Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 12:51   #1021
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

chelsea mi tydzień temu też lekarz powiedział że poród lada moment, szyjka zgładzona, rozwarcie 3-4cm i że zaraz urodzę.. i co ? minął tydzień a ja dalej w dwupaku 'leki odstawione na KTG wychodziły skurcze ale Lilce przestało się spieszyć...
dziwnie się czuję bo jak mi tak nagadał to się nastawiłam na poród i już teraz się czuję jakbym była po terminie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sms od Zanki:
Lenka ma 53 cm i 3000g. Nie wiem ile punktów bo zapomniałam spytać,
Poród szybki ale o wiele bardziej bolesny. Mała jest śmieszna tak jak Filip jak się urodził. Ma mało włosków, a zgagę miałam straszną w ciąży haha. Do wieczora mam odpoczywać. Nigdy więcej dzieci !!!!
to czekamy na fotkę Lenki

hehe, nigdy więcej dzieci??

ja się tak w czasie porodu darłam że nigdy więcej dzieci i jak z siostrą rozmawiam to jej mówiłam żeby koniecznie używali zabezpieczenia

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Witam po wizycie,

nie wiem jeszcze, czy trzymalyscie kciuki, bo dopiero usiadlam przed wizazem, ale chyba tak, bo nie jest zle. Lekarz bynajmniej zadowolony. Dzieciatku serduszko ladnie bilo, a moja szyjka raczej ok, cos tam na opuszek zaczyna przepuszczac, ale generalnie jeszcze ladnie trzyma, jak na ten etap ciazy. Dostalam skierowanie na paciora i ostatnie badania krwi, moczu, hbs i cos tam jeszcze. Widzimy sie dopiero za 5 tyg, bo w miedzyczasie gin ma urlop, mam nadzieje, ze dotrwam, bo wtedy bede tez miala usg. Gin powiedzial, ze w zasadzie 3 tyg i bede mogla bezpiecznie rodzic, ale ja mu powiedzialam, ze nigdzie sie wtedy jeszcze nie wybieram. Mam zezwolenie na wyjazd do rodzicow (120km). Ufff to tyle...
no to same dobre wiadomości
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 12:54   #1022
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No to macie te zdjecia
nerola Iza rosnie jak na drozdzach
Cytat:
Sms od Zanki:
Poród szybki ale o wiele bardziej bolesny. Mała jest śmieszna tak jak Filip jak się urodził. Ma mało włosków, a zgagę miałam straszną w ciąży haha. Do wieczora mam odpoczywać. Nigdy więcej dzieci !!!!
Gratulacje Zanka wracaj szybko do formy
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 12:59   #1023
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Zaczynamy 36 t.c. (dla niektórych to 37) czyli 9 miesiąc jeśli dobrze mysle
Gratuluje !

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Kochana ja nie chcę straszyć ale wczoraj babka na IP powiedziała mi że skurcze porodowe to właśnie takie skurcze łydek tylko trochę () bardziej odczuwalne... Więc raczej nie umrzesz a urodzisz przy takich bólach A zastanawiam się, czy np. jakby skurcz łydki dopadł w trakcie skurczu porodowego to nie byłaby to w pewnym sensie ulga że chociaż chwilę boli gdzie indziej
Jak będą takie skurcze jak przy łydce to nie umrę,
ale jak będą mocniejsze + skurcz łydki to się zesr*am za przeproszeniem podczas porodu z bólu !
Czemu mam te skurcze

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Zaneta śniłaś mi sie pracowałyśmy razem na jakies wielkiej kuchni i ja sie nie wyrabiałam i Ty byłas na mnie zła
No nie lubię jak ktoś się nie wyrabia
byłam z brzuchem ?

Cytat:
Jeśli nie weźmiemy tych pieniędzy to zostają nam raty Więc sama już nie wiem co jest lepsze
Weź!!
Teściowa i tak będzie marudzić i tak.
Jak nie będzie gadki o wózku to sobie weźmie inny temat w obroty !
A jak już będzie wiesz natrętna to po czasie oddacie pieniądze i powiecie że już NIGDY nie chcecie od niej pieniędzy wtedy uwierz mi sumienie jej ruszy !
A wy biorąc pieniądze nic nie stracicie a zyskacie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zmykam dalej coś robić. Obiad. Potem jadę do koleżanki.
Chodzić nie mogę, tak mnie cipa boli i te kości w niej. Straszne to uczucie.

3 razy czytałam czy to chodzi o pipkę
tak bezpośrednio to napisałaś, że aż zgłupiałam
MNIE TEŻ okropnie boli

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aaaa udało mi się i zakupiłam dziś wózek

kupiłam Xlandera XA kolor energy o taki http://www.tiggle.ie/images/X-LANDER-XA-ENERGY-2.jpg

Udało się upolować na allegro z maja ub.roku za całkiem dobrą cenę
Eleganckaaaaa fura

Cytat:
Wiecie co a ja dzisiaj mam jakieś dziwne przeczucia... Rano wstałam, to pierwsze co przepędziło mnie na kibelek, później siara mi poleciała ni z tego ni z owego. Dzwonili do mnie po kolei najpierw moja mama, później tata, a jeszcze później teściowa i się pytali jak się czuję... Teraz mnie brzuch @ pobolewa Może głupie przeczucia ale jednak...
Może coś wisi w powietrzu

Cytat:
Sms od Zanki:

HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAA!!
A pisałam jej że dzisiaj 07.07 i dwie 7 więc na szczęście

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:04   #1024
brumek
Zakorzenienie

COOO?
Czyżby Zanka sie doczekała???
Lecę czytać!
Stary 2011-07-07, 13:07   #1025
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
kobieto! przywrócilaś mi wiarę w ludzi jak Ci mam dziękować?!
spoko, wysle nr konta i mi podziekujesz

zanka - no to sie doczekałas, gratki

nerola - powiedz mi, dziewczynki sa spokojniejsze od chlopców? (w razie czego skłam!). i niezle masz mleczka skoro Izunia taki aniołek z polikami sie robi!!!

scio - jak możesz! co to za matka co w zabobony nie wierzy (ciekawy z tym lustrem w sumie...) i nie funduje fajnych potówek dziecku!!! nununu

agni - pytalas skad mam energie na sprzatanie itd. nie wiem! chyba jakis syndrom wicia i sprzatania gniazda mi sie wlaczyl moze poród niedługo?
ide konczyc to moje sprzatanie (lodowka juz czysta, szafki i kafelki czekaja) i katowac sąsiadow i budowlancow za oknem muza http://www.youtube.com/watch?v=Mu2DaLiA1yo

brunetka - wziac kase chocbys miala na pampersy potem wydac. nawet jak dopiero by dala po urodzeniu! jakby mi ktos obiecal ale po porodzie to bym chyba sie w sklepie umowila ze teraz dasz jakis zadatek a potem reszte (mysle ze mozna jakos sie dogadac) - a wozek ze odbierzesz wlasnie po porodzie. nawet bym powiedziala w sklepie o zabobonach i tesciowej!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:09   #1026
Lilkaa82
Rozeznanie

U nas tez podczas kąpieli był wrzask jakby Karolinke ze skóry obdzierali eh az na poczatku moj mąż kąpał z mama a ja nawet nie chcialam na to patrzec bo mi sie serce krajało ale sie przemoglam zniosłam to darcie jakos a wczoraj nie zaplakala ani razu hehe polozna powiedziala zeby dac dziecku palce do potrzymania w dloniach niech sobie sciska podczas kapieli bo wtedy mniej sie boi i to dziala ktoras z was tez o tym pisala

Zanka moje gratulacje klask i: !!!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-07-07 o 14:17
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:09   #1027
agadus
Wtajemniczenie

no nie da sie Was nadrobic czytam i czytam zaraz wstawię fotki mojego brzuchola do klubu

a co do brunetki to hmmmjak juz chcecie wziąć kasę od teściowej to lepiej niech mąż weźmie Ty nie wyciągaj do niej ręki po kasę bo może Ci to później wypomnieć sama znasz swoja teściową i wiesz mniej więcej jaki ma charakter ale z drugiej strony jak macie sie zadłużać i później spłacać raty to lepiej żeby się ''ona'' zrzuciła bo na początku i w ogóle dziecko to taka studnia bez dna ciągle cos trzeba na same pieluchy pójdzie Ci dużo a i dziecko rośnie trzeba wszystko brac pod uwagę ale to juz sama musisz zdecydować

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:10   #1028
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jak będą takie skurcze jak przy łydce to nie umrę,
ale jak będą mocniejsze + skurcz łydki to się zesr*am za przeproszeniem podczas porodu z bólu !
Czemu mam te skurcze
eee, ja mialam mniejsze niz skurcze łydek. jak mi łydka cierpnie to musze wręcz poduszkę zagryźć bo inaczej to mi łzy same sie cisna i wyłabym jak jakis wilk do ksiezyca. moja skala bólu to:
1. wyrywanie i bol po wyrwaniu 8ki
2. meeeega skurcz łydki
3. bóle parte porodowe (moze dlatego ze juz siły nie mialam...)
4. zwykłe bóle porodowe (ale ja nie mialam krzyżowych)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:11   #1029
JustPi
Rozeznanie

Cześć mamusie
ciągle nadrabiam i jak już się zbliżam do końca to zawsze nowa strona się pokazuje więc na raty, bo inaczej się nie da
Cytat:
Sms od Lady:
"Tymek pozdrawia ciocie.Wazy 3080,urodzony równo w 39 tc.Jest cudny.
Ja się czuję jak zwłoki kota pod tirem ale dla tej kruszyny było warto.
Pogratulujcie ode mnie Bartessie"
.(napisałam Lady,ze i Barteska dziś tuli Karolka)
Zdjęcie Tymka przystojniaczka prześle Brunetka
jeszcze raz lady ogromne gratulacje Tymek cudowny czekamy teraz na szybkie ozdrowienie zwłok kocich szybko wracajcie do domku
Cytat:
U nas dziś była po raz ostatni położna.
Iza zdrowa,waży 3760
Męczyły nas zaparcia ale jest lepiej choć nie wspaniale
Zrobiła dziś 3 kupki i teraz śpi.Trochę Ją rozpieściliśmy przez ten ból brzuszka.

Byłam dziś u gina i się już naprawiłam w środku
Dostałam tablety anty dla karmiących.

Moja mama pojechała.Nagotowała nam żarcia i choć tu mam spokój.

T. wraca w poniedziałek do pracy i będzie jeździł od 5 rano do 22.

Trzymałam kciuki za wizyty,KTG i mam nadzieję,ze pomogły
to Izunia nadrabia ładnie i za naprawę w środku

CarmelaSoprano super, że juz w domku jesteście, a Sara sama słodycz

dziubek79 to się nacierpiałaś super masz męża i takie przeżycia niesamowicie zbliżają

Sico Agatka

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Lady, Bartessa moje gratulacje i buziaki dla chłopaków

dziubek bidulko się namęczyłaś, ale dzielna byłas i za to, że już w domku jesteście należą się

a my po wizycie... i tak: szyjka skrócona, ale jeszcze bez rozwarcia, tętno małej 137, miarowe, a moje wyniki cudne - w końcu po tylu miesiącach faszerowania się żelazem mam teraz super wyniki jak z początku ciąży... pan doktor obejrzał sobie też moje dłonie i stwierdził, że rzeczywiście opuchnięte jakbym tyrała z pługiem na polu, ale na gadaniu sie skończyło bo nic więcej na ich temat nie powiedział... i w poniedziałek mam iść na KTG na izbę do szpitala i to tyle co na wizycie... więc ok aha! przytyłam 1,5 kg

zmalowana czekam na info jak u Ciebie tymrazem wizyta i KTG
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski JESTEM,
długo to trwało bo musiałam sporo czekać na wizytę po KTG, a jak teraz wpadłam do domu to musiałam zjeść

No więc tak:
6 dni temu szyjka miała 3 cm, dzisiaj ma 1,8 z tych mniej dobrych wieści rozwarcia nadal brak :/ Łożysko II stopnia. Filip waży 3100-3200 a może więcej nie dał się zbadać bo tak się wiercił
Dostałam skierowanie do szpitala już. Wstępnie na sobotę, ale uprosiłam na poniedziałek. Wiadomo, że w weekendy nic nie robią więc bez sensu.
Jak mi będą wywoływać to zależy jak moja szyjka będzie wyglądać. Ale lekarz planuje wsadzić mi tam cewnik- balonik który powoduje rozwieranie szyjki. Tak więc od poniedziałku mnie nie ma, chyba, że Mały się zdecyduje i do tego czasu coś się ruszy.
Aha no i na KTG oczywiście skurcze, położna aż mi macała brzuch podczas skurczu i mówi, że niemożliwe że nic nie czuje No, a ja zupełnie NIC, null, Zero :P

To chyba wszystko tak w skrócie
Dziękujemy za kciuki
to czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój wypadków

GRATULACJE dla ZANKI
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:11   #1030
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie weźmiemy tych pieniędzy to zostają nam raty Więc sama już nie wiem co jest lepsze

eee tam weź, nigdy nie wiadomo jakie wydatki wyjda po porodzie, a beda raty z głowy!!!

Cytat:
Carmelko wczoraj wazyła 3760
pięknie i to w niecałe 2 miesiace klask i:

zanka zdjeciaaaa!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:11   #1031
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Wiecie co a ja dzisiaj mam jakieś dziwne przeczucia... Rano wstałam, to pierwsze co przepędziło mnie na kibelek, później siara mi poleciała ni z tego ni z owego. Dzwonili do mnie po kolei najpierw moja mama, później tata, a jeszcze później teściowa i się pytali jak się czuję... Teraz mnie brzuch @ pobolewa Może głupie przeczucia ale jednak...
Może kobieca intuicja działa. Bądź przygotowana, wiadomo, że z dzieciakami nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Super You! Ja już się nie mogę doczekac kiedy swojego zamówimy. Póki co środki gromadzimy bo niezły wydatek...

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Chelsea91, sliczne to łózeczko, lubię takie z historią. Nasze wprawdzie 4 latka ma i po 2 dzieci, ale sama miałam po 3 starszego kuzynostwa i jeszcze z 2 rodzeństwa na nim daliśmy radę Teraz mama tacie stęka że trzeba je dla Zośki wystawić u nich w domu :P

Sygine, kobieca intuicja?

Słonko wyszło więc pomyje okna pomalutku... Pa!
Nasze "przeżyło" siostrę TŻ (16 letnią aktualnie) i brata TŻ.
Dziękuję Moi rodzice chcą u siebie turystyczne postawić
My tez jeszcze wózka nie kupiliśmy bo dziadkowie mają nam dać na niego. Moi na pewno dadzą połowę a rodzice TŻ... z nimi jak z dziećmi nigdy nic nie wiadomo
Tez powinnam umyć okna ale jakby mnie TŻ zobaczył stojącą na krześle to by się nieźle wkurzył...
Aha. Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Sms od Zanki:
Super, że poszło szybko Widzisz a myślałaś, że nic z tych skurczy nie będzie. A jednak jest- Lenka!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Nie widać po nim tego wieku bardzo fajnie to wygląda

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Chelsea jak już wszystko przyszykowane czeka Ślicznie.

Cytat:
Witam po wizycie,

nie wiem jeszcze, czy trzymalyscie kciuki, bo dopiero usiadlam przed wizazem, ale chyba tak, bo nie jest zle. Lekarz bynajmniej zadowolony. Dzieciatku serduszko ladnie bilo, a moja szyjka raczej ok, cos tam na opuszek zaczyna przepuszczac, ale generalnie jeszcze ladnie trzyma, jak na ten etap ciazy. Dostalam skierowanie na paciora i ostatnie badania krwi, moczu, hbs i cos tam jeszcze. Widzimy sie dopiero za 5 tyg, bo w miedzyczasie gin ma urlop, mam nadzieje, ze dotrwam, bo wtedy bede tez miala usg. Gin powiedzial, ze w zasadzie 3 tyg i bede mogla bezpiecznie rodzic, ale ja mu powiedzialam, ze nigdzie sie wtedy jeszcze nie wybieram. Mam zezwolenie na wyjazd do rodzicow (120km). Ufff to tyle...

Teraz ide czytac, co sie u Was wydarzylo...
Super, że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

O kurcze! To faktycznie z takimi objawami to naprawdę dziwię się, że jeszcze nie urodziłaś!!!! Bo po tym, co napisałaś to naprawdę dla mnie to był zaczynający się poród jak ta lala! No mały Julianek psikusy Ci niezłe robi
Z niego jest niezły zbój, najpierw chciał wyleźć w 27 tygodniu a teraz siedzi na siłę...

Cytat:
chelsea mi tydzień temu też lekarz powiedział że poród lada moment, szyjka zgładzona, rozwarcie 3-4cm i że zaraz urodzę.. i co ? minął tydzień a ja dalej w dwupaku 'leki odstawione na KTG wychodziły skurcze ale Lilce przestało się spieszyć...
dziwnie się czuję bo jak mi tak nagadał to się nastawiłam na poród i już teraz się czuję jakbym była po terminie
Właśnie ja się czuję tak samo...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:12   #1032
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie moge wytrzymać z moją teściową. Cały czas mi marudzi, ze jak dziecko śpi to musi być cicho, tja przyzwyczaje sobie dziecko do spania w ciszy absolutnej to potem będę na palcach będę chodzić niech się przyzwyczaja do spania w normalnych domowych warunkach.

A po drugie. Będziemy dziś ustawiać łóżeczko. Będzie stało koło takiej szafy z lustrem i moja t. do mnie, ze jak to tak blisko lustra, dziecko do roku nie może się przeglądać

No i namiętnie wyziębiam dziecko Bo czapki nie zakładam i leży pod cienkim kocem i okno jest otwarte

W sumie zła matka ze mnie
Normalnie patologia jak nic.... opiekę społeczna na Ciebie nasłać bo co z Ciebie za matka?! kochane teściowe......... ja już sie szykuje na wojny z "dobrymi radami"
I słynna polska czapka 30st ciepła ale dziecko w czapkę i kombinezon!
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
też masz takie dziwne sny. mi się śniło że odszedł mi szop, a wyglądał jak kiełbaska chorizo (ta hiszpańska) i wszystko działo się w łazience białoruskiego hotelu w Grodnie. zajeło mi 2 minuty uświadomienie sobie że nic mi nie odeszło, bo nadal jestem w Londynie a nie w Grodnie
To akurat się mojemu mężowi śniło ale Twój też niezły haha
Cytat:
A tak wogóle to mój J. zapytał się po raz kolejny swojej matki czy daje pieniądze na wózek. Powiedziała, że tak ale nie teraz bo ona wierzy w zabobony!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! To sie znowu wkurzyłam i powiedziałam,
niech sobie kasę w buty włoży!!!! Ale potem jeszcze raz poszedł do matki i powiedziała, że dzisiaj dostaniemy kasę.
WZIĄĆ tą kasę czy nie ???? DORADŹCIE MI
Hmm...ciężka sprawa.... sami znacie ją najlepiej... ja osobiście bym nie wzięła i na pewno nie zapytała czy się dorzuca czy nie... ale mnie już nauczyło z teściową, że nie chce od niej NIC.... Z tymi ratami też trochę kicha..... a nie mysleliście żeby poszukać wózka który chcecie kupić ale używanego?
Cytat:
No to macie te zdjecia
jaka wielka już! włosy ma boskie
Cytat:
Czyżby jakaś intuicja??
Cytat:
Sms od Zanki:
Chcemy zdjęcia!! A mała wcale nie taka mała

Ehhh wracam do prasowania... za cholerę sie to prasować nie chce

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:15   #1033
zanetaa88
Zakorzenienie

Wiecie co Wam powiem,
powiem Wam, że normalnie nie wiem czy mam coś w sobie jakąś magie,
ale to zaczyna być nagminne.

Pisałam ostatnio, że czekając w kolejce do wc - jakaś starsza Pani mnie błogosławiła aby dzieciątko i Ja byliśmy zdrowe.
Dzisiaj idę na pocztę sobie spokojnie, wyskakuje przede mną starzy Pan i robi przede mną znak pokoju i mówi, że błogosławi mnie aby dziecko było zdrowie oraz mamusia, bo Ja taka ładna...

wystraszyłam się lekko, ale z drugiej strony miło mi było

Dzisiaj sobie kupiłam lakiery ))
Szalone kolory !

Zmalowana a jak Twoje paznokcie, masz jeden nie pomalowany?!
Wodauqa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Lilkaa
dziękuje za opis porodu trochę się zdołowałam, bo mój D nie będzie przy mnie i jak tak czytam, że mąż tak Cie wspierał albo którąś z Was to gdzies fajnie mi by było aby był przy mnie, ale siła wyższa niestety... cudownie że poszło tak szybko !

83monia mam nadzieję, że u mnie skurcze porodowe będą mniejsze niż skurcze łydek bo Ja tak samo jak TY, jak mnie łapie to kołdra do buzi i stękanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0024.jpg (90,4 KB, 31 załadowań)

Stary 2011-07-07, 13:15   #1034
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Nie moge wytrzymać z moją teściową. Cały czas mi marudzi, ze jak dziecko śpi to musi być cicho, tja przyzwyczaje sobie dziecko do spania w ciszy absolutnej to potem będę na palcach będę chodzić niech się przyzwyczaja do spania w normalnych domowych warunkach.

A po drugie. Będziemy dziś ustawiać łóżeczko. Będzie stało koło takiej szafy z lustrem i moja t. do mnie, ze jak to tak blisko lustra, dziecko do roku nie może się przeglądać

No i namiętnie wyziębiam dziecko Bo czapki nie zakładam i leży pod cienkim kocem i okno jest otwarte

W sumie zła matka ze mnie
no i zaczynają się dobre rady teściowych... o matko!!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
rusztowanie mi pod blokiem stawiaja. bedzie wesołe lato z robotnikami
ja ich mam od maja.angielscy budowlańcy-psia ich mac!!! rusztowanie rozstawione było przez 2 tygonie zanim zaaczęli cokolwiek robic.2 przyszło i juz 3 dzień malują ramy okien na zewnatrz i jeszcze mi podwinęli zmioteczkę i szufelkę z ogródka. śmierdzi farbą. ajjj....

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Hej, witam J

Wstawiam mój zaległy opis porodu J
oj.dużo się działo.
Cytat:
Obchodzimy dzisiaj z mężem 4 rocznicę ślubu, ale świętować będziemy raczej w weekend
.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny czym prac ubranka brudne od kupy?
o juz takowe są?
Cytat:
Cytat:
Nie dziwie ci się że nie możesz wytrzymać Ja nie na widzę takiego gadania!!!!

A tak wogóle to mój J. zapytał się po raz kolejny swojej matki czy daje pieniądze na wózek. Powiedziała, że tak ale nie teraz bo ona wierzy w zabobony!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! To sie znowu wkurzyłam i powiedziałam,
niech sobie kasę w buty włoży!!!! Ale potem jeszcze raz poszedł do matki i powiedziała, że dzisiaj dostaniemy kasę.
no jak weźmiesz to już będziesz musiała dac teściowej pojeżdzic wózeczkiem. z drugiej strony moja babcia zawsze mawiała: pokorne cielę dwie matki ssie.

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jak mnie tu dawno nie było... Wisiałam tylko na pasku jako podczytująca a i tak leciałam tylko tak "po łebkach".
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom wspaniałych, cudownych, pachnących dzieciaczków
Przeżyłam jeden fałszywy alarm w piątek, badało mnie 4 lekarzy- 3 z rana powiedziało, że na pewno dziś urodzę, jeden wieczorem powiedział że nic z tego.
I co? do tej pory jestem w dwupaku a do terminu tylko 8 dni. Czuję się aż za dobrze... :ryczysmarka: Cholera tak bardzo bym już chciała Julka zobaczyć...
a no włąśnie zastanawiałyśmy się gdzie się podziewasz.widziałam Cię na pasku, ale pewnie zajęta byłaś.
Cytat:
No to macie te zdjecia
jaka już fajniutka i takie pulchniutkie ramionka
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:20   #1035
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
aaaa udało mi się i zakupiłam dziś wózek

kupiłam Xlandera XA kolor energy o taki http://www.tiggle.ie/images/X-LANDER-XA-ENERGY-2.jpg

Udało się upolować na allegro z maja ub.roku za całkiem dobrą cenę
tak z ciekawości dużo kosztował?

ja znalazłam dla mnie wózek idealny

http://cache.vendaria.com/vpop/VpopV...ia%20Media&tp=

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-07-07 o 13:22
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:21   #1036
zanetaa88
Zakorzenienie

A co do teściowej to mnie moja wiecznie magluje, żeby kupić kaftaniki, bo dzieciątko musi mieć długi rękaw jak będzie miało body z krótkim rękawem. Ja jej cały czas mówię, że jak będzie chłodno to założę body z dł rękawem a nie z krótkim i nie chcę póki co kaftaniku, ale ona gdzieś tam jak jest ten temat to wspomina że trzeba kupić kaftanik
i wiecznie powtarza, że dzieciątko nie może mieć zimno
Ale tak samo jak Scio wchodzi mi jednym uchem, drugim wychodzi i teściowa wie że i tak i tak zrobię po swojemu

Stary 2011-07-07, 13:23   #1037
agadus
Wtajemniczenie

oki wstawiłam juz zdjęcia do klubu

Stary 2011-07-07, 13:29   #1038
agni82
Zadomowienie

Cytat:
kto wie kto wie

Cytat:
Sms od Zanki:
taaaaa.... do następnej awarii prądu
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:31   #1039
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Szalone kolory !

Zmalowana a jak Twoje paznokcie, masz jeden nie pomalowany?!
Zanetko ja mogę wszem i wobec ogłosić iż....zmyłam lakier tydzień temu i jestem teraz naga A kolory lakierów całkowicie w moim stylu A żeby nie malować to ścięłam pazury

MAM PYTANIE:
Czy planujecie coś dawać położnym i lekarzowi za opiekę w szpitalu ?

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-07-07 o 13:32
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:31   #1040
agadus
Wtajemniczenie

żaneta jak lubisz malowac paznokcie podrzucam Ci link na nowa modę malowania paznokci może Ci sie spodoba

http://www.youtube.com/watch?v=PUz8H...eature=related

Stary 2011-07-07, 13:32   #1041
pieleszka
Wtajemniczenie

nerolko Izunia śliczna i już taka duża

wezmę sobie chyba gazetę w poniedziałęk na tą izbę, bo jak mówisz, że mogę troche poczekać, to może czas w kolejce szybciej minie na czytaniu a tak w ogóle to byłam ze SR zwiedzać porodówkę - nie powiem - na początku wydała mi się przerażająca, ale tak potem to stwierdziłam, że chyba da się wytrzymać w takiej sali i podobno mają w przyszłym tyg uruchomić już oddział położniczy - no to sie przekonam czy zdążą

wodaqua gratuluję rocznicy kolejnej

a u nas dzisiaj już chmurzasto...chyba moje słoneczko na wschód uciekło...duszno jedynie na dworze i parno, pewnie będzie lało popołudniu lub wieczorem... znalazłam sobie zajęcie: zafundowałam sobie najpierw drzemeczkę godzinną, a potem wyszorowałam szafki w kuchni teraz trochę muszę odpocząć i się wezmę chyba za prasowanie...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:33   #1042
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a nam wczoraj odpadł pępuszek
Brawo

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Wstawiam mój zaległy opis porodu J
Dzięki za opis Lileczko Z Twoich słów to się wcale takie straszne nie wydaje. Ale to na pewno że pewnie jesteś bardzo silna i odporna PODZIWIAM!
I podoba mi się to, że tak aktywnie rodziłaś. Piłka, zmiany pozycji, łażenie. Też bym tak chciała. Tylko że wiem, że jak przyjdzie co do czego, to wszelkie założenia mogą wziąć w łeb i będę tylko leżeć i kwiczeć

Cytat:
Obchodzimy dzisiaj z mężem 4 rocznicę ślubu, ale świętować będziemy raczej w weekend
GRATULACJE dla Was obojga

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a nie napisała ci ginka w karcie ciazy ile masz tej szyjki? moze wcale tak tragicznie nie jest?! nie amrtw sie na zapas - masz leki wiec jest dobrze, nie biegasz i nie pracujesz na stanowisku "chemia w Biedronce" (wykładanie chemii ) wiec raczej sie nei meczysz (jak tylko rpzestaniesz na kładach jezdzic!). ja bez leków (w razie W mialam nospe wciagac i wiecej magnezu) i z rozwarciem i krotsza szyjka o 1 cm niz przy ostatnim porodzie (ciekawe czy znowu sie skróci) i juz 2 miesiac sobie wegetuje, wcale niekoniecznie sie oszczedzam na maxa i za tydzien termin, wiec da sie
To gin, do ginki ide w poniedzilek Napisał tylko "krótka". Zresztą co to za różnica, grunt żeby się nie pogorszyło! Ale dziś jakoś lepiej się czuję

Cytat:
szczerze mówiąc to.. nie zwróciłam na niego uwagi pamiętam tylko że jest brunetem ale byłam skupiona na wpatrywaniu się w Ciebie czy to Ty czy nie Ty że jakoś w ogóle nie pomyślałam żeby na niego popatrzeć
Nie odważe się mu tego powiedzieć Żartuję rzecz jasna

Cytat:
LASKI co na zaparcia ? Kiwi nie działa, śliwki nie działają, herbatka z liści malin nie działa.
Kochan, ja mam środek idealny. Uratował mi tych ostatnich 7-8 miesięcy życia. To syrop Lactulosum, już kilka razy o nim pisałam. Ginka mi go poleciła na samym początku, bo ja przez branie końskich dawek tego żelaza miałam okropne problemy. A to działa jak ideał - szybko, skutecznie, ale tak jakby naturalnie! Tak więc nie ma obaw, że chwyci Cie nagle na ulicy, zegnie w pół itp
Dla mnie to lek wszechczasów Producentowi dałabym Nobla

Cytat:
Zaczynamy 36 t.c. (dla niektórych to 37) czyli 9 miesiąc jeśli dobrze mysle
Brawo To już tak fajnie brzmi - 9 miesiąc

Cytat:
Sms od Zanki
Lenka urodziła sie o 10:20 jeszcze nie jest poważona ani pomierzona
ZANKA!!! BRAWO!!! TWOJE NAJWIĘKSZE MARZENIE SIĘ SPEŁNIŁO

Cytat:
Ja bym nie brała. Uniosłabym się honorem
Ale zupełnie nie sugeruj się tym, bo każda sytuacja jest inna i jeśli u Was się nie przelewa, to lepiej przełknąć gulę i wziąć niż potem się denerwować, że nie starcza na to czy tamto.
My na szczęście mamy dość komfortową sytuację finansową, więc nie musimy. Poza tym jak NIENAWIDZĘ czegoś komuś zawdzięczać (ale już tak skrajnie, u mnie to jakaś paranoja ). Chcę żeby nasze dziecko miał wszystko od nas. Dla mnie straszne ważne jest poczucie, że to my jesteśmy w stanie sami o nie zadbać. Poza tym nie znosłabym ewentualnego przypomnienia kiedyś, nawet tak ukradkiem niby, że to "babunia Ci kupiła wózeczek" albo że "to ja dałam, więc macie teraz się mnie w tym czy w tamtym słuchać! ".
Ale tak jak mówię to nie sytuacja biało-czarna, tylko zależy od tego co życie niesie...
Stary 2011-07-07, 13:34   #1043
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
tak z ciekawości dużo kosztował?

ja znalazłam dla mnie wózek idealny

http://cache.vendaria.com/vpop/VpopV...ia%20Media&tp=
full komplet z adapterami, torbą, ochraniaczem itd za 1200zł z przesyłką.
Myślę że to dobra cena bo najtaniej taki komplet widziałam za ok 1900zł

A wózek w stanie idealnym, kupiony rok temu więc gondola może pojeździła z pół roku i spacerówka też tyle.
Jak na taki wózek to prawie nic.

a ten "Twój" Baby jogger też super!! nie wiedziałam że w nich jest opcja dla dwójki dzieci
Stary 2011-07-07, 13:39   #1044
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
żaneta jak lubisz malowac paznokcie podrzucam Ci link na nowa modę malowania paznokci może Ci sie spodoba

Ta metoda jest fajna, ale jest "ale" :P Na paznokciu zostaje naprawdę gruba warstwa lakieru który schnie niemiłosiernie długo.
Na filmiku laska ma palce całe w lakierze :P Tego to akurat można się pozbyć, smaruje się palce oliwką, albo jakimś kremem b. tłustym, wtedy lakier się nie "przykleja"do palca

brumek
dziękuje, czytałam o tym syropie. Jestem dość zdesperowana i byłam przed momentem po te czopki, stoją i na mnie patrzą. Trochę się obawiam, no ale :P Jak to nie pomoże to idę po syrop.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-07-07 o 13:40
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:40   #1045
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

A wózek w stanie idealnym, kupiony rok temu więc gondola może pojeździła z pół roku i spacerówka też tyle.

a ten "Twój" Baby jogger też super!! nie wiedziałam że w nich jest opcja dla dwójki dzieci
dzisiaj na all miałam dodany taki wózek też z maja 2010 i był za 499zł
http://aukcjewp.wp.pl/zestaw-wozek-x...705955328.html

trzeba polować na okazje
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:41   #1046
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brawo

Ja bym nie brała. Uniosłabym się honorem
Ale zupełnie nie sugeruj się tym, bo każda sytuacja jest inna i jeśli u Was się nie przelewa, to lepiej przełknąć gulę i wziąć niż potem się denerwować, że nie starcza na to czy tamto.
My na szczęście mamy dość komfortową sytuację finansową, więc nie musimy. Poza tym jak NIENAWIDZĘ czegoś komuś zawdzięczać (ale już tak skrajnie, u mnie to jakaś paranoja ). Chcę żeby nasze dziecko miał wszystko od nas. Dla mnie straszne ważne jest poczucie, że to my jesteśmy w stanie sami o nie zadbać. Poza tym nie znosłabym ewentualnego przypomnienia kiedyś, nawet tak ukradkiem niby, że to "babunia Ci kupiła wózeczek" albo że "to ja dałam, więc macie teraz się mnie w tym czy w tamtym słuchać! ".
Ale tak jak mówię to nie sytuacja biało-czarna, tylko zależy od tego co życie niesie...
no właśnie różne są sytuacje rodzinne jedni nie martwia sie inni myślą skąd wziąć więc zamiast brać kredyt brunetko zastanów się dwa razy oczywiście jest duże prawdopodobieństwo że może tak później babcia mówić ale.....kochana musisz sama zdecydować my możemy cos podpowiedzieć ale w 100 % nie sugeruj się nami bo sama najlepiej wiesz jaka jest sytuacja w każdym bądź razie trzymam

Stary 2011-07-07, 13:42   #1047
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo łądne wózki Zwróciłam na niego uwagę chyba na I poszukiwania wózkowych, parę miesięcy temu. Ale u nas odpadł, bo nie chciałam pompowanych kół. Bo poza tym - z wyglądu - jest cudny!

Cytat:
Się coś widocznie rozkręca

Cytat:
Sms od Zanki:
Wymiary śliczne!

Cytat:
Dzieciatku serduszko ladnie bilo, a moja szyjka raczej ok, cos tam na opuszek zaczyna przepuszczac, ale generalnie jeszcze ladnie trzyma, jak na ten etap ciazy. Dostalam skierowanie na paciora i ostatnie badania krwi, moczu, hbs i cos tam jeszcze.
Świetne wieści. Dobrze, że jest tak dobrze

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Codziennie wstaję z "mini depresją", zawiedziona, że nic się nie dzieje. Jeszcze wczoraj urodziła znajoma która miała termin 10 dni po mnie... Przerasta mnie to już powoli... Nastawiali mnie cały czas na wcześniejszy poród a tu
Dlatego mnie wkurza sugerowanie lekarzy czy znajomych czy kogokolwiek, że "urodzisz wcześniej", czy "że przenosisz". To życie, biologia, natura - nie da wywróżyć, nawet na postawie medycznych przesłanek. A kobieta tylko potem chodzi i się frustruje i choć do terminu porodu jeszcze ma czas, to się czuje jakby przenosiła

Cytat:
Szalone kolory !
Ja latem tylko takich kolorów używam

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-07-07 o 13:44
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:42   #1048
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

MAM PYTANIE:
nie planuję

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dzisiaj na all miałam dodany taki wózek też z maja 2010 i był za 499zł
http://aukcjewp.wp.pl/zestaw-wozek-x...705955328.html

trzeba polować na okazje
właśnie to moja aukcja! wystawił ją dla mnie! umówiłam się ze sprzedającym na inną cenę a wystawił za mniej żeby zapłacić mniejszą prowizję
Stary 2011-07-07, 13:43   #1049
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Zanetko ja mogę wszem i wobec ogłosić iż....zmyłam lakier tydzień temu i jestem teraz naga A kolory lakierów całkowicie w moim stylu A żeby nie malować to ścięłam pazury

MAM PYTANIE:
A Ja mam większą wenę na palowanie paznokci niż wcześniej,
a właśnie powinnam powoli je ścinać i nic nie malować

Jeżeli o mnie chodzi co do ofiarowania komuś prezentów,
to nie wiem. Mi miło było jak dostałam w pracy prezent od stałych klientek. Zobaczę jak się będą sprawowały choć jakoś za bardzo nie przemawia za mną takie ofiarowanie, moja teściowa pewnie będzie coś w tym kierunku kombiowała

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

a co to jest w tej miseczce ?

Cytat:

To naprawdę trafiłaś mnie się podoba !

Stary 2011-07-07, 13:45   #1050
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta metoda jest fajna, ale jest "ale" :P Na paznokciu zostaje naprawdę gruba warstwa lakieru który schnie niemiłosiernie długo.
Na filmiku laska ma palce całe w lakierze :P Tego to akurat można się pozbyć, smaruje się palce oliwką, albo jakimś kremem b. tłustym, wtedy lakier się nie "przykleja"do palca

brumek
dziękuje, czytałam o tym syropie. Jestem dość zdesperowana i byłam przed momentem po te czopki, stoją i na mnie patrzą. Trochę się obawiam, no ale :P Jak to nie pomoże to idę po syrop.
możliwe ale oglądałam ten filmik i mnie zainteresował ja osobiście nie maluję paznokci kolorowymi lakierami bo mam miękkie i zaraz by mi się odpryskało albo scierało wstawiłam ten link bo taki ciekawy sposób malowania no ale zawsze jest jakies ale..masz racje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości