|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
w tym przypadku to będziemy w każdej minucie na bierząco |
|
|
|
|
#2072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zmalowana no nareszcie bo Filipek trochę juz zadomowił w brzuchu i nie było mu spieszno
brunetka trzymam będzie dobrze kochana głowa do góryJacieee upierz ochraniacz nic się nie stanie ale jak bedziesz prała rożek i jest usztywniany to ja bym wyjęła wkładkę ale tylko jak jest usztywniany bo jak miękki to nie ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
jesteś w 39 tc i ja bym na Twoim miejscu już nie brała nospy bo to tylko opóźnia a z tymi skurczaki to norma bo to już palcem dotknąć i już małą będziesz tulić a u nas to z tymi porodami różnie jedna rodzi wcześniej druga później nie ma reguły ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Aga wyjęłaś mi to z ust |
||
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Zmalowana
![]() ![]() : kciuki:![]() Co do kolejnego badania na toxo - ja robiłam ale dlatego że mam kota, ale chyba dobrze jest zrobić takie badanie pod koniec ciąży, dla spokoju ducha
|
|
|
|
#2074 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
O matulu jak sie ciesze ale wiem,ze cierpi. Bruneciu tul Ją tam mocno ![]() I daj znać co z Toba
|
||
|
|
|
#2075 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() No a my pierwszą noc mielismy troszeczke niespokojną, maly od 22 do 1 wojowal, plakal... nie wiedzialam juz czy mu sie chce jesc czy cos mu sie dzieje... ale w koncu zrobil kupkę, i to go męczylo... a jak padl o tej 1 to do 8 rano spal ![]() pokarm sciagam i daje malemu z butli, powtórka z rozrywki z sutkami. troche mlody ciągnie przez nakladki ale denerwuje się, i no potrafi przez 3 godziny wisiec przy cycu, tak więc mi nawet wygodniej jest odciągnąc i mu tak podac bo nic nie moglabym zrobic. no i tak bede karmic moze tylko miesiac, zeby dostarczyc mu tych największych przeciwcial, a pozniej bede gubic.. chyba ze mi sie spodoba ![]() Bartek zakochany w braciszku, caly czas chce go glaskac i calowac, wczoraj troszkę zazdrosny byl.Tż się boi o to zeby nie czul sie bartek poszkodowany, bo teraz troszkę na bok odsunięty. Zmalowana
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2077 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mozesz wziac zapachowy (ale z tymostroznie bo nie kazdy kot lubi) sa inne np silikonowe, ale to drogi interes, bentonit wystarcza zbrylaja sie,w iec wyciagasz tylko kupki sikow no i kupki potrzebna lopatka Cytat:
i w takim przypadku sie nie potwarza jak oba sa ujemne to zalecaja powtorzyc Cytat:
marzena_s, super widoki
|
|
#2078 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zmalowana oby szybko i (prawie) bezboleśnie poszło
![]() Cytat:
za wizytę, oby było jak piszesz .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
MarzenaS pełna pozytywnej energii, super! Teraz możesz co 2 h wstawać do dziecia przez następne pół roku .Cytat:
Agulaabar u Ciebie akcja też coraz bliżej. Po sytuacji rodem z horroru może zacząć się w każdej chwili. |
|||||
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Ja też sie zastanawiałam czy prać ochraniacz do łóżeczka - w końcu go wywietrzyłam na słonku i go tylko przeprasuje, nię będę prała.
Zmalowana - trzymam kciuki!!! Co do badań na toxo - ja powtarzałam, ale dlatego że mam kota i wcześniej nie przechodziłam tego; dla swojego świętego spokoju
Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-07-11 o 11:13 |
|
|
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz będę drżeć żeby się nic z tym nie stało, bo się potnę. Tym bardziej, że już kolor mnie trochę rozczarował. Na zdjęciach był intensywniejszy troszkę. Ale może wszystko razem jak poskładam i założę będzie ładnie wyglądało.
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki jak ten http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwir...ats_best/30773 zbryla sie i mozna wrzucic caly odpad do pieca moja mama stosuje go u swoich kotow wiec albo bentonitowy np benek naturalny albo taki drewniany
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-07-11 o 11:17 Powód: zle wstawiony link ;) |
|
|
|
|
#2082 | ||
|
Rozeznanie
|
Zmalowana trzymam kciuki zeby szybko poszlo!!!!
Cytat:
bo WR i HBS zrobilam..Cytat:
|
||
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana - mam nadzieje ze idzie na luzaku. powodzenia!!!
kalinka - ja wcale nie robilam toxo, ani poprzednio, ani teraz (gin stwierdzil ze w tak poznej ciazy to i tak juz nic nie beda z tym mi robic...) zaczynam miec snny o odchodzacych wodach, czopach, krwawieniach... stresuje sie. jeszcze tydzien niech posiedzi bo sobie zarezerwowalam bilety na 18go do kinastwierdzilismy z mezem ze trzeba bedzie kupic spacerowke - zeby ew jezdzic potem samochodem gdzies dalej bo nie zmiescimy naszego wielkoluda do bagaznika, 2 dzieci, nas i bagaży do samochodu. wiec teraz poluje na jakas tania uzywana w maire rozkladama parasolke. mam pol roku czasu (bo to dla siedzacych dzieci najczesciej) by takie cos wylookac wiec mi sie nie spieszy. chociaz wolalabym teraz, to sie latem ładnie tapicerke wymyje. ide robic szablon w maki na sciane w korytarzu, nie rodzic mi tu hurtowo! |
|
|
|
#2084 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i się zastanawiam jak to prać, ja przybornik, ochraniacz i rożek mam miękki akurat... I jeszcze pytanko ode mnie: mam do pościeli dołączony baldachim, czy mogę go spokojnie dorzucić do tego prania w 40-u st.????? bo to jednak trochę inny materiał, tzn. taki szyfon bardziej nie chcę z dziurami wyciągnąć... czy olać pranie tego, bo jednak bezpośredniej styczności z małą nie będzie miał????Cytat:
widoki piękne, brzuszek też i gratki za brak paciorka![]() Cytat:
Za poważny wiek Izy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Robię wszystkie badania prywatnie niestety bo i gin prywatny... Cena zależy od miasta. Mi się udało zrobić w Olsztynie to za każde badanie zapłaciłam 30 zl czyli w sumie 60 zl poszło w Wawie kosztuje np. ok. 40 za jedno...Koniecznie!!!! Cytat:
) ale nieregularne. Nie sądzę, żebyś miała jakoś małej zaszkodzić, najwyżej poród się zacznie i tyle już czas moja droga!
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-11 o 11:27 |
||||||
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nie nadrobiłam jescze wczystkiego, ale widziałam opisy Zanki i Bartessy - dzielne dziewczyny. Bartesso, ja też czekam na cc i jakos szczególnie się nie wystraszyłam, może nie wiem co mnie czeka? Innego wyjścia dla mnie nie ma, dzięki za opis jeszcze raz! Gratuluję wszystkich rozpoczętych czy zakończonych tygodni, tzrymam kciuki za wizyty i wyniki badań tak zbiorowo. Przy okazji melduję, że zaczynamy dziś 37 tydzień ciąży, a więc 9 miesiąc ![]() Dziś oddałam już krew i siuśki, w środę wizyta i już się nie mogę doczekać, żeby lekarz potwierdził, że wszystko jest dobrze, bo dzisiejsza noc była wyjątkowo męcząca - coś mnie w prawym boku kłuło, mała boleśnie ciskała mi po pipce i jeszcze ząb mądrości znowu zaczął się wyżynać, więc słabo... Lecę wywiesić pranie, tzreba korzystać z pogody
|
|
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
idę się wziąć za jakąś robotę pomyję okna powycieram kurze poodkurzam i pomyję podłogi a i balkon umyję mam nadzieje ze dam radę ze wszystkim i może zacznę rodzić
odezwę się później
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A później powiedziały że jeszcze jakiś czas temu to on w ogóle nie robił tego badania bo uważał że jest niepotrzebne. Więc powiem tak - ja do niego mam zaufanie i nie podważam jego kompetencji, natomiast opinie o nim są skrajne - od zachwytu po nienawiść...
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
wodaqua
za rozpoczęty tydzień
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
karoline - włoż ten baldachim do czegos, chocby do poszewki od poduszki. to sie nie pozadziera od niczego i nie powinno nic mu sie stac w 30-40 stopniach
|
|
|
|
#2090 |
|
BAN stały
|
Dziękuje Kolinko
![]() Karolinee ja bym baldachim wyprała ręcznie bo potem prasowanie Cię czeka. Bynajmniej ja tak robie. Zmalowana leży po tym zastrzyku niestety bo trzeba 2 godz. ![]() Skurcze sa rzadziej po nim. Ale Brunetka dogląda naszą mamunię
|
|
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
No to i ja, ośmielona poczynaniem nowej koleżanki, wyjdę chociaż się z Wami przywitać
Witam Was z deszczowego dzisiaj Kołobrzegu Również podczytuję wątek od jakiegoś czasu, ale jakoś głupio było mi się wcinać w rozmowy - Wy już tak długo razem przeżywacie trudy i radości ciąży Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za pozostałe wątkowe ciężarówki !
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to już faktycznie będzie z górki![]() A ja z okazji skończonych 37 tygodni wklejam swojego bebzola
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe Dziewczyny chyba jesteśmy koszmarne, skoro tyle ukrywających się na sam koniec ujawnia
|
|
#2094 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój wczoraj przez ramię podczytał opis porodu. Zdaje się, że zrobiło to na nim spore wrażenie... Cytat:
Cytat:
jak komentator sportowy...
|
|||
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczny brzuszek
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Ćmi mnie jak na okres
![]() Nataniel mamusia pięknie prosi - wyjdź już dzisiaj z ukrycia żeby ciotka nie miała satysfakcji ![]() ![]() :pli z:
|
#2097 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
więc się właśnie zastanawiam, czy nie wrzucić go do pralki, tak jak monia mi doradziła - w jakiejś poszewce - bo nie ukrywam nienawidzę prania ręcznego![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tu zazdroszcze tym lasko z południa PL ich spotkań, a mogłam miec juz kolezanke... uch!!!!!!!
|
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to dlaczego piszą wszystkie, że takie fajne, zgrane i sympatyczne jesteśmy no już nie wiem, o co chodzi![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Cały czas do niej chodzę, bidulka zwija się z bólu. 

Zakończone: 2
będzie dobrze kochana głowa do góry
Ale coś nie czuję tego... Dzisiaj idę na KTG, ciekawe czy coś może sie nowego dowiem.

bo i gin prywatny... Cena zależy od miasta. Mi się udało zrobić w Olsztynie to za każde badanie zapłaciłam 30 zl czyli w sumie 60 zl poszło
doczekaliśmy się, wzzięliśmy lody i zaczęło kropić, biegiem do samochodu, jak lunęło z nieba.... grad taki straszny że się nawzajem w samochodzie nie słyszeliśmy... rozłożyłam fotel, równo co 5 min łapie mnie ból, pioruny strzelają na około! ściana deszczu, że nie ma szans samochodem ruszyć nawet.... normalnie jak z taniego horroru