|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
hej mamuśki
![]() widze że Zanka się doczekała Zanka trzymam kciuki!, dziś Twój wielki dzień, piękna będzie data 07.07 też bym chciała w taką urodzić ![]() Zmalowana a Ty przynajmniej wiesz na czym stoisz i już nie ma niepewności trzymam kciuki aby Filip sam zadecydował do niedzieli o wyjściu.Filip nie jest wielki, jesteś pewna że masz dobrze wyliczony tp? Cytat:
szczerze mówiąc to.. nie zwróciłam na niego uwagi pamiętam tylko że jest brunetem ale byłam skupiona na wpatrywaniu się w Ciebie czy to Ty czy nie Ty że jakoś w ogóle nie pomyślałam żeby na niego popatrzećCytat:
Po porodzie biust przybiera różne rozmiary i na razie te dwa mi posłużą, a potem zainwestuję w jakieś usztywniane.Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-07 o 10:06 |
||||
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
carmelaja prałam normalnie w lovelli wszytsko się dopierało, najwyżej wrzuć wyższą temperaturę
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Zapomniałam wczoraj dodać, że Mały podobno jest bardzoo owłosiony i główka zsunęła się jeszcze niżej ![]() Aha no i w poniedziałek nie będą wywoływać, najpierw ze 2 dni obserwacji, a dopiero potem coś będą działać. ![]() ZANKA trzymam kciuki !! 4 cm na wejściu- super ! Dzisiaj pewnie przywitamy Lenkę.LASKI co na zaparcia ? Kiwi nie działa, śliwki nie działają, herbatka z liści malin nie działa. ![]() youyou Filip nie jest wielki bo i ja do wielkoludów nie należę. Ale lekarz mówi, że obawia się że jest większy i może być problem bo jestem wąska.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-07 o 10:04 |
|
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam post, wzięłam książkę i po chwili zasnęłam a tu dosłownie 15 minut później taaakieeee wieści To trzymam mocno
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzielna kobieta! brawo za poród, pięknie Wam poszło!! A mała cudna Cytat:
Tak poza tym wszsytkim... DZIEŃ DOBRY! Dziś już nie żartuje, w końcu jest ładna pogoda! słońce świeci, jest cieplutko... po 3 tygodniach deszczu..... W nocy 2 razy miałam mocny ból w brzuchu... trwał kilkanaście sekund co to mogło byc? Mojemu tż śniło sie, że rodzę..... bylismy u jego rodziców, wody mi odeszły, wsiedlismy do samochodu i czekamy i czekamy i czekamy... aż brat tż wsiądzie, aż teść się wyzbiera i wsiądzie do auta, czekamy na teściową... teść po 20min się wkurzył i po nia poszedł i tak dalej siedzimy w tym samochodzie i czekamy na teściów aż łaskawie ruszą tyłki i pojedzemy na ta porodówke.... nie wiem jak się skończyło bo zadzwonił budzik..... ale Boże uchowaj żebym miala z nimi na porodówkę jechać!!! ![]() A co do spania, to ja mam problem, żeby zasnąć.... ale później to śpie jak suseł, na siku nie wstaję - idę przed spaniem i później o 7 rano a przy łózku obowiązkowo butla wody bo mnie suszy![]() Śniadanko zjedzone, włosy umyte, idę wysuszyc i muszę skoczyć do sąsiadki, bo padła mi drukarka, a póki nie wyslę skanu upowaznienia to nie przeleją mężowi kasy... no paranoja tym razem z ta wypłatą.... I na dziś mam ambitny plan.... muszę wyprasować kilometry organzy i zrobić 150 dużych kokard ![]() Ciekawe jak tam Zanka.... |
||
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana aaa widze że już napisałaś o tp.. a jakoś Ci lekarz tę "wąskość" badał czy tak na oko?
Filip owłosiony powiadasz?? ![]() Carmela ja też w lovelli a wcześniej namaczałam i zapierałam mydłem
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
no też wpadła zobaczyc jak tam Zanka...
widzicie a takie pomocne przy wywoływaniu miały byc liście malin... niestety nie na wszystkie ciężarne to działa...na mnie nie działało... Lilka
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
youyou nie badał, ale to wystarczy na mnie spojrzeć
Pewnie w szpitalu będą badać ? Chociaż np. mi gin mówił, że odchodzi się teraz od mierzenia tym cyrklem właśnie. Ale okaże się jak tam trafię Z całych sił mam nadzieję na SN, CC się panicznie boję. Chociaż teraz to już i SN zaczynam się bać okropnie. Z zaskoczenia chyba najfajniej A włosy mam nadzieję, że po Mamusi BABONIK i na mnie te liście nie działają zupełnie. Ale właśnie Ci kiedyś pisałam, że czytałam że one nie przyspieszają samego porodu, tylko akcje przyspieszają, bo działają na ścianki macicy.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-07 o 10:15 |
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa własnie już wiem co miałam pisać..... Zanka pisała w nocy że ma skurcze i wzięła 2 no-spy.... to jak to jest? jak juz jest taka mozliwość że zaczyna sie akcja porodowa to na mój rozumek mały lepiej nie brać nic rozkurczowego..... jak to w koncu jest? ![]() AAaaa no i najważniejsze ![]() Zaczynamy 36 t.c. (dla niektórych to 37
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
To znowu ja, dopiero teraz piszę bo usnęłam
![]() sms od Zank: 8 cm boli kur.. boli Czekam na G. Powoli przygotowują do rodzenia. |
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Agulaaabar- to oby Cię nie spotkała ta wątpliwa przyjemnośc SN+CC
![]() AgaGuernsey-jak wizyta? u mnie słońce....ale własnie słyszałam w Radio,że ma padac
|
|
|
|
#942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Izy!Cytat:
![]() Dziubek, dzięki za opis, okropnie się nacierpiałaś! Nie mogli wcześniej looknąć, ze on tak wysoko leży i nie dasz rady urodzić sn??? Brawa dla męża, ze Cię tak wspomógł. Pomimo dośc dramatycznego opisu, bije z niego tyle pozytywnej energii, że ja już bym chyba chciała na stół! Była położna, wszytskie pomiary ok, ale zapomniała listy rzeczy do szpitala |
||
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
A dawno dostałaś Brunetko tego smsa?? może jest już po wszystkim...
ale nieźle się Zanka trzyma skoro jeszcze smsa dałą rade napisac... |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do no-spy to mi gin mówił, że można no-spę przecież jest przeciwbólowa, ale jeśli skurcze po no-spie mijają to oznaka, że to przepowiadacze. Porodowe nie miną.
|
|
#945 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Scio - Agatka śliczniuchna
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za odpadnięcie pępuszkaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przystojniak ![]() Cytat:
Wreszcie wiemy jak się przejechany kot czuje ![]() Marinko, na śnie obcinam, inaczej za bardzo wierzga kończynami i dziękuję ![]() To tak na szybko, resztę potem nadrobię
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bardziej odczuwalne... Więc raczej nie umrzesz a urodzisz przy takich bólach A zastanawiam się, czy np. jakby skurcz łydki dopadł w trakcie skurczu porodowego to nie byłaby to w pewnym sensie ulga że chociaż chwilę boli gdzie indziej
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję pięknej wagi Izy! Cytat:
spokojnie kąpiel znosi? U nas jest taki wrzask jakby ktoś go ze skóry obdzierał Choc już troszkę lepiej bo - woda ciut cieplejsza niż zalecana, a w wanience Adaś łapie za palec i ściska z całej siły, chyba się pewniej czuje, i jest spokojniej Dziubek, dzielna jesteś!!!!! Wycierpiałaś się biedactwo. Podziwiam! ![]()
|
|
|
#951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Zanka pewnie wzięła te no-spy bo pomyślała, że to po raz kolejny przepowiadacze, tak myślę![]() Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-07 o 10:31 |
||
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też się zastanawialiśmy ostatnio żeby dać Młodemu drugie imię, bo Nataniel jest tak egzotyczne, że każdy robi wielkie oczy jak mówimy je po raz pierwszy. No i P. się zaczął zastanawiać, że co będzie jak Młodemu w przyszłości nie spodoba się jego imię i będzie chciał zmienić Zresztą u P. w rodzinie jest tak, że każdy ma drugie imię po swoim rodzicu - P. po ojcu, szwagierka - po matce. No to mu powiedziałam że dajmy na drugie Paweł, ale tu się uparł że on tak nie chce
|
|
#953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana ja na zatwardzenia chyba wszytsko wypróbowałam i najlepiej mi pomagały otręby, o cos takiego
http://www.sante.pl/files/foto/produ...blkam__sma.jpg szklanka czy pół + jogurt i od razu lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oo szybko idzie to zaraz Lenka będzie na świecie
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
youyou a próbowałaś czopki glicerynowe ?
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
jesc wystarczy lekkostrawne, najlepiej (pffff, kto tego słucha!) inesmażone rzeczy. nabial jak najbardziej tak, najlepiej przetworzony (sery, maslanki, jogurty) - ale nie przesadzac, ja zywilam sie wrecz danonami (organizm chyba wapnia potrzebowal) i mlekiem i maly dostal wysypki od nadmiaru wapnia w mojej diecie. ogolnie - unikac rzeczy kwasnych, szczegolnie cytrusow (banan=cytrus!), wydymajacych (kapusta, duzo kalafioru, groch...), napojów pobudzajacych i gazowanych (cola, zbyt duzo kawy), orzechow (mozliwosc uczulenia). w szpitalu daja takie rzeczy ze mysle ze domowa dieta kazdej z nas jest zdrowsza (np. u mnie dawali surówke z rzodkwiii... a ja mam wzdecia po niej!). oczywiscie - mieso nie tylko pieczone czy gotowane, troche smazonego mozna, byle nie ciekło tłuszczem (ale chyba w tym pokoleniu nikt juz tak nie je). żadnej diety marchewka+kurczak gotowany! to moze tylko anemnie spowodowac!
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Spiesze z informajca, ze Zanka juz urodzila (napisal mi jej maz) i wiecej szczegołow pozniej!
ZANKA GRATULACJE |
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
ZANKA witamy Lenkę na świecie
![]() Brawa dla rodziców
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet zjadam pestki arbnuza wiec mi nie rpzeszkadzaja. maly sie przyzwyczail, chociaz na poczatku troche go to dziwilo. jadl juz jogurty z lidla malinowe, w nich tez sa pestki (sahnejogurt - polecam, sa najlepsze!). moj wszystko by wypil, a szczegolnie jak widzi ze cos blenduje - wtedy tylko pytanie czy robie nalesniki czy koktajl i zawsze jkest zadowolony bo obie rzeczy lubi. przepis mam prosty - maliny, mleko, stroche smietany i cukru. zblendowac. voila!
|
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękny opis Gratuluję jeszcze raz i Mamusi i Tatusiowi i Karolince że ma taką dzielną mamę
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Zanka gratulacje!!
w końcu się doczekałaśCytat:
dogrzewaliśmy tez łazienkę przed kąpielą żeby nie było zbyt wysokich różnic temperatury ale to było w lutym.. ![]() brrr oj nie, choć już byłam bliska tej desperacji
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

Zanka trzymam kciuki!, dziś Twój wielki dzień, piękna będzie data 07.07 

przepraszam jesli Was zanudzilam swoim opisem... pozdrawiam

co to mogło byc? 

Zakończone: 2