Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1263 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 22:36   #37861
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Myślałam, że będę mogła myć włosy co 3 dni, ale po niecałych 2 już mam przetłuszczone od spodu, że w rozpuszczonych mogę chodzić, ale spiąć nie bo już bardzo widać nieświeże włosy
Mam również wrażenie, że z każdym myciem wypada mi więcej włosów, dziś było dużo Muszę coś z tym zrobić póki jestem w domu, a nie na wakacjach.
Stary 2011-07-14, 22:37   #37862
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Demcia no właśnie nie mam dużo...chociaż może sporo, ale cieniutkie...a jak się polokowały trochę, do tego mam pocieniowane warstwami, to udają, że jest ich więcej niż jest

zresztą zobacz u siebie, proste takie bidne
a teraz co masz loki to zupełnie inna objętość
śliczna jesteś brwi (wiem, że to głupie, iż patrzę na brwi...ale to schorzenie odmakijażowe )
No to pięknie "udają"
Prostowałam i zniszczyłam, ale wiecie co...rozjaśnianie je bardziej dobiło, zdecydowanie. Myślę, że do dziś widać skutki tego błędu...
Dziękuję ale teraz już taka ładna nie jestem zbabiałam z brwiami mam problem, co chwilę mi coś nie pasuje...starałam się je przerobić w łagodniejszy łuk...ale się nie dają coś taki OT.
PS: Akurat wtedy, gdy miałam najfajniejsze włosy [30.05., 12.06.] nie napisałam nigdzie czego użyłam do mycia, stylizacji świetnie, nie ma co...

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-07-14 o 22:43
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 22:45   #37863
MgielkaM
Zakorzenienie

Malinka fajne masz te wlosy bo masz do samej góry fale o ten cuś to może jednak będą loki
DMkAnia właśnie miałam o brwiach pisać (ja z kolei zwracam uwagę bo sama mam okropne) a włosy tak jak Malinka mówi loki dodają objetosci
Felek to ja dzisiaj tez miałam to samo - jakos dużo wypadło. Ale mam nadzieję, ze to nie oznaka czegoś złego, tylko ze to normalne...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 22:50   #37864
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Myślałam, że będę mogła myć włosy co 3 dni, ale po niecałych 2 już mam przetłuszczone od spodu, że w rozpuszczonych mogę chodzić, ale spiąć nie bo już bardzo widać nieświeże włosy
Mam również wrażenie, że z każdym myciem wypada mi więcej włosów, dziś było dużo Muszę coś z tym zrobić póki jestem w domu, a nie na wakacjach.
życie, ja często już na drugi dzień mam włosy do mycia, ale staram się myć co dwa-trzy dni, a nie codziennie
a co do wypadania, mnie się wydaje, zę przede wszystkim to co dostarczasz wewnętrznie jest ważne, dieta i suplementacja

ja teraz biorę MS (od kwietnia chyba brałam 2 miesiące i się poprawiło, potem przerwa i tetraz znowu biorę)
tego oeparola (wiesiołka)
no i codziennie pokrzywa albo skrzyp raz lub dwa dziennie (a czasem wcale jak zapomnę) całą paczkę, potem przerwa z 2-3 tyg i znowu
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
No to pięknie "udają"
Prostowałam i zniszczyłam, ale wiecie co...rozjaśnianie je bardziej dobiło, zdecydowanie. Myślę, że do dziś widać skutki tego błędu...
Dziękuję ale teraz już taka ładna nie jestem zbabiałam z brwiami mam problem, co chwilę mi coś nie pasuje...starałam się je przerobić w łagodniejszy łuk...ale się nie dają coś taki OT.
PS: Akurat wtedy, gdy miałam najfajniejsze włosy [30.05., 12.06.] nie napisałam nigdzie czego użyłam świetnie, nie ma co...
mnie się podoba wyraźny łuk, w v bo sama takich nie mam, zawsze poprawiam kredką
ja myślę, czy by nie wrócić do naturalnego koloru, ale potem oglądam te ohennowane pofarbowane włoski... no i jak tu pokochać naturę?

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Malinka fajne masz te wlosy bo masz do samej góry fale o ten cuś to może jednak będą loki
mnie się wydaje, że dlatego PRAWIE od góry, że mam pocieniowane

Mgiełko jak myłaś włosy teraz? bo nie mam pomysłu co z czym następnym razem a chyba mamy mniej więcej to samo na stanie

aa ta alterra migdał/jojoba szampon to fajny, taka galaretowata konsystencja, całkiem dobrze się pieni, nie plącze jakoś strasznie ale sporo go dzisiaj wylałam na zmycie nafty (jednak włosy wcale nie obciążone)
zadowolonam
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 23:08   #37865
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Chcialam pare slow,do dziewczyn tych "marudzacych": [cut]C I E R P L I W O S C I!!!
To ja się uzbrajam w cierpliwość, masę cierpliwości i dzięki za otuchę A zdjęcia z poniższego Twojego postu dają nadzieję! Było siankowato, choć kręcono, a tera je PIKNIE

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Strasznie chciałabym zapuścic swoje naturalne, ale niestety nie mam cierpliwości. Farbuję zawsze na ciepłe kolory, odrosty mam bardzo chłodne, w słońcu wyglądam jakbym siwiała, szlag mnie trafia i farbuję Nie daj się skusic - zostaw swoje

Moja babcia ma 70 lat i nie ma wcale siwulców, więc może i ciebie czeka jeszcze cała wiecznośc świętego spokoju

Kolor mi ewoluuje, robi się coraz głębszy. Ciekawa jestem jaki będzie ostateczny efekt
To zamieńmy się na odcień włosów, bo ja o takim cudnym chłodziaku marzę Choć dziewczyny smaka mi narobiły na czerwienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
zalaczam fotke malucha, ma 8 tygodni, nie ma jeszcze imienia, to zostawiam mezowi, z Cyckiem trafil super wiec mam nadzieje ze i drugi kotek bedzie mial oryginalne imie
O jakie to futro piękne

Powiem Wam, że kolega ostatnio przygarnął kociora. Mały jest przesłodki, takie tornado na speedzie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ha! Magister inżynier
Z głowy! Wreszcie
Gratulacje
MGR INŻ - chyba znacie rozwinięcie skrótu

Cytat:
tralalala

no to zdaję relację, poniechałam pierwszego O na rzecz 30minutowej wciertej nafty
potem myłam włoski 3 razy Alterrą migdałową
potem błotko na 20 minut
i na końcu joaśka b/s, ale tak 50groszowa
chyba za mało, bo mam lekkie rozpirzenie, ale i włosy lekkie i mięciusie, najbardziej uszczęśliwił mnie malutki cuś na kształt loka z przodu po "gorszej stronie"...taki mały cuś a taka radość (ostatnie zdjęcie)

widok z przodu: pierwszy link w podpisie, bo się pindrzyłam do MM

błotko: ach jak pachnie, konsystencja miła, ale jakoś rozczesać nie mogłam z łatwością z błotkiem na głowie, może to po tym potrójnym myciu, musiałam pomalutku zmywa się zacnie
A ić przepadnij, za ładne je masz

Błotko też kupiłam, jesteście zło wcielone

Cytat:
Kurcze, miałam Wam wrzucić zdjęcia sprzed x lat.
Abstrahując od włosów, niezła dupcia z Ciebie jest

Zapytam jeszcze, bom nie do końca oblatana. Otóż w Silesia City parno dziś było, popadało trochę, gorąco, a moje włosy spuszone i co gorsze w dotyku jak wata. Co im jest?

Edytowane przez MaybeTomorrow
Czas edycji: 2011-07-14 o 23:10
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 23:20   #37866
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
A ić przepadnij, za ładne je masz
Błotko też kupiłam, jesteście zło wcielone
to wszystko przez dziewczyny! ja już mam cały arsenał (miałam grzywkę prostować, ale chyba już nei chcę i nie muszę bo się ładnie dość układa)
miałam olejować i zapomniałam
nie nadążam z próbami

u mnie też duszno, gorąco i parno :x
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-14, 23:27   #37867
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dziękuję, dziękuję
Cytat:
najbardziej uszczęśliwił mnie malutki cuś na kształt loka z przodu po "gorszej stronie"...taki mały cuś a taka radość

Cytat:
zmywa się zacnie
Chyba Was zaraziłam moim "zacnie" najs

Mgiełka - będziesz się martwić jeśli wypadanie utrzyma się przez kilka myć, teraz to może być czysta fizjologia z powodu zmiany "diety" włosowej i nawyków, mniej czesania itd. Jakby było mocniej podrażnione to byś raczej nie miała wątpliwości ;]

Maybe - znam Oby

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-07-14 o 23:32
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 23:29   #37868
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
to wszystko przez dziewczyny! ja już mam cały arsenał (miałam grzywkę prostować, ale chyba już nei chcę i nie muszę bo się ładnie dość układa)
miałam olejować i zapomniałam
nie nadążam z próbami

u mnie też duszno, gorąco i parno :x
Ja to mam jeszcze tak, że czuję się nieszczęśliwa jak coś macie, a ja tego nie mam Nie prostuk grzywki, zostaw pofalowaną - lepiej to wygląda jako całokształt.
Stary 2011-07-14, 23:37   #37869
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba Was zaraziłam moim "zacnie" najs
tak? daj acz ja pobruczę, a Ty poczywaj zacnie! a takem dumała, skądem to podłapała
Cytat:
Ja to mam jeszcze tak, że czuję się nieszczęśliwa jak coś macie, a ja tego nie mam Nie prostuk grzywki, zostaw pofalowaną - lepiej to wygląda jako całokształt.
z prostą też ładnie, a z pofalowaną to zależy jak się ułoży paskudnica
a dzisiaj się ładnie wszystko ułożyło, jak na zero stylizatora i marne ugniatanie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-14, 23:51   #37870
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
a dzisiaj się ładnie wszystko ułożyło, jak na zero stylizatora i marne ugniatanie
Jak to fale co 5 minut inne ;P

Stary 2011-07-15, 00:01   #37871
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to fale co 5 minut inne ;P
its soł veri tru

jak się czujesz już po wszystkim?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-15, 00:35   #37872
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
a co do wypadania, mnie się wydaje, zę przede wszystkim to co dostarczasz wewnętrznie jest ważne, dieta i suplementacja

Mgiełko jak myłaś włosy teraz? bo nie mam pomysłu co z czym następnym razem a chyba mamy mniej więcej to samo na stanie

aa ta alterra migdał/jojoba szampon to fajny
a widzisz a ja się żywię m&m'sami i nic nie biorę. Nic dziwnego że wypadają. Musze zacząć jeść normalnie jak człowiek a nie po nocach

Ja myłam O (isana babassu),M (altera migdal), O (alteraa morelowa) + joaśka babuni b/s (ale jakieś czuję jakby juz tłuste były pod spodem...)

Cytat:
Mgiełka - będziesz się martwić jeśli wypadanie utrzyma się przez kilka myć, teraz to może być czysta fizjologia z powodu zmiany "diety" włosowej i nawyków, mniej czesania itd. Jakby było mocniej podrażnione to byś raczej nie miała wątpliwości ;]
no to chyba nic sie nie dzieje w takim razie, skóra raczej nie zaczerwieniona ani nic.
Tylko mam wrażenie że mam więcej takich oblepków wokół mieszków, albo mam tylko takie wrażenie. (pani mi jakiś czas temu głowę oglądała w aptece w ramach jakiejs akcji (włosy w powiekszeniu - bleh, skóra głowy - jeszcze większe bleeeeeh) i mówiła że tak mam zapchane trochę, oblepione i trzeba by tonizowac czy cóś (ale świeżo po fryzjerze była i na głowie miała sporo różnych cudów) a chyba w tej pielęgnacji nowej to zapobiegam takiemu czemuś nie? bo bez silikonów i innych... a jak dotykam skóry głowy to takie miejscami grudki? nie wiem jak opisać... To normalne czy powinnam jakoś bardziej skórę głowy oczyszczać?

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 00:46   #37873
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz a ja się żywię m&m'sami i nic nie biorę. Nic dziwnego że wypadają. Musze zacząć jeść normalnie jak człowiek a nie po nocach

Ja myłam O (isana babassu),M (altera migdal), O (alteraa morelowa) + joaśka babuni b/s (ale jakieś czuję jakby juz tłuste były pod spodem...)
kiedyś czytałam, że włosy pierwsze pokazują, że w organiźmie są niedobory, bo najpierw dostaje ważne elementy całe ciałko, narządy wewnętrzne itd, a na końcu włosy dlatego często po nich widać, że coś nie jest w porządku z dietą (zadbaj o to koniecznie! )

pod spodem...ja teraz widzę po moich, spodnia warstwa gładka i bardziej prosta, bez odstawania, a góra bardziej wysuszona i nieco szorstkawa, ostają włoski (chyba woda uciekła albo coś , promieniowanie uv może...)

ja brata pytam, czy ładnie (bo on marudził coś, że kobiety z naturą walczą itd...) a ja do niego dzisiaj, zobacz moje naturalne fale
a on do mnie: wyglądasz jakbyś z łóżka wstała
i weź tu się kobieto ciesz przytwarzowym niby-lokuskiem :x
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-15 o 00:49
Stary 2011-07-15, 08:12   #37874
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
DMkAnia właśnie miałam o brwiach pisać (ja z kolei zwracam uwagę bo sama mam okropne) a włosy tak jak Malinka mówi loki dodają objetosci
No te moje brwi takie złowrogie objętość wskazana

Cytat:
mnie się podoba wyraźny łuk, w v bo sama takich nie mam, zawsze poprawiam kredką
ja myślę, czy by nie wrócić do naturalnego koloru, ale potem oglądam te ohennowane pofarbowane włoski... no i jak tu pokochać naturę?
Mi też się w sumie podoba, ale nie aż tak wyraźny jak miałam wtedy, teraz jest troszkę łagodniejszy. Wróć do naturalek jeśli nie masz siwych to ciesz się własnym kolorem. Zawsze możesz swój odcień jakoś podrasować płukankami na przykład

Cytat:
Abstrahując od włosów, niezła dupcia z Ciebie jest
dzięki...wywalę te zdjęcia potem

Cytat:
ja brata pytam, czy ładnie (bo on marudził coś, że kobiety z naturą walczą itd...) a ja do niego dzisiaj, zobacz moje naturalne fale
Przyzwyczają się. Mój TŻ też tak do mnie gadał na początku, że jak to wygląda, włosy odstają, nie uczesałam się i w ogóle...ostatnio, gdy włosy się nie skręciły tak fajnie to zapytał: GDZIE MASZ LOKI? miłe to było

Stary 2011-07-15, 09:15   #37875
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim raz jeszcze za trzymanie kciuków i gratulacje
Cytat:
jak się czujesz już po wszystkim?
Niewyspana Ponoć zajmuje kilka dni zanim dotrze, że to nie chwilowy odpoczynek tylko już faktycznie koniec etapu studia
Cytat:
ja brata pytam, czy ładnie...
Faceci Mój bro też tak ma ;P

Stary 2011-07-15, 10:12   #37876
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Nie pamiętam kiedy miałam na głowie swój naturalny kolor
Nie no, skoro nie czujesz się w naturalkach to trzeba je podrasować
Moja henna dotarła, tzn jest na poczcie, bo awizo w skrzynce znalazłam...miałam iść po paczuszkę, ale włosy umyłam i schnę :/ zapomniałam całkiem, bo tam czeka moja Sesa głupia ja
O, jak będziesz uzywac Sesy to zdaj koniecznie relację, bo rozważam zakup i nie mogę się zdecydowac
Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
A ja nigdy nie farbowałam włosków. W sumie to nie wiem, czy jakiś inny kolor by mi pasował, jakoś nie widzę siebie w innych włosach
Podziwiam, ja pewnie z samej ciekawości bym się zafarbowała do tej pory, nawet jakbym lubiła swój naturalny

Maliniarko, kocham twoje falo-loczki, dlaczego mi się takie nie robią?
Co do błotka - muszę miec! (portfel już drży ze strachu )

DMkAnia, skręt jednak robi cuda z włosami, wyglądają teraz i niebo lepiej niż jako proste. W ogóle wyglądają świetnie
Cytat:
To zamieńmy się na odcień włosów, bo ja o takim cudnym chłodziaku marzę Choć dziewczyny smaka mi narobiły na czerwienie
A proszę cię bardzo

Siedzę właśnie z alterrą granatową na głowie, zaraz zmywam i płukanka. Umyślilam sobie na dziś czerwoną herbatę wymieszaną z kawą. Ciekawam efektu.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:28   #37877
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
kiedyś czytałam, że włosy pierwsze pokazują, że w organiźmie są niedobory, bo najpierw dostaje ważne elementy całe ciałko, narządy wewnętrzne itd, a na końcu włosy dlatego często po nich widać, że coś nie jest w porządku z dietą (zadbaj o to koniecznie! )

pod spodem...ja teraz widzę po moich, spodnia warstwa gładka i bardziej prosta, bez odstawania, a góra bardziej wysuszona i nieco szorstkawa, ostają włoski (chyba woda uciekła albo coś , promieniowanie uv może...)

ale sie usmialam,
no ale jako starsza kolezanka,powiem Wam,ze z ust faceta to komplement.Moj TZ nieraz mowi mi,ze kobieta ,zaraz po wstaniu z lozka jest najbardziej naturalna i seksi.O ile w ciagu dnia nie laduje na siebie tonami tapety,tak ,ze jej poznac potem nie idzie.

I wypadanie:dziewczeta,mnie na poczatku cg,tak mniej wiecej 2-3 miechy wlosy wypadaly garsciami!Wprost sypaly mi sie z glowy,jak szlam po schodach np.
Jak za sprawa czarodziejskiej rozdzki,przeszlo.Jak pisalam dwa tydnie temu farbowalam wlosy i zauwazylam nasilenie wypadania ale tylko na dwa mycia-wniosek moj taki,ze jak skalp mocno przesuszony ,to one wypadaja.Wcierki z aloesu ,zel lniany pol na pol z aloesem i skalp czuje sie jak pupcia niemowlaka i wlosy wypadaja tez duzo ,duzo mniej.Tylko tyle ile trzeba

I wogole jeszcze dzieki,dzieki za mile komentarze i gratulacje Ani z okazji bycia ,stania sie magisterka

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-07-15 o 10:30
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:46   #37878
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
w miare mozliwosci postaram sie poprawic
Poproszę Zawszem ciekawa, co tam na froncie doświadczeniowo-włosowo-kocim słychać
a jak tam reakcja rodziny? Zatkało na widok cudów na głowie? Na pewno zachwyciłaś
Cytat:
ja tez ale na razie nie wspominalam mezowi ze beda dzikie gonitwy razy dwa
nie tylko - będzie zabawa w gryzienie, nauka wspinaczki, skoki z drapaka Sama zobaczysz.
Koleżanka, która miała pokiereszowaną 3-łapą kotkę dobrała doń małego rudzielca. W zasadzie domyślano się, że jest rudy, bo był potwornie brudny. W kotce (do tej pory bardzo była aspołeczna) obudził się instynkt macierzyński - nauczyła małego mycia, więc jest pewność, ze jest rudy , nauczyła korzystać z kuwety, jeść, pić z miseczki. I biegają za sobą, mały chce się bawić, ona wielu rzeczy nie może (nie wspina się ), drażnią się. Genialna para jak matka i dziecko
Cytat:
jak znam meza to zanim dojedziemy z maluchem do domu bedzie mial imie

Cytat:
Eloe możliwe, że kiedyś je wyczesywałam (czesałam drobnym grzebieniem)
Narzędzie do czesania nie ma tu znaczenia - wystarczyła sama czynność - pod jej wpływem "zdejmujesz" włosy, które tego wymagają.
Dieta też decyduje Suplementacja, nawet najdroższa, nie zastąpi prawidłowego odżywiania.
Cytat:
Ha! Magister inżynier
GRATULACJE
Cytat:
Eloe - zawsze się dziwię jak włoski pokazujesz, tak mi się avatar zakodował (nawet już nie kolor, ale ogólnie fryzura). Fajne masz, też chcem
fryzura? Dlaczemu?
W awatrku jest Marylin Monroe i nie chcę jej zmieniać. Przyzwyczaiłam się
Cytat:
No widzisz, trzeba korzystac z natury, póki można (tak, mówi to ta, która od 14 roku życia nie widziała swoich naturalnych włosów, brzmi to na pewno bardzo przekonująco... )
tak, przekonująco
Cytat:
Ja to bym najchętniej afro przygarnęła
ja również i jestem pewna, ze nie tylko ja sama
Cytat:
To prawda. Nie przepadam za tym jak starsze kobiety mają farbowane włosy... Inna sprawa jak się posiwieje w wieku lat 20, wtedy rozumiem pretensje.
Fakt... Moja sąsiadka emerytka farbuje sobie włosy na czarno i wyglądałoby to ekstra, gdyby nie robiła odrostów raz na pół roku Za to jakie ona ma koty w mieszkaniu Jednego bym zagłaskała na śmierć - spokrewniony chyba z rysiem
Cytat:
Coś mi się dzisiaj bardzo nie układają, chyba niedokładnie hennę spłukałam i za dużo jej osiadło na włosach, bo takie sztywne są. Na noc zakokosuję i dokładnie umyję rano, może im pomoże.
Na pewno Moje też takie były po hennie, nie mogliśmy się dogadać.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:22   #37879
madziejka26
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny mam ogromny problem i mam nadzieje że może któraś mi pomoże czytałam od początku ale nic nie znalazłam co by mi pomogło,a więc tak zacznę od włosów miałam je kręcone i zawsze farbowałam na czarno ale jakiś czas temu włosy zaczeły mi wypadać z tyłu głowy zrobiło sie łyse gniazdo i bardzo przeżadziły na czubku czoła hmmm problem pojawił sie od stresu który przeżyłam 5 lat temu mam tylko nadzieję że jeszcze kiedyś odrosną.Jakiś czas temu ściągnełam czarny i zniszczyły mi sie od rozjaśniacza mam bylejakie sianowate nie chcą sie kręcic a mam je do ramion i proszę was o jakieś odżywki by nadać im życie cały czas mam je spięte bo tak lepiej z góry dziękuje
madziejka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:26   #37880
Eloe77

Cytat:
najbardziej uszczęśliwił mnie malutki cuś na kształt loka z przodu po "gorszej stronie"...taki mały cuś a taka radość (ostatnie zdjęcie)
Mała rzecz a cieszy? Nie taka mała Coraz piękniej wyglądają Twoje włosy. Jak tak dalej pójdzie, to skończą nam się komplementy jak w przypadku włosów Rybiorki
Cytat:
Ja muszę się przyznać, że zazdraszczam Ci tej umiejętności W ogóle nie umiem pomalować oczu, a ta brzoskwinka bardzo mi podchodzi
Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
poszukuję jednego (ew. dwóch) preparatu do włosów, który ujarzmi skutecznie puszenie i dodatkowo nabłyszczał...
Ujarzmi i będzie nabłyszczał... Nie używam takich rzeczy, to mi potwornie trudno. W Rossmanie są jednak kosmetyki John Frieda czy jakoś tak i wśród nich było niewielkie serum ujarzmiające. Napakowane silikonem aż miło. Może spróbuj tego? (tylko sprawdź uprzednio, czy nie ma denata, bo nie pamiętam składu ).
Podobnie może podziałać Pantene - może mniej nabłyszczy, ale jest dimethicone, utrzyma fryzurę.
Ale wcześniej umyj włosy, daj Alterkę morelową - niech będzie dobra podstawa do blasku
Napakowane silikonem są też Toni&Guy (w Sephorach). No i Tigi, ale to już we fryzjerskich.
Cytat:
Kurcze, miałam Wam wrzucić zdjęcia sprzed x lat. Tak przeglądam katalogi, chyba wszystkie kolory na głowie miałam
spisz do dziennika Fajnie będzie pooglądać/poczytać
Nie podobają mnie się takie prostowane Jakoś to zawsze wygląda sztucznie, włosy jak poszarpane. Nie A na tym zdjęciu widać ich naturę Jak dobrze, że już nie prostujesz
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Myślałam, że będę mogła myć włosy co 3 dni, ale po niecałych 2 już mam przetłuszczone od spodu
Latem często tak jest, że włosy potrzebują częstszego mycia - więcej się pocimy, więcej sebum szybciej się rozchodzi.
Sama zimą myję co 3 lub 4 dni, latem przynajmniej co 2.
możesz też spróbować nie nakładać odżywki przy skalpie, ale kilka cm od niego.
Cytat:
Zapytam jeszcze, bom nie do końca oblatana. Otóż w Silesia City parno dziś było, popadało trochę, gorąco, a moje włosy spuszone i co gorsze w dotyku jak wata. Co im jest?
To, co nałożyłaś na włosy zareagowało z pogodą.
Cytat:
Tylko mam wrażenie że mam więcej takich oblepków wokół mieszków, albo mam tylko takie wrażenie.
to raczej kwestia reakcji na to, co widziałaś w aptece. Czy pani robiąc ten pokaz, nie zamierzała czegoś sprzedać? Reklamy w pobliżu tam nie zauważyłaś?
Cytat:
i mówiła że tak mam zapchane trochę, oblepione
Nie tylko fryzjer, ale i to, ile było po myciu włosów i skóry głowy. Przecież to ciało żywego człowieka - pocisz się, produkujesz ochronne sebum... Latem zwykle więcej, ponieważ jest gorąco, a skóra się broni. Może na początek pogódźmy się z tym, ze jesteśmy ludźmi, żywymi organizmami, a nie dywanem, który przy każdym odkurzaniu należy wyprać.
Cytat:
a chyba w tej pielęgnacji nowej to zapobiegam takiemu czemuś nie? bo bez silikonów i innych...
I tak i nie. Dlatego nie zalecamy całkowitej rezygnacji z szamponu. Trzeba się uważnie sobie przyglądać, ale pamiętać też, że jest się żywym organizmem, pewną całością, która reaguje na zewnętrzne bodźce.
Cytat:
a jak dotykam skóry głowy to takie miejscami grudki? nie wiem jak opisać... To normalne czy powinnam jakoś bardziej skórę głowy oczyszczać?
Nie wiem Ja też czuję grudki, bo mi włosy z cebulek wyrastają.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez madziejka26 Pokaż wiadomość
czytałam od początku ale nic nie znalazłam co by mi pomogło
Bo tu nie ma jednej odpowiedzi.
Cytat:
problem pojawił sie od stresu który przeżyłam 5 lat temu mam tylko nadzieję że jeszcze kiedyś odrosną
na przerzedzenie włosów mają wpływ nie tylko sytuacje zewnętrze, ale i gospodarka hormonalna, sposób życia, odżywiania etc. Czy odrosną? Nie wiem, ale warto próbować pobudzać cebulki i skórę głowy, zadbać o włosy we właściwy sposób i o samą siebie. Wówczas jest szansa.
Cytat:
Jakiś czas temu ściągnełam czarny i zniszczyły mi sie od rozjaśniacza mam bylejakie sianowate nie chcą sie kręcic a mam je do ramion i proszę was o jakieś odżywki by nadać im życie cały czas mam je spięte bo tak lepiej
Nie wiem jak wyglądają, ale zafundowałaś im niezłą traumę - środowisko zasadowe nie jest środowiskiem odpowiednim dla włosów.
Odpowiedź najprostsza - obciąć i zacząć hodować zdrowe włosy. Suche siano kręcić się nie będzie.
Kręcone trzeba traktować z szacunkiem, wyobraźnią, miłością, jak najdroższy ciuch z własnej szafy. Nie sądzę, byś taki ciuch poddała dekoloryzacji. Tymczasem włosy są delikatniejsze od takich ciuchów.
Same odżywki tu mogą nie pomóc, jeśli zniszczenia są spore. Tu trzeba metodycznej pracy.
A w jaki sposób działać, opisane w pigułce i FAQ. Radzę zacząć od tego, bo ten wątek będzie dla Ciebie niekomunikatywny.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Nie znoszę tego utworu, ale jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć najgorsze "loki" sezonu, to zapraszam. Marika bierze złoto
Tutaj to samo, choć nie tylko ona... I jak tu propagować zdrowe loki i fale?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-15, 12:28   #37881
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
W zeszłe lato walczyłam z haczykiem na grzywce - normalnie mogłabym sobie ręcznik na nim powiesić

Cytat:
dzięki...wywalę te zdjęcia potem
Ja to tak z lekkiej zazdrości napisałam, no nie obrażaj się

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
To, co nałożyłaś na włosy zareagowało z pogodą.
W życiu Warszawy się w tym nie połapię
Stary 2011-07-15, 12:30   #37882
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
tralalala

no to zdaję relację, poniechałam pierwszego O na rzecz 30minutowej wciertej nafty
potem myłam włoski 3 razy Alterrą migdałową
potem błotko na 20 minut
i na końcu joaśka b/s, ale tak 50groszowa
chyba za mało, bo mam lekkie rozpirzenie, ale i włosy lekkie i mięciusie, najbardziej uszczęśliwił mnie malutki cuś na kształt loka z przodu po "gorszej stronie"...taki mały cuś a taka radość (ostatnie zdjęcie)

błotko: ach jak pachnie, konsystencja miła, ale jakoś rozczesać nie mogłam z łatwością z błotkiem na głowie, może to po tym potrójnym myciu, musiałam pomalutku zmywa się zacnie
Ale masz fajne falki od samej góry

AjriszMarta - i ja Ci gratuluję bardzo bardzo

Siedzę z pomarańczowym vaxem na głowie, niedługo zmywanko
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:55   #37883
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
O, jak będziesz uzywac Sesy to zdaj koniecznie relację, bo rozważam zakup i nie mogę się zdecydowac
DMkAnia, skręt jednak robi cuda z włosami, wyglądają teraz i niebo lepiej niż jako proste. W ogóle wyglądają świetnie
Dam znać na pewno zdecydowanie lepiej niż po prostownicy.

Cytat:
spisz do dziennika Fajnie będzie pooglądać/poczytać
Nie podobają mnie się takie prostowane Jakoś to zawsze wygląda sztucznie, włosy jak poszarpane. Nie A na tym zdjęciu widać ich naturę Jak dobrze, że już nie prostujesz
Zrobię taki przegląd aż sama jestem ciekawa jak często i diametralnie zmieniałam to co na głowie.
Też już nie lubię takich ulizanych włosów...jak mogłam to kiedyś tolerować u siebie chociaż dobrze się czułam w prostych (może niekoniecznie po prostownicy a szczotce+suszarce) i mi to nawet pasowało [chyba]
Prostownicę gdzieś mam, jeszcze jakąś starą z szerokimi płytkami, obok ceramicznych nawet nie leżały wyrzucę to.

Cytat:
W zeszłe lato walczyłam z haczykiem na grzywce - normalnie mogłabym sobie ręcznik na nim powiesić

Ja to tak z lekkiej zazdrości napisałam, no nie obrażaj się
To mi się taki haczyk robi teraz na grzywce
Nie obrażam się, co Ty żartowałam przecież, hihi niech zdjęcia zostaną, tak dla potomnych albo kolejnej awarii wizażu, która pochłonie zdjęcia [tfu!]

Stary 2011-07-15, 13:25   #37884
Eloe77

Cytat:
Zrobię taki przegląd
Świetnie
Cytat:
Prostownicę gdzieś mam, jeszcze jakąś starą z szerokimi płytkami, obok ceramicznych nawet nie leżały wyrzucę to.
A nie macie punktu recyclingowego?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-15, 13:27   #37885
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A nie macie punktu recyclingowego?
Nie no, oczywiście nie wyrzucę byle gdzie

Stary 2011-07-15, 13:29   #37886
gohs
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Pojawiam się na wątku, bo chyba czas ogarnąć rozumem te moje pseudoloki Naczytałam się wątków o pielęgnacji, upięciach i w ogóle i zmotywowałam się, żeby wreszcie poprawić kondycję swoich włosów Mam raczej "leniwe" loki, włosy są dość podatne na stylizację, cienkie, długość trochę za ramiona. I w sumie nigdy dłuższe nie były bo strasznie się kruszą, zanim zdążą urosnąć to łamią się i w efekcie wyglądają jakby nie rosły Jakby tego było mało, odbiło mi i zrobiłam sobie grzywkę, którą teraz uparcie zapuszczam, niestety nadal jest za krótka, żeby ją zostawiać tak sobie, więc zazwyczaj spinam ją do góry.

Mam nadzieję, że trochę się od Was dowiem ciekawostek na temat loków

PS. Załączam jeszcze foto dla potomności, żeby można było porównać później ewentualne efekty ratowania loków Na zdjęciu są świeżo po myciu (jakaś odżywka, jakiś szampon - jeszcze nie uzupełniłam zapasów ), suszone naturalnie, z nieogarniętą grzywką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011.07.15.jpg (97,8 KB, 84 załadowań)

Edytowane przez gohs
Czas edycji: 2011-07-15 o 13:45
gohs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:45   #37887
Bryzejda
Raczkowanie

Oj dawno tu nie pisałam, ale to dlatego, że własciwie żadnej sensacji na mojej głowie ostatnio nie było.

Poczytuję was jadnak i pielęgnuję loczki jak należy

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:59   #37888
Eloe77

Gohs mnie one nie wyglądają na pseudoloki czy "leniwe loki". One po prostu nie są dopieszczone. Przeczytałaś pigułkę i FAQ? Masz już w związku z ich lekturą jakieś pomysły? One prowadzą do list kosmetyków, trzeba tylko czytać, zapisywać i wcielać w życie.
Cytat:
w sumie nigdy dłuższe nie były bo strasznie się kruszą, zanim zdążą urosnąć to łamią się i w efekcie wyglądają jakby nie rosły
Najprawdopodobniej skutkiem niewłaściwej pielęgnacji. Napisz, czego obecnie używasz, bo wyglądają jak potraktowane szamponem z siarczanami i jakąś bardzo prostą odżywką plus pianka.
No i napisz, jakie są Twoje dalsze plany po lekturze wątków podstawowych.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-15, 15:05   #37889
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne są a jak idzie przyspieszanie porostu?
zaprzestalam mierzenia bo nagle moje zycie przyspieszylo do 350km/godz, ale robilam przed wyjazdem do Polski odrosty i juz znow je widac wiec chyba ok, maz przyznal ze juz nie stoja na glowie tylko opadaja

Cytat:
Kociak cudny, już jest u Was?
jest i jest...... masakra, niestety nie taka jakbym chciala

Cytat:

O jakie to futro piękne

Powiem Wam, że kolega ostatnio przygarnął kociora. Mały jest przesłodki, takie tornado na speedzie
Cyck jest jak podwojne tornado jak ma odpal, maly bedzie potrojne tornado

Cytat:
Poproszę Zawszem ciekawa, co tam na froncie doświadczeniowo-włosowo-kocim słychać
bilans na dzisiaj
- wlosy - bardzo dobry z plusem
- eksperymenty wlosowe - chwilowo postoj
- koci front - ...... (masakrycznie)

Cytat:
a jak tam reakcja rodziny? Zatkało na widok cudów na głowie? Na pewno zachwyciłaś
na temat wlosow nic mi nie mowili ale spodobalam sie, dostalismy zaproszenie na przyjaz na tydzien - kiedy chcemy, tylko dac pare dni wczesniej znac (okazalo sie ze ojciec panny mlodej, brat mojej tesciowej to wedkarz wiec mialam z nim o czym pogadac)

Cytat:
nie tylko - będzie zabawa w gryzienie, nauka wspinaczki, skoki z drapaka Sama zobaczysz.
zobaczymy, Cycek byl bardzo grzeczny i szybko zalapal ze nas i mebli gryzc nie wolno, maly wczoraj oberwal pierwszy raz jak chcial ugryzc meza, pacniecie w lepek i juz tego nie powtorzyl

Cytat:
Mała rzecz a cieszy? Nie taka mała Coraz piękniej wyglądają Twoje włosy. Jak tak dalej pójdzie, to skończą nam się komplementy jak w przypadku włosów Rybiorki

Przez weekend raczej nie zajrze bo niestety ale introduction wypadlo fatalnie i spedze caly weekend pilnujac kotow (maz jedzie na ryby, zaplanowany wyjazd dawno temu, wiec on pojedzie, ja zostaje) Cycek akceptuje wszystko co jest na zewnatrz, na malego w domu syczy i warczy (jak pies), dzisiaj maly sie postawil i zaczal syczec na Cyca choc podobno trzasl sie ze strachu strasznie, wczorajszy dzien zakonczyl sie tym ze ja i Cyc spalismy w zamknietej sypialni a maz i maly na kanapie w salonie, maz jest teraz w domu z kotami i probowal ich zblizyc kilka razy i ciagle jest syczenie, oba koty sie zmeczyly (maly padl pierwszy) i teraz jest odwrotnie - Cycek spi na kanapie w salonie a maly z mezem na gorze w sypialni (maz mial ciezka noc bo maly 2 razy w nocy obudzil go zeby sie bawic 23.30 -1.00 i 4.00-5.30)

maz wyslal mi fotke spiacego malucha na naszym lozku (imion jest kilka ale nie mozemy sie zdecydowac, Skuter jest na liscie i na razie maz tak go nazywa)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skuter.jpg (33,8 KB, 58 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:26   #37890
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie dzisiaj taka antena - jednorożec

Kupowałam wyprawkę dla dziecka na odwiedziny, ależ będę miała testowania Hippy, Nivea baby, BD ex.sens. i to wszystko na koszt mamy
Cytat:
W życiu Warszawy się w tym nie połapię
Na szczęście masz nas A my też się w tym nie zawsze łapiemy :P

gohs - witaj Odsyłam do postów FAQ i Pigułka
Opisz jakich kosmetyków używasz itd

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 14 (0 użytkowników i 14 gości)

Zasady wysyłania wiadomości