|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
Własnie chyba pare dni sie nie odzywa Cytat:
później już nie chciałam na liscie zmieniać i mieszać
|
||
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Marina, sprawdź, czy w necie nie można kupić taniej. Być może przy zamówieniu większej ilości to nawet z przesyłką będzie się opłacało.
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Igorek rośnie jak na drożdżach
|
|
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tymi red-bullami uważaj - z nimi nie wolno przesadzać - lepiej oddaj Igora mamie do popilnowania na chwilke i sama się zdrzemnij i odpocznij bo długo na samych red-bullach nie pociągniesz. a tym że 3 raz zmieniasz mleko się nie martw - przy takich problemach kolkowych jak ma Igor lepiej zmieniać do skutku - aż trafisz na to odpowiednie niż biedaczek ma się męczyć przy mleku któe powoduje kolki. A jeśli Ci enfamil podpasuje - tzn Igorowi to polecam Ci zamawiac na all bo wychodzi nawet połowe taniej niż w aptece powodzenia kochana w zmaganiach kolkowych i nie tylko ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczypią i pieką i chodzić nie mogę ale staram się nie narzekać, najważniejsze że dzieci zdrowe, a ja jakoś dojdę do siebie ![]() Cytat:
|
|
#2587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ona chyba tak lubi potrzymać w niepewności![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
ja musialam zdjac obraczke
![]() mezus na 15 do pracy pojechal do 23 na obiad byl kurczak pochinsku z ryzem i kotlecikiz piersi na deser zjadlam pol czekolady i nie mam zadnych wyrzutow sumienia ide teraz umyc schody i taras i kuchnie ogarne i...podlogi umyje a wieczorem znaczy jak maz wroci to ![]() NATKA GRATULACJE ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- co do hemoroidow... ja to ciagle przechodze. ostatnio mi wyskoczyly 24 czerwca dzis mamy 11 lipca i chyba nareszcie ustepuja... smarowalam po kolei 3 roznymi kremami i najlepiej pomogly nie kremy ale moczenie swojej przyadlosci w bardzo cieplej wodzie najbardziej pomoglo bo zaczely pekac i praktycznie ich juz nie ma. a wiem co czujesz kochana bo przez pierwszy tydzien siasc na pupe nie moglam
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Natka gratulacje , expresowo poszlo.
Marina przystojniak Ci rosnie ![]() Zdjecia dzieci to zawsze cos pieknego. Ja ze swojego wczesnego dziecinstwa , nie mam az tak duzo, tylko pare sztuk, a szkoda Bo bym chetnie poogladala jakim bylam szkrabem.... A ja mam dola, lenia, jakas nie do zycia jestem.chyba samotnosci tak na mnie dziala. Przyszla paczka z pieluszkami wielorazowymi , ale wkurzylam sie ze nie dolaczyli rachunku , no I kolejne dni bede czekac na rachunek , Bo destine zwrot , a zawsze to cos.... Przyszlo wiaderko na brudy dziecka , tylko ze ja taka glupia ze nie zamowilam to co trzeba , jedno bylo 16 l a drugie 4l no I wzielam to drugie.jak wiaderko do piaskownicy....jakas rozkojarzona jestem, nie moge sie skupic... Wszyscy w kolo powtarzaja ze nie dam sobie rady a mnie szlag trafia, Bo takie glupie zalozenie z gory.... |
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE dla nowego dzidziusia!!!!
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
Pisaliscie o chrzcinach, no oczywiscie u nas to tez bedzie problem , Bo jak inaczej. Moja siostra bez slubu , a ma dziecko, a Tz brat jest niewierzacym , no I nie chodzi wogole do kosciola , ma 32 lata a ostatni razz u spowiedzi byl przed bierzmowaniem. Ja mam jeszcze brata , tylko ze nie mamy chrzestnej , oczywiscie , chcialabym osobe ktora jest w miare blisko nas....
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Nie wiem wydaje mi sie ze to hormony doprowadzaja do takiego stanu emocjonalnego ,przed koncem ciazy jest ciezki czas i na psyche siada. Martwie sie o wszystko , o takie glupoty, jak tylko cos Tz wspomni , albo powie ze sie boi w zwiazku z jakas sytuacja , to ja juz noc I dzien z glowy , Bo siedze wpatrzona w jeden punkt I rozmyslam , co by tu zrobic aby bylo ok. |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko a może warto iść do lekarza po mleko na receptę np Nutramigen
poczytaj w necie na ten temat.Ja MM robiłam na primaverze ona najtańsza a najlepiej wyglądała po gotowaniu
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dylemat :
Co wziąć: 1. Łyżeczkę do lekarstw 2.Butelka do lekarstw 3.Kroplomierz do lekarstw wczoraj jeszcze wiedziałam że chce łyżeczkę, dzisiaj już sama nie wiem
|
|
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
Dobra , sorki dziewczyny nie zanudzam Was moim zyciem.
Teraz czekam ktora kolejna trzymam kciukasy za szybkie porodu I za zdrowego dzieciaczki
|
|
|
|
#2595 | |||
|
Zadomowienie
|
Wreszcie poprasowałam pierwszą turę
![]() Mam ochotę tyle rzeczy zrobić, a tu d.pa - ledwo łażę Cytat:
Powiedzmy że pracujemy z mężem w szeroko pojętym wymiarze sprawiedliwości , choć w zupełnie innych firmach i napatrzylismy się na różnego rodzaju zboków, macaczy, pedofilów tak samo jak i na te dzieci skrzywdzone... Ja to już przez pracę jestem trochę bardziej przewrażliwiona, niż normalnie ludzie, ale jeśli mogę czemuś zapobiec, zapobiegnę.Cytat:
![]() ![]() Ja też mam opory, byłam na nk, ale tacy ludzie "znajomi"mnie zapraszali, że masakra - robili to tylko po to żeby podejrzeć jak się wiedzie i co tam w chacie mam, a więc olałam i jakiś czas nie było mnie na tego typu stronach. Dopiero od kilku m-cy jestem na fb i tu już ostrożniej się bawię :P Cytat:
I nawet nie wiesz, jak łatwo jest wytropić kto gdzie mieszka, jaki ma styl zycia, jaki plan dnia. W urzędach z naszymi danymi osobowymi też pracują ludzie i wśród nich też są zboki. Porwanie to pikuś przy pedofilii... Możesz Dziadkom mailem przesyłać zdjęcia, skoro internetowi są Bartessa, biedny ten Twój mąż
|
|||
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua - ja dosc lajtowo podchodze do pedofilii itd. oczywiscie bede dziecko uczyc by nie ufalo zbytnio obcym. bo na razie ufa bezgranicznie - nie boi sie wcale, dziecko złobkowe to wszystkich traktuje jak ciocie/wujków... wiec raczej tu mam problem niz ogladanie zdjec przez jakiegos zboka (ps. kiedys żenily sie 12latki, teraz czesto 13latki sa w ciazy bo chca a nie bo ktos je przymusił... raczej przymus i gwalt wg mnie to problem - nie preferencja seksualna... kto wie czy ktos patrzac na zdjecia np. stopy w butach nie dostaje krecka bo on fetyszysta stóp - tego nie wiemy). to czy chce zeby ktos uzywal zdecia nie do tych celow co trzeba to i tak pewnie nie uchronie - moje dziecko jest przeciez i na zdjeciach innych ludzi (rodzicow ze złobka, plazowiczow itd.). ale w sumie tobie sie nie dziwie - masz wieksze doswiadczenie z tymi odchylami od normy niz my.
poza tym - maz boi sie o nasze dane wiec ich nigdzie nei udostepnia, ja mam odwrotnie wiec mamy rownowage w przyrodzie ![]() musze cos zjesc i jechac po malego. a kompletnie nie mam apetytu... |
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Marina Igor dużżży chłopisko. Może narazie karm enfamilem, jak skończy 3 miechy i kolek nie będzie to znowu zmienisz. Póki co skończ tą puszkę i zobacz czy są efekty po tym mleku..
Zanetaa na pewno nie butelka. Bo jak podajesz dziecku np 3 krople to wszystko na ściankach zostanie i smoczku. Najlepiej zakraplacz chyba. Wczoraj w aptece kupiłam łyżeczkę, ale taką zwykłą plastikową, ale nie wiem jak dziecko zareaguje |
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
No to mam masakrę
Nigdy nie miałam problemu z wydawaniem pieniędzy, a teraz 60zł nie umie wydać... Dobra patrzę na coś innego. |
|
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo. Wyskoczyłam na miasto, ale nie miałam siły chodzić po sklepach i wróciłam szybko do domu. A tu tyle się działo na wątku
. Nadrabiam powoli.Dziubek Zanka Youyou piękne macie dzieciaczki, wszystkie bez wyjątku Natko Gratulacje ogromne! Ale nas zaskoczyłaś! |
|
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam na liście podany z USG. Według OM mam termin na 16tego, a według USG na 24ego. I powiem tak- nastawiam się na ten drugi, ale chciałabym urodzić w tym pierwszym
Zdaję sobie sprawę z tego, że później zaszłam w ciążę, co za każdym razem potwierdzało USG bo Dzieć jest mniejszy i dlatego przychylam się do tej późniejszej daty Marina - śliczny Igorek
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo wybrałam
![]() 1.Odcisk bobaska - niebieski 2.Myjka do kąpieli - turkusowa 3.Śliniak forte - beżowy 4.Smoczki Avent do butelki 5.Butelka Avent 125 ml i mam już dość zakupów... |
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale smoczków na zapas nie kupowałam bo może nie podpasują Julce i będzie klops - mam 2 po 125ml i jedną 250ml ten odcisk bobasa fajny gadżet
|
|
|
#2606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
mysle ze zbożówke mozna, sama teraz pije. A u mnie w szpitalu to nie wiem kto ustawiał menu dla matek z dziecmi, byl kalafior, zupa szczawiowa, nikt za bardzo sie karmieniem nie przejmowal
![]() ja pije codziennie jedna butelke uwazam ze na laktacje znakomite, po herbatkach koperkowych itp Sara miała wzdecia. Cytat:
Milenka masz karuzle przerobiona na prąd? bo nam cos przeróbka nie idzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-07-12 o 16:56 |
||||
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Natka GRATULACJE !!!
Marinko Igorek jest słodziutki Zanka podobno herbatka z mięty hamuje laktację i rób okłady z schłodzonego rozbitego tłuczkiem liścia kapusty, smaruj sutki własnym mlekiem i wietrz piersi to szybciej się zagoi ( to są rady ze sr) ja dziś wyprasowałam pierwszą partię ciuszków i pieluch ..... zmęczyłam się przy tym .... już mam łóżeczko złożone i czeka na synka .... dziś skończyliśmy 38tc więc generalnie mały może wyjść .... ale ja chcę tam żeby posiedział z 2 tyg bo mojego gina nie ma ... ma urlop .... i poza tym to mama zaczęła malowanie kuchni .. kiedy sie skończą te remonty bo ja zwariuję |
|
|
|
#2608 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Któraś z Was szukała body z nadrukiem. Może któryś z tych się spodoba: http://allegro.pl/body-92-nowa-kolek...709600354.html |
||||
|
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie bylam poloznej no I wyslala mnie na trzeci scan.Teraz siedze I rycze , Bo mierzyla mi brzuch no I nie zmienila sie scala bylo dwa tygodnie temu 34 cm I teraz tez 34 cm .mam nadzieje ze to tylko jakies przeoczenie , Bo dwa tygodnie temu byla inna polozna I mogla inaczej mierzyc , albo dziecko zmienilo pozycje.Boze jak ja sie boje.scan mam w piatek o 10 rano , ona mowila ze jak lekarz mnie zbada to zdecyduje czy mam isc na scan czy wszystko ok. Dziecko czuje ze sie denerwuje I kopie bardzo. Z Tz rozmawialam , on pociesza mnie ze bedzie ok , ze napewno dziecko sie przekrecilo w inna pozycje...teraz dwa dni beda wyjete z zyciorysu, Bo jak tu nie myslec ....
|
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
pochwale sie bebzolkiem z rozstepami ale jest
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

później już nie chciałam na liscie zmieniać i mieszać

Mówicie, że dziewczyny tak pisały? Zaraz poszukam jakichs opinii na necie. A cena jest kosmiczna. Za 400 g dałam wczoraj (w aptece) 34 zł...A za bebilon, ten zwykły 800 g-38 zł...Ale spróbuję z tym enfamilem, jesli ma pomóc.
poród lajtowy, mała grzeczna, karmienie bezproblemowe..nic, tylko zazdrościć. Mam wrażenie że limit szczęścia który przypadłby się mnie został wyczerpany 
szczypią i pieką i chodzić nie mogę 
ona chyba tak lubi potrzymać w niepewności

zębole