|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3601 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 90
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
jak zwykle zreszt± powiem: ZBADAJ TARCZYCÊ :P
#3602 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 846
|
dziewczyny potrzebuje szybkiej odpowiedzi! jako ze wypadaja mi w³osy zamierza³am w poniedzia³ek isc zbadac TSH i testosteron niestety juz nie by³o miejsca wiec babka zapisa³a mnie na jutro
![]() ![]()
#3604 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 112
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3605 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 981
|
Mni1991, mnie lekarze endokrynolodzy robili badania na oddziale, w tym tak¿e testosteron i nie by³o ¿adnych pytañ o dzieñ cyklu. Chocia¿ ja mam niedoczynno¶æ kory nadnerczy, czyli hormonów androgenowych mam za ma³o.
Wewnêtrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnêtrznie: szampon/¿el do mycia cia³a glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost w³osów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Podró¿niczka
Wiadomo¶ci: 9 398
|
Mi po odstawieniu nic nie wypada³o. Aktualnie stosujê antykoncepcjê w postaci Nuva Ringu. Generalnie nie ma u mnie przynajmniej to ¿adnego wp³ywu na wypadanie, bo w³osy zaczê³y mi wypadaæ ni st±d ni zow±d.
![]() ![]() Poza tym FT3 podwy¿szone niewiele (4,24 przy normie 4,20). Czekam na wizytê u endokrynologa, bo pomimo wyniku TSH w normie FT3 jest podwy¿szone i nie wiem co to znaczy, w necie nic nie pisze na ten temat. Jak zapyta³am dermatologa, dlaczego nie zleci³a mi hormonów oznaczaj±cych tarczycê powiedzia³a, ¿e nie potrzeba ![]() Aktualnie z zalecenia lekarza biorê magnez w du¿ych dawkach, wcieram Novoxidyl i ³ykam Biotynê. £ykam te¿ Merz Special Dra¿etki. Przez jaki¶ czas g³owê my³am Vichy Dercos, ale powodowa³ u mnie ³upie¿. Poza tym dermatolog powiedzia³a, ¿e szampony nie maj± ¿adnej skuteczno¶ci, ze wzglêdu na krótki czas zetkniêcia ze skór±. W³osy wypadaj± mi ju¿ ponad 2 miesi±ce, w na prawdê du¿ych ilo¶ciach. Nie wiem czy cokolwiek pomo¿e, ale jestem na prawdê zdo³owana, choæ ostatnio staram siê przej¶æ nad gar¶ciami wychodz±cych w³osów do porz±dku dziennego. Bojê siê, ¿e nigdy siê nie odbuduj± i nie bêd± gêste jak kiedy¶ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: z suplementów polecam Revalid, ³yka³am kiedy¶ merzSpecial i nie bylo efektów, niestety ![]() ![]() ![]() ![]()
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2011-07-06 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Podró¿niczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Wtajemniczenie
|
w³a¶nie mija rok od mojego wypadania w³osów i mam dosyæ... zosta³o mi tak ma³o w³osów...
![]() ![]() ![]()
#3611 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
Ja w³a¶nie jestem po wizycie u dermatologa.
Po szczegó³owych oglêdzinach moich w³osów pani dermatolog stwierdzi³a, ¿e brak jakichkolwiek oznak ³ysienia, w³osy nie s± przerzedzone, nie ma prze¶witów, w³osy wypadaj± równomiernie, wiêc brak powodów do obaw. Powiedzia³a, ¿e kobieta w ci±gu ¿ycia ma takie okresy, kiedy wypadanie siê nasila (co¶ tam z hormonami zwi±zane, t³umaczy³a, ale ju¿ mi wylecia³o z g³owy). Powiedzia³a mi te¿, ¿e w moim przypadku w³osy siê najprawdopodobniej zwyczajnie "zestarza³y" (chocia¿ mam dopiero 19 lat) i teraz bêd± wypadaæ. Spyta³am, czy malowanie jest jak±¶ przeszkod±, stwierdzi³a, ¿e nie- jedynie rozja¶nianie ma wp³yw na kruszenie siê, tudzie¿ wypadanie w³osów. Opowiada³am jej, ¿e teraz strasznie na w³osy uwa¿am, nie suszê, obchodzê siê delikatnie itp, powiedzia³a, ¿e raczej nic mi to nie pomo¿e, ale co jaki¶ czas to dobre dla w³osów- pozwoliæ im trochê odsapn±æ od takich zabiegów. Dziêki tej rozmowie zda³am sobie sprawê, ¿e jednak przesadne dbanie teraz o w³osy nic im nie da, trzeba trochê czasu. Wypisa³a mi lek na receptê- Biotebal 5. Kaza³a odstawiæ Vitapil, braæ ten Biotebal, potem dokoñczyæ resztê Vitapilu. W razie, gdyby nie usta³o wypadanie, mam sie zg³osiæ ponownie, wtedy skieruje mnie na badania. Która¶ mo¿e z Was ju¿ za¿ywa³a Biotebal 5 ?
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. ![]() 9.09.2014r. ![]() 2016r. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Podró¿niczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Raczkowanie
|
Masz racjê, na opakowaniu napisane, ¿e bez recepty, jednak ona da³a mi receptê...
![]() Te¿ mam braæ jedn± dziennie, poczekamy, zobaczymy.
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. ![]() 9.09.2014r. ![]() 2016r. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedy¶ bra³am Biotebal, te¿ 5, ró¿nicê naprawdê widaæ. Trzeba trochê pobraæ, ale w³osy siê poprawiaj±, paznokcie s± mocniejsze, a wszelkie syfy szybciej goj±
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 473
|
wybieram sie na badanie krwi TSH w zwi±zku z wypadaniem czy wystarczy tylko zrobiæ TSH czy jeszcze co¶
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3616 | |
Podró¿niczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3618 | |
Podró¿niczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sama te¿ staram siê byæ oaz± spokoju, szkoda tylko ¿e to nie takie proste ![]()
![]() |
#3620 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 647
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3621 |
Wtajemniczenie
|
i ile Ci w³osów zosta³o? : / ja sobie ci±gle t³umaczê, ¿e te zniszczone wypadaj±, a odrastaj± juz tylko zdrowe, ale nied³ugo zostanê tylko z tymi nowymi ; /
#3622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3623 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 826
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Wtajemniczenie
|
ehhh....
![]() ![]() ![]()
#3625 |
Podró¿niczka
|
Dziewczyny, a jeste¶cie zdania, ¿e podcinanie pomaga ? wzmacnia w³osy ? Ja jestem obecnie na etapie zapuszczania w³osów przed ¶lubem i w sumie tak ju¿ z ponad pó³ roku zapuszczam. Mo¿e wypadaj± bo sie os³abi³y przez to, ¿e s± d³ugie. Zawsze nosi³am krótsze w³osy. Strasznie bym to przezywa³a jakbym musia³a je ¶ci±æ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Moim zdaniem podcinanie nie ma ¿adnego wp³ywu na wzmocnienie, ja jestem najlepszym przyk³adem na to niestety. Obciê³am z 10cm i wy³a¿± tak samo, tylko taki plus,¿e z wanny wyci±gam mniejszy k³êbek, bo krótsze. Podcinanie ma podobno wp³yw na szybszy wzrost, tyle wiem.
A tak z innej beczki, to czy macie tak,¿e jak podrapiecie siê po g³owie (szczególnie po umyciu) to zostaj± wam takie kuleczki ma³e pod paznokciem? To pewnie cebulki tych w³osów co wypad³y :/
Dzieci s± milsze od doros³ych zwierzêta s± milsze od dzieci mówisz ¿e rozumuj±c w ten sposób muszê doj¶æ do twierdzenia ¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty s**********(...) ![]() (A.B)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, moglybyscie polecic mi jakies dobre tabletki z tych tanszych typu Belissa, Skrzypovita itp? Mysle ze sprobuje teraz wlasnie cos z tej polki gdyz ostatnio kurowalam sie Revalidem za 60zl a g*wno pomogl ![]()
![]() |
#3628 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 826
|
Cytat:
Zreszta nawet , kiedy glowy nie myje, a sie podrapie, to rowniez mam, takie jakies to ¿ó³tawe jest. Tak jakby naskórek. To chyba wynika z du¿ej ilo¶ci tego ³oju na g³owie. Nawet myslalam, ¿e moze te w³osy wypadaj± mi dlatego, ¿e tyle tego ³oju. Napewno ten ³ój jest przyczyn± przet³uszczania siê w³osów. Ale sama nie wiem, czy taka tego przyczyna. Edytowane przez Malgorzatka21 Czas edycji: 2011-07-08 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 494
|
Cytat:
![]() zaczê³am dopiero 2 dni temu ³ykaæ BioGarden równie¿ uwa¿am ¿e podcinanie nijak ma siê do wzmacniania w³osy rosn± ze skóry g³owy a podcina siê przecie¿ same koñce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Raczkowanie
|
Pyta³am o podcinanie dermatologa, powiedzia³, ¿e nie ma to ¿adnego wp³ywu na stan w³osów, jedynie podcinanie koñcówek. Jednak powiem szczerze, ¿e gdy zaczê³y mi wypadaæ d³ugo¶ci prawie do pasa to by³am za³amana tym widokiem, teraz mam do ³opatek i trochê mniej to boli (mam na my¶li to co dziewczyny pisa³y wcze¶niej- im krótsze, tym mniej zauwa¿alne wypadanie).
![]() A s³uchajcie, chcê sobie zrobiæ p³ukankê z pokrzywy (do tej pory stosowa³am j± tylko wewnêtrznie), nale¿y zaparzyæ z dwóch torebek i pewnie po umyciu polaæ w³osy? Czy sp³ukiwaæ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.