|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Dla małej mi dowiozą i tak zrobię Cytat:
![]() Ja zapomniałam o sztućcach, ale to mi dowiozą razem z jedzeniem , mam nadzieję ![]() Mój mąż też powiedział że wybieram się na wakacje ![]() ale wie jakiej wielkości są torby to stwierdził, że nie ma tak źle
|
|||
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żanetko ok, pójdzie priorytetem ![]() Może być?
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-13 o 14:12 |
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Ja sama czuję się jak wieloryb ![]() Głośno myślę : Mąż przyjeżdża na weekend ![]() Marina pewnie ! |
|
|
|
|
#2824 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko strasznie Ci współczuję... Normalnie serce mi się kraja...
![]() Może jeszcze wszystko się ułoży
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
ja zaoszczędziłam miejsca na kosmetyczce, bo sobie do małych buteleczek poprzelewałam i zrezygnowałam z szlafroka i na pewno mam większą torbę
|
|
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Piękności
Cytat:
Sporą torbę dla mnie, po brzegi wypchaną dla Juliana i dość duży kuferek z kosmetykami. Nie wyobrażam sobie pobytu w szpitalu bez tych rzeczy, które spakowałam. Zawsze biorę ze soba sporo gratów ![]() Vaniliova gratuluję Ja dziś byłam na ktg i co? Może akurat bo w nocy miałam jakieś dość silne skurcze- przeszły i dziś wstałam w dobrym humorze- bez tej mojej "depresyjki".Zamiast bolec mnie brzuch czy cus to boli mnie... noga Ide piec ciasto z rabarbarem
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
mi tyle wszystkiego nazwozili do szpitala że jak wychodziłam miałam torbę i chyba 5 siatek, laptopa
poduszkę. A nogi po porodzie jeszcze bardziej opuchnięte że nie mogłam po schodach zejść |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaciee jak ja cie rozumiem dzis zalilam sie do mamy ze mam juz dosc palce jak parowy u rak i stop,geba tez troche spochnieta z jakims uczuleniem ,do tego wysypalo mnie cala :plecy,nawet na brzuchu mam krostki,niewspomne o roztepach na udach,wygladam strasznie,chce miec juz ciaze donoszona i urodzic,mam nadzieje wielka ze w 38 tygodniu ale to tylko marzenie, a jak wiadomo niekazde sie sprawdza |
|||
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aros.pl/ksiazka/ksiazeczka-wy...i-miasteczkach http://aros.pl/ksiazka/ludzkie-cialo-swiat-w-obrazkach http://aros.pl/ksiazka/moje-cialo-pixi-ja-wiem http://aros.pl/ksiazka/pogoda-pixi-ja-wiem |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbowałaś go kołysać w wózku? bo Tobie ramiona odpadną jak będziesz go sama nosic całymi dniami bo nosić na rekach cały czas 5 kg lekkie nie jest... ogladałaś husty na all? może pomogłyby Igorowi na kolki? ja właśnie się chyba zdecyduje na jakąś tkaną porzadną bo sprzedałam na all detektor i 130zł wpadło to myśle że przeznaczę te pieniążki na chustę własnie. a co do tz-ta... kochana nie przekreślaj go tak od razu bo może faktycznie będzie chciał pogadać poważnie, że zmądrzał i tęskni za Wami, może potrzebował trochę czasu żeby się oswoić z sytuacją.. pogadajcie na spokojnie jak przyjedzie, najlepiej daj na tę chwile małego komus do popilnowania żebyś się nie stresowała że płacze i nie możecie pogadać. Powiedz mu jak bardzo Ci cieżko i że jego pomoc przy małym byłaby ogromnym wsparciem.. może trochę spróbuj go podbudować że go potrzebujesz, bo nie wierzę kochana że tak po prostu jest Ci obojetny. Rozumiem że przez kłopoty z Igorkiem nie myslisz o Was, i przestaje Ci zależeć ale myśle że warto powalczyć - powiedz mu ze czujesz że wyrasta miedzy Wami mur i jeśli teraz nie zaczniecie oboje działać to będzie rósł coraz bardziej.. kurcze, to dorosły facet to chyba powinien coś zrozumieć, powiedz mu że ciężko Ci że jego mama jest nastawiona przeciwko Tobie i jest Ci z tym źle. Może coś z tego co napisałam ułatwiłoby Wam rozmowę bo naprawdę chciałabym żebyś miała lżej i była szczęśliwa - już za duzo się namęczyłaś sama więc pora żeby jakoś rozwiązać całą sytuację.
|
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko spało 5 minut i od 12 znów na piersi. W ogóle jest 14.20 a ja zdążyłam zjeść od 7 (od tej jestem na nogach) serek homo i kanapke. A tak to siedze w piżamie, koszulke mam całą w plamach z mleka, dres tak samo. Włosy związane, nawet zębów nie miałam kiedy umyć Marinko postanowiłam, ze jak mi ten doradca lakt. nie pomoże to zakoncze moja przygode z karmieniem, bo na razie to wyrządza to więcej szkody jak pozytku. A przynajmniej bede miała świadomość, ze zrobiłam co mogłam. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-07-13 o 14:25 |
||
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pociesze - na szczescie rpzechodzi! a jak nie - szukaj pomocy u lekarza, bo moze sie nawet szpitalem konczyc (moja kolezanka lezala w szpitalu z powodu depresji, ale nei wiem co jej tam robili) |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
VANILIOVA - wielkie gratulacje, wreszcie sie doczekalas!!!
![]() k laski: I witamy nastepnego slaskiego kawaleraCytat:
![]() z torby nr 1 wypakuj: czesc bielizny (napewno masz za duzo ), pudelko wkladek lakt. (wez 4 pary do woreczka), laktator z torby nr 2 - bephanten, czesc wkladek hig. z torby nr 3 - butelke to wszystko mozna dowiezc pozniej, a ziarnko do ziarnka, a.. znajdzie sie miejsce
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, ze mogłam się wygadać i ze wykazałyście się ogromną empatią
Bo w sumie to nie mam z kim pogadać jak coś jest nie tak, bo w koło mnie same idealne matki. Takie co linczują, ze dokarmiam itd. |
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Saruni ![]() Cytat:
![]() Scio, Vaniliowa, gratuluję!!!!! a czemu synek nie jest z nią? Cytat:
Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja musiałam do Krakowa jechać z Adasiem, ale przy okazji kupiłam mu spodenki w H&M, zaraz Wam zdjecie pokażę. W ogóle dziecięce ciuszki są przecenione, od 10 zł
|
|
|
#2837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
heh, ja tez mialam 2 reklamowki dodatkowo, bo jakos sie nazbieralo... mimo iz brudne ciuchy to codziennie mąż dostawal do domu (po tygodniu to by sie nazbierało...)
|
|
|
|
#2839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak coś to przychodz i pisz - my na pewno wirtualnie wesprzemy i spróbujemy poradzić ![]() Cytat:
a próbowałaś odciągać pokarm i dawać w butelce? nie bolały by Cie sutki przy karmieniu i faktycznie widziałabyś ile Agatka zjada - spróbuj - jak to mówią u nas - próba nie strzelba skoro piszesz że swój pokarm masz to może faktycznie mała źle łapie i przez to się nie najada.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-13 o 14:39 |
||||
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Vaniliova- gratulacje!!! Witamy Krystianka.
Wszystkiego najlepszego dla Saruni. Scio, jesteś dobrą mamą - powoli nauczycie się z Agatką siebie nawzajem i będzie Wam łatwiej.Pewnie każdej mamie przy pierwszym dziecku zdarzają się takie myśli i jest to zupełnie normalne- stres, niewyspanie. Tak jak dziewczyny pisały spróbuj poszukać poradni laktacyjnej w swoim mieście- na pewno pomogą bardziej niż położna, która u Was była. No i może ktoś faktycznie mógł by wziąć malutką na spacer, żebyś trochę odsapnęła- mama, tata, siostra, brat czy jakaś przyjaciółka. Widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o opuchliznę. Wcześniej nie dawała mi się tak we znaki (gdyby nie fakt, że nie mogę nałożyć obrączki to bym nawet jej nie zauważyła), ale teraz to istny koszmar. Czuje mrowienie w dłoniach, stopach i łydkach, a już po krótkim wyjściu moje stopy wyglądają jak balerony. ![]() Staram się pić dużo wody i za radą Blondynki zaraz wybiorę się do apteki po lioton 1000 lub cyclo3forte. Na szczęście ciśnienie mam cały czas wzorcowe. Jutro wizyta u gin- może ona też coś poradzi, w końcu do tp mam jeszcze miesiąc, nie wyobrażam sobie tyle czasu chodzić wyglądając jak balon.
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. I wicie co? zanetaa możesz mnie przesunąć na koniec kolejki bo u mnie wszystko pozamykane i 2 tygodnie temu bardziej się zapowiadało na poród jak dzisiaj
ktg- zapis ok, skurcze na poziomie 20%...mam dużo spacerować i sex. Tylko ja nie mogę, ani jednego ani drugiego- jak chodzę to mi kręgosłup siada- muszę się jakoś zmusić, może coś da? W piątek znowu mam przyjechać na ktg. Poranne czyszczenie raczej z nerwów, albo mi poprostu barszcz z wczoraj zaszkodził. Jak jechalismy do szpitala też mnie strach obleciał aż się darłam na tz. Ja wysiadam z tego pociągu. Jak usg prade ostatnio mówiło, to mała będzie ważyć 4 kg przy porodzie jak tak dalej pójdzie. Jak wychodziliśmy z domu, to teściowa : " czego ci życzyć maleńka" JA: niczego, i tak tu wrócę. ONA: nie bój się ( od kliku dni to słyszę), baba to takie bydle że wszystko zniesie ![]() ![]() KONIEC MOICH ŻALI, muszę coś zacząć robić bo od myślenia coś się w łeb robi. Teraz doskonale rozumiem dziewczyny dziubka, zmalowaną, crazy... VANILIOVA GRATULACJE ![]() ![]() klask i:zanetaa lepiej i wygodniej Ci będzie w 1 torbie, nawet podróżnej popakować. Ja mam wszystko w 1, łącznie z pampkami. Mała nie jest, jakaś ogromniasta też nie. Na styk się pomieściłam w nią. Scio A mała prawidłowo na wadze przybiera? podobno jak przybiera, to nie w karmieniu tkwi problem, ale Ty wiesz lepiej, widzisz jak się przysysa, czy prawidłowo. Ja mogę sobie gdybać. te wakacje to będzie hard core dla mnie... Marina czyżby tz coś ruszyło? oby jednak nabrał skruchy i obiecał poprawę, i zmienił swoje zachowanie. Właśnie co z Crazy? Więcej nie pamiętam co miałam komu napisać, wybaczcie. ![]() Głupie pytanie ( a może nie)- czy wody mogą nagle odejść jak się nie ma rozwarcia nawet na milimetr? |
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Scio smęć ile wlezie!! doskonale Cię rozumiem, teraz dla mnie karmienie piersią przyszło lajtowo i nie mam problemów ale ja już doświadczona mamusia jestem.
Z Filipem też miałam załamania, bo brodawki mnie tak piekły, wydawało mi się że się nie najada, pół dnia spędziłam w piżamie ![]() Teraz inna organizacja i większy luz...i doświadczenie w obyciu z dzieckiem bezcenne. człowiek jakoś nabiera organizacji. Ale doskonale pamiętam jak to jest być początkującą mamusią, Filip przecież ma rok i 5 miesiecy raptem ![]() Na brodawki, to smaruj jakąś maścią a najlepiej swoim mlekiem+wietrzenie. I najważniejsze: nie obwiniaj się!!! i postaraj nie stresować... ja też bym zrezygnowała ze szlafroka, teraz mi się w ogóle nie przydał..
|
#2843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze lekarz coś poradzi na Twoje dolegliwości ![]() Cytat:
![]() Właśnie mało przybiera, w szpitalu ją dokarmiałam, tydzień po wyjsciu słabo przybrała, pote było troche lepiej, a teraz to nie wiem, w przyszłym tygodniu pójde ją zważyć. A może jutro jak by się udało wepchnąć. ![]() Usnęła w końcu, ciekawe na jak długo |
||||
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina
a co do nocy to może być trochę jestem trzepnieta ale może po obiedzie troszkę się polożę a co do dziecka to doskonale Cię rozumiem moja Oliwka jak miała kolkę to też cały czas ja na rękach nosiłam albo była przy cycu dziecko sie przyzwyczajało a mi było coraz ciężej aż w końcy robiły mi sie w rękach zakwasy i nie maiłam siły nieraz kubka z herbata podnieść też miała takie chwile że płakałam razem z nią bo nie mogłam jej pomóc a nieraz i złościłam się tak że cały sercem jestem z Wami |
|
|
|
#2845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tyle że mama pytała czy Tż mnie w niej będzie niósł czy co ![]() Cytat:
mam nadzieję że wizyta na spokojnie zejdzie...Cytat:
wybacz Marinko że tak piszę, w końcu to Twój mąż, ale nie umiem go delikatnie określić... Cytat:
położna też cudnie,zamiast pomóc przystawić tak zeby nie bolało to takie teksty.... mój zakup
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
scio głowa do góry ja tez przechodziłam co Ty i tak samo jak youyou nieraz cały dzień w piżamie siedziałam na fotelu z dzieckiem na rękach przy cycu jak ja karmiłam to plakałam bo sutki takie poranione szczypały piekly i co tam jeszcze i tak jak youyou smarowałam swoim mlekiem wietrzyłam i jeszcze bephantenem smarowałam i przeszło ale po ok tygodniu później to był lajcik przejdziesz przez to bo jesteś silna kobieta dobrze będzie i nie przejmuj sie że nam smęcisz po to tu jesteśmy
|
|
|
|
#2847 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zabieram 2 torby, trzecią mi dowiozą ! Czekaj na pełnie, ona nie raz działa cuda Cytat:
![]() Co za mendy ![]() Fu, fu fu !! NIE SŁUCHAJ ICH !! Cytat:
nie mam zaplanowanych wakacji w tym roku, więc przynajmniej torbę sobie spakuję Ha!! widziałaś P.s : Boję się chyba tych wakacji ![]() Cytat:
To jest mój genialny plan ![]() Cytat:
Nigdzie Cię nie przesuwam ![]() Lańsko dostaniesz Proszę "siostra dobra rada" radzi bezpiecznie pozycje w czasie ciąży wybieraj sobie od koloru do wyboru, co będzie dla Ciebie wygodne! I działać mi tu ![]() To "głupiego" pytania się dołączam ! Pocieszę Cię, że bywało tak nie raz, nie dwa: że dzisiaj baba nie miała rozwarcia a jutro urodziła |
|||||
|
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie chodzi o kolor - chodzi o to, żeby oni w razie cesarki mogli takie urządzenie do palca podłączyć. A żeby było w nim przewodzenie, to nie może być żadnej warstwy na pazurku Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-13 o 15:28 |
||
|
|
|
#2849 | ||
|
Zadomowienie
|
Chyba wizaż znowu szwankuje
![]() Marinko a ja wierzę, że uda Wam się porozumieć z mężem. Facet też człowiek, przecież on też może się bać nowej roli. Dajcie sobie jeszcze jedną szansę, każdy popełnia błędy. Scio nie smutaj nam się tutaj [/B]Patik[/B] zabił mnie tekst Twojej teściowej . Już niedługo, zobaczysz. Spójrz na Natkę wieczorem pisała, że nic się nie rusza, a w nocy jej wody odeszły. Głowa do góry .Cytat:
![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
juz z nami. cc 56cm 3800g
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

a tą dla małej ci dowiozą
ja mam 1 torbę.Ciuszki dla małego uszykowane razem z fotelikiem jak ktoś przyjedzie to przywiezie

obeszłam chyba większość i u trzech dziecko było a to za małe, a to serce chore, a to ja z niedowagą. z tymi ze szpitala nie lepiej, bo oni nawet się nie mogli porozumieć co do wysokości dna macicy. Koniec końców dziecko jest zdrowe, a ten gin przynajmniej nie wymyśla kolejnych chorób i schorzeń.

k laski: