|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
hej kochane..
Powracam z nowym kompem .. A wlasciwie to z I Mac ![]() Tz zaszalal i zakupilam.. Narazie dochodzimy jak sie go uzywa bo to calkiem inna bajka niz normalny komp... ![]() Poza tym mialam 2 dni gosci (z dwojka dzieci-> 1,5 latka i 3 miesiace) i jestem wykonczona po ich pobycie... dom jest tak brudny jakby przeszlo tu stado krow ![]() ladu... tylko ze mocy nie mam wcale ![]() ![]() Do nadrobienia mam 20 stron ![]() ![]() no to ide czytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cotka ćwiczenia tak z 45 minut i 15 minut pogadanki. Oddychanie podczas ćwiczeń, więc nie wiem, czy się liczy. Ale obolała jestem
![]()
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
A u mnie mówiły, że nie trzeba pampersów z dziurką bo i tak się mogą przesunąć i faktycznie lepiej brać normalne i podwinąć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Doczytalam ze pisalyscie o wielkosciach dzidzioli..
Moj Alan byl spory --> 4240 g i rodzilam sn...\I powiem Wam ze bylo baaardzo ciezko bp niestety ale moj kanal rodny blokowal malego , lekarze sie przeliczyli widzac mnie wysoka 174 cm i wazaco do porodu 93 kilo babe i niestety ale nie wzieli pod uwage tego ze w srodku moge byc zupelnie waska i moglo sie stac przez nich nieszczescie i maly mogl sie niedotlenic lub co gorsza udusic (dostal tylko 6 agp po ur. ![]() Na szczeswcie wszystko sie skonczylo ok.... A znowu moja kolezanka ,wzrostu 165 cm, drobniutka , waska w biodrach itd. urodzia naturalnie dziecko co wazylo 5100 g ( ona miala cukrzyce ciazowa ktora nie zostala wykryta i\przez to maly tak przytyl) i ta kolezanka sie uwinela z porodem w 8 godzin... i mowila ze nie bylo az tak strasznie (no ale fakt ze wziela zoo chyba ja uratowal) Takze mi sie wydaje ze to nie jest tak ze ta budowa wewnetrzna kobiety pokrywa sie z zewnetrzna.. Moze byc tak ze malym i chudym mamusia bedzie latwiej rodzic niz tym z duzymi bioderkami.. .. ide czytac dalej..... ledwo pprzyszlam i sie madruje co... ![]() Ale ja tak Wam pisze co widze i doswiadczam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sok pomidorowy, ble :P pomidory uwielbiam, ale soku nie rusze, dziwne to ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehhe kochana odgruzowuje można powiedzieć ![]() ![]() tak samo szafka przy biurku - jak coś było potrzebne na studia wiadomo, drukuje się tego więcej, część rzeczy niepotrzebnych, a jak wracałam z zajęć to pach tym na półke, bo będe sie z tego uczyć do egzaminu, potem do egzaminu jeszcze się robiło jakieś ksera itd a po egzaminach chce sie zapomnieć o szkole i nie myśli się o sprzataniu półki ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nie wiem jakie pierwsze pampersiaki kupie, jakies new borny jakie się tma trafią w sklepie w najbardziej rozsądnej cenie ![]() kochana będziesz rodzić w terminie i na spokojnie sobie do lekarza dojedziesz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z brzuśkiem i pępkiem to chyba obojętne czy wypukły czy nie, dużo zależy od tego jak jest zawiązany. Mnie to się wydaje że też zależy jak dzidzia się ułoży ![]() ![]() właśnie muszę sobie dzisiaj zmierzyc obwód ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() podobno jak jest ponad 4 kg to cesarka, no ale chyba też zalerzy od postury rodzącej i od tego czy się jest pierworódką czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() większość z Was pewnie jeszcze słodko śpi ![]() ![]() Miłego dzionka ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-13 o 06:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Jak ja uwielbiam ten stan po wizycie u lekarza, kiedy wszystko jest w porządku - dzisiaj wstałam z super humorem i nie mam zamiaru szybko go stracić ![]() Odwiedziła nas wczoraj siostra TŻ i oczywiście pochwaliłam się pięknym zdjęciem buźki naszego malucha. Chyba nikt poza mną nie rozumie jak można zachwycać się małym kosmitą na zdjęciu ![]() ![]() Kurcze, spojrzałam na usg mojej szyjki, bo lekarz nie powiedział mi ile ma - 4,29cm!!!! ![]() Agnieszko super, że się nie skraca szyjka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ___ Ja przy pierwszej ciąży miałam cc, bez prób sn, po prostu ginka dała mi wybór (bez $ żeby nie było spekulacji ![]() ![]() Teraz nie wiem jak będzie, ale najbardziej boję się takiego porodu 2w1 ![]()
![]() |
#4449 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a z nietolerancją to faktycznie zależy od lekarza...moja rodzinna tez uważa, ze takie cukry jak ja miałam na początku (150-160) to jeszcze nie jest zle - a diabetolog juz przy 125 maluje mi wykrzykniki w książeczce ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Melduję, że zarwałam wczoraj lóżko ![]() ![]() A tak poza tym wszystko ok ![]() Zależy. Moja kuzynka urodzila w zeszłym tygodniu córkę 3800 przez cc. Mój Gin mówił, że od 4200 jest już wskazanie do cc. Wskazanie, nie jest traktowane obligatoryjnie, że 4200 to cc, a 4150 to naturalnie. Na cc składa się wiele czynnków. Co do mojego tp., to oczywiste, że wielkośc brzucha nie ma znaczenia. Jednak jak pisalam jakiś czas temu, złożylo się wiele czynników żebyśmy mysleli, że nasz tp. jest mocno w " " ... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Anetika Gratuluje wizyty ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Kellysss I Mac no no technika prosze proszę ![]() U mnie wystarczy, że jest chrześnica Alicja i wszędzie są łapki...Powyciągane moje "blyskotki" i ogólny chaos ![]() ![]() ![]() I zgadzam się odnośnie tego co piszesz o cc.. Mądrze prawisz mądrze ![]() Cytat:
![]() ![]() A Twój zachwyt Kochana zdjęciem dzieciątka jest całkowicie uzasadniony ![]() ![]() I mowiłam "o tu jest tu, no jak możesz nie widzieć" ![]()
![]() |
#4451 |
Zadomowienie
|
gratuluje wszystki wczorajszych wizyt
![]() ja dzis miałam wizyte niestety nie widziłam mojej kruszynki ale za to słyszałam jej serduszko ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() ![]() co do wielkości dzieci i porodów - kumpela z pracy urodziła sn synka 58 cm i 4850!!! i zyje więc jest oki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
e to spoko w tej SR, zobaczymy co w mojej bo dziś pierwsze zajęcia ![]() ja tez mam flexi, taśmową już 2,5 roku dla psa do 30 kg chyba, lotów kilka zaliczyła ale się sprawdza. aha flexi daje 2-letnią gwarancje na smycze. a co do szyjki, na ostatnim usg 29 czerwca gin powiedział, że moja ma 5 cm! ciekawe czy dalej bez zmian... fajnie wam, ze dzidziulki widziałyście, ciekawe czy gin mi jeszcze usg zrobi ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-13 o 09:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
KWC
|
Gratuluję wszystkim dobrych wieści od lekarzy
![]() Miałam dzisiaj sen, że poszłam do szpitala na poród, męczyłam się i męczyłam, w końcu połoznik zrobił mi USG i stwierdził "Przykro mi, pęcherzyk ciążowy się wchłonął" ![]() kellysss ile taki MAC kosztuje?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4455 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zrobi jeszcze usg napewno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4457 | |
Zadomowienie
|
Witam Was =)
Cytat:
Pisałyście o obwodach brzucha, Ja mam 105 (mierzony w piątek). Dla Mnie to strasznie dużo, a każdy mówi że mam mały (ale pogadałam ze znajomą i stwierdziłyśmy że to dlatego że nie przytyłam wogóle po bokach i że jestem wysoka) =) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Wtajemniczenie
|
W jakim magazynie przeczytałam:
"Od niedawna mozna kupić w Polsce żel (Dianatal), który - co zostało udowodnione w badaniach - skraca czas porodu i ułatwia go. Żel wprowadza do pochwy położna. Tworzy on warstwę poślizgową, która zmniejsza siły tarcia, przec co dziecko łatwiej przesuwa się przez kanał rodny. Dzięki temu poród jest szybszy i bardziej konfortow, mniejsze jest ryzyko urazów. Wypróbowanie trzeba uzgodnić wcześniej ze szpitalem. Koszt takiego żelu tutaj jest napisane 400 stówki. Nie wiem ale sceptycznie się odnoszę do takich wynalazków a Wy? ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- A mój Tż przeczytal o tym żelu i sie pyta czy nie możemy kupić durex play żel ![]()
#4459 |
Zadomowienie
|
Malgosia akurat przed chwilą o tym czytałam =)))
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Spray powal mnie twój sen hehe masakra miałam ambitny plan posprzatac dzis jedna szafe ale jakos mi sie nie chce-zmobilizujcie mnie jakos hi ![]() była niedawno tesciowa i przywiozła nam cała zgrzewke coli w puszce -jezyk mam juz po pas a ona ciepła i takiej nie lubie-na pewno wypije jak tylko sie schłodzi ![]() jak u was pogoda? u mnie słoneczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
Gdybym nie miała co zrobić z taką kasą, to bym skorzystała. Ale nie wierzyłabym że to jakoś pomoże, ale napewno by nie zaszkodziło
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- U Mnie jest boskie powietrze (nie wiem jakie, poprostu boskie) i żałuje że nie jestem na działce =/ te lato całe spędzę w domu, może tylko na któryś weekend wyjadę =/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
kosmitka
|
Cotka tak wczoraj myślalam o tych klapkach pod prysznic, nie wiedzialam jak to skomentować. Mi by nie przyszło na myśl, żeby je wyrzucić i nie wiem, czy wyrzucę, jakoś ta argumentacja do mnie nie przemawia
![]() ![]() Cytat:
Mądrą masz tą szkołę, podszkolisz nas troszkę ![]() Acelinko 1500 zł za położną to na pewno nie mazurska cena, tu są biedni ludzie. To widać nawet po sklepach z zaopetrzeniem dla noworodków - wózków zagranicznych marek nie uświadczysz, same polskie, tanie. Żyje się biednie i nikt drogich rzeczy nie sprowadza. Z wózkiem na 90% zdecydujemy się na roan maritę zamiast emmaljungi, na tak krótki okres powinna wystarczyć, a potem najwyżej zmieni się na lżejszą spacerówkę. Pozostaje kwestia fotelika, tutaj jeszcze nie wiem, pewnie maxi cosi. Masz szczęście z tą sąsiadką - położną. Ja spróbuję umówić się z położną ze szpitala, w którym pracuje mój gin, może to też zwiększy moje szanse na przyjęcie do tego szpitala. I dowiem się przynajmniej co nieco o przebiegu porodu w szpitalu, potrzebnych rzeczach. Z odgruzowywaniem mam podobnie, pewnie to dziwnie brzmi, ale Ci zazdroszczę, chciałabym ogarnąć te swoje bałagany, ale przez remont jestem zblokowana ![]() Szkoła rodzenia darmowa. Mój chłopina patrzył i komentował. ![]() ![]() Aiszka22 Ty masz gigantyczną tą szyjkę ![]() A kiedyś też nie rozumiałam zachwytów nad zdjęciem z usg, ale jak widzę to z twarzyczką, to aż mi się ciepło robi. I dla mnie to najpiękniejsze zdjęcie, twarz na świecie ![]() Spray niezły sen. A gdzie Ty się podziewasz, juz pytalam o Ciebie??? Indygo gratulacje z okazji 30 tc!!! Co to znaczy "zarwałam"? Pękło??? I dwa pytania mam przy okazji - jak was uczą w SR w temacie parcia? na wdechu czy wydechu? U nas pokazywała by nabrać powietrza w płuca, zatrzymać i przeć, takie ćwiczenia wczoraj robiła. A w książkce, jaką kupiłam - rodzić po ludzku czy jakoś tak - jest zapisane, by przeć na wydechu. Podobno to oszczędza krocze, inne organy. I że nie wypadnie coś tam ![]() A w innej z kolei książce wyczytałam, że w ciąży można (czy też zalecane jest) picie herbatek laktacyjnych. Któraś to praktykuje??
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Wtajemniczenie
|
Akurat tak się składa, że ja też nie mam wolnę gotowki
![]() Cytat:
![]() Kola ![]()
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Czytałam o szpitalu gdzie chciałam pójść i jest tam informacja żeby nie wnosić toreb i walizek, tylko rzeczy w plastikowych torebkach... Wyobraziłam Sobie Siebie z parunastoma plastikowymi torebkach i zaczęłam się śmiać =) ostatnio mam dziwne humorki, bo się śmieje z niewiadomo czego
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Rozeznanie
|
Hej, u mnie też szykuje się piękny dzionek!
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4466 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak nie posprzatasz to coli ci nie damy ![]() ![]() ![]() ![]() żartuje nie sprzataj tylko siedz z nami na wizazu ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak wogóle to dzień dobry mamuśki ![]() co robicie dziś na obiad, bo nie mam za bardzo pomysłu? u mnie dziś cieplutko ale pochmurno, pewnie wieczorem będzie burza:/ muszę się zabrać za prasowanie, ale mi się nie chce ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-13 o 10:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
Ancia
Pod prysznic mam japonki takie za 5 zl, które zabierałam na basen. Z jednej torby zrobily się dwie, a ja nie mam nawet tej jednej ![]() Ja spakuję jedną. Najwyżej w osobnej reklamówce dam rzeczy do porodu a w innej na pobyt. W domu zamierzam przygotwać reklamówkę z karteczką "na wyjście" dla mojego Tż bo jak leżalam w lutym to mi na wyjście przywiózl letnie adidasy ![]() ![]() Bardzo dużo 1500 za położną... A najgorsze jest to, że przecież opieka nalezy się nam za darmo ![]() My też jeszcze remontujemy - ostatnie podrygi - jutro montują ta szafę w końcu, Tż skończy przedpokój i moge powolutku sprzątać, a potem to już szaleństwo zakupowe bo bedę miala gdzie to pochowac ![]() A zarwalam znaczy wyskoczyło w połowie z takich jakby szyn czy czegoś i wylądowałam dupą w dziurze... ![]() ![]() Z powodu tego remontu śpimy na rozkladanej sofie w salonie ![]() Nie wiem Kochana jak to jest z oddychaniem podczas partych.. Ja z tych co zdają się na rady mam które już urodziły i na pomoc położnej podczas porodu ![]()
#4469 |
kosmitka
|
Małgosia mój małż też będzie miał spakowane i opisane torby, bo on również gotów przynieść to, co najmniej odpowiednie
![]() ![]() Te stawki 1500 zł to chyba za położną w Warszawie, chociaż podobno pani z reklamy - żanet k. bierze 2,5 tys ![]() I gratulacje z powodu kończenia remontu. Zazdroszczę!!
![]() |
#4470 | |
Zadomowienie
|
![]() [QUOTE=Martusiaaa21;280920 89]he później skoczyłam do hurtowni dziecięcej oblookać wózki ale naszego nie było, choć wpadł mi w oko espiro enzo. czy któraś bierze go pod uwagę??/QUOTE] ja wczoraj widzialam espiro atlantic i wizualnie mi się podobał najbardziej ze wszystkich, ale opinii nie m najlepszych ![]() Cytat:
![]() ![]() widziałam wczoraj tą roan maritę i ogólnie ładnie się prezentuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.