|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Oj zazdroszczę mocno - ja bym tab strasznie chciała w góry!! Ale nie mam z kim ;]A ja myślałam że takie 3 ? A zobacz metodę, może do poprawiania się nada
|
|
|
|
|
#37562 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Pewnie mnie nie kojarzycie bo bardzo rzadko się tu udzielam, ale często Was podczytuję. Przyszłam po radę, bo sama już nie wiem jakie mam włosy. Kiedyś dbałam o nie jak o kręcone, ale jakoś tak efekty były marne, straciłam cierpliwość do nich. Teraz znów wracam do pielęgnacji CG, chociaż nie wiem czy jest sens. Załączam zdjęcia włosów umytych i ugniatanych na piance. Myślicie że da się wydobyć z nich jakiś skręt? Idę w najbliższych dniach do fryzjerki, jakie cięcie polecacie? |
|
|
|
#37563 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sprawdzę, czy podpięłam ją do FAQ, przyda się
|
|
#37564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zarażę
Jeśli będzie curlikiem ![]() Cytat:
Ja właśnie też mam fale, a czasem znajdę 2-3 takie korkociągi i sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Ja mam termin na walentynki 2012 ![]() Włosy mi właśnie schną, skończył mi się żel isany męski, jak ja to przeżyję, muszę kupić, a dziś już nie miałam Uzależniłam się od niego Ale użyłam niebieskiej bielendy, zobaczymy co to będzie.
|
||
|
|
|
#37565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam zrobić to tak jak na obrazkach, ale bałam się, że obetnę za dużo włosów, więc zrobiłam to po swojemu, odrobinę inaczej, ale myślę, że efekt ogólnie podobny Inna rzecz, że ja to 2 lewe ręce mam
|
|
|
#37566 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
właśnie przeprosiłam się z żelem lnianym i ugotowałam porcyjkę czekam aż wystygnie, zakonserwuję i będę trzymać w szafce ![]() może w końcu moje kłaki na drugi dzień będę wyglądać normalnie, a nie puszyć się i wyglądać na brudne... czy któraś z Was zrezygnowała z mycia odżywką na rzecz delikatnego szamponu?
|
#37567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37568 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
materiał jest.Cytat:
Praktyka czyni mistrzynię. Kolejnym razem będzie lepiej
|
|
#37569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie też babydream myję i ciekawe co będzie
|
|
#37570 |
|
Zakorzenienie
|
dodam zdj moich wlosow. Te ciemne byly przed farbowaniem na rudo czyli jakies 4 miesiace temu. Obecnych(od kilku dni znwou mam ciemne) nie mam jeszcze cykne jutro.
teraz mam troche dluzsze bo to zdj jakies poltorej miesiaca temu byly robione moze nawet 2. jak widac(moimz daniem przynajmniej) ciemne nie byly takie zniszczone a te zaatakowane farbami sa w opłakanym stanie
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2011-07-07 o 13:35 |
|
|
|
#37571 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No chyba, ze niedługo nie będę musiała, bo włosy wypadają mi w takich ilościach, że być może wkrótce jedynie polerowanie Sidoluxem pozostanie---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#37572 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 gratulacje
anoska hmmm...ja wciąż szukam swojej metody mycia. Zaczęłam myć balsamem Mrs Potter's ale szybko go odstawiłam, bo podrażniał mi skórę. Do tej pory mam troszkę podrażnioną i nieraz mnie swędzi... Ostatnio myłam Isaną ale już na drugi dzień włoski były nieświeże i takie ciężkie, a później też mnie głowa swędziała. Tak więc myję szamponem. Mam dwa z Alterrki :https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 ale tego używam bardzo rzadko. Posiadam też szampon Hippa ale póki co nie jestem do niego w 100% przekonana. Obecnie najbardziej lubię ten Alterrki z migdałem curlizm hehe, to dobre
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-07 o 13:50 |
|
|
|
#37573 | ||||
|
Raczkowanie
|
Ależ oczywiście
mieszać to przez chwilkę, trochę przestudzić. To wersja podstawowa, sama w sobie też bardzo skuteczna bo cale dobrodziejstwo siemienia jest zamknięte właśnie pod osłonką i przy zwykłym gotowaniu całych nasionek jest po prostu marnotrawione, a ugotowanych nasionek nie da się zmielić bo są bardzo śliskie. Gdy już nasza baza się przestudzi można dodawać do niej dosłownie wszystko, miód, żołtka jaj, rozgnieciony owoc awokado, sok aloesowy, oleje, jednym słowem co nam tylko przyjdzie do głowy. Ja zmielone siemię często zalewam nie wodą a gorącym naparem z rumianku, można go zastąpić naparem z pokrzywy czy skrzypu, zawsze to jakieś dodatkowe mikroelementy możliwości modyfikacji jest nieskończenie wiele. Taką maskę trzymam ok godzinki, pod foliowym przykryciem bo lubi sobie wysychać. Cytat:
ciemne faktycznie prezentują się całkiem ładnie konsekwentna regeneracja i nawilżanie załatwią sprawę i na wesele będą piękne kręciołkiCytat:
używam samych naturalnych składników i raczej nie olei więc nic mnie nie zapcha a skóra mięciutko i gładziutka to parę minutek lania wodą na opuszczoną głowę i przeczesywania ich palcami. Przypuszczam, że gdybym się położyla w wannie pełnej wody to poszłoby to o wiele szybciej, ale zawsze spłukuję na stojąco żeby się nie plątały. Włosy są naprawdę śliskie po tej maseczce więc dość dobrze się wypłukuje. Całe utrudnienie polega na tym, że długo :P ostatecznie nigdy nie zostają mi farfocle między kosmykami ![]() Cytat:
szampon stosowałam już długo przed naftą i nie było problemu więc jego nie obwiniam. Wszystko wskazuje ostatecznie na nafte bo po pierwszym użyciu, gdy myłam głowę pare dni później wyszło mi naprawdę mnóstwo mnóstwo włosów. Myślałam, że na tym koniec, ale nie...... Zaczęłam pić drożdże i jest trochę lepiej. I co najistotniejsze włosy mi się nie łamią, zawsze wypadają z cebulkami spróbuje jeszcze tą arnikę, jak zadziała wzmacniająco to postawie Ci ołtarzyk dziękczynny ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#37574 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie siedzę i odżywiam włoski miodem i alterką granat i aloes
Mam pytanie czy żebyu zrobić żel lniany siemię musi być niezmielone czy może być też zmielone? Bo tylko takie mam w domu:-(
|
#37575 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale spróbuj na swoich włosach
Moje ewidentnie nie lubią szamponów, toleruję jedynie szampony alterry bez SLS i SLESów ![]() Cytat:
Ja po isanie też mam nieświeże włosy na drugi dzień, pottersa kocham, myję też czasem tymi szamponami z alterki co Ty i bardzo je sobie chwalę Mam zdjęcia falek, ale trochę mało skręcone, bo żelu dałam niewiele (może łyżeczkę, normalnie daję ponad 1 łyżkę). I u góry nie dałam, bo bielenda też mi się kończy, muszę koniecznie zrobić żelowe zakupy, bo ze stylizacji zostało mi tylko niveaFC i troszkę bielendy. Zauważyłam, że odkąd od czasu do czasu używam miodu na włosy i robię cytrynowe płukanki, zmienił mi się trochę kolor włosów, na taki jakby jaśniejszy brązowy, bo miałam ciemny blond
|
|
|
|
|
#37576 |
|
Zadomowienie
|
DMkAnia, też jadę w góry, już w poniedziałek
![]() Zrobiłam dzisiaj zakupy, bo postanowiłam wypróbować jakieś nowe produkty na moich włosach A te szampony z Alterry są zgodne z CG? ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- O matuśku Właśnie się zorientowałam, że nie kupiłam odżywki z Alterry, tylko szampon Tak to jest, jak się na szybko zakupy robi...Nada się chociaż do mycia? Czy wcisnąć go mamuśce? ![]() To ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1
Nie mogłem w to uwierzyć, lecz Ty wiedziałaś już, Że to śmierć odwiedziła nasz dom. I krzyczałem - nie zabieraj Jej, Zostaw Małą, zostaw proszę cię, Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie... Edytowane przez kukis Czas edycji: 2011-07-07 o 14:45 |
|
|
|
#37577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja również kupiłam dziś balsam Joanny z mlekiem i miodem, Garniera z avokado i masłem karite, alterrę, ale u mnie dla odmiany oznacza tą z morelą, Isanę, ale tym razem nie z babasem tylko tą różową, no i ja mam do tego jeszcze taki balsam z Isany różowy A o szamponie Alterry zapomniałam
|
|
|
#37578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-07-07 o 16:51 |
|
|
|
|
#37579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mieszankę też chcę, ale za te produkty to rodzice z konta będą musieli płacić, a jak zobaczą te nazwy i jednak ich ilość to mogą się przerazić No chyba, że namówię ich, żeby mi konto młodzieżowe założyli (choć jeśli się tak stanie, a produkty z mazideł, czy podobnych stron mi podpasują to może być źle z moimi funduszami ).Ogólnie rzecz biorąc to szukam wszystkiego |
|
|
|
|
#37580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo tylko takich produktów staram się używać.
|
|
|
|
|
#37581 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądam tu raz na jakiś czas
. Jakiś rok temu wzięłam się za regenerację włosów. Od tamtego czasu są one w o wiele lepszej kondycji, jednak nie zadowala mnie to do końca. Mam fale (włosy zawijają się z tyłu od połowy, a przy buzi od samego początku głowy. Chciałabym zrobić coś, żeby wzmocnić skręt i żeby włosy zawijały się od początku głowy. I tu mam kilka pytań : Czy stosowanie żelu (Rossman, czarny z pomarańczowymi napisami) nie szkodzi włosom ? Jakie są korzyści z jego stosowania ? Olejowanie polega na wcieraniu olejków w skalp pomijając włosy na całej długości ? Służy tylko kręciołkom, czy włosom falowanym również ? W caaaałej Częstochowie nie mogę znaleźć olejku kokosowego, jaki INNY byłby dobry ? Piszecie tu o jakichś płukankach... chodzi o to, żeby pomoczyć włosy po myciu w jakiejś miksturze? Jeśli tak, to co dodać do wody, żeby pomogło mi to osiągnąć zamierzony cel ? Kiedyś ktoś podał link do listy produktów bez SLS (nie do wątku, w którym omawiany jest skład tylko do takiej listy), niestety nie mogę teraz tego odnaleźć. Mógłby mi ktoś podrzucić ten link? I najważniejsze pytanie... czy te zabiegi pomogą uzyskać mi lepszy skręt? Co powinnam jeszcze zrobić?Przeglądałam różne wątki, dziennik zakręconych... i próbowałam jakoś zrozumieć ten wątek, ale niestety, pomimo pomocy tłumacza niektórych określeń i tak nie dałam rady. Dodam jeszcze, że próbowałam mycia włosów odżywką, ale nie sprawdziło się to u mnie... |
|
|
|
#37582 | |||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Nie wierzę, że w całej Częstochowie. Słabo szukałaś. Sprawdzałaś w sklepie z ziołami w II Alei? Mieszkam tu i bez problemu kupuję olej kokosowy na Promenadzie w sklepie zielarskim. Jak nie ma, to zamawiam. Jest wątek olejowy na pielęgnacyjnym. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jakiego tłumacza? Cytat:
Naprawdę czytałaś? Wczytaj się przynajmniej w podwieszone wątki, a wtedy wiele informacji stanie się o wiele jaśniejszych. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-07 o 18:06 |
|||||||
|
|
|
#37583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#37584 |
|
Raczkowanie
|
kukis mam ten szamponik. Choć myję nim rzadko (bardziej lubię ten z migdałem) to przyznaję, że jest całkiem dobry
Ogólnie kosmetyki Alterrki są bardzo dobre. Ostatnio kupiłam sobie nawet maseczki do twarzy. Buzia była gładka i rozświetlona.myszko - śliczne włoski, bardzo zdrowe Rzeczywiście kolorek jakby inny ![]() Ehh, moje włoski mają foszka. Przedwczoraj nałożyłam Amlę na całą noc i jak zwykle się zbuntowały :P
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-08 o 12:13 |
|
|
|
#37585 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak byłoby kiedyś jakieś spotkanie zakręconych to chętnie bym coś Ci pożyczyła, jeśli miałabyś ochotę.Mam 22 lata i nienawidzę kawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie masakra po wczorajszym - włosy oklapnięte, mniej skręcone i bez życia, a to dlatego, że dużo protein było w odżywce bs i ds. Teraz wiem, czego unikać - uczę się powoli I odnoszę wrażenie, że moja fryzura "jest ciężka" i przydałoby jej się lekkości nadać. Najchętniej wybrałabym się do fryzjera we wrześniu. Czytałam wątek na forum dot. fryzjerów dla zakręconych ale mam obawy. Nie wiem, którego wybrać, bo jak ktoś wychwalał to inny krytykował Chodzi mi głównie o Opolszczyznę i Śląsk. Czy zna ktoś fryzjera, który obcina na sucho?
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-07 o 20:23 |
|||||||||
|
|
|
#37586 |
|
Przyczajenie
|
W załączniku są zdjęcia moich loków.
Więc tu moje pytanie czym je pielęgnować bo jak widać nie wyglądają za dobrze (są suche) Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
#37587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo widać, że włosy suche, a można z nich o wiele więcej "wycisnąć"
|
|
#37588 |
|
Rozeznanie
|
Eloe ma w podpisie kilka linków, poczytaj FAQ i blog małgosi, wcześniej był podany odnośnik.
|
|
|
|
#37589 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam zielony krem biedronkowy
miałam kiedyś coś co pachniało bardzo podobnie do niego...na rączkach bardzo miły...na włosach...nie wiem, trochę się boję ![]() (oczywiście dermatolog się nie udał dzisiaj nie było już miejsc, dopiero teraz 28 lipca, bo ma urlop Damian racja, czytaj czytaj, a jak coś niejasne to pytaj będą fajne lokaski niegdługo z tego Myszko piekne masz falki, może i moje jak podrosną to coś z nich będzie podobnego Musisz być przeszczęśliwa z powodu Fasolka ![]() zamówiłam sobie "błotko" w dozie, teraz będę już grzeczna zakupowo...dam radę dam radę!
|
|
#37590 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wam
Zdjęć nie przesłałam, bo chorowałam na ostre zapalenie gardła (lewego prawie na migdale..)..Na domiar złego ząb mądrości rósł z tej strony, co mnie bolało gardło...Masakra. Antybiotyki...leżenie itp... Zdjęcie zrobiłam tego dnia co farbowałam Teraz mam inny kolor (trochę się wypłukuje jak to Casting - zrobię wam jutro dla porównania)...P.S Zdjęcia z nowym kolorkiem i grzywką ostrzyżoną przeze mnie ! Byłam u fryzjerki i mnie beznadziejnie ostrzygła...Ostatni raz tam poszłam :P Jutro postaram się wam dostarczyć zdjęcie pod światłem słonecznym :P Zaraz ponadrabiam zaległości w komentarzach ;P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

uwielbiam
póki co to niewielkie zdobycze
marzą nam się Bieszczady
przyjdzie i na nie czas...
Oj zazdroszczę mocno - ja bym tab strasznie chciała w góry!! Ale nie mam z kim ;]

nie przepadam za tym wynalazkiem...
żeby wszystko było na dobrej drodze
Uzależniłam się od niego 

Właśnie się zorientowałam, że nie kupiłam odżywki z Alterry, tylko szampon

O tak! Zaraz sobie zrobię kolejną dzisiaj. Ktoś chętny?