Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 10:14   #3121
gerda
Zadomowienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

u mnie dziś piękne słonce

dziś mąż mi mowi: 'jeszcze tylko dwa miesiące do naszego porodu' to się go zapytałam co bierze skurcze czy parcie taaa naszego jesszce jak mi sie przypomni porównanie do amputacji ręki to on mi chwały nie bedzie zabierał

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:24   #3122
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

hej!
po wczorajszej wizycie dołączam do leżących dziewczyn, bo szyjka mi się bardzo skróciła.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:27   #3123
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
witam wszystkie brzuchatki

jakos tak od wczoraj ciezko mi sie wbic w rozmowe ale czytam was kochane moze dzis jekos sie do was wbije

dzisiaj 27 tydzien zaczynam
Wbijaj nie marudź

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Anciaahk i Małgosiu pewnie macie rację, ale i tak już to zburzyło mój spokój Więc pewnie i tak za tydzien na wizycie o to zapytam. Tak na wszelki wypadek - rękę na pulsie trzeba zawsze trzymać
No i to będzie moja ostatnia wizyta u tego lekarza Niestety ze względu na podjętą decyzję o miejscu porodu i przeprowadzce jakoś nie widzę możliwości jeżdżenia co tydzień 250km do lekarza... Teraz przeprowadzam wywiad wśród znajomych z Koszalina który lekarz najlepszy i oby zdobył moje zaufanie tak samo jak obecny
Pewnie - kto pyta nie błądzi
Będzie git z nowym lekarzem - zobaczysz

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dobre !! Na moją chyba by nie zadziałało, bo raz że jestem jedynaczką, a dwa to imię na siłę dał mi ojciec, więc ona chyba taka niespełniona .

Zawsze lepiej spytać i się uspokoić. Malamutko mamy podobny dylemat. Teraz zastanawiam się, czy nie chodzić dodatkowo do lekarza w mojej miejscowości, by mieć na wszelki wypadek kogoś tu na miejscu - jakbym nie miała możliwości dojechać do swojego 100 km dalej. Sama nie wiem. Tylko czy jakiś lekarz zechce prowadzić ciążę - tak jak w moim przypadku - od 33 tygodnia?
Myślę, że nie powinno być problemu.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
hej!
po wczorajszej wizycie dołączam do leżących dziewczyn, bo szyjka mi się bardzo skróciła.
Stary 2011-07-07, 10:29   #3124
anciaahk
kosmitka

Cytat:
hej!
Magialena - leż, odpoczywaj i dbaj o Was
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Myślę, że nie powinno być problemu.
Tylko że ja bym chciała nadal chodzić do dwóch .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:30   #3125
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze lepiej spytać i się uspokoić. Malamutko mamy podobny dylemat. Teraz zastanawiam się, czy nie chodzić dodatkowo do lekarza w mojej miejscowości, by mieć na wszelki wypadek kogoś tu na miejscu - jakbym nie miała możliwości dojechać do swojego 100 km dalej. Sama nie wiem. Tylko czy jakiś lekarz zechce prowadzić ciążę - tak jak w moim przypadku - od 33 tygodnia?
mysle ze nie bedzie problemu powiedz o co chodzi ze twój lekarz prowdzacy jest daleko i nie zawsze bedziesz miała możliwosc dojazdu

Cytat:
hej!
to oszczedzaj sie kochana

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:35   #3126
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Daj troszkę tego słonka, bo u nas ponuro, wilgotno, póki co nie pada.

Za taką cenę jeszcze słaba jakość?? To mnie załamałaś, bo ja z tego typu też chciałam, ale jakoś dużo tańsze znalazłam (co prawda mniej elementów mają).

Dziękuję Ci za informację, no ja jestem w szoku. Jutro przyjdzie to zobaczymy, co mi powie. W sumie nawet bym chciała mieć tutaj na miejscu jakąś położną, nie tylko w O., gdzie zamierzam rodzić. Trochę się wstydzę, że akurat przyjdzie gdy u nas jest remont, pełno wszędzie syfu, zwłaszcza że przyjdzie w ciągu dnia, gdzie prace są w toku i nawet nie sposób zapanować nad kurzem itd. W sumie sama się umówiła, bo ja nie prosiłam, by przyszła. Nawet nie wiem, o co ją pytać??
Wiesz, wszystko inne jest ok i moskitera jest ładna, rożek i wypełnienie pościeli - jedynie poszewki na pościel wydają mi się takie sztywne

Oj no właśnie, sama Ci się wprosiła to niech potem nie marudzi Dziecka w takich warunkach nie trzymacieTeż nie wiem o co miałabym pytać taką położną więc się nie umówiłam

A to słonko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (7,6 KB, 6 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:37   #3127
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
mysle ze nie bedzie problemu powiedz o co chodzi ze twój lekarz prowdzacy jest daleko i nie zawsze bedziesz miała możliwosc dojazdu
Ja też jestem takiego zdania. Tylko najlepiej wytłumacz temu pierwszemu po co ci drugi - by nie poczuł się urażony że np chcesz sprawdzać jego diagnozy. A temu drugiemu musisz pewnie trochę pocukrować, że słyszałas że dobry, że niby masz lekarza, ale jak on taki dobry, to byś chciała usłyszeć co on o tym myśli itd, by przypadkiem nie wziął kasy i nie potraktował Ciebie pobieżnie
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:44   #3128
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
OOO Anuska ja właśnie tydzień temu dobiłam do Koszalina do moich rodziców Doszłam do wniosku, że gdzie jak gdzie, ale rodzice zadbają o mnie najlepiej i mam zamiar tutaj już zostać do porodu. No i wczoraj przyjaciółka tak mi wychwalała poród w Koszalinie, że w końcu podjęłam ostateczną decyzję - nie Poznań, nie Konin, nie Koło ale właśnie Koszalin
no to może się przypadkiem spotkamy i stykniemy brzuszkami hihih
Cytat:
hej!
oj to odpoczywaj kochana

Ja już szybkie sprzątanko zrobiłam, teraz wcinam bułę bo zgłodniałam Nie wiem gdzie u was słonko, u n mnie ponuro i właśnie chlapie
Stary 2011-07-07, 10:45   #3129
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej mamuśki ale mam dziś lenia nie chce mi się wstać z łóżka ale trzeba się wziąć w garść i się ogarnąć niby nie mam dziś nic zaplanowane, ale tak myślałam, że może się na basen przejadę i może zachaczę o jakiś lumpeks
Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Hej Wpadłam do Was tak na chwilę, zaczęliśmy z synkiem we wtorek 27tc wg. usg i jest dość ok Apetyt dopisuje, Filipek od czasu do czasu pokopie, poza tym podobno ruchliwe z niego dziecko (co okazuje przede wszystkim podczas usg ), rośnie ładnie, i ja też rosnę (aktualnie 57kg ), no i trochu bardziej mnie męczą mnie codzienne czynności. Załączam zdjęcie fragmentu twarzy synka w 3d (zasłonił barkiem i rączką ). Buziaki
gratuluję, że synek się dobrze rozwija
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
no to gratulacje, my właśnie czekamy na decyzje banku, wczoraj dosłaliśmy jeszcze fotki działki na której stanie nasz wymarzony domek a teraz trzeba czekać
o trzymam kciuki za pozytywną decyzję
Cytat:
Mój Tż dziś na służbie i chyba ma coś poważnego, bo od rana syreny wyją i samochody jeżdżąale napisałam i sie nie odzywa to pewnie zaganiany bidolek...a miał iść odpocząć bo jutro wyjeżdżamy na krótkie wakacje ale przed tym dziś wizyta
super udanego urlopu
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Na chwilkę jestem tylko

Dziękuję za troskę, obiecuję dziś po 15 się oszczędzać na maksa
Jesteście kochane
W skrócie pogadałam wczoraj z meżem, jest lepiej, ale jak to facet "trzeba było mi wcześniej powiedzieć" no sorry to on nie widział jak się męczę ? Typowy facet jak nie powiesz to się nie domyśli.

Byłam w nocy jeszcze u swojego gina (on ma takie pokręcone godziny przyjmowania) bo mi się nospa skończyła. W skrócie na dzień dzisiejszy jest ok, szyjka się trzyma, za dwa tyg mam wizytę, do tego czasu oczywiście oszczędzanie na maksa, co by brzuszek za często nie twardniał ulżyło mi trochę że jest dobrze.

Lecę pędzę, na szczęście dziś nie musze biegać, latać, a podjadę samochodem, dwa kroki i siadam, ale muszę do tej kontroli sie przygotować lekko, a nie wiem o której będzie, mają mnie uprzedzić pół godz wcześniej ?!

w domu jest ogarnięte, nie mam siły i chęci sprzątać na błysk.
Muszę się oszczędzać. A przecież nie będę mi się rozglądać czy wszystko jest wyglancowane, kwity ich interesują

Uciekam, jeszcze raz dzięki za troskę

Odezwę się po 16 po wszystkim

Miłego dnia!
to dobrze że mąż zrozumiał, ale tak jak piszesz jak im się czarno na białym nie powie to dupa. mój wczoraj zostawił jak zwykle ciuchy w sypialni na łóżku a wieczorem się pyta czy wyprałam...a ja mu mówię, że nie jestem duchem świętym, żeby się domyślać że to do prania, że wystarczy do kosza włożyć to focha zrobił na chwilę
Cytat:
Dzień dobry wszystkim, zaraz nadrobię poranek, ale muszę podzielić się tym, co mnie spotkało.
Dzisiaj byłam w przychodni na wynikach i przy okazji zaszłam do pielęgniarek środowiskowych dopytać o szkołę rodzenia i uaktualnić adres. Dowiedziałam się, że nie tylko położna przychodzi w trakcie ciąży i po urodzeniu do domu, ale też pielęgniarka środowiskowa przychodzi - w 2 miesiące po urodzeniu się dziecka. Dostałam numer telefonu do swojej położnej środowiskowej, by dowiedzieć się o szkołę rodzenia oraz zgłosić jej swoje dane i adres, a ta się od razu na jutro umówiła, że do mnie przyjdzie. Nawet nie spytałam, czy taka wizyta jest płatna? No i w szoku jestem, bo myślałam, że położna tylko po urodzeniu przychodzi, a nie jeszcze w trakcie ciąży. Były u Was wasze położne? Płaciłyście coś za to?
Bo ja trwam w szoku.
wiesz co któreś dziewczyny też już miały wizyty położnych chyba Lullka i Kasia to one na pewno się wypowiedzą
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak wstać i w końcu zobaczyć słonko za oknem Ale za to boli mnie gardło Poszłam wcześniej spać, o 1 wpada tż do sypialni (wrócił z pracy) i się mnie pyta czy mi się siku nie chce Dopiero potem powiedział, że chce sie dowiedzieć jak z tym autkiem poszło. Uspokoił mnie tak jak wy A i pan dziwny kupujący nawet mi pozytywny komentarz dał
no widzisz pan się okazał miłym kupującym
Cytat:
hej!
to odpoczywaj jak najwięcej

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:54   #3130
thelilah
Zadomowienie

dzień dobry mamuśki

u mnie też słonko już praży

cotka podziwiam wyczyny

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
apropo ubrań to mój dziadek oczywiście wczoraj wygłosił swoje teorie nt. ubioru w ciąży, że powinnam nosić "luźne szaty" a nie takie obcisłe (a ja w spodnicy dżinsowej byłam i mojej ulubionej bluzce marynarskiej ) i jeszcze powiedział ze babcia ma fajne szaty w szafie jeszcze po swojej ciązy to ja mu grzecznie powiedziałam że luźne szaty to ja mam na upały, a że wczoraj było tak sobie to musiałam co innego ubrać ale się uśmiałyśmy z kuzynką
szaty wymiatają

Cytat:
To miałyście już na połówkowym podaną ilość wód płodowych??? Ja ciągle się stresuję, że mogę ich mieć za mało, bo mało piję (od zawsze), ale lekarz do tej pory (27 tydz) nie powiedział mi ani słowem o wodach. Chyba teraz będę musiała go o to zapytać
mi niepowiedział dokładnie ile mam, powiedział tylko, że są ok

Cytat:
hej!
leż sobie leż odpoczywaj, będzie dobrze

i pytanko...
znacie jakiś sposób na pozbycie się drewnianego zapachu z komody?

ach...
i sie nie pochwaliłam...
wg @ zaczynam dzisiaj 30 tydzień

Edytowane przez thelilah
Czas edycji: 2011-07-07 o 10:56
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 10:54   #3131
19natka88
Zakorzenienie

tż nie pozwala mi jechać na zakupy

Cytat:
hej!
Odpoczywaj jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

no widzisz pan się okazał miłym kupującym
wychodzi na to, że tak

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-07, 11:06   #3132
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, wszystko inne jest ok i moskitera jest ładna, rożek i wypełnienie pościeli - jedynie poszewki na pościel wydają mi się takie sztywne

A to słonko
mysle ze po praniu bedzie bedzie taka jak powinna byc ja tez zamawiałam materiał bawełniany i tez był taki sztywny a po praniu jest okej

słonko super dzis na szczescie mam takie za oknem

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ach...
i sie nie pochwaliłam...
gratuluje 30 tygodnia

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-07-07, 11:12   #3133
mooonik
Zakorzenienie

Dzień Dobry w ten (w końcu) piękny słoneczny dzień Jak wstałam przed 6 na siku nie mogłam uwierzyć, że nic nie stuka w parapet, a niebo czyściutkie niebieściutkie i słońce już świeciło Z tego wszystkiego już od 7 na nogach i zrobiłam wszystko co dziś zaplanowałam, teraz tylko na spacer z psiurem a potem obiad i relaksik

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Jeju- to ja mogłabym książki o dzieciach pisać- taka mądra jestem
no to Kochana na co czekasz pierwsze czytelniczki już masz

Cytat:
umowa podpisana jeszcze w piątek podpisujemy akt notarialny i będziemy pełnoprawnymi właścicielami mieszkanka
to idę nadrabiać
Martuś gratuluję

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dziękuję za troskę, obiecuję dziś po 15 się oszczędzać na maksa
Jesteście kochane
W skrócie pogadałam wczoraj z meżem, jest lepiej, ale jak to facet "trzeba było mi wcześniej powiedzieć" no sorry to on nie widział jak się męczę ? Typowy facet jak nie powiesz to się nie domyśli.!
Małgosiu trzymamy za słowo a mąż mam nadzieję, że w końcu zrozumiał w czym tkwi problem?

Cytat:
Anciaahk i Małgosiu pewnie macie rację, ale i tak już to zburzyło mój spokój Więc pewnie i tak za tydzien na wizycie o to zapytam. Tak na wszelki wypadek - rękę na pulsie trzeba zawsze trzymać
No i to będzie moja ostatnia wizyta u tego lekarza Niestety ze względu na podjętą decyzję o miejscu porodu i przeprowadzce jakoś nie widzę możliwości jeżdżenia co tydzień 250km do lekarza... Teraz przeprowadzam wywiad wśród znajomych z Koszalina który lekarz najlepszy i oby zdobył moje zaufanie tak samo jak obecny
dopóki lekarz nie mówi, że jest coś nie tak, to nie ma co się martwić
a czemu co tydzień chodzisz do lekarza??

Cytat:
hej!
Madzia uważaj na siebie i dużo odpoczywajcie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:14   #3134
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
no to może się przypadkiem spotkamy i stykniemy brzuszkami hihih
Mnie to na mieście można często w okolicach McDonalda zastać Codziennie krótki spacerek by zjeść sobie loda

A ostatnio mam wrażenie że gdzie się nie ruszę, tam pełno "ciężarówek". Pewnie wszystkie przyszłe mamuśki buszują po tych samych sklepach

I anuska_s mam dla Ciebie bardzo dobrą nowinę. Dziś w Koszalinie słoneczko świeci, choć nie ma upałów bo wiaterek jest Także jest duża szansa na fajny urlopik
Stary 2011-07-07, 11:18   #3135
magdulec
Zadomowienie

Dzien doberek Wszystkim!

Przeslijcie mi trochę tego słonca, u mnie deszcz padal w nocy i teraz jeszcze jest zachmurzone sloneczko chce sie przebic ale nie moze.

w nocy cos zrobiło mi sie na policzku, jakaś rana jakby zdarta i policzek mnie boli, nie wiem od czego, ale to nie jest zadrapanie bo jest szersze, zobaczymy co lekarz powie bo dzisiaj idę na wizytę, wiec skormnie proszę o

Madzialena odpoczywajcie i dbaj o siebie!
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 11:22   #3136
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Właśnie nie wiem, jak on zareaguje na to, że ma być lekarzem awaryjnym .

Cytat:

Oj no właśnie, sama Ci się wprosiła to niech potem nie marudzi Dziecka w takich warunkach nie trzymacieTeż nie wiem o co miałabym pytać taką położną więc się nie umówiłam

A to słonko
To chyba jakieś nie nasze słonko, nie polskie, co ?
Natko chyba Twoja mama jest pielęgniarką jeśli dobrze kojarzę? Więc Ty pewnie masz porady z pierwszej ręki.
A z położną masz rację - sama się wprosiła więc będzie musiała być przyjęta w spartańskich warunkach.
Cytat:
Ja też jestem takiego zdania. Tylko najlepiej wytłumacz temu pierwszemu po co ci drugi - by nie poczuł się urażony że np chcesz sprawdzać jego diagnozy. A temu drugiemu musisz pewnie trochę pocukrować, że słyszałas że dobry, że niby masz lekarza, ale jak on taki dobry, to byś chciała usłyszeć co on o tym myśli itd, by przypadkiem nie wziął kasy i nie potraktował Ciebie pobieżnie
Pierwszemu chyba nic nie powiem. A drugi w weryfikację diagnozy nie uwierzy, bo jak to chcę w podrzędnej miejscowości sprawdzać diagnozy specjalisty z województwa. To trochę nasz znajomy, więc może męża najpierw do niego wyślę.
Cytat:
hej mamuśki ale mam dziś lenia nie chce mi się wstać z łóżka ale trzeba się wziąć w garść i się ogarnąć niby nie mam dziś nic zaplanowane, ale tak myślałam, że może się na basen przejadę i może zachaczę o jakiś lumpeks
Martusia mogę Cię zmobilizować - ja już dzisiaj byłam w przychodni, zrobiłam wyniki, zahaczyłam o pielęgniarki środowiskowe, sprzedałam schody, pomyłam podłogi, zjadłam 2 śniadania i będę szykować się do miasta. Dzisiaj jakoś na deszcz się nie zanosi, to nadrobię dzień wczorajszy może.
Cytat:
ach...
i sie nie pochwaliłam...
Gratulacje!!!!!!!!!
Cytat:
tż nie pozwala mi jechać na zakupy
Dlaczego??

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w ten (w końcu) piękny słoneczny dzień Jak wstałam przed 6 na siku nie mogłam uwierzyć, że nic nie stuka w parapet, a niebo czyściutkie niebieściutkie i słońce już świeciło Z tego wszystkiego już od 7 na nogach i zrobiłam wszystko co dziś zaplanowałam, teraz tylko na spacer z psiurem a potem obiad i relaksik
O masz kolejna ze słońcem , też bym chciała.

Śmigam do miasta, wrócę zrobię obiadek a wieczorem mamy grilla, o ile znowu deszcz nie popsuje nam planów.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:22   #3137
anetika
Rozeznanie

Witam Właśnie niedawno wróciłam do gina i na szczęście spojrzał na wyniki pomiarów glukozy i powiedział, że jest OK i żebym się nie martwiła, bo kłopot byłby wtedy gdybym przekraczała magiczną granicę 140mg. A tak mam odżywiać się z głową, mierzyć cukier i korzystać z wakacji Mówię Wam dziewczyny kamień z serca, bo po tych pierwszych pomiarach na zawyżającym glukometrze już prawie pakowałam się do szpitala I posłuchałam znów serduszka - jakie to cudne uczucie A już za 5 dni USG nie mogę się doczekać, bo ostatnio widziałam mojego synusia w 23 tc, a teraz będzie już 33

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Hej Wpadłam do Was tak na chwilę, zaczęliśmy z synkiem we wtorek 27tc wg. usg i jest dość ok Apetyt dopisuje, Filipek od czasu do czasu pokopie, poza tym podobno ruchliwe z niego dziecko (co okazuje przede wszystkim podczas usg ), rośnie ładnie, i ja też rosnę (aktualnie 57kg ), no i trochu bardziej mnie męczą mnie codzienne czynności. Załączam zdjęcie fragmentu twarzy synka w 3d (zasłonił barkiem i rączką ). Buziaki
To świetnie, ze wszytko dobrze
Cytat:
apropo ubrań to mój dziadek oczywiście wczoraj wygłosił swoje teorie nt. ubioru w ciąży, że powinnam nosić "luźne szaty" a nie takie obcisłe (a ja w spodnicy dżinsowej byłam i mojej ulubionej bluzce marynarskiej ) i jeszcze powiedział ze babcia ma fajne szaty w szafie jeszcze po swojej ciązy to ja mu grzecznie powiedziałam że luźne szaty to ja mam na upały, a że wczoraj było tak sobie to musiałam co innego ubrać ale się uśmiałyśmy z kuzynką
Ja mam taką ciotkę koło 80 lat, ale trzymającą się jak na 60, która namiętnie robi zakupy w ciucholandach, a potem te ciuchy rozdaje rodzinie, co najgorsze każe je przymierzać i chwali, że "no teraz to dopiero wyglądasz jak dama itp." Mówię Wam, już nie raz miałam na sobie takie kreacje, że ho ho, nawet raz TŻ dostał gustowną kamizelkę i koszulę Ale cóż przymierzamy te rzeczy i je zabieramy po czym wrzucamy do kontenera Caritasu, po to żeby nie robić cioci przykrości
Cytat:
Dzień dobry wszystkim, zaraz nadrobię poranek, ale muszę podzielić się tym, co mnie spotkało.
Dzisiaj byłam w przychodni na wynikach i przy okazji zaszłam do pielęgniarek środowiskowych dopytać o szkołę rodzenia i uaktualnić adres. Dowiedziałam się, że nie tylko położna przychodzi w trakcie ciąży i po urodzeniu do domu, ale też pielęgniarka środowiskowa przychodzi - w 2 miesiące po urodzeniu się dziecka. Dostałam numer telefonu do swojej położnej środowiskowej, by dowiedzieć się o szkołę rodzenia oraz zgłosić jej swoje dane i adres, a ta się od razu na jutro umówiła, że do mnie przyjdzie. Nawet nie spytałam, czy taka wizyta jest płatna? No i w szoku jestem, bo myślałam, że położna tylko po urodzeniu przychodzi, a nie jeszcze w trakcie ciąży. Były u Was wasze położne? Płaciłyście coś za to?
Bo ja trwam w szoku.
Ja mam się spotkać jakoś chyba za 2-3 tygodnie z moją, mamy porozmawiać o porodzie, szpitalu itp. Ale ja idę do przychodni do niej, w domku odwiedzi mnie po porodzie (no chyba, że do porodu coś się jej odmieni) I to jest całkowicie bezpłatne
Cytat:
To miałyście już na połówkowym podaną ilość wód płodowych??? Ja ciągle się stresuję, że mogę ich mieć za mało, bo mało piję (od zawsze), ale lekarz do tej pory (27 tydz) nie powiedział mi ani słowem o wodach. Chyba teraz będę musiała go o to zapytać
Ja nie miałam podanej konkretniej ilości tylko mam taki zapis "Prawidłowa ilość płynu owodniowego". Ale na pewno gdyby było coś nie tak to lekarz by powiedział
Cytat:
Gratuluję
Cytat:
hej!
Biedactwo - oszczędzaj się Kochana
Cytat:
i pytanko...

ach...
i sie nie pochwaliłam...
Gratuluję 30 tygodnia Co do zapachu to nieźle pochłania wszelkie zapachy soda oczyszczona - nasyp do miseczki sporo sody i wstaw do komody powinna przynajmniej trochę wyciągnąć. W lodówkach sprawdza się super, może i na komodę zadziała

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:23   #3138
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

dopóki lekarz nie mówi, że jest coś nie tak, to nie ma co się martwić
a czemu co tydzień chodzisz do lekarza??
Do tej pory chodziłam co 4 tygodnie, za tydzień mam kolejną wizytę i to będzie 28 tc więc z tego co słyszałam kolejna wizyta już za 3 tyg, a potem coraz częściej i częściej więc chyba wolę już teraz zmienić lekarza niż zamęczać się tym podróżowaniem.
Do tej pory mój lekarz był tylko 100km od mojego domu (godzinka autostradką ), ale jak się przeprowadziłam do rodziców to już się zrobiło 250km (drogami krajowymi) i byłoby to zbyt męczące.
Stary 2011-07-07, 11:28   #3139
kellysss
Zakorzenienie

Witam i ja w ten pochmurny poranek.....

Poprosze rozwez o jakis promyczek słonca bo jak słoneczka
nie ma to moje baterjki jakos takie niedoladowane i funkcjonuje
na zwolnionych obrotach....

Jutro zaczynam 26 tydzien...

Niewiem czy pisała juz ktoras o bolach kosci cipnych
Wiem ze sa normalne w ostatnim trymestrze
(Z Alanem mi sie zaczely ok. 8 miesiaca)
A teraz juz mnie boli krocze (kosci) i chodze jak paralita
Wy tez tak macie.....?

Cytat:
Acelinko jedziemy do Koszalina, do rodzinki napewno zachaczymy też o Mielno. We wtorek wracamy

Muszę troche w mieszkaniu ogarnąć, bo nie lubie wracać do syfu a potem do cioci na obiadek, placki po węgiersku mniaami
To milego wyjazdu..
Ja tez zawsze przed wyjazdem sprzatam
I potem jak wracam to tez sprzatam bo sie zawsze nakurzy

Cytat:
witam wszystkie brzuchatki

jakos tak od wczoraj ciezko mi sie wbic w rozmowe ale czytam was kochane moze dzis jekos sie do was wbije

Gratuluje i wbijaj sie wbijaj..

Cytat:
hej!
No to zapraszam na sofke/do łozeczka i relaksowac sie

Cytat:
dzień dobry mamuśki

u mnie też słonko już praży

cotka podziwiam wyczyny

szaty wymiatają

mi niepowiedział dokładnie ile mam, powiedział tylko, że są ok

leż sobie leż odpoczywaj, będzie dobrze

i pytanko...

ach...
i sie nie pochwaliłam...
Gratuluje 30-stki

Stokrotko.... Pytalas o linka do tych lisci malin...
Ja je widzialam w sklepach ze zdrowa zywnoscia..
U nas na tallaght ( w shopinng center) mamy taki sklep i widzialam je...
Byly normalnie w paczuszce i bylo napisane raspberry leaf tea

Stary 2011-07-07, 11:30   #3140
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

u mnie dziś piękne słonce
To tak jak i u mnie. A plan na dziś tylko jeden- wykorzystać słońce i zrobić 4 rundy prania, bo nam się ciuchy i ręczniki czyste pokończyły

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

zazdroszcze wakacji
mnie sie odniechcialo przez to moje jedzenie :/ w domu to jeszzce jakos ogarniam, ale na wyjezdzie by mi sie nie chciało
Tez zazdroszcze wakacji. Siedzę sama w mieście, nie moge nigdzie jechać, nie mogę siie przemieszczać, muszę w większości leżeć

Cytat:
Mnie też nic nie podali

Cytat:
Acelinko, jakbym słyszała swoją babcię , ona też lubi wyłącznie luźne ubrania, jak założę coś obciśniętego, to się krzywi . Kiedyś po prostu w ciąży kobiety inaczej się ubierały i chyba dlatego naszym dziadkom to się nie podoba szczególnie.
Taa. to zupełnie jak moja mama. Mam różne śliczne tuniczki, sukienki, a ona zawsze się krzywi że takie obcisłe i że w luźnym wyglądam lepiej

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Pierogiiiiiiiii
A ja mam na dziś pierogi czereśniowe:slina :

Cytat:
"luźne szaty"

MalgosiaM8

No, to teraz musisz leniuchować

A propos dziwnych godzin przyjęc.. Jak jeszcze byłam na studiach, mój promotor, ordynator w szpitalu wyznaczł mi na konsultację w sprawie pracy magisterskiej godzinę 6.15 rano

Cytat:
Laski nie wiecie gdzie posiałam moją białą spódnice? Bo szukam i szukam i nie umiem się jej doszukać
Pewnie podziała się tam, gdzie moja granatowa kurtka, której od tygodnia znaleść nie mogę..

Cytat:
hejka melduję się
dziękuję wszystkim za kciuki umowa podpisana jeszcze w piątek podpisujemy akt notarialny i będziemy pełnoprawnymi właścicielami mieszkankanasze własne (tzn . na razie częściowo banku)

to idę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A ja znowu się poryczałam....
Ja przeryczałam wczorajszy wieczór i pół nocy. Bo czasm jak mam gorszy dzień to mi sie wszystko przypomina. Nieznoszę tego- w ciąży zrobiłam się jakaś taka wrażliwa
Zabieram się za jakąś pracę dziś, długo leżałam, teraz ilość rzeczy do oganięcie mnie przerażą

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2011-07-07 o 11:40
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:31   #3141
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Słonko piękne od rana i mam nadzieje ze bedzie tez taki piękny całłłły dzień
Zmykam Was poczytac i mam nadzieje ze się nie zagrzeję tak jak wczoraj...
Dzien dobry, stesknilam sie

Cytat:
wesoła gromadka

ja się ostatnio goliłam w wannie, najpierw na siedząco na oślep, a potem na stojąco z lusterkiem
Ide dzis zrobić badania - morfologie, HBS i siusinki do zbadania oddać coś mi się wydaje że powinnam być naczczo a tak już mi w brzuchu burczy
Laski nie wiecie gdzie posiałam moją białą spódnice? Bo szukam i szukam i nie umiem się jej doszukać
Powinna byc w prawej szufladzie, po lewej stronie naprzeciwko skarpetek twojego TZta co do golenia-ja to robie po omacku ale nie potrafie z lusterkiem, robie to jakos w pozycji półleżącej

Cytat:
Bo ja trwam w szoku.
Tez bylam w szoku jak sie dowiedzialam ze takie wizyty sa przed porodem; ja zadzwonilam do poloznej i przyjechala-generalnie jest to bezplatne jesli masz ubezpieczenie a skoro jestes na L4 to oczywiscie je masz; byla u mnie juz dwa razy, posluchalam sobie serduszka malenstwa, wypytalam tez o rozne rzeczy typu wyprawka, ciecie krocza itd, to zalezy tez od poloznej bo ta moja jak to powiedziala archi jest retro wiec tak troche konserwatywnie patrzy na to wszystko-nalecialosci za czasow PRLu ale to super sprawa bo one przyjezdzaja do domu jesli chcesz i mozna naprawde sie dowiedziec ciekawych rzeczy, poza tym po porodzie to jest baaaardzo pomocne

Cytat:

Gratulacje kochana

Cytat:
hej!
Bidulka, odpoczywaj

Cytat:
A to słonko
o wszystko Natka, o wszystko

Cytat:
dzień dobry mamuśki
ach...
i sie nie pochwaliłam...

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam Właśnie niedawno wróciłam do gina i na szczęście spojrzał na wyniki pomiarów glukozy i powiedział, że jest OK i żebym się nie martwiła, bo kłopot byłby wtedy gdybym przekraczała magiczną granicę 140mg. A tak mam odżywiać się z głową, mierzyć cukier i korzystać z wakacji Mówię Wam dziewczyny kamień z serca, bo po tych pierwszych pomiarach na zawyżającym glukometrze już prawie pakowałam się do szpitala I posłuchałam znów serduszka - jakie to cudne uczucie A już za 5 dni USG nie mogę się doczekać, bo ostatnio widziałam mojego synusia w 23 tc, a teraz będzie już 33
Również gratuluje, świetne wiadomosci od rana
Stary 2011-07-07, 11:32   #3142
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
mysle ze po praniu bedzie bedzie taka jak powinna byc ja tez zamawiałam materiał bawełniany i tez był taki sztywny a po praniu jest okej

słonko super dzis na szczescie mam takie za oknem
Zobaczymy Też mam takie słonko, a siedzę w skarpetkach i chyba zaraz herbatę z miodem sobie zapodam

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Dzien doberek Wszystkim!

Przeslijcie mi trochę tego słonca, u mnie deszcz padal w nocy i teraz jeszcze jest zachmurzone sloneczko chce sie przebic ale nie moze.

w nocy cos zrobiło mi sie na policzku, jakaś rana jakby zdarta i policzek mnie boli, nie wiem od czego, ale to nie jest zadrapanie bo jest szersze, zobaczymy co lekarz powie bo dzisiaj idę na wizytę, wiec skormnie proszę o

Za wizytę

Cytat:
To chyba jakieś nie nasze słonko, nie polskie, co ?
Natko chyba Twoja mama jest pielęgniarką jeśli dobrze kojarzę? Więc Ty pewnie masz porady z pierwszej ręki.
A z położną masz rację - sama się wprosiła więc będzie musiała być przyjęta w spartańskich warunkach.
A nie wiem skąd, ale mogę Ci zrobić fotę mojego słonka
Tak jest pielęgniarką Wiesz, z poradami różnie, bo moja mama lata pracowała w szpitalu na oddziale chirurgii a teraz pracuje w ośrodku zdrowia jako środowiskowa - także po porodzie na pewno spotkam się z położną

Ja nie mam pomysłu na obiad Zaryzykowałabym naleśniki - ale co mój glukometr na to

A mąż nie pozwala bo wypłata dopiero jutro

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-07, 11:38   #3143
mooonik
Zakorzenienie

Gerda i na co się mąż zdecydował

Cytat:
powodzenia

Cytat:
O masz kolejna ze słońcem , też bym chciała.

Śmigam do miasta, wrócę zrobię obiadek a wieczorem mamy grilla, o ile znowu deszcz nie popsuje nam planów.
hihih

udanych zakupów!

Cytat:
Właśnie niedawno wróciłam do gina i na szczęście spojrzał na wyniki pomiarów glukozy i powiedział, że jest OK i żebym się nie martwiła, bo kłopot byłby wtedy gdybym przekraczała magiczną granicę 140mg. A tak mam odżywiać się z głową, mierzyć cukier i korzystać z wakacji Mówię Wam dziewczyny kamień z serca, bo po tych pierwszych pomiarach na zawyżającym glukometrze już prawie pakowałam się do szpitala I posłuchałam znów serduszka - jakie to cudne uczucie A już za 5 dni USG nie mogę się doczekać, bo ostatnio widziałam mojego synusia w 23 tc, a teraz będzie już 33
czyli dobre wieści
to teraz trzeba się zastosować do zalecenia lekarza o korzystać z wakacji

Cytat:
Do tej pory chodziłam co 4 tygodnie, za tydzień mam kolejną wizytę i to będzie 28 tc więc z tego co słyszałam kolejna wizyta już za 3 tyg, a potem coraz częściej i częściej więc chyba wolę już teraz zmienić lekarza niż zamęczać się tym podróżowaniem.
Do tej pory mój lekarz był tylko 100km od mojego domu (godzinka autostradką ), ale jak się przeprowadziłam do rodziców to już się zrobiło 250km (drogami krajowymi) i byłoby to zbyt męczące.
ahaa, rozumiem, że jazda byłaby męcząca. Myślałam, że ogólnie co tydzień się widywałaś z lekarzem do tej pory

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Niewiem czy pisała juz ktoras o bolach kosci cipnych
Wiem ze sa normalne w ostatnim trymestrze
(Z Alanem mi sie zaczely ok. 8 miesiaca)
A teraz juz mnie boli krocze (kosci) i chodze jak paralita
Wy tez tak macie.....?
mamy, mamy niestety. Mi gdzieś po 20t się zaczęło Teraz mam troszkę słabiej i przynajmniej w dzień mam spokój, ale wstawania poranne i pierwsze ruchy to wyglądają jak u takiej 100letniej starowinki...

Lulla jesteś

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 11:39   #3144
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Bo ja trwam w szoku.
O własnie, też muszę się tym zająć
A ponoć jak przychodzi to pokazuje tętno Ciekawe czy każda

Cytat:
No przecież by Ci powiedział, jakby było coś nie tak- tzn za mało wód

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:40   #3145
tusia872
Zadomowienie

magdulec trzymam kciuki za wizyte

anciaahk udanych zakupów no i kciuki co by pogoda sie utrzymała

poczytałam troche opisów porodów i juz mam dosyc nic nie widze tylko ciagle
jak wasze wrazenia bede czytac to chyba kompa zaleje
ech te hormony

Stary 2011-07-07, 11:40   #3146
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Gerda i na co się mąż zdecydował

powodzenia

hihih

udanych zakupów!

czyli dobre wieści
to teraz trzeba się zastosować do zalecenia lekarza o korzystać z wakacji

ahaa, rozumiem, że jazda byłaby męcząca. Myślałam, że ogólnie co tydzień się widywałaś z lekarzem do tej pory

mamy, mamy niestety. Mi gdzieś po 20t się zaczęło Teraz mam troszkę słabiej i przynajmniej w dzień mam spokój, ale wstawania poranne i pierwsze ruchy to wyglądają jak u takiej 100letniej starowinki...

Lulla jesteś
Moonia
Stary 2011-07-07, 11:49   #3147
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien doberek Wszystkim!

Cytat:
Martusia mogę Cię zmobilizować - ja już dzisiaj byłam w przychodni, zrobiłam wyniki, zahaczyłam o pielęgniarki środowiskowe, sprzedałam schody, pomyłam podłogi, zjadłam 2 śniadania i będę szykować się do miasta. Dzisiaj jakoś na deszcz się nie zanosi, to nadrobię dzień wczorajszy może.
wow kochana to już się zmobilizowałam i zmykam do miasta i na basenik
Cytat:
Ja mam taką ciotkę koło 80 lat, ale trzymającą się jak na 60, która namiętnie robi zakupy w ciucholandach, a potem te ciuchy rozdaje rodzinie, co najgorsze każe je przymierzać i chwali, że "no teraz to dopiero wyglądasz jak dama itp." Mówię Wam, już nie raz miałam na sobie takie kreacje, że ho ho, nawet raz TŻ dostał gustowną kamizelkę i koszulę Ale cóż przymierzamy te rzeczy i je zabieramy po czym wrzucamy do kontenera Caritasu, po to żeby nie robić cioci przykrości

Ja mam się spotkać jakoś chyba za 2-3 tygodnie z moją, mamy porozmawiać o porodzie, szpitalu itp. Ale ja idę do przychodni do niej, w domku odwiedzi mnie po porodzie (no chyba, że do porodu coś się jej odmieni) I to jest całkowicie bezpłatne

Gratuluję 30 tygodnia Co do zapachu to nieźle pochłania wszelkie zapachy soda oczyszczona - nasyp do miseczki sporo sody i wstaw do komody powinna przynajmniej trochę wyciągnąć. W lodówkach sprawdza się super, może i na komodę zadziała
niezła ciotka a co do sposobu na wchłanianie zapachów to dzięki nie wiedziałam a może się przydać

to lecę do później

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 11:51   #3148
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
Ja od rana w cudownym humorku, Moja znajoma będzie Moją świadkową (wcześniej miała nie dostać urlopu) =)
nadrabianie paru stron zajęło Mi spoooro czasu, ale chyba dlatego bo mam dzisiaj mega lenia (w łóżku leżałam przez dwie godziny bo nie chciało Mi się ruszyć) =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:55   #3149
thelilah
Zadomowienie

dziękuję za gratki

sodki spróbuję

oo i lullka się pojawiła...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 12:02   #3150
DzastaW
Zadomowienie

Dobrym też sposobem są saszetki zapachowe (kiedyś kupiłam w rossmanie i wsadziłam do szafy, to wszystko przeszło Mi tym zapachem)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości