|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie na Dzis.
Troche z innej beczki niż tematy okolociazowe. Znacie jakieś sprawdzone sposoby (domowe najlepiej) na oczyszczenie zatok? Mam z tym problem od jakiegoś czasu. Mam wrażenie zapchania od miejsca tak nad gardlem w gore. W ciagu dnia jest OK. Najgorzej w nocy. Zapycha sie czesto całkiem i podobno chrapie przez to. Słyszałam o inhalacjach osolona woda, jeszcze nie próbowałam. Zanetaaa kącik sliczny. Jak dla mnie nic wiecej nie brakuje Youyou powodzenia
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
jakie na cere dobre!
|
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
miał niestety, zaczęły się wcześnie, no i codziennie godzina 18.00 wrzask... pediatra powiedziała że można już dawać jak najbardziej, no i na szczęście pomaga
![]() i stwierdziła że "w takim wypadku dieta nie ma żadnego wplywu, chyba że by Pani zjadła litr grochówki i zapiła colą to może by odczuł" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mama kupiła mi na Słowacji 1 buteleczkę, niestety ostatnia była w aptece ![]() Obiadek zjedzony, idziemy na podwórko
|
|
|
#1354 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale ci zazdroszczęCytat:
ale już mam porządek!Cytat:
ejjjj ja też chciałam muszę poczekać na dvd Cytat:
![]() Cytat:
dobra nadrabiam dalej tak na skróty odpisujębrumku teściowa żenada !!
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kolinko, te wszystki emajtasy, podkłady i GIGA-podpaski kupowałam u tego faceta: http://allegro.pl/show_user.php?uid=5778854 Jestem bardzo zadowolona, bo przesyłkę nadał od razu jak dostał pieniądze i mimo że to byłą paczka ekonomiczna, a nie priorytet, to doszła w dwa dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żartujesz?!?!?!?!
Twoim porodem to się będę jak swoim własnym denerwować!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozbawiło mnie to normalnie , a jak bym jeszcze powiedziała mu o naszych dywagacjach w tym temacie, to już w ogóle uciekłby gdzie pieprz rośnieCytat:
Twój mąż to totalny kretyn! Jak można powiedzieć coś takiego własnej żonie, która cały czas jest z maluchem, chce dla niego jak najlepiej, opiekuje się nim, martwi o niego jak o nikogo innego itp. Zła matka? Chyba zły ojciec! Bo gadać, to widzę, że potrafi, ale chyba niewiele robi!!!! To trzeba było wziąć małego i go uspokoić, a nie marudzić tylko! No wkurzyłam się!!!!!
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-08 o 13:00 |
||
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, chciałabym to jakoś sprawdzić te niemieckie i czeskie. W sumie jak jest mocna kolka to nic nie pomoże
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek mój tz wiecznie problemy z zatokami, kupowałam mu w aptece taką sól do inhalacji właśnie, stosuje się tak jak agula napisała.
Tylko na niej jest napisane ze w ciąży nie można - zresztą, jak na każdym leku.zanetaa ja bym nie malowała łóżeczka, potem mała będzie zęby w łóżeczko wgryzać i farba odejdzie. Mi się podoba tak jak jest- a tak wogóle- ładne panele, dobrze komponują się z łóżeczkiem. P.S. moja teściowa tez z tych z rodzaju co ją cudze życie nie obchodzi, ale jak przyjdzie co do czego.. Ja tez swojemu tz wszystko mówię jak ona coś powie albo zrobi. On twierdzi, że też powinnam języka używać. |
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomnialam napisac - dzis jak wstawalam z lozka to mnie taki bol kolkowy wzial ze az nie moglam synowi nic odpowiedziec (a bylo pytanie "mammaaaaaaaa, a co to za dzwiek?" bo budowlancy jakas maszyne wlaczyli a on nie widzial bo stal na krzeselku a roleta zamknieta...). maz sie wystraszyl ze potem nawet wypytywal kiedy ma lozeczko skrecac. dostal prikaz ze jak bede po porodzie to z synkiem razem skreca. bedzie mial zajecie a maly ubaw ![]() jade po paciorkowca, moze do lumpka wskocze jeszcze Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-08 o 13:04 |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga!!!
Liliana Alicja przyszła na świat dziś o godz. 9.35, urodzona na izbie przyjęć Poród trwał 5 minut ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- TO OCZYWIŚCIE WIEŚCI OD YOUYOU. Brawo kochana!!!!!!!! Niesamowite że w takim tempie Nie mogę się doczekać szczegółów!!!
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
youyou dawaj dawaj
pewnie kolejne dzieciątko będzie dziś na świeciecarmela zainspirowałaś tym zdjęciem mojego TZ powiedział że będziemy probować malca kąpać w wiadrze że mu sie podoba... zobaczymy a dziewczyny jak któraś z Was myśli o wiaderku to można kąpać w zwykłym wiadrze, położna pokazywała mi zdjęcia takiego noworodka w wiaderku białym takim jak do śmieci podobno rewelacja. Nasz położna zaoferowała się że nas nauczy więc chyba spróbujemy
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Karolineee facet to inne stworzenie. Mu się pewnie wydaję, że jak Marina nosiła bobaska 9 miesięcy to ona wszystko wie i na każdy płacz ma jakąś radę, i do tego że dla niej przewijanie, kapanie, karmienie itp to NATURALNA rzecz. Niestety tak nie jest...Ja pamiętam jak rozmawiałam z moim mężem, to on do mnie :" przecież TY wiesz co i jak" a ja pytam:" niby skąd, nigdy przecież mamą nie byłam,to że mam instynkt to nie znaczy że umiem wszystko zrobić tak od razu, nikt nie urodził się od razu mamą, kucharką, ksiegową,pielegniarką itd. każdy musiał się tego nauczyć, tak samo jak Ja muszę się nauczyć kąpać, karmić, przebierać" to powiedział, faktycznie mam rację i będziemy się wspólnie uczyć i wspierać
więc czasami trzeba uświadomić faceta...Mi mąż zawsze mi powtarza:" Nie jestem Tobą, nie mam takich samych myśli jak TY, więc proszę zawsze mów to co czujesz i jakie masz obawy, bo Ja sam nie raz na to niestety nie wpadnę " Ja np. miałam parcie na wózek elegancki piękny, a go to w ogóle nie pociągało... wolał wybierać butelki, ręczniki itp. Nie jesteśmy wszyscy tacy sami
|
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
youyou wowwwwwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
youyou - gratulacje superszybka kobnieto!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() YOUYOU MOJE GRATULACJE!!! ![]() ![]() klask i:LILIANKA WITAJ NA ŚWIECIE!!!
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
YOYYOU GRATULACJE !!!!!
wiecie, jakby 10 minut później z domu wyjechali to by jeszcze w aucie urodziła!!! niesamowite, tak szybko poszło, do tego chyba nie cierpiała. Ale fajnieee, nie mogę się doczekać relacji z tej 5 minutowej chwili ![]() ![]() Podekscytowana jestem maxymalnie. |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
You you !!!
Ja też chce poród w 5 min !! ![]() Patik o widzisz nie pomyślałam o tym, że potem dzieciątko wszystko gryzie. Dzięki za otworzenie oczu ![]() 83monia dałam tak bo drażniło mnie że odstaje trochę łóżeczko od ściany, a zmienię tą karuzelę jak tylko mała się urodzi pewnie jeszcze do tego czasu zmienię ustawienie łóżeczka jak komoda się pojawi..Tak się zastanawiałam, bo mi gdzieś to uciekło. Jak odejdą mi wody, mam jechać na IP czy czekać na skurcze ?! |
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaaaaaaaa GRATULACJE mamy małe Youyou-jątko Lilka witamy na świecie!! Co za ekspres! Czekamy na przepis jak to zrobić |
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poprostu się boi, że zrobi coś maleństwu i koniec. Postymulował trochę sutki i poszliśmy spać
|
|
#1370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatniego posta yoyou napisała o 8.27 ze ma skurcze co 3-5 mn i zbierają się na porodówkę. Błyskawicznie poszło.
zanetaa a co odeszły Ci wody hehehe Poważnie, to podobno na spokojnie wykąpac się i na izbę. Ostatnio na innym wątku podczytywałam że lasce odeszły różowe wody i do domu ją odesłali i kazali wrócić jak skurcze będą. Matoły? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-08 o 13:12 |
|
|
|
#1372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję!! Marina opierdziel swojego męża raz a porządnie albo daj mu małego niech on się nim zajmuje!
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou gratulacje! Tempo miałyście ekspesowe,5 minut... Czekamy na Was.
|
#1375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem w szoku i nie wiem co więcej napisać. Też chce urodzić w 5 min. Czekamy Youyou na relacje!
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby żadna z nas nie miała zielonych wód
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Nam mówili, żeby czaekać. Ma się ok. 6 godzin.
A oto szczegóły: "Czuję się rewelacyjnie, dłużej trwało szycie nież poród Przed szpitalem odeszły mi wody i przy rejestracji poczułam główkę, okazało się, że jest już pełne rozwarcie. Mała urodziła się na drugim partym, lekko pękłam na 3 szwy, bo wychodziła z rączką przy główce. 3445g i 54 cm."Coś pięknego!!! Aż mi szczęka opada jak to czytam! Niewiarygodne i niesamowite
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow Youyou to sie uwinelas dziewczyno. Witamy Lilke
Agulaaabar, Patik Dzieki za Odp. Musze wypróbować te inhalacje. Patik a ta sól pomagała dla męża? |
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama ma dzisiaj urodziny i imieniny i po cichu marzy, że Szymonek zrobi babci prezent i się dzisiaj urodzi
Ale zupełnie się na to nie zapowiada he he
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
człowiek po wyjściu po bułki jest bardziej zmęczony niż Youyou po porodzie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Zakończone: 2

Mama kupiła mi na Słowacji 1 buteleczkę, niestety ostatnia była w aptece 
każda ma prawo rozumieć czyjąś wypowiedź inaczej, na swój sposob i ma prawo to wyrazić i napisac, nikt nie uważa czyichs problemow za małe czy nieistotne, ponieważ dla jednych (Ela) tragedią jest tyle czasu w szpitalu a dla innych kolezanek rolujące sie majtki (bo innych problemów w aktualnej sytuacji brak). Koniec kłótni...
ale ci zazdroszczę
ale już mam porządek!

Twój mąż to totalny kretyn! Jak można powiedzieć coś takiego własnej żonie, która cały czas jest z maluchem, chce dla niego jak najlepiej, opiekuje się nim, martwi o niego jak o nikogo innego itp. Zła matka? Chyba zły ojciec! Bo gadać, to widzę, że potrafi, ale chyba niewiele robi!!!! To trzeba było wziąć małego i go uspokoić, a nie marudzić tylko! No wkurzyłam się!!!!!

więc czasami trzeba uświadomić faceta...
klask i:LILIANKA WITAJ NA ŚWIECIE!!!