Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona II ;) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 08:40   #211
beatiska
Zakorzenienie

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Hej dziewczyny, ja tylko szybciutko z pytankiem, bo nie mam ciagle stałego dostepu do internetu.

Korzystałyście może z książki Walkenbacha "Excel 2007 PL. Programowanie w VBA. Vademecum profesjonalisty"? Zamierzam sobie kupić, a to niemały wydatek, dlatego wolę to przemyśleć. I znowu nie wiem, którą wersję lepiej kupić Excel 2003, 2007, 2010?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 08:41   #212
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Dzień dobry Ja zaraz wychodzę do pracy. Nie dostałam w tym tygodniu ani jednego dnia wolnego i zasuwam. Plus jest taki, że nie mam kiedy wydawać nawet pieniędzy, minus - że TŻ musi robić wszystkie zakupy, bo ja nie mam na to czasu. Troszkę jest biedaczek pokrzywdzony.

Pumas odpoczywaj, zasłużyłaś sobie!

Co do sukni - u mnie ten problem odpada, nigdy nie marzyłam o białej sukni, wręcz przeciwnie. Na dodatek nie jestem zbytnio wierząca, powiedziałabym właściwie, że w ogóle nie jestem, więc ślub kościelny też nie wchodzi w grę. Marzy mi się ślub w plenerze
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 08:56   #213
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Coś mi się kojarzy Kresko, że pisałaś o tych micelach z SVR, który wczoraj kupiłam. Nie jestem pewna. Ale jest do bani. Twarz lepka jak po jakimś kleju, koszmar. Po co dałam się skusić na to badziewie...
Ja żele pod prysznic skupuję też, maniakalnie, YR, Avon, inne

Co do miceli to ja w ogóle nie używam. Schodzą tego straszne ilości, kupa kasy by na to szła. Podobał mi się Vichy (zeźliłam się gdy pod pozorem zmiany butelki zmniejszyli go z 300 ml do 200 ml, pamięta ktoś?) oraz LRP. Ale - jak wspomniałam - wydajność zero, nie ma to jak mleczko + żel do mycia buzi dla mnie

Dzień dobry tak w ogóle, wstałam dopiero i już czuję się ok, wypiję kawkę i lecę na siłownię. Urlop sprzyja refleksjom - ciekawy rok za mną

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja zaraz wychodzę do pracy. Nie dostałam w tym tygodniu ani jednego dnia wolnego i zasuwam. Plus jest taki, że nie mam kiedy wydawać nawet pieniędzy, minus - że TŻ musi robić wszystkie zakupy, bo ja nie mam na to czasu. Troszkę jest biedaczek pokrzywdzony.
Ale kasy będzie zawsze są plusy.

Nie żałuj go, mężczyźni potrafią być bardzo dobrzy w zakupach - nie wydają po drodze na pierdoły he heh. Mój TZ się wyszkolił w tym super, a jak zaczynaliśmy ze sobą chodzić to w ogóle nie patrzył co ładuje do kosza i za ile.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 09:12   #214
zip sklad
BAN stały

u mnie w domu 90% zakupow robi moj Tata, ma kalkulator w oczach i dobrze mu to wychodzi. ja chemie, Mama sporadycznie jakies drobiazgi.
invisible_01 w plenerze bedzie ciezko, wiem, ze zbieraja teraz podpisy pod petycje w tej sprawie, ale fajny taki slub, moj TŻt tez nie jest zbyt wierzacy, ale ja w USC nie chce raczej slubu, tez nie marzylam o bialej sukni tylko o...rozowej, ale takiej pudrowej bardziej, napewno nie w kolorze fuksji.
http://www.petycje.pl/petycja/6452/z..._plenerze.html
zip sklad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 10:15   #215
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko szybciutko z pytankiem, bo nie mam ciagle stałego dostepu do internetu.

Korzystałyście może z książki Walkenbacha "Excel 2007 PL. Programowanie w VBA. Vademecum profesjonalisty"? Zamierzam sobie kupić, a to niemały wydatek, dlatego wolę to przemyśleć. I znowu nie wiem, którą wersję lepiej kupić Excel 2003, 2007, 2010?
W mojej firmie jest taka księga jedna na kilka osób, przeglądałam ją i to kopalnia wiedzy, dośc fajnie opisanej. My mamy 2007. Z excela 2010 nie korzystałam, więc nie wiem jakie nastapiły zmiany - ale jeśli chodzi o przydatność, to mysle, ze spokojnie mozna zakupic tą 2007, bo w firmach z tej wersji sie korzysta na razie.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość

Pumas odpoczywaj, zasłużyłaś sobie!

Co do sukni - u mnie ten problem odpada, nigdy nie marzyłam o białej sukni, wręcz przeciwnie. Na dodatek nie jestem zbytnio wierząca, powiedziałabym właściwie, że w ogóle nie jestem, więc ślub kościelny też nie wchodzi w grę. Marzy mi się ślub w plenerze
To są plusy pracy non stop hehe. A chłopa nie żałuj, niech poczuje co znaczą obowiązki domowe

Mnie też się "marzy" w plenerze jak już coś.

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Ja żele pod prysznic skupuję też, maniakalnie, YR, Avon, inne

Co do miceli to ja w ogóle nie używam. Schodzą tego straszne ilości, kupa kasy by na to szła. Podobał mi się Vichy (zeźliłam się gdy pod pozorem zmiany butelki zmniejszyli go z 300 ml do 200 ml, pamięta ktoś?) oraz LRP. Ale - jak wspomniałam - wydajność zero, nie ma to jak mleczko + żel do mycia buzi dla mnie

Dzień dobry tak w ogóle, wstałam dopiero i już czuję się ok, wypiję kawkę i lecę na siłownię. Urlop sprzyja refleksjom - ciekawy rok za mną

Nie żałuj go, mężczyźni potrafią być bardzo dobrzy w zakupach - nie wydają po drodze na pierdoły he heh. Mój TZ się wyszkolił w tym super, a jak zaczynaliśmy ze sobą chodzić to w ogóle nie patrzył co ładuje do kosza i za ile.
Micele nie są wydajne, to fakt. Myślałam, że tylko ja mam taką lekką rękę i leje bez opamiętania. Przeraziłąm się, gdy moja bioderma wytrwała ze mną może 2 miesiace, a dziewczyny z wizazu pisały o 6-8 mies. hmmmm...
To będzie chyba moj ostatni plyn micelarny. Nakupie sobie olejkow z BU do mycia, one zmywaja doslownie wszystko, a kosztuja grosze.

Opowiedz nam o tym ciekawym roku

Mój facet zawsze kupuje duzo rzeczy ponad to, co potrzebujemy. Szkoda tylko, ze wiekszosc z nich nie jest w moim guście i smaku

Cytat:
Napisane przez zip sklad Pokaż wiadomość
u mnie w domu 90% zakupow robi moj Tata, ma kalkulator w oczach i dobrze mu to wychodzi. ja chemie, Mama sporadycznie jakies drobiazgi.
invisible_01 w plenerze bedzie ciezko, wiem, ze zbieraja teraz podpisy pod petycje w tej sprawie, ale fajny taki slub, moj TŻt tez nie jest zbyt wierzacy, ale ja w USC nie chce raczej slubu, tez nie marzylam o bialej sukni tylko o...rozowej, ale takiej pudrowej bardziej, napewno nie w kolorze fuksji.
http://www.petycje.pl/petycja/6452/z..._plenerze.html
Czemu w plenerze będzie ciężko? Moja mama pytała się ostatnio o to i bez problemu, zapłacisz urzędnikowi i Ci zrobi ślub gdzie chcesz
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 10:23   #216
kreska333
Raczkowanie

Cytat:
Anka, w poniedziałek juz urlop? Pracoholik...
Kupiłam dzisiaj w promocji micelarny płyn SVR i strasznie smierdzi. Dobrze, ze zaplacilam tylko 19 zł, bo zmywa też sredniawo wg mnie. No ale potestuje, zobacze...

ha ha, miałam napisać- ja tez skusilam sie na ten płyn, uzywam od tygodnia na szyję- smierdzi jak woda brzozowa? albo z kiszonych ogórków plus alkohol.
kreska333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 10:27   #217
pumas
Zakorzenienie

Kreska, ja nie jestem w stanie go uzywać, bo naprawde smierdzi jak nie wiem co... Mi osobiscie nie przypada taki smrodek do gustu. No i działanie zerowe. Co za shit.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 10:27   #218
ViLLeMkA
Zakorzenienie

OO, beatiska i pumas, dobrze, że wspomniałyście, bo też planuję się nauczyć VBA. Miło, że jest taka książka

i też bardzo lubię olejek do zmywania makijażu. Nie trzeba trzeć, skóra jest nawilżona. Ani miceli ani mleczka tak przyjemnie się nie używa

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 10:29   #219
kreska333
Raczkowanie

u mnie najlepiej sprawdził sie micel z Vichy,
po avene twarz tłustawa, bioderma mnie sciągała.
Ja zmywam twarz micelem 3 razy dziennie plus woda termalna, 200ml stracza mi na max 4 tygodnie- ale ja w ekstremalnych warunkach pracuję

I co dodatkowo? po stepach clinique oczy wyszły mi prawie na wierzch ( w sensie uczulenia).
I kulka z biodermy to mega badziewie- w zestawie były dwie- chyba oddam jedną mamie, choć szkoda jej wciskać taki szit

Cięzkie jest życie kobiet
Stary 2011-07-09, 10:29   #220
zip sklad
BAN stały

pumas moze w waszym urzedzie nie ma problemu, ogolnie sa, inaczej by petycji nie pisali, nie raz o tym w mediach pisali. poza tym w plenerze to gdzie? w ogrodzie? w tej petycji chodzi tylko o sluby z USC w plenerze.
Stary 2011-07-09, 10:30   #221
kreska333
Raczkowanie

heh, Pumasku, nawet dublujemy sie w słowach w jednym czasie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 11:15   #222
pumas
Zakorzenienie

Kreska Miałam się skusic na te kulki biodermy, o boze, jakie szczescie, ze sie powstrzymalam

Zip, miałam na myśli góry, plażę itp. U nas nie ma problemu.
Stary 2011-07-09, 11:19   #223
zip sklad
BAN stały

to taki model bardziej amerykanski, to fajnie, zen ie robia problemow, wiem, ze np. w Łobzie tak, mialam kolezanke z tego miasta na podyplomowce, ktora pracuje w USC i u nich np. tego nie praktykuja.
Stary 2011-07-09, 11:22   #224
TusiaeM
Zakorzenienie

To zależy od Urządu czy jest problem
Ale jak ktoś bardzo chce to wszędzie załatwi. Jest nawet taka strona internetowa, na której pomagają załatwić ślub w plenerze.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 11:31   #225
201609062117
Konto usunięte

A ja w ogóle nie chce ślubu więc problem z głowy
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 11:51   #226
zip sklad
BAN stały

http://www.mydlandia.pl/cacheimg/201...0ml-14f50f.jpg
do mycia twarzy i zmywania makijazu-poza oczami jest dobry ten zel-krem z Nivea do cery suchej i wrazliwej, a ja taka mam, buzia po nim faktycznie jest miekka i gladka jakby byla posmarowana kremem, ale nie jest tlusta i jest matowa. kosztuje 10 zl na promocji, wydajnosc srednia, ale nie jest zle. skora jest po nim promienna i rozjasniona.
w ogole ladne torebki w Avonie sa i w Oriflamie, tylko dlaczego biale?wrr. wiosna-lato ok, chociaz pewnie po m-c bylaby czarna taka torba biorac pod uwage jak jest u nas czysto w sklepach itp. wszedzie sie mozna pobrudzic. poza tym nie kazdy lubi bialy i nie kazdemu ten kolor pasuje. chodzi mi o avon-Batycki
http://kosmetykiavon.files.wordpress...ng?w=480&h=320
i Oriflame-Stockholm
https://wizaz.pl/akcje/oriflame/odkr.../img/etap3.jpg
Stary 2011-07-09, 12:30   #227
anka_res
Zakorzenienie

Dobre jesteście dziewczyny, ja o VBA wiem dokładnie tyle, że JEST coś takiego.

Na szczęście w pracy mam sporo mega-sympatycznych kolegów - informatyków, którzy są zawsze skorzy do pomocy, gdy "coś mi zniknęło tutaj i nie działa"

Można powiedzieć że w sposób wyrachowany unikam wiedzy informatycznej

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Opowiedz nam o tym ciekawym roku
W sumie nic o czym bym już nie wspominała, Pumas, nic nowego. Po prostu czas wolny zawsze skłania mnie do refleksji, a dodatkowo właśnie minął rok, odkąd zaczęłam pracować i nie spodziewałam się zaczynając (a może jednak podświadomie tak ) że w Rzeszowie dostanę taką ciekawą pracę, że służbowo pojeżdżę po świecie, że będę współpracować na co dzień z ludźmi z daleka i w takiej ciekawej branży. Mój priorytet to zawsze była fajna praca (no jeszcze związek, wiadomo, ale w tej dziedzinie u mnie od lat jest fajnie i stabilnie) i uparłam się na nią, więc może to dlatego - nie można tracić wiary

No i najważniejsze to to że jestem z siebie przedumna że dałam sobie radę, bo naprawdę trudne rzeczy robię. I że już wiem co robię, mniej więcej choć pracować 20 h pod rząd to już bym nie chciała nigdy

Zanabyłam wracając mężowi żel do twarzy Tin Tin Ziaja. Całe 8 zł. Z sobie tylko znanych przyczyn odmawia on używania czegokolwiek innego do twarzy

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
A ja w ogóle nie chce ślubu więc problem z głowy
I to duży skoro się w tej kwestii zgadzacie i nie ma z tym problemu to faktycznie - po co.
Stary 2011-07-09, 12:33   #228
pumas
Zakorzenienie

Spoko Anka, ja też nie mam pojęcia o VBA prócz wiedzy, że coś takiego gdzieś jest ;-) W obecnej pracy myślą, że mam ogrom wiedzy informatycznej (why?????????) - i jako, że nie mamy informatyka na miejscu, wszystkie sprawy spadaja na mnie, a ja mam z tym tyle wspolnego co i Ty pewnie

Odnosnie USC - kwestia pieniedzy. Wiecie jak to jest - jest kasa, nie ma problemu
Stary 2011-07-09, 12:41   #229
201609062117
Konto usunięte

Anka też bym chciała za rok móc powiedzieć tak jak Ty. Bo jak na razie w kwestiach pracowniczych jestem strzępkiem nerwów no ale w myśl "dla chcącego nic trudnego" zaprzyjaźniam się z pracuj peel
Na całe szczęście trafiłam na człowieka, który w bardzo ważnych kwestiach: ślubu, dzieci, zwierząt ma takie same zdanie jak ja więc 3/4 kłótni się nie odbywa ale za to ile się muszę nagadać żeby ten mój Tż zakupił sobie chociażby T-shirta czy koszule...
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 12:53   #230
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Mnie też się poszczęściło, że trafiłam na TŻ o prawie identycznych poglądach i podejściu do życia, dlatego zazwyczaj jak się kłócimy, to zazwyczaj o głupoty, np. ostatnio o makaron
Zaletą takich kłótni o głupoty jest to, że zły nastrój mija od razu prawie i żadna ze stron nie ma żalu (biedny makaron )

Chciałabym się nauczyć VBA, bo to chyba całkiem fajna umiejętność jest, znacznie usprawniająca pracę w excelu

Stary 2011-07-09, 12:58   #231
pumas
Zakorzenienie

Ja bym się w ogóle excela chciała nauczyć, ale trochę czasu minie, zanim to się stanie niestety.

Mój tż też ma podobne poglądy do moich i tez zwykle kłocimy się o pierdoły, jak wczoraj o żula, który nas zaczepił wieczorem :P
Stary 2011-07-09, 13:17   #232
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Na całe szczęście trafiłam na człowieka, który w bardzo ważnych kwestiach: ślubu, dzieci, zwierząt ma takie same zdanie jak ja więc 3/4 kłótni się nie odbywa
Fajno. Mam podobnie. Być może jest to efekt chłodnej kalkulacji: napatrzyłam się w życiu na użerające się małżeństwa, a że nigdy nie miałam parcia na związek, to doszłam do wniosku że nie chcę niczego (nikogo) kto mi będzie utrudniał życie. Związek jak dla mnie to ma być fun, dodatkowa (nie wiem jak to określić) korzyść, coś fajnego, a nie źródło problemów. I tylko tak chciałam - po mojemu, lub wcale zresztą u mnie w życiu często tak wychodzi

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Spoko Anka, ja też nie mam pojęcia o VBA prócz wiedzy, że coś takiego gdzieś jest ;-) W obecnej pracy myślą, że mam ogrom wiedzy informatycznej (why?????????) - i jako, że nie mamy informatyka na miejscu, wszystkie sprawy spadaja na mnie, a ja mam z tym tyle wspolnego co i Ty pewnie
Mimo wszystko nie sądzę. No dobra - max moich umiejętności w Xls to vlookupy, funkcje logiczne i pivoty (jak muszę to wymęczę pivota; jeśli tylko nie muszę, a zazwyczaj nie muszę ładnie proszę o pomoc kolegów).

Pewnie, gdybym musiała, to być się nauczyła - ale w mojej pracy nic więcej nie jest potrzebne (tzn. są jakieś nakładki na Excela z piekła rodem, których używam, formuły na 4 linijki - nie przesadzam - które umiem sobie pozmieniać aby dawały mi to, co chcę, ale zasadniczo od tego to już mamy specjalistów i help deski).

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-07-09 o 13:19
Stary 2011-07-09, 13:19   #233
beatiska
Zakorzenienie

ja właśnie miałam VBA na studiach, ale całkowicie podstawy i tylko 1 semestr. Wykładowca polecał nam tę książkę (akurat 2003, bo takiego offica na uczelni mielismy), ale chciałabym wąłśnie poznać opinie ludzi, którzy się uczyli tylko na tej książce i czy dali radę się nauczyć. poszukam na innych forach
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 13:28   #234
pumas
Zakorzenienie

Anka, my niestety nie mamy helpdeska, który by nam pomagał w takich rzeczach, dlatego dostaje sraczki jak mam tworzyć wymyslne formuły, bo tego nie umiem
Stary 2011-07-09, 13:28   #235
zip sklad
BAN stały

ja tez jak patrze na mezate kolezanki jak zle im sie trafilo, to sie ciesze, ze mam mojego Grzesia, bo sie z nim nie kloce i jest ok. mamy bardzo podobne poglady. slub im nic nie dal, maja tylko gorzej. nie ma czego zazdroscic, tej calej szopki. jak mowi moja przyszla tesciowa: malzenstwo to zaden miód. zyja ci ludzie w ułudzie i sami siebie oszukuja.
Stary 2011-07-09, 13:30   #236
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Anka, my niestety nie mamy helpdeska, który by nam pomagał w takich rzeczach, dlatego dostaje sraczki jak mam tworzyć wymyslne formuły, bo tego nie umiem

Ale się nauczysz w ten sposób najlepiej Pumas
Stary 2011-07-09, 13:44   #237
Selene _
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość

Mimo wszystko nie sądzę. No dobra - max moich umiejętności w Xls to vlookupy, funkcje logiczne i pivoty (jak muszę to wymęczę pivota; jeśli tylko nie muszę, a zazwyczaj nie muszę ładnie proszę o pomoc kolegów).

Pewnie, gdybym musiała, to być się nauczyła - ale w mojej pracy nic więcej nie jest potrzebne (tzn. są jakieś nakładki na Excela z piekła rodem, których używam, formuły na 4 linijki - nie przesadzam - które umiem sobie pozmieniać aby dawały mi to, co chcę, ale zasadniczo od tego to już mamy specjalistów i help deski).
Jezu, dziewczyny, moje umiejętności z Excela są na poziomie minimum, na studiach miałam jakieś tam podstawowe formuły, wykresy, filtrowanie itp., potem na kursie też podobne rzeczy, ale to, o czym piszecie, to dla mnie czarna magia. A piwoty bardziej kojarzą mi się z tańcem niż Excelem
powiedzcie, czy gdzieś się tego wcześniej uczyłyście czy dopiero w pracy - jak zaczęło być to Wam potrzebne - zaczęłyście zgłębiać tajniki tego programu?
bo ja niestety na co dzień nie muszę używać Excela i już wiele rzeczy pozapominałam.

anka_res, podoba mi się Twoje podejście do związku (w kategoriach fun i korzyści)
Też na obecną chwilę nie wyobrażam sobie siebie w małżeństwie, za bardzo sobie cenię niezależność.
Selene _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 13:55   #238
pumas
Zakorzenienie

Ja w pracy dopiero się czegoś nauczyłam, potem w innej pracy excela nie uzywałam tak duzo w tak zaawansowanej formie, no i znowu zaczelam, wiec ucze się od nowa. nie lubie tego.
Stary 2011-07-09, 13:55   #239
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Selene, pivot przecież to zwykła tabela przestawna a vlook to chyba szukanie pionowo? [dobrze mówię Anka?:P]

i Anka sobie chyba siebie wyobraża w małżeństwie, tak btw XD

Stary 2011-07-09, 13:59   #240
pumas
Zakorzenienie

Vill, zwykła tabela przestawna hehe dobre.
No, Anka ma męża :P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości