|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Myślałam, że będę mogła myć włosy co 3 dni, ale po niecałych 2 już mam przetłuszczone od spodu, że w rozpuszczonych mogę chodzić, ale spiąć nie bo już bardzo widać nieświeże włosy
![]() Mam również wrażenie, że z każdym myciem wypada mi więcej włosów, dziś było dużo Muszę coś z tym zrobić póki jestem w domu, a nie na wakacjach.
|
|
|
|
#37862 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Prostowałam i zniszczyłam, ale wiecie co...rozjaśnianie je bardziej dobiło, zdecydowanie. Myślę, że do dziś widać skutki tego błędu... Dziękuję ale teraz już taka ładna nie jestem taki OT.PS: Akurat wtedy, gdy miałam najfajniejsze włosy [30.05., 12.06.] nie napisałam nigdzie czego użyłam do mycia, stylizacji świetnie, nie ma co...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-14 o 22:43 |
|
|
|
|
#37863 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka fajne masz te wlosy bo masz do samej góry fale
o ten cuś to może jednak będą loki ![]() DMkAnia właśnie miałam o brwiach pisać (ja z kolei zwracam uwagę bo sama mam okropne) a włosy tak jak Malinka mówi loki dodają objetosci ![]() Felek to ja dzisiaj tez miałam to samo - jakos dużo wypadło. Ale mam nadzieję, ze to nie oznaka czegoś złego, tylko ze to normalne...
|
#37864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wypadania, mnie się wydaje, zę przede wszystkim to co dostarczasz wewnętrznie jest ważne, dieta i suplementacja ja teraz biorę MS (od kwietnia chyba brałam 2 miesiące i się poprawiło, potem przerwa i tetraz znowu biorę) tego oeparola (wiesiołka) no i codziennie pokrzywa albo skrzyp raz lub dwa dziennie (a czasem wcale jak zapomnę) całą paczkę, potem przerwa z 2-3 tyg i znowu Cytat:
bo sama takich nie mam, zawsze poprawiam kredkąja myślę, czy by nie wrócić do naturalnego koloru, ale potem oglądam te ohennowane pofarbowane włoski... ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Mgiełko jak myłaś włosy teraz? bo nie mam pomysłu co z czym następnym razem a chyba mamy mniej więcej to samo na stanie aa ta alterra migdał/jojoba szampon to fajny, taka galaretowata konsystencja, całkiem dobrze się pieni, nie plącze jakoś strasznie ale sporo go dzisiaj wylałam na zmycie nafty (jednak włosy wcale nie obciążone)zadowolonam
|
|
|
#37865 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A zdjęcia z poniższego Twojego postu dają nadzieję! Było siankowato, choć kręcono, a tera je PIKNIE Cytat:
Choć dziewczyny smaka mi narobiły na czerwienie Cytat:
Powiem Wam, że kolega ostatnio przygarnął kociora. Mały jest przesłodki, takie tornado na speedzie ![]() Gratulacje MGR INŻ - chyba znacie rozwinięcie skrótu ![]() Cytat:
![]() Błotko też kupiłam, jesteście zło wcielone ![]() Abstrahując od włosów, niezła dupcia z Ciebie jest ![]() Zapytam jeszcze, bom nie do końca oblatana. Otóż w Silesia City parno dziś było, popadało trochę, gorąco, a moje włosy spuszone i co gorsze w dotyku jak wata. Co im jest?
But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best. Marilyn Monroe Edytowane przez MaybeTomorrow Czas edycji: 2011-07-14 o 23:10 |
||||
|
|
|
#37866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mam cały arsenał (miałam grzywkę prostować, ale chyba już nei chcę i nie muszę bo się ładnie dość układa)miałam olejować i zapomniałam ![]() nie nadążam z próbami u mnie też duszno, gorąco i parno :x
|
|
|
#37867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najsMgiełka - będziesz się martwić jeśli wypadanie utrzyma się przez kilka myć, teraz to może być czysta fizjologia z powodu zmiany "diety" włosowej i nawyków, mniej czesania itd. Jakby było mocniej podrażnione to byś raczej nie miała wątpliwości ;] Maybe - znam Oby
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-14 o 23:32 |
||
|
|
|
#37868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#37869 | |
|
Zakorzenienie
|
tak? daj acz ja pobruczę, a Ty poczywaj zacnie!
a takem dumała, skądem to podłapała Cytat:
a dzisiaj się ładnie wszystko ułożyło, jak na zero stylizatora i marne ugniatanie
|
|
|
#37870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co 5 minut inne ;P
|
|
|
|
|
#37871 |
|
Zakorzenienie
|
its soł veri tru
jak się czujesz już po wszystkim?
|
|
#37872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myłam O (isana babassu),M (altera migdal), O (alteraa morelowa) + joaśka babuni b/s (ale jakieś czuję jakby juz tłuste były pod spodem...) Cytat:
Tylko mam wrażenie że mam więcej takich oblepków wokół mieszków, albo mam tylko takie wrażenie. (pani mi jakiś czas temu głowę oglądała w aptece w ramach jakiejs akcji (włosy w powiekszeniu - bleh, skóra głowy - jeszcze większe bleeeeeh) i mówiła że tak mam zapchane trochę, oblepione i trzeba by tonizowac czy cóś (ale świeżo po fryzjerze była i na głowie miała sporo różnych cudów) a chyba w tej pielęgnacji nowej to zapobiegam takiemu czemuś nie? bo bez silikonów i innych... a jak dotykam skóry głowy to takie miejscami grudki? nie wiem jak opisać... To normalne czy powinnam jakoś bardziej skórę głowy oczyszczać?
|
|
#37873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)pod spodem...ja teraz widzę po moich, spodnia warstwa gładka i bardziej prosta, bez odstawania, a góra bardziej wysuszona i nieco szorstkawa, ostają włoski (chyba woda uciekła albo coś , promieniowanie uv może...)ja brata pytam, czy ładnie (bo on marudził coś, że kobiety z naturą walczą itd...) a ja do niego dzisiaj, zobacz moje naturalne fale a on do mnie: wyglądasz jakbyś z łóżka wstała i weź tu się kobieto ciesz przytwarzowym niby-lokuskiem :x
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-15 o 00:49 |
|
|
|
|
#37874 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
objętość wskazana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
miłe to było
|
|||
|
|
|
#37875 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim raz jeszcze za trzymanie kciuków i gratulacje
![]() Niewyspana Ponoć zajmuje kilka dni zanim dotrze, że to nie chwilowy odpoczynek tylko już faktycznie koniec etapu studia ![]() Faceci Mój bro też tak ma ;P
|
|
|
|
#37876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maliniarko, kocham twoje falo-loczki, dlaczego mi się takie nie robią? Co do błotka - muszę miec! )DMkAnia, skręt jednak robi cuda z włosami, wyglądają teraz i niebo lepiej niż jako proste. W ogóle wyglądają świetnie ![]() Cytat:
![]() Siedzę właśnie z alterrą granatową na głowie, zaraz zmywam i płukanka. Umyślilam sobie na dziś czerwoną herbatę wymieszaną z kawą. Ciekawam efektu.
|
|
#37877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale sie usmialam, no ale jako starsza kolezanka,powiem Wam,ze z ust faceta to komplement.Moj TZ nieraz mowi mi,ze kobieta ,zaraz po wstaniu z lozka jest najbardziej naturalna i seksi.O ile w ciagu dnia nie laduje na siebie tonami tapety,tak ,ze jej poznac potem nie idzie. ![]() I wypadanie:dziewczeta,mnie na poczatku cg,tak mniej wiecej 2-3 miechy wlosy wypadaly garsciami!Wprost sypaly mi sie z glowy,jak szlam po schodach np. Jak za sprawa czarodziejskiej rozdzki,przeszlo.Jak pisalam dwa tydnie temu farbowalam wlosy i zauwazylam nasilenie wypadania ale tylko na dwa mycia-wniosek moj taki,ze jak skalp mocno przesuszony ,to one wypadaja.Wcierki z aloesu ,zel lniany pol na pol z aloesem i skalp czuje sie jak pupcia niemowlaka i wlosy wypadaja tez duzo ,duzo mniej.Tylko tyle ile trzeba ![]() I wogole jeszcze dzieki,dzieki za mile komentarze i gratulacje Ani z okazji bycia ,stania sie magisterka
Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-07-15 o 10:30 |
|
|
|
|
#37878 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Poproszę
Zawszem ciekawa, co tam na froncie doświadczeniowo-włosowo-kocim słychać ![]() a jak tam reakcja rodziny? Zatkało na widok cudów na głowie? Na pewno zachwyciłaś Cytat:
Koleżanka, która miała pokiereszowaną 3-łapą kotkę dobrała doń małego rudzielca. W zasadzie domyślano się, że jest rudy, bo był potwornie brudny. W kotce (do tej pory bardzo była aspołeczna) obudził się instynkt macierzyński - nauczyła małego mycia, więc jest pewność, ze jest rudy ), drażnią się. Genialna para jak matka i dziecko Cytat:
Cytat:
Dieta też decyduje GRATULACJECytat:
fryzura? Dlaczemu? W awatrku jest Marylin Monroe i nie chcę jej zmieniać. Przyzwyczaiłam się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#37879 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny mam ogromny problem i mam nadzieje że może któraś mi pomoże
czytałam od początku ale nic nie znalazłam co by mi pomogło,a więc tak zacznę od włosów miałam je kręcone i zawsze farbowałam na czarno ale jakiś czas temu włosy zaczeły mi wypadać z tyłu głowy zrobiło sie łyse gniazdo i bardzo przeżadziły na czubku czoła hmmm problem pojawił sie od stresu który przeżyłam 5 lat temu mam tylko nadzieję że jeszcze kiedyś odrosną.Jakiś czas temu ściągnełam czarny i zniszczyły mi sie od rozjaśniacza mam bylejakie sianowate nie chcą sie kręcic a mam je do ramion i proszę was o jakieś odżywki by nadać im życie cały czas mam je spięte bo tak lepiej z góry dziękuje
|
|
|
|
#37880 | ||||||||||||
|
|
Cytat:
Coraz piękniej wyglądają Twoje włosy. Jak tak dalej pójdzie, to skończą nam się komplementy jak w przypadku włosów Rybiorki Cytat:
W ogóle nie umiem pomalować oczu, a ta brzoskwinka bardzo mi podchodzi ![]() Cytat:
Podobnie może podziałać Pantene - może mniej nabłyszczy, ale jest dimethicone, utrzyma fryzurę. Ale wcześniej umyj włosy, daj Alterkę morelową - niech będzie dobra podstawa do blasku Napakowane silikonem są też Toni&Guy (w Sephorach). No i Tigi, ale to już we fryzjerskich. Cytat:
Nie podobają mnie się takie prostowane Jak dobrze, że już nie prostujesz Cytat:
Sama zimą myję co 3 lub 4 dni, latem przynajmniej co 2. możesz też spróbować nie nakładać odżywki przy skalpie, ale kilka cm od niego. Cytat:
Cytat:
to raczej kwestia reakcji na to, co widziałaś w aptece. Czy pani robiąc ten pokaz, nie zamierzała czegoś sprzedać? Reklamy w pobliżu tam nie zauważyłaś?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też czuję grudki, bo mi włosy z cebulek wyrastają.---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Bo tu nie ma jednej odpowiedzi. Cytat:
Cytat:
Odpowiedź najprostsza - obciąć i zacząć hodować zdrowe włosy. Suche siano kręcić się nie będzie. Kręcone trzeba traktować z szacunkiem, wyobraźnią, miłością, jak najdroższy ciuch z własnej szafy. Nie sądzę, byś taki ciuch poddała dekoloryzacji. Tymczasem włosy są delikatniejsze od takich ciuchów. Same odżywki tu mogą nie pomóc, jeśli zniszczenia są spore. Tu trzeba metodycznej pracy. A w jaki sposób działać, opisane w pigułce i FAQ. Radzę zacząć od tego, bo ten wątek będzie dla Ciebie niekomunikatywny. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Nie znoszę tego utworu, ale jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć najgorsze "loki" sezonu, to zapraszam. Marika bierze złoto Tutaj to samo, choć nie tylko ona... I jak tu propagować zdrowe loki i fale?
|
|
#37881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to tak z lekkiej zazdrości napisałam, no nie obrażaj się W życiu Warszawy się w tym nie połapię
|
|
|
#37882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AjriszMarta - i ja Ci gratuluję bardzo bardzo Siedzę z pomarańczowym vaxem na głowie, niedługo zmywanko
|
|
|
|
|
#37883 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
aż sama jestem ciekawa jak często i diametralnie zmieniałam to co na głowie.Też już nie lubię takich ulizanych włosów...jak mogłam to kiedyś tolerować u siebie chociaż dobrze się czułam w prostych (może niekoniecznie po prostownicy a szczotce+suszarce) i mi to nawet pasowało [chyba] ![]() Prostownicę gdzieś mam, jeszcze jakąś starą z szerokimi płytkami, obok ceramicznych nawet nie leżały Cytat:
Nie obrażam się, co Ty żartowałam przecież, hihi |
|||
|
|
|
#37884 | |
|
|
Świetnie
![]() Cytat:
|
|
#37885 |
|
Strażnik Wizażu
|
Nie no, oczywiście
|
|
|
|
#37886 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Pojawiam się na wątku, bo chyba czas ogarnąć rozumem te moje pseudoloki Naczytałam się wątków o pielęgnacji, upięciach i w ogóle i zmotywowałam się, żeby wreszcie poprawić kondycję swoich włosów Mam raczej "leniwe" loki, włosy są dość podatne na stylizację, cienkie, długość trochę za ramiona. I w sumie nigdy dłuższe nie były bo strasznie się kruszą, zanim zdążą urosnąć to łamią się i w efekcie wyglądają jakby nie rosły Jakby tego było mało, odbiło mi i zrobiłam sobie grzywkę, którą teraz uparcie zapuszczam, niestety nadal jest za krótka, żeby ją zostawiać tak sobie, więc zazwyczaj spinam ją do góry.Mam nadzieję, że trochę się od Was dowiem ciekawostek na temat loków ![]() PS. Załączam jeszcze foto dla potomności, żeby można było porównać później ewentualne efekty ratowania loków Na zdjęciu są świeżo po myciu (jakaś odżywka, jakiś szampon - jeszcze nie uzupełniłam zapasów ), suszone naturalnie, z nieogarniętą grzywką
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2011-07-15 o 13:45 |
|
|
|
#37887 |
|
Raczkowanie
|
Oj dawno tu nie pisałam, ale to dlatego, że własciwie żadnej sensacji na mojej głowie ostatnio nie było.
Poczytuję was jadnak i pielęgnuję loczki jak należy
|
#37888 | |
|
|
Gohs mnie one nie wyglądają na pseudoloki czy "leniwe loki". One po prostu nie są dopieszczone. Przeczytałaś pigułkę i FAQ? Masz już w związku z ich lekturą jakieś pomysły? One prowadzą do list kosmetyków, trzeba tylko czytać, zapisywać i wcielać w życie.
Cytat:
No i napisz, jakie są Twoje dalsze plany po lekturze wątków podstawowych.
|
|
#37889 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
zaprzestalam mierzenia bo nagle moje zycie przyspieszylo do 350km/godz, ale robilam przed wyjazdem do Polski odrosty i juz znow je widac wiec chyba ok, maz przyznal ze juz nie stoja na glowie tylko opadaja
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- wlosy - bardzo dobry z plusem - eksperymenty wlosowe - chwilowo postoj - koci front - ...... (masakrycznie) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przez weekend raczej nie zajrze bo niestety ale introduction wypadlo fatalnie i spedze caly weekend pilnujac kotow (maz jedzie na ryby, zaplanowany wyjazd dawno temu, wiec on pojedzie, ja zostaje) Cycek akceptuje wszystko co jest na zewnatrz, na malego w domu syczy i warczy (jak pies), dzisiaj maly sie postawil i zaczal syczec na Cyca choc podobno trzasl sie ze strachu strasznie, wczorajszy dzien zakonczyl sie tym ze ja i Cyc spalismy w zamknietej sypialni a maz i maly na kanapie w salonie, maz jest teraz w domu z kotami i probowal ich zblizyc kilka razy i ciagle jest syczenie, oba koty sie zmeczyly (maly padl pierwszy) i teraz jest odwrotnie - Cycek spi na kanapie w salonie a maly z mezem na gorze w sypialni (maz mial ciezka noc bo maly 2 razy w nocy obudzil go zeby sie bawic 23.30 -1.00 i 4.00-5.30) maz wyslal mi fotke spiacego malucha na naszym lozku (imion jest kilka ale nie mozemy sie zdecydowac, Skuter jest na liscie i na razie maz tak go nazywa)
|
|
#37890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dzisiaj taka antena - jednorożec ![]() Kupowałam wyprawkę dla dziecka na odwiedziny, ależ będę miała testowania Hippy, Nivea baby, BD ex.sens. i to wszystko na koszt mamy ![]() Cytat:
A my też się w tym nie zawsze łapiemy :Pgohs - witaj Odsyłam do postów FAQ i PigułkaOpisz jakich kosmetyków używasz itd |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

ale teraz już taka ładna nie jestem
taki OT.
a chyba mamy mniej więcej to samo na stanie
A zdjęcia z poniższego Twojego postu dają nadzieję! Było siankowato, choć kręcono, a tera je PIKNIE
Choć dziewczyny smaka mi narobiły na czerwienie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)
fryzura? Dlaczemu?
to raczej kwestia reakcji na to, co widziałaś w aptece. Czy pani robiąc ten pokaz, nie zamierzała czegoś sprzedać? Reklamy w pobliżu tam nie zauważyłaś?
Ja też czuję grudki, bo mi włosy z cebulek wyrastają.
Naczytałam się wątków o pielęgnacji, upięciach i w ogóle i zmotywowałam się, żeby wreszcie poprawić kondycję swoich włosów