|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Bernadko fajny kolorek, ale wolę rudziaka
boska piżamka
|
|
#37592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ataki formalne rozszczenia to też nie jest jak najbardziej w porządku. Masz rację. A we Włoszech oczywiście nie tylko jest tam chrześcijaństwo. A tez przesadziłam..Jeszcze roztrząsać nam brakowało o PRL-u ![]() Fakt co do sztuki cerkiewnej jest piękna...Miałam okazję zobaczyć wtedy na ślubie kuzyna mojego TŻ. Ceremonia była i tak w ubogiej cerkwi...Z reguły niektórym kojarzy się cerkiew z przepychem...I to bardzo mocnym. A tu malutka cerkiew, która jest uboga (wzbogacona jednak w piękna architekturę we wnętrzu...a wokół niej mały cmentarz) Zdenerwowałam się też jak odbierali komórki w czasie ceremonii ślubnej...To już szczyt wszystkiego...;/ Dokładnie. Jednak śmiem twierdzić, że u Polaków brakuje szacunku do kultury i obyczajów...Nie mówię, że u wszystkich tak występuję, ale jednak moje Podkarpacie i im bliżej Wschodu to tak właśnie jest... A co do moich rodziców to wiesz...Typowy staropolski zwyczaj...Dziecko ma g**** do gadania a rodzic jest Święty...itp caskada Piękne Twoje włosy i zdjęcia dodałam na Twoje i Ajrisz życzenie :P Chyba Eloe też chciała (niech mnie ubije, ale nie pamiętam...:x)myszka Gratuluje !! )) Oczywiście zdawaj nam relacje Maliniarka Wielki postęp zauwazyłam...Tego się nie dało nie zauwazyć po mojej nieobecności ! :P Gratuluję Inaczej mi wyszedł niż zwykle muszę to zaznaczyć Wychodził lepszy jednak po tym moim nieszczęsnym farbowaniu wyszedł inaczej... (Jutro pod światłem słonecznym)Dzięki ...piżamka kupiona po śmiesznej cenie...Jak jestem chora lubię ją zakładać ! (na dodatek chorowałam akuratnie wtedy co pogoda nie była dośc fajna u mnie :P zimne noce itp :P) cdn. (nadrabiania)
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-07-07 o 21:52 |
|
|
|
|
#37593 |
|
Zadomowienie
|
Też mi się podoba
![]() Ok, zrobiłam te zdjęcia, ale przed chwilką, także są z fleszem niestety... I od razu ostrzegam, z mojego cieniowania chyba nic nie widać Wyszłam dziś z koleżanką, pytam się czy widzi jakąś zmianę, a ona że nie o.O A jak zobaczyłam swoje włosy tuż po obcięciu to serio była masakra. No dobra, koniec gadania, oto zdjęcia:
|
|
#37594 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Fajna grzyweczka, trzeba było od razu samej ciąć.---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#37595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cudne masz włoski
|
|
#37596 |
|
Wtajemniczenie
|
seduction
Moja droga niestety na prostownicy...;/ Dalej jakoś mi brakuje czasu na chodzenie za szczotką... *Basia* Tak teraz o niebo lepiej ![]() Fakt...tamte niewyraźne, bo wyłączyłam lampę w aparacie, gdybym zrobiła to odbiłoby się światło z lampy do lustra i nici ze zdjęć :P Jutro zapowiadają u mnie dobrą pogodę to namówię mamę, by zrobiła mi zdjęcie tyłu ;P Siostra mi to samo mówiła...Wydałaś głupia 5 zł a grzywki sobie sama świetnie tniesz :P Wszyscy zresztą hehe ![]() Nusia Włosy do pozazdroszczenia No tak...:wstydnis: Nie wiedziałam, ze pizamka zarobi takie plusy u was ![]() Doti swietne kręcioły ! myszka --> Przyszła mama jak najbardziej świetnie się prezentuje z tymi falkami !! Benek --Twój rudy to daje czadu !! Piękny i loki też DmkAnia Jak dla mnie kobito to przesadzasz. Pięknie się kręcą Twoje włosy ! i Fakt urosły ! )
|
|
|
|
#37597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurczę, chyba będę musiała zainwestować i zobaczyć jak sobie radzi z moim skalpem i jak zachowają się moje kłaczki po myciu. dziękuję za sugestie ![]() jakie loki ![]() Cytat:
|
|
#37598 |
|
BAN stały
|
Witam kręconowłose
Jutro wstawię zdjęcia moich włosowych nabytków , nie odzywałam się parę dni, bo byłam w krakowie. Dzisiaj sie pochwalę włoskami, wiem, ze nie ma czym, ale po oleju kokosowym dużo lepiej wyglądają ![]() bernadka bardzo fajna grzywka, właśnie taką chcę, ale się boję ![]() nusia piękne włoski! |
|
|
|
#37599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze minimalna wilgoć = tragedia u mnie, dlatego zrezygnowałam i podziwiam cudze
|
|
#37600 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję, dziękuję, z tym że właśnie włosy flesz robi swoje
w rzeczywistości wyglądają trochę inaczej, same wiecie... Basia, szczerze Ci powiem, że zajęło mi to łącznie ze 3 minuty a ścinać starałam się właśnie malutko, żeby w razie czego właśnie nie było tak bardzo widać seduction, cieszę się, że się podoba Na początku wyglądało to tak źle, bo wcześniej miałam włosy związane, więc po rozpuszczeniu były one rozprostowane i ogólnie wyglądałam jak mop. Ale zauważyłam, że włoski te z tyłu, te najkrótsze się po myciu ładniej skręciły
|
|
#37601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37602 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stylizacja - plopping, ugniatanie/harmonijkowanie, podpinanie ślimaków Cytat:
Fajna grzywka Apetyczny kolorekCytat:
To dobrze że nie poszalałaś z cięciem, teraz możesz sobie stopniowo podcinać ile będzie trzeba
|
|||||
|
|
|
#37603 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
|
|
#37604 |
|
Raczkowanie
|
Nusia czekałam na Twoje zdjęcia bo ja też sama się strzygłam metodą na kucyka
Tyle, że ja mam krótkie włosy - do ramion, Ty masz długie i gęste Ale Ci to się fajnie udało ![]() Dziękuję za miłe słowa o moich włosiakach To motywujące do dalszego działania
|
|
|
|
#37605 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nieźle .Piękne masz te włosiska, pokazuj częściej |
|
|
|
|
#37606 |
|
Zakorzenienie
|
Informuję szybciutko, że skubane shea się wytrąca z mieszanki
W postaci ziarenek ;]Wax avocado razem z Isaną witaminową rozmiękczyły i troszkę włosy ale źle nie jest Do zobaczenia w niedzielę, wyjeżdżam pobyć ciocią
|
|
|
|
#37607 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj robiłam zoltka rycyne i cytryne na włosy i dzis jakos lepiej wygladaja
musz ekoniecznie zrobic tą maske z siemienia. ! dziekuje za wskazówki!
|
#37608 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz
Dziękuję o wiele lepiej się czuję Za komplement również :P seduction U mnie jest bardzo upalnie...Puch daje się we znaki nie raz a grzywka i tak układa się po swojemu (nawet jak wyprostuje na prostownicy). Ciesze się, ze akurat układa się tak jak chcę :P Gęsta to ona jest jak i reszta moich włosów...Trochę wypadają, ale suplementy z zawartością cynku pomagają ![]() (kupiłam je w biedronce po 8 zł anoska donka Moze w przyszłości zrobię taką grzywkę Tobie Mnie się Twoje włosy podobają i to bardzo Dziewczyny...Co myślicie o przypinaniu prawdziwego (bądź sztucznego), duzego kwiatu w nasze bujne kręcone włosy ? (Widziałam w Takko za 15 zł spinkę o kolorze miętowym...) |
|
|
|
#37609 | ||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Teraz to widać, że mamy do czynienia z mocniejszym skrętem.
Cytat:
![]() Przeczytałaś podwieszone wątki? Zacznij od 1. posta tego wątku, FAQ i pigułki. Napisz, co obecnie stosujesz i jakie przeprowadzasz zabiegi prócz farbowania. Coś poradzimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja czuję się z tym normalnie jak Ty ze swoim No to muszę spróbować Cytat:
za wzmocnienie cebulek Cytat:
Tak się zastanawiam - czytałam gdzie ostatnio taka informację - czy aby nie masz osadzonych płytko cebulek. Trochę to mi się rozmija z wyobrażeniem włosa osadzonego w swoim mieszku, jednak tu spodziewać się można wszystkiego. Ale do rzeczy - czy przed nafta masowałaś skalp/ Często? Intensywnie? Czy teraz też masujesz? Cytat:
SLS piszę sobie skrótowo, choć może powinnam zaznaczać, że to ogólna nazwa (tak napisałam kiedyś w skrótach stosowanych przez nas, ale chyba nikt tam nie zagląda).Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakt. I zwykle są identyczne pytania... Może warto by wrócić do odpowiedzi, które już dostałaś? Tak z doskoku, to i pielęgnacja się nie powiedzie, a i nam jest przykro, że piszemy bez odzewu. Co do wzmocnienia skrętu - w przypadku fal rzadko zdarza się, by zaczynał się on od czubka głowy. Indywidualność kręconych właśnie na tym polega, ze nie wszystkie są takie same. Cytat:
|
|
#37610 | ||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
O tej książce z Czarnego słyszałam. Cytat:
Rozmiarów własnej biblioteczki nie znam, jeszcze nie znam. Na tę chwilę mam je w 3 miejscach w kraju, więc gdy zbiorę, to się wreszcie dowiem. Cytat:
zapachu, smaku? Kawa jest dla mnie jak loki - bez tego nie umiem żyć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojoj Cytat:
Ale Tobie ładnie w takim kolorze. Poza tym masz świetnie przycięta grzywkę.Również zapisuję się do fanklubu piżamki. Cytat:
pożyjesz, też będziesz mieć większą wiedzę Cytat:
Cytat:
W Sanoku jest spory skansen, w którym są też drewniane cerkiewki. Ich cały wystrój to ikonostas i obowiązkowe ikony plus ręcznie haftowane obrusy i szarfy. Wspaniale to wygląda.Cytat:
Cytat:
Pozostaje nic nie mówić, ale robić swoje ![]() Cytat:
Nie rozumiem Gdzie ma być to krzywo? ![]() No proszę Tu jest jeszcze jakaś ciekawa fryzurka z kwiatkiem.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#37611 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lubię robić w codzienniku takie wpisy ze zdjęciami, żeby potem sobie oglądnąć i zobaczyć, co mi najbardziej służy Cytat:
![]() I zjadłam dziś pierogi z kapustą i grzybami, a nienawidziłam ich przedtem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, bo zawsze wolałam taki trochę cieplejszy odcień |
||||||||
|
|
|
#37612 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) noszę, jest lato, jest ciepło, jest słoneczko, więc uważam, że kwiaty jak najbardziej wskazane, wiadomo, prawdziwe wyglądają cudownie, nosiłam sama prawdziwe, dopóki nie oberwałam babci połowy ogródka Ale sztuczne też ładnie wyglądają, szczególnie w jakimś kontrastującym kolorze.
|
|
|
|
|
#37613 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że sls, sles to co innego,i wielkie bla bla bla, jak dla mnie i to i to wysuszacz, ale ktoś musiał mi wypomnieć![]() chociaż sles to chyba trochę słabszy niz sls tak?czy na odwrót ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
o matko ale ja składam zdania
|
|
#37614 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Działaj dalej. Muszę poszukać jakiegoś Twojego myjadła dla koleżanki (tylko Ona myśli, że apteczne są lepsze, a ma bardzo wrażliwą skórę ciała i głowy, jest atopowcem) Cytat:
i nie tylko tam. Eloe, to najlepiej zorganizowane podforum jakie znam . snej biblioteczki nie znam, jeszcze nie znam. Na tę chwilę mam je w Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, też tak lubię robić. Poza tym ciąża Ci służy i włoski nadal pięknie falują i błyszczą. Cytat:
![]() Ehh, fajnie się czyta to, co piszesz. Nie każdemu jest dane to uczucie ![]() Ale bardzo, bardzo, bardzo cieszę się razem z Tobą A co do kawy, to właśnie siedzę i piję swoją, zamiast pędzić na zakupy i do apteki doz-u, zapłacić rachunki, spakować się i jeszcze milion rzeczy. Jadę dziś do rodziców Marzę o smaku dużej mrożonej toffi lub żółwia z Kawowego Nieba .---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#37615 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Co do kwiatów to mam trochę gumek i spinek z kwiatami i używam często ![]() Cytat:
![]() Smaku. Zapach mi nie przeszkadza. Próbowałam już różnych kaw, w różnych kombinacjach, ale ja nawet ciasta/lodów/czy czegoś innego nie lubię o smaku kawy ![]() Ciąża Ci służy
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-08 o 12:17 |
||
|
|
|
#37616 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym 2 razy w tygodniu wcieram kawęCytat:
które zresztą mam bardzo rzadko, ale wtedy czuję, ze mogłabym góry przenosićCytat:
|
|||
|
|
|
#37617 |
|
Raczkowanie
|
myszko - jak nakładam odrobinę Amli na końcówki włosków po umyciu to jest wszystko super ale jak na noc lub na kilka godzin wtedy już nie są zadowolone. Tak samo jest z kokoskiem. Fajnie, że dobrze się czujesz
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-08 o 12:16 |
|
|
|
#37618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a córka woła i woła![]() Ale szampon i tak jest bardzo dobry, po nim nie swędzi mnie czerep
|
|
#37619 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Teraz mam wakacje, więc mam czas. Poza tym od roku znam to forum no i nikt mnie nie woła (w roku szkolnym praca, wtedy faktycznie czasu mniej). |
|
|
|
|
#37620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczynki, jesteście tak miłe, kochane i serdeczne dla mnie, że aż mam prawie łzy w oczach
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

może bardziej na kościół jako instytucję w tym sensie, że próbowało ją ograniczyć. Obecnie jest na odwrót
miałam przyjemność mieszkać rok w Rumunii, kilka tygodni na Ukrainie, poza tym interesują mnie takie rzeczy. Wychowałam się w świecie chrześcijańskim, moje korzenie w nim tkwią, to chcę o swojej kulturze wiedzieć jak najwięcej.
)) Oczywiście zdawaj nam relacje
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

. Fajna grzyweczka, trzeba było od razu samej ciąć.

Ostatnio myłam Isaną ale już na drugi dzień włoski były nieświeże i takie ciężkie, a później też mnie głowa swędziała. Tak więc myję szamponem. Mam dwa z Alterrki :

za wzmocnienie cebulek 
Ale Tobie ładnie w takim kolorze. Poza tym masz świetnie przycięta grzywkę.
pożyjesz, też będziesz mieć większą wiedzę
Gdzie ma być to krzywo? 

że sls, sles to co innego,i wielkie bla bla bla, jak dla mnie i to i to wysuszacz, ale ktoś musiał mi wypomnieć
Poza tym 2 razy w tygodniu wcieram kawę