|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
chyba to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie na razie
a dziewczyny pisały też coś a propo, ze oleje to bardziej na jesień? Ale chętnie posłucham jakby to wyglądało gdyby jednak olej? Bo zanim przebrnę przez jakiś wątek olejowy żeby mieć coś pojęcia to miesiące minął pewnie ![]() Na dzisiaj koniec wizazu idę spac, kolorowych dziękuje dziewczyny za pomoc i rady, kochane jesteście
|
#37772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja też nie myję odżywkami tylko omo więc powinno się zmyć (a jeśli nie to będę biła się w piersi)połączę z jajem i może ciepłą wodą albo czymś
|
|
|
#37773 | ||
|
Zakorzenienie
|
O ja debil, zakładkę se zamknęłam
Cytat:
![]() A żelatynę to i ja powinnam, pazury mam jak ** ;] Cytat:
Nie pamiętam czy Joaśka babcina aby tam nie wisi? Zgadzam się, że oleju brak. No różnie z tym olejowaniem w lecie, że oleje za ciężkie i włosy klapią. Ale spróbować warto bo kuracja zacna i włosy nawilża dogłębnie i porządnie, a tego w lecie nigdy dość. Najbardziej ukochany jest kokos lub migdał, ale najlepiej zacząć od tego co jest w domu. Im bardziej naturalny (nieoczyszczany, nierafinowany) tym lepiej (A lniany z lodówki bosko orzeźwia )
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-12 o 23:58 |
||
|
|
|
#37774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupię to, co w recepcie, chociaż razem ze smarowidałami to mnie stówa wyjdzie niech tam!Cytat:
![]() Cytat:
![]() a oliwa z oliwek? co do protein to przeie jam sobie zamówiła Mleczko jedwabne do włosów + keratyna - 120 ml i zapomniała ![]() ale kiedy to przyjdzie...ostatni tydzień lipca pewnie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-13 o 00:16 |
|||
|
|
|
#37775 | |
|
Zakorzenienie
|
moja mama święcie wierzy w żelatynę
najlepiej z papuCytat:
|
|
|
|
|
#37776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro oliwa pójdzie w ruch najwyżej tylko natłuści skórę
|
|
|
#37777 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj znalazłam sklepik z produktami ekologicznymi ale nic co kojarzyłam z forum nie było: ani olejku kokosowego, ani soku aloesowego. Zatrzymałam się dłużej przy oleju lnianym, co o nim myślicie? Wart zakupu? Czy lepiej kupić z pestek winogron?
Były też takie fajne np. z orzechów laskowych ale ponad 30 zł za 150ml
|
|
|
|
#37778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#37779 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Można dołączyć ? Też zaczynam na poważnie moją przygodę z włosami Chciałabym uzyskać cudowną przemianę, jak Benek![]() Mój problem to nie wiem jakich szamponów, odżywek używać, aby moje włosy nabrały ładnego skrętu i się nie puszyły. Przeczytałąm już kilkanaście stron i efekty widać Mam nadzieję, że pomożecie..
|
|
|
|
#37780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem dziwna - nie lubię słodkiego ;P
No chyba że w kawie //kawa z lodem się robi //Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#37781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#37782 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie włosy masz? Suche, zniszczone, cienkie, grube. Opis proszę najlepiej ze zdjęciem
|
|
|
|
#37783 | |
|
Zakorzenienie
|
Może głupie pytanie, ale w jakie produkty do włosów powinnam się zaopatrzyć tak na początek ? Co polecacie z rossmana czy z Dozu? Takie podstawowe produkty, od których powinnam zacząć moją przygodę ? Poszukałam paru np. odżywka z babasu, czy odżywki kallosa, ale nie mam pojęcia czy się sprawdzą. Jakbyście mogły mi podpowiedzieć byłaabym bardzo wdzięczna
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Z tendencją do puszenia się, bo nie wiem, co w nie wcierać, czego używać.. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Benek już wiem skąd Cię kojarzę z wątku hh
Edytowane przez agulaaaa Czas edycji: 2011-07-13 o 10:13 |
|
|
|
|
#37784 |
|
Rozeznanie
|
Po wczorajszej mieszance (bingo 5alg, olej rycynowy i kokosowy) włosy były strasznie mięciutkie, ale chyba i obciążone (sama maska bingo robi taki efekt u mnie, ale pomyślałam, że może w mieszance da jakiś fajny efekt). Dziś już są takie średnie.
Wczoraj zagłębiłam się w składy, przepisałam sobie niektóre. Coś mi się wydaje, że wkrótce pozabieram z całego domu rzeczy do włosów i się będę uczyć rozpoznawać |
|
|
|
#37785 |
|
Zakorzenienie
|
jakiego błotka używacie? coś mi się napatoczyła tutaj jakaś Bielanda? Ona jest kremowej konsystencji, tak jak maska? Zgodna z CG? ![]() Bo ja mam za sobą jednorazową aplikację (zdjęcia są w dzienniku) błota morza martwego o takiego śmieszne doświadczenie, bo normalnie do miski sypie się błoto i dodaje wodę i to na włosy ![]() efekt był fajny, ale wydaje mi się, że włosy strasznie się pokudłaczyły i powyrywałam połowę przez te kamienie ![]() może następnym razem spróbuję pomieszać z odżywką, hmm
|
#37786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od niedawna kręcę hh Witaj wśród zakręconych Co do włosów - ja powiem jedno: OLEJE! A resztę musisz dobrać indywidualnie. Obserwować co włosy polubią, a czego nie.
|
|
#37787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kilka stron wcześniej zielona kręconowłosa wrzucała produkty, które kupiła na początek, zawsze można podgapić zajrzyj do codziennika
|
|
#37789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam jej posty Coś podejrzę ![]() Cytat:
![]() Będę próbować
|
||
|
|
|
#37790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy ze 25 zł wydałam nawet.---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Babunia wisi wisi
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-13 o 10:43 |
||
|
|
|
#37791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja niby jak zaczynałam? I większość tutaj analizujących? Wygooglaj sobie Słownik Składników Kosmetycznych wizażowy - dobra rzeczCytat:
|
|||
|
|
|
#37793 |
|
Zakorzenienie
|
Tak bardzo cienkie to nie są. Raczej normalne, bo jakieś ekstra grube też nie
![]() Zdecydowanie 2c wavy Jak wilgoć to czasem przechodzą w 3a
|
|
|
|
#37794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odżywka Isana Różowa Połysk jedwabiu powinna Ci pasować (zakładam że nie masz nadwrażliwej skóry). Albo Garnier z awokado - porządna tłuściutka odżywka. Szampon Babydream jest obiektywnie niezły i niedrogi. Jeszcze do oczyszczania prosty szampon z SLS (u Małgosi, linki poniżej, jakaś pollena pewnie?). I olej do olejowania (może spróbój oliwkę Babydream? ładny skład ma, mi pasowała) Odżywki b/s szukałabym gdzie indziej Spadam do nauki !! |
|
|
|
|
#37795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiałam się skąd wy to wszystko wiecie, a tu ściąga jest ![]() Dziękuję bardzo |
||
|
|
|
#37797 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie złapałam sobie w garść swoje włosy i... są tak suche jak siano, aż mi się wydawało, że zatrzeszczały
Wasze na zdjęciach (np. Benek, Rybiorka czy Eloe) są idealne, nawilżone, błyszczące, bez puchu, takie jakby natłuszczone, tak błyszczą, że aż świecą. Czy kiedyś ja będę miała takie włosy...
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-07-13 o 11:58 |
|
|
|
#37798 | |||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Ech, no i zonk. Nie sprawdziłam składu Joasiek, a tymczasem też jest IPA
Dobrze, że Ajrisz zareagowała Musze jednak dodać, że mnie Joaśki nie szkodzą, a skalpowrażliwcem też jestem (nie takim jak Ajrisz, ale jestem). Najbardziej lubię czerwoną. Powinnam była sprawdzić składy, zanim Ci poleciłam. Wybacz, proszę Musze być bardziej uważna.Cytat:
Cytat:
Cytat:
i podejrzewam właśnie IPA.Ale jakich dostarczasz nam rewelacji! Cytat:
) z HA, B5, karagenianem, elastyną (kolagen i elastynę zostawiłam w drugim domu a to własnie tę mieszankę lubię nakładać na buzię), olejem z linianki siewnej ( to chyba wszystko ) i alantoiną (tej sypnęłam za dużo i się nie rozpuściła całkiem). Buzia jak po liftingu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tobie te stawiane pytania wydają się być łatwe, niestety odpowiedzi nie są jednoznaczne. Można krótko (gdzieś to komus pisałam): emolienty: zabezpieczenie włosów, zmiękczenie (silikony, polimery, oleje) proteiny: wzmocnienie, zabezpieczenie (keratyna, jedwab, mleko, jajo etc.) humektanty: równoważenie wilgoci (gliceryna, glikol propylenowy, miód, kwas hialuronowy i duuuużo więcej) ekstrakty: głównie roślinne i zależy od konkretnego ekstraktu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko musisz pamiętać, że nie warto wyrzucać odżywki tylko dlatego, ze nie posłużyła teraz. zdarza się, że niektóre z nich świetnie sprawdzają się zimą, inne wyłącznie latem. Podobnie ze stylizatorami - jedne sprawdzą się na mokrych, inne tylko na suchych. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nigdy nie robiłam tego toniku, ale powiem Ci, że reakcja farmaceutki/techniczki farmaceutycznej średnio mnie dziwi. Po akcjach wrażliwcowych nie mam już do nich zaufania Cytat:
Cytat:
|
|
#37799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
warunek - oleje, oleje i oleje
|
|||
|
|
|
#37800 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włosy po wczorajszym myciu zostały uwiecznione na zdjęciach. Nie ma się czym chwalić niestety, ale wrzucę później (po pracy). Czas na mycie SLS, ale czekam na hennę najwyższa pora na wyrównanie koloru. Wolałabym nie myć włosów 'domestosem' 2 razy w ciągu tygodnia.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

a dziewczyny pisały też coś a propo, ze oleje to bardziej na jesień? Ale chętnie posłucham jakby to wyglądało gdyby jednak olej? Bo zanim przebrnę przez jakiś wątek olejowy żeby mieć coś pojęcia to miesiące minął pewnie
dziękuje dziewczyny za pomoc i rady, kochane jesteście 
teraz SLS używam raz w miesiącu może 
) i merz...i bielendowe błotko 

Dobrze, że Ajrisz zareagowała
i podejrzewam właśnie IPA.
) i alantoiną (tej sypnęłam za dużo i się nie rozpuściła całkiem). Buzia jak po liftingu 
nigdy nie robiłam tego toniku, ale powiem Ci, że reakcja farmaceutki/techniczki farmaceutycznej średnio mnie dziwi. Po akcjach wrażliwcowych nie mam już do nich zaufania
najwyższa pora na wyrównanie koloru. Wolałabym nie myć włosów 'domestosem' 2 razy w ciągu tygodnia.