|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
W klubie wstawiam zdjęcie mojego bebzola - 39t0d
Opadł?
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Sygine, jak Ci to wino pomoże to ja też lecę do tesco po butelkę. A majeranek? Nie słyszałam o tym, jak go "zażywasz"?
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co prawda nie przyspiesza ale działa na błony śluzowe ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Idę sałatkę do grilla zrobić Później jeszcze zajrzę chyba że winko zadziała i napiszę tylko że jestem na porodówce
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa i wiem co miałam pisać właśnie !!
Zmalowana wiesz zanka wstawiła zdjęcie bebzola i zaraz urodziła, daj zdjęcie i zobaczymy czy działa !! |
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a myślisz ze wyczują? całego wina przecież nie wydoisz chuchać nie będą kazać. |
|
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szopa-czopa tez nie widziałam a se poszedł, po angielsku
![]() Aaa przypomniało mi się Sygine my mamy chyba tą samą szwagierkę, moja tez zna się doskonale na kwestii wychowywania dzieci i zajmowania się niemowlakiem, bo sie dzieckiem opiekowała ![]() Zdjęcia ze spacerku
|
|
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Scio, tak patrze na zdjęcia i się zastanawiam jaki rozmiar czapeczki nosi teraz Twoja niunia?
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa mi to już i tak nie pomoże. W poniedziałek witam w szpitalu.
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
od wczoraj mi jakos nie dobrz mdli mnie tocchyba nie jest normaln??
OLIWECZKA1985 kiedy masz teraz wizyte??
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kapelutek jest za duży, coć pisze ze to 56 ale za duża. Ale ja nie lubie tych sznurowanych czapeczek niemowlęcych, wygląda w nich Agat jak Gustlik
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie w domu pachnie wiosną
A teraz relaks
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie mam same sznurowane.... ale chyba nie muszę ich wiązać, jak nie chce. Zobaczymy. Moje czapeczki miały rozmiary podane jako obwód głowy. Kupiłam na 38, z resztą ciężko było znaleźć mniejszą. Zastanawiam się czy będą dobre.
|
|
|
|
#1725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też spokojnie noszę biustonosze sprzed ciąży, tylko pod biustem trochę ciaśniejsze![]() Cytat:
CrazyMachine ![]() Cytat:
![]() Także coś w tym jest. Scio śliczna Agatka, jaki ma kapelusik Ja z moją mamą mam bardzo dobry kontakt, jest dla mnie jak przyjaciółka. Mogę jej powiedzieć o wszystkim, porozmawiać na każdy temat, nie ma tematów tabu. Dogadujemy się, mama nigdy nie wtrąca się w nasze życie, z moim mężem też są na stopie bardziej koleżeńskiej niż jako zięć i teściowa Naprawdę chciałabym być taką matką jaką jest dla mnie moja mama. Wiadomo pokłócimy się czasem (bo mamy identyczne charakterki), ale nie ma tak żebyśmy się do siebie nieodzywały ![]() Moja teścuiowa dzisiaj dzwoniła i mówi, że ma przeczucie że urodzę z wtorku na środę ( w środę mój teść ma urodziny- ale miałby prezent! ). Ciekawe Ja dalej cierpliwie czekam aż Dominik powie "UWAGA WYCHODZĘ!"
|
|||
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Natka, dziękuję
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Scio słodka Agatka, rosną nasze wątkowe bobasy, coraz ładniejsze
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Nowinki od youyou: pisze że czuję się świetnie! Lilka to mały głodomór, ładnie śpi i w ogóle jest cudowna
Dziś odwiedził ją starszy braciszek i youyou aż płakała z emocji jak ich razem zobaczyła Jeśli nie pokaże się żółtaczka u małej to wyjdą już jutro. youyou każe Was mocno ucałować i trzyma kciuki za wszystkie rodzące i prawie rodzące Generalnie ona jest na bieżąco, bo nas podczytuje, tylko pisać nie może, bo zasięg ma słaby.Takie wieści to bym mogła na okrągło czytać
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to mimo, ze nie sypiam, jestem zmęczona, męczy mnie karmienie, nie wiem o co chodzi czasem temu memu dziecku, ze nie chce spać, albo jest głodna akurat wtedy kiedy ja to jak widze ją jak wpatruje we mnie te swje wielkie oczy albo zasypia przytulając się do mojej piersi to wiem, ze warto to wszytsko było znosić, te nasze starania, ciąże nie usłaną rózami, pobyty w szpitalu, poród. Bo taka słodka minka wynagradza wszytsko. Sie wrazliwa zrobiłam ![]() Dziękujemy za komplementy |
|
|
|
|
#1730 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj też. Obudziłam się już spuchnięta. Położna mówiła że potem się dostaje takiej adrenaliny, że ulatuje.. |
|||
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja chipsów nie jadałam od podstawówki mniej więcej. A teraz w ciąży to co kilka dzień, taką mam na nie ochotę
Mój mąż też zresztą, a wcześniej też nawet nie tykał ![]() Cytat:
Święte słowa ![]() Cudo, cudeńko, ja też chcę już swoje takie Cytat:
Obwód nie zmienił się ani o milimetr, za to miseczki o 3 numery! Z poczciwego B urosły do DD
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-09 o 20:25 |
||
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
BRUNETCE WYPADŁ CZOP
![]() :brzyda l:Ale jaja, na początku ciąży się śmiałyśmy, że może będziemy razem rodzić
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na SR mówili, że on często zakrwawiony...Super bruneteczko Oby szybciutko poszło
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
pytałyście o szopy- ja urodziłam dokładnie tydzień po tym jak zaczął mi wychodzić. A traciłam już nadzieję że coś się ruszy
. udało się tak jak chciałam, wzięło mnie z zaskoczenia.
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek Ja znowu miałam postanowienie noworoczne, że nie jem chipsów. I udało mi się, kiedyś potrafiłam zjeść 4 x w tygodniu 1 paczkę chipsów, jak nałóg. A kiedy powiedziałam sobie dość, bo to nie zdrowe itd to przestałam je jeść... było ciężko bo zazwyczaj chipsy są jednym z dodatków na imprezach i tak kusiły, ale nie dałam się. Na dzień dzisiejszy w tym roku jadłam chipsy może z 3 razy w tym raz zjadłam cała pakę.. ale i tak jestem z siebie dumna
![]() Brunetka mówiłam, mówiłam !! za to dużaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a czekolada mi się należy ! Wiedziałam że te krwawienie to początki odchodzącego czopu ! Powinnam zostać położną Zmalowana ale nie obrażę się jak pokażesz swój brzuszek Youyou wracaj już do Nas ![]() U mnie jest MEGA DUSZNO ! Poszłam do Biedronki , tam tak fajnie chłodno a jak wyszłam myślałam że wchodzę do sauny ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Scio powiedz mi pod mała masz kocyk, czy to jest jakiś specjalny podkład. Ostatnio debatowałam z Patik ( chyba) na temat co damy właśnie do wózka do środka ![]() Mała Agatka prześlicznie wygląda w tym kapelusiku !! |
|
|
|
#1736 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1737 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Cytat:
Fajnie by było.Przed chwilą poskakałam 15 minut na piłce, wysprzątałam dziś calutki dom i czekam na ewentualną akcję... Żebym sie tylko doczekała ![]() Scio Agatka jest przecudowna Brunetko no to czekamy Brumek ale mi smaka narobiłaś na chipsy
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana ale by były jaja jakby tak było
![]() ![]() Zanetaa ja obkminiłam ze w wózek włożę pieluchę flanelową, akurat mam całą zieloną jak kolor wózka. Ja chipsowy potwór. Kiedyś nie umiałam przeżyć bez paczki dziennie. Teraz mniej, ale nadal lubię pochrupać od czasu do czasu. Scio miło że tak oceniasz ciążę i poród z perspektywy czasu. Nie mogłoby być inaczej ![]() Może pójdę na trampolinę poskakać do dzieci sąsiada, to mała się wstawi w kanał?
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co ja mam zrobic-mam potwornie opuchnięte stopy, jak poleże, to później nie mogę chodzic Kostek nie widac wogóle, a wokól nich porobiły sie serdelki, skóra aż sie przełamuje....biore na to lek 2 razy dziennie, ale mam wrażenie, ze on wcale nie pomaga....może poświęcic jeden dzień tylko na leżenie? Boje się iśc do szpitala po porade, bo tam przeważnie zostawiają....czy to nie szkodzi dziecku? ale dół....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Później jeszcze zajrzę chyba że winko zadziała i napiszę tylko że jestem na porodówce 
Ja sobie wypiłam karmi i tak sobie myślę,

a kapelutek jest za duży, coć pisze ze to 56 ale za duża. Ale ja nie lubie tych sznurowanych czapeczek niemowlęcych, wygląda w nich Agat jak Gustlik
wystarczy taka pogoda jak dziś i jest masakra

Kostek nie widac wogóle, a wokól nich porobiły sie serdelki, skóra aż sie przełamuje....biore na to lek 2 razy dziennie, ale mam wrażenie, ze on wcale nie pomaga....może poświęcic jeden dzień tylko na leżenie? Boje się iśc do szpitala po porade, bo tam przeważnie zostawiają....czy to nie szkodzi dziecku? ale dół....