Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 11:28   #1321
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

wpadłam zobaczyc czy sa jakieś wieści od YOUYOU...
ciekawe co tam u niej...
mam nadzieje,że czeka ją super szybki radsny poród

a u mnie noce...
jak mnie nie obudzi moje dziecko to i tak się nie wysypiam... ja idę oddac siuśki ok 6 razy niestety więc chodzę nie wyspana w sumie od 2 lat,bo jak nie moje dziecko to sikanie a tu nie zapowiada się,że bedzie lepiej

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:29   #1322
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ech nawet mi nie mow...
nie dosc ze czlowiek nie moze, to okresowo musi wysluchiwac jak inni to robia
kiedys pisalam o glosnym seksie naszych sasiadow, nie slychac ich czesto - co jakis czas, wydaje mi sie ze oni nie mieszkaja razem, ze jak sie spotykaja to jada rowno przez caly wieczor i noc
ostatni raz przedwczoraj wieczor i pozniej noca bylo ich slychac
normalnie mnie budzili, juz nie tyle pojekiwania co trzeszczenie lozka...
wieczorem ich bylo slychac, pozniej przerwa - zasnelam.. pozniej kolo polnocy mnie obudzili, przerwa - poszlam sikac - zasnelam.. kolo 3 -znowu - ja do wc, zasnelam i jakos nad ranem ta sama historia
maja zdrowie
Jeszcze trochę i może też tak będziemy Mam wrażenie że po ciąży jak pójdę do lekarza to mi powie że błona dziewicza mi odrosła
Jedna rzecz mnie nurtuje - mąż jakoś seksem nie jest zainteresowany, bo zwyczajnie ma strach. Ja mam średnią ochotę, bo nie czuję się zbyt seksowna z wielkim bebzolem. Ale co innego mnie męczy - lekarz nam seksu nie zakazał, a na ostatniej wizycie jak mnie badał, to powiedział że rozwarcie zewnętrzne na 1 cm, szyjka skrócona, rozwarcia wewnętrznego nie ma i dotknął główki dziecka Czy jest to możliwe??? No i czy to oznacza, że szop już zwiał, a ja nawet tego nie zauważyłam???
Stary 2011-07-08, 11:31   #1323
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Youyou trzymam kciuki!

Ja tam nie narzekam na spanie w nocy - każdą noc przesypiam bardzo dobrze. Fakt wstaję na siusiu ok. 4 razy, ale wracam do łóżka i momentalnie zasypiam

Ciekawe, czy dzisiaj wypłata wpłynie, bo spłukana jestem, a 10-ty w niedzielę

Dziewczyny dostałam skierowanie na KTG i mam na nie iść dzień przed wizytą w poradni... Tyle, że wizytę mam w poniedziałek. Jak myślicie wypada iść w niedzielę na oddział na KTG?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:31   #1324
patik87
Zakorzenienie

Marina czyli sam simplex nie pomaga Nie wiem w takim razie jak to nie pomaga, to chyba pozostaje przetrwać ten czas, spróbuj jeszcze z tym bebilonem comfort..

Agula długa historia z teściową, nie będę opisywać. Ona za dużo gębą dziamie, aluzje strzela, niby w nic się nie wtrąca ale ...dwulicowiec taki. i tak ograniczam z nią rozmowy do minimum, ale czasami się nie da.

Bella fajna mamcia z Ciebie, dobrze ze dziewczynki na zmianę się budzą, ja zawsze myślałam ze razem wszystko to samo robią w tym samym czasie.

Sygine ja nie wiem? wogóle dziwne to że można główki dziecka dotknąć, czyli podczas sexu teżet też by czuł? na to wychodzi..
a przecież palec jest krótszy za przeproszeniem od... ( boshe co ja piszę)

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-07-08 o 11:34
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:36   #1325
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dzięki moje kochane.
Teraz usnął, pierwszy raz od 2.30 w nocy...Nikomu tego nie życzę...ehh.
sygnie co do pogrubionego - bardzo...
O, już płacze.
Kurcze może spróbuje tego bebilon comfort, widziałam wczoraj w sklepie nawet. Mówisz, że pomógł kuzyncesygine? On pije bebilon, więc to bebilon comfort to będzie z jednej rodziny. Bo ja jakoś boję sie tych zmian mlek.

A co do wypadu - poprawił humor, to fakt Chociaz teraz i tak mam zjechany już na maksa
Ja byłam dzieckiem, które pierwszą kolkę dostało już w pierwszej dobie życia w szpitalu i miałam ją dzień w dzień przez równe trzy miesiące. Mama mówiła że płakała razem ze mną, nosiła na rękach, robiła masaże i nic nie pomagało (wychowałam się też na MM). Niestety ale kiedyś nie było aż takich udogodnień jak teraz my mamy
A u kuzynki właśnie też jak się zaczęły kolki, to zaczęła próbować po kolei każdego mleka chyba na rynku i właśnie powiedziała że tylko po bebilon comfort mały miał ulgę i kolki odeszły.
Stary 2011-07-08, 11:37   #1326
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Marina czyli sam simplex nie pomaga Nie wiem w takim razie jak to nie pomaga, to chyba pozostaje przetrwać ten czas, spróbuj jeszcze z tym bebilonem comfort..

Agula długa historia z teściową, nie będę opisywać. Ona za dużo gębą dziamie, aluzje strzela, niby w nic się nie wtrąca ale ...dwulicowiec taki. i tak ograniczam z nią rozmowy do minimum, ale czasami się nie da.

Bella fajna mamcia z Ciebie, dobrze ze dziewczynki na zmianę się budzą, ja zawsze myślałam ze razem wszystko to samo robią w tym samym czasie.

Sygine ja nie wiem? wogóle dziwne to że można główki dziecka dotknąć, czyli podczas sexu teżet też by czuł? na to wychodzi..
Patik no na mojego niestety nie...Pocieszam się, że kolka samoistnie przechodzi ok 3 m-ca życia...

Kurcze, ale nie wiem, czy za dużo nie daję tych kropli, niby tak jak pisze w ulotce, 15 kropli przed każdym posiłkiem? Aaniu jak je dajesz? I jak myślicie?

sygine ja też dzieckiem z kolką do pół roku aż...Mama mówiła, że myślała, że się zkończy...(byłam na MM)

A mój brat mały też miał kolkę straszną ( był na cycku tylko i wyłącznie)...Więc może to genetycznie jest...Może być kolka genetycznie?

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-07-08 o 11:39
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:37   #1327
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
a tak ogolnie to u mnie super z mezusiem jestesmy bardzo szczesliwi
No nie może być inaczej po takiej rozłące

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

u mnie się chyba coś dzieje... w nocy miałam dość mocne skurcze, a jak wstałam pogoniło mnie do wc, licze od godziny i skurcze są co 3-5min.
Zbieramy się na porodówkę...

Trzymajcie kciuki oby się rozkręciło

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej. Gratuluję nowym mamusiom. I trzymam kciuki za wizyty,
ja też jestem HP-maniaczka.przeczytałam wszystkie części.
Carmela Sara jest śliczna. Zresztą wszystkie dzieciaczki nasze. Dwójka maluchów może dać popalic-zwyczajnie mam momentami dosyć. Ale jak patrzę na te moje kruszynki to serce rośnie. Właśnie śpią sobie,najedzone. Właśnie bebilon 1 jakoś im nie podchodzi,znów będę musiała je stopniowo przerzucać.
Wytul Dziewczynki ode mnie!

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Youyou trzymam kciuki. Wczoraj jeszcze pisałaś, że czujesz się jakbyś była juz po terminie a tu masz! Może i mnie tak znienacka trafi??
Byłam dziś na rozmazie (ocena biocenozy pochwy) i mam dalej te drożdże no ale na szczęście dała mi jednorazowo Gynazol i powinno zniknąć. Będę wyleczona do porodu
Dowiedziałam się też, że "buźkę mam porodową ale komórki w pochwie luźniejsze chociaż jeszcze nie takie porodowe" więc sobie chyba jeszcze kilka dni pochodzę...
Aha i w środę o 8.30 mam ktg i potem od razu wizytę także proszę o kciuki
i

Cytat:
a u nas źle. Mały ma straszne kolki, najgorzej po 10 rano własnie. Teraz mu daje butle, to się uspokaja trochę. Noc ciężka. Płacze przeraźliwie, cały sinieje i sztywnieje. Wiem, ze to straszne, ale mam ochotę zostawić go rozdartego w łóżeczku i iść. Niech się drze. (oczywiście tego nie zrobię, ale mam go dość momentami) najgorsza ta bezradność.
Wierzę, że jest Ci ciężko, ale jesteś naprawdę dzielna! mam nadzieję, ze pzrejdą Igorkowi te kolki...

Cytat:
kiedys pisalam o glosnym seksie naszych sasiadow, nie slychac ich czesto - co jakis czas, wydaje mi sie ze oni nie mieszkaja razem, ze jak sie spotykaja to jada rowno przez caly wieczor i noc
ostatni raz przedwczoraj wieczor i pozniej noca bylo ich slychac
normalnie mnie budzili, juz nie tyle pojekiwania co trzeszczenie lozka...
wieczorem ich bylo slychac, pozniej przerwa - zasnelam.. pozniej kolo polnocy mnie obudzili, przerwa - poszlam sikac - zasnelam.. kolo 3 -znowu - ja do wc, zasnelam i jakos nad ranem ta sama historia
maja zdrowie
No mają zdrowie! Ja ostatnio swojemu opowiadałam, jak bym chciała już bez brzucha... więcej możliwości Jeszcze trochę...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:38   #1328
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marinko a dajesz jakies leki?

A moje dziecie udaje, ze spi i domaga się przytulania. Złamałam juz chyba wszytskie zasady. Uwielbiam jak śpi z nami w łóżku, w nocy karmie ją na leżąco, a ona zasypia i tak się wtula we mnie jest taka malutka i bezbronna i te jej minki

n to się pozachwycałam własnym dzieckiem
Więc czas się wziąć za robote. Ide wstawiać pranie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:39   #1329
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas źle. Mały ma straszne kolki, najgorzej po 10 rano własnie. Teraz mu daje butle, to się uspokaja trochę. Noc ciężka. Płacze przeraźliwie, cały sinieje i sztywnieje. Wiem, ze to straszne, ale mam ochotę zostawić go rozdartego w łóżeczku i iść. Niech się drze. (oczywiście tego nie zrobię, ale mam go dość momentami) najgorsza ta bezradność.
wiem ze to kiepskie pocieszenie ale to minie. u nas minelo po 3 miesiacu (potem bylo 1,5 roczne bolesne zabkowanie...). popytaj pediatry jak bedziesz widziala bo moze to jednak wina mleka.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:41   #1330
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Więc dlatego jestem w ciężkim szoku Po pierwsze czy tak można skoro rozwarcia wewnętrznego nie ma, po drugie czy ten czop może tak sobie wylecieć i nawet nie zauważyłam Więc ja się mężowi nie dziwię wcale, że jakoś nie ma zamiaru przeganiać Młodego... Sama bym miała strach chyba czy mi na przykład wody nie odejdą
Stary 2011-07-08, 11:42   #1331
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A moje dziecie udaje, ze spi i domaga się przytulania. Złamałam juz chyba wszytskie zasady. Uwielbiam jak śpi z nami w łóżku, w nocy karmie ją na leżąco, a ona zasypia i tak się wtula we mnie jest taka malutka i bezbronna i te jej minki
Jakie to słodkie, co piszesz

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Nadrobiłam, lecę coś porobić, bo do kanapy przyrosnę...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:43   #1332
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Zależy od czyj palec i czyj....

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:44   #1333
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

ale palec zakrzywisz a ...yhm.... nie

marina - moje jak przechodzilo z comfortu na inne mleko to bylo w miare ok, wiec chyba z bebilony na comfort mozna bez problemu. tez uzywalam poczatkowo, bo kolki po nim mniejsze

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:46   #1334
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Fotki brzucha z ktg jeszcze nie bylo!
Jestem pierwsza może dlatego że tylko mój Tż zabrał aparat do szpitala
A jeśli chodzi o teściówke to moja też dobra kobita tylko przesądna okropnie

Marinka żal mi Igorka te kolki to dziadostwo

Bella ja chyba nie dała bym rady z dwójką jednego sie obawiam jak Ty odróżniasz dziewczynki ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:48   #1335
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Na zmianę się budzą na szczęście,ale czasem potrafią się zgrać razem i jest problem,bo nie wiem która brać. W nocy mam męża do pomocy. Dziś dały się nam nawet wyspac. Choć nad ranem wzięłam Lilke do nas bo mi marudzila,a obok mnie śpi jak aniołek. Cwaniara rośnie...
ja wiem, ze to tak pieknie nie wygląda, ale jak sobie to wyobrażam to aż....
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy dzisiaj wypłata wpłynie, bo spłukana jestem, a 10-ty w niedzielę

Dziewczyny dostałam skierowanie na KTG i mam na nie iść dzień przed wizytą w poradni... Tyle, że wizytę mam w poniedziałek. Jak myślicie wypada iść w niedzielę na oddział na KTG?
Widze, że czekamy obydwie jak na zbawienie na wypłatę

A co do KTG to wydaje mi sie że jak najbardziej w niedziele można iśc
Cytat:

Rozumiem

no co... ludzka rzecz!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:50   #1336
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzę, że jest Ci ciężko, ale jesteś naprawdę dzielna! mam nadzieję, ze pzrejdą Igorkowi te kolki...
Dzieki wodaqua, kochana jesteś, wiesz? Jak dobrze, że jest nasze forum, można usłyszeć chociaż miłe słowo. Od męża dziś usłyszałam, że ze mnie zła matka (bo mały się darł w niebogłosy, a ja nie umiałam go uciszyć) Ale nie przejmuje się tym, grunt, żeby mały nie płakał.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Marinko a dajesz jakies leki?

n to się pozachwycałam własnym dzieckiem
Więc czas się wziąć za robote. Ide wstawiać pranie
Scio, bo życie samo weryfikuje pewne zasady;*

Przed wczoraj byłam u lekarza z tym, ale tak się jeszcze nie darł strasznie wtedy, a teraz to chyba apogeum już. Dał mi colinox na kolki, ale już raz mi go dał wcześniej inny lekarz i wydawało mi się, że mały darł się po nim jeszcze bardziej ( dawałam go wtedy tydzień) i miał większe zaparcia...A podobno super specyfik francuski...Więc próbuję sam simplex. Espumisan nic nie dawał...I mam czopki robione, ale to na dziś dopiero będą gotowe w aptece. No i palntex, herbatkę rumiankową i chyba tyle...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wiem ze to kiepskie pocieszenie ale to minie. u nas minelo po 3 miesiacu (potem bylo 1,5 roczne bolesne zabkowanie...). popytaj pediatry jak bedziesz widziala bo moze to jednak wina mleka.
Monia ale jednak to zawsze jakies pocieszenie. O ząbkowaniu będę starała się nie myśleć
Właśnie pytałam w środę, niby nie, bo pytał się jak kupy wyglądają. Już zgłupiałam.
Stary 2011-07-08, 11:51   #1337
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam Mamuski!

Mnie cos ostatnio wena opuściła. Nic sie nie dzieje. Praca, dom. Będzie jeszcze gorzej jak na urlop pójdę i zostanie tylko czekanie.
Pogoda tez byle jaka. Raz deszcz, raz słońce i dość chłodno. Zostało mi Troche prania dla małej ale nie ma to teraz sensu bo wszysko tylko gnije.

Marinko mam nadzieje ze wszystko sie szybko ułoży.

Zmalowana za powrót dobrego humoru i do nas.

Lenka Zanki jest urocza.

Iustyna za Zuzie by doszła do siebie szybciutko.

Wiaderko wyglada ciekawie, ale ja chyba tradycjonalistka jestem

Co do biedronkowych zakupów mi sie najbardziej z tej gazetki podobają kapcie - mopy takiego patentu jeszcze nie widziałam.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:53   #1338
sygine
Zadomowienie

Hehe powiem wam że wczoraj jak była ta akcja ze skurczami, to mój P. sprawdził, czy wszystko ma jakbyśmy musieli jechać do szpitala, czy bateria naładowana w aparacie, dokumenty gotowe itd. Po czym stwierdził że musi na kartce napisać imię Młodego i schować do portfela, jakby w tym szoku porodowym zapomniał. W ogóle to damy mu podwójne imię Nataniel Jan I wtedy też sobie pomyślałam że może w razie czego wymyślmy też imię dla dziewczynki jakby nam dziecię żarcik chciało zrobić (chociaż to mało prawdopodobne). Najpierw mówiliśmy że Gabrysia, ale to jest imię mojego taty, więc mogłoby być innym przykro (a ja bym nie miała nic przeciwko ), a później doszliśmy do wniosku - i tu mam nadzieję że Bella i Zanka nie będą miały mi za złe - że jeśli córka to będzie Lena
Stary 2011-07-08, 11:56   #1339
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Ja na moim pierwszym ktg byłam własnie w niedziele bo akurat nasza połozna była na dyżurze
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:57   #1340
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki wodaqua, kochana jesteś, wiesz? Jak dobrze, że jest nasze forum, można usłyszeć chociaż miłe słowo. Od męża dziś usłyszałam, że ze mnie zła matka (bo mały się darł w niebogłosy, a ja nie umiałam go uciszyć) Ale nie przejmuje się tym, grunt, żeby mały nie płakał.
Nosz ✂✂✂✂a!!! Jakbym dorwała twojego męża to bym mu chyba do nakopała Co on sobie myśli!!! Z ciebie zła matka??? Jesteś cudowną mamą, bardzo dzielną i podziwianą przez niejedną z nas A twój mąż to za przeproszeniem głupi osioł (nie chcę się gorzej wyrazić) - skoro taki mądry, to niech się zajmie Igorkiem i go uspokoi i mu pomoże!!! Co on sobie myśli? Że wystarczy że zrobił, a teraz będzie zbierał laury i zajmie się synem dopiero jak Młody będzie grał w piłkę??? Normalnie ciśnienie mi się podniosło
Stary 2011-07-08, 12:03   #1341
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja kojarze bo oglądałam ale nie kupiłam, teraz poluje w Biedro na takie suszarki na pranie pod sufit przykręcane - bo do łazienki by mi się przydała - taka najlepiej o dł. 1 metra.
Ja taką kupilam niedawno na ciuszki małego, ostatnio jeszcze widziałam że są, po 7 zł
Cytat:
ech nawet mi nie mow...
nie dosc ze czlowiek nie moze, to okresowo musi wysluchiwac jak inni to robia
no to wesoło masz, nie ma co...
Cytat:
Dziwne ludzie, może jakies takie zawstydzone?
no chyba.... teść dopiero po jakimś drinku do mojego taty mówił że się cieszy i w ogóle, tak to nioc a nic....
Cytat:
Kurcze, ale nie wiem, czy za dużo nie daję tych kropli, niby tak jak pisze w ulotce, 15 kropli przed każdym posiłkiem? Aaniu jak je dajesz? I jak myślicie?
Marinko, daję 15 kropli, przed jedzeniem, raczej przed każdym, chyba że się dopmina co godzinę to nie,mniej więcej co 3 godziny.
Czytałam jak pisały gdzieś dziewczyny, że n Sab Simplex nie działał, ale np Bobotic tak, mimo że to ten sam skład...
Moja mama też mówi że mój brat miał okropne kolki na początku, i w ogóle niestety częściej się chłopcy męczą, jakoś wrażliwsze jelita mają...
Cytat:
Od męża dziś usłyszałam, że ze mnie zła matka (bo mały się darł w niebogłosy, a ja nie umiałam go uciszyć) Ale nie przejmuje się tym, grunt, żeby mały nie płakał.
Wiesz co....TŻowi to bym nakopała porządnie jakbym go spotkała....
trzymaj się

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:25   #1342
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wpadam się tylko przywitać i lecę dalej załatwiać.

Narazie nie nadrobiłam, ale rzuciło mi sie w oczy, że Youyou rodzi!!! Trzymam mocne! Żeby posżlo szybko i w miarę bezboleśnie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:25   #1343
BABONIK
Zadomowienie

lecę do pracy

trzymam za koniec kolek u Igorka
i za YOUYOU

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:27   #1344
patik87
Zakorzenienie

Monia zakrzywić powiadasz..
: hahaha:

Zmalowana fakt, zależy czyj ..yhm..od czyjego palca.

Dobra, nie wnikam bo wsiąknę, mi pewnie też błona odrosła, jakoś wogóle nie mam ochoty, a jak już coś się dzieje to nie czuje przyjemności.

Ania a Adaś też ma kolki czy tak profilaktycznie mu simplex dajesz?

Marina na teżetów to od czasu do czasy by się tak konkretnie przydało. Jaka zła matka? on chyba nie wie co mówi, faceci to myślą że małe dzieci tylko śpią, jedzą i nie płaczą.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:28   #1345
Shira_83
Zadomowienie

dobry!

Krzyś tnie komara to korzystam

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zanetko ja mogę wszem i wobec ogłosić iż....zmyłam lakier tydzień temu i jestem teraz naga A kolory lakierów całkowicie w moim stylu A żeby nie malować to ścięłam pazury

MAM PYTANIE:
Czy planujecie coś dawać położnym i lekarzowi za opiekę w szpitalu ?
tak ja dałam wielką bombonierkę i kawę dałam na porodówkę i potem na położnictwie ale babką od noworodków nic bo były daremne i tylenic nie dostały prędzej mi pomogła pani co się mną miała zajmować niż te france z noworodków

Zanka gratulację!!! wreszcie masz z głowy teraz wracaj do zdrówka i kondycji!! mała ma piękne wymiary

dzięki za pochwałę naszego pępuszka ale miałam minę przerażoną jak mi został w ręce przy zmianie pieluszki hihihihihihih

no ja też jem pomidorki twaróg jabłka arbuza dużo ryżu a kurczaka czy rybkę w foli lub rękawie unikam raczej głębokiego smażenia bo w sumie to nie dobre ani dla małego ani dla mnie zostało mi jeszcze 4,30kg do zrzucenia i wrócę do mojej wagi z przed ciąży!

Piękny opis porodu bardzo mi się podobał dzięki!!

aniu_20 te kropelki to chyba przyszły tydzień jak mąż będzie mieć na rano!

a dziś jak mały się obudzi i coś wszamie to spróbuję go za chustować ciekawe co mój książę na to

idę nadrabiać może coś się uda

dzięki za rady odnośnie diety!!

a co z tym seksem po cesarce Baboniku??
Stary 2011-07-08, 12:29   #1346
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja wczoraj zaliczyłam fryzjera i tak mi opuchły nogi że masakra moja mama jak to zob to dzisiaj poleciała po żel Lioton 1000 ponoć b.skuteczny

dzisiaj zaliczyłam lumpa kupiłam parę ciuszków dla synków i maskotkę

jestem ciekawa co u you you

dziewczyny na kolki ponoć robi się jakieś masaże ciepła pieluszką u Nas ten Sab bardzo szybko zadziałał.Może warto też kupić butelkę dr.Browna
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:29   #1347
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My dzis zaliczylismy pierwszy spacer

Pani pediatra powiedziala ze na spokojnie mozemy odrazu wychodzic, po spacrku Sara obudziła sie głodna jak wilk

Wstawiam fotki ze spacerku i kąpieli w wiaderku, dziś tak sie wyluzowała ze zrobiła kupe do wody
Widać na zdjęciu, jak jest jej cudownie w wiaderku
Ja się nie umiałam do Niego przekonać, a teraz gdzieś tam chodzi za mną i mnie korci mam 60zł do wydania na 1 stronie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Leżałam gdzieś 30 min i na boku tylko do zdjecia zmieniłam troche pozycje

Tp mam na 16 ale to jest sobota i gin kazała mi przyjść w piątek 15 na badanie tętna dziecka no i napewno wyśle mnie do szpitala a masz taka możliwość że pracodawca przedłuży Ci umowe ?

Z tą umową to nic nie wiadomo, kiedy dowiedzieli się że jestem w ciąży, powiedzieli mi że umowa przedłużona będzie do dnia porodu, teraz już chodzą pogłoski że jednak mi przedłuża... Ja tam się nie obrażę, bo będę miała ciąg i zawsze jakieś zabezpieczenie, gdyby mojemu D się nie udało w De.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

u mnie się chyba coś dzieje... w nocy miałam dość mocne skurcze, a jak wstałam pogoniło mnie do wc, licze od godziny i skurcze są co 3-5min.
Zbieramy się na porodówkę...

Trzymajcie kciuki oby się rozkręciło

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

i jeszcze kupili mi wczoraj na moje zlecenie tego "robota" kuchennego - multiprocesor z folderu salatkowego fajny jest
Dzisiaj go oglądałam i zastanawiałam się czy go kupić.
Cena nie zła, ale jakoś wydawał mi się mało solidny
i nie wiem co zrobić.Robiłaś już coś w nim?
Ja kupiłam za to mopa za 13 zł

Cytat:
Byłam na ogrodzie po marchewkę i koper. Duszno...
Już mnie szanowna mamusia tak zwana teściowa zdążyła pod✂✂✂✂ić, a ja jak zwykle języka w gębie zapomniałam
Kiedy ja się nauczę....

Przy okazji sprzedała mi newsa ze sąsiadka w ciąży.
Ja się nauczę - moje postanowienie.
Małymi kroczkami pójdę do przodu aż w końcu,
będzie taki dzień że wybuchnę !!

Cytat:

Ja słyszałam, że nie raz sab simplex pomaga raz nie,
jak jest mega kolka to nie ma na nią lekarstwa.
Trzeba ją przetrwać
Słyszałam też opinie, że sab simplex niemiecki jest lepszy niż czeski

Wodauqa wiesz co mnie smakuje, robię sobie ją ( ale mrożoną zamknięta w lodówkach - koło frytek) jak na coś mam ochotę a nie chce mi się nic robić, kosztuje ok 5 zł. Na górę na sos beszamelowy daję nie raz bazylię, oregano i ewentualnie jeszcze ser. Co do teściowej to wkurza mnie takie podejście " mi się nie podoba" dobrze, że teściowie nie wybierają imion !! Jak powiedzieliśmy kiedyś, że jak będzie chłopiec to będzie Oliver to wszyscy OlivIer a Ja mówie, że nie że OliVer bez "i" to powiedzieli że wymyślamy teraz gdy mówię że jest EMILI tak jak się czyta to każdy mówi "OOOoo Emilka" i pogadane, ludzi są głusi !!

Spanie - Ja leże tylko na lewym albo prawym boku, na wznak bardzooo rzadko ,bo źle mi się oddycha.

Teściowa- to powinien być temat tabu, aby się nie denerwować
Moja nie jest zła, ma swoje odchyły ale zaraz mówię o tym mojemu D i on sprowadza ją na ziemie. Teraz gdy mi coś nie pasuje, co mnie denerwuje to mówię i na szczęście mój mąż mnie rozumie,bo tak samo by zareagował. Zauważyłam że moja teściowa jest okropnie ciekawska, a zawsze podkreśla, że ją nie interesuje czyjeś życia
Nie raz jeszcze nie skończę rozmawiać przez tel z mężem to ona " i co u D " mówię mojemu D że wkurzające to jest, bo nawet tajemnic nie możemy mieć bo ona czeka na wiadomość od swojego syna, rozumiem że się martwi i staram się ją informować na bieżąco, ale tak naprawdę nie raz nie mogę mieć sobie tajemnic z mężem. I doszliśmy do wniosku, że będziemy mówić cokolwiek na odczepnego

Ja obiadek zrobiłam,
łóżeczko umyłam,
ale jakoś mi się nie podoba
jakoś tak pusto !

SWEET ?! HALLO ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:38   #1348
Marina1
Zakorzenienie

ja na szybcika -
blondynko dr.browna powiadasz?
Hmm nie widziałam u nas w Mielcu, chyba all pozostaje. One są szklane? antykolkowe, prawda? Wiem, że Ty takie masz, bo pisałaś kiedyś.

i spadam, bo żaba się obudziła. A jestem na pasku cały czas na dole, bo nie wyłączam stronki w ogóle.
Stary 2011-07-08, 12:38   #1349
zanetaa88
Zakorzenienie

Wstawiam kącik Emilie.
Jeszcze chcę literki nad łóżeczkiem
i obok będzie stała komoda z przewijakiem

Zastanawiam się nad tym aby nie zabejcować łóżeczko,
muszę teścia zapytać czy to coś da..

Ale jakoś tak mdło,
czegoś mi brakuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0032.jpg (50,0 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0033.jpg (59,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0034.jpg (38,4 KB, 34 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:39   #1350
agulaaabar
Zakorzenienie

Są jakies wieści od Youyou??

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości