|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Tyle że Aguś ja te 140 miewam po 1kromce chleba graham z plasterkiem chudej wędliny i ogórkiem a następnego ranka po takim samym posiłku mam cukru 111 ![]() ![]() Cytat:
KOCHANE jesteście ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Już głodna jestem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę sie ze sie troszke uspokoiłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() danika podała mi przykładowe diety, od jutra na nowo zacznę je stosować, notować posiłki i wyniki cukru. Ostatnie 3dni nie mierzyłam cukru, jadłam normalnie, tak mi rodzina (mam kilku cukrzyków) zaleciła ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Miłego zwiedzania szpitala golasie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakas strasznie rozlazla jestem dzisiaj, to pewnie przez to ze fatalnie spalam w nocy - najpierw czuwanie do chyba 1 w nocy, potem wstawanie 2 razy na siku i pobudka przed 7. Jestem tak przymulona ze obiad mi nie bardzo wyszedl - robilam soczewice, ale wyszla jakas dziwna - przesolilam troche, chyba za duzo kolendry i zapomnialam o cebuli ![]() ![]()
![]() |
#4086 |
Rozeznanie
|
A wiecie jak mnie starsza kobieta w poczekalni u gin. pocieszyła
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- a mojego synka muszę pochwalić! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4088 | ||
Zadomowienie
|
oho weekend się skończył i już
![]() ![]() Cytat:
![]() dużo zdrowia poza tym, żebyś się już lepiej czuła ![]() Cytat:
![]() ale tekst z pasożytem i puchnięciem dobry ![]() ja zawsze tż po obiedzie mówię głaszcząc się po brzuchu: tyyyy zobacz jak się objadłam ![]() witam w klubie, paróweczki górą ![]() jeszcze tak apropo lotu sharify. kochana dowiedz się, czy linie którymi lecisz nie będą chciały zaświadczenia od lekarza, bo jeśli kobietka jest w zaawansowanej ciąży to mogą na pokład nie wpuścić i będą chcieli karteczki od lekarza, że wyraża zgodę na Twój lot ![]() a agnyska wygrała czy nie wygrała aukcję?
![]() |
#4089 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dobrze ze nie musisz leżeć, ale i tak oszczędzaj się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za mężusia co by się nie rozłożyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kochana nie zgadzaj sie na ten szpital, wudaje mi sie ze naprawde nie jest to konieczne i jedyne wyjście. Nie rozumiem co Ci tam mają pokazać ![]() ![]() spokojnie kochana bo jak się stresuje to i córcia jest niespokojna i synuś na pewno też widzi że z mamusią coś nie tak ![]() ![]() Cytat:
![]() Bylam z mamą w biedronce i u mamy na kawusi i pysznym ciachu ![]() ![]() Pokazałam mamie na necie wózek Roan Marita i bardzo jej się spodobał ( zielony z krateczką na dole - piękny jest), no ale cena jej się nie spodobała ![]() ![]() Melduję że w sprzątaniu spialni widać małe postępy, teraz biorę sie za prasowanie póki się czuję na siłach ![]() gdzie jest nasza Natka, strajkuje dzisiaj? ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-11 o 17:03 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasia, miss.hot dzięki za miłe słowa. Damy rade, jak widać jest nas więcej ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do tych buteleczek - to dobra firma i wiele moich koleżanek sobie te butelki chwali ![]() ![]() ![]() Jakby co polecam też taki smoczek: http://allegro.pl/mam-baby-smoczki-c...692230895.html tylko oczywiście od 0 do 2 miesięcy na początek ![]() Natuś ja chyba zapomniałam w koncu Ci złożyć życzenia - wszystkiego najlepszego kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oj tam, tu są sami swoi ![]() ![]() ![]() Sis wysłałam małza do apteki ![]() chyba jeszcze mialam cos pisac, ale nie pamiętam co ![]() aaa Kasia fajnie jak maluch próbuje Ci ulżyc w bólu ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- właśnie Agnyska co z aukcją? Danika mamy to samo na obiad ![]() ![]() oglądałam Gordon Ramsay Mistrz Kuchni i sam ostatni finałowy odcinek nie zostal puszczony ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję za życzenia ![]() ![]() Zrobiłam dzisiaj pierwsze zakupy szpitalne: piżama, skarpetki i majtki jednorazowe. Pytanie bardzo ważne: ile kupujecie tych podkładów poporodowych z Belli? (te duże podpachy takie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 |
Zakorzenienie
|
lau jak dobrze, że są doświadczone już mamuśki.
Ja dlatego bałam się kupować więcej niż te dwie małe aventu, które były mega tanie. Ciągle też nie wiem jaki brać laktator, ale chyba też wezmę aventowy. W ogóle z tż chyba jesteśmy znudzeni max bo gramy sobie w kanastę na kurniku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
natko
![]() oj niedobrze z tymi skurczami, odpoczywaj dużo ![]() co do podkładów ja kupiłam jedno opakowanie, a do torby włożyłam 5 sztuk bo straaaaasznie dużo miejsca zajmują, potem mężul mi dowiezie jak coś ![]() co do torby - to ja wpadłam na to żeby spakowac gumke do włosów i spinki co by wlosy spiąć bo pewnie by mnie ku**** brała gdyby te mokre od potu włosy lazły mi do oczu i buzi, a jak się zacznie to na penwo nie będe pamiętała o takiej pierdółce jak gumka ![]() cotka - my niekiedy z tż gramy w bilarda na necie, jedno na laptopie a drugie na stacjonarnym kompie ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-11 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4095 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do skurczów - odpoczywaj jak najwięcej a w razie czego moze dzwon do ginka. Moze by Cię przyjął wcześniej? Podkłady bella to sprawa indywidualna. Roznie się obkurcza macica, roznie dziewczyny zmianiają itd. Niby mozna je zawsze dokupic, ale ja np. mam zamiar kupic ich duuuuzo (przynajmniej 4-5 do szpitala - w Swidniku się lezałam 4 doby po porodzie - najwyzej mi zostana do domu) bo pamiętam ze sporo paczek mi poszlo ostatnio - macica mi się mega szybko obkurczała, biegałam do wc bardzo często i zmienialam podkłady tez bardzo często Cotka ja mam laktator tommee tippee i polecam. A tego z aventu niestety nie znam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Ja jak narazie mam jedną pakę tych pieluch z belli + paczkę majtek poporodowych jednorazowych + 2 pary wielokrotnego użytku, chociaż w sumie trochę mnie to brzydzi- więc chyba też zaliczę je do tych jednorazowych ![]() Mówicie że to za mało może być ![]() I te piżamy do szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
Też właśnie sobie tak tłumaczę ... na bieżąco łatwiej uzupełnić jak wiadomo co jest potrzebne.
Kurde szukam tych piżam a one dwuczęściowe. Ze spodniami w większości. A chyba nie można ze spodniami nie? I wszystkie brzydulce takie ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-11 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
No do szpitala raczej muszą być koszule ale do domku zawsze można sobie piżamkę zakupić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Lula właśnie też słyszałam o tym wietrzeniu brzoskwinki, ale zwątpiłam teraz jak zobaczyłam ile piżam dwuczęsciowych mi wyskoczyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
19natka88
![]() ![]() ![]() ![]() mnie poddołowały meble te co zamówiłam, bo komoda wąska, nie wiem jak na niej się zamocuje przewijak ??? i chyba będe musiała mieć taki na łóżeczko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sharifa Hehe..co do komunikacji miejskiej to wiem, że w krajach arabskich jest ciekawie ![]() ![]() No własnie o co to chodzi z tymi gatkami jednorazowymi z siateczki? Nie mogą być zwykłe bawełniane? Czyli trzeba wziąć podkłady porodowe, podpaski i te majtki jednorazowe, czy coś jeszcze?
![]() |
#4106 | |||||||
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
rany...co za dzień.. ja już chce był w 36 tyg i rodzić.... wczoraj pisałam o tym twardnieniu brzucha.. dziś to samo :/ może rzeczywiście te przepowiadające skurcze.. do tego jeszcze w pracy miałam ciśnienie 103/62 ( po kubku wody z lodem) i tętno dochodziło do 140 :/ mój lekarz mówił,że jak przebije 140 to mam się niepokoić i zgłosić.. ogólnie... siedzę teraz i się kręcę z obku na bok. niby moc mam,nic mi takiego nie jest..a te zmiany pogody dobijają mnie jak nigdy przed ciążą ![]() ![]() Cytat:
odpoczywam odkąd z pracy wróciłam.. i dalej brzuch boli.. a ten dyskonfort minął. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do wagi...mój ciągle krzyczał.. za dużo soków i owoców-cukrów. ale ostatnio powiedział,że ładnie mi waga stanęła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do wagi to ja 10 na plusie..jak mi brzuch urósł..to też nie wiem gdzie aż tyle poszło.. ale i tak ciągle marudzę do mojego Tż-ta,że zgrubłam ![]() ![]() Cytat:
a smoczki mam te właśnie zakupione od 0... są rzeczywiście bardzo płaskie ....i dużo osób mi je polecało ![]() Cytat:
![]() a co do podkładów.. ja kupiłam w aptece..takie wielkie podkłady 2 paczki i w mathercare.. 1 paczkę ze skrzydełkami,coś ja te z belli. tyle że ja ich tu nie mam..a przysyłać z pl bez sensu by było. no i z mathercare mam paczkę (5 szt) tych majtek siateczkowych do szpitala...a potem to zakupię jakieś bawełnianki tanie.. żeby nie prać..
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-11 o 18:36 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Bawełniane lub te jednorazowe. CHyba jak kto woli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.