|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
"
Deszcz w dzień pełen słońca, otrzeźwił mnie do końca. Idę znów życ pełnią życia, bez Ciebie. Chcę mówic Tobie o tym złym świecie, płakac i krzyczec w nadziei, że Ty mnie tak po prostu przytulisz i powiesz: - Przechytrzymy ich. ... i życie całe przed nami jest. Szklanka wymsknęła się z moich rąk, tak jak wymsknęła się nasza miłośc. Roztrzaskała na milion małych kawałeczkow, z których nie można już ułożyc idealnego początku. Nie chcę myslec nawet o tym, co by było gdyby Ciebie nie było. "
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Roztaczasz wokół siebie słodki, wiosenny zapach. Wiesz, czym jest osiągnięte przez Ciebie dno? Żałosnym samobójstwem Twoich marzeń. Jesteś kotem, co zielonych oczu nie ma; cicho błyszczą, marnie szepczą - potwornie rechoczą. Pomóż mi dusić marzenia pod satynową poduszką. Bolą mnie dzikie wspomnienia chorych myśli. |
|
|
|
#3813 |
|
Raczkowanie
|
On ? Jest, będzie ale z czasem odejdzie.
Przecież wiedział jak cholernie mi na nim zależy. Mogłam mu tego nie mówić, nie wykorzystałby tego. Bardziej od złamanej ręki boli złamane serce i zdrada. ' I tak po prostu przestaliśmy dla siebie istnieć... ' Miłość warta grzechu. _____ I tym jakże miłym akcentem żegnam was Trzymajcie się ciepłotalenciary ! Uwielbiam was
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
'nie mam już na Ciebie ochoty, na miłość w sumie też nie.
Odpowiedz mi na jedno proste pytanie... Warto? tak bardzo potrzebowała jego bliskości. Bo czasem trzeba się uśmiechnąć. Tak mimo wszystko, spróbować na nowo żyć. Przestać żyć w klatce zbudowanej z mieszanki wspomnień i niespełnionych marzeń. Dać z siebie wszystko. Dla siebie i tych, którzy naszego uśmiechu są warci. Żyjemy tak jak śnimy - samotnie.'
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
more than a pretty face.
"dźwięcznym głosem rozkochał mnie w sobie" "and you say you see the reason you love life so, when you look at me." and with her eyes read feelings. |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
grise, littledream ♥
masz oczy jak niebieskie koraliki co odbijają słońce i morze najpiękniej jak to możliwe. Utopię się w oceanie twoich źrenic. 'zrzućmy zbędny ciężar. świat nie może być aż tak skomplikowany.' schowam w krzyku wszystkie myśli, przechowam na nasze spotkanie, razem krzyczy się najlepiej.
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
. Chowam stopy pod kołdrę . Na wypadek gdyby istniały potwory xd Tak zazdroszczę innym choć oni myślą ,że rutyna niszczy miłość
|
|
|
|
#3818 |
|
Raczkowanie
|
lov ya ( znowu ) _changime ratatamm - zabieram trochę <3" W te wakacje jestem w związku z wódką prawda boli, szczerość rani, kłamstwo uzależnia. Gdybym mogła podarować Ci tylko jedną rzecz tego świata, chciałabym Ci dać umiejętność patrzenia moimi oczami. Wtedy zauważyłbyś jak ważny dla mnie jesteś... zaopiekujesz się mną... na stałe? masz mnie tylko raz na zawsze. " |
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Ona była niesmacznym bodźcem,
którym musiałem się nasycać. Moje sny mnie zjadają. Serce mnie szczypie pod powiekami. Idzie na burzę, idzie na deszcz. W strugach wody potopmy się. Słowa uciekały przed moimi drżącymi dłońmi, zdania rozpadały się na dziesiątki nic nieznaczących pojedynczo liter; biegałem za wyrazami z siatką na motyle. Bezpruderyjnie okrzyknąłem ją siatką na słowa. A nasza więź była, dosadnie mówiąc, statyczna i wyzuta z barw. Mimo wszystko usprawiedliwiałem się tym, że tkwiło w niej niepodważalne, fascynujące piękno; coś musiało mnie trzymać przy tym kobieco-męskim indywiduum. Czasem - owo czasem wynikało z czystej przezorności - uciekałem wzrokiem w nieznany nikomu punkt, by nie zwracać na siebie uwagi - jej uwagi. |
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
______ I walked in circles, walked the line Tripped through tangled heart strings Made an enemy of time Made a mess of all things chodzę w kółko, chodzę po linie potrójnie przez trójkątne nitki serca robię sobie wroga z czasu wszystko rozpieprzam The hurt that the head forgets, the heart will always rememeber The hold that the hand regrets, the heart remembers forever ból, który głowa zapomni, serce zapamięta na zawsze uścisk, którego ramiona pożałują, serce zapamięta na zawsze Scratch your name into her heart, scratch away all the doubt Scratch my memory from your brain, I'll scratch her fucking eyes out. wyskrob swoje imię w jej sercu, wyskrob wszystkie wątpliwości, wyskrob moją pamięć z twojego mózgu, wyskrob jej, jej pieprzone oczy. |
|
|
|
|
#3821 |
|
Konto usunięte
|
' I'm a Limited Edition . '
oops! 'Rose are red Violets are blue I have 5 fingers the middle one's for YOU!' /róże są czerwone fiołki niebieskie ja mam 5 palców środkowy dla Ciebie/ ' sorry . my heart closed' |
|
|
|
#3822 |
|
Rozeznanie
|
♥♥♥
Jest wiele słów, które mogliśmy powiedzieć znając melodie na długie odległości. Dlaczego czekałeś By mnie odnaleźć, odnaleźć mnie? Mogę śpiewać sobie sama do snu. Nigdy więcej... Stój spokojnie dopóki wiesz, że jutro jest najlepszą drogą naszego życia. Nie mów, nie mów nic, Gdyż twoje oczy mówią mi więcej niż twoje słowa. Nie idź, nie zostawiaj mnie teraz moja miłości... Jest tak wiele rzeczy, o których nie mamy pojęcia, Więc po prostu kochamy. Mamy nadzieję, tylko to pozwala nam przetrwać. I częściej mówimy niż okazujemy. Dopóki letni księżyc i gwiazdy.. Dopóki czczą nas oceany.. Będziemy żyć, by zobaczyć tak wiele dni, by marzyć... Będziemy marzyć! Przyjdź i tańcz ze mną, kochanie, a złączymy się w jedno. Ta miłość spada dokładnie tam gdzie jesteśmy razem. Przechodzimy z "Czy?" do "Kiedy?". Twoja strona i moja są dokładnie takie same. Nazwij to słowami modlitwy. Nazwij to wyznanymi grzechami. Nazwij to smutkiem. Nazwij to MIŁOŚĆIĄ... Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-07-08 o 19:06 |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
'Szkoda, że stałam się taka wyczulona na te wszystkie niuanse. Dawniej nie zwróciłabym na to uwagi, a teraz każda rozmowa, każde spotkanie to jak przejście przez pole minowe. Dlaczego nie mogę pogodzić się z tym, że najbliżsi przyjaciele czasami dźgają nas nożem głęboko między żebra?
Mężczyźni kłamią, ale nikt nie przytula kobiety tak, jak mężczyzna. Pośród myśli stoję naga. Stoję naga. Zabrałeś swoje rzeczy. Ale nie o to tu chodzi, stoję naga, bo zerwałeś ze mnie bezwstydnie tak jak wtedy ubrania, moją dumę, honor, miłość, szczęście. Ukradłeś bez wyrzutów serce i duszę. Ściągnąłeś bez oparcia wspomnienia. Już wtedy wiedziałam, że będę go szukać, że będę wypatrywać go na kortach, na przystani, na ulicy. Choćby tylko po to, aby na ułamek sekundy pochwycić spojrzenie czy uśmiech, być może wcale nie dla mnie przeznaczony.'
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie upadnę w imię nowoczesnej miłościloveyouamy - zdecydowanie lubię codzienną dawkę Twoich opisów
Edytowane przez cornflower_ Czas edycji: 2011-07-08 o 19:42 |
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
noc sczerniała jak atrament
gwiazdy patrzą na nas chłodne światło otula milczeniem oddycham o świcie Twoim zapachem patrząc na zamglony wschód zapominam o powrocie samotność - wielka pocieszycielka cierpiących tym razem jest dla mnie łaskawa kołysze mnie, gdy przytulam się do jej kolan zapatrzona w bezmiar czasu widzę sprawy przeszłe jak echa czasu zagubiłam się wsród anonimowych budynków twarz nabrzmiała od snu, albo nadziei na sen świat wciska mi się powoli w serce topią się gwiazdy na blednącym niebie zapominam...
|
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
'' mimo to kochała go nadal, bo po raz pierwszy w życiu poznała, co to wolność. Mogła go kochać, choćby miał się o tym nigdy nie dowiedzieć, nie potrzebowała jego pozwolenia, by niepokoić się tym, co ludzie knują przeciwko niemu. To właśnie była wolność - czuć to, czego pragnęło jej serce, nie bacząc na to, co pomyślą inni.
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() *** Oczy potrafią wyszeptać znacznie więcej niż usta chcą powiedzieć. Trochę płonę, trochę tonę - słodko w kratkę. Idziemy na rzeź myśli. Idę zasnąć w rowach niefortunnych słów; idę zasnąć w rowach dzikich i brutalnych; idę zasnąć, bo patrzenie na człowieka w moim świecie jest zbrodnią. Płynę na strumieniach zamierającego marzenia; rozkosznie, rozkosznie spływam w czeluść znaczeń. |
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
***** jesteś tylko widzem swojego życia i jego krytykiem, ale nie autorem. możesz się domyślać epilogu, ale go nie znasz. los to twórca genialny, dowcipny, często złośliwy. ale bywają epilogi o większej wartości niż najpiękniejszy prolog. ostatnie słowo w danym dziele czasem staje się pierwszym w znanej nam sztuce, będącej w przestrzeni. tylko nikt się tego nie domyśla.. ***** + ![]() dla tych które ciągle zachwycają moje serce. wyjeżdżam na trochę, ale czekam z niecierpliwością na późniejsze nadrabianie zaległości na opisowym, Pozdrawiam Was ![]()
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Miłość to nie tylko KC ustawione na gg
i status w związku na facebook'u. Miłość to coś więcej.
Edytowane przez Issuee Czas edycji: 2011-07-09 o 11:49 |
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Wizażystki
![]() . Od dawna kradnę Waszw opisy bo są świetne ! " Inność człowieka to nie jego wada produkcyjna..Jestem dla Ciebie, nie ma Ciebie dla mnie.. To takie banalne, kochać czyjeś oczy.. Najlepszym lekarstwem na miłość jest nowa miłość.. I są momenty gdzie uśmiechasz się do świata, bo wiesz, że możesz wszystko. Kobiety- dla nich warto przejść Himalaje i spędzić 7 lat w Tybecie ![]() Bo mi się wzięło na uczucia <3 Miał tyle wad, a ona idealizowała go bez końca. Chciałabym się wygłupiać z tobą przy każdej możliwej okazji, w kuchni, salonie, samochodzie, mieście, sypialni, łazience, ogrodzie i wszędzie indziej gdzie to możliwe. "
|
|
|
|
#3831 |
|
Raczkowanie
|
`Smutek z dymem wylewam z płuca na zewnątrz`
`W bloku naprzeciw 8 piętro mieszkał typ co zrośnięty był dupskiem z lornetką. Przypominał psa, miał tupet jak u Bonda ale wiem jaką w moim bloku dupę podglądał` `Mieszkała tu dziewczyna, każdy by odciął palec by móc ją zatrzymać tu dla siebie na stałe.`
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
"
Nie kochała go i nic nie czuła, lub jeszcze o tym nie wiedziała. Kochałą z nim rozmawiac, po prostu. Bądź tu, proszę. Jak to miała w zwyczaju z urokiem słodkiej dziewczynki, tupnęła w ziemię zaznaczając, że na coś się nie godzi. - Nie zostawię Cię idioto! - krzyknęła i pocałowała go prosto w usta. Zawsze towarzyszył jej w ważnych momentach. Wspierał i mówił "będzie dobrze". Teraz jednak, gdy czekała na niego na ławce w parku, aby odbyc byc może ostatnią rozmowę, była sama. No, może z tysiącem rozbijających się o skronie głowy, myśli. Chodź, zatrzymamy czas. I ten wewnętrzny niepokój, gdy wiem, że za chwilę Cię zobaczę... Nie pozwolę mu zapomniec, nie teraz, NIE O NAS. "
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
bierz ile chcesz słoneczko <3
" może i Cię nie ma, ale dla mnie jesteś. skoro piorun nie strzela dwa razy w to samo miejsce to amor również nie strzela dwa razy w to samo serce. "Nawet gdyby przede mną była ciemność , której tak cholernie się boję a wiedziałabym , że to jedyna droga do Ciebie - poszłabym." teoretycznie jestem, niekoniecznie dla ciebie zaciągam się papierosowym dymem niemal czując jak rozsadza me płuca, zabawne . Ciebie nie wdychałam, a mimo to, rozsadziłeś mi serce. Chcę byś częścią Twojego serca, ale tego też nie rozumiesz. Jestem Sylwia
![]() Edytowane przez smileandsweet14 Czas edycji: 2011-07-09 o 00:34 |
|
|
|
#3834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I od razu sobie trochę pokradłam You ever love somebody so much, you can barely breathe ? Kochałeś kiedyś tak bardzo, że ledwie mogłeś oddychać ? 'Not all knights in shining armor can make your dreams come true.' Nie wszyscy rycerze w lśniącej zbroi mogą spełnić twoje sny.
|
|
|
#3835 |
|
Rozeznanie
|
Mówią że o swoje trzeba walczyć,
walcze ale powoli siła do walki we mnie gaśnie, wypala się aż w końcu znika . '' Lepiej jeździć puntem za swoje niż super audi pożyczonym od rodziców '' / demotwatory Był typem faceta który nie mógł wytrzymać z jedną laską dłużej, jednak ja choć dobrze o tym wiedziałam zakochałam się, pokochałam go bezgranicznie i nie liczyłam się z tym że w każdej chwili moze złamać mi serce. Mój świat runął . Był jak przypływ , spędzał ze mną chwile a później odchodził niczym odpływ morza późnym wieczorem . Kocham cię ... jesteś limitowaną edycją, nie przegapie tego... Może jestem materialistką ale kocham cię <3
|
#3836 |
|
Raczkowanie
|
Christerine Issuee madeleineeee smileandsweet14 - znowu biore, nie bijcie <3 " Nie mogę znaleźć wyjścia Lubię zapach Twojego ciała. Tak pachną najpiękniejsze chwile mojego życia. Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham koty. W tych czasach gdy upadniesz.. prędzej zrobią Ci zdjęcie niż pomogą wstać.. nie zranisz mnie już więcej, dziś tracisz mnie ostatni raz. - Jak się czujesz ? - Jak biedronka, której zabrali wszystkie kropki " |
|
|
|
#3837 |
|
Raczkowanie
|
poprostuAsiss-
" Dopadła ją melancholia i wszechogarniające poczucie beznadziejności Słońce raziło w oczy bardziej niż zwykle, czułam, że coś wisi w powietrzu W oparach kawy i dymie fajek krótkie historie z realnych bajek Codzienny teatr Tu gdzie radość to przestępstwo, a szczęście to zbrodnia Jestem samolubna, Chcę mieć swoją samotność tylko dla siebie Nie muszę pytać czy otworzysz, bo wiem, że jeśli zjawię się, to w progu będziesz stał Wcale nie jest powiedziane, że ciągle dając kiedyś coś dostaniesz "
|
#3838 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
"Chociaż w tym momencie była pijana, prawie zamroczona - ale po prostu wsunęła mi głowę pod ramię, jak kot, i skuliła się, skompresowała do rozmiarów piłki, jakby jej model był też przenośny.
Wtula się we mnie, bo już nigdy więcej mnie nie oszuka. Wtula się, bo już nigdy więcej nie będzie przy mnie dodawała sobie centymetrów do realnego wzrostu. Wtula się, bo w końcu zrozumiała, co to znaczy, że ktoś mógłby za nią dać się publicznie rozstrzelać."
|
|
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
AnanaSek 07, Marsi89, poprostuAsiss, happyend, mimo wszystko, smileandsweet14, luska_ -
kochała, ale mu to nie wystarczało. wiedział, że cierpi, wiedział, że przez niego, nie wiedział jak bardzo. czytała wiele książek, ale żadna z nich nie była tak bardzo skomplikowana jak jej własne życie. wróć, czekam. ' opowiadanie' , zapraszam
|
|
|
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje moje słodkie ♥
dochodzi nagle do ciebie myśl, że życie to zabawa i trzeba podchodzić do niej jak do zabawy, gdy się przegra rozpocząć jeszcze raz i wygrać, albo zagrać w coś zupełnie innego. lubię myśl, że wszystko mam pod kontrolą. chwiejny krok, płyty chodnikowe dziwnie krzywe, księżyc w grzywkę świeci, a na świecie cóż coraz więcej się serc łamie, alkoholu pije nadmiar. z dnia na dzień staję się dla ciebie coraz ładniejsza choć pewnie tego nie widzisz, coś twe serce w dłoni innej. and I now kill You. Och, sweetheart it's only love. i ja teraz zabiję ciebie. och skarbie to tylko miłość. break my heart, break my heart! at least once, och because I'm not your "lover number one". złam moje serce, złam moje serce! chociaż raz, och przecież nie jestem twoją "kochanką numer jeden". pomyśl czasem o mnie i o sobie w kategorii nas. widzisz przyszłość? ja też widziałam, co poszło nie tak? do cholery co poszło nie tak?! chciał żebym zatraciła się w jego ramionach, zatraciłam się, chciał bym się przysiadła, przysiadłam się, chciał bym odeszła, od miesięcy mnie przy nim nie ma...
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2011-07-09 o 15:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Trzymajcie się ciepło
Uwielbiam was 

) _changime ratatamm - zabieram trochę <3