|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Hej dziewczyny, ja tylko szybciutko z pytankiem, bo nie mam ciagle stałego dostepu do internetu.
Korzystałyście może z książki Walkenbacha "Excel 2007 PL. Programowanie w VBA. Vademecum profesjonalisty"? Zamierzam sobie kupić, a to niemały wydatek, dlatego wolę to przemyśleć. I znowu nie wiem, którą wersję lepiej kupić Excel 2003, 2007, 2010?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzeniona
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Dzień dobry
![]() Pumas odpoczywaj, zasłużyłaś sobie! ![]() Co do sukni - u mnie ten problem odpada, nigdy nie marzyłam o białej sukni, wręcz przeciwnie. Na dodatek nie jestem zbytnio wierząca, powiedziałabym właściwie, że w ogóle nie jestem, więc ślub kościelny też nie wchodzi w grę. Marzy mi się ślub w plenerze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do miceli to ja w ogóle nie używam. Schodzą tego straszne ilości, kupa kasy by na to szła. Podobał mi się Vichy (zeźliłam się gdy pod pozorem zmiany butelki zmniejszyli go z 300 ml do 200 ml, pamięta ktoś?) oraz LRP. Ale - jak wspomniałam - wydajność zero, nie ma to jak mleczko + żel do mycia buzi dla mnie ![]() Dzień dobry tak w ogóle, wstałam dopiero i już czuję się ok, wypiję kawkę i lecę na siłownię. Urlop sprzyja refleksjom - ciekawy rok za mną ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Nie żałuj go, mężczyźni potrafią być bardzo dobrzy w zakupach - nie wydają po drodze na pierdoły he heh. Mój TZ się wyszkolił w tym super, a jak zaczynaliśmy ze sobą chodzić to w ogóle nie patrzył co ładuje do kosza i za ile. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
BAN stały
|
u mnie w domu 90% zakupow robi moj Tata, ma kalkulator w oczach i dobrze mu to wychodzi. ja chemie, Mama sporadycznie jakies drobiazgi.
invisible_01 w plenerze bedzie ciezko, wiem, ze zbieraja teraz podpisy pod petycje w tej sprawie, ale fajny taki slub, moj TŻt tez nie jest zbyt wierzacy, ale ja w USC nie chce raczej slubu, tez nie marzylam o bialej sukni tylko o...rozowej, ale takiej pudrowej bardziej, napewno nie w kolorze fuksji. http://www.petycje.pl/petycja/6452/z..._plenerze.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też się "marzy" w plenerze jak już coś. Cytat:
To będzie chyba moj ostatni plyn micelarny. Nakupie sobie olejkow z BU do mycia, one zmywaja doslownie wszystko, a kosztuja grosze. Opowiedz nam o tym ciekawym roku ![]() Mój facet zawsze kupuje duzo rzeczy ponad to, co potrzebujemy. Szkoda tylko, ze wiekszosc z nich nie jest w moim guście i smaku ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ha ha, miałam napisać- ja tez skusilam sie na ten płyn, uzywam od tygodnia na szyję- smierdzi jak woda brzozowa? albo z kiszonych ogórków plus alkohol. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Kreska, ja nie jestem w stanie go uzywać, bo naprawde smierdzi jak nie wiem co... Mi osobiscie nie przypada taki smrodek do gustu. No i działanie zerowe. Co za shit.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
OO, beatiska i pumas, dobrze, że wspomniałyście, bo też planuję się nauczyć VBA. Miło, że jest taka książka
![]() i też bardzo lubię olejek do zmywania makijażu. Nie trzeba trzeć, skóra jest nawilżona. Ani miceli ani mleczka tak przyjemnie się nie używa ![]()
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
u mnie najlepiej sprawdził sie micel z Vichy,
po avene twarz tłustawa, bioderma mnie sciągała. Ja zmywam twarz micelem 3 razy dziennie plus woda termalna, 200ml stracza mi na max 4 tygodnie- ale ja w ekstremalnych warunkach pracuję ![]() I co dodatkowo? po stepach clinique oczy wyszły mi prawie na wierzch ( w sensie uczulenia). I kulka z biodermy to mega badziewie- w zestawie były dwie- chyba oddam jedną mamie, choć szkoda jej wciskać taki szit ![]() Cięzkie jest życie kobiet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
BAN stały
|
pumas moze w waszym urzedzie nie ma problemu, ogolnie sa, inaczej by petycji nie pisali, nie raz o tym w mediach pisali. poza tym w plenerze to gdzie? w ogrodzie? w tej petycji chodzi tylko o sluby z USC w plenerze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
heh, Pumasku, nawet dublujemy sie w słowach w jednym czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Kreska
![]() ![]() Zip, miałam na myśli góry, plażę itp. U nas nie ma problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
BAN stały
|
to taki model bardziej amerykanski, to fajnie, zen ie robia problemow, wiem, ze np. w Łobzie tak, mialam kolezanke z tego miasta na podyplomowce, ktora pracuje w USC i u nich np. tego nie praktykuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
To zależy od Urządu czy jest problem
![]() Ale jak ktoś bardzo chce to wszędzie załatwi. Jest nawet taka strona internetowa, na której pomagają załatwić ślub w plenerze.
![]() |
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
A ja w ogóle nie chce ślubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
BAN stały
|
http://www.mydlandia.pl/cacheimg/201...0ml-14f50f.jpg
do mycia twarzy i zmywania makijazu-poza oczami jest dobry ten zel-krem z Nivea do cery suchej i wrazliwej, a ja taka mam, buzia po nim faktycznie jest miekka i gladka jakby byla posmarowana kremem, ale nie jest tlusta i jest matowa. kosztuje 10 zl na promocji, wydajnosc srednia, ale nie jest zle. skora jest po nim promienna i rozjasniona. w ogole ladne torebki w Avonie sa i w Oriflamie, tylko dlaczego biale? ![]() http://kosmetykiavon.files.wordpress...ng?w=480&h=320 i Oriflame-Stockholm https://wizaz.pl/akcje/oriflame/odkr.../img/etap3.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Dobre jesteście dziewczyny, ja o VBA wiem dokładnie tyle, że JEST coś takiego.
Na szczęście w pracy mam sporo mega-sympatycznych kolegów - informatyków, którzy są zawsze skorzy do pomocy, gdy "coś mi zniknęło tutaj i nie działa" ![]() Można powiedzieć że w sposób wyrachowany unikam wiedzy informatycznej ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- W sumie nic o czym bym już nie wspominała, Pumas, nic nowego. Po prostu czas wolny zawsze skłania mnie do refleksji, a dodatkowo właśnie minął rok, odkąd zaczęłam pracować i nie spodziewałam się zaczynając (a może jednak podświadomie tak ![]() ![]() No i najważniejsze to to że jestem z siebie przedumna że dałam sobie radę, bo naprawdę trudne rzeczy robię. I że już wiem co robię, mniej więcej ![]() ![]() Zanabyłam wracając mężowi żel do twarzy Tin Tin Ziaja. Całe 8 zł. Z sobie tylko znanych przyczyn odmawia on używania czegokolwiek innego do twarzy ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- I to duży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Spoko Anka, ja też nie mam pojęcia o VBA prócz wiedzy, że coś takiego gdzieś jest ;-) W obecnej pracy myślą, że mam ogrom wiedzy informatycznej (why?????????) - i jako, że nie mamy informatyka na miejscu, wszystkie sprawy spadaja na mnie, a ja mam z tym tyle wspolnego co i Ty pewnie
![]() Odnosnie USC - kwestia pieniedzy. Wiecie jak to jest - jest kasa, nie ma problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Konto usunięte
|
Anka też bym chciała za rok móc powiedzieć tak jak Ty. Bo jak na razie w kwestiach pracowniczych jestem strzępkiem nerwów no ale w myśl "dla chcącego nic trudnego" zaprzyjaźniam się z pracuj peel
![]() Na całe szczęście trafiłam na człowieka, który w bardzo ważnych kwestiach: ślubu, dzieci, zwierząt ma takie same zdanie jak ja więc 3/4 kłótni się nie odbywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Mnie też się poszczęściło, że trafiłam na TŻ o prawie identycznych poglądach i podejściu do życia, dlatego zazwyczaj jak się kłócimy, to zazwyczaj o głupoty, np. ostatnio o makaron
![]() ![]() ![]() Zaletą takich kłótni o głupoty jest to, że zły nastrój mija od razu prawie i żadna ze stron nie ma żalu (biedny makaron ![]() Chciałabym się nauczyć VBA, bo to chyba całkiem fajna umiejętność jest, znacznie usprawniająca pracę w excelu ![]()
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się w ogóle excela chciała nauczyć, ale trochę czasu minie, zanim to się stanie niestety.
Mój tż też ma podobne poglądy do moich i tez zwykle kłocimy się o pierdoły, jak wczoraj o żula, który nas zaczepił wieczorem :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() Pewnie, gdybym musiała, to być się nauczyła - ale w mojej pracy nic więcej nie jest potrzebne (tzn. są jakieś nakładki na Excela z piekła rodem, których używam, formuły na 4 linijki - nie przesadzam - które umiem sobie pozmieniać aby dawały mi to, co chcę, ale zasadniczo od tego to już mamy specjalistów i help deski). Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-07-09 o 13:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie miałam VBA na studiach, ale całkowicie podstawy i tylko 1 semestr. Wykładowca polecał nam tę książkę (akurat 2003, bo takiego offica na uczelni mielismy), ale chciałabym wąłśnie poznać opinie ludzi, którzy się uczyli tylko na tej książce i czy dali radę się nauczyć. poszukam na innych forach
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Anka, my niestety nie mamy helpdeska, który by nam pomagał w takich rzeczach, dlatego dostaje sraczki jak mam tworzyć wymyslne formuły, bo tego nie umiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
BAN stały
|
ja tez jak patrze na mezate kolezanki jak zle im sie trafilo, to sie ciesze, ze mam mojego Grzesia, bo sie z nim nie kloce i jest ok. mamy bardzo podobne poglady. slub im nic nie dal, maja tylko gorzej. nie ma czego zazdroscic, tej calej szopki. jak mowi moja przyszla tesciowa: malzenstwo to zaden miód. zyja ci ludzie w ułudzie i sami siebie oszukuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() powiedzcie, czy gdzieś się tego wcześniej uczyłyście czy dopiero w pracy - jak zaczęło być to Wam potrzebne - zaczęłyście zgłębiać tajniki tego programu? ![]() bo ja niestety na co dzień nie muszę używać Excela i już wiele rzeczy pozapominałam. anka_res, podoba mi się Twoje podejście do związku ![]() Też na obecną chwilę nie wyobrażam sobie siebie w małżeństwie, za bardzo sobie cenię niezależność. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Ja w pracy dopiero się czegoś nauczyłam, potem w innej pracy excela nie uzywałam tak duzo w tak zaawansowanej formie, no i znowu zaczelam, wiec ucze się od nowa. nie lubie tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Selene, pivot przecież to zwykła tabela przestawna
![]() ![]() i Anka sobie chyba siebie wyobraża w małżeństwie, tak btw XD
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Vill, zwykła tabela przestawna hehe dobre.
No, Anka ma męża :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.