|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
![]() ![]() klask i:pięknie przybiera!! Brawo Sara!! Widzę, że temat rodzicielek się nawiązał.... no cóż... moja nie jest zła, jedyna jej wadą jest nadopiekuńczość po moim ostatnim ataku nie odstepuje mnie na krok.... mąż wychodzi np przed 8 do pracy to ona o 8.30 zaglada do sypialni czy jest wszystko w porządku..... jak wychodzi do sklepu to ze mną siedzi babcia.... ile to można wytrzymać?! a podejrzewam, że jak urodzi sie mała to będzie jeszcze gorzej, no bo jakby mi się cos działo.......... wkurza mnie to niemiłosiernie, przed chwilą sie o mało nie pokłociłam z nią o to... ale nic nie dociera, broni się tym, że na by sobie nie wybaczyła, gdyby mi się coś stało" i tłumacz takiej............ w ogóle mam już ich serdecznie dosyć..... nie są źli ale to ciągłe narzekanie na wszystko mnie wykańcza psychicznie......... zresztą temat rzeka........No to się trochę pożaliłam... dziś mam dzień na żale... Zjadłabym białą kiełbase z grilla ale coś się chmury wyciągają zobaczymy jak mąż wróci...
|
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
A ja się zdrzemnęłam...Ale wleciała mi do pokoju taka ogromna brzęcąca mucha i mnie obudziła
Carmela Sarunia pięknie przybiera .Jakie możecie polecić sklepy internetowe z ciekawymi ubrankami dla dzieci?? Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-07-09 o 17:01 |
|
|
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agulaa tak to jest z tymi mamami. Ja z moją nie mam zbyt dobrego kontaktu niestety. Bardziej z tatą.
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuba zakochany w siostrze. Przynosi i wynosi pieluszki, podaje różne rzeczy i jak mała płacze to pierwszy leci sprawdzić co się dzieje. Całuje ją w raczke, mówi że jest jej starszym braciszkiem. Na razie odpukać, jest ok.
|
|
#1685 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi dziećmi to taka niezła wprawka przed własnym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
ale dzis jest upal.nawet mi sie reka ruszyc nie chce.
nie wspominajac ze spocona z wanny wyszlam... gdzie moj SZOP CZOP ?? kiedy nadejdzie??
|
#1688 | |||
|
Zadomowienie
|
nadrobilam 54 strone
![]() Cytat:
moj biust nie powiekszyl sie tak znacznie, nosze te same biustonosze co przed ciaza, w obwodzie sa jakby ciasniejsze, ale ze zawsze zamykala na najciasniejsze haczyki to teraz mialam z czego popuscic za kolejny tydzien no juz bliziutko konca Cytat:
i sukienke tez, jesli kupilas ![]() Cytat:
fajnie urzadzac, ale teraz to meczace, trzeba sie sporo najezdzic by co wybrac, dzisiaj na przyklad zamawialismy stol i krzesla do jadalni, roznica w cenie kilkaset zlotych na tym samym modelu, czasami warto pojedzic iiii - w leroy kupilismy wlasnie te suszarke co pokazalas jest w promocji za 139zl (ze 169zl przeceniona)(nie za cytowalo brumka, ale pamietam) ta suszarka ktora wklejalas fajna, bedzie jako druga - kupimy w nastepnym podejsciu wlasnie wydaje sie ze nie duzo miejsca zajmujegratuluje nowego tygodnia ![]() ide nadrabiac kolejne strony...
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
witajcie wpadłam zobaczyc kto dzis rodzi a tu same leniuchy wekendowe
ja dziś sprzątam piore zakupy juz padam. moj syn zagonił mnie wczoraj na basen. wyobraźcie sobie wieloryba w 9 miesiącu ciązy no ale jak miałam mu odmówić. po basanie pytam go czy mu się podobało a on że tylko jedno mu się nie podobało : mój stój kąpielowy bo mam za duży brzuch.... grrrr.... jak nawet 3 latek to stwierdził to musiałam być niezłym potworemmadziaranew ja bym nie jadła |
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff jak gorąco
![]() Poszalałam na zakupach. Kupiłam sobie bieliznę i kolczyki ! Oo i kapelusz ![]() Nogi i ręce mi okropnie spuchły, miałam problem potem z butami
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
mój M dał małemu orzeszki solone bo mały chciał a teraz mały rzyga na maksa
|
|
|
|
#1692 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się popołudniowo
rano na chwilę do Was zajrzałam, ale musiałam szybko uciekać, żeby reanimować trupa (czyt. tża po wczorajszej imprezie)Gratuluję wszystkim dziewczynom, które zaczęły nowe tygodnie ![]() Brunetka wózeczek wygląda fajnie, nie ma znaczenia, że nie firmówka - najważniejsze żeby działał, a my za swojego tako daliśmy niewiele więcej, więc Twój nie taka taniocha ![]() ![]() Cytat:
Jaki dobrze wychowany młodzieniec![]() Ja dzisiaj też mam serdelki zamiast palców wystarczy taka pogoda jak dziś i jest masakra
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja właśnie pomalowałam paznokcie u rąk ( u nóg już nie ma szans ). Skoro i tak nie mogę dziś rodzić bo idziemy na grilla i mąż na bank coś chlapnie to wykorzystałam sytuację. Choć jakoś dziwnie mi się maluje, bo cały czas mam wrażenie, że zaraz zacznę rodzić i trzeba będzie zmywać. Głupol ze mnie
|
|
#1694 | ||
|
Zadomowienie
|
brunetka2000 wozek cielawy iw ksztalcie i kolorze
![]() telik za kolejny tydzien i brawa za udana wizyte ![]() Cytat:
super, oby tak dalej Cytat:
spalam okolo godziny, obudzilam sie w sama pre - na obiad, tz dzis gotowal
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Karolineee dokładnie takie same mam dłonie!
Mam ochotę na chipsy
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam przez to wisielczy humor, dlatego przez ostatnie dni rzuciłam się w wir innych zajeć. Zakupy, sprzątanie, pieczenie, gotowanie, spotkania towarzyskie, zaleglości filmowe, nabyłam nawet liście malin, które oczywiście na mnie nie działają . Miałam nadzieje, że jak będe aktywna, dużo się poruszam, to grawitacja pomoże mojej kruszynie opuścić moje wnętrze. Jednak jedyny efekt jaki to wszystko przyniosło to wczorajsze uczucie, że jeżeli natychmiast się nie położę, to zaliczę bliskie spotkanie z podłogą... Szop mi się nie ukazał, skurczy bolensnych brak, dziecko nie robi wrażenia spokojniejszego. Nic nie zapowiada porodu . Czuję, że dołącze do wizażowego teamu szpitalnego jak nic.Tyle o mnie. Tymczasem przesyłam pozytywne fluidy dla Brunetki i SweetAngel, mam nadzieję, że wypuszczą was szybko. Gratuluję też Zance z Lenką oraz Youyou z Lilką. Szczerze i pozytywnie wam zazdroszczę. |
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy no to jedziemy na jednym wózku. Ja w poniedziałek idę już do szpitala.
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
No mówił niestety. Że najpierw na obserwacji. A u Ciebie ?
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
No raczej z wejścia nie wywołują
U mnie mówił że poobserwujemy jak tam ta nieszczęsna szyjka, badani pewnie jeszcze porobią. I dopiero coś zaczną ruszać.
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam i nadrabiam i wcięło mi cytaty
![]() Youyou jestes rekordzistka Malutka słodka.Brunetko, Sweet oby jak najszybciej się sytuacja ustabilizowała. My bylismy na spacerku, zaraz się pochwale moją Pszczołą. Aha pamietam, ze Brumek pisała ze zabawki po 3 miesiącu (a propo pluszaków) - tez tak myslałam, ale właśnie kupiłam karuzelke. Moja Agata coraz lepiej chyba widzi, bo sie przygląda różnym rzeczom, reaguje na dzwieki jak jej mąż grzechotką za uszami brzdaka |
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy dobrze ze sie odezwałaś, już się martwiłam. Zaczynam Cię rozumieć, do mojego terminu jeszcze 5 dni, ale robię się tak nieznośna.
Nie mam na nic siły, pranie od rana w misce nie wywieszone. Nie zrobiłam nic, zakupy odłożone na jutro, cały dzień pod jabłonią na ławce siedziałam, mały grill zamiast obiadu z teściami i cudownymi szwagrami ![]() ![]() Ręce i nogi napuchnięte, chodzić nie mogę, porodu nic nie zapowiada... Wiecie narzekałam jak byl deszcz, ale o wiele lepiej się wtedy czułam. iustyna to opiekuna do córki już masz ![]() z moją mamą kontaktu nigdy takiego super nie miałam jak da karo, ze rozmawiało się o wszystkim. Ale narzekać też nie mogę. W swoje sprawy jej nie wtajemniczam zbytnio. Jakiś taki we mnie wstyd siedział, zresztą do tej pory coś z tego zostało. Zazdraszczam niektórym relacji z mamą jak z przyjaciółką, to kwestia wychowania, i brawa dla takich mam. shira ![]() dla babci. Najlepszy pampers tył na przód![]() ![]() Carmela za wagę. Cysiem karmisz czy MM? ostatnio z tego co pamiętam swoim mlekiem z butli karmiłaśsygine skąd tyle energii w tobie w taki upał? choćbym miała gwarancję że po tym coś ruszy, to dzisiaj zaliczyłabym glebę jakbym coś musiała robić. |
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
A mi dzisiaj położna powiedziała w szpitalu, żeby pić te liście malin nawet 3 razy dziennie.
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie piję tych liści bo wkońcu nie kupiłam, wiesiołek kupiłam i wzięłam 2 kapsułki, leży...
Mogliby naukowo udowodnić że te liście pomagają szyję rozwierać. To by człowiek wiedział
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Patik to chyba wszystko zależy od organizmu. Bo na mnie niestety nie działa, ale pić nie zaszkodzi :P
|
#1708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie byłam w toalecie. Nie pamiętam kiedy ostatnio tyyyyle miałam w zbiorniku![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z cichą nadzieją że dzisiaj wyląduję na porodówce A teraz jeszcze sączę kieliszek czerwonego wina wytrawnego, bo podobno też działa Od tygodnia piję liście malin, majeranek i zajadam wiesiołek... no i może dzięki temu ten szop ![]() A z winem to pomysł naszej położnej z SR, że jeden kieliszek wytrawnego nie szkodzi i już parę razy się spotkała z tym że dziewczyny wypiły i wieczorem lądowały na porodówce Więc nie zaszkodzi spróbować...Faktem jest że przy sprzątaniu spociłam się jak dziki osioł, bo dzisiaj taka temperatura że od samego oddychania człowiek się poci... Ale planuję jeszcze wyciągnąć mężusia na spacer po grillu, jak już się schłodzi Najwyżej jutro nie wstanę z wyrka, ale będę się chwytać wszelkich sposobów na wypędzenie Młodego Nawet z nim poważną rozmowę przeprowadziłam żeby się ruszył ale jak na razie to się dupskiem wypiął i mnie skopał
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
NIE NASTAWIAJCIE SIĘ na szybki poród,
bo to WAS wykończy psychicznie ![]() będzie co będzie kochane ! Co do czopa, moja mama urodziła 3 córy i nigdy czopa nie widziała, wody za każdym razem jej przebijali i za każdym razem rodziła po terminie Chciałam coś pisać i zapomniałam edit: już wiem Zastanawiałam się dzisiaj, po tu o winie mowa Ja sobie wypiłam karmi i tak sobie myślę,odejdą mi wody,będą skurcze a Ja mam w sobie karmi albo np wino, i co wtedy ? co powiedzą w szpitalu ? że naprana jestem ?! Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-07-09 o 19:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

klask i:pięknie przybiera!! Brawo Sara!!
po moim ostatnim ataku nie odstepuje mnie na krok.... mąż wychodzi np przed 8 do pracy to ona o 8.30 zaglada do sypialni czy jest wszystko w porządku..... jak wychodzi do sklepu to ze mną siedzi babcia....
ale coś się chmury wyciągają
zobaczymy jak mąż wróci...

Zakończone: 2
.

i brawa za udana wizyte
ona jest już chyba po terminie ?
. Miałam nadzieje, że jak będe aktywna, dużo się poruszam, to grawitacja pomoże mojej kruszynie opuścić moje wnętrze. Jednak jedyny efekt jaki to wszystko przyniosło to wczorajsze uczucie, że jeżeli natychmiast się nie położę, to zaliczę bliskie spotkanie z podłogą... Szop mi się nie ukazał, skurczy bolensnych brak, dziecko nie robi wrażenia spokojniejszego. Nic nie zapowiada porodu 

Ja sobie wypiłam karmi i tak sobie myślę,