|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
meldujemy się z domu
![]() Zuzka chwile śpi wiec może coś nadrobię ale już widzę jak ciężko będzie hehe. Zaczynają się ustalać inne priorytety a jeszcze net mi nawala ![]() Natka, Vaniliova, Crazy - moje gratulacje!!! lista rozpakowanych mamuś niesamowicie się wydłuża )Zuzka grzeczna, albo śpi, albo je albo robi kupy, albo się drze jak się ją kąpie. Ja jeszcze słaba, zrobię 3 kroki i się pocę. Ale mogę normalnie siedzieć i to mnie cieszy ![]() pomalutku Was nadrobię a tymczasem trochę Zuzki |
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3063 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja zapuściłam pranie (tak tak, w końcu biorę się za podstawowe czynności). Mam nadzieję, ze padać nie będzie, choć o 7 rano obudziła mnie burza. Na mnie jednak takie rzeczy nie działają, przekręciłam się na drugi bok i poszłam spać w najlepsze
.Babonik spóźnione życzonka urodzinowe Zanka dziękujemy za opis. Ja się chyba zaczynam bać, po prostu nie wiem co mnie czeka... .Co do usuwania osób z klubu, jestem za wykreśleniem tych dziewczyn, które się nie udzielają. Skoro ktoś nie pisze na wątku głównym, to tym bardziej w klubie. Ale Editka i Oliweczka pojawiają się dosyć często, nawet jeśli dużo nie piszą, to na pasku często są. Cytat:
.Wytłumaczcie jeszcze raz o co chodzi z tymi kodami w Rossie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj zaczynamy 36 tydzień
|
||||
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Moje Kochane!
Przede wszystkim chciałabym podziękować Wam za wszystkie słowa pocieszenia po mim wczorajszym poście! Jesteście naprawdę nieocenione w swej mentalnej pomocy w tych trudnych dla mnie dniach! Nie podziękuję każdej z osobna - przepraszam, ale ledwo nadrobiłam co napłodziłyście! Jeszcze raz DZIĘKUJĘ!!! Wczorajsza wizyta w zasadzie była pozytywna, ktg ok, wyniki ok, ciśnienie ok, tylko wszyscy się strasznie gapili, jak kuśtykałam przez poczekalnię, połozna chciała pomagać, dr też, muszę naprawdę obolale wyglądać - zastanawiam się czy z kulami nie byłoby mi łatwiej ![]() Na usg wyszło że niunia waży przeszło 2,7 kg, (mnie przybyło przez 3 tyg. 1,3 kg, z czego małej 0,5 kg więc jestem happy Grzyba wyleczyłam, szyjak zamknięta jak tzreba, poradziłam się co na hemoroidy brać i uzgodniliśmy (tak jak już mi tu któraś z Was radziła), że za 2 tyg na wizycie, jeśli mi ta rwa kulszowa nie przejdzie i mała będzie dostatecznie duza (od 25 lipca jesteśmy już w bezpiecznym donoszonym okresie) to wcześniej robimy cc, zebym się nie męczyła. Dr powiedział, że jeśli chcę, może mnie położyć do szpitala na kroplówki rozkurczające żeby mnej bolało, bo żadnych maści i leków nie mogę brac, ale ja nie chcę, wolę w domu polegiwać. No i mąż ma mnie na rękach nosić Siłownia w końcu się na coś przyda Jakoś mi ulżyło po tej wizycie, dzisiaj odpoczywam na maxa, może kręgosłup wyluzuje... Była połozna, trochę pogadałyśmy, dostałam listę do szpitala - bardzo skromna co mnie cieszy Może jakoś się zapakuję w 1 torbę , poza tym ostrzegła że na noworodkach źle patrzą na dokarmianie mm, a wiem, ze będą raczej problemy z cycami po cc, ale kazała do siebie dzwonić po pomoc Opowiadała też że jeden pan przy 3 porodzie swojej żony w panice zadzwonił na straz pożarną, a jak mu powiedzieli ze to straż a nie pogotowie, to był oburzony, że do porodu przyjechac nie mogąSerdecznie gartuluję Vaniliowej i Crazy dzidziusiów na tym świecie! Czekam na relacje i zdjęcia!Baboniku, spóźnione życzenia urodzinowe Tak czytałam o problemach mamuś rozpakowanych i pomimo, że nie mogę pomóc, doradzić, to wiedzcie, ze tzrymam za Was kciuki, za powodzenie w macierzyństwie, wiem juz też ze nie będzie tak łatwo z własnym dzieciaczkiem, ale kiedy patrzę na te wszytkie zdjęcia, a Zosia rusza mi się w brzuszku to już tęsknię do niej, żeby przytulić, pocałować i mieć już przy sobie na dobre. Kciuki za wizyty zbiorowo zaciśnięte
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar
jak kupicie to się pochwal ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Stapelka zdjęcie ze stópką jest prześliczne, jak z resztą te inne też. A co mała królewna ma na twarzy takie coś?
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Stapelka zdjęcia cudne
Zaneta wysłałam Ci maila, oczywiście wyszło mi masło maslane z tego tłumaczenia ale mam nadzieję, że sie połapiesz bo ja już teoretycznie powinnam prysznic brac i się zbierać więc jakby cos to wieczorem Ci odpiszę |
|
|
|
#3067 |
|
Rozeznanie
|
Babonik najlepsze życzenia!
na twarzy ma rumień toksyczny noworodkowy- niezła nazwa nie? hehehe taka wysypka po kontakcie z otoczeniem nowym - już schodzi ) fizjologia
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
zanka ciekawy opis..taki spokojny jak Brumek pisze, z dystansem troszkę.
Rzeczywiście, każdy poród jest inny, każda inaczej odczuwa, nie wiadomo co kogo czeka, u Ciebie nie było tak tragicznie, 7 h i 5 min partych. ![]() Dałaś radę. zanetaa ja fasolkę gotuję w osolonej ( obcinam końce) wodzie i polewam bułką tartą z masełkiem. Stapelka piękne zdjęcia, cudo Zuza cudo. Wodaqua, same dobre wieści, i lepsze samopoczucie, brawo. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-14 o 12:20 |
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
pokaże Wam jeszcze moją kruszynkę z dzisiaj
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3071 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja jakieś 170cmCytat:
Cytat:
mocno zaciśnięte za wizytkę ![]() Iwonko - super zdjęcia macie - już wczoraj podglądnęłam na FB jaką cudną sesję macie Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() któraś ma chustę - jakiej firmy? tkane czy elastyczne - ja chciałam tkaną... ale niekoniecznie z tych naj najdroższych no i jak to można samemu bez pomocy drugiej osoby zachustować maluszka żeby mu nic nie zrobić.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak czytam opisy to już wiem co jak po kolei idzie, czego moge oczekiwać, itd bo tak wczesniej to byłam kompletnie zielona w temacie... bo nie chodziłam na sr z braku czasu a tak to z Wami się dokształcam powoli normalnie gotuje w wodzie osolonej jak kalafiora i wyjmuje z wody - polewam bułką z masełkiem i serwuje solo albo jako dodatek do drugiego = ziemniaczki plus jakieś mięsko. Pycha
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-14 o 12:31 |
|||||||||
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Stapelka
Cytat:
też bym się chyba zdecydowała jednak na cc, poród SN to przy rwie mogłoby być mega cierpienie
|
|
#3073 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepszego dla Lenki strasznie szybko zlecialao Cytat:
za wytrwalosca moj maz wyznaczylmi date porodu najlepiej mu pasy=uje 12 sierpien bo wtedy dlugi wekend sie zaczyna,jakdlamnie moze byc tylko niewiem co na to KOrnelia
|
||||
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zuza swietna ![]() cudo
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie w wątku "Zdjęcia brzuszków" wrzuciłam nasze niedzielne wypociny
![]() Mimo tłumaczeń Beatki i Natki zdjęcia sa małe nie mam pojęcia dlaczego, ale mam nadzieję, że cos na nich dojrzycie ![]() A ja juz mykam |
|
|
|
#3076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli za tydzień spokojnie możemy rodzić ![]() Witamy Zuzanko Cytat:
![]() Brawo za kolejny tydzień ![]() Cytat:
A męża wykorzystuj do noszenia, póki masz pretekst Mój nie znosi mnie nosić na rękach, leniuch jeden ![]() Jaka czarnulka piękna ![]() Cytat:
![]() Do mnie wczoraj dotarło, że 14 sierpnia - dokładnie za miesiąc - mamy z mężem 10. rocznicę bycia razem Więc może Tymek się pojawi z tej okazji...
|
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3078 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() W Klubie odpisałam. Marinko cóż Ci mogę więcej poradzić? Powiedz czy Twój mężuś był taki przed ciazą? Czy teraz się zmienił? Zachowuje się niemal jak dziecko,obrażając się. Ty sobie nic nie rób z jego min,fochów bo to go może kręci by Cię wpędzić w poczucie winy? Cieszę się,ze troszkę Ci humor poprawiam Spróbuj tę chustę.Kup używaną na allegro. Scio dobrze,ze maż wraca po 16-tej. Jeszcze trochę i się zgracie ze wszystkim Super sobie radzisz,mimo,ze myślisz inaczej. Nic za wszelką cenę!!! Patik ja noszę w chuście bo mała nie dotyka kolankami podłoża i sprawdza sie rewelacyjnie. Tylko ,że ja AŻ jeden sposób wiązania umiem ![]() Krystian i Iza lubią w niej być noszeni. Krystian jest pomocą naukową Oliveczki i Editki nie dam wyrzucić. Idę coś porobić bo mnie szlag trafia jak nie mam zajęcia. Monia jesteś wielka(a miałyśmy tego nie pisać) Jestem wyrodną matką Pieleszko bidulko.Oby Wam te bóle przeszły po porodzie zaraz Iwonko zdjecia są przepiękne!!!! |
|
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwonko piękna sesja ciążowa - nie mogę się napatrzeć
A równica wzrostu naprawdę imponująca he ![]() Stapelko, Youyou - śliczne macie córeczki! Dzień dobry wszystkim
|
#3080 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, zbiorowo dziękuję Wam za wszystkie kciuki zaciśnięte za moją wizytę
- dowiemy się wieczorem, bo wizyta dopiero o 19.40![]() Zanka - tak jak dziewczyny już zaznaczyły - fajny opis porodu , taki wyważony, z dystansem, wiadomo, że musiało boleć, ale jak się to czyta to jakoś wydaje się, że nie było tak źle![]() Jak ja bym chciała taką pogodę! A u nas po porannej burzy już nic nie zostało... duchota wróciła![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
!!!!A jaki dziubulek fajny zrobiła |
|||
|
|
|
#3081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ja bym dała za burzę i deszcze... ![]() mogę zapytać jakieś firmy? sprawdziła się na Filipie? Cytat:
ja zawsze aplikuję ją na kremie clotrimazolum bo z poślizgiem gładko wchodzi - bo ona szybko łapie wilgoć i jak ekspresem jej się nie włoży to potem ciężko wcisnąć bo się już zaczyna rozpuszczać i zaczyna piec właśnie, zwłaszcza jak nawet minimalnie otrze się o okolice cewki moczowej - znaczy jej ujścia ale mnie po jakimś czasie to lekkie pieczenie przechodzi - ale jak infekcja jest spora i już mocno swędziało to piekło mnie przez 2-3 pierwsze dni aplikowania - bo jednak jakieś mikroranki musiały byc od grzybka i przez to piekło.. Cytat:
jaka Zuzia piekna chyba o ZZO chodziło bo "P" jest na klawiaturze obok "O" ![]() Cytat:
jaka czarnulka słodka
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Stapelka Youyou przesłodkie niunie
Cytat:
.A z Tymka strony rzeczywiście ładnie by było, gdyby upamiętnił Waszą rocznicę swoimi urodzinami .
|
|
|
|
|
#3083 |
|
BAN stały
|
I nadrobiłam dalej.
You i Stapelko Wasze dziewczynki są piekne!!!! Zanko ale ten czas leci ![]() I opis super!!! Babonik serdeczne zyczenia,spełnienia marzeń!!!! Trzymam kciuki za wizyty!Mocno
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
choć Filip też był taki czarny jak się urodził a teraz taki blondas że hej ![]() Cytat:
![]() mam chustę tkaną Hoppeditza, chyba taką ma też Nerolka, przy Filipie zaczęłam się chustować dopiero jakoś ok 3 m-ca, wcześniej się bałam ale na spacery super sprawa, tż też go nosił i uwielbiał to robić. z Lilką zamierzam wcześniej, tylko muszę jakieś noworodkowe wiązanie opanować
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-14 o 12:52 |
|
|
|
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiej firmy? chyba chciałaś Nati kupić o ile pamiętam.. używana upolowałaś czy nową?tkana czy elastyczna? Dobrze że masz taką pomoc naukową bo ja chyba będe się uczyć na lalce jak kupię chyba że mi swoją pomoc naukowa wypożyczysz ![]() Cytat:
![]() daj znać po wizycie jakie nowe wieści
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja złamanego centa
![]() ![]() A dla nas taki umiarkowany wieczór, kiedy jeszcze zostają ze 2 godziny aktywności i dopiero spać Zresztą Tymek też się najbardziej uaktywnie w okolicach 2 w nocy Cytat:
No to przeszedł radykalną zmianę ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- I nie straszcie rozstępami, łobuzice Bo ja się tu cała cieszę, że ani pół rozstępa nie mam, a Wy mi mówicie, że to jeszcze przede mną?
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide pogrzebać na all ![]() i poszperać w sprawie tych wiązań.. Agulaabar - ale macie śliczne zdjęcia Zanetko - pięknie je podrasowałaś
|
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
witam sie
widze ze nie tylko ja mialam nieprzespana noc.. ![]() nie moglam zasnac, w koncu o 1 w nocy-złaaaa- zaczelam czytac ksiazke poczytalam do 2, zasnelam,a przed 5 pobudka,oczy jak 5 zloty i juz zasnac nie moglam..teraz padam na pyszczek i chyba sie zdrzemne..Vaniliova i Crazy wielkie GRATULACJE dla Was!!! ![]() ![]() brawa za rozpoczete tc ![]() i kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() Cytat:
dolaczam sie do pytania ![]() ja sie zastanawiam nad chusta (jaka??) albo nosidelko,ale chyba raczej chusta... iwonap super zdjecia!!!! Babonik spóźnione życzenia urodzinowe!!! sliczna! |
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż najwidoczniej nie dorósł do swojej roli Ale bardzo się cieszę że nadal zachowujesz optymizm A w nas zawsze masz wsparcie A ja się witam po najgorszej nocy w całej ciąży... Po pierwsze to zaraz po powrocie szwagierki zdążyłam się wqrwić Zeszłam tylko na dół się przywitać i już na dzień dobry wyleciała z tekstem "No i widzisz - Nataniel kochany poczekał na ciocię. A nie mówiłam " Więc jej powiedziałam że ma lepiej zamilknąć na ten temat i się nie odzywać po czym poszłam wziąć prysznic i do łóżka. Ciśnienie mi tak podskoczyło że nie mogłam zasnąć. Poza tym było strasznie duszno. Leżałam chyba do drugiej i patrzyłam w sufit, później udało mi się przysnąć to przyszła burza i znowu się obudziłam. Zasnęłam koło 4, a godzinę później P. wstawał do pracy. Znowu się porzucałam na łóżku i tak dogorywałam do 10, ale spać to ze 3-4 godzinki może przespałam. Najgorsze że P. też się nie wyspał, bo się martwił ![]() Rano jak wstałam to szwagierka jeszcze spała a oczywiście przez burzę wyłączyła internet, więc dopiero teraz mogłam do was zajrzeć ![]() Aha co do pełni to ona jest z 14 na 15 czy z 15 na 16???
|
|
#3090 |
|
BAN stały
|
Beatko i You ja mam Hoppediz tkaną używaną upolowaną za 138 z wysyłką.
Beatko pomoc naukowa wysłać pocztą czy odbiór osobisty sobie życzysz? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

)) a tak z ci9ekawości miałaś ZZP?
.
mamy dziś wizytę kontrolną, pewnie leki już będę odstawiać bo czas najwyższy, no i dowiem się, czy coś się tam do porodu przygotowuje czy nie bardzo
Czekam na relacje i zdjęcia!

Zakończone: 2

jak czytam opisy to już wiem co jak po kolei idzie, czego moge oczekiwać, itd bo tak wczesniej to byłam kompletnie zielona w temacie... bo nie chodziłam na sr z braku czasu a tak to z Wami się dokształcam powoli

jakiej firmy? chyba chciałaś Nati kupić o ile pamiętam.. używana upolowałaś czy nową?

a swoją drogą, to takie laski, które to takie wielce niezależne, a kleją się do cudzych mężczyzn spałiłabym na stosie...