|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. 38
W ramach praktyki angielskiego chciałam sobie ściągnąć najnowszy odcinek 'Czystej Krwi'. Ale jak zobaczyłam że ściągać mi się będzie godzinę to zrezygnowałam...
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
med, ale to dziecko miało szelki, czy nie?
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Pochwalę się torbą, jaką wczoraj mi tato kupił. Oto ona
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się że masz dobrą atmosferę ale jedna osoba co 6 minut to trochę zapiernicz :/no raczej świetny styl skąd on taką wytrzasnął ?
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
śmiechowa, a gra
?Uciekam spać, bo jutro nie wstanę. Dobranoc
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa byliśmy wczoraj na spacerze i tato przyuważył na jednym straganie i tak bardzo mu się spodobała, że bez pytania stwierdził "kupię ci! będziesz z taką torbą chodziła?"
Ciekawa jest. W każdym razie nietypowa, a ja lubię nietypowe torebki ![]() A co do zwierząt- wiadomo, do wszystkiego się trzeba przyzwyczaić, ale jednak to lekarz musi mieć kontakt z pacjentem. Tutaj zauważyłam, że lekarz właściwie ma lajtową (o ile pracę lekarza tak można nazwać) robotę. Przyjmuje zwierzaka, bada, zleca wykonanie badań, założenie kroplówki itd. technikowi i całą robote odwala technik. No i ja też będę zastrzyki robić, bo chcę i muszę się tego nauczyć, ale w takiej klinice, lekarz ma być autorytetem i w sumie tyle.
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż może za szeroką szklanke wzięłam na dzieci za każdym razem wychodzi mi tak samo i to obrączką złotą , pierścionkiem zaręczynowym i zwykłą srebrną obrączką również ![]() Cytat:
ale za to magisterkę będziesz miała pierwsza klasa![]() Cytat:
![]() ale super ![]() a ja mam w weekend imprezę w sumie impreza zaczyna się w piątek i kończy w niedziele zobaczymy jak to wyjdzie jeszcze na dodatek ma to być tylko babska impreza
|
|||
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj np. przyszli ludzie z psem, który ma ogromnego guza na zwieraczu odbytu. Lekarz powiedział, że trzeba operować, ale nie wiadomo czy pies operację przeżyje. Babka na to, że on tego guza ma już od kilku miesięcy... tu bym chyba za łeb wytargała, bo ja sama jestem taka, że jak coś się dzieje zwierzęciu, to od razu lecę do lekarza z nim, a już tym bardziej jak są jakieś dziwne narośle tam, gdzie ich nie powinno być, to chyba powinno zmusić do wycieczki do weterynarza. Ale poza tym to raczej przychodzili ludzie, którym bardzo zależy na zwierzętach... np. pani ze szczeniakiem, który "dzisiaj zrobił luźną kupę" ona była mega Ludzie, którzy dostali na przechowanie wakacyjne psa z dysplazją stawów biodrowych i pani cały czas mówiła "że to taka śliczna dziewczyna i tak bardzo choruje". Była pani, która opowiedziała, jakie leki i w jakich dawkach dawała swojemu psu w ciągu ostatnich 3 lat, a przyszła go tylko zaszczepić ![]() Był pan, który opowiadał jak jego york lubi jeździć w koszyczku na rowerze. Ogólnie to takie raczej pozytywne emocje, reakcje i opowieści. Ale wyobraź sobie w ciągu godziny kilkunastu pacjentów i że od każdego wysłuchujesz historii. Mało tego, nie wolno jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić, bo zaraz przyuważą. Taki lekarz to ma gorzej niż psycholog
|
|
#2830 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ta historia z dzieckiem i wózkiem, zatrważająca
![]() Torba jest odjechana, moja koleżanka z roku ma taką samą <3 Aa, Dominik dostał się do must be the music, jedzie po 18 lipca na nagranie do Wawy, jaram się ![]() Żołądek mnie dalej boli, wódka z pieprzem nie zdała egzaminu, teraz była mięta i no spa, może będzie lepiej. A i złapałam teraz się na tym, że brakuje mi przytulenia mężczyzny i opieki takiej wiecie, cholera, zaraz będę płakać :/
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Frezi super relacja i fotki. zazdraszczam wyjazdu
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem Oluś że to boli ale oni tego potrzebują możesz się zająć pieskiem w tym czasie, zaproponować że przyniesiesz mu wodę i zwiać |
|
|
|
|
#2833 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Nie, to inny kolega i z "mam talent" odpadł - dwa różne programy
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Picz, obstawiam, że skoro wyleciało to nie miało szelek...
Skimos, szkoda, że nie wszystkie mamy są tak przewidywalne jak np. Ty, choć dziecka jeszcze nie masz ![]() Olka, ja myślę, że to kwestia wprawy. Posiedzisz tam trochę i za 2 tygodnie będziesz już obyta, przyzwyczajona i nie będą Ci histerie "pacjentów" tak straszne Czas zmienić miasto
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
ale bajer! wygląda jak radio
![]() no tak ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() idę spać, bo muszę zebrać siły na dwa najbliższe dni carmelku - w tym tyg. nie dam rady się spotkać ale jak tylko będę w Krk to dzwonię do Ciebie ![]() DOBRANOC!!!! |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja mam 15.45 paznokcie w renomie, także mi tak bliżej 17. odpowiada, no i w tamtych okolicach chętnie. Co Wy na to? frezi zdjęcia są mega med z tym dzieckiem 0 wyobraźni. Co udało Wam się zobaczyć we Wro? Adamowi się podobało?Kupiłam sobie wczoraj sukienkę na wyprzedaży w Carry za 60zł i się zastanawiam czy założyć ją na sobotnie wesele (bo idziemy), nawet ładna
|
|
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dość, że nie możesz parsknąć śmiechem, to jeszcze musisz wykazać zrozumienieCytat:
dziecko musi być przypięte nawet jak śpi. mój szwagier był z małym na spacerze i mały spał, więc go nie zapinał. szwagier się odwrócił na chwilę a mały się obudził i wypadł... |
||
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Wro - zobaczyliśmy mniej niż połowę rzeczy będących na mojej liście "chcę widzieć", ale to przez to, że tylko jeden dzień był na to. Była Panorama, Rynek, Ostrów Tumski, fontanna, Park Szczytnicki, Muzeum Narodowe, no i spacer wzdłuż Odry. Żałuję, że TŻ nie przyznał się do wolnego piątku, bo mogłabym go przymusić, żeby wydał te 50zł na jeden nocleg i na spokojnie zaliczylibyśmy ten Ogród Japoński, Zoo albo i kajak wypożyczyli na Odrze I zaliczyłabym Ciebie No ale... Adamowi się podobało
|
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no! I do tego pokrętła się kręcą ![]() Cytat:
|
|
#2840 |
|
Polka Ogarniaczka
|
dobranoc
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tu u teściów to bym nie śmiała hehe
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Claris no prawie rok pracuję w renomie
![]() Spoko postaram się dostosować, może zdążę skoczyć po buty ![]() Med ja to jestem czarnowidzem po prostu.. cały czas mam głupie wrażenie że zaraz coś się złego stanie.. jak siostra urodziła to się bałam na rękach trzymać małego stojąc, bo się bałam że upuszczę.. nie wiem jak to będzie z własnym |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że w niedługim czasie ![]() Skimos, ale dla mnie to realizm. Może bez przesady, ale mimo wszystko czasem warto znać alternatywną wersję do "wszystko będzie super", przynajmniej na akcję ratunkową się człowiek przygotuje
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2011-07-11 o 23:17 |
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
hmm..Britni, a Ty robisz żele na naturalne paznokcie czy tipsy? bo to tak ze 2 godziny by trzeba było liczyć
ja mogę wyjść o 16 nawet jakby co, ale jak na 17 to ja sobie dojadę..góra 10 minut mi to zajmie z pracy ![]() peach, a Ty? no i gdzie się Madzia podziewa? |
|
|
|
#2845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
książe z bajki powinien być przystojny. Choć trochę przystojny.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A spotkanie z położną trwało ponad 2h, rozwiała nasze wątpliwości, jest bardzo fachowa - jako położna pracuje od 40 lat, od ponad 20 przyjmuje porody domowe. Zbadała mnie, zmierzyła, przeciwskazań nie widzi na razie, ale muszę jeszcze badania zrobić, no i do końca tak naprawdę nie będzie wiadomo jak z tym porodem, bo jeśli np. miałabym zielone wody, to od razu do szpitala ![]() Cytat:
A ten dzieciak im ze spacerówki, czy z gondoli wyleciał? Bo nasza spacerówka ma pasy a z gondoli, którą mamy to tez nie ma szans cokolwiek zgubić ![]() oooooo jak milo, a skąd wiesz?? Bylas u ginekologa?? ![]() No bez przesady, wypadki się po prostu zdarzają. Mój brat osobisty wyleciał kiedyś z takiego fotelika wysokiego jak były w zamierzchłych latach 80-tych na łeb i nic mu się nie stało Chociaż w sumie, jak go czasem słucham....A dzieci mają generalnie miękkie czaszki bardzo - kości sprężynują, więc mogło mu się nic nie stać. A że się darło, to tylko dobrze ![]() no zróbmy, zróbmy Proponuję weekend 30 lipca, albo 6 sierpnia
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skimos a o której Ty kończysz tam? moja koleżanka z pracy byłam tam ostatnio na rozmowie w Twojej firmie, na drugim etapie Idę spać
Edytowane przez Claris Czas edycji: 2011-07-11 o 23:21 |
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak, nie mam zamiaru Cię pouczać ani nic, jakby co
Jeśli chodzi o wózek: pamiętam, że wózek był niebieski i miał taką poręcz z przodu i miał daszek. Ale nie był taki do leżenia z tym kawalkiem materiału od góry, co dziecka spod tego nie widać. edit: Coś podobnego do tego chyba: http://www.e-wozki.pl/sklep/galerie/...y-smi_1264.jpg
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2011-07-11 o 23:25 |
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taki wózek, jak wkleiłaś, to spacerówka To nasza ma pasy nic nie wypadnie
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie - mój mąż zajrzal tutaj sprawdzić jaki jest tytuł tej częsci i kazał mi napisać, że jest bardzo zawiedziony brakiem rymowanki
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Ale mam nadzieję, że będzie git. Choć tak naprawdę ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam - muszę się z tym przespać.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

13.03.2008

musisz bez ruchu wisieć nad tą wodą, żeby się obrączka sama obracała
) to korzonki i zapalenie nerwu kulszowego. Dodatkowo mam tablety odlotowe, m.in. tramal
ale za to magisterkę będziesz miała pierwsza klasa
przerażające. Aż się wzdrygnęłam jak to przeczytałam. Jak można być tak nieodpowiedzialnym? przecież to dziecko nie ma tam żadnych pasów ani nic... ehh...

01.08.2013