|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
ja też uciekam do łóżeczka. Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
hejka
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() dobrej nocki ![]() ja dziś też dzwoniłam do szkoły rodzenia, zaczynam 5 sierpnia i jest cykl 5 spotkań, tylko kurcze o 17tej się zaczynają wykłady, a mój mężus pracuje do 17tej a ciężko u niego z urwaniem się wcześniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie
![]() Szyjka nadal 2,5 cm, ale mam się dużo oszczędzać - znaczy standard, zero miziania (choć ostatnio udało mi się męża namówić żebyśmy zgrzeszyli ![]() ![]() Może coś uda mi się Was jeszcze nadrobić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym mówiła, że jeść nie wolno, ale warto z wodą z koreczkiem przemycić landrynki i je sobie ssać ( o ile się nie ma cukrzycy ciążowej albo położna nie zabroni). Mówiła że te podpachy wielkie belli 2paczki najlepiej, żeby nie bawić się w cieńsze bo nie ma sensu lub w domu. Że najlepiej pakować się w kilka toreb. Jedna z tym co na już ( tzn piżama, klapki, kosmetyki, woda, itp.) + rożek i jakieś jedno przebranie dla maluszka a resztę która nie jest potrzebna do porodu zostawić w aucie gotową w innej torbie i niech tż doniesie( chociaż u mnie niby w swoje ubierają na początku więc swoje zakładam dopiero jak jestem już na chodzie i już mogę się zajmować maluchem ). I faktycznie, ja chciałam latać z jedną wielką a ona mówi że nie ma sensu, bo jak się stesuje człowiek, odsyłają go to lepiej mieć jedną z niezbędnikami a resztę w aucie. Że ZZO nie zawsze się dostaje, trzeba pytać czy anestezjolog stały czy na kilka szpitali. Bo nawet jak mówią że dla każdej znieczulenie to jak anestezjolog jeden to jak będzie miał operację, reanimację itp to można się w dupę cmoknąć.Ja bym mogła bo we wrocławiu to taki dla kilku na raz ![]() Niby banały, ale ja o tym w ogóle nie pomyślałam ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-12 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
cotka w sumei nei banały bo ja tez nei wpadłabym na to ze do porodu rzeczy sobei osobno przygptowac, a tak to chyba tak zrobie do porodu w reklamówie reszta na potem w torbie albo coś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() A z cebulką i czosnkiem zazdroszczę. Ja co prawda zgagę solidną mam dopiero 2 dzień i liczę, że minie! A kg Asiu też miną ![]() Z tym ułożeniem i ruchami, to patrzę kochana, że Ty jesteś miesiąc po mnie. Ja miesiąc temu też nie miałam takich mocnych ruchów, gin też ruchów nie kazał liczyć, więc serio nie ma czym się przejmować. A ułożenie faktycznie może się zmienić. Który dokładnie masz tc? Poza tym usg chyba też trochę przekłamuje. Dobrej nocki. Cytat:
Aha i odpisałam Ci na K. Cytat:
![]() Cotka Ty to masz konkretną tą szkołę. A ćwiczycie tam też?? Aa2 a jak z Twoją szkołą? Miałaś dzwonić, zapisać się i co w sumie wyszło?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 |
Rozeznanie
|
Witam i melduję się po usg - wszytko jak najbardziej w porządku, pomiary w normie, wody płodowe też, i mały już w ułożeniu "podłużnym-główkowym". Waży już 1795 gr
![]() Jeszcze przy okazji usg miałam okazję poznać kolejną opinię lekarza ginekologa na temat cukrzycy/nietolerancji glukozy w ciąży. Moją ciążę prowadzi inny gin, a inna ginka robi usg. Jak dziś z TŻ-em weszliśmy do niej to od razu na wstępie powiedziałam, że mam podejrzenie nietolerancji glukozy i robię pomiary glukometrem - chciałam żeby może jakoś wyraziła swoją opinie na ten temat i przy okazji zrobiła usg również pod kątem takiego zagrożenia. Zapytała się o to jakie miałam wyniki po krzywej i jak jej powiedziałam, że w górnej granicy normy czyli 138mg, to mało mnie nie wyśmiała i stwierdziła, że jak norma to norma i skoro jest do 140mg to tak jest i wg niej nie ma żadnych podstaw do mierzenia glukometrem itp... I tak czy inaczej, jak zrobiła usg to po raz kolejny powiedziała, że nie widzi tu żadnych zmian spowodowanych ewentualną cukrzycą i w ogóle jakaś wielce zdziwiona była tym mierzeniem cukru... Ja oczy w słup, ale OK - widać raz jeszcze co lekarz i region to inne podejście... ![]() Będę rodzić w szpitalu w którym pracuje mój gin, a położnej nie wynajmujemy ![]() aa2 - gratki z udanej wizyty ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- agnieszka 0605 - gratki z wizyty ![]()
#4419 |
kosmitka
|
Anetika i Tobie gratulacje z powodu udanej wizyty i dużej dzidzi!!! Z tą glukozą faktycznie jakieś cuda, skoro miałaś w normie, nawet w górnej granicy, ale w normie, to w sumie na logikę nie powinno być powodu do niepokoju. Ale co lekarz, to inna wizja.
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do szkoły to wiekm juz ze tam w szpitalu gdzie chciałam jezdzic jest 20 zeta za wizyte wiec to plus dojazdy ponad 25 km to sie nei opłaca, wiec chyba we wrzesniu pójde na ta darmowa ale nei w szpitalu(moja klienta prowadzi ) a jak nie to nie bede sie przejmowac gadałam dzis z ta połozna i powiedziałam ze na szkołe byc moze nei pójde itd to powiedziała ze z nia jakby co tez moge pogadac wiec mniej sie juz przejmuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz co, u mnie to było tak, że na stronie szpitala są podane godziny tzw. dni otwartych - właśnie wtorki. I dziś się wybraliśmy, w sumie około 15par było, oprowadzała nas położna z tego szpitala, a na koniec odpowiadała na pytania. Nie wiem jak się to odbywa w innych szpitalach.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to te ćwiczenia takie męczące, że aż tak mocno Cię boli? ![]() pogadaj z gienkiem o tym porodzie, żebyś wiedziała na czym stoisz. i jak on sobie to wyobraża. Cytat:
![]() ![]() ![]() pogrubione --> ![]() poszliśmy z psiurem na spacer i nasz siłacz 9kg rozwalił nam smycz- to już kolejna na jego koncie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Anetika gratki udanej wizyty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | ||||
Zadomowienie
|
wróciłam jak pisałam.. doszłam do siebie,trochę poczytałam . mój mąż jest niesamowity... podniósł mnie na duchu bardzo.. a teraz ja odważyłam się napisać do kuzynki..bo wcześniej z jej mężem przez tel rozmawiałam.
ciężko im.. widzę ,że nie ma takiego szału radości w ich głosach,sms-ach.. ale wiem ,że napewno młody będzie kochany i jego rodzice zrobią dla niego wszystko co się da. narazie są w fazie badań.. więc sami niewiele wiedzą. 3mam za nich kciuki. a jak będzie to napiszę napewno tutaj. a ja dzisiaj miałam taki super dzionek do popołudnia. lepiej się czułam.wróciłam z pracy wcześniej.. i wybrałam się z koleżanką na spacer nad morze... jak na irlandzkie warunki było ciepło i nie wiało...więc nawet nogi zamoczyłam w wodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i kciuki,żeby się obrócił dzidziuś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
no ja wierzę,że Nasze dzieciaczki będą zdrowe i silne ![]()
![]() |
#4424 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobra ja zmykam miłej nocki mamuśki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
kosmitka
|
Aa2 super, że masz taką położną, taka rozmowa raczej więcej da, niż zbiorowe lekcje. Jesteś Asiu więc 5 tygodni np. za mną, mój mlody 5 tygodni temu nie był tak aktywny jak teraz. Rozkręcał się dopiero
![]() Moonik też własnie słyszałam o pampersach dobre rzeczy, a o hugiesach złe. I tylko ostatnio 2 mamy miały przeciwne zdanie, co mnie zaskoczyło. Wyboru szpitala zazdroszczę. A gina będę cisnąć na następnej wizycie i tyle. Niezły ten Wasz psiak ![]()
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Nie mam porównaniaz innymi , ale wydaje mi się że fajna ta szkoła nam się trafiła.Mamy ćwiczenia. Z tż. Co prawda oni to tam są żeby się powygłupiać i żeby raźniej było chyba
![]() ![]() Poza tym warto wybrać szkołę rodzenia pod szpital który się sobie upatrzyło ponieważ ta nasza babka opowiada nam o zwyczajach i wszystkim dokładnie na podstawie tego szpitala. Aż zaczęłam się zastanawiać na gazem rozweselającym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Zakorzenienie
|
anetika, aa2, archinta - super, że i Wasze wizyty się udały
![]() ![]() ![]() kasiuleczkakuleczka tak dla samej siebie możesz sobie zrobić badanie Hemoglobiny glikoryzowanej Hgb A1C, ono pokazuje czy nie byłaś zbyt przecukrzona w ostatnim czasie (spr sobie na necie dokładnie). Ja robiłam i koszt ok. 30 zł Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale o tym,żeby się popakować w kilka toreb nie pomyślałabym. A dziś widzieliśmy jak przyjmowali do porodu laskę- miała taką wielką walizkę na kółkach spakowaną ![]() Cytat:
![]() ![]() kurde co lekarz to opinia, nie mogliby ustalić jednego określonego kryterium dla wszystkich?? A tak to niepotrzebnie denerwują ludzi ![]() Czy Wy też chodzicie tak baardzo wyprostowane? Dziś mi mąż zwrócił uwagę, że idę jakby lekko się odchylając nawet do tyłu ![]()
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
aaaa i lulek
![]() ![]() ![]() ![]() uciekam spać, buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka, dałaś radę bez lusterka ?
![]() Wow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
kosmitka
|
Cotka, to jednak jestem w Trzecim Świecie. Najlepiej chodzić do szpitala, gdzie chce się rodzić, to fakt, tylko u nas odległość i codzienne dojazdy są ograniczeniem - taka szkoła kosztowałaby nas jakieś 700 zł
![]() Aga ja umiem inaczej. Na busza. ![]() ![]() A co do 4200 gram to jestem niebezpiecznie blisko, jeśli gin się nie myli. Ale nastawiam się, że sama dam radę. To chyba też się zmienia, bo moja mama urodziła mnie o wadze 4,5 kg. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Moje lusterko pod prysznic nie wejdzie. Zostaje ten caly czuj. I mąż.
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt kochane
![]() A co do klapek to ja też chciałam tanie, ale i tak pewnie bym brała do domu bo w sumie ja to zaraz do wszystkiego mam jakiś sentyment ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Na necie piszą że jak dziecko większe niż 4,5 to cesarka. Ale patrząc na lipcówki to u nich chyba żadna nie przekroczyła tej wagi. A pewnie nie jedna rosła itp. Poza tym wydaje mi się że wąskie biodra też dadzą radę. W końcu każda miednica się przygotowuje i rozszerza. Ancia, no nic nie poradzisz, daleko jest to my Ci wszystkie opowiemy co wiemy i jakoś to sklecisz a resztę popytasz na forum szpitala albo może na wizażu ktoś tam rodził i powie coś tam ![]() Nie boisz się męża? Co prawda golą się prawie codziennie ale kurcze ja i tak walczę póki mogę sama tak się go boję ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-12 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecna smycz z Hiltona, wszystkie typu flexi. Poprzednie nie pamiętam jakiej firmy, ale też nie były najtańsze. Chyba musimy kupić taką zwykłą smyczkę nierozwijaną, żeby mieć w razie awarii
![]() |
#4434 |
kosmitka
|
Cotka mąż jest opanowany. On się gorzej boi niż ja
![]() Bardziej liczyłam na to, że szkoła przyda się mojemu małżowi, że dowiem się czegoś więcej o pielęgnacji itp. Może po 1 spotkaniu nie będę się nastawiać, zobaczymy co dalej. Dali nam dzisiaj mnóstwo próbek, ulotek, książek, a do tego kosmetyki, butelka, herbatki - to było pozytywne ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Moonik właśnie też mam flexi, tasmową i mój wariaat jeszcze nie zdołał jej porwać ![]()
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-07-12 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do tego chodzenia baaardzo wyprostowanego to ja tak mam i TŻ śmieje się, że kij połknęłam ![]() ![]() Zmykam do wyrka - miłej nocki mamusie ![]()
![]() |
#4437 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() czuję że za tydzień będzie z lusterkiem..tylko tak ciężko pod prysznicem ![]() ![]() idę spać...buźka dla Was... i pogłaskajcie brzuszki ![]()
![]() |
#4439 | ||||
Zakorzenienie
|
nie jestem sama
![]() Cytat:
![]() mój to sie nie może doczekać, kiedy będzie mógł mnie tam ogolić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() obrożę mamy tą samą od początku, coś z tymi smyczkami nie mamy szczęścia heh ![]() Cytat:
![]() hehe ja tak samo, zwykle lekko przygarbiona a teraz jakby z kijem ![]()
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielkość brzucha to sprawa indywidualna i zależna od wielu czynników, więc nie wyliczałabym na tej podstawie terminu porodu itp ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- moonik- No widzisz ![]() ![]() ![]() Ancia dotarłam. U mnie miałam pokazane jakie ćwiczenia mamy robić i robiłyśmy po ok 5-10 serii ok pół godziny, bardzo przyjemnie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-12 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.