|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
a ja tylko tak żeby pomyłki uniknąć
![]() Cytat:
![]() Olusiaa, super to zdjęcie z lalą! nuna, pięknie wyglądacie w Marsupi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() do odpieluchowania wygodne może być takie coś: http:// www.tetro.pl/pieluszki/formowane.html bo szybko się zawiązuje i rozwiązuje, to bawełna, więc czuje, że ma mokro - jeśli do odpieluchowania Idalka będzie na pampersach, to może jej to zacząć przeszkadzać, bo Krzysiowi mokro nie przeszkadza na pewno, ale on w wielorazowych od początku ![]() Cytat:
![]() coralady, nie martw się, umówicie się na rehabilitację, poćwiczycie i będzie dobrze ![]() a co do wielorazowych - na wyjścia takie do 2-3 godzin spokojnie można używać, na dłuższe też jeśli masz ochotę ze sobą zużytą pieluchę nosić ![]() coś jeszcze miałam pisać ale zapomniałam... a, już sobie przypomniałam, maggol, my mamy nianię najtańszą jaka była na allegro, bo planujemy używać tylko teraz w wakacje, tak to nam niepotrzebna, więc jakaś superczuła nie jest, nie wychwyci, że smoczka wypluł, ale że się przewraca z boku na bok i stęknie czy że coś tam jęczy, to tak, o taka: http: //allegro.pl/orava-bm-4-niania-elektroniczna-nowy-model-2011-i1690345942.html Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-07-13 o 22:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Wtajemniczenie
|
uff to dobrze, że nie jestem sama z tym noszeniem w pionie.
Szukam właśnie jakiegoś nosidełka na wyjazd, żeby na plażę nie brać wózka i kupię jakies Chicco, albo Womar, bo nie chce wydawać kilku stów na kilkakrotne użycie tego wynalazku. Może nie zaszkodzę tym nosidłem, bo w sumie to tylko tydzień i tylko bym używała żeby się przemieścić plaża-sklep-domek itp
#2733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tu troche taniej: http://www.maminek.pl/wypozyczalnia-...idel-c-38.html Dziewczyny dziekuje za komplemety ![]() ![]()
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-07-13 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2735 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
do mniej więcej roku jest najtensywniejszy rozwój zarówno fizyczny jak i psychiczny, potem jest wolniej.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | ||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() mały dzisiaj spał do 6:20 i zjadł i spi dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() oczywiście prosimy od rana o głosy ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. dzisiaj będę rzadziej zaglądac, bo mąż w domu i pewnie nas za dużo w domu nie będzie ![]() miłego dnia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() coralady udane zakupy- śliczne ![]() współczuje sytuacji z wózkiem -nie wyobrażam sobie zostać bez wózka , dobrze że masz siostrę ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() ja tez nie mam pokoju nawet dla 1 dziecka ... Cytat:
nick to głupota z czasów nastoletnich ![]() ![]() Cytat:
ciekawa jestem ile dokładnie waży ![]() ![]() Cytat:
![]() jak Wy to robicie że wasze dzieci usypiają same na macie,kocu ...mój to tylko na leżaczku ja go ziuziam lub przy cycku ![]() słodka ![]() Cytat:
![]() ślicznie wyglądasz ![]() sliczny kolorek wybrałaś bardzo mi się podoba , ja niestety nie kupuje Marsupi choć kusicie bardzo ale kasy brak a mały już taki cieżki że nie mam siły go nosić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Mirabilka ja na świeżo po porodzie miałam straszne odczucia z racji bólu rany, ale gdyby nie to, że muszę przed drugą ciążą zrobić porządek z hemoroidami to mogłabym i teraz zachodzić (oczywiście nie mogę po cc tak szybko
![]() nuna super wyglądacie ![]() ![]() PRzepraszam, nie pamiętam kto wstawiał zdjęcia m.in. z batmanem, ale też piękne. Już nie mam czasu szukać bo zaraz lecę do fryzjera....po 2,5 miesiąca ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | ||||||
Zadomowienie
|
coralady trzymam kciuki
![]() a co do pampersów mi dużo nie schodzi tak z 6 dziennie . Cytat:
zauważyłam ze mój też czasem spocony jest , a najbardziej w ciągu dnia pocą mu się stópki .Waszym też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja swój poród wspominam jak bajkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do chusteczek : ja używam DADY i jestem bardzo zadowolona : tanie i mocno nawilżone ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super że mała przybiera wzorowo ![]() ja karmię tylko piersią ale myslę że nowe produkty dopiero w 5 miesiącu zacznę po woli wprowadzać . wreszcie nadrobiłam ![]() u nas noc ok od 21.30 do 3.30 sen potem cyc i od 3.40 do 6.30 sen później znów cyc i zabawa i od 7.30 śpi jak na razie ![]() ja dziś znów na kurs -mleko odciągnęłam już i stoi w lodówce ![]() pogoda u nas nie najlepsza niby ciepło ale niebo zachmurzone i będzie padać .
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
A ja w nocy pol gazety przeczytałam
![]() Zosia obudziła się po 3, zjadła, odlozylam do lozeczka, a ta zaczęła gadać, śmiać się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tity dziekuje ![]() ![]() Laseczka dziekujemy bardzo ![]() ![]() Diatoma najlesze dla mnie sa tez Dady biedronkowe kupuje Sensitive i Natural, lepsze od Pampers , z Babydream beznadziejne bo malo nawilzone. Rano po nocy to przemywam woda z wacikami, ale one kosztuja tyle co chusteczki nawilzone, wiec na to samo wychodzi Wanilia jestes super mamusia ![]() ![]() Ego głosik oddany ![]() Co robicie w taka pogode u nas juz jest 25 stopi, spacer raczej odpada?
![]() |
#2742 | ||
Wtajemniczenie
|
witam
![]() najpierw conieco nadrobie póki mam chwile ![]() izunia z odklejeniem tego woreczka też mialam problem ![]() ![]() ja wiedziałam o tym pojemniczku i od razu napełniony woreczek włożyłam do tego pojemnika i tak zaniosłam do badania... dziś idę po wyniki ... zobaczymy czy w porzadku ![]() coralady przykro mi z powodu tego napięcia...ale wierzę że będzie wszystko dobrze ![]() wanilia jesteś z całą pewnością wspaniałą mamą.bo jedyną dla swojego dziecka ![]() ![]() ![]() a to że mąż szybciej uspokoił to zapewne za sprawą tego że jest FACETEM a dzieci od urodzenia chyba mają respekt do silniejszej płci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() traicionera mój synek śmieje się głośno jak całuję go pod bródką czyli w ciasną szyjkę i po cycuszkch to wtedy normalnie az się zapowietrza z przyjemności ![]() diatoma ja używam chusteczek z tesco GaGa czasami z biedronki DaDa te z lanoliną nie lubię z rumiankiem.. ale teraz zaupiłam w Lidlu na próbę toujours Baby Wipes z aloesem ( zielone) i jestem bardzo zadowolona.. pięknie pachną.. kupiłam też pieluszki tej firmy i są jak dla mnie super.. i dodatkowo pieluszki SOFTINO i też fajne są.. w niebieskie wielorybki ![]() Ahtaga ja noszę Wiktorka w pionie od dawna bo inaczej noszony zaraz się pręży i wygina... w pionie zwiedza świat... ![]() ech mały teraz śpi a ja zrobię sobie małą kawusie ![]() a cycki pękają od przepełnienia młody za mało zjadł na śniadanko.. ale to chyba za sprawą burzy która przeszła...cała noc przespał cudownie wstając tylko raz do karmienia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mojemu się coś poprzestawiało i budzi się pare razy, ale nie na jedzenie, bo jak mu podam smoka to usypia ![]() ![]() Ja dziś idę na zakupy, bo za 2 tyg. mamy wesele i nie mieszczę się w żadną swoją sukienkę ![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-14 o 08:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Wtajemniczenie
|
karmiące mamy czy wy naprawde uważacie co jecie.. tzn czekoladę kapuste czy tam jakieś inne niedozwolone jedzonka...
bo ja nie potrafię się powstrzymac np przed czekoladą ![]() ![]() mały nie płacze i nie ma juz od miesiąca żadnych kolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
kasiunia - co to sa 3 godziny, mnie zawsze szoping z szesc zajmuje i mala wtedy z tatusiem zostaje.
Przesadzilam wczoraj z tym spaghetti i mnie tak dzis brzuch boli ![]() Nadii cos sie przestawilo i plakala na jedzenie juz o 4, a poprzednie karmienie bylo po 1. Mama przyjezdza i musze zrobic generalne porzadki ![]()
#2746 | ||||
Zadomowienie
|
dopiero wstałam i wzięłam zimny prysznic i już jestem cała spocona
![]() ![]() dzięki dziewczyny za pocieszenie już mi lepiej ![]() ![]() muszę jeszcze raz przeczytać język niemowląt może coś wskóram i Nadia znowu zacznie zasypiać sama a nie raz sama raz w wózku i to z wielką histerią diatoma ja cały czas używam chusteczek z pampersa, raz miałam dady i wg mnie ok tylko nie pamiętam który rodzaj miałam - są chyba trzy ahtaga ja praktycznie Nadie tylko w pionie noszę bo jakkolwiek inaczej ją wezmę to od razu ogłasza światu swoje niezadowolenie, mój mąż natomiast nosi ją przodem do świata i wtedy jest najbardziej szczęśliwa aja ty nosiłaś Kaśkę w pionie, jak z jej kręgosłupem ?? Cytat:
mój mąż nosi tak jak w pozycji nr 3 i 4 Nadią ją uwielbia, mojej pozycje nie zamieszczono bo niedozwolona ![]() ja też tak robię a że mam dwa (jedne na kanapie drugi na fotelu ) to mało miejsca do siedzenia nam zostaje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak tam kolano byłaś w aptece ?? już ja cię tu kochana przypilnuje ![]() U Tajki i Lenki na pewno wsio ok, niedługo pewnie napisze ![]() Cytat:
jak znajdziesz to pokaż jaki bo ja też jestem na etapie szukania jakiegoś gryzaka, chciałam jej kupić takie coś ala smoczek małe bo widzę że najfajniej jej się bawi smoczkiem castia czyżbyś miała małego terrorystę w domu ![]() Cytat:
![]() laseczka Nadia ma cały czas mokre rączki i stópki nuna a czemu spacer odpada jak jest 25 stopni ![]() ada ja nie jem już tylko wzdymających i cytrusów, wszystko inne tak, dziś idę na kebaba i już się boję ![]()
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
wanilka-widze, ze ty pokrewna dusza, tak malo ludzi nas rozumie, ze tak ostro lubimy zjesc
![]() Bylam w aptece, pani kazala zerwac strupki i zalac utleniona, strupki zerwalam do polowy i mi soe zrobilo niedobrze, zalalam, kolano nadal boli. ![]() Dokladnie tak jak mowisz, wieczorkiem zawsze mozna wyjsc.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-14 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz tez bedzie 30 stopni , zero wiatru straszny zaduch to dla dziecka chyba tez srednia przyjemnosc ![]() Ada ja tez nie jem cytrusów, kapusty, czekolady to czasami jedno Merci, ciasta z masa tez nie i nie jadłam reuskawek bo mały po nmch płakał, ale za to jem bób i jest ok ![]()
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszte jem czekolade wrecz nagminnie i malej nic nie jest i po 2-3 kawy Nestle Ricore ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Wtajemniczenie
|
Ada ja nie jadam cytrusów, orzechów, kapusty, grochu i innych wzdymajacych, cebulę i czosnek w małych ilosciach, czekoladę od czasu do czasu, ale ja jej mało jadłam wcześniej. Poza tym to chyba wszystko, pizza, kebaby, od czasu do czasu łyknę coli, mój mały nigdy nie miał żadnych brzuszkowych problemów
traicionera ja bym przez sześć godzin na zakupach zwariowała nie lubię zakupów, a już ciuchy dla siebie kupuję tylko jak są mi koniecznie potrzebne nuna_77 my w taki dzień wychodzimy rano, tak do 11, albo po południu ok. 17 dopiero, a tak to męczymy się w mieszkaniu, gdzie też prawie 26 stopni |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie jem kapusty,grochu,pomidorow, czekolady, i rezty co wzdyma cebula i takie tam.....jakos nawet mnie nie ciagnie....chociaz ostatnio wcinam troche slodyczy ale nie czekoladowych ![]()
![]() |
#2752 |
Wtajemniczenie
|
nuna ja wczoraj się skusiłam na młodą kapustkę .. dosłownie łyżkę no łyche
![]() ![]() mandarynkę jedną dorzucam do każdej sałatki z owoców i też nie zauwazyłam jakiś odchyleń w jego zachowaniu... ciasta z kremem i truskawami w sezonie to z trzy razy zrobiłam i... jadłam... olusiaa to tak jak ja ...ach ta czekolada... ![]() ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-07-14 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() u nas nocka ok, choć ciągle koło 2 muszę iść dać smoka ![]() ale zawsze zasypia więc ok, jedzenie było o 5 i młoda postanowiła, ze wyspana ![]() więc zabrałam do łózka, ja drzemałam o ona gadała, koło 6 zasnęła i spała do 9:30 U nas nad ranem była koszmarna burza i ulewa, a teraz zapowiada się ładna pogoda Cytat:
dzięki za linka, pewnie się upomnę za 7 miesięcy ![]() ja mam nianię BabyOne, za 100zł w sklepie, jest super, ma zasięg 500m Cytat:
bo pieluchy sa super Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba z tylu bym sie bala...tymbardziej ze krztusi mi sie slina mala a tak to mam ja na oku ![]()
![]() |
#2756 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() izabella jak marsupi??? idalia plakala na poczatku czy nie??? jak zareagowala???? ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- pomidorow ie jem bo jak po porodziezjadlam i w sumie pozniej jak mala miala chyba ze 2 miesiace to dostala uczulenia....takze dlatego ![]()
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
trzyrazyi- dobry jest, wyobrazilam sobie to
![]() mnie maz sam wypycha na zakupy, lubi zostawac z mala i zawsze, jak wychodze, to ona mu zaraz kupe robi ![]()
#2759 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
może jak ja w ciąży jadłam dużo ostrych rzeczy to Nadia wie o co chodzi i też polubi ![]() nuna u nas w cieniu już pokazuje 30 a dopiero po 10 a w słońcu, uwaga uwaga jest 40, nosa z domu nie wychylam Cytat:
hahaha mój tż podobnie gadał jak szłam na pedicure ![]() ![]() co do pomidorów to do tej pory miałam dwie próby i dwa razy Nadię obsypało dziś znowu się pokusiłam i będę obserwować ![]() Cytat:
muszę mojego męża wysłać do twojego na szkolenie ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-07-14 o 09:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Zadomowienie
|
A ja mialam dzisiaj sennnnnnnnn masakra.....
snila mi sie montii ze spotkalam ja przypadkiem w jakiejs kafejce obsurnej nie wiem co tam robilysmy,ona pila piwsko i mowi do mnie ej kojarze cie ...ty jestes trzyrazyi nie??? a ja no tak... na co monto ok to spoko masz u mnie piwo......i tak pilysmy te piwska jedno za drugim potem nie wiem skad znalazlysmy sie u mojego tz w aucie montiizaczela sie do niego przymilac,ja dalam jej w pysk,potem tz-towi bo jemu sie to bardzo podobalo ![]() normalnie szok!!!!!
![]() ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-07-14 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.