WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-07-06, 13:38   #3601
karolajna_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 90
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

jak zwykle zreszt± powiem: ZBADAJ TARCZYCÊ :P

"W ¿yciu istniej± rzeczy, o które warto walczyæ do samego koñca" P. Coelho

karolajna_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:56   #3602
russian88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
ósmy miesi±c? o qrczê ... a jeste¶ pewna ¿e to po odstawieniu? nie masz ¿adnych niedoborów, problemów z hormonami?
bo ja siê kiedy¶ gina-endo pyta³am jak d³ugo mog± wypadaæ po odstawieniu, to mówi³ o max 6 miesi±cach, co i tak wyda³o mi siê kosmiczn± ilo¶ci± czasu ...
Jestem pewna, bo to siê zaczê³o dok³adnie w tym samym momencie, wcze¶niej ludzie mnie na ulicy zaczepiali ¿eby mi powiedzieæ, ¿e mam piêkne w³osy, a teraz ¿al. Robi³am TSH, morfologiê, wysz³o ok, by³am u lekarza popatrzy³a na mnie jak na wariatkê a wtedy by³a naprzwde masakra bo to by³o ponad 300 w dzieñ mycia ( nic dziwnego, ¿e siê tak przerzedzi³y) Bra³am Capivit piêne w³osy, ale nic, teraz biorê Revalid mam mgie³kê i od¿ywke Radical i u¿ywam szmponu Seboradin i trochê siê poprawi³o bo w dzieñ mycia jest max 200 wiêc w porównaniu z 320-350 to juz co¶, ale nie wiem czy to zas³uga tego co robiê dla moich w³osów czy tego, ¿e mo¿e organizm wyrównuje powoli moje hormony ................ Mam nadziejê, ¿e bêdzie coraz lepiej bo ju¿ mam dosyæ U dermatologa nie by³am, bo mam zdrow± skórê g³owy, ka¿da fryzjerka to mówi, poza tym nic mnie nie swêdzi, nie mam ³upie¿u
russian88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:01   #3603
Mini1991
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 846

dziewczyny potrzebuje szybkiej odpowiedzi! jako ze wypadaja mi w³osy zamierza³am w poniedzia³ek isc zbadac TSH i testosteron niestety juz nie by³o miejsca wiec babka zapisa³a mnie na jutro niestety w poniedzia³ek mia³am 8dzien cyklu (czyta³am ze testosteron robi sie miedzy 6-9 dniem) jutro mam 11 i moje pytanie: czy jest sens badania testosteronu w 11 dniu cyklu? czy trzeba czekac i zrobic za miesiac;/?
Stary 2011-07-06, 14:05   #3604
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 112

Cytat:
Napisane przez russian88 Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem pewna, bo to siê zaczê³o dok³adnie w tym samym momencie, wcze¶niej ludzie mnie na ulicy zaczepiali ¿eby mi powiedzieæ, ¿e mam piêkne w³osy, a teraz ¿al. Robi³am TSH, morfologiê, wysz³o ok, by³am u lekarza popatrzy³a na mnie jak na wariatkê a wtedy by³a naprzwde masakra bo to by³o ponad 300 w dzieñ mycia ( nic dziwnego, ¿e siê tak przerzedzi³y) Bra³am Capivit piêne w³osy, ale nic, teraz biorê Revalid mam mgie³kê i od¿ywke Radical i u¿ywam szmponu Seboradin i trochê siê poprawi³o bo w dzieñ mycia jest max 200 wiêc w porównaniu z 320-350 to juz co¶, ale nie wiem czy to zas³uga tego co robiê dla moich w³osów czy tego, ¿e mo¿e organizm wyrównuje powoli moje hormony ................ Mam nadziejê, ¿e bêdzie coraz lepiej bo ju¿ mam dosyæ U dermatologa nie by³am, bo mam zdrow± skórê g³owy, ka¿da fryzjerka to mówi, poza tym nic mnie nie swêdzi, nie mam ³upie¿u
czyli pigsy na bank ... to rzeczywi¶cie miazga, bo mi po odstawieniu wypada³y du¿o krócej, a i tak by³am ostro pod³amana mam nadziejê ¿e sytuacja szybko siê poprawi u Ciebie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:13   #3605
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 981

Mni1991, mnie lekarze endokrynolodzy robili badania na oddziale, w tym tak¿e testosteron i nie by³o ¿adnych pytañ o dzieñ cyklu. Chocia¿ ja mam niedoczynno¶æ kory nadnerczy, czyli hormonów androgenowych mam za ma³o.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:18   #3606
magdziaS
Podró¿niczka

Wiadomo¶ci: 9 398

Mi po odstawieniu nic nie wypada³o. Aktualnie stosujê antykoncepcjê w postaci Nuva Ringu. Generalnie nie ma u mnie przynajmniej to ¿adnego wp³ywu na wypadanie, bo w³osy zaczê³y mi wypadaæ ni st±d ni zow±d. Dermatolog zleci³a mi badania na TSH, ¿elazo, magnez morfologia + OB. TSH mam w normie, niewielkie niedobory magnezu, trochê podwy¿szone OB. Dla w³asnego dobra posz³am sama, prywatnie zbadaæ sobie testosteron, prolaktynê, FT3 i FT4. Prolaktynê mam w normie, a testosteron <20 ?? Wiecie co to znaczy, to nie za nisko ?
Poza tym FT3 podwy¿szone niewiele (4,24 przy normie 4,20). Czekam na wizytê u endokrynologa, bo pomimo wyniku TSH w normie FT3 jest podwy¿szone i nie wiem co to znaczy, w necie nic nie pisze na ten temat. Jak zapyta³am dermatologa, dlaczego nie zleci³a mi hormonów oznaczaj±cych tarczycê powiedzia³a, ¿e nie potrzeba
Aktualnie z zalecenia lekarza biorê magnez w du¿ych dawkach, wcieram Novoxidyl i ³ykam Biotynê. £ykam te¿ Merz Special Dra¿etki. Przez jaki¶ czas g³owê my³am Vichy Dercos, ale powodowa³ u mnie ³upie¿. Poza tym dermatolog powiedzia³a, ¿e szampony nie maj± ¿adnej skuteczno¶ci, ze wzglêdu na krótki czas zetkniêcia ze skór±. W³osy wypadaj± mi ju¿ ponad 2 miesi±ce, w na prawdê du¿ych ilo¶ciach. Nie wiem czy cokolwiek pomo¿e, ale jestem na prawdê zdo³owana, choæ ostatnio staram siê przej¶æ nad gar¶ciami wychodz±cych w³osów do porz±dku dziennego. Bojê siê, ¿e nigdy siê nie odbuduj± i nie bêd± gêste jak kiedy¶

magdziaS jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:40   #3607
russian88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Cytat:
czyli pigsy na bank ... to rzeczywi¶cie miazga, bo mi po odstawieniu wypada³y du¿o krócej, a i tak by³am ostro pod³amana mam nadziejê ¿e sytuacja szybko siê poprawi u Ciebie
Bardzo dziêkujê za mi³e s³owa
russian88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:52   #3608
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Poka¿ wiadomo¶æ
Poza tym FT3 podwy¿szone niewiele (4,24 przy normie 4,20). Czekam na wizytê u endokrynologa, bo pomimo wyniku TSH w normie FT3 jest podwy¿szone i nie wiem co to znaczy, w necie nic nie pisze na ten temat. Jak zapyta³am dermatologa, dlaczego nie zleci³a mi hormonów oznaczaj±cych tarczycê powiedzia³a, ¿e nie potrzeba
Aktualnie z zalecenia lekarza biorê magnez w du¿ych dawkach, wcieram Novoxidyl i ³ykam Biotynê. £ykam te¿ Merz Special Dra¿etki. Przez jaki¶ czas g³owê my³am Vichy Dercos, ale powodowa³ u mnie ³upie¿. Poza tym dermatolog powiedzia³a, ¿e szampony nie maj± ¿adnej skuteczno¶ci, ze wzglêdu na krótki czas zetkniêcia ze skór±. W³osy wypadaj± mi ju¿ ponad 2 miesi±ce, w na prawdê du¿ych ilo¶ciach. Nie wiem czy cokolwiek pomo¿e, ale jestem na prawdê zdo³owana, choæ ostatnio staram siê przej¶æ nad gar¶ciami wychodz±cych w³osów do porz±dku dziennego. Bojê siê, ¿e nigdy siê nie odbuduj± i nie bêd± gêste jak kiedy¶
"TSH w normie" - jaka konkretnie warto¶æ Ci wysz³a? bo nasze polskie normy to mo¿na sobie w³o¿yæ w niewymown±, a skoro ft3 podwy¿szone, to ju¿ jest jaki¶ symptom. Co do testosteronu to nie wiem niestety, w kwestii szamponów zgadzam siê absolutnie z Twoj± dermatolog. Szampony nie maja mocy sprawczej.
Edit: z suplementów polecam Revalid, ³yka³am kiedy¶ merzSpecial i nie bylo efektów, niestety
Cytat:
Napisane przez russian88 Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo dziêkujê za mi³e s³owa
przechodzi³am przez to samo co Ty z tego samego powodu, ponadto te¿ mam krêcio³ki wiêc wiesz

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2011-07-06 o 17:05
Stary 2011-07-06, 18:28   #3609
magdziaS
Podró¿niczka

Cytat:
"TSH w normie" - jaka konkretnie warto¶æ Ci wysz³a? bo nasze polskie normy to mo¿na sobie w³o¿yæ w niewymown±, a skoro ft3 podwy¿szone, to ju¿ jest jaki¶ symptom. Co do testosteronu to nie wiem niestety, w kwestii szamponów zgadzam siê absolutnie z Twoj± dermatolog. Szampony nie maja mocy sprawczej.
Edit: z suplementów polecam Revalid, ³yka³am kiedy¶ merzSpecial i nie bylo efektów, niestety
Mój wynik TSH to 2,110 przy laboratoryjnej normie 0,400-4,00. Piszesz, ¿e nasze polskie normy s± nieprawid³owe ? Z czego to wynika ? Czyli generalnie powoduje trochê b³êdy w leczeniu ? No i jakie s± w takim razie normy ?

Stary 2011-07-06, 19:03   #3610
illegale
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 464
GG do illegale

w³a¶nie mija rok od mojego wypadania w³osów i mam dosyæ... zosta³o mi tak ma³o w³osów...

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:31   #3611
Kamilka54
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

Ja w³a¶nie jestem po wizycie u dermatologa.
Po szczegó³owych oglêdzinach moich w³osów pani dermatolog stwierdzi³a, ¿e brak jakichkolwiek oznak ³ysienia, w³osy nie s± przerzedzone, nie ma prze¶witów, w³osy wypadaj± równomiernie, wiêc brak powodów do obaw. Powiedzia³a, ¿e kobieta w ci±gu ¿ycia ma takie okresy, kiedy wypadanie siê nasila (co¶ tam z hormonami zwi±zane, t³umaczy³a, ale ju¿ mi wylecia³o z g³owy). Powiedzia³a mi te¿, ¿e w moim przypadku w³osy siê najprawdopodobniej zwyczajnie "zestarza³y" (chocia¿ mam dopiero 19 lat) i teraz bêd± wypadaæ. Spyta³am, czy malowanie jest jak±¶ przeszkod±, stwierdzi³a, ¿e nie- jedynie rozja¶nianie ma wp³yw na kruszenie siê, tudzie¿ wypadanie w³osów.

Opowiada³am jej, ¿e teraz strasznie na w³osy uwa¿am, nie suszê, obchodzê siê delikatnie itp, powiedzia³a, ¿e raczej nic mi to nie pomo¿e, ale co jaki¶ czas to dobre dla w³osów- pozwoliæ im trochê odsapn±æ od takich zabiegów.
Dziêki tej rozmowie zda³am sobie sprawê, ¿e jednak przesadne dbanie teraz o w³osy nic im nie da, trzeba trochê czasu.
Wypisa³a mi lek na receptê- Biotebal 5. Kaza³a odstawiæ Vitapil, braæ ten Biotebal, potem dokoñczyæ resztê Vitapilu.
W razie, gdyby nie usta³o wypadanie, mam sie zg³osiæ ponownie, wtedy skieruje mnie na badania.
Która¶ mo¿e z Was ju¿ za¿ywa³a Biotebal 5 ?
(J 8:32)

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Kamilka54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 20:36   #3612
magdziaS
Podró¿niczka

Cytat:
Napisane przez Kamilka54 Poka¿ wiadomo¶æ
Wypisa³a mi lek na receptê- Biotebal 5. Kaza³a odstawiæ Vitapil, braæ ten Biotebal, potem dokoñczyæ resztê Vitapilu.
W razie, gdyby nie usta³o wypadanie, mam sie zg³osiæ ponownie, wtedy skieruje mnie na badania.
Która¶ mo¿e z Was ju¿ za¿ywa³a Biotebal 5 ?
Te¿ dosta³am w³a¶nie t± biotynê od dermatologa w postaci Biotebal 5. Mo¿na go kupiæ normalnie w aptece - nie jest to lek na receptê. Zaczynam braæ (drugi tydzieñ), wiêc du¿o nie pomogê. Mam przepisan± tylko 1 tabletkê dziennie

Stary 2011-07-06, 20:40   #3613
Kamilka54
Raczkowanie

Masz racjê, na opakowaniu napisane, ¿e bez recepty, jednak ona da³a mi receptê...
Te¿ mam braæ jedn± dziennie, poczekamy, zobaczymy.

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Stary 2011-07-06, 20:58   #3614
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Ja kiedy¶ bra³am Biotebal, te¿ 5, ró¿nicê naprawdê widaæ. Trzeba trochê pobraæ, ale w³osy siê poprawiaj±, paznokcie s± mocniejsze, a wszelkie syfy szybciej goj±

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:54   #3615
imago84
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 473

wybieram sie na badanie krwi TSH w zwi±zku z wypadaniem czy wystarczy tylko zrobiæ TSH czy jeszcze co¶

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 09:46   #3616
magdziaS
Podró¿niczka

Cytat:
Napisane przez imago84 Poka¿ wiadomo¶æ
wybieram sie na badanie krwi TSH w zwi±zku z wypadaniem czy wystarczy tylko zrobiæ TSH czy jeszcze co¶
Zrób sobie przy okazji oznaczenie hormonów tarczycy FT3 i FT4, czasem nawet wynik TSH w normie nie ¶wiadczy o zdowej tarczycy, lepiej zbadaæ te dwa dodatkowe hormony, bêdziesz wiedzia³a na pewno czy wszytsko jest w porz±dku

Stary 2011-07-07, 10:19   #3617
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Mój wynik TSH to 2,110 przy laboratoryjnej normie 0,400-4,00. Piszesz, ¿e nasze polskie normy s± nieprawid³owe ? Z czego to wynika ? Czyli generalnie powoduje trochê b³êdy w leczeniu ? No i jakie s± w takim razie normy ?
nasze normy to s± normy obejmuj±ce ca³± grupê kobiet w ró¿nym wieku, np. ko³o 50tki równie¿, a u osób w naszym wieku tsh powinno byæ na poziomie mniej wiêcej 1-1,5. Dlatego czêsto jest tak ¿e dziewczyna idzie do lekarza z wynikiem np. 3,5 a ten j± zbywa (w normie przecie¿ jest). My¶la³am ¿e podobnie mo¿e byæ u Ciebie, ale Twoje tsh nie odbiega a¿ tak bardzo od tej idealnej warto¶ci, wiêc rzeczywi¶cie lepiej spytaæ endo co o tym s±dzi
Cytat:
Napisane przez imago84 Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿esz zrobiæ np. ¿elazo (anemia)

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-07-07, 12:18   #3618
magdziaS
Podró¿niczka

Cytat:
nasze normy to s± normy obejmuj±ce ca³± grupê kobiet w ró¿nym wieku, np. ko³o 50tki równie¿, a u osób w naszym wieku tsh powinno byæ na poziomie mniej wiêcej 1-1,5. Dlatego czêsto jest tak ¿e dziewczyna idzie do lekarza z wynikiem np. 3,5 a ten j± zbywa (w normie przecie¿ jest). My¶la³am ¿e podobnie mo¿e byæ u Ciebie, ale Twoje tsh nie odbiega a¿ tak bardzo od tej idealnej warto¶ci, wiêc rzeczywi¶cie lepiej spytaæ endo co o tym s±dzi mo¿esz zrobiæ np. ¿elazo (anemia)
Dziêkujê za radê Do endokrynologa niestety muszê czekaæ na wizytê Na pocz±tku bardzo siê martwi³am, ale chyba nie ma a¿ tak bardzo powodów. W ka¿dym razie lepiej skonsultowaæ to z endo

Stary 2011-07-07, 12:38   #3619
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêkujê za radê Do endokrynologa niestety muszê czekaæ na wizytê Na pocz±tku bardzo siê martwi³am, ale chyba nie ma a¿ tak bardzo powodów. W ka¿dym razie lepiej skonsultowaæ to z endo
proszê uprzejmie skonsultowaæ na pewno warto, za to martwiæ siê na zapas - lepiej nie, bo najgorszy dla w³osów jest stresik
sama te¿ staram siê byæ oaz± spokoju, szkoda tylko ¿e to nie takie proste

!!! NAKARM PIESA !!!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 16:50   #3620
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 647

Cytat:
Napisane przez illegale Poka¿ wiadomo¶æ
w³a¶nie mija rok od mojego wypadania w³osów i mam dosyæ... zosta³o mi tak ma³o w³osów...
u mnie minely 2 lata... wiec witaj w klubie

Agaciok xD jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-07, 20:39   #3621
illegale
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 464
GG do illegale

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Poka¿ wiadomo¶æ
u mnie minely 2 lata... wiec witaj w klubie
i ile Ci w³osów zosta³o? : / ja sobie ci±gle t³umaczê, ¿e te zniszczone wypadaj±, a odrastaj± juz tylko zdrowe, ale nied³ugo zostanê tylko z tymi nowymi ; /

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:02   #3622
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez illegale Poka¿ wiadomo¶æ
i ile Ci w³osów zosta³o? : / ja sobie ci±gle t³umaczê, ¿e te zniszczone wypadaj±, a odrastaj± juz tylko zdrowe, ale nied³ugo zostanê tylko z tymi nowymi ; /
naprawde malo niedosc ze i tak mialam cienkie i rzadkie wlosy to jeszcze zaczely wypadac jak podcielam koncowki to przestaly wypadac i sie juz tak ucieszylam. Ale po jakims tygodniu problem powrocil

Stary 2011-07-08, 00:44   #3623
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 826

Cytat:
naprawde malo niedosc ze i tak mialam cienkie i rzadkie wlosy to jeszcze zaczely wypadac jak podcielam koncowki to przestaly wypadac i sie juz tak ucieszylam. Ale po jakims tygodniu problem powrocil
Zupe³nie jak u mnie.
I te¿ wypadaj± ju¿ 2 lata.
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:21   #3624
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Zupe³nie jak u mnie.
I te¿ wypadaj± ju¿ 2 lata.
ehhh.... w dodatku kilka dni temu problem sie nasilil przed chwila umylam wlosy-jeszcze nigdy tak mi ich duzo nie wypadlo podczas mycia

Stary 2011-07-08, 13:50   #3625
magdziaS
Podró¿niczka

Dziewczyny, a jeste¶cie zdania, ¿e podcinanie pomaga ? wzmacnia w³osy ? Ja jestem obecnie na etapie zapuszczania w³osów przed ¶lubem i w sumie tak ju¿ z ponad pó³ roku zapuszczam. Mo¿e wypadaj± bo sie os³abi³y przez to, ¿e s± d³ugie. Zawsze nosi³am krótsze w³osy. Strasznie bym to przezywa³a jakbym musia³a je ¶ci±æ

Stary 2011-07-08, 16:08   #3626
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Moim zdaniem podcinanie nie ma ¿adnego wp³ywu na wzmocnienie, ja jestem najlepszym przyk³adem na to niestety. Obciê³am z 10cm i wy³a¿± tak samo, tylko taki plus,¿e z wanny wyci±gam mniejszy k³êbek, bo krótsze. Podcinanie ma podobno wp³yw na szybszy wzrost, tyle wiem.

A tak z innej beczki, to czy macie tak,¿e jak podrapiecie siê po g³owie (szczególnie po umyciu) to zostaj± wam takie kuleczki ma³e pod paznokciem? To pewnie cebulki tych w³osów co wypad³y :/
muszê doj¶æ do twierdzenia
¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty s**********(...)
(A.B)
CieszSieDrobiazgami jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:33   #3627
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, a jeste¶cie zdania, ¿e podcinanie pomaga ? wzmacnia w³osy ? Ja jestem obecnie na etapie zapuszczania w³osów przed ¶lubem i w sumie tak ju¿ z ponad pó³ roku zapuszczam. Mo¿e wypadaj± bo sie os³abi³y przez to, ¿e s± d³ugie. Zawsze nosi³am krótsze w³osy. Strasznie bym to przezywa³a jakbym musia³a je ¶ci±æ
na pewno wzmacnia jesli chodzi o koncowki ale mysle ze jesli chodzi o cale wlosy to nie ma to na nie zadnego wplywu. Chociaz... kiedys slyszalam ze nie wszyscy moga zapuscic wlosy do pasa bo dlugosc maja zapisana genetycznie albo ze niektorym wlosy od pewnej dlugosci po prostu wypadaja Nie wiem ile w tym prawdy. Nie chcialabym scinac moich wlosow, chociaz dziwne to bo kiedys mialam jeszcze dluzsze i nic im nie bylo a teraz wypadaja po prostu garsciami....

Cytat:
Napisane przez CieszSieDrobiazgami Poka¿ wiadomo¶æ
A tak z innej beczki, to czy macie tak,¿e jak podrapiecie siê po g³owie (szczególnie po umyciu) to zostaj± wam takie kuleczki ma³e pod paznokciem? To pewnie cebulki tych w³osów co wypad³y :/
A ja myslalam ze to lupiez Chociaz wlasciwie to nie pamietam czy byly to takie kuleczki.

Dziewczyny, moglybyscie polecic mi jakies dobre tabletki z tych tanszych typu Belissa, Skrzypovita itp? Mysle ze sprobuje teraz wlasnie cos z tej polki gdyz ostatnio kurowalam sie Revalidem za 60zl a g*wno pomogl

Stary 2011-07-08, 18:09   #3628
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 826

Cytat:
Napisane przez CieszSieDrobiazgami Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem podcinanie nie ma ¿adnego wp³ywu na wzmocnienie, ja jestem najlepszym przyk³adem na to niestety. Obciê³am z 10cm i wy³a¿± tak samo, tylko taki plus,¿e z wanny wyci±gam mniejszy k³êbek, bo krótsze. Podcinanie ma podobno wp³yw na szybszy wzrost, tyle wiem.

No ja tak mam, ze zwlaszcza jak umyje glowe i sie podrapie, to pod paznokciami zostaje mi hmmm, nawet nie wiem jak to okreslic, taki ³upie¿ t³usty to jest i w dodatku mokry. I tego mam dosc sporo.
Zreszta nawet , kiedy glowy nie myje, a sie podrapie, to rowniez mam, takie jakies to ¿ó³tawe jest. Tak jakby naskórek.

To chyba wynika z du¿ej ilo¶ci tego ³oju na g³owie.

Nawet myslalam, ¿e moze te w³osy wypadaj± mi dlatego, ¿e tyle tego ³oju.
Napewno ten ³ój jest przyczyn± przet³uszczania siê w³osów.
Ale sama nie wiem, czy taka tego przyczyna.

Edytowane przez Malgorzatka21
Czas edycji: 2011-07-08 o 18:11
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:27   #3629
T'ai
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 494

Cytat:

Dziewczyny, moglybyscie polecic mi jakies dobre tabletki z tych tanszych typu Belissa, Skrzypovita itp? Mysle ze sprobuje teraz wlasnie cos z tej polki gdyz ostatnio kurowalam sie Revalidem za 60zl a g*wno pomogl
ja ci mogê poleciæ ale za jaki¶ miesi±c
zaczê³am dopiero 2 dni temu ³ykaæ BioGarden

równie¿ uwa¿am ¿e podcinanie nijak ma siê do wzmacniania
w³osy rosn± ze skóry g³owy a podcina siê przecie¿ same koñce
T'ai jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-09, 07:53   #3630
Kamilka54
Raczkowanie

Pyta³am o podcinanie dermatologa, powiedzia³, ¿e nie ma to ¿adnego wp³ywu na stan w³osów, jedynie podcinanie koñcówek. Jednak powiem szczerze, ¿e gdy zaczê³y mi wypadaæ d³ugo¶ci prawie do pasa to by³am za³amana tym widokiem, teraz mam do ³opatek i trochê mniej to boli (mam na my¶li to co dziewczyny pisa³y wcze¶niej- im krótsze, tym mniej zauwa¿alne wypadanie).

A s³uchajcie, chcê sobie zrobiæ p³ukankê z pokrzywy (do tej pory stosowa³am j± tylko wewnêtrznie), nale¿y zaparzyæ z dwóch torebek i pewnie po umyciu polaæ w³osy? Czy sp³ukiwaæ?

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.