|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37531 |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cześć dziewczęta
Wstawiam takie porównanie, bo znalazłam foto...włosy dzień po fryzjerze (6 styczeń, jak widać wyprostował na szczotce :/) i przedwczoraj po myciu (4 lipiec), dół zbił się w takie pukle jakieś. Podcinane 2 miesiące temu (5 maja), nawet sporo urosły mogłoby ich być więcej
|
|
|
|
#37532 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu
czemu fryzjerzy zawsze chcą prostować ![]() chyba sporo Ci urosły prawda? tak sobie myślę, czy nie zapuścic trochę tych moich kudełków Gagz a gracie coś swojego? no to powodzenia na rozmowie! napisz/a lepiej pokaż jak się włoski mają po biedronie Benq no właśnie mi się wydawało, żę te alterki w promocji teraz...ale nie jestem pewna dlatego szukałam (muszę teraz się trochę opanować z zakupami kosmetycznymi, bo ostatni miesiąc był...ehkem...no tak...cicho)mimi chyba każdy tak ma w mniejszym lub większym stopniu Miss fajny mamusiowy kolorek, ja często myślałam o byciu rudzielcem, ale nie miałam dość odwagi, zresztą przy mojej cerze to jeszcze bardziej bym musiała się tapetować (jutro do dermatologa )
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-06 o 23:19 |
|
|
|
#37533 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
dlatego 'doprostował' tylko ![]() Jak na 6 miesięcy z jednym podcinaniem to sporawo nawet. Zetnę niedługo te ogonki, tzn najdłuższą warstwę, bo rzadka taka i średnio to wygląda. Ale nie pójdę do fryzjera chyba...sama to zrobię, ewentualnie poproszę ciocię, która potrafi podcinać włosy w sumie ![]() Zapuszczaj |
|
|
|
|
#37534 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę oryginalna i zachwycę się włosami Benka
i kicią Basi, wielkanocna kicia też była słodka tylko nie pamiętam czyja![]() Dziś nad morzem wilgotność 94% i wiatr Rano włosy były baaardzo śliczne, no nie mogłam się napatrzeć! Po pracy trochę się napuszyły - moje dotychczasowe triki nie pomogły. Wrzucam fotki włosów z wieczora.Aaa! Jeszcze muszę się pochwalić, że dbam z Wami o włosy od 2 miesięcy i zauważyłam, że włosy coraz mniej wypadają i w dodatku mam dużo nowych włosków przy skórze (widać to np. na zdjęciach z profilu przy skroniach) Dziękuję Wam za rady i za to, że tworzycie ten wątek, bo nawet jeśli się nie odzywam to czytam Wasze wypowiedzi i wyciągam wnioski dla siebie Edytowane przez doti8 Czas edycji: 2011-07-06 o 23:34 |
|
|
|
#37535 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Moja mama też daje się namówić na moje eksperymenty (ciąć tylko nie próbowałam).Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehh, wszystkie włosy, które pokazujecie są niesamowite. Nie pamiętam czy w ogóle były jakieś, które by mi się nie podobały
|
|||||
|
|
|
#37536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sama nie wiem, nigdy nie miałam długich...z nimi też więcej roboty ale chyba każda kobieta kiedyś chciała mieć..., no może nie do talii ...ja zawsze miałam krótkie dosyć ![]() Cytat:
i to serio było w Wielki Piątek wieczór ![]() cieszę się, że widzisz poprawę to budujące! a to zdjęcie po pracy? bo troszkę właśnie jak włączyłam to widać puchu a ja myłam włosy po przed 23 i teraz będą schły i schły -trochę waxem próbowałam umyć, ale jakoś miałam wrażenie niedomycia...więc poprawiłam -Hipp -mix babassu+proteiny-d/s, dużo, na 3 minutki jakieś -ciut joanna len/rumianek b/s -żel lniany dziewczyny mam pytanie, jak harmonijkujecie/ugniatacie włosy, to tak dociskacie i przytrzymujecie chwilę przy głowie? czy tak raczej szybko i na chilkę dużo powtórzeń? ale to głupio napisałam
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-06 o 23:53 |
||
|
|
|
#37537 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
najdłuższe skatowałam prostownicą ![]() Ja dociskam i chwilkę trzymam, bez pośpiechu. Najważniejsze jednak to obchodzić się z włosami bardzo delikatnie. Nie szarpać, nie tarmosić. |
|
|
|
|
#37538 |
|
Raczkowanie
|
Wielkanocna Psotnica - fajnie
![]() Zdjęcia po dniu pracy a pracuje przy samej plaży - sprzedaję goferki ![]() Sensualistko właśnie przeczytałam Twój wpis w dzienniku - najpierw współczuję fryzjera ale też od razu gratuluję ładnych lokasków. I mam pytanie Napisałaś: "dzień drugi, po nałozeniu żelu lnianego, wysuszeniu i odgnieceniu " chciałam dopytać o szczegóły Nakładasz tak dużo żelu aż włosy są całkiem mokre? Suszysz suszarką czy naturalnie? I robisz to każdego dnia którego nie myjesz? Bo włosy wyglądają naprawdę super, moje na drugi dzień to nadają się tylko do związania. A to zdjęcie na 4 dzień to brak słów! Ja muszę myć co dwa dni żeby jakoś wyglądały
Edytowane przez doti8 Czas edycji: 2011-07-07 o 00:07 |
|
|
|
#37539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w sumie efekt jest... staram się być delikatna najgorzej jak umyję hippem to mam taki kołtun(bo włosy nierozczesane i on plącze), chociaż masuję tylko skórę, a potem nakładam odżywkę i już jest lepiej najlepiej z tych co mam rozczesuje się na alterce morelowej ![]() Cytat:
moje się tak nie puszą, bo są mniej kręcone ![]() ja nie wiem jaki ja mam typ nawet też czekam na odpowiedź Sens u mnie jest to samo, co drugi dzień, ale chyba z innych przyczyn (skalp tłusty
|
|
|
#37540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoje lokaski też niczego sobie Cytat:
|
|
#37541 | ||||||
|
Raczkowanie
|
W odpowiedzi zacytuję mojego pierwszego posta na tym forum
![]() Cytat:
dla mnie ta maska to jest prawdziwe wybawienie wybaczam jej nawet fakt, ze trudno te drobinki siemienia potem wypłukać. Moje włosy są po tej masce śliskie i błyszczą. Nie stosuję żadnych innych kupnych i jeszcze mi się nie zdarzył przesusz włosów odkąd wdrożyłam taki plan pielęgnacji. Cytat:
a przynajmniej nie poczułam tego: żadnego swędzenia, mrowienia, pieczenia.. Nic. Nawet włosy jakby ładniejsze były. Ale to wypadanie........ No podpadła mi ta nafta zdecydowanie. Aloes stosuję nawet i bez podrażnień bo razem z siemieniem i miodem tworzą wielką trójcę bez której nie wyobrażam sobie pielęgnacji. Czasem dodaje zmiksowany liść aloesu do tej maski mojej, ponadto sok aloesowy stanowi część mojego psikadła nawilżającego, w pogotowiu zawsze mam ekstrakt z aloesu z mazideł........ ![]() :roll eyes: A o właściwościach arniki nie słyszałam... A cóż ona dobrego robi? Muszę się jej bliżej przyjrzeć :P ja esencje z różnych ziół ładuję do tego mojego psikadła więc kolejny wspomagacz mile widziany Cytat:
ale mam kompleks silikonowy z mazideł i przy następnym myciu nałożę troszkę na połowę głowy i porównam efekty.Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że moje wskazówki się na coś przydadzą Cytat:
![]() Ja mam tyle szczęścia, że absolutnie nie przetłuszcza mi się skalp nie wyobrażam sobie codziennego suszenia suszarką włosów W ogóle człowiek łatwo przyzwyczaja się do dobrego. Kiedyś chodziłam dosłownie z szopą siana po kilka dni i machałam na to ręką bo nic nie dało się zrobić a obecnie strasznie irytuje mnie jak odstają mi włoski, pojawia się puch i już ostentacyjnie marszczę nos do lustra w akcie niezadowolenia ![]() Ok. Idę spać
|
||||||
|
|
|
#37542 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny, przyjmiecie mnie do siebie? Tez jestem posiadaczką kreconych wlosów
i musze o nie zadbac, bo farbowąłam ostatnio kilka razy na rudo ale wiecie jak tio z tym kolorem jest, zmywał sie i nie byla zadowolona a do tego mialam zniszczone(dalej mam) wlosy co na tamtym kolorze bylo mega widac. Teraz wroiclam do brązu, jestem brunetka i moje odrosty nie ebda sie tak odrozniac.i teraz mam kilka pytan o jakis specyfik ktory sprawi ze moje kreciolki wroca do lau? uzywam zel lniany, zero pianek i lakierow, robie rozne maski, pije pokrzywe i skrzyp, myje wlosy szamponem z pokrzywy badz brzozy, uzywam odzywki b/s joanny miód i cytryna ale nie wiem jaka wybrac do splukiwania? Chce kupic wax zeby odzywil mi wlosy , bedzie dobra??? bardzo bym prosila o jakies rady, oczywiscie watek nadrobie tylko nie ukrywam tego jest duzo a ja za niecałe 3 miesiace mam slub swoj wiec chciala bym by wlosy byly w jak najlepszej kondycji(wiem , pozno sie obudzilam, ale lepiej pozniej niz wcale..) a chce kręcone do slubu. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
|
|
#37543 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Dziś przed basenem zamierzam nasmarować włosy olejkiem mamowym BD. Do zmycia mam Alterrę Perfumrei. Drżę, prawdę mówiąc, z niepokoju... Ale najwyżej zepnę jutro tłuściochy Cytat:
Siedzą tam różne rzeczy, ale większość niezgodna z cg. Tyle że moim zdaniem sporo zależy tam też od rąk samej fryzjerki. Inne traktowanie, odmienne suszenie i już jest efekt Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przesyłam Ci słoneczko Cytat:
Cytat:
Jak rudzielec, to marchewkowe ![]() Cytat:
A co teraz ciekawego czytasz? Przeglądałam Twoją listę wymiankową i widzę sporo literatury Cytat:
O tak! Zaraz sobie zrobię kolejną dzisiaj. Ktoś chętny?Mnie jedna słabo pomaga - niskie ciśnienie. czasem trzeba zjeść sól z chlebem i masłem, by jakoś wyprowadzić się do 98/76. Jak mam 105/80 to czuję, że mi głowę rozwala
|
|
#37544 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Myję BD i kołtuna w sumie nie mam ostatnio na głowie zrobiły mi się takie bolące 'gule' i nie wiem czy to właśnie BD krzywdy nie robi muszę poobserwować, odstawię dziada na trochę...A spróbuj raz nie czesać włosów w ogóle ![]() Ja poproszę...może pomoże ![]() Mam pytanie. Czy któraś z obecnych tu lokasek używała olejku Sesa? Niestety nie pamiętam czy była mowa o tym jak wpływa na kręcioły
|
|
|
|
|
#37545 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, z brzoskwiniami
![]() Niech juz pogoda sie poprawi, bo mi włosy godzinami schną
|
#37546 | |||||||||||||||
|
|
Fajny kolor. Cytat:
![]() ad. 2 Odrobina stresu nie zaszkodzi - pobudza mózg ![]() O tak Cytat:
![]() ![]() Jak na takie przejścia, to są naprawdę rześkie Cieszę się bardzo, że rosną Ci nowe włoski Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteś pewna, że to od niej? Nic się nie działo na 2, 3 miesiące wcześniej? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obecnie najwięcej zachwytów zbierają Alterra morelowa i grantat+aloes z Rossmana. Ale jest też wśród chwalonych Yes To Carrots (z silikonem) oraz Garnier z masłem karite i awokado (sprawdza się głównie zimą). Cytat:
Zachęcam do zapoznania się z 1. postem wątku i linkami w nim, z FAQ i pigułką. Reszta w praniu ![]() proszę uprzejmie napijmy się razem
|
|
#37547 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej zaatakować kompleksowo ![]() Biovax L'Biotiki to dobry pomysł, to są bogate maski. Do bardzo zniszczonych włosów ten mleczny, na moje oko ma najbogatszy skład. Do tego olejowanie koniecznie! Olej kokosowy? Migdałowy już jest w Biovaxach. No chyba że się odważysz myć odżywką, bywa że różnica jest zabójcza. Joaśka miód cytryna się nadaje. Chyba że masz przetłuszczający się skalp to mniej :/ Ale mycie OMO jak najbardziej. Szampony ziołowe mogą troszkę wysuszać, ale nie są złe tylko niekoniecznie na całe włosy co każde mycie Cytat:
Nie wiem kiedy będę nakładać ale dam znać oczywiście ![]() Cytat:
Spasiba ![]() Cytat:
Tak se mierzysz regularnie? ;P ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#37548 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
mniam!W Poznaniu gorąco, piękna pogoda...czemu muszę siedzieć w pracy Na szczęście niebawem urlop i w góry ![]() Cytat:
![]() Korkociągi? Gdzie, gdzie? ![]() No to się napijmy
|
||
|
|
|
#37549 |
|
Zadomowienie
|
Dawno mnie nie było, ale to z braku czasu
mogłam jedynie czasami coś tam poczytać, ale z pisaniem było już gorzej.Dziś jednak muszę napisać Mam dziś dzień wolny, co się rzadko zdarza, tak więc postanowiłam go wykorzystać. Wybrałam się do rossmana, kupiłam sobie odżywki różne, wróciłam do domu i uznałam, że co mi tam, spróbuję obciąć sobie włosy. Tak więc, zrobiłam sobie 3 kucyki + zostawiłam trochę włosów na samym dole, bo ich obcinać nie chciałam, nożyczki w dłoń i do roboty! Obcinałam je dosłownie po 1-2 cm. Ściągnęłam ostatnią gumkę, głowa do dołu, pougniatałam włosy rękoma żeby mniej więcej się ułożyły, głowa do góry, patrzę w lustro i co?! Masakra Włosy tak nierówno ścięte, że szok Haha, ogólnie najdłuższa warstwa sięga mi tak do zapięcia stanika, a najkrótsza tak jest tak mniej więcej na linii ucha. Oczywiście na mokro, po wyschnięciu włosy się jednak trochę bardziej skręcą... Nie no, boooojeee sieeee!
|
|
#37550 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37551 |
|
Zadomowienie
|
demka narazie siedzę z avokado na głowie, jak zmyję to zamierzam nałożyć jeszcze alterrke morelową, bo w końcu udało mi się ją dostać i wieczorem jak wyschną to postaram się wstawić foto. Mam nadzieję, że nie będzie tak strasznie
|
|
#37552 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje maleństwo ma już 1,5 cm i bije mu ślicznie serduszko Cytat:
Oby to był lokasek, od małego będę dbała o jego włosiątka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę myć włosy, bo nie ma TŻ-ta jeszcze, to może zdążę zrobić zdjęcie, zanim mnie wytarmosi
|
||||||
|
|
|
#37553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję maleństwa
|
|
#37554 | |||||||
|
|
Cytat:
To czekam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj w klubie. Przynajmniej przy kawce posiedzimy. Włączyć klimę? Cytat:
A gdzie konkretnie jedziesz? Cytat:
Cytat:
Po myciu na pewno będzie lepiej Myszko ciesze się razem z Tobą Zaraź curlizmem od małego
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-07 o 12:05 |
|||||||
|
|
|
#37555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakąś za ciężką odżywkę możesz przemycić ![]() Spokojnie, poczekaj jak wyschną, użyj żelu
|
|
|
|
|
#37556 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Sensualistko, będę próbować
![]() Na podstawie tych obrazków co podlinkowała Eloe wreszcie mogę ocenić mój skręt i byłoby to głównie 3a. Ale pod spodem znajduję fajne korkociągi w stylu chyba coś więcej niż 3a ![]() Myszko gratulacje
|
|
|
|
#37557 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie przepadam za tym wynalazkiem...Jedziemy do Szczawnicy, potem Rabki Zdrój, okolic. Będziemy chodzić, dużo chodzić szlakami uwielbiam ] póki co to niewielkie zdobycze marzą nam się Bieszczady przyjdzie i na nie czas...A, koniecznie coś czego boją się kleszcze, bo rok temu jeden mnie polubił :/ coś skutecznego, sprawdzonego macie? Zainteresowało mnie to co napisałaś...1 kucyk wystarczy? Hmm...do tej pory myślałam, że 3 to najmniej ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
zapisuję już ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
żeby wszystko było na dobrej drodze Mój brat czeka na swojego pierwszego potomka właśnie termin to 12 lipiec, ale kto wie ![]() Czekamy na fotki Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-07 o 12:23 |
|||
|
|
|
#37558 |
|
|
Dla ciekawych i anglojęzycznych 10 trików na zdrowe kręcone latem.
W zasadzie nie ma tam niczego, o czym byśmy nie wiedziały, ale poczytać warto Demko fajna wyprawa I włosy można spiąć, zaolejować wcześniej - i tak nie idzie o gwiazdorzenie Shea powinno dać radę - przy okazji naturalny filtr.W kwestii cięcia - wyobraziłam to sobie w ten sposób, że kucyki są spinane na równej wysokości - 1 z tyłu i 2 po bokach. A to akurat niczemu nie posłuży - ciachnąć całość z jednego kucyka (cięcie z pochyloną głową zgodnie z naturalnym wzrostem włosów) - oddzielić kolejne warstwy. Zaczynasz wtedy od spodu, potem odpinasz kolejną warstwę i dopasowujesz do istniejącej. Tak kolejną i kolejną.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-07 o 12:26 |
|
|
|
#37559 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
mnie też czasami odwiedzają takie, zwłaszcza po Alterce
|
|
|
|
|
#37560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No cóż, najwyżej... poprawię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

mogłoby ich być więcej

dlatego szukałam (muszę teraz się trochę opanować z zakupami kosmetycznymi, bo ostatni miesiąc był...ehkem...no tak...cicho)
(jutro do dermatologa
)

dlatego 'doprostował' tylko 
i kicią Basi, wielkanocna kicia też była słodka tylko nie pamiętam czyja
Rano włosy były baaardzo śliczne, no nie mogłam się napatrzeć! Po pracy trochę się napuszyły - moje dotychczasowe triki nie pomogły. Wrzucam fotki włosów z wieczora.

O tak! Zaraz sobie zrobię kolejną dzisiaj. Ktoś chętny?
muszę poobserwować, odstawię dziada na trochę...
Fajny kolor.
proszę uprzejmie 
mniam!

)