|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
chelsea mi tydzień temu też lekarz powiedział że poród lada moment, szyjka zgładzona, rozwarcie 3-4cm i że zaraz urodzę.. i co ? minął tydzień a ja dalej w dwupaku
'leki odstawione na KTG wychodziły skurcze ale Lilce przestało się spieszyć...dziwnie się czuję bo jak mi tak nagadał to się nastawiłam na poród i już teraz się czuję jakbym była po terminie ![]() Cytat:
to czekamy na fotkę Lenki ![]() hehe, nigdy więcej dzieci?? ja się tak w czasie porodu darłam że nigdy więcej dzieci i jak z siostrą rozmawiam to jej mówiłam żeby koniecznie używali zabezpieczenia Cytat:
![]()
|
|
#1022 | |
|
Rozeznanie
|
nerola Iza rosnie jak na drozdzach
![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1023 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak będą mocniejsze + skurcz łydki to się zesr*am za przeproszeniem podczas porodu z bólu ! Czemu mam te skurcze Cytat:
![]() byłam z brzuchem ? ![]() Cytat:
Teściowa i tak będzie marudzić i tak. Jak nie będzie gadki o wózku to sobie weźmie inny temat w obroty ! A jak już będzie wiesz natrętna to po czasie oddacie pieniądze i powiecie że już NIGDY nie chcecie od niej pieniędzy wtedy uwierz mi sumienie jej ruszy !A wy biorąc pieniądze nic nie stracicie a zyskacie ![]() Cytat:
3 razy czytałam czy to chodzi o pipkę tak bezpośrednio to napisałaś, że aż zgłupiałam MNIE TEŻ okropnie boli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAA!! A pisałam jej że dzisiaj 07.07 i dwie 7 więc na szczęście |
||||||||
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
COOO?
Czyżby Zanka sie doczekała??? ![]() Lecę czytać!
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, wysle nr konta i mi podziekujesz
![]() zanka - no to sie doczekałas, gratki nerola - powiedz mi, dziewczynki sa spokojniejsze od chlopców? (w razie czego skłam!). i niezle masz mleczka skoro Izunia taki aniołek z polikami sie robi!!! scio - jak możesz! co to za matka co w zabobony nie wierzy (ciekawy z tym lustrem w sumie...) i nie funduje fajnych potówek dziecku!!! nununu agni - pytalas skad mam energie na sprzatanie itd. nie wiem! chyba jakis syndrom wicia i sprzatania gniazda mi sie wlaczyl moze poród niedługo? ide konczyc to moje sprzatanie (lodowka juz czysta, szafki i kafelki czekaja) i katowac sąsiadow i budowlancow za oknem muza http://www.youtube.com/watch?v=Mu2DaLiA1yo brunetka - wziac kase chocbys miala na pampersy potem wydac. nawet jak dopiero by dala po urodzeniu! jakby mi ktos obiecal ale po porodzie to bym chyba sie w sklepie umowila ze teraz dasz jakis zadatek a potem reszte (mysle ze mozna jakos sie dogadac) - a wozek ze odbierzesz wlasnie po porodzie. nawet bym powiedziala w sklepie o zabobonach i tesciowej!!! |
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez podczas kąpieli był wrzask jakby Karolinke ze skóry obdzierali eh
az na poczatku moj mąż kąpał z mama a ja nawet nie chcialam na to patrzec bo mi sie serce krajało ale sie przemoglam zniosłam to darcie jakos a wczoraj nie zaplakala ani razu hehe polozna powiedziala zeby dac dziecku palce do potrzymania w dloniach niech sobie sciska podczas kapieli bo wtedy mniej sie boi i to dziala ktoras z was tez o tym pisala ![]() Zanka moje gratulacje ![]() ![]() klask i: !!!
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-07-07 o 14:17 |
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie da sie Was nadrobic czytam i czytam zaraz wstawię fotki mojego brzuchola do klubu
a co do brunetki to hmmmjak juz chcecie wziąć kasę od teściowej to lepiej niech mąż weźmie Ty nie wyciągaj do niej ręki po kasę bo może Ci to później wypomnieć sama znasz swoja teściową i wiesz mniej więcej jaki ma charakter ale z drugiej strony jak macie sie zadłużać i później spłacać raty to lepiej żeby się ''ona'' zrzuciła bo na początku i w ogóle dziecko to taka studnia bez dna ciągle cos trzeba na same pieluchy pójdzie Ci dużo a i dziecko rośnie trzeba wszystko brac pod uwagę ale to juz sama musisz zdecydować |
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. wyrywanie i bol po wyrwaniu 8ki 2. meeeega skurcz łydki 3. bóle parte porodowe (moze dlatego ze juz siły nie mialam...) 4. zwykłe bóle porodowe (ale ja nie mialam krzyżowych) |
|
|
|
|
#1029 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() ciągle nadrabiam i jak już się zbliżam do końca to zawsze nowa strona się pokazuje więc na raty, bo inaczej się nie da Cytat:
szybko wracajcie do domku Cytat:
i za naprawę w środku ![]() CarmelaSoprano super, że juz w domku jesteście, a Sara sama słodycz dziubek79 super masz męża i takie przeżycia niesamowicie zbliżająSico Agatka Cytat:
za wizytęCytat:
GRATULACJE dla ZANKI |
||||
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam weź, nigdy nie wiadomo jakie wydatki wyjda po porodzie, a beda raty z głowy!!! pięknie i to w niecałe 2 miesiace ![]() ![]() klask i:zanka zdjeciaaaa!!!! |
|
|
|
|
#1031 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję ![]() My tez jeszcze wózka nie kupiliśmy bo dziadkowie mają nam dać na niego. Moi na pewno dadzą połowę a rodzice TŻ... z nimi jak z dziećmi nigdy nic nie wiadomo Tez powinnam umyć okna ale jakby mnie TŻ zobaczył stojącą na krześle to by się nieźle wkurzył... Aha. Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Widzisz a myślałaś, że nic z tych skurczy nie będzie. A jednak jest- Lenka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już sie szykuje na wojny z "dobrymi radami"![]() I słynna polska czapka 30st ciepła ale dziecko w czapkę i kombinezon! Cytat:
ale Twój też niezły haha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mała wcale nie taka mała![]() Ehhh wracam do prasowania... za cholerę sie to prasować nie chce
|
|||||
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co Wam powiem,
powiem Wam, że normalnie nie wiem czy mam coś w sobie jakąś magie, ale to zaczyna być nagminne. Pisałam ostatnio, że czekając w kolejce do wc - jakaś starsza Pani mnie błogosławiła aby dzieciątko i Ja byliśmy zdrowe. Dzisiaj idę na pocztę sobie spokojnie, wyskakuje przede mną starzy Pan i robi przede mną znak pokoju i mówi, że błogosławi mnie aby dziecko było zdrowie oraz mamusia, bo Ja taka ładna...![]() wystraszyłam się lekko, ale z drugiej strony miło mi było ![]() Dzisiaj sobie kupiłam lakiery ))Szalone kolory ! Zmalowana a jak Twoje paznokcie, masz jeden nie pomalowany?! Wodauqa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Lilkaa dziękuje za opis porodu trochę się zdołowałam, bo mój D nie będzie przy mnie i jak tak czytam, że mąż tak Cie wspierał albo którąś z Was to gdzies fajnie mi by było aby był przy mnie, ale siła wyższa niestety... cudownie że poszło tak szybko !83monia mam nadzieję, że u mnie skurcze porodowe będą mniejsze niż skurcze łydek bo Ja tak samo jak TY, jak mnie łapie to kołdra do buzi i stękanie
|
|
|
|
#1034 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ich mam od maja.angielscy budowlańcy-psia ich mac!!! rusztowanie rozstawione było przez 2 tygonie zanim zaaczęli cokolwiek robic.2 przyszło i juz 3 dzień malują ramy okien na zewnatrz i jeszcze mi podwinęli zmioteczkę i szufelkę z ogródka. śmierdzi farbą. ajjj.... oj.dużo się działo. ![]() Cytat:
o juz takowe są? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jaka już fajniutka i takie pulchniutkie ramionka
|
|||||
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja znalazłam dla mnie wózek idealny http://cache.vendaria.com/vpop/VpopV...ia%20Media&tp= Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-07 o 13:22 |
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
A co do teściowej to mnie moja wiecznie magluje, żeby kupić kaftaniki, bo dzieciątko musi mieć długi rękaw jak będzie miało body z krótkim rękawem. Ja jej cały czas mówię, że jak będzie chłodno to założę body z dł rękawem a nie z krótkim i nie chcę póki co kaftaniku, ale ona gdzieś tam jak jest ten temat to wspomina że trzeba kupić kaftanik
i wiecznie powtarza, że dzieciątko nie może mieć zimno ![]() Ale tak samo jak Scio wchodzi mi jednym uchem, drugim wychodzi i teściowa wie że i tak i tak zrobię po swojemu
|
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
oki wstawiłam juz zdjęcia do klubu
|
|
|
|
#1038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żeby nie malować to ścięłam pazury ![]() MAM PYTANIE: Czy planujecie coś dawać położnym i lekarzowi za opiekę w szpitalu ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-07 o 13:32 |
|
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
żaneta jak lubisz malowac paznokcie podrzucam Ci link na nowa modę malowania paznokci może Ci sie spodoba
http://www.youtube.com/watch?v=PUz8H...eature=related |
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
nerolko Izunia śliczna
wezmę sobie chyba gazetę w poniedziałęk na tą izbę, bo jak mówisz, że mogę troche poczekać, to może czas w kolejce szybciej minie na czytaniu a tak w ogóle to byłam ze SR zwiedzać porodówkę - nie powiem - na początku wydała mi się przerażająca, ale tak potem to stwierdziłam, że chyba da się wytrzymać w takiej sali i podobno mają w przyszłym tyg uruchomić już oddział położniczy - no to sie przekonam czy zdążą ![]() wodaqua gratuluję rocznicy kolejnej ![]() a u nas dzisiaj już chmurzasto...chyba moje słoneczko na wschód uciekło...duszno jedynie na dworze i parno, pewnie będzie lało popołudniu lub wieczorem... znalazłam sobie zajęcie: zafundowałam sobie najpierw drzemeczkę godzinną, a potem wyszorowałam szafki w kuchni teraz trochę muszę odpocząć i się wezmę chyba za prasowanie...
|
|
|
|
#1042 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Brawo
![]() Dzięki za opis Lileczko I podoba mi się to, że tak aktywnie rodziłaś. Piłka, zmiany pozycji, łażenie. Też bym tak chciała. Tylko że wiem, że jak przyjdzie co do czego, to wszelkie założenia mogą wziąć w łeb i będę tylko leżeć i kwiczeć ![]() Cytat:
Cytat:
Napisał tylko "krótka". Zresztą co to za różnica, grunt żeby się nie pogorszyło! Ale dziś jakoś lepiej się czuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie to lek wszechczasów ![]() Cytat:
To już tak fajnie brzmi - 9 miesiąc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale zupełnie nie sugeruj się tym, bo każda sytuacja jest inna i jeśli u Was się nie przelewa, to lepiej przełknąć gulę i wziąć niż potem się denerwować, że nie starcza na to czy tamto. My na szczęście mamy dość komfortową sytuację finansową, więc nie musimy. Poza tym jak NIENAWIDZĘ czegoś komuś zawdzięczać (ale już tak skrajnie, u mnie to jakaś paranoja ). Chcę żeby nasze dziecko miał wszystko od nas. Dla mnie straszne ważne jest poczucie, że to my jesteśmy w stanie sami o nie zadbać. Poza tym nie znosłabym ewentualnego przypomnienia kiedyś, nawet tak ukradkiem niby, że to "babunia Ci kupiła wózeczek" albo że "to ja dałam, więc macie teraz się mnie w tym czy w tamtym słuchać! ". Ale tak jak mówię to nie sytuacja biało-czarna, tylko zależy od tego co życie niesie...
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że to dobra cena bo najtaniej taki komplet widziałam za ok 1900zł A wózek w stanie idealnym, kupiony rok temu więc gondola może pojeździła z pół roku i spacerówka też tyle. Jak na taki wózek to prawie nic. a ten "Twój" Baby jogger też super!! nie wiedziałam że w nich jest opcja dla dwójki dzieci
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na filmiku laska ma palce całe w lakierze :P Tego to akurat można się pozbyć, smaruje się palce oliwką, albo jakimś kremem b. tłustym, wtedy lakier się nie "przykleja"do palca ![]() brumek dziękuje, czytałam o tym syropie. Jestem dość zdesperowana i byłam przed momentem po te czopki, stoją i na mnie patrzą. Trochę się obawiam, no ale :P Jak to nie pomoże to idę po syrop.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-07 o 13:40 |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/zestaw-wozek-x...705955328.html trzeba polować na okazje |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1047 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Świetne wieści. Dobrze, że jest tak dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja latem tylko takich kolorów używam
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-07 o 13:44 |
|||||
|
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie powinnam powoli je ścinać i nic nie malować ![]() Jeżeli o mnie chodzi co do ofiarowania komuś prezentów, to nie wiem. Mi miło było jak dostałam w pracy prezent od stałych klientek. Zobaczę jak się będą sprawowały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie się podoba !
|
|||
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz racje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

'leki odstawione na KTG wychodziły skurcze ale Lilce przestało się spieszyć...

to czekamy na fotkę Lenki 

A zastanawiam się, czy np. jakby skurcz łydki dopadł w trakcie skurczu porodowego to nie byłaby to w pewnym sensie ulga że chociaż chwilę boli gdzie indziej

Więc sama już nie wiem co jest lepsze
klask i: !!!

zębole

ja już sie szykuje na wojny z "dobrymi radami"

Zakończone: 2
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)