Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 17:10   #2611
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Marinko - mojej siostry synek od samego urodzenia miał straszne kolki i płakał przeraźliwie. Przeszli prawie wszystkie mleka modyfikowane po czym okazało się, że mały ma nietolerancję laktozy i przeszli na preparat mlekozastępczy ( Bebilon pepti ), a później Nutramigen. To są mleka na recepty.
Od kiedy mały mojej siostry zaczął pić te mleczka kolki, bóle brzuszka, prężenia poszły w niepamięć. Nie wiem co mogę więcej doradzić, ale może to by Igusiowi pomogło, może warto spytać lekarza...
Moj koleżanka tak samo, jak dostała Bebilon pepti to od razu ulga

Agatka ma już kruzelke. Na razie jej nie widzi, ale słucha muzyczki. Muszę jej kupić ze dwie piłeczki do ping pong pomlować czrnym flamastrem i dodtkowo przywiesić

Idziemy z Agatą na spacer bo jakaś mruda z niej

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:12   #2612
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

co do hemoroidow... ja to ciagle przechodze. ostatnio mi wyskoczyly 24 czerwca dzis mamy 11 lipca i chyba nareszcie ustepuja... smarowalam po kolei 3 roznymi kremami i najlepiej pomogly nie kremy ale moczenie swojej przyadlosci w bardzo cieplej wodzie najbardziej pomoglo bo zaczely pekac i praktycznie ich juz nie ma.

a wiem co czujesz kochana bo przez pierwszy tydzien siasc na pupe nie moglam
moniczko a jak się moczyłaś? w sense siadałaś normalnie w misce z wodą?
ja chyba nie bardzo mogę bo mam szwy które mnie też szczypią i ciągną..

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nic, serio! łyzeczke masz na bank normalna w domu, kroplomierz niepotrzebny - bo jak cos ma byc na krople to ma taki zaworek kapiacy kroplami i kropisz na lyzke. butli moze ci nei zlapac bo nie bedzie lubiło. pryz wiekszosci lekow przeciwbolowych w syropie dla dzieci jest taki odmierzacz-strzykawa. rewelacyjny! nic innego nie ejst lepsze! jest o poj. 5 ml wiec wiekszosc lekow mozna podawac
no właśnie zaneta miałam to samo napisać co monia, nic z tych rzeczy nie kupuj, zbędne....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:14   #2613
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Zanka
podobno herbatka z mięty hamuje laktację i rób okłady z schłodzonego rozbitego tłuczkiem liścia kapusty, smaruj sutki własnym mlekiem i wietrz piersi to szybciej się zagoi ( to są rady ze sr)
Aaa przypomniało mi się, że szałwia działa wstrzymująco na laktację, można stosować przy nawale. Chyba 1 szklanka naparu dziennie.

Słoneczko
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:17   #2614
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Wlasnie bylam poloznej no I wyslala mnie na trzeci scan.Teraz siedze I rycze , Bo mierzyla mi brzuch no I nie zmienila sie scala bylo dwa tygodnie temu 34 cm I teraz tez 34 cm .mam nadzieje ze to tylko jakies przeoczenie , Bo dwa tygodnie temu byla inna polozna I mogla inaczej mierzyc , albo dziecko zmienilo pozycje.Boze jak ja sie boje.scan mam w piatek o 10 rano , ona mowila ze jak lekarz mnie zbada to zdecyduje czy mam isc na scan czy wszystko ok. Dziecko czuje ze sie denerwuje I kopie bardzo. Z Tz rozmawialam , on pociesza mnie ze bedzie ok , ze napewno dziecko sie przekrecilo w inna pozycje...teraz dwa dni beda wyjete z zyciorysu, Bo jak tu nie myslec ....
Nie martw się tak, przecież gdyby uznała że jest jakies zagrożenie to by Cię nie puściła. Na pewno wszystko jest ok, jak sama napisałas.
Mi nikt brzucha nie mierzy, ale przecież nawet różnicę przed i po jedzeniu widać. A przy takim mierzeniu wystarczyło o centymetr w górę przesunąć albo poprzednio dzidzia pupę wypiąć
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:19   #2615
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
moniczko a jak się moczyłaś? w sense siadałaś normalnie w misce z wodą?
ja chyba nie bardzo mogę bo mam szwy które mnie też szczypią i ciągną..

no właśnie zaneta miałam to samo napisać co monia, nic z tych rzeczy nie kupuj, zbędne....

w misce ?? to moja szanowna pupka by sie nie zmiescila chyba zeby to pozadna micha byla : D

do wanny poprostu wlazilam
ale ci powiem ze dawalo ulge na dluzej i pomagalo

sprobuj napewno nie zaszkodzi
slyszlam ze moczenie z woda z wywarem z kora debu duzo daje tylko nie moglam debu znalesc

a i kółko z dziurka przy hemoroidach ktore nie daja siasc bezcenne

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:21   #2616
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Nie martw się tak, przecież gdyby uznała że jest jakies zagrożenie to by Cię nie puściła. Na pewno wszystko jest ok, jak sama napisałas.
Mi nikt brzucha nie mierzy, ale przecież nawet różnicę przed i po jedzeniu widać. A przy takim mierzeniu wystarczyło o centymetr w górę przesunąć albo poprzednio dzidzia pupę wypiąć
Brida.wiem ze jestem glupia ze sie tak tym martwie ...chyba musze sobie drzemke zrobic, Bo inaczej bede siedziala I bol glowy przypaleta sie zaraz
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:22   #2617
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wole sama prowadzic - jakos mniej uciazliwe sa ewentualne wstrzasy, przypadkowe dziury etc
nie wiedziec czemu jako pasazer bardziej to odczuwam - jako kierowca supper znosze podroz, ciekawe co?
Chyba typowe ja też wolę jako kierowca, jeszcze na IP ze skurczami dzien przed prowadziłam. Od zawsze mam chorobę lokomocyjną, do tego w ciązy mdłości, i tylko za kierownicą nic a nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
to i ja Wam pokażę moje Glutki
śliczniutkie Glutki

NATKA, gratuluję Mamusiu!!!!!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Po badaniu wyszło, że mam 2 cm rozwarcia i brak szyjki, lekarze już nie chcę mnie wypuścić, bo szyjka się szybko roztwiera
To niedługo będzie kolejne śliczne maleństwo

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi, czy karmiąc piersi w pierwszym miesiącu mozna pic kawe zbozowa? bo moj maly dostal pocz yms zaparcia, i nie wiem po czym :niniewiem:
Jak najbardziej można, zaparcia na pewno nie od tego. W kawie zbożowej jest trochę błonnika który działa przeciwko zaparciom.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja tez nie wierze, a nalesników przeciez nie smazy sie pływajacych w tłuszczu, na teflonie bez kropelki sie obejdzie, to nie pieczona karkówka w marynacie
Dokładnie, tym bardziej że pisała że po smażonych kotletach dziecku nic nie jest

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
trzymam za bioderka ja dziś jadę pierwszy raz na wizytę kontrolną ciekawa jestem czy mały dobrze przybiera na wadzę trzymajci też za nas
No to mocne kciuki:

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jest, tyle ze kazda ma inną to najlepsza dieta - dobrana do danej osoby przez osobistego "dietetyka" - dziecko
Zgadza się

A my po usg, wszystko w porządku na tym etapie, ale z tej racji że zrobione było wcześnie - 4 tydzień - więc i tak powtórzymy w 3 miesiącu. Dziękuję za kciuki
A teraz idziemy chyba na spacer

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:25   #2618
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczyny pytanie z serii "pytanie idiotyczne roku"
Od przedwczoraj w sumie od wczoraj mam dziwna wydzieline no wiecie skad ze ja tak ochydnie opisze żółty budyń sporo nawet jej...
napewno to zadne swistefko bo nic nie piecze nic nie swedzi pytanie brzmi:

"czy to moze byc poczatek czopa " ??

Stary 2011-07-12, 17:30   #2619
marzena_S
Zadomowienie

Natka ogromne gratulacje - witamy na świecie Dominiku!!!

Zanka, Youyou,
ale macie śliczne córeczki.

Brunetko, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji.

Blondynko, ja płaciłam 30zł- jeśli miałabym paciorkowca to trzeba by było dopłacić za ambigram, ale to dopiero przy odbiorze.

Marina, jak ten czas szybko leci- Igorek już taki duży i coraz bardziej przystojny.
Mam nadzieję, że zmiana mleka na enfamil pomoże i oboje odsapniecie od tych strasznych kolek.
Stary 2011-07-12, 17:36   #2620
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Od przedwczoraj w sumie od wczoraj mam dziwna wydzieline no wiecie skad ze ja tak ochydnie opisze żółty budyń sporo nawet jej...

to raczej nie szop, ale zwiększone upławy pod koniec ciąży, ja tez sporo tego miałam pod koniec
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:48   #2621
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie bylam poloznej no I wyslala mnie na trzeci scan.Teraz siedze I rycze , Bo mierzyla mi brzuch no I nie zmienila sie scala bylo dwa tygodnie temu 34 cm I teraz tez 34 cm .mam nadzieje ze to tylko jakies przeoczenie , Bo dwa tygodnie temu byla inna polozna I mogla inaczej mierzyc , albo dziecko zmienilo pozycje.Boze jak ja sie boje.scan mam w piatek o 10 rano , ona mowila ze jak lekarz mnie zbada to zdecyduje czy mam isc na scan czy wszystko ok. Dziecko czuje ze sie denerwuje I kopie bardzo. Z Tz rozmawialam , on pociesza mnie ze bedzie ok , ze napewno dziecko sie przekrecilo w inna pozycje...teraz dwa dni beda wyjete z zyciorysu, Bo jak tu nie myslec ....
Madzia nie przejmuj się! Ja osobiście nie wierzę w takie praktyki, jak mierzenie brzucha centymetrem! Gdy była w Irlandii Północnej Irlandki za wszelką cenę starały mi się wmówić, że w zależności w którym tygodniu się jest, to tyle centymetrów ma brzuch. Bzdura!!! Niektóre dziewczyny zachodząc w ciążę mają zwałek tłuszczyku. Nie słuchaj jej wcale, tylko się zdenerwujesz!!!

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:49   #2622
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
ja dziś wyprasowałam pierwszą partię ciuszków i pieluch ..... zmęczyłam się przy tym .... już mam łóżeczko złożone i czeka na synka .... dziś skończyliśmy 38tc więc generalnie mały może wyjść .... ale ja chcę tam żeby posiedział z 2 tyg bo mojego gina nie ma ... ma urlop .... i poza tym to mama zaczęła malowanie kuchni .. kiedy sie skończą te remonty bo ja zwariuję ... wpadam w jakąś depresję przez to, wyć mi się chce i tyle
to widzę że już mieszkasz u siebie ale remont się jeszcze nie skończył.. nie zazdroszczę - ja nie cierpię remontów tego bałaganu i ciągłego sprzątania itd. a na tym etapie to już nie miałabym siły do tego. Dobrze że nam udało się uwainąć z malowaniem i przeprowadzką wcześniej a teraz mogę sobie leżeć i kwintąć w fotelu a moje jedyne zajęcie to zrobienie obiadu i wygłaskanie psa jak przylezie do mnie

i pranie już dawno zrobiłam, ciuszki poukładane - choć ich nie prasowałam - z lenistwa - ładnie poskładałam w kosteczkę i wystarczy.

Kochana nie wpadaj mi w depresję bo przyjadę z i przegonie ją raz dwa.

a jak Twoje rozwarcie? co mówił Ci gin w sprawie wcześniejszego porodu? bo chyba mówił że się wcześniej raczej rozpakujesz - przed terminem.

Ja mam wizytę w piątek - ciekawe czy moje dotychczasowe rozwarcie na palec coś ruszyło do przodu... bo ja czuje się już jak słoń i marzę o tym żeby Julka zdecydowała się już wyjść

Cytat:
spokojnie, na pewno inaczej Cię zmierzyła bo nie wierzę żeby coś miało być nie tak. Dziś rano to miałam taką mega gulę na brzuchu że aż bolało a drugiej strony dołek że aż nadziwić się nie mogłam co tam za akrobacje mi dziecię w brzuchu odstawia.

Bez paniki bo na pewno wszytsko w porządku.
Cytat:
pochwale sie bebzolkiem z rozstepami ale jest
piękny brzuś

Cytat:

może ale nie musi - powiem Ci że ja miałam podobną wydzielinę jak Ty opisujesz i też mnie nic a nic nie swędziało a gin na wizycie mnie przywitał na samolocie słowami "o , widze że początki grzybka mamy" więc możliwe że to jakaś infekcja bo mnie tez nic a nic nie swędziało.

a że teraz w ogóle sluzu jest więcej to i wydzielina podczas infekcji może inaczej wyglądać - moja była właśnie taka jak budyń gęstawa

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-07-12 o 17:52
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:52   #2623
patik87
Zakorzenienie

Też mam dziwną wydzielinę, ale mnie swędzi
Wiem, że to pewnie grzyb, boję się, że to zaszkodzi niuni przy porodzie
Mam lactocvaginal, ale jest sens brać?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:56   #2624
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
pewnie że możesz brać bo chociaż trochę poprawi ph pochwy - a nie możesz podejśc do gina żeby Ci coś dał na niego? spróbuj kremu Clotrimazolum chociaż - bez recepty i zawsze załagodzi swędzenie chociaż

Czas edycji: 2011-07-12 o 17:59
Stary 2011-07-12, 18:00   #2625
Bartessa
BAN stały

Ale wy pedziie z watkiem, znow naiera on tępa

wczoraj byla u nas polozna, a dzis czeka mnie kapiel malego, trochę się boje.. dawno nie kąpałam takiego malenstwa
Malutki jest kochaniutki
Bartek pomaga mi we wszystkim, az czasem brak mi juz do niego cierpliwosci, ale muszę jesgo natarczywosc przebolec zeby nie czul się gorszy od brata.
A najlepsze co powiedzial mojej siostrze. Bo siorka zakochana tez w malym, jej chrzesniak, i maly zauwazyl i jej powiedzial: " tylko pamietaj, Karolek jest moj, nie oddam ci go "

Marina
wspolczuje Ci kochana tych kolek
pamietam jak walczylam z bartkiem na kolki, szczegolnie w pierwszym mscu, mam nadzieje ze teraz mnie to ominie...
caly czas pije wode zywca i mleko jak daje mu sztuczne to tez na zywcu... martwią mnie tylko te jego zaparcia, robi kupkę raz dziennie, dzisiaj jeszcze nie robil a powinien się oczyszczac....
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:00   #2626
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatko jak wychodziłam ze szpitala to miałam rozwarcie na palca i w sumie już minął ponad tydzień więc może coś jest więcej gin nie wywołał porodu bo mały zaczął współpracować ... wizytę mam 18 więc tydzień będę się toczyć jeszcze ... nie spieszy mi się do wyjścia małego bo praktycznie nie jestem na to gotowa, pranie czeka, końcówka remontu ..... ach ... jakieś przepowiadacze niby miałam ale teraz to chciałabym żeby mały siedział w brzuchu jeszcze te 2 tyg

ja też mam taki śluz jak budyń i jest go bardzo dużo, gin mówił że to początek infekcji ale nic nie dał ... może dlatego że mam to rozwarcie ? nie wiem, nic mnie nie swędzi więc nie narzekam

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:02   #2627
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem kochana moze warto brac

chwalilam sie wam ze po tej akcji z tesciowa co tak sie darla na mnie i od roznych mne qyzwala i maz murem za mna stana kupilismy auto chciala sie dolozyc podziekowalismy kupilismy za swoje to ogolnie chyba nareszcie zrozumiala ze mezulek gdyby mial wybierac wybral by mnie to jest mila grzeczna i mi w pupke wlazi i ogolnie monisiu to monisiu tamto a ja ja olewam i wiecie to skutkuje jest przemila a ja wredna sie ciesze ze jej w koncu pokazalam

Stary 2011-07-12, 18:03   #2628
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
pewnie że możesz brać bo chociaż trochę poprawi ph pochwy - a nie możesz podejśc do gina żeby Ci coś dał na niego? spróbuj kremu Clotrimazolum chociaż - bez recepty i zawsze załagodzi swędzenie chociaż

mam clotrimazolum, smarowałam właśnie. Jutro jadę do szpitala na ktg, ma być moja gin to jej powiem, zresztą pewnie i tak mnie bada jak tam szyja, i czy coś ruszy
To użyję lactovaginalu, nawet jakby się poród zaczął to nic się nie powinno stać?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:12   #2629
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Brida.wiem ze jestem glupia ze sie tak tym martwie ...chyba musze sobie drzemke zrobic, Bo inaczej bede siedziala I bol glowy przypaleta sie zaraz
Nie jesteś głupia, jesteś w ciąży
Wszystkie się tu martwimy, zastanawiamy i analizujemy każde słowo lekarza czy położnej, więc ja Cię doskonale rozumiem
Wiem też, że jak się w domu siedzi i myśli to można stacić dystans. Od tego także to forum jest, żeby swoje wymysły skonfrontować z obiektywnym poglądem innych.
Na pewno wszystko jest w porządku, gdyby był powód do niepokoju nie musiałabyś czekać do piątku. Swoją drogą ta położna mogła Cię trochę uspokoić
Stary 2011-07-12, 18:18   #2630
editka2022
Rozeznanie

wczoraj ogladalm program mamo to ja czy jakos taki byla rozmowa o karuzlekach dla dzieci i polecali karuzleki w stonowanych kolorach bez szalenstw,byly np same kremowe kroliczki z oczkami i noskliem ta polecali a druga jakies kremowe zwierzaki w niebieskie paski,najgorsza wedlug nich byla jakas droga mega kolorowa karuzelka,stwierdzili ze za duzo sie dzieje na niej jak dla takiego malenstwa,ja sie wogole zastanawiam czy jest sens kupowac jakakolwiek. Aha i kategorycznie odradzali uzywac chodzikow.wogole duzo fajnych rzeczy mowili w tym programie nigdy go wczesniej nieogladalam trafilam na niegojakas tak niechcacy.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

madziaranew ja nawet niewiedzialam ze lekarze czy polozne robia cos takiego ze mierza brzuch i na tym opieraja jakies tezy.Kazda kobieta ma inny brzuch np Brumek jest w tym samym tygodniu co ja a ma dwa razy mniejszy i u niej z dzieckiem wszystko w porzadku i u mnie wiec niemasz sie czym przejmowac wg mnie,choc ja lekarzem niejestem
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:23   #2631
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Ale wy pedziie z watkiem, znow naiera on tępa

wczoraj byla u nas polozna, a dzis czeka mnie kapiel malego, trochę się boje.. dawno nie kąpałam takiego malenstwa
A tak w temacie kąpieli - czym się wyciera takiego niemowlaka? Jakoś mi się wydaje, że zwykły ręcznik będzie zbyt szorstki - te super miekkie to w zasadzie nie wchłaniają wody - dopiero po wygotowaniu, jak już wcale takie miękkie nie są...
Stary 2011-07-12, 18:31   #2632
zanka205
Zakorzenienie

Marina ale Twój synuś już duży i jaki przystojny
Youyou cudne masz dzieciaczki, Filipek super starszy brat, a mała słodziutka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:37   #2633
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko jak wychodziłam ze szpitala to miałam rozwarcie na palca i w sumie już minął ponad tydzień więc może coś jest więcej gin nie wywołał porodu bo mały zaczął współpracować ... wizytę mam 18 więc tydzień będę się toczyć jeszcze ... nie spieszy mi się do wyjścia małego bo praktycznie nie jestem na to gotowa, pranie czeka, końcówka remontu ..... ach ... jakieś przepowiadacze niby miałam ale teraz to chciałabym żeby mały siedział w brzuchu jeszcze te 2 tyg

ja też mam taki śluz jak budyń i jest go bardzo dużo, gin mówił że to początek infekcji ale nic nie dał ... może dlatego że mam to rozwarcie ? nie wiem, nic mnie nie swędzi więc nie narzekam
to mogło coś ruszyć od tego czasu o parę milimetrów

mnie też właśnie na podobną wydzielinę mówił że to dopiero początek infekcji ale dał globulki Clotrimazolum mimo że tez mam już rozwarcie na palec więc nie wiem - ale chyba wie co robi. Bo też własnie mnie nic kompletnie nie swędziało.

A ja już chce się rozpakować gorąco mi, duszno, ciężko

dzisiaj coś podziałamy z tz-tem żeby Julcia się zaczęła zbierać do wyprowadzki bo po niedzielnej sesyjce jakoś jej wcale nie ruszyło ani trochę - pokręciła się trochę po wszystkim i to tyle było - a ja sobie nadzieje robiłam że coś się rozkręci.. ale za to tż się uspokoił bo bał się że ja zacznę rodzić tak zaraz bezpośrednio po albo jeszcze lepiej że w trakcie

Ja już chce na porodówkę
Cytat:
nie wiem kochana moze warto brac

chwalilam sie wam ze po tej akcji z tesciowa co tak sie darla na mnie i od roznych mne qyzwala i maz murem za mna stana kupilismy auto chciala sie dolozyc podziekowalismy kupilismy za swoje to ogolnie chyba nareszcie zrozumiala ze mezulek gdyby mial wybierac wybral by mnie to jest mila grzeczna i mi w pupke wlazi i ogolnie monisiu to monisiu tamto a ja ja olewam i wiecie to skutkuje jest przemila a ja wredna sie ciesze ze jej w koncu pokazalam
dobrze że teraz jak tż wrócił to masz spokój z teściową.
Cytat:
mam clotrimazolum, smarowałam właśnie. Jutro jadę do szpitala na ktg, ma być moja gin to jej powiem, zresztą pewnie i tak mnie bada jak tam szyja, i czy coś ruszy
To użyję lactovaginalu, nawet jakby się poród zaczął to nic się nie powinno stać?
powiedz jej o tym to na pewno coś Ci doradzi.

Czas edycji: 2011-07-12 o 19:27
Stary 2011-07-12, 18:51   #2634
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
"Dominik jest już z nami, way 3520g 56cm, 10pkt. Bólu nie pamiętam! Warto dla takiego szczęścia. Naprawdę."

To SMS od Nateczki

Potem dopisała że urodził się o 8.50. Ona sama czuje się dobrze,chociaż musieli ją trochę naciąć, ale że to nieważne

A jak pisałam do niej ook. 6 rano, to rozwarcie było dopiero na 3 cm i wolno postępowało. A potem poszło szybciuktko

ale zaskoczenienie

ogromniaste gratulacje

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dodaje obiecane zdjęcia kącika Dominika. Zastanawiam się tylko czy nie ściągnąć baldachimu Wydaje mi się mało męski
uroszy kącik
a co do baldachimu
musle że maluch nie bedzie jeszce miał dylematu czy jest meski czy nie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

[/COLOR]Nie wiem wydaje mi sie ze to hormony doprowadzaja do takiego stanu emocjonalnego ,przed koncem ciazy jest ciezki czas i na psyche siada.
Martwie sie o wszystko , o takie glupoty, jak tylko cos Tz wspomni , albo powie ze sie boi w zwiazku z jakas sytuacja , to ja juz noc I dzien z glowy , Bo siedze wpatrzona w jeden punkt I rozmyslam , co by tu zrobic aby bylo ok.

nie myśl tyle o negatywnych rzeczach
pomysl o maleństwie o szcesciu jakie was czeka

You you urocze twoje Skarby

konsumuje big milka w ramach cwiczen fizycznych
wklejam fotke mojego big milkowego brzucha

wygońcie mnie do jakiejs roboty...
bo usiadłam po pracy przy laptopie i nic mi sie nie chce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8 msc m.jpg (108,6 KB, 89 załadowań)
Stary 2011-07-12, 18:54   #2635
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziewczyny.... pewnie i tak pojadę na IP, ale muszę poczekać na męża, więc może w tym czasie coś mi poradzicie. Moja brązowa wydzielina zaczęła wyglądać jak świeża krew. Nie leje się ze mnie, ale jednak... czop? szyjka? Coś gorszego?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:57   #2636
kmat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny.... pewnie i tak pojadę na IP, ale muszę poczekać na męża, więc może w tym czasie coś mi poradzicie. Moja brązowa wydzielina zaczęła wyglądać jak świeża krew. Nie leje się ze mnie, ale jednak... czop? szyjka? Coś gorszego?
spokojnie pewnie to czop i może szyjka, jedźna IP i będziesz spokojna

telik ślicznie wyglądasz
youyou, zanka świetne dzieciaki super razem wyglądają
blondynkapoznan, marzena to co spotykamy się przed 18 lipca? dacie radę? co Wy na to? Ja z miłą chęcią wciągnę jakiegoś pysznego loda - w końcy to ostatni tydzień mojej ciąży

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-07-12 o 19:00
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:01   #2637
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agatka ma już kruzelke. Na razie jej nie widzi, ale słucha muzyczki. Muszę jej kupić ze dwie piłeczki do ping pong pomlować czrnym flamastrem i dodtkowo przywiesić
kup balony białe i czarne ja tak zrobie.

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
A tak w temacie kąpieli - czym się wyciera takiego niemowlaka?
no własnie ja zakupilam okrycia kapielowe z kapturkiem, teraz mysle po co mi to...???
za wielkie, za twarde. Kłade tylko na ,a wycieram tetrowa pieluszka, nawet nie wycieram, co osuszam bez tarcia.
A okrycia za wielkie i codziennie osikane wiec trzeba prac, teraz podkładam na przwijak takie małe ręczniczki z Ikei

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:08   #2638
aania_20
Zakorzenienie

Beatko, w trakcie to by mogło być ciekawe
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Stawiam na czopa ale dobrze że jedziecie.

telik, śliczny masz brzuszek

A w ogóle to byłam u Babonika dzisiaj, na krótkich pogaduszkach, tyle ile Adaś pozwolił Z Babonika jest bardzo ładna ciężarna

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:11   #2639
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
kup balony białe i czarne ja tak zrobie.

no własnie ja zakupilam okrycia kapielowe z kapturkiem, teraz mysle po co mi to...???
za wielkie, za twarde. Kłade tylko na ,a wycieram tetrowa pieluszka, nawet nie wycieram, co osuszam bez tarcia.
A okrycia za wielkie i codziennie osikane wiec trzeba prac, teraz podkładam na przwijak takie małe ręczniczki z Ikei
Dzięki
Ja korzystam z tego, że jestem za Wami i dopiero zaczynam z wyprawką
Stary 2011-07-12, 19:12   #2640
marzena_S
Zadomowienie

kmat, ja bardzo chętnie się spotkam z tymże pasuje mi jedynie piątek- co do godziny mogę się dostosować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości