|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
zanim cos napisałam to tysiąc postów sie pojawiło
Cytat:
Cytat:
a co sie potulisz z tz'tem to Twoje ![]() tym bardziej że potem wszystkie nas czeka długa abstynencja mój brzusio dziekuje za miłe słowka
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Przespalam sie no I juz sie lepiej czuje, Tz wrocil z pracy I przytulil , juz mi jest lepiej. Znalazlam dziewczyne ktora tez miala ten Sam problem I napisala mi ze wszystko bylo ok , ze ONI tylko sprawdzaja czy przez pepowine przeplywa prawidlowo tlen I krew. W piatek bede wiedziala, Tz twierdzi ze ostatnim razem napewno sie objadlam przed wizyta
.
|
|
|
|
#2643 |
|
BAN stały
|
Carmelko nie mam przerobionej jeszcze bo sie nie piekli.
A huśtawkę zakupiłam za pieniądze z moich aukcji ![]() Zrobiłam drugą turę ogórków kiszonych ![]() Więcej nie robię i najwyzej wszystkim wmówię,ze ich nie lubią ![]() Proszę Szymka by poszedł do Izy(spała w łóżeczku na brzuszku-monitor włączony) i sprawdził czy oddycha. Ten przyłazi i mówi,ze nie ale pierdzi. Za moment patrze jak moi wspaniali chłopcy są umalowani farbami od włosów po paznokcie ![]() Zalali zaraz całą łazienkę a do kąpieli wlali sobie olejek do kąpieli.Takze wszystko tłuste. Ciekawe co jeszcze dziś zrobia? Muszę iść w piecu napalić.I Izę wykąpać. T. pracuje od 5 rano do 22-23,to na niego nie ma co liczyc. Crazy ojej!!!! |
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
No bo tż na początku tchórzył że jak coś zaczniemy działać to tak się rozkręci że może nie zdąży mnie do szpitala dowieźć
![]() Że od razu mi wody pewnie odejdą i się zacznie akcja.. ech.. faceci mają wyobraźnię ![]() Ach to by było zbyt piękne tak ekspresowo urodzić - to tylko nasza Youyou miała takie szczęście
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w piątek zaczynamy 40tydzień ![]() no właśnie chce wykorzystać jeszcze póki można się poprzytulać bo potem to już połóg i obowiązkowa abstynencja więc tak jak piszesz - co się potulimy teraz to moje ![]() Teliczku - uroczo wyglądasz z brzuszkiem
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-12 o 19:40 |
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
telik ładna ciężarna Z CIEBIE. ![]() Była u mnie mama. Teściowa przy niej to taka jest dla mnie pieszczotliwa i dobra ze oh i ah, ale mnie wkurza takie cuś. Paranoja. Potem odprowadzałam mamę i na dworze chwilę we 3 rozmawiałyśmy o porodzie, świeczki w oczach miałam, myślałam że ryknę jak lew tylko płaczem. Nie wiem co mi się dzieje? madziara miałam pisać, olej to gadanie z mierzeniem brzucha. Jakieś brednie dla mnie. Nie masz się co martwić. nerola oj wesoło u Ciebie, pewnie masz czasami dosyć tej dzieciarni słodkiej. Niezłe urwisy. Teksy Szymka- rozwalił na łopatki. Beatka mam nadzieje ze u mnie nie sprawdzi się teza jak mamy rodziły...bo ja tydzień przenoszona jak i cała reszta mojego rodzeństwa. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-12 o 19:40 |
||
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
moje malenstwo chyba jablek nie lubi bo zjadlam dwa takie swiezutkie z pola i malenstwo ma czkawke
|
#2649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
dziś pisałam z jedną sąsiadką - fakt - mieszka 4 domy dalej ale gadamy na FB Cytat:
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
ja juz leze w lozeczku i czekam az 23 minie i mezus z pracy wroci
![]() Mysle ze synek sie nie obrazi ze tata do niego zaglada
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wieeeelki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo łądnie wyglądasz w tej ciąży! Serio serio madziaranew - Ty chyba jesteś jedyną dziewczyną na naszym wątku, której mierzą brzuch tą metodą... Dziwne to i chyba nie tak miarodajne, więc nie przejmuj się. Na pewno wszystko jest OK
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-12 o 20:25 |
||
|
|
|
#2654 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo łądnie wyglądasz Cytat:
|
||||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejne nowinki od Natki i jej synka: ona troszkę już wypoczęta i coraz lepiej się czuje, on cały czas bardzo ładnie ssie!
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
nie jedyną. jeszcze ja i Stronczek mamy tą "przyjemnośc". jasne że nie jest to miarodajne, przecież czasami możesz zjeśc coś co cię rozepchnie trochę i wynik jest sfałszowany. aj oni tu mają dziwne metody, szkoda gadac.
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej się nie martw, madziara
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
madziaranew - jakby kazda babak miala brzuch wielkosci tc to ja bym byla w 50 tc a brumek w 16tc
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos - wczoraj ta moja ginka jak robiła USG to mówi: "A wie pani że macica już jej sięga dotąd?". I pokazała na okolicę tuż pod mostkiem, prawie na równi z biustem ![]() A ja mówię, że wiem, bo ostatnio jak coś zjem to muszę stanik ściągać, bo mnie uciska na żółądek ![]() I faktycznie, ten żołądek to już do granic przyzwoitości jest uciśnięty i zepchnięty gdzieś, bo nawet jak wypiję duży kubas herbaty, to tak mnie rozpiera, jakbym 3 golonki pożarła
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-12 o 20:44 |
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady Was nadrobić - jestem kilka dni do tyłu. Mąż ma urlop, więc korzystamy z resztek wolności
![]() Gratulacje dla noworozpakowanych mam!!! Ale Was dużo Nawet Zmalowanej w końcu się udało![]() Ja zrobiłam w międzyczasie pranie Dzidziolowych rzeczy i przy okazji dowiedziałam się od teściowej, że jak się małe urodzi, to będzie trzeba raz albo dwa razy w ciągu dnia włączać pralkę! Aż się wystraszyłam, bo skąd ja na proszek pieniądze wezmę![]() A i padło jeszcze pytanie, czy kupuję specjalne garnki dla dziecka, bo w czym ja będę smoczki wygotowywać?![]() Ciekawe, czego się jeszcze dowiem? Dzisiaj też pojechaliśmy na dzień otwarty w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Zawsze to człowiek bardziej zorientowany
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie ktore karmia MM, dopajacie dzieci herbatka koperkowa ??
dzis polozna mi tak powiedziala, ja nie dopajalam niczym, ale nastraszyla kolkami i polecialam po herbatke
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze trzeba pusta pralke zapuszczac...drugie - a ile tych smoczkow ze az garnkI trzeba kupowac? ja moj zalewalam wrzatkiem w kubku od kawy i starczało. plesniawki dostal dopiero jako złobkowiec, wiec pewnei skads sie przypałetały albo inne dziecko jego smoczek lizało...
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
normalnie mam doła i ryczę jak głupia.... pokłóciłam się z TŻ, synek jak zwykle rzucił na mnie focha i znowu powiedział że mam sobie iść(kazałam mu ręce umyć przed kolacją), ponieważ cały dzień tak się do mnie odzywał to kazałąm mu samemu zasypiać (a sama z żalu zamknęłam się w pokoju i ryczałam) no i du...a.... czuję się beznadziejnie oni śpią a mi przykro i tylko wyć mi się chcę
marzena u mnie piątek raczej odpada ale dam znać dokładnie jutro wieczorem carmela poczytaj o herbatkach ale są różne opinie one często działają wzdymająco i jedni zalecają inni odradzają, ja nie stosowałam, jak będzie się chcialo pić to lepiej daj wody.... nie przyzwyczaisz malca do słodkiego... mój syn ma 3 lata i nie wie co to herbatka... wolę mu dać wodę albo sok mamad1 jak będziecie na tetrzze to pewnie pralka chodzi codziennie... ale to chyba TWoja tesciowa była na tetrze , garnek ja raz na jakiś czas wygotowywałam butle i smoczki w zwykłym garnku któru używam do gotowania
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-12 o 21:16 |
|
|
|
#2666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KOCHAM JE!! Cytat:
a żeby nie było kolek ( w sumie jak będą to nie ma lekarstwa) to będę masować brzuszek po każdym jedzeniu i smarować koło pępka albo olejkiem albo maścią kminkową... |
||
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak Ty wytrzymasz z taką wariatką pod jednym dachem? wywiozą Cię w kaftanie. Teściowe to są zołzy. |
|
|
|
|
#2668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to witaj w klubie. Mnie ostatnio moja Szwagierka tak pocieszala. Stwierdziła wręcz ze za optymistycznie do wszystkiego podchodzę i sie przejade. Ze będzie cieżko i nie dam rady. Nooo zesz.....wkurzylam sie. Mamy tu ciężka sytuacje bo jesteśmy sami. W razie czego nie ma pomocy. Cała nasza rodzina jest w Polsce. Znajomych takich bliskich tez nie mamy, jacyś tam są ale w razie W nie ma nikogo. Ja staram sie myslec pozytywnie. A ona mi wprost NIE DASZ RADY !!!!!! budujące co??? Także doskonale Cie rozumiem. Tak samo jak ty martwię sie, co będzie dalej. Chciałabym jak najlepiej. I uważam ze to jest dobre bo oznacza ze jesteśmy swiadomymi ludźmi, którzy wiedza na co sie porywaja. Ze dziecko i opieka nad nim to nie zabawa. Ale sami tego chcieliśmy i gdybym nie czuła sie na siłach to bym sie na dziecko nie decydowała. Ja wiem ze będzie dobrze i jeszcze im wszystkim pokaże. Ty rownież i trzymam za Was kciuki. A ludzi nie słuchaj. |
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Natka GRATULACJE
![]() Juz mamy tyle wątkowych dzieciaczków-aż miło ![]() Ja dzisiaj po pierwszej turze prasowania i wymiekam....planujecie ZAWSZE prasowac ubranka dzidzi? czy tylko na początku? Julka osotanio bardzo intensywnie się rusza, napiera na szyjkę i mam małe skurczybyki-raz to nawet złapałam sie za cipkę taki mnie skurczyk dziwny dopadł. Nogi jak były spuchnięte tak są, a w domu ciagle robota robota i jeszcze raz robota
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

albo jeszcze lepiej że w trakcie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

??

zębole