|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
patik, natka - namówcie tylko tztów na dobra paste do zębów bo cola i pepsi bardzo demineralizują (zmiękczają) zeby. wiem, bo moj tez kiedys byl maniakiem coli a teraz tak mu przez to zeby poleciały ze szok...
nadrabiam bo bylam z dziecmi na placu zabaw i pizzy
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta witaj w domku, ale fajnie macie ze tak szybko wróciłyście!!
Zmalowana no trzymam kciuki, trzymam !!!!! A ja mam stracha przed jutrem, musze zadzwonic po połóżna bo od wyjscia do domu cos mnie cisnelo w pipie myslalam ze to dlatego ze sie zaczelam wiecej ruszac niz w szpitalu, spacery z wozkiem + spacery z psami, ale bolalo coraz bardziej, TZ poprosilam zeby zerknal czy wszystko OK, a tam.... szew, nie zdjecli mi jednego w szpitalu, pewnie juz jest wrosniety na amen, AŁŁŁŁAAAAA |
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- zmalowana - raczej sluz z drugiej dziurki nie jest taki galaretowaty (no przynajmije ja takeigo nie mam), wiec to TO |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na mój gust, to na bank TO
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela nie bój się tego szwa oni pewnie mają jakiś sposób.Może przetnie i wyciągnie wkońcu skóra już nie jest tak mocno ściągnięta
![]() mi też zostawili 2 szwy ale naszczęscie same wyleciały ![]() ja też chcę kupić huśtawkę ta jest fajna http://allegro.pl/hit-bright-starts-...688073337.html lub http://allegro.pl/chicco-2011-polly-...702975268.html jeszcze chyba będę musiała kojec/ł.turystyczne kupić gdybyśmy mieli na urlop jechać ![]() Brumku że zew szwy nie są rozpuszczalne przynajmniej moje takie nie były.To były taki sznureczki
|
|
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś dzielna. Fajnie, że możesz już tulic Lenkę ![]() Cytat:
![]() Zmalowana ja myślę, że to CZOP! Szykuj sie kochana szykuj, cos mi się wydaje, że lada dzień urodzisz ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Monia własnie jutro idziemy do dentysty zobaczyć stan zębów męża. On ogólnie nie ma z zębami żadnych problemów (tfu tfu). A colę pije od hoho i niestety nałóg straszny!. Ale kupuję mu właśnie takie lepsze pasty, płyny i regularnie wysyłam na ściąganie kamienia z ząbków
|
||
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
STAPELKA GRATULACJE, ZASKOCZYŁAŚ MNIE
Zbiorowo: piękne nasze wątkowe bobasy, zgadzam się z Nerolką w 100%. Marina skoro mąż jest tego zdania co Ty, to może niech się wyprowadzi i przemyśli czego mu tak naprawdę potrzeba i o co chodzi w życiu..jak kocha to wróci, pamiętaj, nie daj sobie zniszczyć życia przez faceta, jesteś młoda piękna i odpowiedzialna i masz ślicznego syna, który Cię kocha bezwarunkowo. Będzie dobrze, wszystko się ułoży, albo z tz albo bez niego Bartessa Twój strach był większy, bo od razu byłaś nastawiona na rzeźnię po pierwszej cesarce, rozmowa lekarzy między sobą w trakcie operacji u mnie też by pewnie wywołała takie uczucia, ale widzisz jaka dzielna byłaś i już w domku ![]() Zanka witamy w domku. Już w domu sprzątasz..obrotna kobieta. Wiecie, coraz więcej opisów porodów u nas, ale dla mnie to nadal kosmos, nie umiem sobie wyobrazić ![]() Zmalowana ja myślę, że to czop. Zanetaa podoba mi się to Twoje przerabianie zdjęć ![]()
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
a mi kolejna plomba poszla... ale sama jestem sobie winna - nikt normalny nie gryzie przeciez lodu...
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
blondynka mialas wczesniej taka hustawke? czy pierwszy raz chcesz kupic?
czy ty moze masz tez karuzelke przerobina na zasilacz? |
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa
moja kuzynka jak miała cc to jej coś ciepłego poszło po ręce, nie wiedziała co to... mówi że czuje ciepłą rękę , okazało się że to wody płodowe ! ale miała cykora nie z tej ziemi ! ważne że jesteście całe i zdrowe ![]() Zanka zaraz zmieniam. No Lenka daję popalić od poczatku, co ? ach te kobiety nie możemy się dołować, nie nie nie smarujesz czymś brodawki? może sobie lód przyłóż? Patik dziękuje bardzo ![]() Zmalowana to będą jajca. Jutro pojedziesz a Filip sam wyjdzie Carmela nie martw się,na pewno Ci się nic nie stanie !! |
|
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Stapelka gratuluję
![]() Zuzia śliczna i w ogóle też zgadzam się z Nerolką, że nasze dzieciaczki wątkowe są śliczne wszystkie - i chłopcy i dziewczynki Bartessa, Zanka dzielne z Was kobietki i super, że już w domku każda z Was a w ogóle to witam moje dłonie już nie są w stanie utrzymać nawet szklanki przez minutę, właśnie teraz musze skończyć pisanie bo nie daję rady...kiedy ten ból minie????????? |
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Zajęta byłam w weekend - raczej tak imprezowo-rekreacyjnie i nie zaglądałam, więc do nadrabiania kilkanascie stronek... U mnie wszystko ok, trzymam się w dwupaku , ale widzę, że u nas Stapelka zawitała w gronie mamusiek 100%!GRATULUJĘ ZUZKI!!! ![]() klaski :Muszę tylko doczyatć co i jak. Mojej koleżance wczoraj urodziła się królewna Pozdrawiam! Pewnie dopiero jutro się odezwę ![]() Buziaki! |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka właśnie a mi zabrakło cierpliwości, te lakiery moje nie rozpływały się tak jak na filmikach
ale pewnie do tego wrócę
|
|
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją trafiłam na chyba najsławniejszą w moim mieście położna. Przy pierwszym porodzie mnie przyjmowała i była wredna. Do szpitala jechałam z nastawieniem - tylko nie ona. Wyobraźcie sobie moja minę jak ją zobaczyłam. Też za miła nie była ale przynajmiej profesjonalna.
Ma swoją szkole rodzenia i bardzo się ogłasza. Myślałam że będe miała aktywny poród a tu d***. Mała miała podwyższony puls i cały poród pod ktg na łóżku. Nawet lekarz przyszedł i debatowali czy mam rodzic normalnie czy mnie brać na cesarkę. Na szczęście po przebiciu wód poszło błyskawicznie. Lekarz jeszcze dzwonił jak mi idzie. I poszło. Zanka faktycznie drugi poród dużo boleśnielszy, oj dużo. Ale też szybszy. Niby wiedziałam co mnie czeka ale nie spodziewałam się takiego bólu. Tak samo kurczenie macicy bardziej bolało.
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
oj popieram, dopiero dziś brzuch nie bolał mnie, a zaraz po porodzie co chwile skurcze i to mocniejsze niz po pierwszym, a podczas karmienia stekalam lekko z bolu
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczornie
![]() Po pierwsze: Stapelka ogromne gratulacje!!! ![]() ![]() klask i: Zuzia witaj po tej stronie brzucha No i najlepszego z okazji rocznicy dla szczęśliwych rodziców A teraz zmykam nadrabiać, bo parę stron mam...
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
A co z sygine?
edit: znalazła się
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah odpisała post wyżej
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynam 40 tydzień, a porodu ani widu ani słychu
Coś Dominik mi się ociąga |
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
No i Vaniliova
za odejście szopa
|
#1973 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina wiesz faceci zawsze są 3 lata do tyłu
wyjdzie o swoim czasie, zobaczysz
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Jaka śliczna królewna
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
ooo, co ja widze!
witamy Stapelke w gronie Mamusiek!! ![]() klas ki:Dzidzia piekna, gratuluje Dziubek - twoj syneczek tez wymiata, no taki slodziak, ze schrupac! Zanka - faajnie, ze jestescie juz w domku! Bartessa - ja mam miec CC, ale w Twoim opisie operacji nic mnie w sumie nie przerazilo - poszlo normalnie jak mialo pojsc... tylko Twoj strach byl dla Ciebie najgorszy i jestem w stanie go zrozumiec. Ja na szczescie sie w ogole tego nie boje. podczas pierwszego CC obserwowalam w lampie jak mnie kroja, co tam mam w srodku, jak wyciagaja Mloda - i to bylo baardzo ciekawe doswiadczenie, mam nadzieje, ze i tym razem bede sobie mogla co nieco poogladac w koncu rzadko kiedy jest okazja zobaczyc na zywo swoje wnetrznosci he he![]() Monia - ja sobie wlasnie przedwczoraj landrynka zlamalam zeba (szostke na szczescie)- no wsciekla jestem jak cholera, akurat teraz grrr ![]() Zmalowana, Brunetko - jak sie spotkacie na tej patologii, to serio poproscie polozne, zeby Was ulokowaly w jednej sali Marina - boshee co Ty musisz przejsc Kochana |
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że tak
Wyjdzie jak będzie gotowy, ale ja bym już go tak bardzo chciała przytulić, patrzeć na niego, głaskać, opiekować się...
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
No mogło
ja myślałam że już nie masz u mnie jest na 100% pewne że szop wypadł bo położna to stwierdziła Cytat:
![]() Zanka Bartessa dzielne jesteście |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Natka wyjdzie i będziesz miała go koło siebie 24h
najważniejsze aby wszystko było w porządku. Ja też się nie mogę doczekać mojej kruszyny, będziemy się stroić, przebierać najpierw Ja ją będę stroiła, jak mała modelkę a potem ona będzie mi pomagała w wyborze ciuszków...Idę spać
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko po całym dniu nie spania, domagania się jedzenia co godzinę, wymiotowania, ulewania i płaczu śpi już 4 h co oznacza że nocka będzie cięzka
![]() Marinko przepraszam że dopiero teraz ale ja bardziej świeża z dzieckiem więc dopiero zaczynam mieć czasem czas ![]() co do karmienia to od początku było tak: w szpitalu małego od razu do cyca przyłożyli i niby jadł, przez półtorej dnia i nocy wyglądało na to że się najada, potem kolejna noc to był dramat, non stop płacz więc w końcu poszłam po mm , dziecko się najadło i wyspało, potem niestety sytuacja się powtórzyła więc przypuszczam , że po prostu miałam mało pokarmu i to co na początku mu wystarczało , potem już przestało stąd ten płacz!! i co najlepsze szpital nie chciał mi dawać mm, to był dla mnie DRAMAT mieć głodne dziecko i nie móc go nakarmić jak wróciłam do domu to w zasadzie nic się nie zmianiało, więc podjęłam decyzję że nie będę karmić i idę do lekarza z obrzękami , dostałam leki których wiadomo nie powinno się brać podczas karmienia no i wtedy się mleko pojawiło w takich ilościach, że hej!!!! więc teraz walczę, żeby zatrzymać laktację i nie wylądować na cięciu piersi ![]() a je jak smok, dziewczyny on je czasem po 140ml
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

na placu zabaw i pizzy

zębole

Byłaś dzielna. Fajnie, że możesz już tulic Lenkę 

klaski :
ale pewnie do tego wrócę
ok mamy, zszywamy...