Zazdrośnice cz. 38 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 22:21   #2821
Choji
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice cz. 38

W ramach praktyki angielskiego chciałam sobie ściągnąć najnowszy odcinek 'Czystej Krwi'. Ale jak zobaczyłam że ściągać mi się będzie godzinę to zrezygnowałam...

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:21   #2822
peach_passion
Zakorzenienie

med, ale to dziecko miało szelki, czy nie?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:22   #2823
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Jesteś naszym wątkowym specem od futerek

Pochwalę się torbą, jaką wczoraj mi tato kupił.
Oto ona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torebka.jpg (113,9 KB, 31 załadowań)

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:25   #2824
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno z kliniki. Byłam tylko 4h a mózg mi po prostu paruje jak szalony. Ogólnie to wrażenie niezłe, bo klinika jest OGROMNA. Lekarz, który mnie wziął na praktyki bardzo sympatyczny. Konkretny, ale bardzo miły i fajnie mówi, co powinnam umieć po tych praktykach. Poza tym pracują tam takie młode dziewczyny, które niedawno skończyły studia- też bardzo miłe. Wszyscy mi mówili, że jakbym miała jakieś pytania czy wątpliwości, to żeby się do nich zwracać. Także myślę, że będzie w porządku.
Dzisiaj przez ten czas, kiedy ja byłam, przewinęło się ok. 40 pacjentów... masakra.

Poza tym mam kryzys. Z R. jest kijowo, żeby nie powiedzieć źle. Tragedii nie ma, ale małymi kroczkami zmierzamy do końca tego wszystkiego i nawet nam się nie chce gadać, czy pisać SMSów.
Jak już pisałam- przeraża mnie duże miasto. Na razie nie mogę ogarnąć komunikacji miejskiej, przez co na razie się stresuję wszystkim. Ale kupiłam dzisiaj mapę z zaznaczonymi liniami więc za kilka dni powinno być ok.
Dzisiaj tak jak się przyglądałam pracy lekarza, to stwierdziłam, że chyba się do tego nie nadaję. Trzeba być tak cholernie spokojnym, zrównoważonym... żeby się nie rozpłakać jak właściciel zwierzęcia płacze (a tylko dzisiaj byłam świadkiem 4 histerii właścicieli), żeby nie nakrzyczeć na bezczelnego właściciela, żeby z uśmiechem na twarzy wysłuchiwać historii życia danego psa.... nie wiem czy się do tego nadaję.
Kryzys. I tyle.

Ale dowiedziałam się, że zdałam egzamin z futerek, więc mam tylko 1 we wrześniu i 1 w październiku. To coś miłego
możesz mieć jakiegoś asystenta, który by odbierał zwierzaki a Ty byś tylko operowała ale generalnie do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić cieszę się że masz dobrą atmosferę ale jedna osoba co 6 minut to trochę zapiernicz :/
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
a wiecie, że w Grecji jest wyspa Lesbos??
no raczej skąd indziej byśmy pochodziły ?
Cytat:

Oto ona
świetny styl skąd on taką wytrzasnął ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:26   #2825
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

śmiechowa, a gra?
Uciekam spać, bo jutro nie wstanę.
Dobranoc
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:31   #2826
stygmatek
Zakorzenienie

Ilsa byliśmy wczoraj na spacerze i tato przyuważył na jednym straganie i tak bardzo mu się spodobała, że bez pytania stwierdził "kupię ci! będziesz z taką torbą chodziła?" Ciekawa jest. W każdym razie nietypowa, a ja lubię nietypowe torebki

A co do zwierząt- wiadomo, do wszystkiego się trzeba przyzwyczaić, ale jednak to lekarz musi mieć kontakt z pacjentem. Tutaj zauważyłam, że lekarz właściwie ma lajtową (o ile pracę lekarza tak można nazwać) robotę. Przyjmuje zwierzaka, bada, zleca wykonanie badań, założenie kroplówki itd. technikowi i całą robote odwala technik. No i ja też będę zastrzyki robić, bo chcę i muszę się tego nauczyć, ale w takiej klinice, lekarz ma być autorytetem i w sumie tyle.

Stary 2011-07-11, 22:34   #2827
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A co do zwierząt- wiadomo, do wszystkiego się trzeba przyzwyczaić, ale jednak to lekarz musi mieć kontakt z pacjentem. Tutaj zauważyłam, że lekarz właściwie ma lajtową (o ile pracę lekarza tak można nazwać) robotę. Przyjmuje zwierzaka, bada, zleca wykonanie badań, założenie kroplówki itd. technikowi i całą robote odwala technik. No i ja też będę zastrzyki robić, bo chcę i muszę się tego nauczyć, ale w takiej klinice, lekarz ma być autorytetem i w sumie tyle.
cóż, pamiętaj że dla ludzi, którym dzieje się coś z pupilem liczy się nie tylko to jak szybko wróci do zdrowia ale też żeby ich uspokoić, uspokoić zwierzę, żeby widzieli że Ci zależy a nie że wściekasz się że ich widzisz. Nie lubisz słuchać historii o pieskach ?

Stary 2011-07-11, 22:37   #2828
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

a nie poruszyłaś nitką? musisz bez ruchu wisieć nad tą wodą, żeby się obrączka sama obracała
no dobra, wmawiam sobie, że musiałaś popełnić jakiś błąd, bo mi wyszło, że będę mieć 25 lat, jak wyjdę za mąż, i mi to pasuje
starałam się nie ruszać chociaż może za szeroką szklanke wzięłam
na dzieci za każdym razem wychodzi mi tak samo i to obrączką złotą , pierścionkiem zaręczynowym i zwykłą srebrną obrączką również
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Mam dwa rodzaje zastrzyków na dwa tygodnie, L4 i mam siedzieć w domu, nic nie podnosić, jak zaleczę, to zacząć regularnie chodzić na basen. Diagnoza ostateczna (czyli taka, której nie wystawił laryngolog czy pediatra ) to korzonki i zapalenie nerwu kulszowego. Dodatkowo mam tablety odlotowe, m.in. tramal więc tym razem mega kategoryczny zakaz prowadzenia samochodu i picia choćby pół piwa. Null. 2 tygodnie. Jupi. Nawet domu nie mogę wysprzątać. To chyba podpowiedź od Boga: "Weź się, kurna, za tę magisterkę!"
Bidulka ale za to magisterkę będziesz miała pierwsza klasa
Cytat:
Med przerażające. Aż się wzdrygnęłam jak to przeczytałam. Jak można być tak nieodpowiedzialnym? przecież to dziecko nie ma tam żadnych pasów ani nic... ehh...

Wróciłam niedawno z kliniki. Byłam tylko 4h a mózg mi po prostu paruje jak szalony. Ogólnie to wrażenie niezłe, bo klinika jest OGROMNA. Lekarz, który mnie wziął na praktyki bardzo sympatyczny. Konkretny, ale bardzo miły i fajnie mówi, co powinnam umieć po tych praktykach. Poza tym pracują tam takie młode dziewczyny, które niedawno skończyły studia- też bardzo miłe. Wszyscy mi mówili, że jakbym miała jakieś pytania czy wątpliwości, to żeby się do nich zwracać. Także myślę, że będzie w porządku.
Dzisiaj przez ten czas, kiedy ja byłam, przewinęło się ok. 40 pacjentów... masakra.

Poza tym mam kryzys. Z R. jest kijowo, żeby nie powiedzieć źle. Tragedii nie ma, ale małymi kroczkami zmierzamy do końca tego wszystkiego i nawet nam się nie chce gadać, czy pisać SMSów.
Jak już pisałam- przeraża mnie duże miasto. Na razie nie mogę ogarnąć komunikacji miejskiej, przez co na razie się stresuję wszystkim. Ale kupiłam dzisiaj mapę z zaznaczonymi liniami więc za kilka dni powinno być ok.
Dzisiaj tak jak się przyglądałam pracy lekarza, to stwierdziłam, że chyba się do tego nie nadaję. Trzeba być tak cholernie spokojnym, zrównoważonym... żeby się nie rozpłakać jak właściciel zwierzęcia płacze (a tylko dzisiaj byłam świadkiem 4 histerii właścicieli), żeby nie nakrzyczeć na bezczelnego właściciela, żeby z uśmiechem na twarzy wysłuchiwać historii życia danego psa.... nie wiem czy się do tego nadaję.
Kryzys. I tyle.

Ale dowiedziałam się, że zdałam egzamin z futerek, więc mam tylko 1 we wrześniu i 1 w październiku. To coś miłego
Tulę mocno
Cytat:

Oto ona
ale super

a ja mam w weekend imprezę w sumie impreza zaczyna się w piątek i kończy w niedziele zobaczymy jak to wyjdzie jeszcze na dodatek ma to być tylko babska impreza
Stary 2011-07-11, 22:43   #2829
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
cóż, pamiętaj że dla ludzi, którym dzieje się coś z pupilem liczy się nie tylko to jak szybko wróci do zdrowia ale też żeby ich uspokoić, uspokoić zwierzę, żeby widzieli że Ci zależy a nie że wściekasz się że ich widzisz. Nie lubisz słuchać historii o pieskach ?
Tak ja wiem tylko chodzi o to, że...
dzisiaj np. przyszli ludzie z psem, który ma ogromnego guza na zwieraczu odbytu. Lekarz powiedział, że trzeba operować, ale nie wiadomo czy pies operację przeżyje. Babka na to, że on tego guza ma już od kilku miesięcy... tu bym chyba za łeb wytargała, bo ja sama jestem taka, że jak coś się dzieje zwierzęciu, to od razu lecę do lekarza z nim, a już tym bardziej jak są jakieś dziwne narośle tam, gdzie ich nie powinno być, to chyba powinno zmusić do wycieczki do weterynarza.

Ale poza tym to raczej przychodzili ludzie, którym bardzo zależy na zwierzętach... np. pani ze szczeniakiem, który "dzisiaj zrobił luźną kupę" ona była mega
Ludzie, którzy dostali na przechowanie wakacyjne psa z dysplazją stawów biodrowych i pani cały czas mówiła "że to taka śliczna dziewczyna i tak bardzo choruje".
Była pani, która opowiedziała, jakie leki i w jakich dawkach dawała swojemu psu w ciągu ostatnich 3 lat, a przyszła go tylko zaszczepić
Był pan, który opowiadał jak jego york lubi jeździć w koszyczku na rowerze.
Ogólnie to takie raczej pozytywne emocje, reakcje i opowieści. Ale wyobraź sobie w ciągu godziny kilkunastu pacjentów i że od każdego wysłuchujesz historii. Mało tego, nie wolno jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić, bo zaraz przyuważą.
Taki lekarz to ma gorzej niż psycholog

Stary 2011-07-11, 22:43   #2830
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ta historia z dzieckiem i wózkiem, zatrważająca

Torba jest odjechana, moja koleżanka z roku ma taką samą <3
Aa, Dominik dostał się do must be the music, jedzie po 18 lipca na nagranie do Wawy, jaram się
Żołądek mnie dalej boli, wódka z pieprzem nie zdała egzaminu, teraz była mięta i no spa, może będzie lepiej. A i złapałam teraz się na tym, że brakuje mi przytulenia mężczyzny i opieki takiej wiecie, cholera, zaraz będę płakać :/

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:44   #2831
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Frezi super relacja i fotki. zazdraszczam wyjazdu

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:50   #2832
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Aa, Dominik dostał się do must be the music, jedzie po 18 lipca na nagranie do Wawy, jaram się
ale ostatnio mówiłaś że odpadł ?

Wiem Oluś że to boli ale oni tego potrzebują możesz się zająć pieskiem w tym czasie, zaproponować że przyniesiesz mu wodę i zwiać

Stary 2011-07-11, 22:52   #2833
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Nie, to inny kolega i z "mam talent" odpadł - dwa różne programy

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2011-07-11, 22:52   #2834
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Picz, obstawiam, że skoro wyleciało to nie miało szelek...

Skimos, szkoda, że nie wszystkie mamy są tak przewidywalne jak np. Ty, choć dziecka jeszcze nie masz

Olka, ja myślę, że to kwestia wprawy. Posiedzisz tam trochę i za 2 tygodnie będziesz już obyta, przyzwyczajona i nie będą Ci histerie "pacjentów" tak straszne Co do poczucia zagubienia w wielkim mieście - nie wiem dlaczego, ale mnie to rajcuje i nawet lubię tą tremę Czas zmienić miasto

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:55   #2835
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:

Oto ona
ale bajer! wygląda jak radio

Cytat:

no raczej skąd indziej byśmy pochodziły ?
no tak

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

a ja mam w weekend imprezę w sumie impreza zaczyna się w piątek i kończy w niedziele zobaczymy jak to wyjdzie jeszcze na dodatek ma to być tylko babska impreza
tylko się nie opij

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Frezi super relacja i fotki. zazdraszczam wyjazdu
dziękuję

idę spać, bo muszę zebrać siły na dwa najbliższe dni

carmelku - w tym tyg. nie dam rady się spotkać ale jak tylko będę w Krk to dzwonię do Ciebie

DOBRANOC!!!!
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:56   #2836
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Pewnie skończę koło 16 więc dajcie znać, będę w renomie
Tel w kontaktach w klubie
ejjj a Ty pracujesz w renomie? Bo ja centralnie naprzeciwko
Dziewczyny ja mam 15.45 paznokcie w renomie, także mi tak bliżej 17. odpowiada, no i w tamtych okolicach chętnie. Co Wy na to?

frezi zdjęcia są mega super z Was para.

med z tym dzieckiem 0 wyobraźni. Co udało Wam się zobaczyć we Wro? Adamowi się podobało?

Kupiłam sobie wczoraj sukienkę na wyprzedaży w Carry za 60zł i się zastanawiam czy założyć ją na sobotnie wesele (bo idziemy), nawet ładna
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:58   #2837
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ja wiem tylko chodzi o to, że...
dzisiaj np. przyszli ludzie z psem, który ma ogromnego guza na zwieraczu odbytu. Lekarz powiedział, że trzeba operować, ale nie wiadomo czy pies operację przeżyje. Babka na to, że on tego guza ma już od kilku miesięcy... tu bym chyba za łeb wytargała, bo ja sama jestem taka, że jak coś się dzieje zwierzęciu, to od razu lecę do lekarza z nim, a już tym bardziej jak są jakieś dziwne narośle tam, gdzie ich nie powinno być, to chyba powinno zmusić do wycieczki do weterynarza.

Ale poza tym to raczej przychodzili ludzie, którym bardzo zależy na zwierzętach... np. pani ze szczeniakiem, który "dzisiaj zrobił luźną kupę" ona była mega
Ludzie, którzy dostali na przechowanie wakacyjne psa z dysplazją stawów biodrowych i pani cały czas mówiła "że to taka śliczna dziewczyna i tak bardzo choruje".
Była pani, która opowiedziała, jakie leki i w jakich dawkach dawała swojemu psu w ciągu ostatnich 3 lat, a przyszła go tylko zaszczepić
Był pan, który opowiadał jak jego york lubi jeździć w koszyczku na rowerze.
Ogólnie to takie raczej pozytywne emocje, reakcje i opowieści. Ale wyobraź sobie w ciągu godziny kilkunastu pacjentów i że od każdego wysłuchujesz historii. Mało tego, nie wolno jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić, bo zaraz przyuważą.
Taki lekarz to ma gorzej niż psycholog
luźna kupa mnie zabiła nie dość, że nie możesz parsknąć śmiechem, to jeszcze musisz wykazać zrozumienie
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Picz, obstawiam, że skoro wyleciało to nie miało szelek...

Skimos, szkoda, że nie wszystkie mamy są tak przewidywalne jak np. Ty, choć dziecka jeszcze nie masz

Olka, ja myślę, że to kwestia wprawy. Posiedzisz tam trochę i za 2 tygodnie będziesz już obyta, przyzwyczajona i nie będą Ci histerie "pacjentów" tak straszne Co do poczucia zagubienia w wielkim mieście - nie wiem dlaczego, ale mnie to rajcuje i nawet lubię tą tremę Czas zmienić miasto
a jeszcze się łudziłam, że to może wina wózka
dziecko musi być przypięte nawet jak śpi. mój szwagier był z małym na spacerze i mały spał, więc go nie zapinał. szwagier się odwrócił na chwilę a mały się obudził i wypadł...
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 23:01   #2838
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
med z tym dzieckiem 0 wyobraźni. Co udało Wam się zobaczyć we Wro? Adamowi się podobało?

Kupiłam sobie wczoraj sukienkę na wyprzedaży w Carry za 60zł i się zastanawiam czy założyć ją na sobotnie wesele (bo idziemy), nawet ładna
Możesz założyć, jak jest ładna

Co do Wro - zobaczyliśmy mniej niż połowę rzeczy będących na mojej liście "chcę widzieć", ale to przez to, że tylko jeden dzień był na to. Była Panorama, Rynek, Ostrów Tumski, fontanna, Park Szczytnicki, Muzeum Narodowe, no i spacer wzdłuż Odry. Żałuję, że TŻ nie przyznał się do wolnego piątku, bo mogłabym go przymusić, żeby wydał te 50zł na jeden nocleg i na spokojnie zaliczylibyśmy ten Ogród Japoński, Zoo albo i kajak wypożyczyli na Odrze I zaliczyłabym Ciebie No ale... Adamowi się podobało I bylby chętny pojechać jeszcze raz zaliczyć resztę miejsc. Tylko klął już tak na pociąg, że nie wiem czy się zdecyduje na kolejny taki maraton...

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-07-11, 23:03   #2839
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś zboczona
Cytat:
ale bajer! wygląda jak radio
A no! I do tego pokrętła się kręcą
Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
luźna kupa mnie zabiła nie dość, że nie możesz parsknąć śmiechem, to jeszcze musisz wykazać zrozumienie
Właśnie... to jest ból

Stary 2011-07-11, 23:05   #2840
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

dobranoc

Stary 2011-07-11, 23:07   #2841
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Wro - zobaczyliśmy mniej niż połowę rzeczy będących na mojej liście "chcę widzieć", ale to przez to, że tylko jeden dzień był na to. Była Panorama, Rynek, Ostrów Tumski, fontanna, Park Szczytnicki, Muzeum Narodowe, no i spacer wzdłuż Odry. Żałuję, że TŻ nie przyznał się do wolnego piątku, bo mogłabym go przymusić, żeby wydał te 50zł na jeden nocleg i na spokojnie zaliczylibyśmy ten Ogród Japoński, Zoo albo i kajak wypożyczyli na Odrze I zaliczyłabym Ciebie No ale... Adamowi się podobało I bylby chętny pojechać jeszcze raz zaliczyć resztę miejsc. Tylko klął już tak na pociąg, że nie wiem czy się zdecyduje na kolejny taki maraton...
kochana to przyjedźcie jeszcze, a nocleg darmowy u moich rodziców Wam gwarantuję bo tu u teściów to bym nie śmiała hehe
Stary 2011-07-11, 23:14   #2842
skimos
Zakorzenienie

Claris no prawie rok pracuję w renomie

Spoko postaram się dostosować, może zdążę skoczyć po buty

Med ja to jestem czarnowidzem po prostu.. cały czas mam głupie wrażenie że zaraz coś się złego stanie.. jak siostra urodziła to się bałam na rękach trzymać małego stojąc, bo się bałam że upuszczę.. nie wiem jak to będzie z własnym

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 23:15   #2843
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
kochana to przyjedźcie jeszcze, a nocleg darmowy u moich rodziców Wam gwarantuję bo tu u teściów to bym nie śmiała hehe
OK, następnym razem będę Cię nagabywać Mam nadzieję, że w niedługim czasie

Skimos, ale dla mnie to realizm. Może bez przesady, ale mimo wszystko czasem warto znać alternatywną wersję do "wszystko będzie super", przynajmniej na akcję ratunkową się człowiek przygotuje

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-07-11 o 23:17
Stary 2011-07-11, 23:15   #2844
majasn
Zakorzenienie

hmm..Britni, a Ty robisz żele na naturalne paznokcie czy tipsy? bo to tak ze 2 godziny by trzeba było liczyć
ja mogę wyjść o 16 nawet jakby co, ale jak na 17 to ja sobie dojadę..góra 10 minut mi to zajmie z pracy

peach, a Ty? no i gdzie się Madzia podziewa?
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 23:15   #2845
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

http://fakty.interia.pl/galerie/gale...,1484987,9,268

jak dla mnie Kate wygląda tu jak anorektyczka! nic, a nic mi się teraz jej figura nie podoba

Ona jak ona, ale ten jej książę, to jakaś pomyłka jest książe z bajki powinien być przystojny. Choć trochę przystojny....
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość

40 dni do ślubu

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

Wróciłam od lekarza. Mam dwa rodzaje zastrzyków na dwa tygodnie, L4 i mam siedzieć w domu, nic nie podnosić, jak zaleczę, to zacząć regularnie chodzić na basen. Diagnoza ostateczna (czyli taka, której nie wystawił laryngolog czy pediatra ) to korzonki i zapalenie nerwu kulszowego. Dodatkowo mam tablety odlotowe, m.in. tramal więc tym razem mega kategoryczny zakaz prowadzenia samochodu i picia choćby pół piwa. Null. 2 tygodnie. Jupi. Nawet domu nie mogę wysprzątać. To chyba podpowiedź od Boga: "Weź się, kurna, za tę magisterkę!"
oj biedna jesteś, biedna. Ale z drugiej strony nie ma tego złego... może napiszesz tego mgr i przegonisz np. ja wiem kogo..... Naj....
Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość

Gwizdak, czaderskie macie mieszkanko a Twój brzuszek jest Mam nadzieję, że spotkanie z położną ułożyło się () korzystnie i nie ma przeciwwskazań do porodu w domu.
Muchas gracias

A spotkanie z położną trwało ponad 2h, rozwiała nasze wątpliwości, jest bardzo fachowa - jako położna pracuje od 40 lat, od ponad 20 przyjmuje porody domowe. Zbadała mnie, zmierzyła, przeciwskazań nie widzi na razie, ale muszę jeszcze badania zrobić, no i do końca tak naprawdę nie będzie wiadomo jak z tym porodem, bo jeśli np. miałabym zielone wody, to od razu do szpitala
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość

Frezi bzyknelabym Cie
zwięźle, krótko i na temat
Cytat:
Więc Gwizdak, zawsze bierzcie wózek za przód i w górę, proś o pomoc, gdy będziesz sama, no cokolwiek. Nigdy nie popełnijcie błędu tej pary Miałam traumę przez 2h i do teraz mam tą okropną sytuację przed oczami...
spoko, będziemy popełniać własne błędy A ten dzieciak im ze spacerówki, czy z gondoli wyleciał? Bo nasza spacerówka ma pasy a z gondoli, którą mamy to tez nie ma szans cokolwiek zgubić
Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość

mam depresję
oooooo jak milo, a skąd wiesz?? Bylas u ginekologa??
Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Niektórzy jednak nie powinni się rozmnażać.
No bez przesady, wypadki się po prostu zdarzają. Mój brat osobisty wyleciał kiedyś z takiego fotelika wysokiego jak były w zamierzchłych latach 80-tych na łeb i nic mu się nie stało Chociaż w sumie, jak go czasem słucham....

A dzieci mają generalnie miękkie czaszki bardzo - kości sprężynują, więc mogło mu się nic nie stać. A że się darło, to tylko dobrze

Cytat:

kurde no!!! może zlocik niedługo zrobimy???
no zróbmy, zróbmy Proponuję weekend 30 lipca, albo 6 sierpnia
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 23:20   #2846
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość
hmm..Britni, a Ty robisz żele na naturalne paznokcie czy tipsy? bo to tak ze 2 godziny by trzeba było liczyć
ja mogę wyjść o 16 nawet jakby co, ale jak na 17 to ja sobie dojadę..góra 10 minut mi to zajmie z pracy
Na naturalne. i french Myślę, że godzina zejdzie, dłużej raczej nie, to z grouponu, także wiesz pewnie będzie fuszerka... O 17. myślę będzie spoko, najwyżej poczekacie 10 minut albo dojdę do Was

skimos a o której Ty kończysz tam? moja koleżanka z pracy byłam tam ostatnio na rozmowie w Twojej firmie, na drugim etapie

Idę spać

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2011-07-11 o 23:21
Stary 2011-07-11, 23:22   #2847
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Gwizdak, nie mam zamiaru Cię pouczać ani nic, jakby co Jeśli chodzi o wózek: pamiętam, że wózek był niebieski i miał taką poręcz z przodu i miał daszek. Ale nie był taki do leżenia z tym kawalkiem materiału od góry, co dziecka spod tego nie widać.

edit: Coś podobnego do tego chyba: http://www.e-wozki.pl/sklep/galerie/...y-smi_1264.jpg

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-07-11 o 23:25
Stary 2011-07-11, 23:28   #2848
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Gwizdak, nie mam zamiaru Cię pouczać ani nic, jakby co Jeśli chodzi o wózek: pamiętam, że wózek był niebieski i miał taką poręcz z przodu i miał daszek. Ale nie był taki do leżenia z tym kawalkiem materiału od góry, co dziecka spod tego nie widać.

edit: Coś podobnego do tego chyba: http://www.e-wozki.pl/sklep/galerie/...y-smi_1264.jpg
nie pomyślałam tak A taki wózek, jak wkleiłaś, to spacerówka To nasza ma pasy nic nie wypadnie
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-07-11, 23:28   #2849
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
A spotkanie z położną trwało ponad 2h, rozwiała nasze wątpliwości, jest bardzo fachowa - jako położna pracuje od 40 lat, od ponad 20 przyjmuje porody domowe. Zbadała mnie, zmierzyła, przeciwskazań nie widzi na razie, ale muszę jeszcze badania zrobić, no i do końca tak naprawdę nie będzie wiadomo jak z tym porodem, bo jeśli np. miałabym zielone wody, to od razu do szpitala
moja mama miała zielone wody ale przenosiła brata o 2 tygodnie, więc jak zacznie się w terminie to będzie dobrze; trzymam kciuki

Stary 2011-07-11, 23:31   #2850
Gwizdak
Zakorzenienie

O właśnie - mój mąż zajrzal tutaj sprawdzić jaki jest tytuł tej częsci i kazał mi napisać, że jest bardzo zawiedziony brakiem rymowanki

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
moja mama miała zielone wody ale przenosiła brata o 2 tygodnie, więc jak zacznie się w terminie to będzie dobrze; trzymam kciuki
nie koniecznie, bo zielone wody nie zależą od tego, czy się rodzi w terminie, czy nie Ale mam nadzieję, że będzie git. Choć tak naprawdę ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam - muszę się z tym przespać.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości