| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. | 
|  | 
|  | Narzêdzia | 
|  2011-07-06, 14:38 | #3601 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-06 
					Wiadomo¶ci: 90
				 | 

Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

jak zwykle zreszt± powiem: ZBADAJ TARCZYCÊ :P

__________________ "W ¿yciu istniej± rzeczy, o które warto walczyæ do samego koñca" P. Coelho  | 
|     | 
|  2011-07-06, 14:56 | #3602 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: Kraków 
					Wiadomo¶ci: 28
				 | 

Cytat: 
  a wtedy by³a naprzwde masakra bo to by³o ponad 300 w dzieñ mycia ( nic dziwnego, ¿e siê tak przerzedzi³y) Bra³am Capivit piêne w³osy, ale nic, teraz biorê Revalid mam mgie³kê i od¿ywke Radical i u¿ywam szmponu Seboradin i trochê siê poprawi³o bo w dzieñ mycia jest max 200 wiêc w porównaniu z 320-350 to juz co¶, ale nie wiem czy to zas³uga tego co robiê dla moich w³osów czy tego, ¿e mo¿e organizm wyrównuje powoli moje hormony ................ Mam nadziejê, ¿e bêdzie coraz lepiej bo ju¿ mam dosyæ  U dermatologa nie by³am, bo mam zdrow± skórê g³owy, ka¿da fryzjerka to mówi, poza tym nic mnie nie swêdzi, nie mam ³upie¿u | |
|     | 
|  2011-07-06, 15:01 | #3603 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Wroc³aw 
					Wiadomo¶ci: 4 846
				 | 

dziewczyny potrzebuje szybkiej odpowiedzi! jako ze wypadaja mi w³osy zamierza³am w poniedzia³ek isc zbadac TSH i testosteron niestety juz nie by³o miejsca wiec babka zapisa³a mnie na jutro  niestety w poniedzia³ek mia³am 8dzien cyklu (czyta³am ze testosteron robi sie miedzy 6-9 dniem) jutro mam 11 i moje pytanie: czy jest sens badania testosteronu w 11 dniu cyklu? czy trzeba czekac i zrobic za miesiac;/?   
				__________________ INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kalinowskaiza/ | 
|     | 
|  2011-07-06, 15:05 | #3604 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-02 
					Wiadomo¶ci: 7 112
				 | 

Cytat: 
  mam nadziejê ¿e sytuacja szybko siê poprawi u Ciebie   
				__________________ Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! | |
|     | 
|  2011-07-06, 17:13 | #3605 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Gdynia 
					Wiadomo¶ci: 2 981
				 | 

Mni1991, mnie lekarze endokrynolodzy robili badania na oddziale, w tym tak¿e testosteron i nie by³o ¿adnych pytañ o dzieñ cyklu. Chocia¿ ja mam niedoczynno¶æ kory nadnerczy, czyli hormonów androgenowych mam za ma³o.

__________________ Wewnêtrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni,   zewnêtrznie: szampon/¿el do mycia cia³a glogg, Dermena men, Loxon 5%   Wcierki na porost w³osów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 | 
|     | 
|  2011-07-06, 17:18 | #3606 | 
| Podró¿niczka Zarejestrowany: 2003-07 Lokalizacja: P'boro 
					Wiadomo¶ci: 9 398
				 | 

Mi po odstawieniu nic nie wypada³o. Aktualnie stosujê antykoncepcjê w postaci Nuva Ringu. Generalnie nie ma u mnie przynajmniej to ¿adnego wp³ywu na wypadanie, bo w³osy zaczê³y mi wypadaæ ni st±d ni zow±d.   Dermatolog zleci³a mi badania na TSH, ¿elazo, magnez morfologia + OB. TSH mam w normie, niewielkie niedobory magnezu, trochê podwy¿szone OB. Dla w³asnego dobra posz³am sama, prywatnie zbadaæ sobie testosteron, prolaktynê, FT3 i FT4. Prolaktynê mam w normie, a testosteron <20 ?? Wiecie co to znaczy, to nie za nisko ?   Poza tym FT3 podwy¿szone niewiele (4,24 przy normie 4,20). Czekam na wizytê u endokrynologa, bo pomimo wyniku TSH w normie FT3 jest podwy¿szone i nie wiem co to znaczy, w necie nic nie pisze na ten temat. Jak zapyta³am dermatologa, dlaczego nie zleci³a mi hormonów oznaczaj±cych tarczycê powiedzia³a, ¿e nie potrzeba   Aktualnie z zalecenia lekarza biorê magnez w du¿ych dawkach, wcieram Novoxidyl i ³ykam Biotynê. £ykam te¿ Merz Special Dra¿etki. Przez jaki¶ czas g³owê my³am Vichy Dercos, ale powodowa³ u mnie ³upie¿. Poza tym dermatolog powiedzia³a, ¿e szampony nie maj± ¿adnej skuteczno¶ci, ze wzglêdu na krótki czas zetkniêcia ze skór±. W³osy wypadaj± mi ju¿ ponad 2 miesi±ce, w na prawdê du¿ych ilo¶ciach. Nie wiem czy cokolwiek pomo¿e, ale jestem na prawdê zdo³owana, choæ ostatnio staram siê przej¶æ nad gar¶ciami wychodz±cych w³osów do porz±dku dziennego. Bojê siê, ¿e nigdy siê nie odbuduj± i nie bêd± gêste jak kiedy¶   | 
|     | 
|  2011-07-06, 17:40 | #3607 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: Kraków 
					Wiadomo¶ci: 28
				 | 

| 
|     | 
|  2011-07-06, 17:52 | #3608 | |
				 | 

Cytat: 
 Edit: z suplementów polecam Revalid, ³yka³am kiedy¶ merzSpecial i nie bylo efektów, niestety   przechodzi³am przez to samo co Ty z tego samego powodu, ponadto te¿ mam krêcio³ki wiêc wiesz     
				__________________ Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2011-07-06 o 18:05 | |
|     | 
|  2011-07-06, 19:28 | #3609 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2011-07-06, 20:03 | #3610 | 
| Wtajemniczenie | 

w³a¶nie mija rok od mojego wypadania w³osów i mam dosyæ... zosta³o mi tak ma³o w³osów...       
				__________________ Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy? Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?  Zapraszam na: | 
|     | 
|  2011-07-06, 21:31 | #3611 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: Mazowsze! 
					Wiadomo¶ci: 300
				 | 

Ja w³a¶nie jestem po wizycie u dermatologa. Po szczegó³owych oglêdzinach moich w³osów pani dermatolog stwierdzi³a, ¿e brak jakichkolwiek oznak ³ysienia, w³osy nie s± przerzedzone, nie ma prze¶witów, w³osy wypadaj± równomiernie, wiêc brak powodów do obaw. Powiedzia³a, ¿e kobieta w ci±gu ¿ycia ma takie okresy, kiedy wypadanie siê nasila (co¶ tam z hormonami zwi±zane, t³umaczy³a, ale ju¿ mi wylecia³o z g³owy). Powiedzia³a mi te¿, ¿e w moim przypadku w³osy siê najprawdopodobniej zwyczajnie "zestarza³y" (chocia¿ mam dopiero 19 lat) i teraz bêd± wypadaæ. Spyta³am, czy malowanie jest jak±¶ przeszkod±, stwierdzi³a, ¿e nie- jedynie rozja¶nianie ma wp³yw na kruszenie siê, tudzie¿ wypadanie w³osów. Opowiada³am jej, ¿e teraz strasznie na w³osy uwa¿am, nie suszê, obchodzê siê delikatnie itp, powiedzia³a, ¿e raczej nic mi to nie pomo¿e, ale co jaki¶ czas to dobre dla w³osów- pozwoliæ im trochê odsapn±æ od takich zabiegów. Dziêki tej rozmowie zda³am sobie sprawê, ¿e jednak przesadne dbanie teraz o w³osy nic im nie da, trzeba trochê czasu. Wypisa³a mi lek na receptê- Biotebal 5. Kaza³a odstawiæ Vitapil, braæ ten Biotebal, potem dokoñczyæ resztê Vitapilu. W razie, gdyby nie usta³o wypadanie, mam sie zg³osiæ ponownie, wtedy skieruje mnie na badania. Która¶ mo¿e z Was ju¿ za¿ywa³a Biotebal 5 ? 
				__________________ "(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r.   9.09.2014r.  2016r.   | 
|     | 
Okazje i pomysły na prezent
|  2011-07-06, 21:36 | #3612 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-07-06, 21:40 | #3613 | 
				 | 

Masz racjê, na opakowaniu napisane, ¿e bez recepty, jednak ona da³a mi receptê...  Te¿ mam braæ jedn± dziennie, poczekamy, zobaczymy. 
				__________________ "(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r.   9.09.2014r.  2016r.   | 
|     | 
|  2011-07-06, 21:58 | #3614 | 
| Zakorzenienie | 

Ja kiedy¶ bra³am Biotebal, te¿ 5, ró¿nicê naprawdê widaæ. Trzeba trochê pobraæ, ale w³osy siê poprawiaj±, paznokcie s± mocniejsze, a wszelkie syfy szybciej goj±   | 
|     | 
|  2011-07-07, 09:54 | #3615 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Nowy S±cz 
					Wiadomo¶ci: 2 473
				 | 

wybieram sie na badanie krwi TSH w zwi±zku z wypadaniem czy wystarczy tylko zrobiæ TSH czy jeszcze co¶    
				__________________ tlumaczenia-nowysacz | 
|     | 
|  2011-07-07, 10:46 | #3616 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-07-07, 11:19 | #3617 | |
				 | 

Cytat: 
  mo¿esz zrobiæ np. ¿elazo (anemia) 
				__________________ Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! | |
|     | 
|  2011-07-07, 13:18 | #3618 | |
				 | 

Cytat: 
  Do endokrynologa niestety muszê czekaæ na wizytê  Na pocz±tku bardzo siê martwi³am, ale chyba nie ma a¿ tak bardzo powodów. W ka¿dym razie lepiej skonsultowaæ to z endo   | |
|     | 
|  2011-07-07, 13:38 | #3619 | |
				 | 

Cytat: 
  skonsultowaæ na pewno warto, za to martwiæ siê na zapas - lepiej nie, bo najgorszy dla w³osów jest stresik  sama te¿ staram siê byæ oaz± spokoju, szkoda tylko ¿e to nie takie proste   
|     | 
Okazje i pomysły na prezent
|  2011-07-07, 17:50 | #3620 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
					Wiadomo¶ci: 2 647
				 | 

Cytat: 
  wiec witaj w klubie   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-07-07, 21:39 | #3621 | 
| Wtajemniczenie | 

i ile Ci w³osów zosta³o? : / ja sobie ci±gle t³umaczê, ¿e te zniszczone wypadaj±, a odrastaj± juz tylko zdrowe, ale nied³ugo zostanê tylko z tymi nowymi ; /

__________________ Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy? Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?  Zapraszam na: | 
|     | 
|  2011-07-07, 23:02 | #3622 | |
				 | 

Cytat: 
  niedosc ze i tak mialam cienkie i rzadkie wlosy to jeszcze zaczely wypadac  jak podcielam koncowki to przestaly wypadac i sie juz tak ucieszylam. Ale po jakims tygodniu problem powrocil   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-07-08, 01:44 | #3623 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Przemy¶l 
					Wiadomo¶ci: 826
				 | 

| 
|     | 
|  2011-07-08, 12:21 | #3624 | 
				 | 

ehhh....  w dodatku kilka dni temu problem sie nasilil  przed chwila umylam wlosy-jeszcze nigdy tak mi ich duzo nie wypadlo podczas mycia   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-07-08, 14:50 | #3625 | 
				 | 

Dziewczyny, a jeste¶cie zdania, ¿e podcinanie pomaga ? wzmacnia w³osy ? Ja jestem obecnie na etapie zapuszczania w³osów przed ¶lubem i w sumie tak ju¿ z ponad pó³ roku zapuszczam. Mo¿e wypadaj± bo sie os³abi³y przez to, ¿e s± d³ugie. Zawsze nosi³am krótsze w³osy. Strasznie bym to przezywa³a jakbym musia³a je ¶ci±æ    | 
|     | 
|  2011-07-08, 17:08 | #3626 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-02 
					Wiadomo¶ci: 27
				 | 

Moim zdaniem podcinanie nie ma ¿adnego wp³ywu na wzmocnienie, ja jestem najlepszym przyk³adem na to niestety. Obciê³am z 10cm i wy³a¿± tak samo, tylko taki plus,¿e z wanny wyci±gam mniejszy k³êbek, bo krótsze. Podcinanie ma podobno wp³yw na szybszy wzrost, tyle wiem. A tak z innej beczki, to czy macie tak,¿e jak podrapiecie siê po g³owie (szczególnie po umyciu) to zostaj± wam takie kuleczki ma³e pod paznokciem? To pewnie cebulki tych w³osów co wypad³y :/ 
				__________________ Dzieci s± milsze od doros³ych  zwierzêta s± milsze od dzieci mówisz ¿e rozumuj±c w ten sposób muszê doj¶æ do twierdzenia ¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty s**********(...)  (A.B) | 
|     | 
|  2011-07-08, 18:33 | #3627 | ||
				 | 

Cytat: 
  ale mysle ze jesli chodzi o cale wlosy to nie ma to na nie zadnego wplywu. Chociaz... kiedys slyszalam ze nie wszyscy moga zapuscic wlosy do pasa bo dlugosc maja zapisana genetycznie albo ze niektorym wlosy od pewnej dlugosci po prostu wypadaja  Nie wiem ile w tym prawdy. Nie chcialabym scinac moich wlosow, chociaz dziwne to bo kiedys mialam jeszcze dluzsze i nic im nie bylo a teraz wypadaja po prostu garsciami....  Cytat: 
  Chociaz wlasciwie to nie pamietam czy byly to takie kuleczki. Dziewczyny, moglybyscie polecic mi jakies dobre tabletki z tych tanszych typu Belissa, Skrzypovita itp? Mysle ze sprobuje teraz wlasnie cos z tej polki gdyz ostatnio kurowalam sie Revalidem za 60zl a g*wno pomogl   
				__________________ | ||
|     | 
|  2011-07-08, 19:09 | #3628 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Przemy¶l 
					Wiadomo¶ci: 826
				 | 

Cytat: 
 Zreszta nawet , kiedy glowy nie myje, a sie podrapie, to rowniez mam, takie jakies to ¿ó³tawe jest. Tak jakby naskórek. To chyba wynika z du¿ej ilo¶ci tego ³oju na g³owie. Nawet myslalam, ¿e moze te w³osy wypadaj± mi dlatego, ¿e tyle tego ³oju. Napewno ten ³ój jest przyczyn± przet³uszczania siê w³osów. Ale sama nie wiem, czy taka tego przyczyna. Edytowane przez Malgorzatka21 Czas edycji: 2011-07-08 o 19:11 | |
|     | 
|  2011-07-08, 21:27 | #3629 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
					Wiadomo¶ci: 24 494
				 | 

Cytat: 
  zaczê³am dopiero 2 dni temu ³ykaæ BioGarden równie¿ uwa¿am ¿e podcinanie nijak ma siê do wzmacniania w³osy rosn± ze skóry g³owy a podcina siê przecie¿ same koñce | |
|     | 
|  2011-07-09, 08:53 | #3630 | 
				 | 

Pyta³am o podcinanie dermatologa, powiedzia³, ¿e nie ma to ¿adnego wp³ywu na stan w³osów, jedynie podcinanie koñcówek. Jednak powiem szczerze, ¿e gdy zaczê³y mi wypadaæ d³ugo¶ci prawie do pasa to by³am za³amana tym widokiem, teraz mam do ³opatek i trochê mniej to boli (mam na my¶li to co dziewczyny pisa³y wcze¶niej- im krótsze, tym mniej zauwa¿alne wypadanie).  A s³uchajcie, chcê sobie zrobiæ p³ukankê z pokrzywy (do tej pory stosowa³am j± tylko wewnêtrznie), nale¿y zaparzyæ z dwóch torebek i pewnie po umyciu polaæ w³osy? Czy sp³ukiwaæ? 
|     | 
|  | 
|  Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów | 
|  | 

| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

o qrczê ...
 o qrczê ...