|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I obiema nogami i ręcami podpisuję się pod wypowiedzią Agadus!!!Cytat:
I jak dla mnie jest rewelacyjny!!! Mały jak na lustrznke, poręczny, piękne kolory - nic dodać nic ująć Bardo jesteśmy z niego zadowoleni chociaż jeszcze do końca go nie rozszyfrowaliśmy ![]() A co do wałeczków, to bym specjalnie nie kupowała. Ja kiedyś kupiłam sobie taki wałek pod szyję do spania i od jakiegoś czasu już go nie używam i właśnie niedawno wpadłam na pomysł, że wykorzystam go właśnie przy Natanie zamiast zwiniętego w rulon ręcznika czy pieluszki. A czy zda egzamin to się zobaczy... Dobra ja dzisiaj zmykam i jutro nadrobię resztę ![]() Dobranoc
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szybkiego-dziękuję za Wasze odpowiedzi...Jutro zacytuje każda z Was z osobna, ale dziś już nie mam czasu
![]() A jeśli chodzi o małża, to już się nawet nie odzywamy, jest tak wrogo między nami, a on powoli pakuje swoje ciuchy. Jest mi strasznie ciężko, uwierzcie...Ale nic nie mogę poradzić, myślę, że tak będzie po prostu lepiej dla nas... Koniec smęcenia. Iguś zaraz się mi będzie budził na flachę o 23. Dziubku mi tez było bardzo żal, że nie mogę dać cyca, bardzo to przeżywałam, ale czasem się nie da i tyle. Zresztą przewałkowałysmy ten temat tu z dziewczynkami na forum, i od razu lepiej się poczułam, bo dużo z nas ( ja też ) było wychowywanych na mm lub krowim. I jesteśmy zdrowe i całe ![]() Super, że masz takie pozytywne nastawienie, właśnie masz rację-najważniejsze że mały je!-
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakiego mleka uzywacie ? Marinko smutno mi bo myslałam że miedzy Wami sie ułoży |
|
|
|
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Stapelka wielkie gratulacje kochana, Zuzia sliczna dziewczynka
![]() A ja jestem padnieta , a nie moge zasnac, chcialam sobie trzemke w dzien zrobic , ale nie dalo rady. Jestem zla na caly swiat , ze jutro poniedzialek I Tz do pracy , a ja sama;( . Mam dola ![]() Marina wspolczuje Ci I mam nadzieje ze Twoj maz przemysli I zrozumie swoj blad.... |
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko kochana musisz być silna dla Igorka. Mogę sobie tylko wyobrazić jak jest Ci przyro
Nie dość, że jest Ci ciężko to o zostawia Cię w takiej chwili samą... To tak strasznie niesprawiedliwe
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, dzisiaj mam hardcore
Od 21 do tej pory wymiotowałam już 4 razy... Ale pocieszam się, że już tylko kilka tygodni i te torsje się skończą raz na zawsze )
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek no ale jak to tak, 4 razy? Zabraniam Ci już wymiotowac bo się wykończysz
. Z reszta to już prawie 9 miesiąc, więc chyba wystarczy, co nie? ![]() Mam nadzieję, że w kolejnej ciąży ominie Cię ta wątpliwa przyjemność jaką są wymioty . Tego Ci z całego serca życzę.
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień Dobry Chyba mam skurcze I tak potem idę na IP ze skierowaniem i tak. Teraz się wykąpie jeszcze zobacze czy przejdzie czy nie. No i dzisiaj już śluz różowy zdecydowanie podbarwiony krwią.
|
|
#1991 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
To ja zgodnie z moją nową tradycją zrobiłam kawę i kanapki dla TZ-ta, pomachałam mu ładnie patrząc jak goni autobus i przyszłam sprawdzić czy któraś nie spędziła nocy na porodówce. Skoro nie, to wrócę jeszcze na poprzednią stronę pooglądać zdjęcia maluszków Po wybitnie leniwym weekendzie mój dzieć w końcu się trochę wygina. Nie powiem, jest to ulga, choć już się trochę przyzwyczaiłam że specjalnie ruchliwy to on nie jest. ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- A jeszcze z wczorajszych tematów: Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przekorne, figlarne dziecie, nie ma co... |
|||
|
|
|
#1992 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam i odpisuję najpierw
![]() Cytat:
dla dzielnej Mamusi!!! Tak się nad cesarka zastanawiałam i chyba wolałabym mieć w całkowitym znieczuleniu jeśli już byłaby taka konieczność ![]() Cytat:
Cytat:
dla kolejnej dzielnej Mamusi!!! Cytat:
![]() A teraz dzien dobry ![]() Ale od wczoraj mam nerwa!!! Najchętniej poszłabym do szpitala poprosić o wywołanie porodu Jak już pisałam szwagierki teraz nie ma i wraca w czwartek. No i co dzwoni do tesciowej to się pyta czy już urodziłam a skoro nie to rzuca tekstem ze Natan czeka na ciocie Wczoraj się z P. zastanawialiśmy czy Młodego po porodzie mamy owinąć w jakiś papier ozdobny i doczepić kokardę...No i jeszcze teksty teściowej w stylu "To jak Natan pójdzie do żłobka albo będzie się nim zajmować opiekunka, to przecież szwagierka później od was jedzie do pracy i wcześniej wraca, to mogłaby odbierać go wtedy." "A szwagierka ma wakacje i ferie to wtedy może się zająć Młodym" Ja ✂✂✂✂✂✂✂ę czy to dziecko nie będzie miało rodziców czy jak??? Nawet jakby było w żłobku godzinę dłużej to wolę to niż jej pomoc!!!
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-11 o 06:43 |
||||
|
|
|
#1993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ta szwagierka to rozumiem nie jest jakąś Twoją ulubioną postacią? Ja powiem szczerze- nie wiem czasem czy bym nie wolała się o takie coś wkurzać niż smucić z powodu totalnego braku zainteresowania.... bo to też może być przykre. A na przyjście Twojego maluszka tyle osób czeka i masz sztab chętnych do pomocy. Ostatecznie przecież i tak to Ty zdecydujesz kogo i jak blisko będizecie mieć. |
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wiem że i nadmierne zainteresowanie i jego całkowity brak nie są nicym fajnym. Ale ja co dzień słyszę jaka to ciocia będzie fajna i jak to się będzie opiekować i w ogóle... Teściowie są w nią ślepo wpatrzeni i mam wrażenie że uważają że ona wie lepiej jak się zająć naszym dzieckiem
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
No laski stawia mi się brzuch podczas tego bólu, po kąpieli nie przeszło. Skurcze trwają idealne 30 sek. Są różnie co 10-4 min. Ale póki co nie panikuję i nigdzie nie idę :P
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ślepe zapatrzenie i faworyzowanie to doskonale znam tą sytuację - mam tak z własnymi rodzicami zapatrzonymi w idealne małżeństwo mojego brata, w przeciwieństwie do mojego dalekiego od ideału związku. Przejawów takiego faworyzowania są setki, na każdym kroku i nikt się z tym nie kryje. Przykre to, choć już się zdąrzyłam przyzwyczaić i nabrać dystansu. Wiem tylko, że gdyby tego nie było, to pewnie z bratową bym się zaprzyjaźniła, bo w gruncie rzeczy jest zupełnie w porządku. Tylko w takiej niesprawiedliwej rodzinnie opcji robi się niestrawnie. |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana dzisiaj urodzisz, zobaczysz
Trzymam kciuki za szybki poród Cytat:
![]() Ja troszkę sprzątam, bo dzisiaj teściowa mnie odwiedza. Miałam mieć dzisiaj wizytę, ale dzwonili od lekarza i przenieśli na jutro na 21 dopiero A tak się cieszyłam, że zobaczę Małego.Dzisiaj z tego co pamiętam ma wizytę Brumek, więc zaciskam
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-07-11 o 07:35 |
|
|
|
|
#2000 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem tylko, że ja - jeśli uda mi się zdąrzyć z rodzeństwem dla mojego Fasola - zrobię wszystko, żeby było sprawiedliwie. Wiem też, że muszę się ewakuować zanim pojawi się dziecko bratowej, żeby nie dać wciągnąć dziecka w tą niezdrową rywalizaję i porównania. Ale dosyć popularne. Słyszałam i widziałam wiele takich układów. W "ciążowej" wrażliwości to nabiera takiego wyjątkowo smutnego wydźwięku, normalnie cóż...jest jak jest. Poza tym - teraz będziemy już bardziej nową, osobną rodziną ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Już czekam na zdjęcia
|
||
|
|
|
#2001 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
weszłam na pierwszą stronę a tu Stapelka mamusią STAPELKO GRATULACJE SERDECZNE ![]() zaraz dolecę przeczytac jak się wszystko potoczyło... o ile pisze ![]() Zmalowana-trzymam bardzo bardzo mocno,aby dzień narodzin Twojego pierworodnego to był 11 lipiec ![]() Co do znieczulenia przy CC to raczej nie można sobie wybierac jakie się chce... narkoza większe ryzyko,więc robią ją w ostateczności... ja też mam nie najwspanialsze wspomnienia,bo widziałam jak mnie przy CC kroją...wszystko się odbijało jak w lustrze w lampie nad moją głową... da się przeżyc. Bartessa- bardzo się cieszę,że samopoczucie lepsze niż po zeszłym CC ![]() a teraz lecę czytac zaległści,wczoraj neta nie miałam
Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-07-11 o 08:19 |
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Stapelko - gratulacje
ja też lece nadrabiac Zmalowana - czuje ze to bedzie dzis
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam takie fajne krzesełko co jest od 0-36mies ale mój Oli używa więc chyba kupię huśtawkę.![]() a co do karuzelki to chciałam przerobić ale ja będę kołyską jeździć po całym domu więc narazie zos na baterie.Ale jeśli masz łóżeczko w jednym miejscu to warto przerobić bo baterie b.szybka się kończą.Mój Oli uwielbiał karuzelkę i chodziła non stop baterie straczały na 3 dni ![]() dziewczyny proszę o kciuki bo dzisiaj mam wizytę
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej jechać na Ip kiedy skurcze są co 3-5min wcześniej nie ma sensu
|
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam, pojawię się dopiero po wizycie. Czuję, się jak skazaniec przed ostatnią apelacją... Może uda mi się odroczyć ten szpital?? Marzy mi się taka wizyta: siadam na fotelu, a gin mówi co Pani tu robi, na izbę - zaraz rodzimy! Ehh... pomarzyć można...
|
|
|
|
#2008 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po intensywnym weekendzie
![]() w pt mialam ur wiec nie mialam czasu nawet do Was zajrzec..w sob tez ur, i dwudniowy festyn-i tak zlecial weekend. a widze ze kolejne dziewczyny sie rozpakowaly ![]() Zanka, youyou i Stapelka WIELKIE GRATULACJE !!!! ![]() dzis rano bylam juz u krwiopijcow..robilam badanie WR i HBS, mialam tez zlecenie na toxo IGG (na poczatku ciazy wyszlo mi ujemne) ale w koncu nie zrobilam.najwyzej pojde jeszcze raz. czy Wy powtarzalyscie to badanie???jest ono konieczne?? ![]() ide Was nadrabiac co tam sie dzialo w weekend
|
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
hej moje kochane
ja dopiero wstalam i ide jesc sniadanie. stampelka :brawo: zmalowana zebys dzis w koncu mama zostala
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana zaczyna się
położna która mnie przyjmowała mówiła że te skurcze to mnie chyba nie bolą bo tak spokojnie siedzę, 4 h później mała była na świecie śluz miałam różowy, a po badaniu rozwarcia w szpitalu to już krew leciała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Coś Dominik mi się ociąga
za odejście szopa 

I obiema nogami i ręcami podpisuję się pod wypowiedzią Agadus!!!

ok mamy, zszywamy...

Jak już pisałam szwagierki teraz nie ma i wraca w czwartek. No i co dzwoni do tesciowej to się pyta czy już urodziłam a skoro nie to rzuca tekstem ze Natan czeka na ciocie