Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 12:48   #1351
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja mam pytanie na Dzis.
Troche z innej beczki niż tematy okolociazowe.
Znacie jakieś sprawdzone sposoby (domowe najlepiej) na oczyszczenie zatok? Mam z tym problem od jakiegoś czasu. Mam wrażenie zapchania od miejsca tak nad gardlem w gore. W ciagu dnia jest OK. Najgorzej w nocy. Zapycha sie czesto całkiem i podobno chrapie przez to. Słyszałam o inhalacjach osolona woda, jeszcze nie próbowałam.

Zanetaaa kącik sliczny. Jak dla mnie nic wiecej nie brakuje

Youyou powodzenia
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:53   #1352
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie na Dzis.
Troche z innej beczki niż tematy okolociazowe.
Znacie jakieś sprawdzone sposoby (domowe najlepiej) na oczyszczenie zatok? Mam z tym problem od jakiegoś czasu. Mam wrażenie zapchania od miejsca tak nad gardlem w gore. W ciagu dnia jest OK. Najgorzej w nocy. Zapycha sie czesto całkiem i podobno chrapie przez to. Słyszałam o inhalacjach osolona woda, jeszcze nie próbowałam.

Zanetaaa kącik sliczny. Jak dla mnie nic wiecej nie brakuje

Youyou powodzenia
Zaparz sobie rumianek, do miseczki/garnka wrzucasz ze 2 saszetki rumianku, zalej wrzątkiem, chwile musi się zaparzyć, siadasz nad tym, pochylasz głowę, na głowę zarzucasz duży ręcznik - tak żeby para nie uciekała w powietrze i wdychasz tą parę - z małymi przerwami bo to w końcu gorąca para jakie na cere dobre!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:53   #1353
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania a Adaś też ma kolki czy tak profilaktycznie mu simplex dajesz?
miał niestety, zaczęły się wcześnie, no i codziennie godzina 18.00 wrzask... pediatra powiedziała że można już dawać jak najbardziej, no i na szczęście pomaga
i stwierdziła że "w takim wypadku dieta nie ma żadnego wplywu, chyba że by Pani zjadła litr grochówki i zapiła colą to może by odczuł"

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że nie raz sab simplex pomaga raz nie,
jak jest mega kolka to nie ma na nią lekarstwa.
Trzeba ją przetrwać
Słyszałam też opinie, że sab simplex niemiecki jest lepszy niż czeski
też to słyszałam ale potwierdzenia nie ma, dużo opinii jest też takich że to żadna różnica.Wg mnie tak jest, producent i skład ten sam więc "lepsze" może są dlatego żę droższe, więc automatycznie częśc ludzi uważa że skoro więcej kosztują to na pewno skuteczniejsze

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

aniu_20 te kropelki to chyba przyszły tydzień jak mąż będzie mieć na rano!
Dziękuję Mama kupiła mi na Słowacji 1 buteleczkę, niestety ostatnia była w aptece

Obiadek zjedzony, idziemy na podwórko

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:54   #1354
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie

Przepraszam ale przez brak neta i słaby zasięg nie mam was jak nadrobić. Sprawdziłam tylko, że są nowe mamusie - wielkie gratulacje!

Moja mała ma dzisiaj tydzień a już trochę przeszła. Ma od wczoraj gips na jednej nóżce. Od paluszkow po same pośladki, całą nogę. Tak mi jej było żal, że się wczoraj po lekarzu popłakałam. Druga wystarczy masować. Do tego ma podwyższona żółtaczkę i jak się okaże jutro, że nie spada to możliwe że wrócimy do szpitala. Modlę się żeby nie, bo tam jest strasznie .

Mam nadzieję, że niedługo będziemy zakładać internet to wrócę do was i będe na bieżąco.
kochana trzymam kciuki dużo siły i mocy dla was wszystkich!!! ba jasne że pamiętam bodajże przemycałam kropelki dla ciebie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
ZARAZ NORMALNIE WYJDĘ Z SIEBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Ten cham pojechał po skuter!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko skąd on ma pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Jak się dowiem, że wziął pożyczkę to WYPROWADZAM SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
ojjjjj ostro siostro ale myślę że nie kupi

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Kochane prosze sie nie kłócić każda ma prawo rozumieć czyjąś wypowiedź inaczej, na swój sposob i ma prawo to wyrazić i napisac, nikt nie uważa czyichs problemow za małe czy nieistotne, ponieważ dla jednych (Ela) tragedią jest tyle czasu w szpitalu a dla innych kolezanek rolujące sie majtki (bo innych problemów w aktualnej sytuacji brak). Koniec kłótni... !!!

A ja zapomnialam napisac ze we wtorek byłyśmy z Karolinka na kontroli u pediatry mała przybrała przez tydzień 300g wazy 2905g lekarka az sie usmiechnela jak to zobaczyla hehe nadrobila ten tydzien po porodzie w ktorym nic nie przytyła i ten teraz hehe bo pani doktor powiedziala ze teraz srednio powinna przybierac 150g na tydzien mam ja nadal karmic mlekiem dla wczesniaków ale po skonczeniu tej puszki (Bebilon Nenatal Premium) przejsc na zwykły Bebilon lub na Bebilon Comfort jesli bedzie miala zaparcia czy kolki (broń Cie Panie Boże co podobno zaczyna sie po 3 tygodniu zycia.. poza tym tak ladnie przybrala na wadze ze dostala od Pani doktor pozwolenie na dluzszy sen po kąpieli az 6 godzin bez budzenia na jedzeniewczoraj przespala 5 godzin dzis 4,5 mam nadzieje ze te 5 zostanie hehe poza tym mam ją karmic jak dotychczas co jakies 3 godz za 3 tyg mamy pierwsze szczepienie (tzn drugie bo pierwsze bylo w szpitalu ) i zastanawiam sie na tymi szczepieniami skojarzonymi 5 lub 6 w 1 lub normalnymi ? jakie macie zdanie na ten temat kochane ?? córeczka siostry mojej znajomej miała po szczepionce skojarzonej 5w1 problemy neurologiczne, przestala reagowac na cokolwiek (zero reakcji ze strony dziecka), przez pol roku przechodzila rehabilitacje i juz jest wporzadku choc lekarze nie gwarantują ze dziecko nie bedzie mialo jakichs problemow z nauką czy cos w pozniejszym czasie.. boje sie i nie wiem co zrobic ? taka skojarzona szczepionka u mnie kosztuje 180zł, rotawirus 320zł (dwie dawki) i dzieki Bogu ze mamy refundowane szczepienie na Pneumokoki jako wczesniak z 36/37tydz (tak ma Karolinka wpisane w dokumentacji szpitalnej) to płaci Urzad Miasta (4 dawki a każda po 290zł). Na koniec lipca jestesmy zarejestrowane w szpitalu na USG mózgowia i jamy brzusznej a prywatnie musze jeszcze małą zarejestrowac na USG bioderek pozdrawiamy buziaki
oj ja jadę we wtorek do pediatry też będzie pierwsze ważenie boję się czy mały mi rośnie na cycu ale ci zazdroszczę ja będę szczepić skojarzonymi

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
depilowałam się dzisiaj żebyście widziały jak depiluje no nazwę to ładnie ''okolice intymne'' to byście sikały ze śmiechu nie wiedziałam że jestem taka wygimnastykowana ale i tak nie ogoliłam się jak chciałam ale już niedługo i się z ''szanowną panią'' zobaczymy
hahah a ja prawię już całkiem widzę swą niewymowną boże ale tylu miejsc po omijanych to się nie spodziewałam afeeee ale już mam porządek!
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Monia- ja też nie odpuszczę Harrego Pottera ostatnia częśc wypaśna,normalnie się bałam :Jupi:

ejjjj ja też chciałam muszę poczekać na dvd
Cytat:
uwolnić orkę

Vaniliova chyba nudę miałaś na ktg

Ja wogóle chodzić nie mogę, wczoraj zrobiłam 500 m i ledwo szłam, tak kręgosłup i kości tamte bolą. Najlepiej mi w fotelu
Zjadłam loda, mam jeszcze chipsy, ale wolę frytki.
Czy z młodych kartofli wyjdą dobre frytki?
nie rób za dużo wody kup stare

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Zapomniałam napisać wcześniej wchodzimy na porodówke a tu radio włączone i leci Shakira i co pomyślałam - Shira-Shakira
Shira buziaki dla synka

dobra nadrabiam dalej tak na skróty odpisuję

brumku teściowa żenada !!
Stary 2011-07-08, 12:55   #1355
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brumek, polecisz sprzedawce od podkladow? dzieki
Kolinko, te wszystki emajtasy, podkłady i GIGA-podpaski kupowałam u tego faceta: http://allegro.pl/show_user.php?uid=5778854
Jestem bardzo zadowolona, bo przesyłkę nadał od razu jak dostał pieniądze i mimo że to byłą paczka ekonomiczna, a nie priorytet, to doszła w dwa dni

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dokładnie.... u nas jak się Adaś urodził, to mnie rozbroili kompletnie... rodzina, przyjaciele, wszyscy chcieli go widzieć jak najszybciej, a teściowa dzwoni, spytałam kiedy przyjadą, a ona "a, to na spokojnie, przecież się nie spieszy...." Nie żeby mi tak na wizytach zależało ale trochę przykro mi się zrobiło...w końu przyjechali i tak szybko bo po tygodniu od naszego przyjścia do domu....
Taaa, jasne. Przecież mają jeszcze ze 30 lat przed sobą, to się jeszcze na niego napatrzą...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
u mnie się chyba coś dzieje... w nocy miałam dość mocne skurcze, a jak wstałam pogoniło mnie do wc, licze od godziny i skurcze są co 3-5min.
Zbieramy się na porodówkę...
Żartujesz?!?!?!?!
Twoim porodem to się będę jak swoim własnym denerwować!!!!!!!!

Stary 2011-07-08, 12:55   #1356
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
wogóle dziwne to że można główki dziecka dotknąć, czyli podczas sexu teżet też by czuł? na to wychodzi..
a przecież palec jest krótszy za przeproszeniem od... ( boshe co ja piszę)

Rozbawiło mnie to normalnie ale faktycznie, jakby tak było to nie dziwię się, że mój tż przed seksem się wzbrania, a jak bym jeszcze powiedziała mu o naszych dywagacjach w tym temacie, to już w ogóle uciekłby gdzie pieprz rośnie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Od męża dziś usłyszałam, że ze mnie zła matka (bo mały się darł w niebogłosy, a ja nie umiałam go uciszyć) Ale nie przejmuje się tym, grunt, żeby mały nie płakał.
Marinko, przepraszam, że to napiszę, ale po prostu się zbulwersowałam Twój mąż to totalny kretyn! Jak można powiedzieć coś takiego własnej żonie, która cały czas jest z maluchem, chce dla niego jak najlepiej, opiekuje się nim, martwi o niego jak o nikogo innego itp. Zła matka? Chyba zły ojciec! Bo gadać, to widzę, że potrafi, ale chyba niewiele robi!!!! To trzeba było wziąć małego i go uspokoić, a nie marudzić tylko! No wkurzyłam się!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-07-08 o 13:00
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:57   #1357
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

też to słyszałam ale potwierdzenia nie ma, dużo opinii jest też takich że to żadna różnica.Wg mnie tak jest, producent i skład ten sam więc "lepsze" może są dlatego żę droższe, więc automatycznie częśc ludzi uważa że skoro więcej kosztują to na pewno skuteczniejsze

Dokładnie, chciałabym to jakoś sprawdzić te niemieckie i czeskie. W sumie jak jest mocna kolka to nic nie pomoże

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:58   #1358
patik87
Zakorzenienie

Stronczek mój tz wiecznie problemy z zatokami, kupowałam mu w aptece taką sól do inhalacji właśnie, stosuje się tak jak agula napisała.
Tylko na niej jest napisane ze w ciąży nie można- zresztą, jak na każdym leku.

zanetaa ja bym nie malowała łóżeczka, potem mała będzie zęby w łóżeczko wgryzać i farba odejdzie. Mi się podoba tak jak jest- a tak wogóle- ładne panele, dobrze komponują się z łóżeczkiem.

P.S. moja teściowa tez z tych z rodzaju co ją cudze życie nie obchodzi, ale jak przyjdzie co do czego..
Ja tez swojemu tz wszystko mówię jak ona coś powie albo zrobi. On twierdzi, że też powinnam języka używać.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:00   #1359
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam kącik Emilie.
Jeszcze chcę literki nad łóżeczkiem
i obok będzie stała komoda z przewijakiem

Zastanawiam się nad tym aby nie zabejcować łóżeczko,
muszę teścia zapytać czy to coś da..

Ale jakoś tak mdło,
czegoś mi brakuje
jest ok jak beda literki to ozywi. ale odwrotnie przykrec karuzelke - jak wlozysz dziecko? nie bedzie ci przeszkadzac pałąk? wez w reke jakiegos misia duzegi czy poduche i pórbuj polozyc. jak bedszie ci porecznie to zostaw ale ja na bank bym łokciem zahaczyla (nie mowiac o tym ze sama zahaczałam głowka dziecka o te dyndajace zabawki...)

zapomnialam napisac - dzis jak wstawalam z lozka to mnie taki bol kolkowy wzial ze az nie moglam synowi nic odpowiedziec (a bylo pytanie "mammaaaaaaaa, a co to za dzwiek?" bo budowlancy jakas maszyne wlaczyli a on nie widzial bo stal na krzeselku a roleta zamknieta...). maz sie wystraszyl ze potem nawet wypytywal kiedy ma lozeczko skrecac. dostal prikaz ze jak bede po porodzie to z synkiem razem skreca. bedzie mial zajecie a maly ubaw

jade po paciorkowca, moze do lumpka wskocze jeszcze

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-07-08 o 13:04
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:03   #1360
brumek
Zakorzenienie

Uwaga, uwaga!!!

Liliana Alicja przyszła na świat dziś o godz. 9.35, urodzona na izbie przyjęć Poród trwał 5 minut

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

TO OCZYWIŚCIE WIEŚCI OD YOUYOU.

Brawo kochana!!!!!!!! Niesamowite że w takim tempie Nie mogę się doczekać szczegółów!!!
Stary 2011-07-08, 13:03   #1361
kmat
Rozeznanie

youyou dawaj dawaj pewnie kolejne dzieciątko będzie dziś na świecie

carmela zainspirowałaś tym zdjęciem mojego TZ powiedział że będziemy probować malca kąpać w wiadrze że mu sie podoba... zobaczymy

a dziewczyny jak któraś z Was myśli o wiaderku to można kąpać w zwykłym wiadrze, położna pokazywała mi zdjęcia takiego noworodka w wiaderku białym takim jak do śmieci podobno rewelacja. Nasz położna zaoferowała się że nas nauczy więc chyba spróbujemy
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:03   #1362
zanetaa88
Zakorzenienie

Karolineee facet to inne stworzenie. Mu się pewnie wydaję, że jak Marina nosiła bobaska 9 miesięcy to ona wszystko wie i na każdy płacz ma jakąś radę, i do tego że dla niej przewijanie, kapanie, karmienie itp to NATURALNA rzecz. Niestety tak nie jest...Ja pamiętam jak rozmawiałam z moim mężem, to on do mnie :" przecież TY wiesz co i jak" a ja pytam:" niby skąd, nigdy przecież mamą nie byłam,to że mam instynkt to nie znaczy że umiem wszystko zrobić tak od razu, nikt nie urodził się od razu mamą, kucharką, ksiegową,pielegniarką itd. każdy musiał się tego nauczyć, tak samo jak Ja muszę się nauczyć kąpać, karmić, przebierać" to powiedział, faktycznie mam rację i będziemy się wspólnie uczyć i wspierać więc czasami trzeba uświadomić faceta...

Mi mąż zawsze mi powtarza:" Nie jestem Tobą, nie mam takich samych myśli jak TY, więc proszę zawsze mów to co czujesz i jakie masz obawy, bo Ja sam nie raz na to niestety nie wpadnę "

Ja np. miałam parcie na wózek elegancki piękny, a go to w ogóle nie pociągało... wolał wybierać butelki, ręczniki itp.

Nie jesteśmy wszyscy tacy sami

Stary 2011-07-08, 13:05   #1363
kmat
Rozeznanie

youyou wowwwwwwwwwwwwwwwwwwww
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:06   #1364
83monia
Zakorzenienie

youyou - gratulacje superszybka kobnieto!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:07   #1365
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga!!!

Liliana Alicja przyszła na świat dziś o godz. 9.35, urodzona na izbie przyjęć Poród trwał 5 minut

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Brawo kochana!!!!!!!! Niesamowite że w takim tempie Nie mogę się doczekać szczegółów!!!
O mamo!!! JAK TO 5 MINUT??? CZEKAMY W TAKIM RAZIE NA SZCZEGÓŁY

YOUYOU MOJE GRATULACJE!!! klask i:LILIANKA WITAJ NA ŚWIECIE!!!
Stary 2011-07-08, 13:07   #1366
patik87
Zakorzenienie

YOYYOU GRATULACJE !!!!!

wiecie, jakby 10 minut później z domu wyjechali to by jeszcze w aucie urodziła!!! niesamowite, tak szybko poszło, do tego chyba nie cierpiała.
Ale fajnieee, nie mogę się doczekać relacji z tej 5 minutowej chwili
Podekscytowana jestem maxymalnie.
Stary 2011-07-08, 13:08   #1367
zanetaa88
Zakorzenienie

You you !!! Ja też chce poród w 5 min !!

Patik o widzisz nie pomyślałam o tym, że potem dzieciątko wszystko gryzie. Dzięki za otworzenie oczu

83monia
dałam tak bo drażniło mnie że odstaje trochę łóżeczko od ściany, a zmienię tą karuzelę jak tylko mała się urodzi pewnie jeszcze do tego czasu zmienię ustawienie łóżeczka jak komoda się pojawi..

Tak się zastanawiałam,
bo mi gdzieś to uciekło.

Jak odejdą mi wody, mam jechać na IP czy czekać na skurcze ?
!

Stary 2011-07-08, 13:08   #1368
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, uwaga!!!

Aaaaaaaaaaaa GRATULACJE mamy małe Youyou-jątko : jupi:
Lilka witamy na świecie!!

Co za ekspres! Czekamy na przepis jak to zrobić

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-08, 13:09   #1369
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja wczoraj zaliczyłam fryzjera i tak mi opuchły nogi że masakra moja mama jak to zob to dzisiaj poleciała po żel Lioton 1000 ponoć b.skuteczny
Na mnie akurat Lioton 1000 nie działa... Stopy jak były spuchnięte tak i są

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Rozbawiło mnie to normalnie ale faktycznie, jakby tak było to nie dziwię się, że mój tż przed seksem się wzbrania, a jak bym jeszcze powiedziała mu o naszych dywagacjach w tym temacie, to już w ogóle uciekłby gdzie pieprz rośnie
Mój również się wzbrania... Wczoraj nie udało mi się go namówić
Poprostu się boi, że zrobi coś maleństwu i koniec. Postymulował trochę sutki i poszliśmy spać

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:10   #1370
sygine
Zadomowienie

Cytat:
You you !!! Ja też chce poród w 5 min !!

Patik o widzisz nie pomyślałam o tym, że potem dzieciątko wszystko gryzie. Dzięki za otworzenie oczu

83monia
dałam tak bo drażniło mnie że odstaje trochę łóżeczko od ściany, a zmienię tą karuzelę jak tylko mała się urodzi pewnie jeszcze do tego czasu zmienię ustawienie łóżeczka jak komoda się pojawi..

Tak się zastanawiałam,
bo mi gdzieś to uciekło.

Jak odejdą mi wody, mam jechać na IP czy czekać na skurcze ?
!
Jak wody to od razu na IP.
Stary 2011-07-08, 13:10   #1371
patik87
Zakorzenienie

Ostatniego posta yoyou napisała o 8.27 ze ma skurcze co 3-5 mn i zbierają się na porodówkę. Błyskawicznie poszło.

zanetaa a co odeszły Ci wody hehehe
Poważnie, to podobno na spokojnie wykąpac się i na izbę.
Ostatnio na innym wątku podczytywałam że lasce odeszły różowe wody i do domu ją odesłali i kazali wrócić jak skurcze będą. Matoły?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-07-08 o 13:12
Stary 2011-07-08, 13:10   #1372
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Uwaga, uwaga!!!

O Matko! Nie wierzę! Poród ekspresowy i to na IP
Gratuluję!!

Marina opierdziel swojego męża raz a porządnie albo daj mu małego niech on się nim zajmuje!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:12   #1373
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Od męża dziś usłyszałam, że ze mnie zła matka (bo mały się darł w niebogłosy, a ja nie umiałam go uciszyć) Ale nie przejmuje się tym, grunt, żeby mały nie płakał.
Przepraszam Cię, Marinko, ale to totalny dupek Wierzyć się nie chce

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
a dziewczyny jak któraś z Was myśli o wiaderku to można kąpać w zwykłym wiadrze, położna pokazywała mi zdjęcia takiego noworodka w wiaderku białym takim jak do śmieci podobno rewelacja. Nasz położna zaoferowała się że nas nauczy więc chyba spróbujemy
A ja kilka razy się spotkałam z opinią żeby nawet nie próbować w zwykłym wiadrze, bo to niebezpieczne. Po I - nie jest odp. wyprofilowane, więc w razie nieszczęścia dziecko może się podtopić, w tych specjalnych nie ma na to szans właściwie. Po II - te są robione bez szkodliwych tworzyw, farb itp., zwykłe nie. Po III - zwykłe są śliskie, tamte przeciwpoślizgowe. I po IV - zwykłe częśto nie jest przezroczyste, a musi być, żeby zawsze było widać jak się dziecko ułożyło (jak ma nóżki itp). Tak piszą
Stary 2011-07-08, 13:13   #1374
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Youyou gratulacje! Tempo miałyście ekspesowe,5 minut... Czekamy na Was.
Stary 2011-07-08, 13:14   #1375
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Uwaga, uwaga!!!

Gratulacje!
Jestem w szoku i nie wiem co więcej napisać. Też chce urodzić w 5 min. Czekamy Youyou na relacje!

Stary 2011-07-08, 13:15   #1376
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Ostatniego posta yoyou napisała o 8.27 ze ma skurcze co 3-5 mn i zbierają się na porodówkę. Błyskawicznie poszło.

zanetaa a co odeszły Ci wody hehehe
Poważnie, to podobno na spokojnie wykąpac się i na izbę.
Ostatnio na innym wątku podczytywałam że lasce odeszły różowe wody i do domu ją odesłali i kazali wrócić jak skurcze będą. Matoły?
Nam na SR mówiły położne że jak wody pójdą to jechać na IP ale nie w jakimś zastraszającym tempie. No chyba że są zielonkawe to wtedy natychmiast Oby żadna z nas nie miała zielonych wód
Stary 2011-07-08, 13:16   #1377
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak odejdą mi wody, mam jechać na IP czy czekać na skurcze ?!
Nam mówili, żeby czaekać. Ma się ok. 6 godzin.

A oto szczegóły:

"Czuję się rewelacyjnie, dłużej trwało szycie nież poród Przed szpitalem odeszły mi wody i przy rejestracji poczułam główkę, okazało się, że jest już pełne rozwarcie. Mała urodziła się na drugim partym, lekko pękłam na 3 szwy, bo wychodziła z rączką przy główce. 3445g i 54 cm."

Coś pięknego!!! Aż mi szczęka opada jak to czytam! Niewiarygodne i niesamowite
Stary 2011-07-08, 13:17   #1378
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Wow Youyou to sie uwinelas dziewczyno. Witamy Lilke

Agulaaabar, Patik Dzieki za Odp. Musze wypróbować te inhalacje. Patik a ta sól pomagała dla męża?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:18   #1379
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Moja mama ma dzisiaj urodziny i imieniny i po cichu marzy, że Szymonek zrobi babci prezent i się dzisiaj urodzi Ale zupełnie się na to nie zapowiada he he

Stary 2011-07-08, 13:23   #1380
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
N
"Czuję się rewelacyjnie, dłużej trwało szycie nież poród Przed szpitalem odeszły mi wody i przy rejestracji poczułam główkę, okazało się, że jest już pełne rozwarcie. Mała urodziła się na drugim partym, lekko pękłam na 3 szwy, bo wychodziła z rączką przy główce. 3445g i 54 cm."

Coś pięknego!!! Aż mi szczęka opada jak to czytam! Niewiarygodne i niesamowite
Normalnie szok człowiek po wyjściu po bułki jest bardziej zmęczony niż Youyou po porodzie nic tylko pozazdrościć... super, że jej tak poszlo!!

Czas na zmiany !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości