Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1252 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 22:20   #37531
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cześć dziewczęta widziałam tu piękne czerwone włoski, cudnego kociaka
Wstawiam takie porównanie, bo znalazłam foto...włosy dzień po fryzjerze (6 styczeń, jak widać wyprostował na szczotce :/) i przedwczoraj po myciu (4 lipiec), dół zbił się w takie pukle jakieś. Podcinane 2 miesiące temu (5 maja), nawet sporo urosły mogłoby ich być więcej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg styczen 2011.jpg (141,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2929.jpg (126,3 KB, 60 załadowań)

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:17   #37532
Maliniarka
Zakorzenienie

Aniu
czemu fryzjerzy zawsze chcą prostować

chyba sporo Ci urosły prawda?
tak sobie myślę, czy nie zapuścic trochę tych moich kudełków

Gagz
a gracie coś swojego?
no to powodzenia na rozmowie!

napisz/a lepiej pokaż jak się włoski mają po biedronie

Benq no właśnie mi się wydawało, żę te alterki w promocji teraz...ale nie jestem pewna dlatego szukałam (muszę teraz się trochę opanować z zakupami kosmetycznymi, bo ostatni miesiąc był...ehkem...no tak...cicho)

mimi chyba każdy tak ma w mniejszym lub większym stopniu ale trzeba się starać trochę powstrzymywać i myśleć co dla nasmoże być dobre, co mamy itd...

Miss fajny mamusiowy kolorek, ja często myślałam o byciu rudzielcem, ale nie miałam dość odwagi, zresztą przy mojej cerze to jeszcze bardziej bym musiała się tapetować (jutro do dermatologa , obym się dostała )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-06 o 23:19
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:30   #37533
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Aniu
czemu fryzjerzy zawsze chcą prostować

chyba sporo Ci urosły prawda?
tak sobie myślę, czy nie zapuścic trochę tych moich kudełków
Wtedy to ja miałam na głowie masakrę, loków tam nie było dlatego 'doprostował' tylko
Jak na 6 miesięcy z jednym podcinaniem to sporawo nawet. Zetnę niedługo te ogonki, tzn najdłuższą warstwę, bo rzadka taka i średnio to wygląda. Ale nie pójdę do fryzjera chyba...sama to zrobię, ewentualnie poproszę ciocię, która potrafi podcinać włosy w sumie
Zapuszczaj

Stary 2011-07-06, 23:33   #37534
doti8
Raczkowanie

Nie będę oryginalna i zachwycę się włosami Benka i kicią Basi, wielkanocna kicia też była słodka tylko nie pamiętam czyja
Dziś nad morzem wilgotność 94% i wiatr Rano włosy były baaardzo śliczne, no nie mogłam się napatrzeć! Po pracy trochę się napuszyły - moje dotychczasowe triki nie pomogły. Wrzucam fotki włosów z wieczora.
Aaa! Jeszcze muszę się pochwalić, że dbam z Wami o włosy od 2 miesięcy i zauważyłam, że włosy coraz mniej wypadają i w dodatku mam dużo nowych włosków przy skórze (widać to np. na zdjęciach z profilu przy skroniach) W trakcie mycia nie robią mi się kołtuny które wypadają z garścią włosów
Dziękuję Wam za rady i za to, że tworzycie ten wątek, bo nawet jeśli się nie odzywam to czytam Wasze wypowiedzi i wyciągam wnioski dla siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5564.jpg (81,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5565.jpg (81,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5568.jpg (111,4 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez doti8
Czas edycji: 2011-07-06 o 23:34
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:40   #37535
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Przed chwilą pofarbowałam i lekko podcięłam mamie włosy, a na dodatek zmusiłam ją do użycia maski i odżywki b/s, co uważam za swój osobisty sukces. Pochwalę się efektami, a co! (tak, jej kolor włosów jest wynikiem moich odwiecznych frustracji w temacie "dlaczego nie mogę byc ruda?!" )
Bardzo ładny kolor, lubię takie, hmm nie tylko ja tutaj. Moja mama też daje się namówić na moje eksperymenty (ciąć tylko nie próbowałam).

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
2) Idę jutro na rozmowę kwalifikacyjną call center z Netii jako tele-marketer (denerwuje się jak cholera)

Trzymajcie jutro za mnie kciukasy o 15 )
Trzymam

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wstawiam takie porównanie, bo znalazłam foto...włosy dzień po fryzjerze (6 styczeń, jak widać wyprostował na szczotce :/) i przedwczoraj po myciu (4 lipiec), dół zbił się w takie pukle jakieś. Podcinane 2 miesiące temu (5 maja), nawet sporo urosły mogłoby ich być więcej
Piękne, śliczne, cudne

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Nie będę oryginalna i zachwycę się włosami Benka i kicią Basi, wielkanocna kicia też była słodka tylko nie pamiętam czyja
dziękuję
Cytat:
Wrzucam fotki włosów z wieczora.
Jak na takie przeżycia włosy są cud-miód

Ehh, wszystkie włosy, które pokazujecie są niesamowite. Nie pamiętam czy w ogóle były jakieś, które by mi się nie podobały

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:47   #37536
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy to ja miałam na głowie masakrę, loków tam nie było dlatego 'doprostował' tylko
Jak na 6 miesięcy z jednym podcinaniem to sporawo nawet. Zetnę niedługo te ogonki, tzn najdłuższą warstwę, bo rzadka taka i średnio to wygląda. Ale nie pójdę do fryzjera chyba...sama to zrobię, ewentualnie poproszę ciocię, która potrafi podcinać włosy w sumie
Zapuszczaj
no można troszkę podciąć, ale tak też nie jest źle
a ja sama nie wiem, nigdy nie miałam długich...z nimi też więcej roboty
ale chyba każda kobieta kiedyś chciała mieć..., no może nie do talii ...ja zawsze miałam krótkie dosyć
Cytat:
wielkanocna kicia też była słodka tylko nie pamiętam czyja
Dziś nad morzem wilgotność 94% i wiatr Rano włosy były baaardzo śliczne, no nie mogłam się napatrzeć! Po pracy trochę się napuszyły - moje dotychczasowe triki nie pomogły. Wrzucam fotki włosów z wieczora.
Aaa! Jeszcze muszę się pochwalić, że dbam z Wami o włosy od 2 miesięcy i zauważyłam, że włosy coraz mniej wypadają i w dodatku mam dużo nowych włosków przy skórze (widać to np. na zdjęciach z profilu przy skroniach) W trakcie mycia nie robią mi się kołtuny które wypadają z garścią włosów
Dziękuję Wam za rady i za to, że tworzycie ten wątek, bo nawet jeśli się nie odzywam to czytam Wasze wypowiedzi i wyciągam wnioski dla siebie
moja Psotnica i to serio było w Wielki Piątek wieczór

cieszę się, że widzisz poprawę to budujące! a to zdjęcie po pracy? bo troszkę właśnie jak włączyłam to widać puchu ale jak na nad morzem to i tak super wyglądają

a ja myłam włosy po przed 23 i teraz będą schły i schły
-trochę waxem próbowałam umyć, ale jakoś miałam wrażenie niedomycia...więc poprawiłam
-Hipp
-mix babassu+proteiny-d/s, dużo, na 3 minutki jakieś
-ciut joanna len/rumianek b/s
-żel lniany

dziewczyny mam pytanie, jak harmonijkujecie/ugniatacie włosy, to tak dociskacie i przytrzymujecie chwilę przy głowie? czy tak raczej szybko i na chilkę dużo powtórzeń?
ale to głupio napisałam ale wiecie o co mi chodzi?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-06 o 23:53
Stary 2011-07-06, 23:54   #37537
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
no można troszkę podciąć, ale tak też nie jest źle
a ja sama nie wiem, nigdy nei miałam długich...z nimi też więcej roboty
ale chyba każda kobieta kiedyś chciała mieć..., no może nie do talii ...ja zawsze miałam krótkie dosyć

dziewczyny mam pytanie, jak harmonijkujecie/ugniatacie włosy, to tak dociskacie i przytrzymujecie chwilę przy głowie? czy tak raczej szybko i na chilkę dużo powtórzeń?
Też miałam zawsze krótkie, dlatego chcę zapuścić trochę najdłuższe skatowałam prostownicą
Ja dociskam i chwilkę trzymam, bez pośpiechu. Najważniejsze jednak to obchodzić się z włosami bardzo delikatnie. Nie szarpać, nie tarmosić.

Stary 2011-07-07, 00:06   #37538
doti8
Raczkowanie

Wielkanocna Psotnica - fajnie
Zdjęcia po dniu pracy a pracuje przy samej plaży - sprzedaję goferki
Sensualistko właśnie przeczytałam Twój wpis w dzienniku - najpierw współczuję fryzjera ale też od razu gratuluję ładnych lokasków. I mam pytanie Napisałaś: "dzień drugi, po nałozeniu żelu lnianego, wysuszeniu i odgnieceniu " chciałam dopytać o szczegóły Nakładasz tak dużo żelu aż włosy są całkiem mokre? Suszysz suszarką czy naturalnie? I robisz to każdego dnia którego nie myjesz? Bo włosy wyglądają naprawdę super, moje na drugi dzień to nadają się tylko do związania. A to zdjęcie na 4 dzień to brak słów! Ja muszę myć co dwa dni żeby jakoś wyglądały

Edytowane przez doti8
Czas edycji: 2011-07-07 o 00:07
Stary 2011-07-07, 00:16   #37539
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam zawsze krótkie, dlatego chcę zapuścić trochę najdłuższe skatowałam prostownicą
Ja dociskam i chwilkę trzymam, bez pośpiechu. Najważniejsze jednak to obchodzić się z włosami bardzo delikatnie. Nie szarpać, nie tarmosić.
no ja tak dociskałam szybko i dużo razy a potem pomyślałam, ze to chyba bez sensu
ale w sumie efekt jest...
staram się być delikatna
najgorzej jak umyję hippem to mam taki kołtun(bo włosy nierozczesane i on plącze), chociaż masuję tylko skórę, a potem nakładam odżywkę i już jest lepiej
najlepiej z tych co mam rozczesuje się na alterce morelowej
Cytat:
Wielkanocna Psotnica - fajnie
Zdjęcia po dniu pracy a pracuje przy samej plaży - sprzedaję goferki

moje na drugi dzień to nadają się tylko do związania. A to zdjęcie na 4 dzień to brak słów! Ja muszę myć co dwa dni żeby jakoś wyglądały
no to i tak jestem pod wrażeniem moje się tak nie puszą, bo są mniej kręcone
ja nie wiem jaki ja mam typ nawet

też czekam na odpowiedź Sens
u mnie jest to samo, co drugi dzień, ale chyba z innych przyczyn (skalp tłusty )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-07, 00:59   #37540
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Benq no właśnie mi się wydawało, żę te alterki w promocji teraz...ale nie jestem pewna dlatego szukałam (muszę teraz się trochę opanować z zakupami kosmetycznymi, bo ostatni miesiąc był...ehkem...no tak...cicho)
Ja też poszalałam w zeszłym miesiącu...
Cytat:
Dzięki Twoje lokaski też niczego sobie
Cytat:

Ja przytrzymuję przy głowie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 04:56   #37541
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł Ale pytanie - po myciu, czyli codziennie?
W odpowiedzi zacytuję mojego pierwszego posta na tym forum

Cytat:
Moja pielęgnacja wygląda więc tak
1 dzień: mycie szamponem lub glinką + wszelkie odżywianie
2 dzien: psikadło nawilżające + żel lniany
3 dzień: psikadło nawilżające + odżywka bez spłukiwania
4 dzień: psikadło nawilżające

Myję włosy na zmianę szamponem i glinką. Czyli 1 dzien szampon a gdy przychodzi czas na następne mycie to glinka a gdy znówwww minie 4 dni to szampon i tak dalej i tak dalej
Tak więc maska z siemienia tylko przy myciu, czyli generalnie co 4 dni dla mnie ta maska to jest prawdziwe wybawienie wybaczam jej nawet fakt, ze trudno te drobinki siemienia potem wypłukać. Moje włosy są po tej masce śliskie i błyszczą. Nie stosuję żadnych innych kupnych i jeszcze mi się nie zdarzył przesusz włosów odkąd wdrożyłam taki plan pielęgnacji.

Cytat:
Ojoj Może podrażniła Ci skalp? Wcierałaś aloes, arnikę?
Właśnie nie podrażniła a przynajmniej nie poczułam tego: żadnego swędzenia, mrowienia, pieczenia.. Nic. Nawet włosy jakby ładniejsze były. Ale to wypadanie........ No podpadła mi ta nafta zdecydowanie. Aloes stosuję nawet i bez podrażnień bo razem z siemieniem i miodem tworzą wielką trójcę bez której nie wyobrażam sobie pielęgnacji. Czasem dodaje zmiksowany liść aloesu do tej maski mojej, ponadto sok aloesowy stanowi część mojego psikadła nawilżającego, w pogotowiu zawsze mam ekstrakt z aloesu z mazideł........ :roll eyes:

A o właściwościach arniki nie słyszałam... A cóż ona dobrego robi? Muszę się jej bliżej przyjrzeć :P ja esencje z różnych ziół ładuję do tego mojego psikadła więc kolejny wspomagacz mile widziany

Cytat:
A silikony i inne polimery? Jak działały?
Powiem Ci, że nie używałam ich od ścięcia w ogóle:P od razu przeszłam na w miarę naturalną pielęgnację więc nie wiem jak teraz by zadziałały na moich włosach. Po ścięciu nastąpił zwrot o 180 stopni u mnie w pielęgnacji. Wcześniej używałam tylko szamponu i odżywki z Gliss Kura do zniszczonych(mają silikony). Przed ścięciem miałam włosy do pasa i zawsze je wiązałam bo były za ciężkie i robił się przyklap którego nie lubiłam. Więc nie wiem czy dodatkowo obciążały mnie silikony ale mam kompleks silikonowy z mazideł i przy następnym myciu nałożę troszkę na połowę głowy i porównam efekty.

Cytat:
Sensualistko właśnie przeczytałam Twój wpis w dzienniku - najpierw współczuję fryzjera ale też od razu gratuluję ładnych lokasków.
Dziekuję

Cytat:
I mam pytanie Napisałaś: "dzień drugi, po nałozeniu żelu lnianego, wysuszeniu i odgnieceniu " chciałam dopytać o szczegóły Nakładasz tak dużo żelu aż włosy są całkiem mokre? Suszysz suszarką czy naturalnie? I robisz to każdego dnia którego nie myjesz? Bo włosy wyglądają naprawdę super, moje na drugi dzień to nadają się tylko do związania. A to zdjęcie na 4 dzień to brak słów! Ja muszę myć co dwa dni żeby jakoś wyglądały
Wcześniej zwilżam włosy lekko swoim psikadłem. Ilość żelu zależy od tego czy będą schły naturalnie czy nie. Jeśli naturalnie to nakładam mało, jeśli będę suszyć (włosy na fotce są wysuszone suszarką) to sobie nie żałuję i są bardzo wilgotne. Żel nakładam tylko raz - właśnie na ten drugi dzień, później już nie reaktywuje skrętu kolejną porcją bo uzyskiwałam efekt sztywnych włosów. Kiedy następnego dnia(trzeciego) rano psikam sobie włosy tą swoją mgiełką to czuć pod palcami jeszcze taką śliskość z żelu. Myślę, że można wtedy trochę pougniatać ale ja raczej tego nie robię bo bardziej mi się puszą włosy wtedy. Kiedyś też miałam wielki problem z ich wyglądem (fotka nr 4 w dzienniku jest tuż po stylizacji!!! wyglądały naprawdę naprawdę źle - a ja razem z nimi) na szczęście udało mi się poznać ich potrzeby i jakoś je okiełznać. Myślę, że kluczem do sukcesu jest właśnie obserwacja jak włosy reagują na dane czynności i jakie efekty nimi uzyskujemy. Mi zajęło to przeszło 9 miesięcy w trakcie których wypróbowałam masę różności przy czym prawie żadna nie została ze mną do dziś. Tylko szampon stosuję ten sam od roku mam nadzieję, że moje wskazówki się na coś przydadzą

Cytat:
też czekam na odpowiedź Sens
u mnie jest to samo, co drugi dzień, ale chyba z innych przyczyn (skalp tłusty )
Liczę, iż moja odpowiedź Cię zadowoli o Pani
Ja mam tyle szczęścia, że absolutnie nie przetłuszcza mi się skalp nie wyobrażam sobie codziennego suszenia suszarką włosów

W ogóle człowiek łatwo przyzwyczaja się do dobrego. Kiedyś chodziłam dosłownie z szopą siana po kilka dni i machałam na to ręką bo nic nie dało się zrobić a obecnie strasznie irytuje mnie jak odstają mi włoski, pojawia się puch i już ostentacyjnie marszczę nos do lustra w akcie niezadowolenia

Ok. Idę spać
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:01   #37542
prince_polo
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny, przyjmiecie mnie do siebie? Tez jestem posiadaczką kreconych wlosów i musze o nie zadbac, bo farbowąłam ostatnio kilka razy na rudo ale wiecie jak tio z tym kolorem jest, zmywał sie i nie byla zadowolona a do tego mialam zniszczone(dalej mam) wlosy co na tamtym kolorze bylo mega widac. Teraz wroiclam do brązu, jestem brunetka i moje odrosty nie ebda sie tak odrozniac.

i teraz mam kilka pytan o jakis specyfik ktory sprawi ze moje kreciolki wroca do lau? uzywam zel lniany, zero pianek i lakierow, robie rozne maski, pije pokrzywe i skrzyp, myje wlosy szamponem z pokrzywy badz brzozy, uzywam odzywki b/s joanny miód i cytryna
ale nie wiem jaka wybrac do splukiwania? Chce kupic wax zeby odzywil mi wlosy , bedzie dobra???
bardzo bym prosila o jakies rady, oczywiscie watek nadrobie tylko nie ukrywam tego jest duzo a ja za niecałe 3 miesiace mam slub swoj wiec chciala bym by wlosy byly w jak najlepszej kondycji(wiem , pozno sie obudzilam, ale lepiej pozniej niz wcale..) a chce kręcone do slubu.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość

Tak więc maska z siemienia tylko przy myciu, czyli generalnie co 4 dni dla mnie ta maska to jest prawdziwe wybawienie wybaczam jej nawet fakt, ze trudno te drobinki siemienia potem wypłukać. Moje włosy są po tej masce śliskie i błyszczą. Nie stosuję żadnych innych kupnych i jeszcze mi się nie zdarzył przesusz włosów odkąd wdrożyłam taki plan pielęgnacji.

a mozna wiedziec jak ta maske robisz???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:10   #37543
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A zabawiam się właśnie z masłem shea coby je zemulgować vel upłynnić ;P
Dodałam lanoliny cyckowej BD ale się ścięło z powrotem, potem podgrzałam i w to olej słonecznikowy. Wygląda że to już się nie chce ścinać i będzie płynne - i będę mogła dokapywać do mieszanek
Powiadasz, że tak sympatycznie zareagowało? Napisz, proszę, jak ze zmywalnością, bo mi lanolina cyckowa nie dość, ze kiepsko się rozprowadzała, to i zmycie tylko szamponem
Dziś przed basenem zamierzam nasmarować włosy olejkiem mamowym BD. Do zmycia mam Alterrę Perfumrei. Drżę, prawdę mówiąc, z niepokoju... Ale najwyżej zepnę jutro tłuściochy
Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
nie, niestety nic konkretnie nie mam na oku, siedziałam dwa dni na BC, i youtube i przeglądałam, fajnie wychodzą te włoski tym pannom, i dlatego jestem ciekawa co tam takiego siedzi, że to niezle potem wyglada
Rozumiem Siedzą tam różne rzeczy, ale większość niezgodna z cg. Tyle że moim zdaniem sporo zależy tam też od rąk samej fryzjerki. Inne traktowanie, odmienne suszenie i już jest efekt
Cytat:
aaa, i jeszcze sobie coś przypomniałam, byłam u fryzjera na czesaniu
Historyjka-makabreska
Cytat:
Jednoczesnie mówła że długo schna, czy suche długo schna?
właśnie...
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Eloe, kicia pochodzi z podkarpacia, więc to nie z tego powodu przeżyła stres. Koleżanka zbyt wcześnie zabrała ją od mamy (Mała urodziła się pod jakimś śmietnikiem). Na szczęście opieka weterynaryjna jej pomogła.
Bidulka kicia. Najważniejsze, ze trafiła na dobrych ludzi
Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Ja poproszę taką ilość włosów na głowie, jak ma modelka.
Cytat:
Macie już lato z powrotem? U mnie coraz bardziej październik, zapadam w sen zimowy :/
We Wro lato od wczoraj. Nareszcie bez deszczu na dziś zapowiadają 28 stopni Przesyłam Ci słoneczko
Cytat:
Zastanawiam się ostatnio nad fryzjerem coraz bardziej... Wszystko przez to że moje włosy prawie całkiem przestały falowac. Sama już nie wiem czy poczekac na keratynę i sprawdzic czy to brak protein czy pójśc do fryzjera i pocieniowac? Ale z drugiej strony jak mi schrzani to będą jeszcze bardziej proste. Nie wiem
Pytanie 1: kiedy ostatnio cięłaś włosy? I w zależności od odpowiedzi (jeśli ponad 3,4 miesiące temu, to warto przyciąć przynajmniej końcówki i nadać kształt) - albo zaczekaj na keratynę, albo idź do fryzjera.
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dzięki, dzięki
U mnie leje cały dzień. Nie chce mi się nigdzie wychodzić to w domu siedzę - ciasto upiekłam
Jakie ciasto? Jak rudzielec, to marchewkowe
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Jaki tam wstyd, ja mam w domu kilkadziesiąt (albo i więcej) nieprzeczytanych książek w domu i ciągle przybywa nowych
Powiadasz? Nie będę pisać, ile u mnie czeka na czytanie Na dodatek jestem napalona na kolejne 2. To wydawnictwa albumowe i nie mogę się ich doczekać. Ale ponad 150 zł za każdą to sporo.
A co teraz ciekawego czytasz? Przeglądałam Twoją listę wymiankową i widzę sporo literatury

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o Twoje samopoczucie to jak masz pod ręką ciśnieniomierz to zmierz sobie ciśnienie Też mam często tak jak Ty i na lekkie spadki ciśnienia wystarczy mi filiżanka kawy i jest od razu lepiej
Kawa O tak! Zaraz sobie zrobię kolejną dzisiaj. Ktoś chętny?
Mnie jedna słabo pomaga - niskie ciśnienie. czasem trzeba zjeść sól z chlebem i masłem, by jakoś wyprowadzić się do 98/76. Jak mam 105/80 to czuję, że mi głowę rozwala

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:37   #37544
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
no ja tak dociskałam szybko i dużo razy a potem pomyślałam, ze to chyba bez sensu
ale w sumie efekt jest...
staram się być delikatna
najgorzej jak umyję hippem to mam taki kołtun(bo włosy nierozczesane i on plącze), chociaż masuję tylko skórę, a potem nakładam odżywkę i już jest lepiej
najlepiej z tych co mam rozczesuje się na alterce morelowej
Rób tak jak Twoim włosom pasuje
Myję BD i kołtuna w sumie nie mam ostatnio na głowie zrobiły mi się takie bolące 'gule' i nie wiem czy to właśnie BD krzywdy nie robi muszę poobserwować, odstawię dziada na trochę...
A spróbuj raz nie czesać włosów w ogóle

Cytat:
Ja poproszę...może pomoże

Mam pytanie. Czy któraś z obecnych tu lokasek używała olejku Sesa? Niestety nie pamiętam czy była mowa o tym jak wpływa na kręcioły

Stary 2011-07-07, 10:13   #37545
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie ciasto? Jak rudzielec, to marchewkowe
Nie, z brzoskwiniami

Niech juz pogoda sie poprawi, bo mi włosy godzinami schną

Stary 2011-07-07, 10:38   #37546
Eloe77

Cytat:
Przed chwilą pofarbowałam i lekko podcięłam mamie włosy
Fajny kolor.
Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
1) Możliwe że będzie zespół z prawdziwego zdarzenia
2) Idę jutro na rozmowę kwalifikacyjną call center z Netii jako tele-marketer (denerwuje się jak cholera)
ad. 1
ad. 2 Odrobina stresu nie zaszkodzi - pobudza mózg
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Czy wy też macie tak, że głód rośnie w miarę jedzenia?
O tak Jesteś chora na curlizm Zaraziłaś się pałeczkami curlika skrętnego. To nieuleczalne
Cytat:
Wstawiam takie porównanie, bo znalazłam foto...włosy dzień po fryzjerze
Ależ urosły! I robią się korkociągi na spodniej warstwie
Cytat:
jutro do dermatologa , obym się dostała )

Cytat:
Wrzucam fotki włosów z wieczora
Jak na takie przejścia, to są naprawdę rześkie
Cieszę się bardzo, że rosną Ci nowe włoski
Cytat:
Różnie. zależy jak się zachowują. Jeśli kiepsko było z odżywianiem i b/s słaba, to przytrzymuję chwilę.
Cytat:
Tak więc maska z siemienia tylko przy myciu, czyli generalnie co 4 dni
A widzisz, było, że przy myciu, ale nie że przy myciu włosów
Cytat:
dla mnie ta maska to jest prawdziwe wybawienie wybaczam jej nawet fakt, ze trudno te drobinki siemienia potem wypłukać. Moje włosy są po tej masce śliskie i błyszczą
tom się pogubiła już całkiem. Myślałam, że to natwarzowa maseczka (ze względu na problem z płukaniem nie nałożyłabym jej na włosy, więc podziwiam samozaparcie )
Cytat:
Właśnie nie podrażniła a przynajmniej nie poczułam tego: żadnego swędzenia, mrowienia, pieczenia.. Nic. Nawet włosy jakby ładniejsze były. Ale to wypadanie...
Szokująca informacja i zastanawiające, że ten stan trwa 5 miesięcy.
Jesteś pewna, że to od niej? Nic się nie działo na 2, 3 miesiące wcześniej?
Cytat:
A o właściwościach arniki nie słyszałam... A cóż ona dobrego robi? Muszę się jej bliżej przyjrzeć :P ja esencje z różnych ziół ładuję do tego mojego psikadła więc kolejny wspomagacz mile widziany
Do psikadła nawłosowego to średnio. Raczej naskalpowego się nada. Ma działanie antybakteryjne i łagodzące. Rany, poparzenia dzięki niej szybciej się goją, więc tu jest nieco podobna do panthenolu. Stosowałam zamiennie na problemy ze skalpem i przyszła mi do głowy celem wzmocnienia Twoich cebulek, by włosy przestały lecieć.
Cytat:
mam kompleks silikonowy z mazideł i przy następnym myciu nałożę troszkę na połowę głowy i porównam efekty
Ciekawe, czy zabezpieczy tak, jak dotychczasowe środki Tylko zmycie szamponem z sls...

Cytat:
Myślę, że kluczem do sukcesu jest właśnie obserwacja jak włosy reagują na dane czynności i jakie efekty nimi uzyskujemy
Oczywiście!
Cytat:
mam nadzieję, że moje wskazówki się na coś przydadzą
Pewnie że tak

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
i teraz mam kilka pytan o jakis specyfik ktory sprawi ze moje kreciolki wroca do lau?
Zawiodę Cię, ale nie ma jednego doskonałego środka dla wszystkich i na wszystko.
Cytat:
robie rozne maski
Możesz napisać coś więcej?
Cytat:
myje wlosy szamponem z pokrzywy badz brzozy
A konkretnie?
Cytat:
uzywam odzywki b/s joanny miód i cytryna
ale nie wiem jaka wybrac do splukiwania? Chce kupic wax zeby odzywil mi wlosy , bedzie dobra???
A jaki Wax konkretnie? Tylko polski Biowax nie zawiera slsu i ma bogatszy skład, ale jeden z Biowaxów zawiera silikon (konkretnie Biowax mleczny).
Obecnie najwięcej zachwytów zbierają Alterra morelowa i grantat+aloes z Rossmana. Ale jest też wśród chwalonych Yes To Carrots (z silikonem) oraz Garnier z masłem karite i awokado (sprawdza się głównie zimą).
Cytat:
za niecałe 3 miesiace mam slub swoj wiec chciala bym by wlosy byly w jak najlepszej kondycji(wiem , pozno sie obudzilam, ale lepiej pozniej niz wcale..) a chce kręcone do slubu.
To jeszcze sporo czasu, by włosy doprowadzić do ładu. Dobrze by było, byś je nam pokazała na zdjęciu.
Zachęcam do zapoznania się z 1. postem wątku i linkami w nim, z FAQ i pigułką. Reszta w praniu
Cytat:
Ja poproszę...może pomoże
proszę uprzejmie napijmy się razem

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-07, 11:14   #37547
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
i teraz mam kilka pytan o jakis specyfik ktory sprawi ze moje kreciolki wroca do lau? uzywam zel lniany, zero pianek i lakierow, robie rozne maski, pije pokrzywe i skrzyp, myje wlosy szamponem z pokrzywy badz brzozy, uzywam odzywki b/s joanny miód i cytryna
bardzo bym prosila o jakies rady, oczywiscie watek nadrobie tylko nie ukrywam tego jest duzo a ja za niecałe 3 miesiace mam slub swoj wiec chciala bym by wlosy byly w jak najlepszej kondycji(wiem , pozno sie obudzilam, ale lepiej pozniej niz wcale..) a chce kręcone do slubu.

Najlepiej zaatakować kompleksowo
Biovax L'Biotiki to dobry pomysł, to są bogate maski. Do bardzo zniszczonych włosów ten mleczny, na moje oko ma najbogatszy skład. Do tego olejowanie koniecznie! Olej kokosowy? Migdałowy już jest w Biovaxach.
No chyba że się odważysz myć odżywką, bywa że różnica jest zabójcza. Joaśka miód cytryna się nadaje. Chyba że masz przetłuszczający się skalp to mniej :/ Ale mycie OMO jak najbardziej. Szampony ziołowe mogą troszkę wysuszać, ale nie są złe tylko niekoniecznie na całe włosy co każde mycie

Cytat:
Powiadasz, że tak sympatycznie zareagowało? Napisz, proszę, jak ze zmywalnością, bo mi lanolina cyckowa nie dość, ze kiepsko się rozprowadzała, to i zmycie tylko szamponem
Dziś przed basenem zamierzam nasmarować włosy olejkiem mamowym BD. Do zmycia mam Alterrę Perfumrei. Drżę, prawdę mówiąc, z niepokoju... Ale najwyżej zepnę jutro tłuściochy
Smarowałam się już tą maścią i jakoś zeszło, rozmajałam pewnie olejem.
Nie wiem kiedy będę nakładać ale dam znać oczywiście
Cytat:
We Wro lato od wczoraj. Nareszcie bez deszczu na dziś zapowiadają 28 stopni Przesyłam Ci słoneczko
Doszło Spasiba
Cytat:
Mnie jedna słabo pomaga - niskie ciśnienie. czasem trzeba zjeść sól z chlebem i masłem, by jakoś wyprowadzić się do 98/76. Jak mam 105/80 to czuję, że mi głowę rozwala
Ja piję
Tak se mierzysz regularnie? ;P

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Jesteś chora na curlizm Zaraziłaś się pałeczkami curlika skrętnego. To nieuleczalne
A nie skrętka ?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:20   #37548
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Nie, z brzoskwiniami

Niech juz pogoda sie poprawi, bo mi włosy godzinami schną
mniam!
W Poznaniu gorąco, piękna pogoda...czemu muszę siedzieć w pracy
Na szczęście niebawem urlop i w góry powinnam tam szczególnie o coś zadbać?

Cytat:
O tak Jesteś chora na curlizm Zaraziłaś się pałeczkami curlika skrętnego. To nieuleczalne

Ależ urosły! I robią się korkociągi na spodniej warstwie

proszę uprzejmie napijmy się razem
Curlizm
Korkociągi? Gdzie, gdzie?
No to się napijmy

Stary 2011-07-07, 11:25   #37549
nusia114
Zadomowienie

Dawno mnie nie było, ale to z braku czasu mogłam jedynie czasami coś tam poczytać, ale z pisaniem było już gorzej.
Dziś jednak muszę napisać
Mam dziś dzień wolny, co się rzadko zdarza, tak więc postanowiłam go wykorzystać.
Wybrałam się do rossmana, kupiłam sobie odżywki różne, wróciłam do domu i uznałam, że co mi tam, spróbuję obciąć sobie włosy. Tak więc, zrobiłam sobie 3 kucyki + zostawiłam trochę włosów na samym dole, bo ich obcinać nie chciałam, nożyczki w dłoń i do roboty! Obcinałam je dosłownie po 1-2 cm. Ściągnęłam ostatnią gumkę, głowa do dołu, pougniatałam włosy rękoma żeby mniej więcej się ułożyły, głowa do góry, patrzę w lustro i co?! Masakra Włosy tak nierówno ścięte, że szok od razu głowa pod kran, trochę je zmoczyłam, odcisnęłam w koszulkę i nałożyłam odżywkę garniera z avokado. Jak loki były mokre to już tak strasznie to nie wyglądało, ale ogólnie boję się jakie będę miała włosy po wyschnięciu
Haha, ogólnie najdłuższa warstwa sięga mi tak do zapięcia stanika, a najkrótsza tak jest tak mniej więcej na linii ucha. Oczywiście na mokro, po wyschnięciu włosy się jednak trochę bardziej skręcą...
Nie no, boooojeee sieeee!

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:29   #37550
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Haha, ogólnie najdłuższa warstwa sięga mi tak do zapięcia stanika, a najkrótsza tak jest tak mniej więcej na linii ucha. Oczywiście na mokro, po wyschnięciu włosy się jednak trochę bardziej skręcą...
Daj foto na pewno nie jest tak źle. A jak coś to pomożemy

Stary 2011-07-07, 11:32   #37551
nusia114
Zadomowienie

demka narazie siedzę z avokado na głowie, jak zmyję to zamierzam nałożyć jeszcze alterrke morelową, bo w końcu udało mi się ją dostać i wieczorem jak wyschną to postaram się wstawić foto. Mam nadzieję, że nie będzie tak strasznie

Pracuję nad sobą
Stary 2011-07-07, 11:50   #37552
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Cieszę się razem z Tobą
Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
myszka2020 ja też się cieszę razem z Tobą Szkoda, liczyłam na zdjęcia Twoich pięknych włosków
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
I ja się cieszę, że zobaczysz małą fasolkę
Cytat:
Myszko na pewno bardzo się cieszysz , ostatnio rozczulają mnie wszelkie ciąże i dzieci...chyba instynkt się odzywa
Dziękuję Wam Słoneczka

Moje maleństwo ma już 1,5 cm i bije mu ślicznie serduszko

Cytat:
No właśnie nawet jeśli mleczko nie podejdzie do włosów to zawsze pozostaje jeszcze cały szereg innych zastosowań maseczki, żele do mycia, balsamy.... Jak to powiedział kiedyś ktoś mądry: ogranicza nas tylko wyobraźnia

Pomachaj do monitora i pozdrów dzidziucha od wszystkich kręconowłosych i powiedz mu, że jak będzie miły dla mamusi i nie będzie zbyt mocno kopał w przyszłości to czeka go wyprawka z papilotów, gumeczek, spineczek i suszarek z dyfuzorami
(nie ma to jak przekupiać dzieciaczka od chwili poczęcia )
Dzidzia już się cieszy na samą myśl o wyprawce Oby to był lokasek, od małego będę dbała o jego włosiątka

Cytat:
zauważyłam, ze jak włosy są bardziej miękkie to mniej się kręcą, a jak bardziej szorstkie to mocniej skręcone (tylko żebym ja jeszcze wiedziała od czego to zależy )

miękkie=za mało protein
szorstkie=za mało nawilżenia?
Piękne masz włosiątka Falko-loczki, uwielbiam takie

Cytat:
Napisane przez Donka94 Pokaż wiadomość
Witajcie, i ja zaczynam dbac o moje loki Jutro wybieram się na włosowe zakupki Tymczasem wklejam moje włoski, 3a chyba?
Będą z tego cudne loczki

Cytat:
Juz wstawiam
Zdjęcia po użyciu Epiderm (na noc). Rano umyłam Babydream, potem płukanka z hibiscusa, rumianku i nagietka i na to nałożyłam błoto z Bielendy. Spłukałam po około 20 minutach, nałożyłam Tigi Catwalk Curls Rock 2 pomieszane z zielonym kremem z Biedronki, odciskanie w koszulkę i na koniec żel Rabka spa minerals. Wyschły same. Ostatnie zdjęcie takie niewyraźne bo robiłam w lustrze, ale tak wyglądały moje włosy po paru godzinach spędzonych na dworze (wiatr, deszcz).
Cudny kolorek

Idę myć włosy, bo nie ma TŻ-ta jeszcze, to może zdążę zrobić zdjęcie, zanim mnie wytarmosi
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 11:53   #37553
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam Słoneczka

Cudny kolorek

Idę myć włosy, bo nie ma TŻ-ta jeszcze, to może zdążę zrobić zdjęcie, zanim mnie wytarmosi
Dzięki Gratuluję maleństwa

Stary 2011-07-07, 12:02   #37554
Eloe77

Cytat:
Smarowałam się już tą maścią i jakoś zeszło, rozmajałam pewnie olejem.
Nie wiem kiedy będę nakładać ale dam znać oczywiście
Świetnie To czekam.
Cytat:
Doszło Spasiba
Tylko kremik z filtrem zastosuj na nosek
Cytat:
Tak se mierzysz regularnie? ;P
Zdarza się. Ale jak coś się dzieje, to wiem, że jest powyżej steki
Cytat:
A nie skrętka ?
Może być i skrętek curliczny. Ważne, że objawy te same

Cytat:
W Poznaniu gorąco, piękna pogoda...czemu muszę siedzieć w pracy
Witaj w klubie. Przynajmniej przy kawce posiedzimy. Włączyć klimę?
Cytat:
Na szczęście niebawem urlop i w góry
Szcześciara A gdzie konkretnie jedziesz?
Cytat:
powinnam tam szczególnie o coś zadbać?
Zależy co będziesz robić i gdzie. Nasze góry nie stawiają specjalnych wymagań.
Cytat:
co mi tam, spróbuję obciąć sobie włosy. Tak więc, zrobiłam sobie 3 kucyki + zostawiłam trochę włosów na samym dole, bo ich obcinać nie chciałam, nożyczki w dłoń i do roboty!
Skutkiem tego, ze zrobiłaś 3 kucyki, nierówności może być więcej. 1 kucyk wystarczy - 1 cięcie i masz równiej. Spodnią warstwę tez warto przyciąć - końcówki się tam niszczą.
Po myciu na pewno będzie lepiej

Myszko ciesze się razem z Tobą Zaraź curlizmem od małego

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-07 o 12:05
Stary 2011-07-07, 12:08   #37555
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście niebawem urlop i w góry powinnam tam szczególnie o coś zadbać?
Zabezpieczanie a najlepiej filtry
Jakąś za ciężką odżywkę możesz przemycić
Cytat:
Spokojnie, poczekaj jak wyschną, użyj żelu
Cytat:

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 12:09   #37556
doti8
Raczkowanie

Dzięki Sensualistko, będę próbować
Na podstawie tych obrazków co podlinkowała Eloe wreszcie mogę ocenić mój skręt i byłoby to głównie 3a. Ale pod spodem znajduję fajne korkociągi w stylu chyba coś więcej niż 3a
Myszko gratulacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-07 12.01.48.jpg (81,5 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-07-07, 12:18   #37557
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Witaj w klubie. Przynajmniej przy kawce posiedzimy. Włączyć klimę?
Szcześciara A gdzie konkretnie jedziesz?
Zależy co będziesz robić i gdzie. Nasze góry nie stawiają specjalnych wymagań.
Skutkiem tego, ze zrobiłaś 3 kucyki, nierówności może być więcej. 1 kucyk wystarczy - 1 cięcie i masz równiej. Spodnią warstwę tez warto przyciąć - końcówki się tam niszczą.
Klima włączona nie przepadam za tym wynalazkiem...
Jedziemy do Szczawnicy, potem Rabki Zdrój, okolic. Będziemy chodzić, dużo chodzić szlakami uwielbiam W zeszłym roku byliśmy w Dusznikach Z., noclegi w schronisku Pod Muflonem [jak ktoś nie lubi spartańskich warunków to nie polecam - nie spodziewaliśmy się, że będzie AŻ tak, choć klimat zachowany ] póki co to niewielkie zdobycze marzą nam się Bieszczady przyjdzie i na nie czas...
A, koniecznie coś czego boją się kleszcze, bo rok temu jeden mnie polubił :/ coś skutecznego, sprawdzonego macie?

Zainteresowało mnie to co napisałaś...1 kucyk wystarczy? Hmm...do tej pory myślałam, że 3 to najmniej

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Zabezpieczanie a najlepiej filtry
Jakąś za ciężką odżywkę możesz przemycić
O widzisz zapisuję już

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Ooo... trzymam żeby wszystko było na dobrej drodze
Mój brat czeka na swojego pierwszego potomka właśnie termin to 12 lipiec, ale kto wie
Czekamy na fotki

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-07-07 o 12:23
Stary 2011-07-07, 12:19   #37558
Eloe77

Dla ciekawych i anglojęzycznych 10 trików na zdrowe kręcone latem.
W zasadzie nie ma tam niczego, o czym byśmy nie wiedziały, ale poczytać warto

Demko fajna wyprawa też lubię pochodzić po górach. Miały być polskie Tatry tego roku, ale muszę obejść się smakiem. Pieniny są piękne A plecak nosisz stale ze sobą- w sensie cały dobytek? Jeśli tak, to minimalizm, sama wiesz... I włosy można spiąć, zaolejować wcześniej - i tak nie idzie o gwiazdorzenie Shea powinno dać radę - przy okazji naturalny filtr.

W kwestii cięcia - wyobraziłam to sobie w ten sposób, że kucyki są spinane na równej wysokości - 1 z tyłu i 2 po bokach. A to akurat niczemu nie posłuży Spinasz tylko po to, by:
- ciachnąć całość z jednego kucyka (cięcie z pochyloną głową zgodnie z naturalnym wzrostem włosów)
- oddzielić kolejne warstwy. Zaczynasz wtedy od spodu, potem odpinasz kolejną warstwę i dopasowujesz do istniejącej. Tak kolejną i kolejną.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-07 o 12:26
Stary 2011-07-07, 12:19   #37559
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ale pod spodem znajduję fajne korkociągi w stylu chyba coś więcej niż 3a
O, zauszny korkociąg mnie też czasami odwiedzają takie, zwłaszcza po Alterce

Stary 2011-07-07, 12:32   #37560
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam 3 kucyki, bo mam duużo włosów i uznałam, że na jednym mi nie wyjdzie, a trochę włosów od spodu zostawiłam, ponieważ one kręcą się dużo mocniej i wyższa, krótsza warstwa je zasłaniała, albo były równo, uznałam, że muszę je zostawić żeby zaczęły być widocznie i włosy lepiej się układały zobaczymy co wyjdzie po wyschnięciu
No cóż, najwyżej... poprawię

Pracuję nad sobą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości)

Zasady wysyłania wiadomości