|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() ale ze młodo wygląda, to nikt się nie dziwił Cytat:
![]() ty te gumkę coś wysoko masz, u mnie ja układam tak pod pupa malej dokładnie. Cytat:
![]() udało ci się, ze chciałaś córkę i trafiłaś za pierwszym razem ![]()
![]() |
#1832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
a ja zaczęłam prace w trzecim miesiącu ciąży
![]()
#1834 | |
Zakorzenienie
|
używałam
![]() może wrócę do niego Cytat:
![]() ale podświadomie wdziałam, ze to będzie dziewczynka odkąd o dziecku pomyślałam ![]() Odebraliśmy kocicę, zadzwonili do nas dopiero jak się wybudziła, teraz śpi biedaczka ![]() dostaliśmy jakieś tabletki i lekarstwa przygotowane w strzykawkach do podania doustnie dokładny opis jak mamy z nią postępować a w poniedziałek kontrola
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
czy wasze dzieci tez wrzeszcza zeby zwrocic na siebie uwage?? moja krzyczy a jak na nia zerkne to sie przymyka;p i usmiecha;p
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się przez długi czas wydawało, ze chłopiec będzie, póki pan od usg nie powiedział, ze 90 procent dziewczynka ![]() ![]() Najważniejsze, żeby nie wskakiwała nigdzie wysoko, bo pewnie będzie próbować. mój Lucjan zjadł za dużo i zwymiotował ![]() tajka- tak, w jednej sekundzie potrafi przejść z krzyku czy płaczu w promienny uśmiech, tak, ze jeszcze buzia cala mokra od łez. szczególnie rano tak tatę zaczepia.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-07 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
tra
myslisz, ze nizej powinnam te gumke dawac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tra, jestem pewna że z serduszkiem Nadii też będzie ok ![]() ![]() ![]() Marsylia, faceci... ![]() ![]() ![]() ![]() Ada, słodziak ![]() Aja, a można wiedzieć gdzie mieszkasz? Bosti, trzymam kciuki za psinkę ![]() Castia, gratki 4 miesięcy ![]() ![]() Coralady, o starszego synka staraliśmy się rok. Mam dwurożną macicę i mięśniaki, to nie ułatwia niestety ani zajścia ani utrzymania ciąży. Do tego dochodził wiek, w momencie rozpoczęcia starań miałam już 33 lata. A jednak się udało, urodziłam zdrowego synka a 14 miesięcy później zaszłam w kolejną ciążę z Aniką, tym razem już w pierwszym cyklu. Jestem szczęściarą bo z taką macicą mogłabym nigdy nie donosić, a tu się udało i to dwukrotnie. A mój gin już proponował mi trzecie ![]() Kasiunia, ładna waga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1840 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile ma szwów? ma zalozony kaftan? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | ||
Zakorzenienie
|
ja mam zawsze pod tym logiem Marsupi
Cytat:
![]() tak sobie trochę czytałam o tych metodach i Bobath mi bardziej podpasowala. Dobrze, ze niedaleko mamy gabinet, to będziemy chodzić, bo za przyjazd do domu sobie krzyczą 30 złotych więcej ![]() ty jeszcze miałaś z ta anoreksja przecież problemy, to tym bardziej eis udało ![]() co to jest dwurożna macica? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
nie piszę nic o szwach na tej karcie, a wet nic nie mówiła,
nie ma kaftana, powiedział, ze jeśli zauważymy, że intensywnie liżę ranę to mamy jej zrobić kaftanik z rajtuzy ![]()
#1844 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie też się udało, bo chciałam syna mieć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gosikk_s ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-07 o 17:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() właśnie zaczęła się błąkać po mieszkaniu, i znowu położyła się w kuwecie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | |
Wtajemniczenie
|
mi lekarka kazała robić okłady z sody, na szklankę wody pół lyżeczki sody oczyszczonej
super, gratulacje!!!!! śliczna Lilianka ![]() klikamy codziennie ![]() Cytat:
ale idą na urlop zaraz doczytam do konca, ale korzystam z okazji, że maly śpi i wklejam zdj bondolino, jeszcze małemu się nie podoba, ale dzisiaj gorąco, to może dlatego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak nie ma zalozonego to pewnie ze 2-3 ![]() moja po 8 h poszla sie zalatwic do kuwety ![]() ego super!! kazde chyba dziecko na poczatku protestowalo. wsadzaj na pare minut, raz dwa polubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja z kolei mogłabym mieć jeszcze jedna córkę ![]() Cytat:
Cytat:
super razem wyglądacie, a bondolino śliczne. szybko się przyzwyczai, większość dzieciaczków na początku się buntuje. Nastepnym razem sie spotkamy w chustach i nosidłach.
![]() |
#1849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę o nią zadbać po tej ciąży i karmieniu wygląda jak nie mój kot ![]() Cytat:
![]() ja bym chciała tez mieć, ale ciągle nie ma nosideł na zachustowani wiem, ale narazie jeszcze nie ogłądałam tej rany
![]() |
#1850 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ale ten czas leci....niedługo nasze pociechy będą z nami pół roku.... ![]() corolady również dziękujemy, super uśmieszek Lilki. zazdroszczę talentu i pięknych zdjęć ![]() gosikk też obstawiam chyba ząbki. bardzo mi mało jee. i gryzie wszystko co popadnie. jak ją wezmę na kolana tak na brzuszek to mi nogi gryzie albo spodnie ![]() co do dzieci, to nam się udało za pierwszym razem. to było tak że pewnej nocy TZ mówi robimy bejbe? a ja no ok ![]() no i jest Malwinka ![]() ja jestem rocznik '85. Drugie chcemy mieć przed 30 bo TZ też ten sam rocznik. I chciałabym synka żeby pomógł tacie w biznesie ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-07 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
To ja jestem chyba najstarsza...mam 37 a mój TŻ 34
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izabela, biedna kicia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy już na niego trafiłaś to od razu pomyślałaś o dzieciach ja z moim jestem już 10 lat, z czego 4 lata w małżeństwie, a pomimo to dopiero teraz pomyślałam o dziecku to, że Idalia miała by kiedyś zostać sama mnie bardzo smuci ![]() aczkolwiek wiem, że rodzeństwo nie jest gwarancją, że tak nie będzie w szczególności dużej różnicy wieku, takiej powyżej 5 lat ale na tą chwile nie jestem w stanie się tak poświęcić dla małej ![]() ty jesteś jedynaczką, bardzo ci to dokucza? moja mama jest jedynaczką i wiem, że było jej trochę przykro z tego powodu, ale teraz już nie, bo sobie 4 córki szybko zrobiła ![]() i teraz ma 45 lat, i 4 dorosłe córeczki do towarzystwa ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-07 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ojjj w lidlu są arbuzy po 99gr/za kg, ale jak karmię to nie wiem czy moge bo też bym sie tym zapychala, żeby schudnąć ooo ja też bym chciala, żeby mi ktoś diete ustalił, bo już nie mogę na siebie patrzeć, ale oczywiście słodycze wciągam jedną dziurką od nosa ![]() Cytat:
![]() a jak tam kupa? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() boję się tylko, że w te upaly będzie mu za gorąco Cytat:
![]() Iza na zachustowanych są nowe wzory bondolino, to może zaraz będą też marsupi |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |||||
Zadomowienie
|
u was też taki skwar na dworze ?? spacerowałyśmy dziś z Nadią od 11 a o 16 wróciłyśmy oczywiście z przerwą na karmienie, snułam się pod drzewami bo tak to bym zwariowała i moje dziecko pewnie też od tego słońca
Nadusia dziś nad wyraz spokojna, może już jej mija maruderstwo Cytat:
montii łał jak ty wysoka jesteś jak tam Fabianek?? wrócił mu humor ? iza to może zastanów się nad wkładką ?? castia wielkie gratulacje z okazji 4 miesiąca ![]() coralady ślicznie ![]() Cytat:
![]() diatoma dogadaj się ze sprzedawcą żeby ci na własny koszt wymienił prunelle absolutnie nie jesteś nadopiekuńcza !!! traicionera jeżeli można się spytać jaki jest koszt rehabilitacji za zajęcia ?? mirabilka dziękuje za pocieszenie podniosło mnie to na duchu ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja tak samo, na studiach i po korzystałam z życia jak się dało i też miałam marzenie zostać mamą przed 30 no i jestem ![]() diatoma chyba wyśle męża po arbuza takiego smaka mi narobiłaś ![]() iza trzymam kciuki za koteczkę żeby szybko doszła do siebie Cytat:
![]() ![]() traicionera Lucek wciąga jak odkurzacz a Aronek nie chce jeśc jak jest taka pogoda ego super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio tak biadoli co chwilke jak jej nic nie pasi... jak po 5-10 minutach nikt nie pryjdzie to krzyczy a pozneij w ryk;p
![]() |
#1856 | ||
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
nie jestem na bieżąco, bo mój tata pracuje w domu na kompie i okupuje komputer non stop, że dopchać się nie można ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moja mała mi się zupełnie rozregulowała... jakiś czas temu spała od kąpieli o 20 do jakiejś 4-5. a teraz o 1 w nocy pobudka ![]() ![]()
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz spi od 21 do 2-3, a jak miala skok i katar wstawala co 2 godziny;p
![]() |
#1858 |
Wtajemniczenie
|
świetny wywiad z położną- mistrzynią
![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3850250.html a teraz wracam nadrabiać forum ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
Tra, no tak, mnie jeszcze doszła anoreksja, tym większe miałam szczęście, Dwurożna macica to wada budowy, prawidłowa ma kształt gruszki a dwurożna właśnie rogi po bokach. I niestety często zdarza się że zarodek zagnieżdża się w tym rogu i nie może rozwijać
![]() ![]() Ego, ślicznie wyglądacie ![]() ![]() ![]() Castia, a jaki macie biznes? Izabela, TZ spotkałam późno ale tak czy inaczej do 30 w ogóle nie chciałam mieć dzieci i nawet ich nie lubiłam. Później zaczęłam myśleć co będzie jeśli zapragnę a będzie już za późno. Kiedy poznałam TZ nie miałam już wątpliwości że chcę dziecka. Ale byłam zdecydowana na jedno, córkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
noo ciekawy pomysł, ja sobie dzisiaj zamiast tej nakladki zawiązałam ładną chustkę -apaszkę - cos w tym stylu , nawet znalazałam pod kolor bo niestety dziewczyna od której kupilam Marsupi nie ma tej nakładki ![]() Cytat:
mój tez krzyczy, ostatnio jak bylismy na spacerze, rozłozyłam prasolkę bo swieciło mu słonce i za kazdym razem jak parasolka mnie zasłaniała i mnie nie widzial to krzyczał ![]() ![]() Cytat:
![]() widziałam fajny kolor Marsupi - szary z dodatkiem lnu, ale na str. angielskiej, super na lato, szkoda ze u nas nie było, bo bym sie pokusiła, ale i tak dobrze bo udało mi sie kupic uzywane w super stanie co do dzieci to u mnie Wiktor jest baaaardzo wystarany, skonczyłam studia, mam dobrą prace - chociaz ostatnio przed zajsciem w ciąze juz chciałam zacząć szukac nowej z różnych przyczyn, mój tż tez pracuje, mamy swoje mieszkanie, wiec nic tylko rodzic dzieci. 2 lata przed zajsciem w ciąze odstawiłam tabletki anty i myslałam ze pójdzie tak trochę szybciej, ale niestety staralismy sie dokładnie 2 lata, tzn. na początku po prostu sie nie zabezpieczalismy ale jak ciagle nie wychodziło to zaczelismy stosowac tzw. metody naturalnego planowania, termometry, kalendarzyki itd. i po paru miesiacach w koncu wyszło. ![]() co do wieku to w sierpniu konczę 30 a tż 34. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.