|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
i na wiesci czekamy Cytat:
niech malutka szybko do zdrowia wraca ![]() ide do klubu...
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A szwagrów niestety nikt nie wybiera. Sama mam szwagierkę, z którą na dodatek mieszkam, a która pojadła wszystkie rozumy i racji tego że kiedyś opiekowała się jakimś dzieckiem jest teraz skarbnicą wiedzy wszelakiej Dodam że nauczycielka (sorki jeśli któraś z was jest "ciałem pedagogicznym") chyba nic więcej nie trzeba
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Sygine czyli jednak coś się rusza
|
#1535 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stanowi zagrożenie ale u nas go już wszyscy znają i nikt nie reaguje bo już nawet się śmieją że "wesele bez Lacha to nie wesele" albo że jak go nie ma na jakimś to musi być chory obłożnie ![]() Nawet policja go zna i nikt nie interweniuje nawet na wezwania że zakłóca ruch drogowy na przykład - to jest człowiek orkiestra - robi "bramy", śpiewa, gra - to jego żywioł - i on wyłącznie z tego żyje, jak widać nieźle mu idzie bo w tym roku się skutera dorobił i to nie bylejakiego - ten facet to już nasza lokalna atrakcja turystyczna ![]() Cytat:
tylko trochę daleko ze Śląska do mnie.... ale małżonek był w Rzeszowie niedawno chyba - mogłaś się z nim zabrać ![]() Cytat:
![]() A nasza koza to Zuzia tak ją ochrzcił tż - Zuzia rulez ![]() a to małe białe obok niej to syneczek Zuzinki - ma miesiąc i na razie bezimienny. Cytat:
Cytat:
ja nie wierze wcale w cudowną moc balsamów na rozstepy - jak mają być to i tak będą - ja przez całą ciąże brzuch smarowałam może z 10 razy i to zwykłym balsamem do ciała albo oliwką bo taki ze mnie leń i rozstepów nie ma jak na razie ![]() A oto i Pani Zuzanna w całej okazałości ze swoim potomkiem i Tofik na pierwszym zdjęciu
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-08 o 20:59 |
|||||
|
|
|
#1536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie tez odnosnie allegro... W zeszla sobote zakonczyla sie moja aukcja, licytacja od zlotowki, bylo kilku kupujacych, ktos tam wygral. Napisalam juz 2 maile do goscia i zero odzewu, wplaty ani na allegro, ani w banku nie ma. Co byscie zrobily? 3 inne aukcje z tego samego dnia juz dawno sfinalizowane, rzeczy dotarly do kupujacych, juz nawet komentarze wystawione, a tu taka obsuwa.... |
||
|
|
|
#1537 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już niedługoCytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-08 o 20:51 |
|||
|
|
|
#1538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1539 |
|
BAN stały
|
Zanetko jak byłam w ciazy z Maksem(7 miesiac) to konkretnie kopnał mnie rad i odleciałam na schody a stamtąd spadłam w dół.
Pamiętam,ze w szpitalu podłączyli KTG i EKG i nas sprawdzali. Wszystko było OK. Sygine no to świetnie ![]() Vaniliowa trzymam kciukasy!!! Beatko i Karolinee aj tam.Siły muszą być. Porobione wszystko co w planach ![]() I się nudzę ![]() Monia zapomniałam wczoraj-jak mogę kłamać,to dziewczynki grzeczniejsze (a tak powaznie na razie nie widzę różnicy bo moje małe wszystkie były grzeczne).(DO CZASU)AgaG wyślij przypomnienie,następnie poczekaj a w końcu wystąp o zwrot prowizji i adekwatny komentarz. |
|
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Na weselu trafiło mi się siedzieć koło stryjenki mojego TŻta, emerytowanej nauczycielki. Kobieta chyba mnie chciała nerwowo wykończyć. 3 razy mi powtarzała, że powinnam zdjąć te buty na obcasie, nawet u TŻta interweniowała w tej sprawie. Dawała cudowne rady (choć jej syn ma jakieś 55 lat, chyba się trochę pozmieniało od tego czasu), dopytywała czy będę karmić piersią, a jak podali surówkę z ogórkami, to stwierdziła: "ja nie polecam", więc na złość jej sobie nałożyłam. W końcu się przesiadłam koło godziny 23, bo już mi się scyzoryk w torebce otwierał...Beatka fajne te kozy .
|
|
|
|
|
#1541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aniu Śliczny ten Wasz Mały Głód
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już też ze strachem zaglądam w swoje - za przeproszeniem - majtki - czy tam już jakiś szop nie siedzi dokładnie
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
a, przypomnialam sobie, ze mialam napisac o trzech sprawach:
1. chyba Shira pytala o sex po CC.. - polog czy to po SN czy CC trwa 6-8tyg. i niby sie mowi, zeby w tym czasie dac sobie spokoj, ale to przeciez zalezy od wielu czynnikow, wiec jesli ma sie zdrowie i ochote pobaraszkowac np miesiac po porodzie to pewnie nikomu to nie zaszkodzi ![]() 2. prezenty dla poloznych czy lekarzy - polozne w moim szpitalu mowily mi, ze WSZYSTKO TYLKO NIE BOMBONIERKI I KAWA, bo tego maja juz pelne szafy ![]() 3. Scio pisala o spaniu z Agatka - tylko pamietajcie Mamusie wazna rzecz - jesli spicie z noworodkiem/niemowleciem to NIE WOLNO przykrywac go wlasna koldra - mozna mu pokrzywic bioderka. |
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Niestety nic nie wiadomo czemu zaczęłam krwawić Jestem załamana, bo wszystko co najgorsze mnie spotyka. Rano mialam wizyte u gina i było wszystko dobrze, oznajmił mi że mam rozwarcie gdzieś na 1 cm i że daje mi tydzień góra 10 dni do porodu. Pojechałam potem kupić wózek, wróciłam do domu, a wkładka była cała we krwi. Natychmiast pojechaliśmy na IP. Zbadał mnie lekarz i kazał zostać na obserwacji, bo on nie wie czemu krwawię, bo on nic tam nie widzi złego. Zrobili ktg, serduszko bije, skurczy brak. Potem o 18 znowu ktg miałam i pojawiły się skurcze do 60% było ich z 10. Krwawienie ustało, jeszcze trochę plamię Jestem zmęczona i psychika mi już siada
|
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale że co? że już skończyłaś ze wszystkim?? ty to masz chyba jakiś motorek tam - wiesz gdzie ![]() Cytat:
takie są najgorsze.. ale że dlaczego w ciąży ogórków nie wolno? pierwsze słyszę no gdybyś karmiła to ok ale teraz? i dobrze że zrobiłaś jej na złość niech wie że sobie nic nie robiłaś z jej cudownych rad ![]() a dziękuje
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-08 o 21:13 |
||
|
|
|
#1546 |
|
Rozeznanie
|
brunetka tylko spokojnie najważniejsze że serduszko bije i ktg jest ok. Jak będzie coś nie tak to rozwiążą wcześniej ciaże, nic się nie mart najważniejsze że jest po okiem lekarzy. Ja też plamiłam (tylko nie żywo czerwona krew a brunatna) też nie wiedzieli skąd i mnie puścili po paru dniach, tylko ja do terminu miałam jeszcze 4 tyg, Spokojnie czekaj i się nie załamuj już nie długo będziecie razem z maleństwem
sygine czyli książkowo gratuluję
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-08 o 21:12 |
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana napewno nic złego się nie dziejeMuisz być silna
|
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie to samo pomyślałam.
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Vaniliova to ja mocno trzymam kciuki
żeby się okazało że to już i szybko przebiegł poród
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
youyou jestem pod wrażeniem - jak słucham takich opowieści oraz opowieści o grzecznie śpiących dzieciach to się boję że limit się już wyczerpał i mnie się jakiś łobuz trafi
![]() GRATULACJE - ŚLICZNA!! brunetka, sweet - trzymam za Was mocno kciuki! gratuluję ucieczki szopa! ![]() któraś pytała - mnie ćmi brzuch, bólem tego nie można nazwać. Jakoś tak od środy. I nie mogę dużo jeść- tak jakby organizm się przygotowywał. pokrzywa najlepsza na anemię - potwierdzam! |
|
|
|
#1552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana kusisz tym sprzętem ojjj kusisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj się cieplutko |
||||
|
|
|
#1553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Musiałabyś doczytać jaki okres ma kupujący do zapłaty, ale wydaję mi się że 7 dni. Poczekaj do poniedziałku, jeżeli nic nie będzie to negatyw ( oczywiście wcześniej się dowiedz czy chodzi dokładnie o 7 dni) Daj znać jak coś załatwisz! Cytat:
![]() Mnie w sumie lekko kopnęło, ale jakoś mała przestała się ruszać na chwilę, albo Ja zaczęłam panikować ![]() wypina pupę więc jest cała i zdrowa Cytat:
![]() Masz Nas, żal się tak długo jak masz ochotę ! Ja zastanawiałam się może to był czop w innej postaci ?! Niech Cie poobserwują i zobaczymy co jest zgrane. A jaki kolor kupiliście wózka? Może mała dama chciała czerwony i na coś Ci nacisnęła? ( wiem głupia jestem )Beatko jak Ja Ci zazdroszczę takich klimatów Ja to nawet psa nie mogę mieć chce na wieś !! ![]() A kozy są prześliczne, a tofik ma świetne uszka !! |
||||
|
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Nerola to teraz proszę się wreszcie po ludzku wynudzić!
![]() Beatko ładny zwierzyniec macie ![]() Cytat:
ale może po prostu na badaniu u gina coś tam Ci poruszył i dlatego wystąpiło krwawienie, słyszałam, że to może się zdarzać. Najważniejsze, że z dzidzią ok. Postaraj się nie denerwować (choc wiem, że to trudne), połóż się do wyrka i odpoczywaj |
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brunetko - |
|
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko
Soczek z buraka i jabłka wyszedł pysznie, tylko strasznie gęsty. Z jednego buraka i jabłka wyszły mi dwa wielkie kubki gęstego przecieru, będę mieć na rano .
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się chyba położyć bo aż się roztrzęsłam z nerwów.... zadzwonilam do siostry bo nie odzywała się od soboty-to do niej zupełnie nie podobne... a mieszka w austrii więc mamy kontakt tylko tel....... i co się okazuje?
Nie chciała mnie martwic a w poniedzialek miała zabieg usunięcia 2 guzów z jajników... jeden na 7,5cm, drugi na 4cm............ dzisiaj wyszła ze szpitala................. ..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pobeczałam się jak głupia........... brzuch mnie rozbolał..... idę się położyć..... dobrej nocy
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko - jakie one wszystkie cudne
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tofik jak postawi oba uszka to ma normalnie takie wielkie jak radary - tż się śmieje że jego głowa razem z uszami to połowa Tofika taki mały kudłacz z niego - już raczej nie rośnie i nie będzie większy a ma jakieś 4 miesiące. Taka mała kulka z niego która się toczy pod nogami
|
|
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurcze, jakoś tak nie dociera to do mnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

jedziemy na ktg
i na wiesci czekamy
Małej zeszła żółtaczka więc nie muszą iść do szpitala. Ma już założony gips na nóżkę, ale Justynce się wydaje, że nie przeszkadza jej to 

Dodam że nauczycielka (sorki jeśli któraś z was jest "ciałem pedagogicznym") chyba nic więcej nie trzeba 
albo że jak go nie ma na jakimś to musi być chory obłożnie 
tak ją ochrzcił tż - Zuzia rulez 

. Na weselu trafiło mi się siedzieć koło stryjenki mojego TŻta, emerytowanej nauczycielki. Kobieta chyba mnie chciała nerwowo wykończyć. 3 razy mi powtarzała, że powinnam zdjąć te buty na obcasie, nawet u TŻta interweniowała w tej sprawie. Dawała cudowne rady (choć jej syn ma jakieś 55 lat, chyba się trochę pozmieniało od tego czasu), dopytywała czy będę karmić piersią, a jak podali surówkę z ogórkami, to stwierdziła: "ja nie polecam", więc na złość jej sobie nałożyłam. W końcu się przesiadłam koło godziny 23, bo już mi się scyzoryk w torebce otwierał...

no gdybyś karmiła to ok ale teraz? i dobrze że zrobiłaś jej na złość
Kochana napewno nic złego się nie dzieje

trzymaj się cieplutko

Zakończone: 2