|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
Agatka ma już kruzelke. ![]() Idziemy z Agatą na spacer bo jakaś mruda z niej
|
|
|
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sense siadałaś normalnie w misce z wodą?ja chyba nie bardzo mogę bo mam szwy które mnie też szczypią i ciągną.. Cytat:
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słoneczko |
|
|
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi nikt brzucha nie mierzy, ale przecież nawet różnicę przed i po jedzeniu widać. A przy takim mierzeniu wystarczyło o centymetr w górę przesunąć albo poprzednio dzidzia pupę wypiąć |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w misce ?? to moja szanowna pupka by sie nie zmiescila chyba zeby to pozadna micha byla : Ddo wanny poprostu wlazilam ale ci powiem ze dawalo ulge na dluzej i pomagalo sprobuj napewno nie zaszkodzi ![]() slyszlam ze moczenie z woda z wywarem z kora debu duzo daje tylko nie moglam debu znalesc ![]() a i kółko z dziurka przy hemoroidach ktore nie daja siasc bezcenne
|
|
#2616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wolę jako kierowca, jeszcze na IP ze skurczami dzien przed prowadziłam . Od zawsze mam chorobę lokomocyjną, do tego w ciązy mdłości, i tylko za kierownicą nic a nic się nie dzieje. śliczniutkie Glutki ![]() NATKA, gratuluję Mamusiu!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kciuki:![]() Cytat:
![]() A my po usg, wszystko w porządku na tym etapie, ale z tej racji że zrobione było wcześnie - 4 tydzień - więc i tak powtórzymy w 3 miesiącu. Dziękuję za kciuki ![]() A teraz idziemy chyba na spacer
|
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
pytanie z serii "pytanie idiotyczne roku" ![]() Od przedwczoraj w sumie od wczoraj mam dziwna wydzieline no wiecie skad ze ja tak ochydnie opisze żółty budyń sporo nawet jej... napewno to zadne swistefko bo nic nie piecze nic nie swedzi pytanie brzmi: "czy to moze byc poczatek czopa " ??
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Natka ogromne gratulacje
- witamy na świecie Dominiku!!! Zanka, Youyou, ale macie śliczne córeczki. Brunetko, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji. ![]() Blondynko, ja płaciłam 30zł- jeśli miałabym paciorkowca to trzeba by było dopłacić za ambigram, ale to dopiero przy odbiorze. ![]() Marina, jak ten czas szybko leci- Igorek już taki duży i coraz bardziej przystojny. Mam nadzieję, że zmiana mleka na enfamil pomoże i oboje odsapniecie od tych strasznych kolek.
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pranie już dawno zrobiłam, ciuszki poukładane - choć ich nie prasowałam - z lenistwa - ładnie poskładałam w kosteczkę i wystarczy. Kochana nie wpadaj mi w depresję bo przyjadę z i przegonie ją raz dwa.a jak Twoje rozwarcie? co mówił Ci gin w sprawie wcześniejszego porodu? bo chyba mówił że się wcześniej raczej rozpakujesz - przed terminem. Ja mam wizytę w piątek - ciekawe czy moje dotychczasowe rozwarcie na palec coś ruszyło do przodu... bo ja czuje się już jak słoń i marzę o tym żeby Julka zdecydowała się już wyjść Cytat:
Bez paniki bo na pewno wszytsko w porządku. piękny brzuś ![]() Cytat:
a że teraz w ogóle sluzu jest więcej to i wydzielina podczas infekcji może inaczej wyglądać - moja była właśnie taka jak budyń gęstawa
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-12 o 17:52 |
|||
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam dziwną wydzielinę, ale mnie swędzi
Wiem, że to pewnie grzyb, boję się, że to zaszkodzi niuni przy porodzie ![]() Mam lactocvaginal, ale jest sens brać? |
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-12 o 17:59 |
|
|
|
|
#2625 |
|
BAN stały
|
Ale wy pedziie z watkiem, znow naiera on tępa
![]() wczoraj byla u nas polozna, a dzis czeka mnie kapiel malego, trochę się boje.. dawno nie kąpałam takiego malenstwa ![]() Malutki jest kochaniutki Bartek pomaga mi we wszystkim, az czasem brak mi juz do niego cierpliwosci, ale muszę jesgo natarczywosc przebolec zeby nie czul się gorszy od brata. A najlepsze co powiedzial mojej siostrze. Bo siorka zakochana tez w malym, jej chrzesniak, i maly zauwazyl i jej powiedzial: " tylko pamietaj, Karolek jest moj, nie oddam ci go " Marina wspolczuje Ci kochana tych kolek pamietam jak walczylam z bartkiem na kolki, szczegolnie w pierwszym mscu, mam nadzieje ze teraz mnie to ominie... caly czas pije wode zywca i mleko jak daje mu sztuczne to tez na zywcu... martwią mnie tylko te jego zaparcia, robi kupkę raz dziennie, dzisiaj jeszcze nie robil a powinien się oczyszczac....
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko jak wychodziłam ze szpitala to miałam rozwarcie na palca i w sumie już minął ponad tydzień więc może coś jest więcej
gin nie wywołał porodu bo mały zaczął współpracować ... wizytę mam 18 więc tydzień będę się toczyć jeszcze ... nie spieszy mi się do wyjścia małego bo praktycznie nie jestem na to gotowa, pranie czeka, końcówka remontu ..... ach ... jakieś przepowiadacze niby miałam ale teraz to chciałabym żeby mały siedział w brzuchu jeszcze te 2 tyg ja też mam taki śluz jak budyń i jest go bardzo dużo, gin mówił że to początek infekcji ale nic nie dał ... może dlatego że mam to rozwarcie ? nie wiem, nic mnie nie swędzi więc nie narzekam |
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chwalilam sie wam ze po tej akcji z tesciowa co tak sie darla na mnie i od roznych mne qyzwala i maz murem za mna stana kupilismy auto chciala sie dolozyc podziekowalismy kupilismy za swoje to ogolnie chyba nareszcie zrozumiala ze mezulek gdyby mial wybierac wybral by mnie to jest mila grzeczna i mi w pupke wlazi i ogolnie monisiu to monisiu tamto a ja ja olewam i wiecie to skutkuje jest przemila a ja wredna sie ciesze ze jej w koncu pokazalam
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam clotrimazolum, smarowałam właśnie. Jutro jadę do szpitala na ktg, ma być moja gin to jej powiem, zresztą pewnie i tak mnie bada jak tam szyja, i czy coś ruszy ![]() To użyję lactovaginalu, nawet jakby się poród zaczął to nic się nie powinno stać? |
|
|
|
|
#2629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystkie się tu martwimy, zastanawiamy i analizujemy każde słowo lekarza czy położnej, więc ja Cię doskonale rozumiem Wiem też, że jak się w domu siedzi i myśli to można stacić dystans. Od tego także to forum jest, żeby swoje wymysły skonfrontować z obiektywnym poglądem innych. Na pewno wszystko jest w porządku, gdyby był powód do niepokoju nie musiałabyś czekać do piątku. Swoją drogą ta położna mogła Cię trochę uspokoić
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj ogladalm program mamo to ja czy jakos taki byla rozmowa o karuzlekach dla dzieci i polecali karuzleki w stonowanych kolorach bez szalenstw,byly np same kremowe kroliczki z oczkami i noskliem ta polecali a druga jakies kremowe zwierzaki w niebieskie paski,najgorsza wedlug nich byla jakas droga mega kolorowa karuzelka,stwierdzili ze za duzo sie dzieje na niej jak dla takiego malenstwa,ja sie wogole zastanawiam czy jest sens kupowac jakakolwiek. Aha i kategorycznie odradzali uzywac chodzikow.wogole duzo fajnych rzeczy mowili w tym programie nigdy go wczesniej nieogladalam trafilam na niegojakas tak niechcacy.
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- madziaranew ja nawet niewiedzialam ze lekarze czy polozne robia cos takiego ze mierza brzuch i na tym opieraja jakies tezy.Kazda kobieta ma inny brzuch np Brumek jest w tym samym tygodniu co ja a ma dwa razy mniejszy i u niej z dzieckiem wszystko w porzadku i u mnie wiec niemasz sie czym przejmowac wg mnie,choc ja lekarzem niejestem |
|
|
|
#2631 |
|
Rozeznanie
|
A tak w temacie kąpieli - czym się wyciera takiego niemowlaka? Jakoś mi się wydaje, że zwykły ręcznik będzie zbyt szorstki - te super miekkie to w zasadzie nie wchłaniają wody - dopiero po wygotowaniu, jak już wcale takie miękkie nie są...
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Marina ale Twój synuś już duży i jaki przystojny
Youyou cudne masz dzieciaczki, Filipek super starszy brat, a mała słodziutka
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też właśnie na podobną wydzielinę mówił że to dopiero początek infekcji ale dał globulki Clotrimazolum mimo że tez mam już rozwarcie na palec więc nie wiem - ale chyba wie co robi. Bo też własnie mnie nic kompletnie nie swędziało. A ja już chce się rozpakować gorąco mi, duszno, ciężko dzisiaj coś podziałamy z tz-tem żeby Julcia się zaczęła zbierać do wyprowadzki bo po niedzielnej sesyjce jakoś jej wcale nie ruszyło ani trochę - pokręciła się trochę po wszystkim i to tyle było - a ja sobie nadzieje robiłam że coś się rozkręci.. ale za to tż się uspokoił bo bał się że ja zacznę rodzić tak zaraz bezpośrednio po albo jeszcze lepiej że w trakcie ![]() Ja już chce na porodówkę ![]() Cytat:
powiedz jej o tym to na pewno coś Ci doradzi.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-12 o 19:27 |
||
|
|
|
#2634 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale zaskoczenienie ogromniaste gratulacje Cytat:
a co do baldachimu musle że maluch nie bedzie jeszce miał dylematu czy jest meski czy nie ![]() Cytat:
nie myśl tyle o negatywnych rzeczach pomysl o maleństwie o szcesciu jakie was czeka You you urocze twoje Skarby ![]() konsumuje big milka w ramach cwiczen fizycznych wklejam fotke mojego big milkowego brzucha wygońcie mnie do jakiejs roboty... bo usiadłam po pracy przy laptopie i nic mi sie nie chce
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny.... pewnie i tak pojadę na IP, ale muszę poczekać na męża, więc może w tym czasie coś mi poradzicie. Moja brązowa wydzielina zaczęła wyglądać jak świeża krew. Nie leje się ze mnie, ale jednak... czop? szyjka? Coś gorszego?
|
|
|
|
#2636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
telik ślicznie wyglądasz youyou, zanka świetne dzieciaki super razem wyglądająblondynkapoznan, marzena to co spotykamy się przed 18 lipca? dacie radę? co Wy na to? Ja z miłą chęcią wciągnę jakiegoś pysznego loda - w końcy to ostatni tydzień mojej ciąży
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-12 o 19:00 |
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak zrobie.no własnie ja zakupilam okrycia kapielowe z kapturkiem, teraz mysle po co mi to...??? za wielkie, za twarde. Kłade tylko na ,a wycieram tetrowa pieluszka, nawet nie wycieram, co osuszam bez tarcia. A okrycia za wielkie i codziennie osikane wiec trzeba prac, teraz podkładam na przwijak takie małe ręczniczki z Ikei |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Beatko, w trakcie to by mogło być ciekawe
![]() Cytat:
telik, śliczny masz brzuszek ![]() A w ogóle to byłam u Babonika dzisiaj, na krótkich pogaduszkach, tyle ile Adaś pozwolił Z Babonika jest bardzo ładna ciężarna
|
|
|
#2639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja korzystam z tego, że jestem za Wami i dopiero zaczynam z wyprawką
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
kmat, ja bardzo chętnie się spotkam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

w sense siadałaś normalnie w misce z wodą?
: D
. Od zawsze mam chorobę lokomocyjną, do tego w ciązy mdłości, i tylko za kierownicą nic a nic się nie dzieje. 

??
- witamy na świecie Dominiku!!!

i przegonie ją raz dwa.
gorąco mi, duszno, ciężko 

zębole