Włosomaniaczki cz. VII :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 22:47   #4411
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
A jakiś perłowy, nie ma nazwy tylko numerek 125 W buteleczce kolor jest ładniejszy niż na paznokciu

Nie chce mi się iść jutro do roboty
Właśnie znowu oglądam blogi z lakierami i... nie wiem, czy kupię tego Sensique, niby tylko 6 zł, ale chyba podobny do błękitu z Blossom Chyba jutro wpadnę do N. z buteleczką do porównania
Też mam dylematy, co ?

Wcale się nie dziwię, że Ci się nie chce...

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 22:56   #4412
niby nic
Zakorzenienie

Asia znasz jakies fajne blogi z lakierami, ale dostepnymi w polsce i tanimi, a nie zagramanicznymi?

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 23:19   #4413
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Asia znasz jakies fajne blogi z lakierami, ale dostepnymi w polsce i tanimi, a nie zagramanicznymi?
Oglądam co popadnie i skaczę z bloga na blog/patrzę, co dziewczyny mają w obserwowanych.
Ale tu sporo polskiego: http://paznokcie-kamilkamilka.blogspot.com
Tu znośnie: http://ecosmetics.blogspot.com
http://pazurkicarmen10210.blogspot.com - tu też wynajdziesz sporo

Generalnie warto przeglądać po tagach, wtedy omijasz niepotrzebne posty.

Stary 2011-07-08, 23:28   #4414
niby nic
Zakorzenienie

dzieki, jutro popatrze

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 23:37   #4415
'Estelle'

Cytat:
dzieki, jutro popatrze
Nie ma za co

A, któraś z Was szukała pękacza Pierre Arthes chyba
http://ecosmetics.blogspot.com/2011/...ing-color.html
Jak Essence pęka.

Stary 2011-07-09, 06:55   #4416
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ale taką mini kosmetyczkę to bym sobie kupiła

Sorry !

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
Kasiu ale bendzie lans na wsi z nową obrożą
A jak !

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
dziewczyny znacie jakis sposób na ręczniki, które zostawiaja kuleczki/włoski na ciele?;/
Ja tak, jak i inne Dziewczyny : przed pierwszym użyciem piorę na gotowaniu. Ale, jak czytam - nie pomogło. Sama już dawno zauważyłam, że jakość dzisiejszych ręczników nijak ma się do tych dawniejszych. Mam porównanie, bo ręczników mam wyjątkowo dużo .

Cytat:
ja chaciu

Brzmi zachęcająco. Też mam chęć . Kupię, jak za tydzień będę w aptece po nową porcję leków. Mam jednak pewne obawy, bo moja gębusia nie lubi się z olejami.

Cytat:
dostałam duży, płaski telewizor

To fajnie ! W mój kanały skoczyły automatycznie. Mam jedynie problem z ustawieniem kolorów. Każdego dnia inaczej ślepa jestem.

Cytat:
mam problem .
Nie wiem . Ja bez umowy nie poszłabym. Ale ja, od momentu przyjazdu do naszego wesołego kraju, trafiam na samych oszustów i złodziei. Z drugiej strony - jeśli nie pójdziesz, w biurze mogą pomyśleć, że Ci nie zależy i już nie będą proponować. Z reguły : nie biuro będzie winne, a Ty. Tak jest "na zachodzie" - są takie biura pracy na zamówienie . Jeśli odmówisz przyjęcia proponowanej pracy {a możesz odmówić}, spadasz na koniec listy i potem trudniej. Nie wiem jak w Polsce.

Cytat:
Czy one rzeczywiście tak pękają, jak na fotkach?
Spróbowałam na swoich paznokciach. Na jednej dłoni - czerwony, na drugiej - ten morski. Na wstępie zaznaczam, że to moja pierwsza styczność z pękaczami i nie mam wprawy i doświadczenia. Jak na mój gust - pękają dość znośnie, ale nie tak jak w reklamie. Normalka. Czym grubsza warstwa, tym szersze pęknięcie. Cuchną straszliwie zapachem farby olejnej {ale ja mam delikatny nos }. Kolory fajne. Pierwszą warstwę stanowił lakier w jasno beżowym kolorze. Wydaje mi się, że czerwony pękacz ładniej prezentowałby się na jakimś ciemnym lakierze : granat, czerń. Najważniejsze - te pękacze koniecznie trzeba pokryć warstwą bezbarwnego lakieru. I nie dlatego, że są matowe, ale dlatego, że brzegi odpryskują. Sąsiadce przy zmywaniu zszedł prawie cały lakier. I jeszcze jedno - makabra przy usuwaniu lakieru. Wczoraj, po paru godzinach szpanowania, zmyłam. Zużyłam multum wacików i jeszcze dzisiaj mam paznokcie u jednej ręki sine, a u drugiej - czerwone. Nie używałam nigdy ciemnych lakierów : czarny, granat itp. Nie wiem więc, czy to typowe . Używałam krwistych czerwieni i czasem, złej jakości lakier zabarwiał paznokcie. Ale nie aż tak.
Wrzucę jeden do koperty, na próbunek.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Wracam jak zawsze z narzekaniem. Nie dostałam sie na jeden kierunek, na drugi pewnie też nie=idę albo na zaoczne albo na płatną...
Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie problemu.
Zaoczne nie są złe. Dużo osób tak studiuje. Ale one chyba płatne ?!

Cytat:
prawo, dietetyka,resocjalizacja. ..
A co po tej dietetyce będziesz robić ? Takie "usługi" są obecnie 100% płatne i gabinety świecą pustkami, bo ludzi nie stać. Przynajmniej - mnie. U mnie chcą za pierwszą informacyjną wizytę 80,oo zł, a potem każdego miesiąca {dwie- jedna- parominutowa wizyta } 300,oo zł.
Nie wiem jak dzisiaj, ale kiedyś resocjalizacja był to kierunek dla osób, które nie czuły się na siłach zdawać na prawdziwe prawo . Tak jak i tzw. prawo administracyjne. A na prawnika, który miałby jakie takie korzyści materialne z wykonywanego zawodu, to się trzeba urodzić , mieć ten dar od Boga. Przeciętniaków jest dużo i, jak zauważyłam, wielkich profitów nie uzyskują. Słyszałam, że z aplikacjami też masakra.

Mam znajomą. Dziewczyna przeanalizowała wszystkie "za" i "przeciw" pod kątem : jak tu zarobić po studiach na masełko do chlebka. I wymyśliła : policja. Etaty są i będą zawsze, pensje - niczego sobie, wczesna emerytura. Poszła na zaoczne studia. Nie pamiętam teraz jaki to kierunek. Dowiem się i napiszę. Jeździ co drugi weekend do Gdańska. A w komendzie już na nią czekają. Zostały jej jeszcze dwa lata i nie martwi się, że będzie miała problem ze znalezieniem pracy.

U mnie nadal bez słońca .

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 10:34   #4417
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
A chyba ze tak nie to nie dla mnie ale resocjalizacja sama w sobie ciekawa mi sie wydaje, ale raczej ciezka praca, z kryminalistami pracowac czy cos chociaz wiem ze mozna wybrac sobie bardziej lajtowa specjalizacje

Ja to chyba jajo zniose do wtorku jak beda te wyniki czy mnie przyjeli pewnie nie przyjma a na zaoczne raczej sie nie wybieram bo nie wyobrazam nauczyc sie matmy czy fizyki jak bede w szkole 4 razy w miesiacu
ja tez nie cierpię wkuwac na pamięć, ale z matmą nie dałabym sobie rady, więc nic innego mi nie zostaje

Cytat:
Nie ma za co

Jak Essence pęka.
widziałam to juz wczesniej, brzydko pęka

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć !

Ja tak, jak i inne Dziewczyny : przed pierwszym użyciem piorę na gotowaniu. Ale, jak czytam - nie pomogło. Sama już dawno zauważyłam, że jakość dzisiejszych ręczników nijak ma się do tych dawniejszych. Mam porównanie, bo ręczników mam wyjątkowo dużo .

Brzmi zachęcająco. Też mam chęć . Kupię, jak za tydzień będę w aptece po nową porcję leków. Mam jednak pewne obawy, bo moja gębusia nie lubi się z olejami.

To fajnie ! W mój kanały skoczyły automatycznie. Mam jedynie problem z ustawieniem kolorów. Każdego dnia inaczej ślepa jestem.

Spróbowałam na swoich paznokciach. Na jednej dłoni - czerwony, na drugiej - ten morski. Na wstępie zaznaczam, że to moja pierwsza styczność z pękaczami i nie mam wprawy i doświadczenia. Jak na mój gust - pękają dość znośnie, ale nie tak jak w reklamie. Normalka. Czym grubsza warstwa, tym szersze pęknięcie. Cuchną straszliwie zapachem farby olejnej {ale ja mam delikatny nos }. Kolory fajne. Pierwszą warstwę stanowił lakier w jasno beżowym kolorze. Wydaje mi się, że czerwony pękacz ładniej prezentowałby się na jakimś ciemnym lakierze : granat, czerń. Najważniejsze - te pękacze koniecznie trzeba pokryć warstwą bezbarwnego lakieru. I nie dlatego, że są matowe, ale dlatego, że brzegi odpryskują. Sąsiadce przy zmywaniu zszedł prawie cały lakier. I jeszcze jedno - makabra przy usuwaniu lakieru. Wczoraj, po paru godzinach szpanowania, zmyłam. Zużyłam multum wacików i jeszcze dzisiaj mam paznokcie u jednej ręki sine, a u drugiej - czerwone. Nie używałam nigdy ciemnych lakierów : czarny, granat itp. Nie wiem więc, czy to typowe . Używałam krwistych czerwieni i czasem, złej jakości lakier zabarwiał paznokcie. Ale nie aż tak.

A co po tej dietetyce będziesz robić ? Takie "usługi" są obecnie 100% płatne i gabinety świecą pustkami, bo ludzi nie stać. Przynajmniej - mnie. U mnie chcą za pierwszą informacyjną wizytę 80,oo zł, a potem każdego miesiąca {dwie- jedna- parominutowa wizyta } 300,oo zł.
Nie wiem jak dzisiaj, ale kiedyś resocjalizacja był to kierunek dla osób, które nie czuły się na siłach zdawać na prawdziwe prawo . Tak jak i tzw. prawo administracyjne. A na prawnika, który miałby jakie takie korzyści materialne z wykonywanego zawodu, to się trzeba urodzić , mieć ten dar od Boga. Przeciętniaków jest dużo i, jak zauważyłam, wielkich profitów nie uzyskują. Słyszałam, że z aplikacjami też masakra.

Mam znajomą. Dziewczyna przeanalizowała wszystkie "za" i "przeciw" pod kątem : jak tu zarobić po studiach na masełko do chlebka. I wymyśliła : policja. Etaty są i będą zawsze, pensje - niczego sobie, wczesna emerytura. Poszła na zaoczne studia. Nie pamiętam teraz jaki to kierunek. Dowiem się i napiszę. Jeździ co drugi weekend do Gdańska. A w komendzie już na nią czekają. Zostały jej jeszcze dwa lata i nie martwi się, że będzie miała problem ze znalezieniem pracy.

U mnie nadal bez słońca .

Miłego dnia
pierzesz na gotowaniu? nie wiem co to znaczy, ale moja mama normalnie prała xD

moja tak srednio lubi się z olejami, kup i mi opowiedz, bo kiedyś też kupię

mi niby tez wskoczyły, ale są na odległych kanałach i nie wiem czy wszystkie...muszę sobie raz porządnie, ładnie poustawiac kanały

mój pękacz się łatwo zmywa...

no zaoczne płatne, ale wtedy w tygodniu się pracuje

ja zdaję sobie sprawe, że kierunki o których myslę za mądrym wyborem nie są, bo jeśli nie będę naprawdę dobra to mogę w sklepiku przy uczelni pracowac, ale nie chce isc na studia których i tak nie skoncze, a nawet jeslibym jakims cudem skonczyła to całe zycie bd nie cierpiec swojej pracy..
to co mówisz o policji ciekawie brzmi choc po tym się raczej nie osiągnie niczego więcej?

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 10:35   #4418
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

ja idę na zaoczne, więc chyba łatwiej się dostać? chcę zaocznie na UŚ
No jak mi nic nie wypali to też idę na zaoczne na UŚ,ale słyszałam dużo negatywnych opinii na temat tej uczelni;/

Cytat:
Na co sie nie dostalas?

ja tez czarno widze moja geodezje. Miejsc ma byc ponoc 70-80 wiec chetnych tyle na bank jest, ja mam 84pkt a inni maja po 150, super ja juz mysle z czego bede mature poprawiac w przyszlym roku
Na zarządzanie w agrobiznesie
też nad tym myślałam;o

Cytat:

Jak Essence pęka.
Jakby w ogóle nie pękał;o

Cytat:
Płatne są
Co do pękacza-też nie mogę zmyć swoejgo;/ jakaś masakra z tym jest...
W policji faktycznie się mówi,ze miejsce od razu masz załatwione po jakiejś szkole policyjnej. Mój kuzyn chciał się dostać do straży. Mówił,że masakra. Większość miejsc pozajmowana przez znajomości, strasznie ciężko się dostać...

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 10:59   #4419
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
No jak mi nic nie wypali to też idę na zaoczne na UŚ,ale słyszałam dużo negatywnych opinii na temat tej uczelni;/

Na zarządzanie w agrobiznesie
też nad tym myślałam;o

Jakby w ogóle nie pękał;o

Płatne są
Co do pękacza-też nie mogę zmyć swoejgo;/ jakaś masakra z tym jest...
W policji faktycznie się mówi,ze miejsce od razu masz załatwione po jakiejś szkole policyjnej. Mój kuzyn chciał się dostać do straży. Mówił,że masakra. Większość miejsc pozajmowana przez znajomości, strasznie ciężko się dostać...
a co złego słyszałaś o UŚ? jak idę na zoczne to chcę przynajmniej porządną uczelnie i myslałam, że UŚ w moich okolicach najlepszy...

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-07-09, 10:59   #4420
'Estelle'

Cytat:
Cześć !

Sorry !
No wiem, że na stare lata mi odbija i za wszelką cenę młodość zatrzymać usiłuję
Cytat:
Nic nie wrzucaj, za dużo tych podarków
Ze zmywaniem to może być problem. Chyba już pisałam, że u mnie nawet byle kreska dodatkowa powoduje ogromną przyczepność lakieru do płytki. Podkładowy kolor schodzi normalnie, a wzorek - ni choroby
Być może i tu taki efekt.
Poza tym kwestia jakości właśnie... zabarwienia, odpryski...
Cytat:
Z tą policją to też różnie bywa. Może coś się zmieniło w tym temacie, ale kilka lat temu proces rekrutacji to czysta masakra była. Nawet media się szeroko rozpisywały/wypowiadały o testach zarówno sprawnościowych jak i sprawdzających wiedzę, bo były wyżyłowane. O psychologicznym nie wspomnę nawet. Znam osoby, które przez to przechodziły i to nawet kilkukrotnie...
Jednak bez znajomości nie ma co startować. Nawet jak się przejdzie dwa pierwsze, to na psychologicznym uwalą... i niczego nie udowodnisz

Yao z TŻ'tem na przedpołudniowej wycieczce rowerkiem, a ja się biorę za sprzątanie jako takie. Potem tradycyjnie zakupy

Stary 2011-07-09, 13:29   #4421
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
a co złego słyszałaś o UŚ? jak idę na zoczne to chcę przynajmniej porządną uczelnie i myslałam, że UŚ w moich okolicach najlepszy...
Tzn to jest pewnie na każdej uczelni,ale że specjalnie oblewają ludzi bo jest ich za dużo na roku/w grupie. Ale moja siostra studiowała tam zaocznie i teraz znowu idzie tam i mówi,że nie jest aż tak źle...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

http://www.hotmoney.pl/artykul/makab...-sklepie-20404 przerażający jaki dali im mandat...

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2011-07-09, 13:46   #4422
'Estelle'

Cytat:

http://www.hotmoney.pl/artykul/makab...-sklepie-20404 przerażający jaki dali im mandat...
Taki mandat to ustawowo regulowany, chyba więcej nie można
Moja siostra cioteczna kiedyś pracowała w Sanepidzie, ile opowieści z autopsji słyszałam, to... włos na głowie staje...
U Gessler w moim mieście były szczury. W innej znanej i lubianej przez ludzi knajpie zresztą też.
Sama jak pracowałam w barówie to byłam na początku pod wrażeniem, że tam w miarę czysto i robią świeże... aż któregoś razu wpadłam na myszy
W knajpie, w której robimy firmowe spotkania świąteczne jest kot [przychodzi też do gości i się łasi ], za którego właściciele notorycznie dostają mandaty i obiecują poprawę

Stary 2011-07-09, 13:54   #4423
ImmortalLover
Zakorzenienie

fuuuu. tam w komentarzach ktoś miał rację. Za przekroczenie prędkości(nie mówię tu o na prawdę dużym wykroczeniu, tylko tej prędkości +20km/h)dostaje się większe mandaty niż za to,że jedzenie jest w takich warunkach sprzedawane/podawane.
Jadę do babci i na Zakopower

Stary 2011-07-09, 17:54   #4424
NaKrawedzi
Zakorzenienie

a feee, powinni dostac z 15 tysięcy

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-07-09, 19:39   #4425
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Z drugiej strony - jeśli nie pójdziesz, w biurze mogą pomyśleć, że Ci nie zależy i już nie będą proponować. Z reguły : nie biuro będzie winne, a Ty. Tak jest "na zachodzie" - są takie biura pracy na zamówienie . Jeśli odmówisz przyjęcia proponowanej pracy {a możesz odmówić}, spadasz na koniec listy i potem trudniej. Nie wiem jak w Polsce.
Pamiętam kiedy moja mama była bez pracy i zarejestrowała się w urzędzie - podczas każdego spotkania gdy pojawiała się w wyznaczonym terminie, żeby się "odhaczyć" proponowali jej jakieś oferty, które były po prostu beznadziejne - praca na czarno (oczywiście w urzędzie nie mieli o tym pojęcia ) albo po 12 godzin na jakimś zadupiu, z którego nie miałaby jak wrócić do domu. I jeśli odmówiłaby zgłoszenia się do potencjalnego pracodawcy skutkowałoby to wykluczeniem na jakiś czas bo jeśli odmawia to znaczy, że tak naprawdę wcale nie chce pracować i nie zależy jej na znalezieniu pracy

Cytat:
Mam znajomą. Dziewczyna przeanalizowała wszystkie "za" i "przeciw" pod kątem : jak tu zarobić po studiach na masełko do chlebka. I wymyśliła : policja. Etaty są i będą zawsze, pensje - niczego sobie, wczesna emerytura.
Ale do pracy w policji trzeba chyba zdać jakieś testy sprawnościowe, nawet jeśli to praca za biurkiem? Dobrze kojarzę czy mi się pomerdało?

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-07-09 o 19:41
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 19:50   #4426
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam kiedy moja mama była bez pracy i zarejestrowała się w urzędzie - podczas każdego spotkania gdy pojawiała się w wyznaczonym terminie, żeby się "odhaczyć" proponowali jej jakieś oferty, które były po prostu beznadziejne - praca na czarno (oczywiście w urzędzie nie mieli o tym pojęcia ) albo po 12 godzin na jakimś zadupiu, z którego nie miałaby jak wrócić do domu. I jeśli odmówiłaby zgłoszenia się do potencjalnego pracodawcy skutkowałoby to wykluczeniem na jakiś czas bo jeśli odmawia to znaczy, że tak naprawdę wcale nie chce pracować i nie zależy jej na znalezieniu pracy

Ale do pracy w policji trzeba chyba zdać jakieś testy sprawnościowe, nawet jeśli to praca za biurkiem? Dobrze kojarzę czy mi się pomerdało?
trzeba zdac testy sprawnosciowe i psychologiczne

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-07-09, 21:03   #4427
Finlora
Zakorzenienie

Co za psychodela...
http://www.youtube.com/watch?v=QhL9ZuyrYZk

Edit. Piję piwo czekoladowe (alkoholowe, 6%, nie żadne Karmi ) i pożeram chipsy

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-07-09 o 21:33
Stary 2011-07-09, 21:48   #4428
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Co za psychodela...

o ja Cie, ale genialne

nic nie mów, jestem przed@ i non stop głodna, mój żołądek nie ma dna, a miałam takie ambitne plany pokręcic hula hopem

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-07-09, 22:03   #4429
'Estelle'

Cytat:
Jadę do babci i na Zakopower
Fajnie masz
Cytat:
Trzeba.
Cytat:
Co za psychodela...

Niezły ten filmik, wciągnęło mnie

Ło, co za piwsko???
Ja dzisiaj kupiłam Karmi kawowe, ale nie chce mi się ju pić

BTW, a propos piwa, tak mi się przypimniało http://www.youtube.com/watch?v=g7bNh...eature=related

Stary 2011-07-09, 22:05   #4430
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
o ja Cie, ale genialne

nic nie mów, jestem przed@ i non stop głodna, mój żołądek nie ma dna, a miałam takie ambitne plany pokręcic hula hopem
Niesamowite jest jak ta aktorka, która śpiewa (Katarzyna Groniec) potrafi oddać to szaleństwo. Aż ciary przechodzą. Tylko motyw z psem mi się nie podoba.

A chipsy kebabowe

Końcówkę piwa wylałam Dobrze, że nie na lapka

Cytat:
Ło, co za piwsko???
Ja dzisiaj kupiłam Karmi kawowe, ale nie chce mi się ju pić
Magnus

Było kiedyś takie pyszne piwo Gotyckie (niepasteryzowane) ale niestety browar zamknęli
Stary 2011-07-09, 22:06   #4431
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Co to za piwo? Magnus może?
Stary 2011-07-09, 22:07   #4432
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Co to za piwo? Magnus może?

Kupiłam jeszcze Magnus Black - podobno można wyczuć toffi
A TŻ kupił śliwkowe.
Stary 2011-07-09, 22:15   #4433
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

Kupiłam jeszcze Magnus Black - podobno można wyczuć toffi
A TŻ kupił śliwkowe.
Śliwkowe jest dobre. Czekoladowe świetne. Wiśniowe też mi smakuje, chociaż mniej czuć smak.

Z dobrych piw smakowych to jeszcze Łomżę, Lubuskie i Ciechana znam. Ciechan miodowy jest pyszny. Ostatnio piłam też Ciechana w wersji Maciejowe - mniam! Smakuje jak piwo palone. Specyficzny smak ma, mnie i TŻ-owi bardzo posmakowało
Stary 2011-07-09, 22:19   #4434
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Śliwkowe jest dobre. Czekoladowe świetne. Wiśniowe też mi smakuje, chociaż mniej czuć smak.

Z dobrych piw smakowych to jeszcze Łomżę, Lubuskie i Ciechana znam. Ciechan miodowy jest pyszny. Ostatnio piłam też Ciechana w wersji Maciejowe - mniam! Smakuje jak piwo palone. Specyficzny smak ma, mnie i TŻ-owi bardzo posmakowało
Tych nie próbowałam ale mam bardzo fajny sklepik "Świat piwa" (niestety tylko jeden, na drugim końcu miasta) i pewnie tam są - będziemy testować. Moje Gotyckie też w tym sklepie kupiłam.

Za to ostatnio kiedy byłam w barze piłam jakieś Ciemne miodowe i Celtyckie (też ciemne) - pycha
Zawsze chodzimy do tamtego baru bo nie dość, że mają wydzieloną dużą salę dla niepalących to mają przeróżne piwa a nie tylko warkę czy tyskie
Stary 2011-07-09, 22:23   #4435
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zawsze chodzimy do tamtego baru bo nie dość, że mają wydzieloną dużą salę dla niepalących to mają przeróżne piwa a nie tylko warkę czy tyskie
Takie bary są świetne! Ale w większości mają tylko najpostpolitsze piwa Chociaż jak już jest butelkowany Okocim to nie narzekam
Stary 2011-07-09, 22:26   #4436
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Takie bary są świetne! Ale w większości mają tylko najpostpolitsze piwa Chociaż jak już jest butelkowany Okocim to nie narzekam
W zwykłym barze zadowolę się butelkowanym Strongiem chociaż odkąd spróbowałam tego miodowego albo celtyckiego już nie smakuje mi tak jak dawniej
Stary 2011-07-09, 23:50   #4437
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Niesamowite jest jak ta aktorka, która śpiewa (Katarzyna Groniec) potrafi oddać to szaleństwo. Aż ciary przechodzą. Tylko motyw z psem mi się nie podoba.

A chipsy kebabowe

Końcówkę piwa wylałam Dobrze, że nie na lapka

Magnus

Było kiedyś takie pyszne piwo Gotyckie (niepasteryzowane) ale niestety browar zamknęli
jak sluchałam i oglądałam to się dziwnie czułam, motyw psa straszny, ale pasuje

nic nie mów, dalej mi sie zle pisze i nie chce wydawac kasy na klawiature, no w łeb sobie strzelę

Cytat:

BTW, a propos piwa, tak mi się przypimniało http://www.youtube.com/watch?v=g7bNh...eature=related

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-07-09, 23:58   #4438
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
jak sluchałam i oglądałam to się dziwnie czułam, motyw psa straszny, ale pasuje
A oglądałaś do samego końca, łącznie z napisami?
Stary 2011-07-10, 00:08   #4439
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
A oglądałaś do samego końca, łącznie z napisami?
tak do samego konca... jakimi napisami?

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

siedziałam na balkonie i patrzę coś czarnego siedzi mi na stopie,więc zaczynam strzepywac, bo myslałam, ze to jakis robak, a tu taki zonk, bo przeciez mam paznokcie na czarno pomalowane

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-07-10, 05:38   #4440
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
pierzesz na gotowaniu? nie wiem co to znaczy, ale moja mama normalnie prała
Na 95 stopniach.

Cytat:
to co mówisz o policji ciekawie brzmi choc po tym się raczej nie osiągnie niczego więcej?
A co według Ciebie znaczy : "więcej osiągnąć" ? Toż stopień generalski, to dużo . A pensja jaka ... I sorty mundurowe.
Jeszcze się nie dowiedziałam jaki kierunek ta moja znajoma studiuje, ale na pewno coś z prawem w nazwie.
Do szkoły w Szczytnie dostać się, to dopiero masakra i wyższa szkoła jazdy.

Cytat:
Nic nie wrzucaj

Czy ja Cię pytałam o zdanie ?!

Cytat:
Napisane przez Estelle
Poza tym kwestia jakości właśnie... zabarwienia, odpryski...
Jakość tych lakierów jest dobra {jak na moje znanie się} . Wydaje mi się, że pękacze tak mają, bo zadziory robią się przy krawędziach pęknięć. Powłoka bezbarwnego może temu zapobiec.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Z tą policją to też różnie bywa. Może coś się zmieniło w tym temacie, ale kilka lat temu proces rekrutacji to czysta masakra była.
I tak powinno być . Sprawność fizyczna w tym zawodzie niezbędna, no i mocna psyche też .

Cytat:
Co za psychodela...

Dla mnie bomba ! Aż musiałam wysłuchać drugi raz w wykonaniu Kingi Preis.

Cytat:
a propos piwa, tak mi się przypimniało

Cytat:
Niesamowite jest jak ta aktorka, która śpiewa (Katarzyna Groniec) potrafi oddać to szaleństwo

Oba wykonania uważam za znakomite. A Katarzyna Groniec to rzeczywiście klasa {nic nie ujmując Kindze Preis}. Pamiętam ją jak zaczynała przygodę ze sceną w pierwszej obsadzie muzikalu Metro.

Cytat:
siedziałam na balkonie i patrzę coś czarnego siedzi mi na stopie,więc zaczynam strzepywac, bo myslałam, ze to jakis robak, a tu taki zonk, bo przeciez mam paznokcie na czarno pomalowane

Ło matko, łumarłam !

Cholera, znowu sobie czymś wątrobę załatwiłam. Siedzę i zdycham. I sama nie wiem czym. Z "nowości" zeżarłam wczoraj tylko jakiś pasztet z cielęciny. Pewnie jakieś świństwo w niego władowali. Bóg mnie pokarał za grzech obżarstwa. Czas przejść na wegetarianizm... Trawa latoś obrodziła i z koszeniem nie będę miała już problemu

No, nareszcie słońce i do mnie zawitało .

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości