|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Brunetka
za wózeczek. Najważniejsze, że z głowy i spokojnie stoi i czeka. Może do przyszłego tygodnia a kosztował rawie tyle co markowy. A co to za różnica, markowy, nie markowy...Zmalowana ja też trochę popuchnięta, nie swędzi mnie, ale na brzuchu mam takie krostki czerwone, niby nie swędzą, ale nie wiem co to? Boisz się już? ja narazie jakoś nie, dziwne to jaciee ja swojej też nie mogę założyć bo paluchy też tłuszczu nabrały i pewnie trochę opuchlizna. jestem taka rozdrażniona, nie wiem co mam ze sobą zrobić i z całym dniem Czy czop zawsze musi wyjść przed porodem? nie chodzi mi o termin, tylko o sam fakt wyjścia. |
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm no raczej wyjść musi skoro to swego rodzaju korek. Tyle że mojej bratowej wyszedł jak już miała skurcze i szykowała się do szpitala na IP.
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane,
U mnie dzisiaj piękna pogodna za oknem. Jak mąż wróci z pracy to gdzieś wyskoczymy A tak poza tym to przysłali mi z zakładu pracy informację, że skończył mi się okres pobierania zasiłku chorobowego tj. 270 dni 30.06.11. I mam teraz w pracy nieobecność usprawiedliwioną niepłatną... Mam się starać w zusie o świadczenie rehabilitacyjne... Jak popatrzyłam ile to papierologii to mam dość Muszę jechać w poniedziałek do zusu i poskładać druki no i mam mieć od lekarza całą historię choroby z datami... Tylko jak ja mam to zrobić? Najpierw miałam zapalenie przydatków i L4 od ginekologa, później zapalenie pęcherza i L4 od lekarza rodzinnego, później ciążowe od ginekologa prywatnego, a teraz mam prowadzoną ciążę w poradni patologii ciąży i od 28 tc mam z poradni zwolnienia... Eh. Jak myślicie w poradni poprosić lekarza o wypełnienie tych papierów?
|
#1654 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może w końcu chłopak się zdecyduje na wyjście, jak go popędzisz sprzątaniem ![]() Cytat:
na siłę lepiej się nie decydować, ale pewnie jak się trochę dłużej zastanowisz, to pewnie w głębi wiesz dobrze czego byś chciała się uczyć.Cytat:
![]() moja w tygodniu jak ma iść do przedszkola do muszę ją po 8 zciągać z łóżka, a dziś oczywiście przed 7 już na nogach była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla babciehhh ja obrączki tez już od jakiegoś czasu nie noszę, a stopy mam juz permanentnie spuchnięte i chyba się juz przyzwyczaiłam, choć na początku okropnie mnie to wkurzało |
|||||||
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja muszę trochę odpuścić wizaż.Strasznie się stresuje że tyle z Was jest w szpitalu i wogole.Nie chce się denerwować
![]() jakby się coś działo u mnie to dam znać we wtorek zaczynam 36tc a w pon mam wizytę
|
|
|
|
#1656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od kilku tygodni swoich kostek nie widziałam takie nóżki słonia na szczesie wyniki nie wskazują na zatrucie, a z drugiej strony nie wiem jak sobie z tym radzić lekarz kazał mi uważać a nie powiedział w sumie jak codzinnie sie gimnastykuje, jem mniej soli, stosuje wieczorem chłodny prysznic na stopy i co? i
|
|
#1657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Kajool trzymam kciuki, żeby samopoczucie się poprawiło i sytuacja unormowała. |
||
|
|
|
#1658 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lekarze mówią coś o wyjściu do domku? bo chyba nie będą Cię trzymać do porodu co?Cytat:
czekamy na zdjecia na żywo![]() Cytat:
więc ją noszę nadal![]() Gratulacje 33 t! i brawa za wizytę ![]() Czekamy na zdjęcia mebelków, miłych zakupow ![]() Cytat:
mam nadzieję, że w końcu coś mi "zaświta" ![]() A nasz brzuchol znowu jak kamień
|
||||
|
|
|
#1660 | |||||
|
Rozeznanie
|
Sorry dziewczynki, ja tak dziwnie odpisze, bo zaznaczałam od 2 dni i jakoś nie mogłam się ogarnąć, ciągle coś się działo a dziś już większość była do wywalenia,
Kurcze, ale tu się dzieje teraz - codziennie bobas, ciekawe na kogo dzisiaj padnie ![]() Cytat:
I tak już nauczyłam się nie rozpaczać, że jeszcze nic nie mamy - oprócz paru ciuszków, które dostałam od chrzestnej i rożka, który kupiła teściowa i jeszcze u niej jest to kompletnie nic. Cytat:
U mnie to wciąż wielkie przeżycie, bo praca jest od tygodnia, po 4 miesiącach szukania. Cytat:
![]() Fajnie te dzieci w TT wyglądają, na takie zadowolone. Ja jednak chyba bym się bała. Przy okazji - widziałam, że są też takie profilowane wanienki - czy w nich można od początku "kłaść" malucha? Widziałam też takie podkładki do kąpania niemowlaków - czy ktoś używał? Chodzi mi o to, żeby w razie czego mieć system wspomagania jednoosobowego kąpania... Cytat:
![]() Gratuluję. Cytat:
Ja też mam od kilku dni- czasem 2 razy dziennie a jestem jeszcze pózniej niż Ty - przy czym u mnie to tylko takie specyficzne odczucie, właśnie takie jak tuż przed okresem, bo boleć to mnie nigdy nie bolało. Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-07-09 o 13:53 |
|||||
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do złośliwości, to mnie by też urządzał poród dzisiaj, bo szwagierka pojechała na kolonie jako opiekunka i wraca chyba w środę. A jak słyszę jej pieprzenie że Młody na pewno czeka na ciocię to mnie krew zalewa Ja jej pokażę jak czeka Brunetka bardzo ładny ten wehikuł A ty trzymaj się dzielnie
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- I jeszcze w nawiązaniu to wcześniejszego, kąpielowego posta: http://allegro.pl/lezaczek-frotte-do...695016313.html lub http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...685051892.html Jakoś mnie przez te wiaderka wzięło na temat kąpielowy. A w ogóle- lepiej to robić w pokoju czy w łazience ? |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Brida nam na SR stanowczo odradzali wszelkie anatomiczne wanienki i gąbki do kąpieli. Ewentualnie jak się boisz że będzie ślisko i dziecko ci się z rąk wymknie to na dno kładziesz pieluszkę tetrową
My kupiliśmy największą wanienkę jakie były i stelaż do niej. Na początku mamy zamiar kąpać Młodego w pokoju, a później pewnie przeniesiemy się do łazienki ![]() Na czterech umyłam podłogi w całym domu, prędzej je odkurzyłam, zrobiłam manicure, pedicure i teraz czekam na skurcze Jeszcze pójdę pod prysznic, umyję włosy, ogolę podwozie i jestem funkiel nówka nieśmigana Mogę jechać na porodówkę ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Aha i mam jeszcze pytanko do doświadczonych mam Czy skurcze które zaczynają się w domu muszą być zawsze bolesne? Bo jeśli tak to mam nadal tylko przepowiadacze
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie dzwoniłam do mamy, bo zaprosiła Nas wczoraj na niedzielny obiad, więc chciałam potwierdzić. Na to moja Rodzicielka stwierdziła, że jeszcze grilla zrobimy, a ja musiałam grzecznie odmówić, bo zapowiedzieli się do Nas znajomi, którzy niedawno wrócili z wakacji i chcieli się spotkać. Mamuśka zarzuciła fochem i stwierdziła, że jak zawsze znajomi ważniejsi niż rodzina
Brida ja będę kąpała na ławie w salonie, bo na razie nie mam stelaża do wanienki. W łazience nie mam za grosz miejsca.
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.My będziemy na początku kąpać w pokoju. |
|
|
|
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przestaję w takim razie oglądać te cuda.Się zastanawiam jak Ty pedicure zrobiłaś W każdym razie z pakietu przyśpieszającego zostało Ci jeszcze kilka seksualno - alkoholowych możliwości, także miłej soboty
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
Seksualne już odpadają, bo wczoraj szop pożegnał się ze swoją norą
Ale muszę pomyśleć nad tym czerwonym winem ![]() Się naśmiałam, bo P. miał dodać do rosołu łyżkę soli, a sypnął pewnie ze 3 jak nie więcej. Jeść było ciężko. Więc tak sobie myślę że jak Młody łyknie takich słonych wód, to stwierdzi że nie ma na co czekać i postanowi zmienić otoczenie
|
#1668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale śmieję się do TŻta, że to straszny głodomor będzie, bo jak tylko coś zjem to Dzieć dostaje czkawki. Od razu musi się wód napić
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
Mój też się zaczyna wypinać na wszystkie strony
Więc może ta sól zadziała
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u Brunetki i zjadłyśmy lody I nie zajęła mi łóżka koło siebie ![]() woli jakąś inną laske ! ![]()
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A za te lody to dostaniesz, bo mi się skończyły
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee a kto Ci kazał mieszkać tak daleko ? Podzieliłabym się i z Tobą :P
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja wina
|
|
#1674 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no mi mów mały żarłok no ale mam straszną radość tak sobie usiąść na tapczanie małego na kolana i standard mój "brzuszek do brzuszka i Krzusio ssie cycuszka" Cytat:
Cytat:
no np nie kłaść od razu na plecki bo niemowlaczek doświadcza tego jak skoku do basenu na plecy tylko pierwsze stópki potem pupkę i powolutku resztę zasłoniłam wanienkę wielkim pufem i młody nie widzi całej przestrzeni tylko ten ciemny fotel mniej się boi i daję mu myję na brzuszek wtedy jest mu ciepło i nie krzyczy daję pieluszkę żadnych profilowanych wanienek ani gąbek trzeba uważać żeby grzyb się nie zalęgnął bo to łatwo trzeba suszyć dokładnie na słonku a po co pieluszka starczy a na koniec nie wycieram tarmosząc tylko opatulam i potem tylko zakamarki dosuszę i ubranko zakładam ogrzane chwilkę na farelce no to tyle moich trików z języka i sr ściągnięte i skuteczne! a przed kąpielą robię masażyk z wierszykami amenCytat:
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wszystkie mamusie w szpitalach
SPRAWDZALIŚMY DZIS WAGE SARUNI I.... MAMY 2965 ![]()
|
|
|
|
#1677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie, jak Kuba w tej nowej sytuacji?Cytat:
Czepiasz się go niepotrzebnie ![]() Cytat:
Cytat:
A ja się cały czas nadziwić nie mogę, że ktoś może nie sięgać w ciąży do swoich stóp czy coś takiego Ja dalej bez problemu nogi za głowę (na szyję) zakładam
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak tak możesz pisać Broniłam łóżka własną piersią !!! A dziewczyna przyszła pod moją nieobecność ![]() AAA i zapomniałam podziękować za miłe komentarze odnośnie bryki Alicji Kurde skleroza nie boli Jeszcze jedno Zanka chyba jutro wychodzi ze szpitala Zanka czekamy na Was Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-09 o 15:48 |
|
|
|
|
#1679 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na pewno się stresowała ![]() Cytat:
A ubierzesz na pewno po porodzie ![]() Cytat:
![]() My mamy tą wanienkę anatomiczną, na razie nie narzekam, wygodnie się kąpie. ![]() Pięknie!Byliśmy na dłuuuugim spacerze, poszliśmy na lody, za chwilę zbieramy się jeszcze do rodzinki na jakiegoś grilla, króciutkiego rzecz jasna.
|
|
|
#1680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() takiej to dobrze Cytat:
![]() aaaaale upał, do tego pradu nie ma wiec zaraz strace połączenie jestem spuchnięta i wyglądam jak dmuchana zabawka przywiezlismy mebelki ale mąż musiał uciec do pracy wiec jutro zaczniemy urządzanie a do mnie na noc przychodzi 2 urwisów(7 i 4 lata) wiec bedzie jazda ciocia telik jutro bedzie zapewne wrakiem cioci
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

za wózeczek. Najważniejsze, że z głowy i spokojnie stoi i czeka. Może do przyszłego tygodnia
a kosztował rawie tyle co markowy. A co to za różnica, markowy, nie markowy...

Muszę jechać w poniedziałek do zusu i poskładać druki no i mam mieć od lekarza całą historię choroby z datami... Tylko jak ja mam to zrobić? Najpierw miałam zapalenie przydatków i L4 od ginekologa, później zapalenie pęcherza i L4 od lekarza rodzinnego, później ciążowe od ginekologa prywatnego, a teraz mam prowadzoną ciążę w poradni patologii ciąży i od 28 tc mam z poradni zwolnienia... Eh. Jak myślicie w poradni poprosić lekarza o wypełnienie tych papierów?

może w końcu chłopak się zdecyduje na wyjście, jak go popędzisz sprzątaniem 
na siłę lepiej się nie decydować, ale pewnie jak się trochę dłużej zastanowisz, to pewnie w głębi wiesz dobrze czego byś chciała się uczyć.

Taaa już widzę jak ja bym miała rodzić a P. będzie w pracy siedział 

a lekarze mówią coś o wyjściu do domku? bo chyba nie będą Cię trzymać do porodu co?

Zakończone: 2

zębole