Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1253 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 12:39   #37561
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jedziemy do Szczawnicy, potem Rabki Zdrój, okolic. Będziemy chodzić, dużo chodzić szlakami uwielbiam W zeszłym roku byliśmy w Dusznikach Z., noclegi w schronisku Pod Muflonem [jak ktoś nie lubi spartańskich warunków to nie polecam - nie spodziewaliśmy się, że będzie AŻ tak, choć klimat zachowany ] póki co to niewielkie zdobycze marzą nam się Bieszczady przyjdzie i na nie czas...
A, koniecznie coś czego boją się kleszcze, bo rok temu jeden mnie polubił :/ coś skutecznego, sprawdzonego macie?
Świetna wyprawa Oj zazdroszczę mocno - ja bym tab strasznie chciała w góry!! Ale nie mam z kim ;]
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
No cóż, najwyżej... poprawię
A ja myślałam że takie 3 ? A zobacz metodę, może do poprawiania się nada

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:05   #37562
maddzia007
Zakorzenienie

Witam
Pewnie mnie nie kojarzycie bo bardzo rzadko się tu udzielam, ale często Was podczytuję. Przyszłam po radę, bo sama już nie wiem jakie mam włosy. Kiedyś dbałam o nie jak o kręcone, ale jakoś tak efekty były marne, straciłam cierpliwość do nich. Teraz znów wracam do pielęgnacji CG, chociaż nie wiem czy jest sens. Załączam zdjęcia włosów umytych i ugniatanych na piance. Myślicie że da się wydobyć z nich jakiś skręt? Idę w najbliższych dniach do fryzjerki, jakie cięcie polecacie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4208.jpg (25,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4205.jpg (10,5 KB, 50 załadowań)
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:09   #37563
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Zrobiłam 3 kucyki, bo mam duużo włosów i uznałam, że na jednym mi nie wyjdzie
Cóż, zawsze lepiej spróbować.
Cytat:
a trochę włosów od spodu zostawiłam, ponieważ one kręcą się dużo mocniej i wyższa, krótsza warstwa je zasłaniała, albo były równo, uznałam, że muszę je zostawić żeby zaczęły być widocznie i włosy lepiej się układały
Rozumiem
Cytat:
No cóż, najwyżej... poprawię
Właśnie, właśnie! Poprawić zawsze można (jak się ma na czym bo ja nie mam )
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Metoda podobna do mojej z podpinaniem Sprawdzę, czy podpięłam ją do FAQ, przyda się Świetnie opisana.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:09   #37564
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Myszko ciesze się razem z Tobą Zaraź curlizmem od małego
Zarażę Jeśli będzie curlikiem

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Dzięki Sensualistko, będę próbować
Na podstawie tych obrazków co podlinkowała Eloe wreszcie mogę ocenić mój skręt i byłoby to głównie 3a. Ale pod spodem znajduję fajne korkociągi w stylu chyba coś więcej niż 3a
Myszko gratulacje

Ja właśnie też mam fale, a czasem znajdę 2-3 takie korkociągi i sama nie wiem

Cytat:
Klima włączona nie przepadam za tym wynalazkiem...
Jedziemy do Szczawnicy, potem Rabki Zdrój, okolic. Będziemy chodzić, dużo chodzić szlakami uwielbiam W zeszłym roku byliśmy w Dusznikach Z., noclegi w schronisku Pod Muflonem [jak ktoś nie lubi spartańskich warunków to nie polecam - nie spodziewaliśmy się, że będzie AŻ tak, choć klimat zachowany ] póki co to niewielkie zdobycze marzą nam się Bieszczady przyjdzie i na nie czas...
A, koniecznie coś czego boją się kleszcze, bo rok temu jeden mnie polubił :/ coś skutecznego, sprawdzonego macie?

Ooo... trzymam żeby wszystko było na dobrej drodze
Mój brat czeka na swojego pierwszego potomka właśnie termin to 12 lipiec, ale kto wie
Czekamy na fotki
Ale będziecie mieć super wyprawę

Ja mam termin na walentynki 2012 Choć i tak maluszek pewnie wyjdzie wcześniej albo później, jak mu będzie pasowało

Włosy mi właśnie schną, skończył mi się żel isany męski, jak ja to przeżyję, muszę kupić, a dziś już nie miałam Uzależniłam się od niego Ale użyłam niebieskiej bielendy, zobaczymy co to będzie.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:11   #37565
nusia114
Zadomowienie

Cytat:

Chciałam zrobić to tak jak na obrazkach, ale bałam się, że obetnę za dużo włosów, więc zrobiłam to po swojemu, odrobinę inaczej, ale myślę, że efekt ogólnie podobny
Inna rzecz, że ja to 2 lewe ręce mam

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:17   #37566
anoska
Zakorzenienie

witajcie

właśnie przeprosiłam się z żelem lnianym i ugotowałam porcyjkę czekam aż wystygnie, zakonserwuję i będę trzymać w szafce
może w końcu moje kłaki na drugi dzień będę wyglądać normalnie, a nie puszyć się i wyglądać na brudne...

czy któraś z Was zrezygnowała z mycia odżywką na rzecz delikatnego szamponu?
Stary 2011-07-07, 13:19   #37567
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
witajcie

właśnie przeprosiłam się z żelem lnianym i ugotowałam porcyjkę czekam aż wystygnie, zakonserwuję i będę trzymać w szafce
może w końcu moje kłaki na drugi dzień będę wyglądać normalnie, a nie puszyć się i wyglądać na brudne...

czy któraś z Was zrezygnowała z mycia odżywką na rzecz delikatnego szamponu?
Ja swojego czasu próbowałam przerzucić się na babydream, ale miałam po nim za lekkie włosy i wróciłam pokornie do odżywki
Stary 2011-07-07, 13:19   #37568
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcia włosów umytych i ugniatanych na piance. Myślicie że da się wydobyć z nich jakiś skręt?
Pewnie by się dało, ale... bardzo słabo widać materiał jest.
Cytat:
Idę w najbliższych dniach do fryzjerki, jakie cięcie polecacie?
Cieniowanie, ale dobrze by było się przyjrzeć, gdzie zaczyna się fala, a tego na zdjęciach nie widać. Możesz zrobić jakieś dokładniejsze, jaśniejsze zdjęcia?
Cytat:
Inna rzecz, że ja to 2 lewe ręce mam
Praktyka czyni mistrzynię. Kolejnym razem będzie lepiej

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:32   #37569
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja swojego czasu próbowałam przerzucić się na babydream, ale miałam po nim za lekkie włosy i wróciłam pokornie do odżywki
oj nie strasz mnie
właśnie też babydream myję i ciekawe co będzie
Stary 2011-07-07, 13:33   #37570
prince_polo
Zakorzenienie

dodam zdj moich wlosow. Te ciemne byly przed farbowaniem na rudo czyli jakies 4 miesiace temu. Obecnych(od kilku dni znwou mam ciemne) nie mam jeszcze cykne jutro.
teraz mam troche dluzsze bo to zdj jakies poltorej miesiaca temu byly robione moze nawet 2.
jak widac(moimz daniem przynajmniej) ciemne nie byly takie zniszczone a te zaatakowane farbami sa w opłakanym stanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25.styczen,poltorej tyg.jpg (31,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00020.jpg (60,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00019.jpg (63,4 KB, 45 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2011-07-07 o 13:35
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:43   #37571
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe
O tak Jesteś chora na curlizm Zaraziłaś się pałeczkami curlika skrętnego. To nieuleczalne
No nie pomyślałabym, ze nawet moje 2a to złapią No nic pozostaje mi się pogodzić z losem No chyba, ze niedługo nie będę musiała, bo włosy wypadają mi w takich ilościach, że być może wkrótce jedynie polerowanie Sidoluxem pozostanie

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe
Zdarza się. Ale jak coś się dzieje, to wiem, że jest powyżej steki
Czyli, że tak normalnie to masz poniżej 100? Ja przy 112 czuję się jakby czołg po mnie przejechał Przy 100 to już bym się pewnie z rodziną żegnała tak bym się źle czuła
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:49   #37572
marika161
Raczkowanie

myszka2020 gratulacje

anoska hmmm...ja wciąż szukam swojej metody mycia. Zaczęłam myć balsamem Mrs Potter's ale szybko go odstawiłam, bo podrażniał mi skórę. Do tej pory mam troszkę podrażnioną i nieraz mnie swędzi... Ostatnio myłam Isaną ale już na drugi dzień włoski były nieświeże i takie ciężkie, a później też mnie głowa swędziała. Tak więc myję szamponem. Mam dwa z Alterrki :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 ale tego używam bardzo rzadko.
Posiadam też szampon Hippa ale póki co nie jestem do niego w 100% przekonana. Obecnie najbardziej lubię ten Alterrki z migdałem

curlizm hehe, to dobre

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-07-07 o 13:50
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:52   #37573
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a mozna wiedziec jak ta maske robisz???
Ależ oczywiście przygotowanie jest banalnie proste, wystarczy zmielić ok 3 łyżek siemienia i zalać gorącą przegotowaną wodą, ale nie wrzątkiem mieszać to przez chwilkę, trochę przestudzić. To wersja podstawowa, sama w sobie też bardzo skuteczna bo cale dobrodziejstwo siemienia jest zamknięte właśnie pod osłonką i przy zwykłym gotowaniu całych nasionek jest po prostu marnotrawione, a ugotowanych nasionek nie da się zmielić bo są bardzo śliskie. Gdy już nasza baza się przestudzi można dodawać do niej dosłownie wszystko, miód, żołtka jaj, rozgnieciony owoc awokado, sok aloesowy, oleje, jednym słowem co nam tylko przyjdzie do głowy. Ja zmielone siemię często zalewam nie wodą a gorącym naparem z rumianku, można go zastąpić naparem z pokrzywy czy skrzypu, zawsze to jakieś dodatkowe mikroelementy możliwości modyfikacji jest nieskończenie wiele. Taką maskę trzymam ok godzinki, pod foliowym przykryciem bo lubi sobie wysychać.

Cytat:
dodam zdj moich wlosow. Te ciemne byly przed farbowaniem na rudo czyli jakies 4 miesiace temu. Obecnych(od kilku dni znwou mam ciemne) nie mam jeszcze cykne jutro.
teraz mam troche dluzsze bo to zdj jakies poltorej miesiaca temu byly robione moze nawet 2.
jak widac(moimz daniem przynajmniej) ciemne nie byly takie zniszczone a te zaatakowane farbami sa w opłakanym stanie
Myślę, że spokojnie uda Ci się w ciągu tych 3 miesięcy ujarzmić włoski ciemne faktycznie prezentują się całkiem ładnie konsekwentna regeneracja i nawilżanie załatwią sprawę i na wesele będą piękne kręciołki

Cytat:
tom się pogubiła już całkiem. Myślałam, że to natwarzowa maseczka (ze względu na problem z płukaniem nie nałożyłabym jej na włosy, więc podziwiam samozaparcie )
A pewnie, na twarz też nakładam jak mi zostanie używam samych naturalnych składników i raczej nie olei więc nic mnie nie zapcha a skóra mięciutko i gładziutka a problem z płukaniem nie jest aż tak wielki to parę minutek lania wodą na opuszczoną głowę i przeczesywania ich palcami. Przypuszczam, że gdybym się położyla w wannie pełnej wody to poszłoby to o wiele szybciej, ale zawsze spłukuję na stojąco żeby się nie plątały. Włosy są naprawdę śliskie po tej maseczce więc dość dobrze się wypłukuje. Całe utrudnienie polega na tym, że długo :P ostatecznie nigdy nie zostają mi farfocle między kosmykami

Cytat:
Szokująca informacja i zastanawiające, że ten stan trwa 5 miesięcy.
Jesteś pewna, że to od niej? Nic się nie działo na 2, 3 miesiące wcześniej?
Nic mi nie przychodzi do głowy poza ewentualnie jeszcze wodą z kranu.. Ale nikt z pozostałych domowników nie ma podobnego problemu więc stawiam na tę naftę. Wyczytałam, że należy ją wcierać w skalp w celu pobudzenia cebulek no i wtarłam..... Oprócz nafty nic nowego więcej ze skalpem nie miało bezpośrednio styczności bo odżywki też nakładam kilka cm poniżej, poza tym większość była odżywcza i naturalna szampon stosowałam już długo przed naftą i nie było problemu więc jego nie obwiniam. Wszystko wskazuje ostatecznie na nafte bo po pierwszym użyciu, gdy myłam głowę pare dni później wyszło mi naprawdę mnóstwo mnóstwo włosów. Myślałam, że na tym koniec, ale nie...... Zaczęłam pić drożdże i jest trochę lepiej. I co najistotniejsze włosy mi się nie łamią, zawsze wypadają z cebulkami spróbuje jeszcze tą arnikę, jak zadziała wzmacniająco to postawie Ci ołtarzyk dziękczynny

Cytat:
Tylko zmycie szamponem z sls...
a trzeba sls czy sles też może być?
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:18   #37574
agacie92
Raczkowanie

Właśnie siedzę i odżywiam włoski miodem i alterką granat i aloes
Mam pytanie czy żebyu zrobić żel lniany siemię musi być niezmielone czy może być też zmielone? Bo tylko takie mam w domu:-(

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:21   #37575
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
oj nie strasz mnie
właśnie też babydream myję i ciekawe co będzie
Ale spróbuj na swoich włosach Moje ewidentnie nie lubią szamponów, toleruję jedynie szampony alterry bez SLS i SLESów

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
myszka2020 gratulacje

anoska hmmm...ja wciąż szukam swojej metody mycia. Zaczęłam myć balsamem Mrs Potter's ale szybko go odstawiłam, bo podrażniał mi skórę. Do tej pory mam troszkę podrażnioną i nieraz mnie swędzi... Ostatnio myłam Isaną ale już na drugi dzień włoski były nieświeże i takie ciężkie, a później też mnie głowa swędziała. Tak więc myję szamponem. Mam dwa z Alterrki :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 ale tego używam bardzo rzadko.
Posiadam też szampon Hippa ale póki co nie jestem do niego w 100% przekonana. Obecnie najbardziej lubię ten Alterrki z migdałem

curlizm hehe, to dobre

Ja po isanie też mam nieświeże włosy na drugi dzień, pottersa kocham, myję też czasem tymi szamponami z alterki co Ty i bardzo je sobie chwalę

Mam zdjęcia falek, ale trochę mało skręcone, bo żelu dałam niewiele (może łyżeczkę, normalnie daję ponad 1 łyżkę). I u góry nie dałam, bo bielenda też mi się kończy, muszę koniecznie zrobić żelowe zakupy, bo ze stylizacji zostało mi tylko niveaFC i troszkę bielendy.

Zauważyłam, że odkąd od czasu do czasu używam miodu na włosy i robię cytrynowe płukanki, zmienił mi się trochę kolor włosów, na taki jakby jaśniejszy brązowy, bo miałam ciemny blond
Stary 2011-07-07, 15:01   #37576
kukis
Zadomowienie

DMkAnia, też jadę w góry, już w poniedziałek

Zrobiłam dzisiaj zakupy, bo postanowiłam wypróbować jakieś nowe produkty na moich włosach I tym sposobem kupiłam balsam z miodem i mlekiem z Joanny, odzywkę z Garniera z masłem karite, Alterrę tym razem dla odmiany z granatem (czy tylko te dwie - z granatem i z morelą są CG? Bo widziałam jeszcze dwie inne, jedna z jojobem na pewno, a druga inne pamiętam z czym) i tradycyjnie Isanę z olejem babasu, najlepiej służy moim włosom

A te szampony z Alterry są zgodne z CG?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

O matuśku Właśnie się zorientowałam, że nie kupiłam odżywki z Alterry, tylko szampon Tak to jest, jak się na szybko zakupy robi...

Nada się chociaż do mycia? Czy wcisnąć go mamuśce?

To ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

Edytowane przez kukis
Czas edycji: 2011-07-07 o 14:45
kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:19   #37577
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość

Zrobiłam dzisiaj zakupy, bo postanowiłam wypróbować jakieś nowe produkty na moich włosach I tym sposobem kupiłam balsam z miodem i mlekiem z Joanny, odzywkę z Garniera z masłem karite, Alterrę tym razem dla odmiany z granatem (czy tylko te dwie - z granatem i z morelą są CG? Bo widziałam jeszcze dwie inne, jedna z jojobem na pewno, a druga inne pamiętam z czym) i tradycyjnie Isanę z olejem babasu, najlepiej służy moim włosom

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

O matuśku Właśnie się zorientowałam, że nie kupiłam odżywki z Alterry, tylko szampon Tak to jest, jak się na szybko zakupy robi...

To ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1
Widzę, że zrobiłyśmy dziś podobne zakupy ja również kupiłam dziś balsam Joanny z mlekiem i miodem, Garniera z avokado i masłem karite, alterrę, ale u mnie dla odmiany oznacza tą z morelą, Isanę, ale tym razem nie z babasem tylko tą różową, no i ja mam do tego jeszcze taki balsam z Isany różowy
A o szamponie Alterry zapomniałam

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:50   #37578
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość

To ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki
/produkt.php?produkt=42769 &next=1
Ten szampon który zakupiłaś jest świetny, jak go używałam to nie swędział mnie skalp.

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-07-07 o 16:51
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:08   #37579
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Nie jest tak całkiem prosta. Ma krótki skład owszem, ale bogaty: czyli ma masę ekstraktów (nazwijmy że nawilżają), emolientów = olej
A do mycia szukasz? Czy pod mieszanki? Bo się pogubiłam ;]

Jak najkrótszy skład i taka uboga odżywczo, że producent nie ma się czym pochwalić, ani protein ani olejów, silikonów, a ekstrakty - zależnie czego od niej chcesz. Jeśli pod mieszanki to niekoniecznie. Jeśli do mycia to może mieć ekstrakty i humektanty (np aloes) i ważne - MUSI mieć antystatyki (cetrimonium chlorode, behentrymonium chloride, XX methosulfate
Odżywki z prostym składem szukam, żebym mogła do niej dodać miód i dać to na włosy jako maskę.
Mieszankę też chcę, ale za te produkty to rodzice z konta będą musieli płacić, a jak zobaczą te nazwy i jednak ich ilość to mogą się przerazić No chyba, że namówię ich, żeby mi konto młodzieżowe założyli (choć jeśli się tak stanie, a produkty z mazideł, czy podobnych stron mi podpasują to może być źle z moimi funduszami ).
Ogólnie rzecz biorąc to szukam wszystkiego Choć w portfelu mam jakieś 60 groszy już, więc się nie nakupię.
Stary 2011-07-07, 17:16   #37580
kukis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Ten szampon który zakupiłaś jest świetny, jak go używałam to nie swędział mnie skalp.
Tylko czy jest zgodny z CG? Bo tylko takich produktów staram się używać.
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:30   #37581
chocolate_monster
Zakorzenienie

Zaglądam tu raz na jakiś czas . Jakiś rok temu wzięłam się za regenerację włosów. Od tamtego czasu są one w o wiele lepszej kondycji, jednak nie zadowala mnie to do końca. Mam fale (włosy zawijają się z tyłu od połowy, a przy buzi od samego początku głowy. Chciałabym zrobić coś, żeby wzmocnić skręt i żeby włosy zawijały się od początku głowy.
I tu mam kilka pytań :
Czy stosowanie żelu (Rossman, czarny z pomarańczowymi napisami) nie szkodzi włosom ? Jakie są korzyści z jego stosowania ?

Olejowanie polega na wcieraniu olejków w skalp pomijając włosy na całej długości ? Służy tylko kręciołkom, czy włosom falowanym również ? W caaaałej Częstochowie nie mogę znaleźć olejku kokosowego, jaki INNY byłby dobry ?

Piszecie tu o jakichś płukankach... chodzi o to, żeby pomoczyć włosy po myciu w jakiejś miksturze? Jeśli tak, to co dodać do wody, żeby pomogło mi to osiągnąć zamierzony cel ?

Kiedyś ktoś podał link do listy produktów bez SLS (nie do wątku, w którym omawiany jest skład tylko do takiej listy), niestety nie mogę teraz tego odnaleźć. Mógłby mi ktoś podrzucić ten link?

I najważniejsze pytanie... czy te zabiegi pomogą uzyskać mi lepszy skręt? Co powinnam jeszcze zrobić?

Przeglądałam różne wątki, dziennik zakręconych... i próbowałam jakoś zrozumieć ten wątek, ale niestety, pomimo pomocy tłumacza niektórych określeń i tak nie dałam rady.
Dodam jeszcze, że próbowałam mycia włosów odżywką, ale nie sprawdziło się to u mnie...
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:56   #37582
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez chocolate_monster Pokaż wiadomość
Czy stosowanie żelu (Rossman, czarny z pomarańczowymi napisami) nie szkodzi włosom ? Jakie są korzyści z jego stosowania ?
Nie szkodzi. Żel utrwala włosy.

Cytat:
Olejowanie polega na wcieraniu olejków w skalp pomijając włosy na całej długości ? Służy tylko kręciołkom, czy włosom falowanym również ? W caaaałej Częstochowie nie mogę znaleźć olejku kokosowego, jaki INNY byłby dobry ?
Oleje służą wszystkim rodzajom włosów. Nie każdemu służy wcieranie oleju w skalp. Oleje nakłada się na całą długość, wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć.
Nie wierzę, że w całej Częstochowie. Słabo szukałaś. Sprawdzałaś w sklepie z ziołami w II Alei? Mieszkam tu i bez problemu kupuję olej kokosowy na Promenadzie w sklepie zielarskim. Jak nie ma, to zamawiam.
Jest wątek olejowy na pielęgnacyjnym.

Cytat:
Piszecie tu o jakichś płukankach... chodzi o to, żeby pomoczyć włosy po myciu w jakiejś miksturze? Jeśli tak, to co dodać do wody, żeby pomogło mi to osiągnąć zamierzony cel ?
Przepisy znajdziesz w odpowiednim wątku.

Cytat:
Kiedyś ktoś podał link do listy produktów bez SLS (nie do wątku, w którym omawiany jest skład tylko do takiej listy), niestety nie mogę teraz tego odnaleźć. Mógłby mi ktoś podrzucić ten link
Pewnie chodzi Ci o blog Małgosi

Cytat:
I najważniejsze pytanie... czy te zabiegi pomogą uzyskać mi lepszy skręt? Co powinnam jeszcze zrobić?
Zabiegi pielęgnacyjne sprawią, że będziesz miała zdrowsze włosy, a przy okazji pewnie i ładniejszy skręt. Ale "te" zabiegi to znaczy jakie?

Cytat:
Przeglądałam różne wątki, dziennik zakręconych... i próbowałam jakoś zrozumieć ten wątek, ale niestety, pomimo pomocy tłumacza niektórych określeń i tak nie dałam rady.
Słabo chyba przeglądałaś
Jakiego tłumacza?
Cytat:
Dodam jeszcze, że próbowałam mycia włosów odżywką, ale nie sprawdziło się to u mnie...
Jest jeszcze OMO.

Naprawdę czytałaś?
Wczytaj się przynajmniej w podwieszone wątki, a wtedy wiele informacji stanie się o wiele jaśniejszych.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-07-07 o 18:06
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:03   #37583
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chocolate_monster Pokaż wiadomość
Zaglądam tu raz na jakiś czas . Jakiś rok temu wzięłam się za regenerację włosów. Od tamtego czasu są one w o wiele lepszej kondycji, jednak nie zadowala mnie to do końca. Mam fale (włosy zawijają się z tyłu od połowy, a przy buzi od samego początku głowy. Chciałabym zrobić coś, żeby wzmocnić skręt i żeby włosy zawijały się od początku głowy.
I tu mam kilka pytań :

Kiedyś ktoś podał link do listy produktów bez SLS (nie do wątku, w którym omawiany jest skład tylko do takiej listy), niestety nie mogę teraz tego odnaleźć. Mógłby mi ktoś podrzucić ten link?

Witaj, może napisz jak ta regeneracja u Ciebie przebiegała, co stosowałaś i stosujesz, bo jak czytam twój post to do tej pory nie masz chyba pojęcia o olejowaniu, slsach itp.mylę się?
Stary 2011-07-07, 18:06   #37584
marika161
Raczkowanie

kukis mam ten szamponik. Choć myję nim rzadko (bardziej lubię ten z migdałem) to przyznaję, że jest całkiem dobry Ogólnie kosmetyki Alterrki są bardzo dobre. Ostatnio kupiłam sobie nawet maseczki do twarzy. Buzia była gładka i rozświetlona.

myszko - śliczne włoski, bardzo zdrowe Rzeczywiście kolorek jakby inny

Ehh, moje włoski mają foszka. Przedwczoraj nałożyłam Amlę na całą noc i jak zwykle się zbuntowały :P

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-07-08 o 12:13
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:23   #37585
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczęta widziałam tu piękne czerwone włoski, cudnego kociaka
Wstawiam takie porównanie, bo znalazłam foto...włosy dzień po fryzjerze (6 styczeń, jak widać wyprostował na szczotce :/) i przedwczoraj po myciu (4 lipiec), dół zbił się w takie pukle jakieś. Podcinane 2 miesiące temu (5 maja), nawet sporo urosły mogłoby ich być więcej
Co za różnica. O wiele ładniejsze kręciołki są, niż prostowane Ale przyznam się szczerze, że sama mam w domu prostownicę (o zgrozo!) i jak miałam raz wyprostowane to babcia od TŻ powiedziała, że wyglądam... smutno

Cytat:
witajcie dziewczyny, przyjmiecie mnie do siebie? Tez jestem posiadaczką kreconych wlosów i musze o nie zadbac, bo farbowąłam ostatnio kilka razy na rudo ale wiecie jak tio z tym kolorem jest, zmywał sie i nie byla zadowolona a do tego mialam zniszczone(dalej mam) wlosy co na tamtym kolorze bylo mega widac. Teraz wroiclam do brązu, jestem brunetka i moje odrosty nie ebda sie tak odrozniac.
Witaj

Cytat:
Powiadasz? Nie będę pisać, ile u mnie czeka na czytanie Na dodatek jestem napalona na kolejne 2. To wydawnictwa albumowe i nie mogę się ich doczekać. Ale ponad 150 zł za każdą to sporo.
A co teraz ciekawego czytasz? Przeglądałam Twoją listę wymiankową i widzę sporo literatury

Kawa O tak! Zaraz sobie zrobię kolejną dzisiaj. Ktoś chętny?
Mnie jedna słabo pomaga - niskie ciśnienie. czasem trzeba zjeść sól z chlebem i masłem, by jakoś wyprowadzić się do 98/76. Jak mam 105/80 to czuję, że mi głowę rozwala
Czytam teraz "Koreańczycy, Chińczycy, Japończycy Kim Munhak. Dla mnie jest ciekawa, ponieważ nie zna dobrze tych państw i ich kultury, a co dopiero różnic. Ale z całego serca mogę plecić reportaże o przemyśle turystycznym "Witajcie w raju" wyd. Czarne. Dla mnie to coś wspaniałego, ta książka Moja wymiankowa lista to jakieś szczątki mojej biblitoeczki, na razie ograniczyłam wymiany. A moja wish to ta najpilniejsza, reszta pozapisywana na kartkach Jak byłoby kiedyś jakieś spotkanie zakręconych to chętnie bym coś Ci pożyczyła, jeśli miałabyś ochotę.

Mam 22 lata i nienawidzę kawy

Cytat:
Dziękuję Wam Słoneczka

Moje maleństwo ma już 1,5 cm i bije mu ślicznie serduszko
Kruszynka/Kruszynek

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Dzięki Sensualistko, będę próbować
Na podstawie tych obrazków co podlinkowała Eloe wreszcie mogę ocenić mój skręt i byłoby to głównie 3a. Ale pod spodem znajduję fajne korkociągi w stylu chyba coś więcej niż 3a
Myszko gratulacje
Też mam najprawdopodobniej 3a, a przy kilkudniowej pielęgnacji miałam głowę pełną korkociągów, więc może i u Ciebie się ich więcej pojawi

Cytat:
Ja mam termin na walentynki 2012 Choć i tak maluszek pewnie wyjdzie wcześniej albo później, jak mu będzie pasowało
To będzie najpiękniejszy prezent

Cytat:
Podobają mi się

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
Właśnie siedzę i odżywiam włoski miodem i alterką granat i aloes
Mam pytanie czy żebyu zrobić żel lniany siemię musi być niezmielone czy może być też zmielone? Bo tylko takie mam w domu:-(
Już wcześniej ktoś pytał o to i podobno idzie robić z mielonego siemienia żel, ale trzeba przez gazę/materiał przecedzić i zaraz po gotowaniu. I sądzę, że jest z tym nieco więcej trudności

Cytat:
Mam zdjęcia falek, ale trochę mało skręcone, bo żelu dałam niewiele (może łyżeczkę, normalnie daję ponad 1 łyżkę). I u góry nie dałam, bo bielenda też mi się kończy, muszę koniecznie zrobić żelowe zakupy, bo ze stylizacji zostało mi tylko niveaFC i troszkę bielendy.
Oglądałam Twoje zdjęcia w albumie, ale tutaj te włoski podobają mi się jeszcze bardziej, niż tam

U mnie masakra po wczorajszym - włosy oklapnięte, mniej skręcone i bez życia, a to dlatego, że dużo protein było w odżywce bs i ds. Teraz wiem, czego unikać - uczę się powoli
I odnoszę wrażenie, że moja fryzura "jest ciężka" i przydałoby jej się lekkości nadać. Najchętniej wybrałabym się do fryzjera we wrześniu. Czytałam wątek na forum dot. fryzjerów dla zakręconych ale mam obawy. Nie wiem, którego wybrać, bo jak ktoś wychwalał to inny krytykował Chodzi mi głównie o Opolszczyznę i Śląsk. Czy zna ktoś fryzjera, który obcina na sucho?

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-07-07 o 20:23
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 19:32   #37586
Daamian
Przyczajenie

W załączniku są zdjęcia moich loków.
Więc tu moje pytanie czym je pielęgnować bo jak widać nie wyglądają za dobrze (są suche)

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0410.jpg (65,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0409.jpg (76,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0411.jpg (67,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0412.jpg (63,9 KB, 35 załadowań)
Daamian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 19:39   #37587
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daamian Pokaż wiadomość
Więc tu moje pytanie czym je pielęgnować bo jak widać nie wyglądają za dobrze (są suche)

Odnośnie Twojego pytania to warto poczytać podwieszony wątki. Ja od tego zaczęłam i uzyskałam mniej więcej odpowiedzi na to pytanie. Reszta na pozostałych wątkach, z czasem wyjdzie w praniu. Olejowanie, odpowiednia metoda mycia (która bardziej Ci będzie służyć), odżywki, maski...
Bo widać, że włosy suche, a można z nich o wiele więcej "wycisnąć"

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 19:40   #37588
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daamian Pokaż wiadomość

Eloe ma w podpisie kilka linków, poczytaj FAQ i blog małgosi, wcześniej był podany odnośnik.
Stary 2011-07-07, 21:24   #37589
Maliniarka
Zakorzenienie

kupiłam zielony krem biedronkowy miałam kiedyś coś co pachniało bardzo podobnie do niego...na rączkach bardzo miły...na włosach...nie wiem, trochę się boję

(oczywiście dermatolog się nie udał dzisiaj nie było już miejsc, dopiero teraz 28 lipca, bo ma urlop ), a jutro ortodonta

Damian racja, czytaj czytaj, a jak coś niejasne to pytaj będą fajne lokaski niegdługo z tego

Myszko piekne masz falki, może i moje jak podrosną to coś z nich będzie podobnego , przydatne wpisy w codzienniku wraz ze zdjęciami
Musisz być przeszczęśliwa z powodu Fasolka

zamówiłam sobie "błotko" w dozie, teraz będę już grzeczna zakupowo...dam radę dam radę!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 21:31   #37590
bernadka20
Wtajemniczenie

Cześć wam
Zdjęć nie przesłałam, bo chorowałam na ostre zapalenie gardła (lewego prawie na migdale..)..Na domiar złego ząb mądrości rósł z tej strony, co mnie bolało gardło...Masakra. Antybiotyki...leżenie itp...
Zdjęcie zrobiłam tego dnia co farbowałam Teraz mam inny kolor (trochę się wypłukuje jak to Casting - zrobię wam jutro dla porównania)...

P.S Zdjęcia z nowym kolorkiem i grzywką ostrzyżoną przeze mnie ! Byłam u fryzjerki i mnie beznadziejnie ostrzygła...Ostatni raz tam poszłam :P
Jutro postaram się wam dostarczyć zdjęcie pod światłem słonecznym :P
Zaraz ponadrabiam zaległości w komentarzach ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC16202.jpg (85,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16203.jpg (68,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16204.jpg (61,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16222.jpg (102,4 KB, 66 załadowań)
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości