|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
|
|
#2882 |
|
BAN stały
|
Crazy gratuluję Idusi!!!
Sms od Zmalowanej: On ciągle ssie mam dość.Odpisałam,ze chciała pieszczot,to ma A tak powaznie,to czekam na odp, czy ma pokarm,i czy Filipek nie płacze. Oby nie płakał. Shirka jasne!Mam wziać swój sprzet czy masz ulubione kolory? A my z dziecmi po obiadku. Zerwałam z Izą i Szymonem czarne porzeczki,przeszły przez sokownik,zrobiłam soki w butlach i cholera to wszystko zajęło mi 5 godzin Oczywiście T. wróci z pracy o 23. Krystian zbił kubek. Przyjechał kurier a ja cała w czarnych porzeczkach,ręce,ciuchy,t warz,a ten patrzał dziwnie bo to wyglądało jak krew. Scio smęć. Padasz bo dopiero się uczysz. Nie ma matek idealnych-pamiętaj. Robisz wszystko co mozesz,by Agatka była szczesliwa i to wystarczy. Szkoda,ze wraz z Marinką nie macie większego wsparcia,pomocy. Jak ja bym chciała Wam pomóc. |
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
no Beatka Ty jesteś przede mną
a ja nie zamierzam się pchać bez kolejki ...no już Ci tego nie zrobie nie będę taka chamska |
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przecież świetnie, że ssie
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa tak zmień na Sarę, miałam Ci kiedyś pisać.
Wg tego kalkulatora co Brumek pisze że jest dobry, termin wychodzi mi na dzisiaj a nie na jutro. Ale może tak być, bo usg też tak mi liczyło ostatnio, a gin ze 14..a to znaczy, że zaczęłam 10 miesiąc ciąży Zmalowanej chodzi ze ssie i się nie najada ![]() Beatka oby Twoje kości dobrze czuły ![]() Tak naprawdę to bardziej po głowie chodzi mi, że Sarcia będzie duża i będzie problem z "wypchnięciem". Chociaż Blondynka pisze ze obwód główki ma znaczenie, tak? moja ma 34 cm. |
|
|
|
#2886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w nic nie wierze ! Bede czuła po moim organizmie Cytat:
Cytat:
Zmieniam, zmieniam |
|||
|
|
|
#2887 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja co prawda mam dwie torby ale jedna większa od Twoich dwóch i uwierzcie mi dziewczyny, wpakowałam tam tylko to co było na liście mojego szpitala a te własne sztućce to do każdego szpitala sobie życzą???? Bo u mnie nic nie pisało na ten temat...Cytat:
- to normalne podobno. Mnie ta"przyjemność" ominęła, ale za to moich palców u stop i nóg już nie, a Ty np. tego nie masz...Cytat:
![]() Fajny zakup Ale że co??? Że jak???? Jest dzidziuś? no to GRATULACJE!!!!!
|
||||
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
CRAZY MOJE GRATULACJE!!!
![]() ![]() klask i: IDA WITAJ NA ŚWIECIE
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
rozpakowane mamuśki mam do Was pytanie
jak to u Was z wypróżnianiem po porodzie? wiele czytałam o zaparciach, że raz na tydzień itp. a ja mam inny problem (miałam też z Filipem) u mnie jest codziennie po max. 2 razy ale tak... biegunkowo, w każdym razie aż mnie szczypie ![]() wiem że z młodym po jakimś tygodniu wszystko wróciło do normy, ale może ktoś coś słyszał na ten temat albo ma podobnie? no i mam dziś 9,5 kg mniej niestety boję się tego momentu gdy waga stanie w miejscu
|
#2891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak to facet Przepraszam - poniosło mnie, ale to pierwsze, co mi się skojarzyło, jak to przeczytałam a tak serio - mam nadzieję, że ładnie ssie i mleczko jest - to w końcu najważniejsze |
||
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To poprawia humorek, co?
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miejmy nadzieję, że waga nie stanie |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku trochę poprawia, ale na wadze 66,5 kg, przed porodem jakieś 76 kg
waga docelowa to 50 kg więc... długa droga przede mną jeszcze 16 kg z Filipem przytyłam w sumie tyle samo, zrzuciłam po roku, ale bez diet czy ćwiczeń, samo powolutku spadłodziś była u nas położna, obejrzała małą, pępek, pochwaliła, że wszystko ok była zdziwiona że siedzę normalnie hehe, a mówiłam jej przez tel że super się czuję Filip marudzi ostatnio, katar ma mały i boimy się żeby małej nie zaraził a ja nadal walczę z cycem, dokarmiłam małą kilka razy mm, zagoiłam brodawki, opanowałam nawał z pomocą laktatora i zaczynam prawie od nowa jaka ulga jak karmienie nie boli... ale nie wiem jak to będzie w przyszłości, czy uda się z tym karmieniem piersią najgorsze, że mała po mm ma zaparcia za to dziś od rana na cycu i piękną wielką kupę książkową zrobiła, postękała trochę przed ale nie płakała
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Crazy gratuluję
![]() Ja spadam na razie bo humor pod psem i nie mam siły Odezwę się jak przestanę wymiotować dzięki zgadze i płakać przez te wszystkie bóle
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Zanka oby waga się zatrzymała dopiero przy 50kg
.Nerolka też zbierałam dzisiaj porzeczki na działce. Ja dodaję je do soku z buraczka. Teraz całe plecy mnie szczypią, chyba się opaliłam .
|
|
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa z karmieniem lepiej się ma teraz już powinno być z górki, jak będzie potrzeba dokarmiać mm to może zmień jak Lena ma zaparcia? a jakim ją dokarmiasz?Cytat:
Już niedługo nasze męki zostaną wynagrodzone ( tak se tłumacze...to i Tobie tak piszę wiem, łatwo mówić..)
|
||
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja Ci mówię że pojedziesz z zaskoczenia na porodówkę
Cytat:
pocieszę Cię że też się do bani czuję bo mi stopy spuchły - a myślałam że mnie to ominie... - oddychać nie ma czym - ledwo przytargałam suche ciuchy po praniu po schodach - ale na składanie już sił brak... wykąpałam psa - bo taki biedaczek chodził zmulony cały dzień i turlał się smętnie po kątach bo mu gorąco było - a po chłodnej kąpieli ożył i zaczął brykać - może ja też pod zimny prysznic wejdę? ![]() Cytat:
ej dziewuszki co tak smętnie u nas? mało piszemy - ja nie mam co czytać... chyba zaraz na Kurnik wejdę i w coś zagram bo padne z nudów...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-13 o 19:25 |
||
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
i ja nie mam pomysłów na zabicie nudy, żadnego filmu mi się nie chce oglądać, grać też nie...coraz mniej piszemy bo coraz więcej rozpakowanych i one nie piszą już tyle co my z nadmiarem czasu
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam parę filmów na kompie ale też nawet mi się oglądać nie chce.. och karol 2 obejrzałam wczoraj i na razie mi wystarczy.. "śniadanie do łóżka" jeszcze czeka na oglądnięcie, "ciacho", "weekend" ale co z tego jak mnie się nie chce nawet...
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie po porodzie to mnie tak często ścina, że szok
o 22.00 chciałabym już spać, w dzień też jak np. karmię małą to mi oko leci... zapomniałam jak to jest, bo w ciąży człowiek wymęczony a spać nie mógł, noc była męczarnią a teraz rewelka apetyt też zdecydowanie zmalał, jeszcze w szpitalu miałam spory ale teraz jem w ilościach jak przed ciążą mamy już akt urodzenia małej, mąż załatwił kasę z ubezpieczenia, ma przyjść na konto za tydzień pesel odbieramy i w przyszłym tyg położna przyniesie nam zaświadczenie do becikowego, to złożymy wniosek za 3 tyg mamy sie pokazać u pediatry a za 6 tyg szczepienie 12.08 idziemy na usg bioderek
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie co mi się przypomniało:
kiedyś debatowałyśmy że kosmetyki nivea są od 1 m-ca. Czyli od urodzenia. Bo tak by było napisane od 2 m-ca, albo po skończeniu 1 mca. Nie sądzicie? No ja tak to zrozumiałam, jakiegoś olśnienia nagle dostałam, czy źle rozumuję? ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- weekend fajny film, dobre teksty sypią, można się pośmiać z głupot. Ciacho też ok, ja lubię takie proste polskie komedie bez polotu |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję!!!
![]() ![]() Fakt że może mniej piszemy, ja się staram być na bieżąco ale nie bardzo jest czas. Teraz wlaśnie z małym weszłam do domu bo siedzieliśmy w ogrodzie, gorąco tak że nic mi się nie chce... dla miłośniczek lumpka http://niemowleceubranka.pl/index.php
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
tylko nie wiem co z witaminą K, bo jak daję butlę to mam nie dawać K, a jak będzie mała na samej piersi to wtedy tak
no i nie wiem co robić jutro TŻ kupi wit. D jeszcze i będziemy dawać a tą K kurcze nie wiem
|
#2907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Vaniliova GRATULACJE !!!!!!!!![/QUOTE]Widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o opuchliznę. Wcześniej nie dawała mi się tak we znaki (gdyby nie fakt, że nie mogę nałożyć obrączki to bym nawet jej nie zauważyła), ale teraz to istny koszmar. Czuje mrowienie w dłoniach, stopach i łydkach, a już po krótkim wyjściu moje stopy wyglądają jak balerony. ![]() Staram się pić dużo wody i za radą Blondynki zaraz wybiorę się do apteki po lioton 1000 lub cyclo3forte. Na szczęście ciśnienie mam cały czas wzorcowe. Jutro wizyta u gin- może ona też coś poradzi, w końcu do tp mam jeszcze miesiąc, nie wyobrażam sobie tyle czasu chodzić wyglądając jak balon. [/QUOTE]dziewczyny ja nie chce nikogo straszyć ale czasem to nie jest zwykła ciążowa dolegliwość, ja właśnie z tego powodu jem tabletki na odwodnienie, bez tego nie wiem co by ze mną teraz było... cyclo3 fort nie pomagał a jadłam go ponad 2 miesiące , dopiero silny lek od kardiologa pomógł!!! moja gin kazała czekać aż samo minie a kardiolog powiedział że to bardzo poważny stan juz jest!!!! Cytat:
gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no właśnie nie do końca bo mały traci na wadze a mama która walczy sama 24h w szpitalu z maleństwem przy piersi może mieć gorszy dzień a nawet kilka... samo ssanie nie gwarantuje sukcesu niestety a ja piszę tego posta od 12 dziś byliśmy u pani doktor , Szymek waży już 4100 !!!!! od piątku przytył z 3800 do 4100 będzie klocuś poza tym wszystko ok , a ja dalej w bandażach ale w ten upał to już ledwo daję radę |
|||||
|
|
|
#2908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn pisze tak:"idealne do codziennej pielęgnacji i masażu niemowląt. " a niżej w sposobie użycia: " rozprowadzić na skórze dziecka. U noworodków nie stosować na skórę uszkodzoną oraz nie nanosić na całe ciało częściej niż raz dziennie." więc widać że u noworodków - czyli dzieci przed ukończeniem 1 m-ca życia też można bo niemowlak to dopiero jest po skończeniu 28 doby życia.Cytat:
trzymam kciuki żeby laktacja szybko wyhamowała
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-13 o 19:46 |
||
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny co tak kiepsko piszecie??
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek u mnie te podkłady są dawane w szpitalu
Jak duszno ![]() mam dość tej pogody !! Wyglądam jak maciora !!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

mam dość.
a ja nie zamierzam się pchać bez kolejki ...no już Ci tego nie zrobie nie będę taka chamska
To przecież świetnie, że ssie 

a ogólnie nie mam z tym problemu na reszcie ciała.. palce, kostki, stopy - wszystko po staremu. Tylko ta twarz i usta..
- to normalne podobno. Mnie ta"przyjemność" ominęła, ale za to moich palców u stop i nóg już nie, a Ty np. tego nie masz...
no to GRATULACJE!!!!!

klask i: IDA WITAJ NA ŚWIECIE 

z Filipem przytyłam w sumie tyle samo, zrzuciłam po roku, ale bez diet czy ćwiczeń, samo powolutku spadło