|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
u mnie dziś piękne słonce dziś mąż mi mowi: 'jeszcze tylko dwa miesiące do naszego porodu' ![]() taaa naszego jesszce jak mi sie przypomni porównanie do amputacji ręki to on mi chwały nie bedzie zabierał
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
hej!
po wczorajszej wizycie dołączam do leżących dziewczyn, bo szyjka mi się bardzo skróciła. |
|
|
|
#3123 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Będzie git z nowym lekarzem - zobaczysz Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#3124 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Tylko że ja bym chciała nadal chodzić do dwóch .
|
|
|
#3125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to oszczedzaj sie kochana
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj no właśnie, sama Ci się wprosiła to niech potem nie marudzi Dziecka w takich warunkach nie trzymacie Też nie wiem o co miałabym pytać taką położną więc się nie umówiłam![]() A to słonko
|
|
|
|
|
#3127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3128 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już szybkie sprzątanko zrobiłam, teraz wcinam bułę bo zgłodniałam Nie wiem gdzie u was słonko, u n mnie ponuro i właśnie chlapie
|
|
#3129 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki ale mam dziś lenia
nie chce mi się wstać z łóżka ale trzeba się wziąć w garść i się ogarnąć niby nie mam dziś nic zaplanowane, ale tak myślałam, że może się na basen przejadę i może zachaczę o jakiś lumpeks![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to odpoczywaj jak najwięcej
|
|
|
#3130 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry mamuśki
u mnie też słonko już praży ![]() cotka podziwiam wyczyny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i pytanko... znacie jakiś sposób na pozbycie się drewnianego zapachu z komody? ![]() ach... i sie nie pochwaliłam... wg @ zaczynam dzisiaj 30 tydzień
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-07-07 o 10:56 |
|||
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wychodzi na to, że tak
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słonko super dzis na szczescie mam takie za oknem ![]() gratuluje 30 tygodnia ![]()
|
|
|
#3133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry w ten (w końcu) piękny słoneczny dzień
![]() no to Kochana na co czekasz pierwsze czytelniczki już masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czemu co tydzień chodzisz do lekarza?? Cytat:
|
|
#3134 |
|
Rozeznanie
|
Mnie to na mieście można często w okolicach McDonalda zastać
Codziennie krótki spacerek by zjeść sobie loda A ostatnio mam wrażenie że gdzie się nie ruszę, tam pełno "ciężarówek". Pewnie wszystkie przyszłe mamuśki buszują po tych samych sklepach ![]() I anuska_s mam dla Ciebie bardzo dobrą nowinę. Dziś w Koszalinie słoneczko świeci, choć nie ma upałów bo wiaterek jest Także jest duża szansa na fajny urlopik |
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek Wszystkim!
Przeslijcie mi trochę tego słonca, u mnie deszcz padal w nocy i teraz jeszcze jest zachmurzone sloneczko chce sie przebic ale nie moze.w nocy cos zrobiło mi sie na policzku, jakaś rana jakby zdarta i policzek mnie boli, nie wiem od czego, ale to nie jest zadrapanie bo jest szersze, zobaczymy co lekarz powie bo dzisiaj idę na wizytę, wiec skormnie proszę o ![]() Madzialena odpoczywajcie i dbaj o siebie! |
|
|
|
#3136 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Natko chyba Twoja mama jest pielęgniarką jeśli dobrze kojarzę? Więc Ty pewnie masz porady z pierwszej ręki. A z położną masz rację - sama się wprosiła więc będzie musiała być przyjęta w spartańskich warunkach .Cytat:
. A drugi w weryfikację diagnozy nie uwierzy, bo jak to chcę w podrzędnej miejscowości sprawdzać diagnozy specjalisty z województwa . To trochę nasz znajomy, więc może męża najpierw do niego wyślę.Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!! ![]() Dlaczego?? ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Śmigam do miasta, wrócę zrobię obiadek a wieczorem mamy grilla, o ile znowu deszcz nie popsuje nam planów.
|
|
|
#3137 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Mówię Wam dziewczyny kamień z serca, bo po tych pierwszych pomiarach na zawyżającym glukometrze już prawie pakowałam się do szpitala I posłuchałam znów serduszka - jakie to cudne uczucie![]() Cytat:
Cytat:
Mówię Wam, już nie raz miałam na sobie takie kreacje, że ho ho, nawet raz TŻ dostał gustowną kamizelkę i koszulę Cytat:
Cytat:
Gratuluję Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc chyba wolę już teraz zmienić lekarza niż zamęczać się tym podróżowaniem. Do tej pory mój lekarz był tylko 100km od mojego domu (godzinka autostradką ), ale jak się przeprowadziłam do rodziców to już się zrobiło 250km (drogami krajowymi) i byłoby to zbyt męczące.
|
|
|
|
|
#3139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja w ten pochmurny poranek.....
Poprosze rozwez o jakis promyczek słonca bo jak słoneczka nie ma to moje baterjki jakos takie niedoladowane i funkcjonuje na zwolnionych obrotach.... Jutro zaczynam 26 tydzien... ![]() Niewiem czy pisała juz ktoras o bolach kosci cipnych ![]() Wiem ze sa normalne w ostatnim trymestrze (Z Alanem mi sie zaczely ok. 8 miesiaca) A teraz juz mnie boli krocze (kosci) i chodze jak paralita ![]() Wy tez tak macie.....? Cytat:
Ja tez zawsze przed wyjazdem sprzatam ![]() I potem jak wracam to tez sprzatam bo sie zawsze nakurzy ![]() Cytat:
i wbijaj sie wbijaj..Cytat:
Cytat:
![]() Stokrotko.... Pytalas o linka do tych lisci malin... Ja je widzialam w sklepach ze zdrowa zywnoscia.. U nas na tallaght ( w shopinng center) mamy taki sklep i widzialam je... Byly normalnie w paczuszce i bylo napisane raspberry leaf tea
|
||||
|
|
|
#3140 | ||||||
|
Zadomowienie
|
To tak jak i u mnie. A plan na dziś tylko jeden- wykorzystać słońce i zrobić 4 rundy prania, bo nam się ciuchy i ręczniki czyste pokończyły
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam na dziś pierogi czereśniowe :slina :Cytat:
![]() MalgosiaM8 No, to teraz musisz leniuchować A propos dziwnych godzin przyjęc.. Jak jeszcze byłam na studiach, mój promotor, ordynator w szpitalu wyznaczł mi na konsultację w sprawie pracy magisterskiej godzinę 6.15 rano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przeryczałam wczorajszy wieczór i pół nocy. Bo czasm jak mam gorszy dzień to mi sie wszystko przypomina. Nieznoszę tego- w ciąży zrobiłam się jakaś taka wrażliwa Zabieram się za jakąś pracę dziś, długo leżałam, teraz ilość rzeczy do oganięcie mnie przerażą
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-07-07 o 11:40 |
||||||
|
|
|
#3141 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do golenia-ja to robie po omacku ale nie potrafie z lusterkiem, robie to jakos w pozycji półleżącej![]() Cytat:
ale to super sprawa bo one przyjezdzaja do domu jesli chcesz i mozna naprawde sie dowiedziec ciekawych rzeczy, poza tym po porodzie to jest baaaardzo pomocneGratulacje kochana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam takie słonko, a siedzę w skarpetkach i chyba zaraz herbatę z miodem sobie zapodam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak jest pielęgniarką Ja nie mam pomysłu na obiad Zaryzykowałabym naleśniki - ale co mój glukometr na to![]() A mąż nie pozwala bo wypłata dopiero jutro
|
|||
|
|
|
#3143 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gerda i na co się mąż zdecydował
![]() Cytat:
Cytat:
udanych zakupów! Cytat:
![]() to teraz trzeba się zastosować do zalecenia lekarza o korzystać z wakacji Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mam troszkę słabiej i przynajmniej w dzień mam spokój, ale wstawania poranne i pierwsze ruchy to wyglądają jak u takiej 100letniej starowinki... ![]() Lulla jesteś
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ponoć jak przychodzi to pokazuje tętno Ciekawe czy każda ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
magdulec trzymam kciuki za wizyte
![]() anciaahk udanych zakupów no i kciuki co by pogoda sie utrzymała poczytałam troche opisów porodów i juz mam dosyc nic nie widze tylko ciagle ![]() jak wasze wrazenia bede czytac to chyba kompa zaleje ech te hormony
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to już się zmobilizowałam i zmykam do miasta i na basenik![]() Cytat:
a co do sposobu na wchłanianie zapachów to dzięki nie wiedziałam a może się przydać![]() to lecę do później
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
Ja od rana w cudownym humorku, Moja znajoma będzie Moją świadkową (wcześniej miała nie dostać urlopu) =) nadrabianie paru stron zajęło Mi spoooro czasu, ale chyba dlatego bo mam dzisiaj mega lenia (w łóżku leżałam przez dwie godziny bo nie chciało Mi się ruszyć) =))) he he |
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za gratki
sodki spróbuję oo i lullka się pojawiła...
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Dobrym też sposobem są saszetki zapachowe (kiedyś kupiłam w rossmanie i wsadziłam do szafy, to wszystko przeszło Mi tym zapachem)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

taaa naszego jesszce jak mi sie przypomni porównanie do amputacji ręki to
on mi chwały nie bedzie zabierał

ale czytam was kochane
Niestety ze względu na podjętą decyzję o miejscu porodu i przeprowadzce jakoś nie widzę możliwości jeżdżenia co tydzień 250km do lekarza... Teraz przeprowadzam wywiad wśród znajomych z Koszalina który lekarz najlepszy i oby zdobył moje zaufanie tak samo jak obecny
.
to oszczedzaj sie kochana
, my właśnie czekamy na decyzje banku, wczoraj dosłaliśmy jeszcze fotki działki na której stanie nasz wymarzony domek a teraz trzeba czekać
to ja mu grzecznie powiedziałam że luźne szaty to ja mam na upały, a że wczoraj było tak sobie to musiałam co innego ubrać
pierwsze czytelniczki już masz
sloneczko chce sie przebic ale nie moze.

umowa podpisana