|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
![]() Znalazłam kosze: http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-08 o 10:08 |
|
|
|
|
#1292 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sygine ale późno masz wizyte moja gin jest od 12 do 15 . A jak Ty sie czujesz ?Cytat:
![]() ![]() zadnych fałszywych alarmów ![]() Cytat:
też noc fatalna co chwile coś bolało nie wiem czy znowu nie fałszywy alarm czy coś sie zaczyna niech już sie rozkręci ![]() Zmalowana Ciebie przynajmniej położna nie wygniotła
|
|||
|
|
|
#1293 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ |
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będe Cię nosić na rękach za te kosze Gdyby nie Twój małż.. haha Żartuje
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mocno zaciśnięte
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam Wasze dolegliwości to doceniam moje spanie.... akurat tam mi nic nie dolega
śpię jak suseł całą noc, czasem skurcz w łydce złapie czy mała gdzieś gniecie ale nie ma na co narzekać na siku nie wstaje wcale w nocy.... żyć nie umierać
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie cena ekstra bo wszystkie kosze na pranie z tych większych pojemności ponad 35zł kosztują a tu Curver za 17,99 - ja mam ten co na stronie http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ ten popielaty z szarą pokrywą ale były jeszcze beżowe i takie seledynowe ![]() musiałam w końcu kupić kosz bo miałam dość trzymania brudów w lazience w miednicy zastanawiałam się nad narożnym bo też były ale ten jest sporo mniejszy bo ma tylko 40l więc wolałam ten większy 60l.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-08 o 10:18 |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka o fajny ten robot, jak będę miała gdzie i kiedy to chyba zakupię.
Ten kosz narożny też by mi się przydał( akurat na brudne ciuszki małej do pokoju by pasował nawe kolorem), zresztą mój w łazience do wymiany bo się łokciem oparłam podczas robienia poważnej sprawy i się złamała pokrywka![]() Zmalowana to nie ja to Beata, na rękasz mnie chcesz nosić? Dawaj, prawie 70 kg ważę. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-08 o 10:18 |
|
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż miło na sercu widzieć Cię w takim humorze ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() Ja na brudne ciuszki kupiłam w biedronce za 10zł taki materiałowy raz jakoś były w biedro różne organizery do szafy itp, nie wiem czy kojarzycie? i taki jakby kosz też był więc wzięlismy na ciuszki![]() Muszę jeszcze kosz na smieci do pokoju kupić bo mi psiak połamał...
|
||
|
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mnie Zmalowana nosić na pewno nie będzie - 80kg - by się biedaczka złamała pode mną ![]() Cytat:
super że Zmalowana wróciła do nas z dobrym humorem
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
cześć grubcie
![]() widzę, że nocka u większości do bani- ja spałam od 1 do 5.20 i koniec ))pakuję się nad jeziorko, chyba ostatni raz we dwójkę jedziemy ech... już bym pojechała z Małą ![]() Carmela jestem w szoku z wiaderkiem, a tak mnie przerażał.... Zmalowana kciukam, abyś się rozpakowała w weekend i za youyou co by szybko poszło i za resztę Nas też- zarówno za rozpakowane jak i dwupaki. muszę dokupić stanik do karmienia, a że jestem wąska pod biustem (70-75) a cyce jak donice )- F (chcę kupić G-H) zostaje mi all.macier kogos/coś do polecenia? ja znalazłam to: http://allegro.pl/eliza-bez-biel-cze...659252139.html iwona |
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie do niedawna były przecenione na 5 albo 7zł, szkoda że nie wiedzialam, jak jeszcze gdzieś znajdę to Ci wezmę i wyślę jak chcesz ![]() Ja sobie upolowałam tą stojącą suszarkę z Viledy - w biedronce 99zł, a wszędzie indziej kosmiczne ceny... a chciałam własnie na Lilki rzeczy, żeby nie biegać do ogrodu wieszać tylko na suszarkę i na balkon
|
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale z tej radości to Was obie mogę nosić No chyba, że kosze z mojej biedronki wyszły :P No zakręcona, jak śrubokręt A i powiem Wam, że ma radość spowodowana jest tym iż...poszło dzisiaj jak po maśle I ubyło mi z 10 kg ;pIwona dziękuje bardzo Ale ja już psychicznie nastawiona na szpital jestem Mały nie będzie taki cwany i sami go w końcu wygonią :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-08 o 10:35 |
||
|
|
|
#1305 | ||
|
Zadomowienie
|
22 to jeszcze nie taka tragedia
Za drugim razem chyba z wizyty wychodziłam o 23.30 Ostatnio byłam zapisana baaardzo szybko bo na 14.40 i taka uradowana że wreszcie jakoś dzień się da spożytkować, bo do 16 będzie po wszystkim, a tu Cytat:
A u Ciebie coś się dzieje? Bo ja już się poddaję i mam tylko nadzieję że urodzę w terminie ![]() Cytat:
![]() Jedyne co to budzę się razem z P. o 5.30, później do 8 nie śpię, nadrabiam wizaż i czytam książkę, później udaje mi się znowu zasnąć i budzę się jak teraz po 10 ![]() W ogóle to seksu mi brakuje Zamiast śnić o dziecku to ja mam same sny erotyczne
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie narzekałam dlatego że pierwsza ciążę straciłam... Nie miałam na co narzekać. A teraz cierpliwie czekam na to jak będą przesypiać noce.
|
#1307 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Znowu będę pół dnia nadrabiać... Pospałam dłużej, bo się wieczorem zaczytałam i doerwać od książki się nie mogłam. I jeszcze, ten mój kot dziad leżał przy mnie i mąz nogą ruszył, a ten dureń się wystraszył i odbił się od mojego brzucha... Mam 5 znaków po pazurach, wstydze się w śr do gina iść... A kota ![]() Cytat:
![]() Widzę, że temat teściowych na tapecie. Ja nie mogę narzekać, bo moja złota kobieta poza zaboboniarstwem i przekręcaniem mnie na swoją stronę w walce z teściem, ale wczoraj wpeniła mnie nieźle - znowu z imieniem. Może pamiętacie, że nie chce Zosi bo jej teściowa to też Zosia była i... to zła kobieta była... Ja tam jej nie znałam i mam to gdzieś. Ta nie chce tegho imienia i koniec. Wczoraj mąz był u niej i wciskała kasę na prezent na rocznicę, więc mąż okroił sumę, zostawił coś tam "na czekoladę" a reszte polecił dla Zosi zostawic, jak sie urodzi. A ta że nie ma mowy o takim imieniu, że jej nie odwiedzi jak będzie Zosią i takie tam. Powiedziałam T. że w takim razie nie odwiedzi, nie zmusisz człowieka, że moim rodzicom nie za bardzo też się to imię nie podoba, ale to jest nasz wybór. Moj T. pyta co ja na to, a ja mam to w d. bo oni mieli okazję 3 razy wybierać imię, teściowa raz, a kto wie, czy u nas też nie będzie raz... Im bardziej ona się zapiera tym bardziej ja chcę Zosię. Podejrzewam, że zaakceptuje to imię po narodzinach, ale nie ręczę za swój język, jeśli coś jeszcze skomentuje i to do mnie. Wkurzyłam się wczoraj aż mi brzuch co chwilę twardniał, ale magnez pomógł... Cytat:
![]() Lilka, gratulacje dla pięknie rosnącej Karolinki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nadrabiam dalej... |
||||||
|
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Youyou trzymam kciuki. Wczoraj jeszcze pisałaś, że czujesz się jakbyś była juz po terminie a tu masz! Może i mnie tak znienacka trafi?? ![]() Byłam dziś na rozmazie (ocena biocenozy pochwy) i mam dalej te drożdże no ale na szczęście dała mi jednorazowo Gynazol i powinno zniknąć. Będę wyleczona do porodu Dowiedziałam się też, że "buźkę mam porodową ale komórki w pochwie luźniejsze chociaż jeszcze nie takie porodowe" więc sobie chyba jeszcze kilka dni pochodzę... Aha i w środę o 8.30 mam ktg i potem od razu wizytę także proszę o kciuki ![]() Fajny ten robot z Biedronki ale pewnie zaraz TŻ będzie marudził "a bo ręczny, nie elektryczny, to się nie opłaca" itd...
|
#1309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tyle u lekarza siedzieć... Ja najwyżej czekam jakieś 10 min w poczekalni, oglądając tv Też mnie sny erotyczne męczą - a męża porodowe ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na ogrodzie po marchewkę i koper. Duszno...
Już mnie szanowna mamusia tak zwana teściowa zdążyła pod✂✂✂✂ić, a ja jak zwykle języka w gębie zapomniałam Kiedy ja się nauczę.... Przy okazji sprzedała mi newsa ze sąsiadka w ciąży. |
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
zmalowana zawsze zapominam napisać, gdy czytam Twój cytat pod postem, ten zaznaczony na zielono to mam łzy w oczach.Piękny... youyou mocne kciuki trzymam! do boju! zanka Lenka sliczna jest! carmela zdjęcia genialne! w wiaderku - cudo! a u nas źle. Mały ma straszne kolki, najgorzej po 10 rano własnie. Teraz mu daje butle, to się uspokaja trochę. Noc ciężka. Płacze przeraźliwie, cały sinieje i sztywnieje. Wiem, ze to straszne, ale mam ochotę zostawić go rozdartego w łóżeczku i iść. Niech się drze. (oczywiście tego nie zrobię, ale mam go dość momentami) najgorsza ta bezradność. |
|
|
|
#1313 | |||
|
Zadomowienie
|
wstalam wczesnie, ale polozylam sie z powrotem..
Cytat:
faktycznie, okna nie zajac Cytat:
![]() ale przez to szyby sa dobrze widoczne i na nerwy mi dzialaja jak sa brudne..no nic postanowilam to troche odsunac w czasie Cytat:
nie dosc ze czlowiek nie moze, to okresowo musi wysluchiwac jak inni to robia kiedys pisalam o glosnym seksie naszych sasiadow, nie slychac ich czesto - co jakis czas, wydaje mi sie ze oni nie mieszkaja razem, ze jak sie spotykaja to jada rowno przez caly wieczor i noc ostatni raz przedwczoraj wieczor i pozniej noca bylo ich slychac normalnie mnie budzili, juz nie tyle pojekiwania co trzeszczenie lozka... wieczorem ich bylo slychac, pozniej przerwa - zasnelam.. pozniej kolo polnocy mnie obudzili, przerwa - poszlam sikac - zasnelam.. kolo 3 -znowu - ja do wc, zasnelam i jakos nad ranem ta sama historiamaja zdrowie
|
|
#1314 | ||||
|
Zadomowienie
|
Fotki brzucha z ktg jeszcze nie bylo!
![]() Cytat:
Piekniutka! A dobra jest? Jakoś nie mogłam się przekonać nigdy żeby kupic... Dziękuję! Własnie dowiedziałam się że moja siostra dostała swoją pierwszą prawdziwą pracę na etat Ale jestem z niej dumna!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Coś mi się o uszy obiło, że macie X-Landera XA -jeśli tak, to npaisz jak tam się sprawdził na spacerku ![]() Nadrabiam dalej... |
||||
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
carmela zdjecia malej fantastyczne
Marina1, myslalam ze Maly ciut lepiej bidulek meczy sie i wy przy nim jednoczesnie, oby to szybko minelo ![]() Zmalowana no niech ten Twoj zegar juz 12 wybije
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały się męczy, tobie pewnie serce się kraje A mleko bebilon jakie masz? Bo wiem że kuzynka miała bebilon comfort i po nich kolki przeszły... Więc jak masz inne to może spróbuj to właśnie A ja trzymam żeby wasze problemy odeszły w niepamięć
|
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Na zmianę się budzą na szczęście,ale czasem potrafią się zgrać razem i jest problem,bo nie wiem która brać. W nocy mam męża do pomocy. Dziś dały się nam nawet wyspac. Choć nad ranem wzięłam Lilke do nas bo mi marudzila,a obok mnie śpi jak aniołek. Cwaniara rośnie...
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez stwierdziła że do terminu nie dociągne ale to zależy od humoru Krystianka oj nasi synkowie to mają z nas niezły ubaw |
|
|
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz usnął, pierwszy raz od 2.30 w nocy...Nikomu tego nie życzę...ehh. sygnie co do pogrubionego - bardzo... O, już płacze. Kurcze może spróbuje tego bebilon comfort, widziałam wczoraj w sklepie nawet. Mówisz, że pomógł kuzyncesygine? On pije bebilon, więc to bebilon comfort to będzie z jednej rodziny. Bo ja jakoś boję sie tych zmian mlek. A co do wypadu - poprawił humor, to fakt Chociaz teraz i tak mam zjechany już na maksa
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-08 o 11:30 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

zostało mi aktualnie 3zł
przez to wesele i szpital normalnie zbankrutowalismy.... tak źle to jeszcze nie było

Podejrzewam że zacznę rodzić u niego w poczekalni bo on zawsze ma obsuwę o około godzinę
moja gin jest od 12 do 15 . A jak Ty sie czujesz ?

Zakończone: 2