|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
coralady czym Ty się martwisz kobieto? poćwiczycie trochę i już, i nie obwiniaj się tak bo nie jesteś lekarzem, żeby zauważyć
![]() super ![]() Cytat:
![]() idę spać, bo coś zmęczona jestem ahhhaa muszę się pochwalić, że Olek dziś pierwszy raz śmiał się w niebogłosy i fajnie bo akurat też mąż był i się popłakalam ze wzruszenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Iza
![]() ![]() U mnie w mieszkaniu jest 27 stopni ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zadomowienie
|
jestem beznadziejną matką która nie umie uspokoić własnego dziecka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() aa w paczce jest jeszcze poradnik o żywieniu dzieciaczków ![]() mirabilka wielki szacunek, przyślij parę słoiczków ![]() co do pieluszek ja zużywam ok 8 dziennie iza super ![]() ego super ![]()
![]() |
#2704 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś jeszcze wstawić jakieś fotki Idalki na macie ![]() Cytat:
![]() a wasze dzieci jak się śmieją, to tak już normalnie? Bo moja Nadia to taki smiechopisk uskutecznia i ogólnie widzę, ze mnie próbuje naśladować, tylko jeszcze nie wychodzi. Cytat:
![]() wanilka- myślę, ze Nadii się udzieli twój niepokój i zmartwienie, dlatego się uspokoiła u męża, tez tak miałam ![]() ![]() ja mało nie zwiędłam od tych bąków, a Lucjanowi się podobało ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-13 o 20:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny - jak jedziecie same z dzieckiem samochodem to gdzie montujecie fotelik? bo ja wyłączam poduszkę i montuję obok kierowcy - a tak się zastanawiam czy dobrze robię? czy bezpieczniej z tyłu? ale skąd wiedziec co mały robi? - a jezdzę renault kangoo II = i trochę mi ciężko w tym "busie" patrzec do tyłu
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mamą jesteś cudowną ![]() ja tez dzisiaj dostałam paczkę z Bobovita, czekam na kolejne ![]() Antracyt Cytat:
muszę pozrzucać, i dodać kilka fotek ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-13 o 20:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Izabela supcio że masz juz marsupi
![]() Mirabilka ja tez mam Tyma z przodku i nie wyobrazam sobie mie c go z tylu chyba bym si e nie umiala skoncentrowac. tak się zastanawiam jaka będzie aktywność na forum jak wrócimy do pracy, i w ogóle jak to będzie wyglądało ![]() jakich chusteczek używacie? ja teraz przerabiam johnsona, bo pampersy mnie dobijaly zapachem. i stwierdzam ze te niebieskie johnsona lepiej pachna, a teraz mam rozowe i sa tragiczne. zdziwily mnie tez huggisy pure, sa naprwde super. a czy ktoras z was używa tych biedronkowych? natomaist w torbie przy wózku mam chusteczki bobini,zapach maja ekstra i sa naprawde warte-w koncu polski produkt ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-13 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Chyba ta pogoda źle na nas działa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |||||||
Wtajemniczenie
|
coralady, eirene
![]() Cytat:
![]() i absolutnie nie miej do siebie pretensji, najważniejsze że w ogóle zauważyłaś jakieś nieprawidłowości i zareagowałaś, wszystko bedzie dobrze, napewno szybko się uporacie z tym problemem Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jak te zdjęcia jgo buźki zobaczyłam dziś to też pomyślałam, że tak delikatniutko wygląda jak dziewczynka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Iza i jak marsupi? Jak Idalka zareagowała na nie? już doczytałam ![]() Ego super taki śmiech, prawda? coralady z tego co piszą na fotelik.info to najbezpieczniejsze jest środkowe miejsce z tyłu ![]() wanilko nie jesteś beznadzieną matka, przestań tak gadać bo ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-13 o 21:12 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Boże
![]() zrobiłam drobne zakupy na allegro i prawie 200 zl poszło się paść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam Pampers wg mnie są fajne, choć faktycznie intensywnie pachną teraz mam chusteczki z Rossmana, ale dla mnie trochę za suchew kolejce czekają jakies z Tesco
![]() |
#2712 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny jak nosicie dzieci? W pionie? Ja od 1 mca w pionie, a babcia mi powiedziała, że kiedyś dzieci ttylko na leżąco się nosiło. Boję się, że szkodzę mu na kręgosłup. Cytat:
Raz łapałam prosto do pojemnika, ale ledwo dno przykryło, bo więcej poleciało tam gdzie nie trzeba ![]()
![]() |
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z kaśka tak mialam, a na siłę chciałam ją uspokoić, Teraz jestem mądrzejsza i od razu Basię komuś oddaje. Ahtaga Od początku w pionie. Ani jedna ani druga nie tolerowały noszenia na leżąco. Chociaż prawidłowo powinno się nosić "na kołyskę" Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-13 o 21:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
dopiero od może 2 tygodni w pionie ale ja to wogóle jestem inna bo przez 2 miesiące sztywnego rożka używałam ![]() takie coś o noszeniu znalazłam http://www.maluchy.pl/artykul/151
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-13 o 21:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Wtajemniczenie
|
Co do chusteczek
- najbardziej lubię pampers, zapach mi nie przeszkadza, a są dość mokre, miałam sensitive, baby fresh i takie zielone nie wiem jak się nazywają ![]() - dady z biedronki też bardzo fajne, chyba najbardziej do pampers podobne, ale te sensitive mi pasują (niebieskie), bo lawendowe strasznie mocno pachną - z rossmana niebieskie dla mnie katastrofa, suche jakieś i w ogóle nie zużyłam nawet całej paczki - johnson różowe też za suche i ten materiał taki sztywny mi się wydawał - nivea mokre, ale materiał jak w johnsonie Podsumowując ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() raz rano pozniej chwile po domu i spacerek godzinke po 19
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
no własnie nic konkretnego, 3 paczki wkladek laktacyjnych, smoczki do butelek, gryzak, herbatki...
ja rożka używam po dziś ![]() ja noszę małą najczęsciej przodem do swiata a co do chusteczek to ja ich malo uzywam, bo dupkę myję watą i wodą... a mam zapas z Pampersa, bo tesc z USA przyslal calą reklamowke- jakas szalona promocja była Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-07-13 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
nie jestem sama ![]() ja tez do dzisiaj używam, kładę na kanapie, albo na dywanie, i jeszcze na nim karmię ![]()
#2719 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I muszę dodać, że wcale nie jest gruby. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
Ja nosiłam od początku w pionie niestety, a mały darł się w innej pozycji. Potem powoli pozwalał się nosić przodem (tak jak na 3 zdjęciu z linku, który iza wstawiła), a od jakiegoś czasu najczęsciej na jednej ręce tak jak na ostatnim zdjęciu. Ale ogólnie to ja mało noszę na rękach
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie uczuliły Kindii, Pampersy beznadziejnie się wyciągały, Jelpy szybko wyschły i najlepsze sa wg mnie babydreamy i bobini. Tescowych tez nie polecam, tak dziwnie pachną. Cytat:
![]() Przegięłam z pikanterią spaghetti, bo dodałam na raz pikantna oliwa japońską, posiekane jalapeno i i suszony scotch bonnet ![]() Ciekawe, co u Tajki i Lenki, jak po przeprowadzce. co do rożka, to po dziś dzień mi służy jako podkład, na którym mała leży na kanapie (tzn dwa rożki na zmianę) Harrods- trudno te ćwiczenia wyjaśnić, nawet narysować bym nie dala rady ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-13 o 21:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
W sumie to ja też bardzo mało nosiłam,a jak już niosłam to w rożku więc w poziomie
![]() Teraz będziemy się nosić w Marsupi ![]()
#2723 |
Wtajemniczenie
|
Mój syn w rożku był tylko przez 3 dni w szpitalu i było mi strasznie niewygodnie go trzymać
![]() ![]() nieużywany ![]() Tra Ty nie potrafisz czegoś narysować??? Nie wierzę ![]() A ja to idę już spać ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-13 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A noszenie na leżąco też nie jest dobre, nie jest dobre dla bioderek. Ja czapkę zakładam jak jest chłodniej (poniżej 15 stopni) i wieje. Przy takich temperaturach jak dzisiaj ja sama bym w czapce oszalała. Ale ja też byłam tak wychowywana i dzięki temu mnie nigdy nie przewiewa i nigdy mnie nie bolały uszy (nie, raz bolały jak byłam we wczesnej podstawówce i pamietam to do dziś, bo zdarzyło się raz w życiu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
uciekam spać,
bo znowu się nie wyśpię ![]()
#2726 |
Zakorzenienie
|
Ja rożki kładę na dywanie i mała tam rozrabia.
Co do chusteczek. Lubię pampersa te zielone. Teraz mało używam i zostały mi chyba ze trzy nieotwarte duże paczki Kurcze szukam na allegro gryzaka który Kaska kiedyś przegryzła, ale był świetny na te pierwsze ząbki. Szwagierka mi go ze stanów przysłała, bo taki inny drugi jeszcze mam, a ten na allegro jest. ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-13 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no fajnie tak sie śmiał ciekawe kiedy teraz będzie mi dane to uslyszeć ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też dziś dostalam paczkę z bobovity ![]() dobra teraz już ide naprawdę spać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale do dzisiaj nieraz go używam jako przykrycia albo kładę na kanapie i małego na nim. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Dziewczyny, jakiś czas temu zarejestrowałam się na tej stronie: https://mamotoja.pl/oilatum.html i dzisiaj kurier przywiózł mi kosmetyki Oilatum (emulsję 150ml i krem 40ml). Ale się zdziwiłam, bo już zapomniałam o tym. Ale skoro już dostała, to zużyję. Zobaczę, czy są faktycznie tak fajne, jak wiele osób mówi. Do tej pory nie używałam. Używam Balneum i HIPP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, zabierzcie mnie z mojego domu bo jeszcze dwa dni a zwariuję
![]() cudowna ![]() uroczo wyglądacie ![]() Cytat:
strasznie mnie to wkurza ![]() jak płacze to nie ma kto przyjść i przytulić ![]() [QUOTE=wanilia83;28119066]aa zapomniałam się pochwalić że dostałyśmy paczkę z bobovity a w niej pierwsze danie zupka marchewka z ryżem, próbkę herbatki jabłko melisa i dwóch kaszek ![]() QUOTE] ja też dziś dostałam tą paczkę z bobovity ![]() a ty jesteś głupiutka mamusia ![]() ale każdy ma chwile załamania i ja to rozumiem że tak myslisz.sama tak mam czasem ![]() po prostu czasem potrzebujemy odpoczynku od własnego dziecka choć na chwilkę aby uspokoić nerwy i się wyciszyć, odetchnąć... kasiunia ja rodziłam na Kościuszki a Ty? corolady trzymam kciuki aby szybko Lilka trafiła w dobre ręce rehabilitanta. parę ćwiczonek i będzie ok ![]() ucięło mi cytowanie i nie wiem co której miałam odpisać ![]() aaaha laseczka z ciebie to prawdziwa laseczka ![]() ![]() tity jaki przystojniak a jakie wygibasy wyczynia haha ![]() Mirabilka no matka polka z ciebie że ho ho, ![]() ![]() ![]() ja też podałam małej już soczek jabłkowy i mina była bezcenna, ale smakował jej bo buźkę otwierała a że ona pić nie umie z butelki to nieźle musiała się namęczyć żeby coś jej poleciało z niej ![]() skończyło się na łyżeczce ![]() w ogóle to miałam czekać z rozszerzeniem diety do 6 miesiąca ale chyba nie wytrzymam, mam w domu póbki z Hippa i BoboVity i już mnie kusi żeby zupkę jej dać. dziś byłyśmy na szczepieniu.Malwiniątko waży 6800 ![]() przybiera wzorcowo no i pediatra też mówiła że jeśli mamy taki problem z butelką to śmiało mogę wprowadzać inne produkty, zupki, kaszki - odciąży mnie to troszkę. a naprawdę czekam na to strasznie żebym nie musiała po 2h wracać do domu z prędkością światła ![]() ale piersią chce nadal karmić, tak myślę żeby jeden posiłek dziennie to była jakaś zupka lub kaszka a reszta cycuś ![]() no zobaczymy, jak narazie w ruch poszedł soczek. mam w domu jeszcze soczek marchewkę z Hippa to jutro spróbujemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.