja nie mam problemu z mm bo mój zjada do dna ale raczej nie powinno sie drugi raz podgrzewac, ale np Nadia traicionery pije pokojowe bo lubi, mój takkiego nie ruszy, to zalezy od dziecka

traicioner, prunelle może się zapiszemy ??? http://www.bambamstudio.pl/zajecia-i...taty/get/id/58
Stary 2011-07-06, 19:16   #1603
marsylia
Wtajemniczenie

TRA super że z bioderkami dobrze, trzymamy kciuki za serduszko
Wanila - biedne jesteście z tymi pęcherzykami
Tajka - u nas ciemieniucha masakryczna nic nie pomaga olejuszka o kant d. smarowanie oliwką też Kupilam tez masc linomag i tez nic

WYMIANKA
Stary 2011-07-06, 19:18   #1604
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
na pewno będzie wszystko dobrze
wyobrażam sobie jak się czujesz, ale poszukaj w sobie siły i optymizmu

może inny lekarz
albo powiedz temu, ze z tym pęcherzykiem nie da się tak łatwo

a odparzenia to nic takiego nie martw się
ja włączyłam z nimi dobry miesiąc,
pomogła nam maść Tormentalum

dzięki kochana jesteś poszłam się przejść i mi troszkę lepiej wiem że to nie zagraża jej życiu ale czemu akurat takie paskudztwo nam się przypałętało

na razie kupiłam maść alantan no i jak nie pomoże to kupie Tormentalum

eirene brawo dla Oliego i dziękuje za wsparcie

maggoll
ja na początku nie zauważyłam gdzie on ma nogi i sobie myślę jak ona go tam wsadziła

gosik smarowałam sudokremem, bephantenem i linomagiem i dupa, męczymy się od tyg, dziś jej pupę umyłam krochmalem ale nie wiem czy dobrze zrobiłam

monti

Cytat:

zrobila kupsko i wylecialo na cala klatke piersiowa szybka kapiel i juz nie bedzie wieczornej
to ci strzeliła niespodziankę

prunelle
właśnie jak będziemy na szczepieniu chce poprosić o skierowanie do alergologa, akurat w październiku i listopadzie robią testy na alergię wiec się na NFZ załapiemy, co do proszku to cały czas ten sam

agus jak to sam zrobiła kupę a wcześniej jak robiła

kasiunia
ćwicz ćwicz a potem liczymy na zdjęcie

traicionera nic się nie martw z serduszkiem też będzie lepiej bo przecież Nadusie to twarde babki aaa odkryłam że moja po prostu się nudzi na plecach teraz jest cisza i zadowolenie jak leży na brzuszku

marsylia czyżbyś miała urodziny jakby co to stoo lat

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:22   #1605
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

zdolny ten twój syn
Stary 2011-07-06, 19:23   #1606
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
co za teksty ma ta żona szefa taaa, w marsupi to męczarnie nie z tej ziemi, przecież my dziecku dajemy najpierw leki ogłupiające, żeby z nami w nosidle wytrzymały
Prunelle dlatego zawsze śpią

Ciekawostka od mojej teściowej jak powiedziałam, że nie możemy jechać z moimi rodzicami do nich bo jest nas 6scioro. " Jak to przecież mały się nie liczy bo będzie na kolanach" (podróż 100km).
Powiedziałam, że jeśli go nie będę zdrapywać z asfaltu to zawsze zostaje mandat - jestem złym człowiekiem

WYMIANKA
Stary 2011-07-06, 19:27   #1607
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

wylewam
Stary 2011-07-06, 19:31   #1608
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

ja nie mam problemu z mm bo mój zjada do dna ale raczej nie powinno sie drugi raz podgrzewac, ale np Nadia traicionery pije pokojowe bo lubi, mój takkiego nie ruszy, to zalezy od dziecka

traicioner, prunelle może się zapiszemy ??? http://www.bambamstudio.pl/zajecia-i...taty/get/id/58
dziewczyny widziały, jak moja Nadia pila mm na zimnej wodzie
fajne te zajecia

Cytat:
TRA super że z bioderkami dobrze, trzymamy kciuki za serduszko
Wanila - biedne jesteście z tymi pęcherzykami
Tajka - u nas ciemieniucha masakryczna nic nie pomaga olejuszka o kant d. smarowanie oliwką też Kupilam tez masc linomag i tez nic

współczuję ciemieniuchy

Cytat:
dzięki kochana jesteś poszłam się przejść i mi troszkę lepiej wiem że to nie zagraża jej życiu ale czemu akurat takie paskudztwo nam się przypałętało

na razie kupiłam maść alantan no i jak nie pomoże to kupie Tormentalum

eirene brawo dla Oliego i dziękuje za wsparcie

maggoll
ja na początku nie zauważyłam gdzie on ma nogi i sobie myślę jak ona go tam wsadziła

gosik smarowałam sudokremem, bephantenem i linomagiem i dupa, męczymy się od tyg, dziś jej pupę umyłam krochmalem ale nie wiem czy dobrze zrobiłam

monti

to ci strzeliła niespodziankę

prunelle
właśnie jak będziemy na szczepieniu chce poprosić o skierowanie do alergologa, akurat w październiku i listopadzie robią testy na alergię wiec się na NFZ załapiemy, co do proszku to cały czas ten sam

agus jak to sam zrobiła kupę a wcześniej jak robiła

kasiunia
ćwicz ćwicz a potem liczymy na zdjęcie

traicionera nic się nie martw z serduszkiem też będzie lepiej bo przecież Nadusie to twarde babki aaa odkryłam że moja po prostu się nudzi na plecach teraz jest cisza i zadowolenie jak leży na brzuszku

marsylia czyżbyś miała urodziny jakby co to stoo lat
szkoda, ze tyle czekać trzeba, bo dopiero w październiku kolejne echo. Ostatnio na badaniu pediatra mówiła, ze nadal spore szmery słyszy

No widzisz, pewnie miała za wąski zakres obserwacji, moja Nadia na brzuszku nie wyleży, to ja muszę z kolei na kolanka brać.

Cytat:

Ciekawostka od mojej teściowej jak powiedziałam, że nie możemy jechać z moimi rodzicami do nich bo jest nas 6scioro. " Jak to przecież mały się nie liczy bo będzie na kolanach" (podróż 100km).
Powiedziałam, że jeśli go nie będę zdrapywać z asfaltu to zawsze zostaje mandat - jestem złym człowiekiem
jessuuu, co za tekst teściowej
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-06, 19:31   #1609
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

ma babka pomysly ale nie wazne jest ze liczy sie bezpieczenstwo-przeciez ty musisz z dzieckiem przyjechac.sorka ale strasznie mnie irytuja tacy ludzie

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 19:32   #1610
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

ale tam jest napisane że to "z małymi dziećmi (chodzącymi)" bo tak to chętnie bym chodziła - może się można dopytać, czy na pewno, kur.de jak to ma być powrót do formy po porodzie ponad rok po urodzeniu?

Cytat:

Stary 2011-07-06, 19:36   #1611
traicionera
Zakorzenienie

Prunelle- znalazłam coś dla naszej grupy wiekowej
http://www. bambamstudio.pl/zajecia-i-warsztaty/get/kategoria/11/id/59
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-06, 19:37   #1612
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ale tam jest napisane że to "z małymi dziećmi (chodzącymi)" bo tak to chętnie bym chodziła - może się można dopytać, czy na pewno, kur.de jak to ma być powrót do formy po porodzie ponad rok po urodzeniu?
kurcze znalazlam to tu https://mamotoja.pl/co_gdzie_kiedy_s...ml?eve_id=2164 i tam jest napisane od 3 m-cy
Stary 2011-07-06, 19:38   #1613
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

na kolanach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 19:44   #1614
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze znalazlam to tu https://mamotoja.pl/co_gdzie_kiedy_s...ml?eve_id=2164 i tam jest napisane od 3 m-cy
a widzisz, no to może można się dopytać przez telefon, ja od sierpnia nawet chętnie

Stary 2011-07-06, 19:46   #1615
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam zdjęcie w chuście, co prawda nie moje, ale mojego męża

kasiuni_a, mały się musi przyzwyczaić, mój na początku też zachwycony nie był, zdarzało się że płakał i protestował, ale potem usypiał i nigdy tak długo jak w chuście w ciągu dnia nie spał, a teraz na jego marudzenie często nic innego nie pomaga tylko chusta - natychmiast się uspokaja!

końcówki tego ogona możesz sobie założyć za boki kieszonki, jeśli wiesz, o czym piszę, te ramiona na których się kieszonka opiera - ja tak czasem robię

marsylia, wszystkiego najlepszego!!!

o zdjęciu zapomniałam:

Prunelle na pierwszy rzut oka to nie wygląda to na super wygodne
Stary 2011-07-06, 19:47   #1616
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Polecicie jakiś podgrzewacz? Czy raczej to zbędny gadżet?
zbędny - ja przed spaniem gotuje w czajniku i później włączam czajnik np na 15 sek i w nim podgrzewam

Cytat:
No
ja od poczatku nie nakladalam tej opaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a wasze dzieci maja jeszcze te opaski miedzy nogami??
ja dostalam nosidlo jak miala 3 miesiace.....wtedy zaczelam ja nosic
ma nadal a ma niecałe 3 m-ce - ale pierwsze dwa razy po kilkanascie minut był bez bo nie wiedziałam do czego to - ale się wtedy darł - dobrze, że go szybko wyjęłam

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
potem ja mu robiłam pierdziochy na brzuchu i takie gili gili jakby i śmiał się do rozpuku pierwszy raz tak miał
hah Ty to masz teksty. Pierdziochy i gilili też robię i jeszcze pierdzochy po stopach

Cytat:
no duża - ale ja z paskiem miałam podobne wrażenie - wkońcu to jest materiał to nijako się poddaje - a zwęzic da się wszystkim nawet zwykłym sznurkiem

Cytat:
wklejam foty - da się poprostu związac każdym sznurkiem

Cytat:
monti a ten paseczek zakladasz tam gdzie dzieciek siedzi tak posrodku????
kurde moglabys dodac fotke marsupi bez fabianka plissssssssssssss

Cytat:
różnie - jak wypije mało i wiem, że niedługo znowu będzie chciał to wkładam do termo opakowania TT mam akurat /do d. jest / a jak trochę póżniej to wkładam do miseczki z ciepłą wodą i trochę się zawsze zagrzeje - a jak mam lenia to wylewam

Cytat:
i dobrze jej powiedziałas ! boszzzz te teściowe to czasem serio się uwsteczniają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010970.jpg (143,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010971.jpg (112,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010972.jpg (164,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010974.jpg (108,6 KB, 7 załadowań)

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:49   #1617
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no i oczywiście połowę z mojego cytowania ucięło
aja współczuję ale może po zabiegach będzie lepiej

trzyrazyi ładna sukienunia

prunelle dobrze, że lepiej z bilirubiną, a tej babie nieźle powiedzialaś, niby warszafka a takie zacofanie,
Olek chyba dlatego tak dlugo spal, bo często jadl przed kąpielą, ok 19 zjadł 90ml mm potem o 20:30 zjadł cyca i o 21:30 160ml mm

i co w końcu ugotowałaś?

Tymo superancko wygląda podczas jedzenia

no to super

tajka niezłą masz akrobatkę w domu

patrycja oczywiście, że będziemy trzymać kciuki

u mnie też czasami się tak dzieje a myslalam, że to dlatego, że mam dwa kompy podłączone pod jeden internet i u mojej mamy w pracy chciały klikać z różnych kompów i też nie można

Eirene no to kiepską mialaś nockę, ale Oli w końcu zaczął robic postępy bardzo ladnie

wanilko nie smuć się napewno jest na to jakaś rada, skoro tamta maść pomogła, tzn że można znaleźć przyczynę tych pęcherzyków

ja musialam mojego uśpić, bo bardzo malo dziś spał i był u koleżanki Gabrysi, ale nie mieli za bardzo ochoty na przytulanki

jutro już chyba będę miała nosidło, tylko kurczę jadę z dzieciaczkami do kina i boję się, że mnie kurier nie zastanie
robila sama caly czas
ale po zmianie mleka na pepti, kupa byla co 3 dni i tylko za pomoca czopka
wiec to trwalo ok 8 dni...
pisalam przeciez
Stary 2011-07-06, 19:58   #1618
maggol111
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
miała prawe bioderko niedojrzałe IIa
Wiktor mial IIa i b i przez ten zlamany obojczyk zostalo IIa , niestety musial lezec ciagle na prawym boku a to nie robi dobrze na biodra

Cytat:
maggoll ja na początku nie zauważyłam gdzie on ma nogi i sobie myślę jak ona go tam wsadziła

t

bo my w podobnych barwach

zmienila mi sie klawiatura na maszynowa zamiast z mam y nie wiecie jak sie to zmienia, wiedzialam i zapomnialam
Stary 2011-07-06, 20:07   #1619
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Wiktor mial IIa i b i przez ten zlamany obojczyk zostalo IIa , niestety musial lezec ciagle na prawym boku a to nie robi dobrze na biodra

bo my w podobnych barwach

zmienila mi sie klawiatura na maszynowa zamiast z mam y nie wiecie jak sie to zmienia, wiedzialam i zapomnialam
no tak, mi ortopeda właśnie mówił żeby nie kłaść na boku i nie nosić na kołyskę, tylko pionowo przodem lub tyłem do siebie z nogami na żabę.
kiedy masz następną wizytę?

tak się zaczęłam zastanawiać, czy moja Nadia nie może mieć problemów z podnoszeniem główki dlatego, ze ona te główkę spora ma (po mamusi)

skrot to ctrl-shift
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-06, 20:07   #1620
agus87
Zakorzenienie

wcisnij jednoczesnie ctrl i shift

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości